- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Xiaomi Mi Mix 2 - funkcionális művészet
OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT MIELŐTT KÉRDEZEL!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgaben
senior tag
válasz
HUTCHDB #2196 üzenetére
gyanítom, hogy a bal oldali a google camera. elég durva a különbség belenagyítva.
komolyan ennyire nem foglalkoznak a szoftverrel? mert úgy látszik a hardware adott...más téma. nektek működik rendesen a témakezelő?
mondjuk nem mix 2-n hanem a régi redmi 1s-t telepítettem újra és egyáltalán nem tölt be témákat a témakezelő... találkoztatok már ilyennel? -
válasz
HUTCHDB #2170 üzenetére
Csak ezzel meg az a baj, hogy tele fog menni porral a szélein, és szvsz baromi csúnya lesz, vagy pedig lekapod valamivel. Plusz engem baromira idegesítene, hogy eláll a szélein.
Nálam marad még mindig a plexi. Nem a legszebb, de legalább teljesen fed, és védi a kijelzőt.
-
niklebi
senior tag
válasz
HUTCHDB #2150 üzenetére
Látom elnéztem egy két részletet. Ráadásul mivel nem vagyok profi fényképész így nem jól írtam le mire gondoltam. Most láttam Te mire gondoltál. Én azt látom a Mix képen, hogy az autó elég szemcsés, de pl. a rendszám azon olvasható míg a Not 8 képen nem. Így már nem is szemcsés hanem egyszerűen koszos
Leírnád melyik kamera szoftvert használod most, mert én elmentettem az összeset amit régebben linkeltél, és nem akarok kisérletezni.
-
Steve1207
veterán
válasz
HUTCHDB #2146 üzenetére
Ez így este se tűnik vészesnek. A gyári miui kamerával amiket néztem máshol képeket mindenhol észrevehető volt az olajfestmény hatás (pl volt a napokban pár borospincés kép, ott is lehetett látni), de már az se volt olyan problémás, mint a kezdeti tesztekben. Teljesen korrekt ez egy f 2.0-es telótól, ha az összképet nézzük.
-
niklebi
senior tag
válasz
HUTCHDB #2146 üzenetére
Átböngésztem az összes képet. Szerintem nagy különbség nincs a Mix 2 és a Not 8 között. Teljesen vállalhatók a Mix képei. Azért van egy két különbség, pl. a Malom Szállós képeken az úttesttet eléggé elmosta a Mix képei, sokkal élesebbek a Not 8 képei, vagy az éjjszakai képeknél ahol valamilyen műhely képei vannak az autók eléggé elmosottak a Mix képein. A többin is lehetne pro és kontra felhozni hibákat.
Az eredeti kamerával készültek nagyon durván különböznek a google kamerával készültektől. Azok nagyon elmosták pl. az épület bal oldalán a fákat, vagy jobb oldalt a bokrokat. Ez az első kép.
Teszem is fel azt a kamerát amit egy előző hozzászólásban linkeltél. -
mgaben
senior tag
válasz
HUTCHDB #2139 üzenetére
Nem, jókat néztem. A leírásban ott van milyen kamera.
Nem akartam elfogultnak tűnni.
De pl az első kép (az ucán) jobban tetszik.
A hotelnél is alapból jobban bejön a mix képe, csak ott ha belenagyítok a díszvilágításnál (kicsit balra fent) már darabosabb a képe a mixnek. De mondom, szerintem tök jó. De megnéztem megint a vezércikkben a képeket, szerintem azok is jók.Várom, hogy megjöjjön a cuccos. Majd ha nyitottam akkor Resurrection Remix-el is ki fogom próbálni. Abban szerintem google camera van.
-
mgaben
senior tag
válasz
HUTCHDB #2136 üzenetére
Hát nem tudom. Szerintem simán vállalhatóak, főleg annak tudatában, hogy a note 8 mennyibe kerül meg a mix 2 mennyi. Mondjuk annyi, hogy ezt a gyári appal lenne jó tudnia.
Bár én itt az eredeti cikkben néztem a képeket és szerintem rendben vannak.
De azért megnézem megint, hátha csak az emlékeim rosszak... -
Steve1207
veterán
válasz
HUTCHDB #2132 üzenetére
Nappal és bent eddig nem tűnik rossznak, ha pl a Google kamerával javul a helyzet, akkor felettébb, most olyan 10/8,5 ezek alapján a Mix2. Az viszont feltűnt, hogy sokszor a rosszabb minőség ellenére 2x akkora a fájlméret, ami azért nem szép dolog.
Valamint éjszaka mennyire mosódik el a kép gyorsabb mozgásnál videó felvétel közben? Húzza, mossa, leesik az fps. Kamera szoftverrel lehet valamennyit küszöbölni rajta, ha lentebb vesszük az EV-t és zároljuk az expozíciót, de más nagyobb márkánál mindig megvolt a stabilabb fps és nagyobb fényerő mellett.
-
Karavik
veterán
válasz
HUTCHDB #2091 üzenetére
Hát akik használják az android pay, scanner, google translate...és hasonló alkalmazásokat, melyek használják a kamerát és nem tudnak fókuszálni vele, azoknak nagy gond mert használhatatlanná válik a funkció...
(#2093) bozarjoska:
8.1.2 az már régi...jobbaknak már 8.1.5-van
-
Karavik
veterán
válasz
HUTCHDB #2066 üzenetére
Hát én attól 5 éves Mi2s-el is jobb képet lövök...
Most mi is tesztelünk baráti/rokoni körben meglévő flagship teló kamerákat automata beállításokkal elégtelen fényviszonyoknál, beltérben mesterséges megvilágítás mellet ahol a legtöbb camera keményen elvérzik...én kezemben Smasung Galaxy Note 8 teljesített a kimagaslóan a legjobban...Galaxy Note 8 most is nálam van majd osztok meg pár képet...brutális!
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
HUTCHDB #2066 üzenetére
Itt vannak a mai képek. Van benne note 8 és mate 10 pro összehasonlító is.
Le kell tölteni őket, és belenagyítgatni, pl a fő épület tetején a galambok, antenna, külső fényreklámok...
-
Karavik
veterán
válasz
HUTCHDB #2039 üzenetére
Jogos...egyébként nálam csak akkor kicsi a contact kép, ha én kezdeményezem a hívást. Bejövő hívás esetén kiteszi teljes képernyőre...
(#2040) Kornel :
Ez szvsz legértékesebb Global MIUI feature...Nálam első használatra szerelem volt
...csak sajnos xiaomi.eu-n nem lehet megoldani, mert ez China MIUI alapú...(ill meg lehet oldani, de hosszadalmas lenne minden héten annyi készülékre kivitelezni a moddingot)
-
Karavik
veterán
válasz
HUTCHDB #1992 üzenetére
Akkor így érthető...
(#1995) mgaben:
Az egy dolog, hogy megkaptad a BL nyitás engedélyt, ezen felül van (max) 72 óra binding time szabály, ami annyit jelent, hogy 72 órának el kell telni onnantól számítva, hogy a telót összekapcsoltad az Mi fiókoddal.
Ez a binding time egyébként MIUI user group-től függ, nekem special memebrként csak 6 órát kell várnom...de ez is bőven elég...
-
Karavik
veterán
válasz
HUTCHDB #1989 üzenetére
Szerintem nem írtál hülyeséget mert emlékeim szerint abban a hsz-ben Format Data-t említettél, az pedig valóban törli a teljes data partíciót beleértve a belső tárhelyet (internal storage-t) is, azaz legyalul mindent a data-n (természetesen a system partíciót nem).
Wipe Data pedig "csak" a data partíción (user appként) telepített alkalmazásokat és rendszeralkalmazások adatait törli, de a belső tárhelyet (internal storage-t) nem bántja.
Wipe data + wipe cache + wipe dalvik/art = Factory Reset (internal storage ez esetben is érintetlen marad)
-
Karavik
veterán
válasz
HUTCHDB #1981 üzenetére
Format Data után már igen bebootol a system-re de köv telepítésnél vissza is áll a gyári recovery. Custom recovery-vel, ha menne is official MIUI ROM akkor az OTA update nem működne....
Remélem valaki majd kipróbálja és megerősíti ...vagy cáfolja
(#1980) mgaben:
Régen ment simán...én is Mi2s-t custom recovery-vel használtam, de azóta már Xiaomi rágyúrt a biztonságra...
-
Karavik
veterán
-
Shyciii
veterán
válasz
HUTCHDB #1971 üzenetére
Ne idegesíts már
A driverek fent voltak. A Mi Unlock-al a MI driver is felkerült. Ha nem lettek volna fent, akkor a fastboot nem látta volna a telót, sem az adb, márpedig ezek mind látták. A másik noti is látta, csak 3 nap elteltével már nem. Ráadásul ha megnézem a most "hibás" notit, akkor ott is mutatja hogy fent van a driver, mégse tud kommunikálni vele. Amúgy találtam pár fórumot, ahol a Windows 8.1, WIndows 10-re sokan panaszkodnak driver és kommunikációs gondokra, szal ez nem egyedi gond.
Amúgy Windows 8.1, és Windows 10-en próbáltam, tehát vegyes volt (nem mintha az alapjuk nem ugyanaz lenne a Windows 8-as óta...) -
Karavik
veterán
válasz
HUTCHDB #1952 üzenetére
Nem csak TWRP recovery állapotban másolható fel a rom a telóra, de égvilágon semmi értelme nincs máshogy:
1. Ha Format Data előtt másolod fel, amikor még a rendszeren vagy, akkor később Format Data kipucolja a felmásolt rom.zip-et és nem lesz mit telepíteni.
Format Data előtt pedig nem tudod telepíteni a rom-ot, mert a TWRP az encryption miatt nem fér hozzá a data partícióhoz, így a belső tárolóhoz sem.2. Format Data után pedig rendszerre bootolni, majd végigmenni a kezdeti beállításokon, csak azért, hogy felmásold a rendszerről a rom-ot az olyan, mint elhaladni a cél előtt és jó nagy kerülővel, sokat bolyongva visszatalálni.
Tehát hivatalos MIUI ROM-ról Xiaomi.eu ROM-ra történő átállás esetén (első telepítéskor) TWRP-be történő első bootolás után: Format Data > Reboot to Recovery > ROM.zip felmásol > Install ROM.zip > Reboot to system (végig TWRP recovery módban)
-
-
niklebi
senior tag
válasz
HUTCHDB #1955 üzenetére
Persze, hogy lehet. A számítógépre csatlakozva ki kell választani a fájlátvitel módot. Utána simán lehet másolgatni. Csak TWRP módban én még nem tudtam, csak akkor ha recovery módban újra indítottam.
Shyciii Amikor először kérted a nyitást nagyon kellett figyelni a felugró ablakra, hogy successful-t írt ki, mert csak egy pillanatig volt látható. Ha most nem engedi nyitni a bootloadert akkor szerintem nem volt jó az előző nyitási kérelmed. A PlexVpn-re meg adj meg egy más email címet és újra indul. Lehet kamu is. Nekem bevállt.
Ja még annyi,hogy a booloader nyitás előtt>Fejlesztő mód bekapcsol>Usb hibakeresés bekapcsol> utána a telefon lekapcsol> Bootloader indít>Pc.-re csatlakozás, és utána indítani a nyitást. Ha így csináltad akkor nincs több ötletem. -
Karavik
veterán
válasz
HUTCHDB #1928 üzenetére
Köszi látom most már!
Korrekt a leírás, egy infót hiányolok csak belőle, mégpedig azt, hogy hivatalos MIUI ROM-ról Xiaomi.eu ROM-ra történő átállás esetén (első telepítéskor) TWRP-ből Format Data után kell Reboot > Recovery is, máskülönben nem lehet felmásolni a rom.zip-et PC-ről telóra TWRP recovery-ben maradva.
Nekem egyértelmű, de lehet nem mindenkinek...
-
-
mgaben
senior tag
válasz
HUTCHDB #1890 üzenetére
igen. pl a miuihu romok is china dev alapúak. pontosan nem tudom milyen opciók vagy appok ezek. egy ideje nem romolgattam, mert régi (redmi 1s) telóm van. majd most akarok váltani.
a xiaomi.eu-s az lehet global alapon van a multi language miatt.
nekem a redmi 1s-en fontos volt akár 100 mb is ha annyival kevesebb helyet foglalt a rom.de most is az a "filozófiám" ha megvan play-en majd letöltöm ha szükségem lesz rá. azt root nélkül is megtehetem. ellenben törölni nem tudom root nélkül. felőlem 1 TB is lehet a tárhely, ha nem kell, akkor nem kell.
PÍSZ gyerekek!
-
Shyciii
veterán
válasz
HUTCHDB #1861 üzenetére
No így már jó. Igaz kiírta, hogy 72 órát várjak (azt hittem az engedélyt kapom meg annyi idő alatt sms-ben), úgyhogy egyelőre várok. Persze az alapvető probléma még ezutá jön, hogy így már fel fog-e menni majd a TWRP, mert ugye az egész onnan indult, hogy már unlockolva kaptam, de a TWRP nem ment fel.
-
Shyciii
veterán
válasz
HUTCHDB #1817 üzenetére
Köszi. TWRP-hez is tudnál linket adni? Mert amit én letöltöttem azzal gondja lehet a fastbootnak, mert mikor kiadom a fastboot flash recovery twrp.img-t, akkor nem történik semmi, csak gondolkodik a gép. Kipróbáltam a P9-emen a megfelelő twrp-el, ott működik, tehát a fastboot jó.
-
-
kigyi_23
addikt
-
Shyciii
veterán
válasz
HUTCHDB #1752 üzenetére
Vannak már főzött romok: Resurrection Remix, LineageOS, Xenon HD, Sailfish OS, csak mindegyikkel vannak gondok még, hisz nincs közzétéve a teljes kernel ha jól tudom, és így csak más snapdragon 835-ös telókból hegesztenek össze drivereket, de lehet hogy ez már változott.
Viszont van teljesen jól működő Epic rom. Ez a MIUI-n alapul, viszont ahogy nézem rengeteg fejlesztést csináltak pluszban. Többek között ezt is: Camera MODs (better image quality)
Ha van kedved és időd, akkor próbáld ki. Hátha tényleg látható a különbség.
-
mgaben
senior tag
válasz
HUTCHDB #1754 üzenetére
Hát én 2012 óta egy xperia neo v-n ismerkedtem meg a miui-val, azóta volt/van egy redmi 1s-em, bár most az asszony régebbi telóját használom. egy honor 4c-t. nekem az volna most az új xiaomiban a lényeg, hogy b20-as legyen. redmi note 5-re vártam volna, de ahogy kinéz az 5 plus lesz az. de valahogy nemgyerebe. legyen akkor már usb-c, nfc, stb. viszont a mi szériából meg vagy ez vagy a note 2 van b20-al. utóbbi drága előbbihez képest.
szóval így körbelőttem.mi note3 vagy mi 6 is jó lett volna, de ezek a mihasznák nem akarják b20-al is kiadni... szóval egy szónak is száz a vége
, én már elég rég óta miui/xiaomi fan vagyok.
jó-jó ez a honor meg az asszony huawei-e is, de valahogy a miui az miui.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged