Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Baseus Inspire XH1 – nyomokban Bose-t tartalmaz
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
2019-től a Xiaomi saját, különálló márkaként vezette be az új Redmi modelleket.
A téma címében szereplő 2 típus alapvetően azonos hardverrel készült. Előbb a Note 8 (röviden RN8), majd kicsit később a Note 8T (röviden RN8T) jelent meg. Bizonyos információk szerint ezt a modellt szánták európai használatra.
Kicsit ellentmond ennek, hogy a Note 8-nak is van Global verziója, tehát nem csak sajátpiacos értékesítésre készült. Ennek ellenére vigyázni kell a verziókkal, mert van "Global" és "Global ROM"-os verzió is a boltokban. Alapvető különbség köztük, hogy ha csak Global ROM-os, akkor nincs benne a - Magyarországon szükséges - B20 csatorna támogatása. Enélkül - főleg vidéken - gond lehet a telefonálással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca0
addikt
Meglepő módon egy app sokat segíthet rajta: Speaker Cleaner (kék ikon, hangszóró és egy áthúzott csepp van rajta)
Ki lehet választani, hogy melyik hangszórót akarod tisztítani (loudspeaker vagy earpiece).
Maximálisra kell venni a hangerőket és lefelé fordított telefonnal elindítani.
Kétféle mód van, nekem a második vált jobban be.
Már 2x sikerült így kitisztítanom.
Többször is lefuttatom, közben is fogkefézem a rácsot. -
Laca0
addikt
válasz
SlágerTibo
üzenetére
PC-ről kábellel kellene akkor megpróbálni download módban.
-
Laca0
addikt
válasz
SlágerTibo
üzenetére
Csináld meg mégegyszer a procedúrát. A wipe nem maradt ki ugye?
Az image fájlt célszerű SD kártyára tenni és onnan frissíteni. -
Laca0
addikt
válasz
Szabolcs2
üzenetére
Menj be a médiába vagy az euronics-ba és nézd meg. Vagy rendeld meg és ha nem jó, akkor küld vissza elállással. A visszaküldési költséget bukod, de annyit megér a B20. Egyébként ezek az áruházak szerintem nem árulhatnak nem magyar piacra szánt termékeket, így lennie kell benne B20-nak. 99%
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Mostanában nem néztem felétek, mert sok a meló. A telefon meg végzi a dolgát a xiaomi.eu rom-al.
Káromkodást mellőzzétek légyszi a topicban, mert ha meglátom, törlöm! Visszaesőknek komolyabb szankció jár.Egyedi, kontaktokhoz beállított csengőhangokkal mi a tapasztalatotok?
Egy fórumtársnak folyton elfelejti a telefon a beállított dallamokat, nekem meg most a xiaomi.eu-n már a beállítások sem mennek, mert hibaüzenetet dob. -
Laca0
addikt
Én írtam az összefoglalóba a saját tapasztalatom alapján a te segítséged után. Nekem a sima reboot és Power+VolUp után a gyári recovery-be lépett be, emlékszel? 2x is eljátszottam. Majd amikor harmadjára úgy csináltam, ahogy az összefoglalóba írtam, akkor lépett csak be a TWRP-be.
Írtam a data format-ot is (8-as pont). -
Laca0
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Beírtam a ROM felrakásának menetét az összefoglalóba.
V.Stryker:
Valami driver probléma lehet nálad szerintem. Az unlock progiban van jobb felül egy fogaskerék ikon. Ott végezd már el az ellenőrzéseket. Illetve ellenőrizd le, hogy a telefon menüjében is megcsináltál-e minden beállítást. Hátha kimaradt valami. -
Laca0
addikt
válasz
banda1981
üzenetére
Én hétvégén tettem fel, szintén meg vagyok vele teljesen elégedve! Gyorsabb és az alaprendszer is jobb, mint a gyári rendszeré. Egy csomó appot nem kellett feltennem, mert jó a beépített megoldása is.
A kezdőképernyő is sokkal jobban testreszabható, sokféle ikonelosztás, ikonméretek, betűméretek, stb.
Egyetlen dolog nem tetszik csak, hogy a tárcsázóban nem tudom fixen megadni, hogy bizonyos számokat mely kártyával hívja. Megjegyzi, hogy mivel hívtam, de van egy 5mp-es várakozás, ahol még meg tudom változtatni. Annyira nem gáz, de jobb lenne, ha ezt lehetne fixre is állítani.Ez úton is köszönöm Oldman2-nek a segítségét!
Készítek majd az összefoglalóba egy kis leírást a műveletekről. -
Laca0
addikt
Sziasztok!
Használ valaki True Phone tárcsázó appot?
Egy ideje nem tudok vele új kontaktot felvenni, mert nem működik a (+) gomb. A plusz jelre csak a billentyűzet jön fel, ennyi a reakció.
A hívásnaplóból sem tudok eddig ismeretlen számot menteni. Ha ott rámegyek az új névjegyre, ott is csak a billentyűzet jön fel. -
Laca0
addikt
Sziasztok!
Használ/használt már valaki ilyen 9D üveget? [link]
Vagy tud valaki javasolni olyat, ami a széleken nem válik fel? -
Laca0
addikt
Ez sajnos ismert jelenség. Szerintem az okozza, hogy a közelség érzékelő ha szemből nézzük, a kamerától jobbra van, attól elég messze. Így amikor bal füllel telefonálunk, könnyen eltartjuk a fülünktől. Jobb füllel nem olyan gyakori.
Én a TruePhone app-ot használom fullscreen caller id-vel, így nincsenek megnyomható gombok fent. -
Laca0
addikt
-
Laca0
addikt
válasz
Bella80_
üzenetére
Én is pont Sandisc-et tettem be próbának, az ment.
Könnyen letesztelheted, hogy a kártya jó-e: tedd be egy pc-be, laptop-ba és másol rá annyi fájlt, hogy megteljen. Ha ez megy és vissza is tudod olvasni őket véletlenszerűen, akkor a kártya jó.
Én egyszer vettem kétféle kártyát ebay-ről vagy ali-ról, mindkettő rossz volt. Ill. 128GB helyett talán 2GB volt az egyik. -
Laca0
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Feltettem a fóliát és kipróbáltam a löttyöt a videó alapján. Varázslat! Nem tudom, hogy működik, de működik. Eléggé tud zavarni, ha valamit nem tudok megfejteni, úgyhogy ha valaki ismeri a mechanizmusát, kérem -akár privátban- is jelezze.
Az én tippem az, hogy ez a lötyi alapanyaga az a ragasztó, amivel be van vonva az üveg tapadó oldala. Amikor alácsurgatjuk, a ragasztó megtapad a két felületen és amikor elpárolog az oldószere, összehúzza a felületeket.pompom89:
Szerintem szolgáltatói hiba. Vodafone? Mert mintha nekem is lett volna már ilyen. Bejelentettem hibára és megoldódott. -
Laca0
addikt
Műanyag, de a tesztek szerint és a valóságban is nagyon masszív, erős darab.
Más:
Megjött a képernyővédő üveg az aliról: [link]
Picit nagy a kijelzőre, az íves széleknél eláll kicsit. Adtak hozzá valami folyadékot, amit a szélekhez kellene csurgatni és akkor eltűnne ez a kiállás.
Használt már valaki ilyet? [link] -
Laca0
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Bocs! Nem voltam egyértelmű! Ott a pillanatnyi adatátvitel sebességét lehet kirakatni az állapotsávba.
Én arra vagyok kíváncsi, hogy a wifi milyen kapcsolati sebességgel kapcsolódik az AP-hoz. Pl. N-es wifinél 70-90 az átlalános, 5G-n már 433 is lehet.
Sztornó! Csak túl nagy az ujjam! A wifi hálózat neve melletti jobbra mutató kis nyíl hozza fel ezeket az infókat
-
Laca0
addikt
Betettem az összefoglalóba 1-2 okosságot, amit még nem biztos, hogy mindenki tud.
Betettem a RN8T saját topikjának a linkjét is. Viszont itt már elkezdtük a közösen használható információkat összegyűjteni, jó lehet mindkét tábornak. Úgy gondolom, maradhat a címben mindkét típus megnevezése.Egy kérdésem is lenne: nem találom a wifi kapcsolati sebességét. Úgy emlékszem még a MIUI10 időkből, hogy egyszerűen megtalálható volt, de most 11 alatt sehol sem találom.
-
Laca0
addikt
Indiant!
Bocs, de kitöröltem a linkes hozzászólásodat, mert nem írtad oda, hogy milyen készüléké. Ill. ha nem tudod, akkor azt kellene írni, hogy más típusú telefon példának. Köszi! -
Laca0
addikt
Annyira friss RN8T, hogy még nincs senkinek sem tokja hozzá szerintem.
-
Laca0
addikt
Én 2 tokot rendeltem, ami meg is jött.
Egyik: [link] Nagyon jól passzol a telefonra, minőségi érzetű. A kijelzőt nem védi, az éle a oldalperemnél véget ér, de amúgy stabilan tart. Ami a képeken nem látszik, hogy a hátulja kicsit púpos és a kamerarész be van süllyesztve, így nem ér hozzá az asztalhoz a kamerasziget, ha leteszem. Ügyes megoldás!
Másik: [link] Ennek a pereme ráfordul a kijelző szélére. Egy kicsit vaskosabb, habosított anyagú az egész, úgyhogy elejtésre biztosan ez véd a legjobban. A hátulja is annyira van vastagítva, hogy a kameraszigetet is védje. Jó fogása van, kinti munkára, horgászatra vettem.
-
Laca0
addikt
válasz
cserri18
üzenetére
A gyári, hozzá adott tok is peremes a kameránál, így kb 1mm-el túlnyúlik rajta.
Rendeltem 2 másik fajta tokot is már rá, mindkettő védi a kameraszigetet.Mérete: nadrág zsebbe belefér. Attól függ, kinek a nadrágja. Én 184 cm vagyok, nekem kényelmesen elfér
Amúgy ezt mindenki lemérheti otthon magának egy vonalzóval készülék nélkül is. A hossza és szélessége adott. -
Laca0
addikt
Szerintem nem kellene ebből vitát nyitni, de nem hiszem, hogy Európában nem is forgalmazott, távolkeleti töltő feltétlenül jobb lenne, mint egy hivatalos, Európai cég által forgalmazott típus.
Mindenki azt használ, amit akar. Kérlek, hogy te is saját tapasztalatokat ossz meg, ha van, ne csak ilyen bolti linkeket. Hallottam én is már erről a gyártmányról, de nincsenek személyes tapasztalataim, ezért nem véleményezem.
Egyébként az általad linkelt teszt 3. sorában pont egy Blitzwolf töltő van és a biztonság mellett egy halálfej látható. Gondolom ez nem azt jelenti, hogy megbízható lenne... -
Laca0
addikt
Üdvözöllek Benneteket topikgazdaként!
Gyorsan készítettem egy összefoglalót az eddigi információk, tapasztalatok alapján, hogy mások is tudjanak informálódni.
Ha lesz majd PH teszt, akkor azt is beleteszem.
Addig is várom az észrevételeiteket és javaslataitokat privátban. -
Laca0
addikt
Felajánlja. Zavaró valóban, hogy csak 1 hívásindító gomb van a tárcsázóban, de megnyomása után választhatsz kártyát. Itt meg is jegyeztetheted a választást.
Ha ez nem elég neked, akkor csak külső tárcsázó programmal kapsz jobb szolgáltatást.
Én pl a True Phone nevűt használom. -
Laca0
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Írd légyszi hozzá legközelebb, hogy 8T. Mert a sima 8-ban van LED.
-
Laca0
addikt
válasz
Körtepálinka
üzenetére
Én nem tapasztaltam ilyet.
-
Laca0
addikt
válasz
Victoryus
üzenetére
A global rom-osban nagy valószínűséggel nincs B20 támogatás. Ezzel már találkoztunk itt a fórumon. A global verziós már jó lehet.
Én hoztam létre ezt a topicot, de még nincs elég tapasztalatom egy jó összefoglaló megírásához. Ha valaki úgy gondolja, hogy képes rá és szívesen meg is írja, akkor jelezze.
-
Laca0
addikt
Sajnos még nem tudok rá megoldást. 4-5 app-ot már kipróbáltam, de a hanghíváshoz nem férnek hozzá (pont amiatt, ami miatt a MIUI tárcsázó sem). Lehet kísérletezni a mic1-2-3 beállításaival, valamennyire érthetően fel lehet azért venni. A saját hangodat jól, de a másik felet alig hallani.
-
Laca0
addikt
Javítsatok ki, ha tévednék, de a "tianma" nem egy panel tipus, hanem egy gyártó. Abból kiindulni, hogy volt/van pár gyártmánya, ami hajlamos volt beégésre, elég messzemenő következtetés...
A Note5-re írják még, hogy tianma paneles. Nekünk 2db van a családban, 1 és 2 éves készülékek, nyoma sincs a beégésnek. Úgyhogy véleményem szerint ez csak egy pánikkeltés.
Találtam egy videót, ahol egymás mellett van egy gyári és egy tianma (csere) paneles ájfon: a tianma panel képe sokkal szebb, mint a gyári. Tudom, nem erre irányult a felvetés, de szerintem ami szebb, kontrasztosabb, valószínűleg elég igényes ahhoz, hogy ne legyen rossz minőségű. -
Laca0
addikt
Sziasztok!
QC3-as töltőt próbált már valaki hozzá? -
-
Laca0
addikt
Én az "Időjárás XL" appot használom már több éve. Itt is jól működik.
-
Laca0
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Nekem egyből felold. Én a felemelést ki is kapcsoltam, mert amint ránéztem már fel is oldott. Külön oda kell figyelnem a mozdulatokra ha csak az időt nézném meg rajta, hogy ne oldjon fel

Az arcazonosításnál van egy kapcsoló, hogy ne nyissa fel automatikusan a képernyőzárat. Ez alapból be van kapcsolva. Azt kell kikapcsolni.
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Lassított videónál villog a kép, hiába van bekapcsolva a csíkozáscsökkentés 50Hz-re. Olyan, mintha nem is működne, mert kikapcsolt állapotban is ugyanolyan a vibrálás.Wifi: LG G6-ról váltottam, attól erősebb a wifije.
-
Laca0
addikt
Olvastam a RN7 topicban, hogy nem túl magas a wifi kapcsolódási sebessége.
Nekem itthon az RN8 2.4 GHz-en 72 Mbps, 5 GHz-en pedig 200 Mbps. -
Laca0
addikt
válasz
Plexicushio
üzenetére
Igen. Kis diszkrét.
A gyári tok felső íve kissé lapított, hogy látszódjon a LED és ne legyen takarva a perembe épített hangszóró.
Érdemes tokvásárláskor erre odafigyelni. -
Laca0
addikt
Ha valakit érdekelnek az első tapasztalataim: 3 napos üzemidő (20%-ig), 5.5 óra SOT, dual sim dual 4G, éjszaka kivételével folyamatos wifi. Gyors, akadásmentes működés minden körülmények között. Fagyás semmi.
-
Laca0
addikt
válasz
Brandynew
üzenetére
Oké, csak én nem ismerem azt a helyet. Akkor olyasmi a rendszere, mint az aliexpress-nek.
Más: korábban a Note 7-es topicban offoltam a hívásrögzítés funkcióval kapcsolatban. Nem értem, hogy a Note 8-on miért lett tiltva, az elődökön meg most sincs tiltva. Most olvastam, hogy nekik a MIUI 11-ben is megmaradt.
-
Laca0
addikt
Bátor vagy! Garanciát onnan hogyan lehet érvényesíteni?
Én innen rendeltem üvegfóliát, de még csak pár napja, úgyhogy 6-8 hét múlva talán be tudok számolni róla
Töltő téma: kipróbáltam a gyárit: 59%-tól 100%-ra szűk 1 óra alatt ment fel. Figyelembe véve, hogy a töltés vége felé folyamatosan csökkenti az áramot, pontos lehet a 2 órás teljes feltöltés, ami az adatlapján van. Azt is figyelembe kell venni, hogy töltés közben is használtam, telefonáltam, email-eztem.
-
Laca0
addikt
2A-es normál töltő, kábel és egy nagyon jó, füstszürke szilikon tok és SIM tű volt a dobozban. Ez a tok sokkal kidolgozottabb, mint az elődmodelleknél. Ráfordul elöl is a peremre, nem csak oldalt takar és a kamerablokk körül is meg van emelve. Kb 1mm-el túlér a lencséken. Tehát mindenhol annyit takar, amennyire pont szükség van. Alul, az USB-C csatlakozót egy kis dugó is védi.
Kijelzővédő fólia nincs a dobozban. Azt tudni kell róla, hogy nagyon érdekes felülete van. Nagyon csúszós érzés, de nem gyűjti az ujjlenyomatokat. A csúszósságot gépeléskor szokni kell, mert elcsúszik az ember ujja rajta
De amúgy nagyon minőségi, felsőkategóriás érzés. -
Laca0
addikt
Elkezdem azzal a tapasztalattal a topic-ot, hogy az elődmodellekben hasznos funkcióként megjelenő automatikus hívásrögzítést ebből a típusból már kivették a GDPR szabályozás miatt.
Ebben a modellben már nem a MIUI tárcsázója fut, hanem az Android gyári alkalmazása. -
Laca0
addikt
Xiaomi Redmi Note 8 készülékkel kapcsolatos tapasztalatok megosztására jött létre.
Ez az új modell úgy gondolnánk, hogy nem sok újdonságot hozott az elődhöz képest, mégis már az első napokon látszódott, hogy nem lehet egy kalap alá venni az előddel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola Razr 50 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Vivo V50 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Xiaomi Poco x7 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 11 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B760 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD Asus ROG RTX 3090 24GB Zalman Z1 1000W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG EVGA 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest