- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- 8849 Tank 4 Pro - interpol-álom
- Amazfit GTS 4 Mini - bármely csuklóra
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F7
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabako
csendes tag
sziasztok, egy teljesen alap dologban szeretnék segítséget kérni.
A laptopom szeretném elérni a lejátszóról (uazon a wifin vannak), a VLC látja is a gépet, de domain név ill jelszó kell neki. De én nem állítottam be olyant a gépre. Tudnátok segíteni, h mit és hgyan állítsak be, h lássa a gépem?
köszi szépen -
Imi1981
veterán
válasz
spike70 #8293 üzenetére
Esetleg még megpróbálhatod, hogy nem indításkor /leállításkor - ra állítod hanem mindigre (én most így állítottam be nvidia shield tv - n mert nálam és döccent néha a lejátszás egy sorozatnál és mindigre állítva jó lett). A képernyőhöz szinkronizálás nem tudom hogy beleszól e ebbe de próbaképpen azt is kikapcsolhatod.
-
spike70
tag
Sziasztok.
Kodival nézek sorozatokat pendriveról, fullHD-ban, 24p. Három olyanba is belefutottam mostanában ami akadozik lejátszás közben. Eddig nem volt ilyen jellegű gondom vele. Nem állítgattam rajta semmit ha jól emlékszem. Merre felé keresgéljek? -
azbest
félisten
válasz
csuzso72 #8288 üzenetére
Lehet változott a chipset benne... vagy nagyobb firmware updatekor van, hogy kifelejtik szerencsétlen xiaomi-ék a korábban már meglévő képességeket. A 9esre frissítéssel emlékszem, hogy esett ki sokféle támogatás, aztán később van, ami visszakerült.
Egyébként ezek a mibox3-mal működnek
- ax8872b usb2 100-as
- ax99179 usb3 1000-es (usb2-őn persze inkább 200-300)
- rtl8152 usb2 100-as
- rd9700 usb1-es 10-es, de ez a lassúsága miatt erősen nem ajánlott.usb3as realtekem nincsen, szóval azt nem tudom kipróbálni.
-
Cr00py
senior tag
válasz
#48231525 #8282 üzenetére
Én is azt hittem, azért vettem az ue330-t magamnak..de tévedtem. Hálózaton megy minden, nincs semmi, amit rá kellene dugni.
Nekik pedig mivel szolgáltatói router van ( Digi, N-es wifi 2.4ghz ) így kellene a kábel. Kodi-n néznek filmeket, sorozatokat, semmi extra. Idősebb házaspár, nem épp tech guru-k, így bőven elég egy sima ethernet adapter. De mivel én is ajánlásra vettem az enyémet, azért kérdeztem, hogy van-e most sima egyszerű adapter, amivel biztosan működik. -
bupemko
senior tag
válasz
sz.atesz89 #8284 üzenetére
Ne haragudj, sose volt Sony TV-m, javaslom kérdezz rá releváns topikban vagy a gyártónál. Mi Box S-re fel tudtam tenni Apple TV app-ot mindenféle mókolás nélkül.
-
azbest
félisten
Nem mindegy milyen. Olyan chipsetesnek kell lennie, amit a mibox ismer.
Valószínűleg ez a 100as működhet. A gyártó weblapján RTL8152B chipsetesnek írják, ami a régebbi fw-vel ment. A boxon usb2 csatlakozó van, de ettől még usb3-as (RTL8153) is működhet, régebben ez is ment tán [link]. 2-300 mbps -t elérhet usb2-őn is.
-
Cr00py
senior tag
Üdv. Ismerősnek kellene egy olcsóbb ethernet adapter. Mibox s-hez. Legfrissebb oprendszer van telepítve rajta.
Mindegy melyiket veszi, működni fog?
Nekem tplink eu330 van, de ennyit nem akar költeni + nem is kell neki külön plusz usb port. Egy sima ethernet adapter bőven elegendő.
Olyan kellene, ami itthon azonnal megvehető, megrendelhető.
Köszi. -
bupemko
senior tag
válasz
sz.atesz89 #8275 üzenetére
Ha Bravia nem mutatja, akkor javaslom kérdezd a Sony-t.
-
Fall-N
veterán
válasz
sz.atesz89 #8275 üzenetére
Apple TV+ ha jól tudom akkor egyelőre exkluzív, így nem minden eszközre érhető el. Apk talán telepíthető külsőleg.
-
Fall-N
veterán
válasz
sz.atesz89 #8273 üzenetére
A Disney+ és az HBO Max is használható lesz bármilyen Android TV-s eszközön, ha a mi régiónkban is elérhető lesz.
-
sz.atesz89
tag
Tudnátok olyan TV okosítót ajánlani, amin lehet az összes stream szolgáltatót használni.
Netflix, HBO GO(MAX), Amazon, Apple TV+, Disney+. Disney és a MAX csak azért hogy ne kelljen jövőre esetleg új eszközt venni ismét. -
Ehhez milyen légegeret tudtok ajánlani? (kényelem, nem drága, ...) Előre is köszönöm a választ!
-
Aryan
senior tag
Sziasztok! Most jutottam hozzá egy Mi Box S-hez. Főcêl a Kodi használata lenne. Kêrdêsem az hogy jó a Playből telepített verzió vagy êrdemes valamelyik forkját használni?
-
válasz
Levente1991 #8267 üzenetére
Így csináltam, csak nem jutott eszembe a fájlkezelő telepítése a GooglePlay-ból. Köszönöm!
-
Hogyan lehet felmásolni a SmartTubeNext-et? (a GooglePlay-ban nincs, csak külön lehet letölteni)
-
azbest
félisten
válasz
bupemko #8261 üzenetére
Közben a béta csoportban írták, hogy tán visszavonták a frissítést, mert sok készüléknél okozott problémát.
"there are a lot of people around the globe reporting their device getting bricked with this update. with not even recovery mode accessible."
Tán a patchwall appot tartalmazta még pluszban az update. A kínai felület, amivel kínai szolgáltatók dolgait lehet használni. -
zizidor
őstag
Nálam úgy van beállítva, hogy a NAS-nak van egy fix IP-címe, én adtam neki, hogy ne ütközzön semmivel. LAN-on elérhető hostnévvel és IP-címmel egyaránt.
A megosztás engedélyezve van fájlszerverként (SMB, NFS) és médiaszerverként (DLNA). Így látja a PC (Windows+Linux), a Mi Box, a mobilok és a tévé is (régebbi smart tv, a legtöbb smart funkciója ma már használhatatlan, de a DLNA lejátszás még megy).
-
-
nobela
senior tag
Sziasztok, noob kérdés:
Ha veszek egy alap NAS-t (pl. Synology DS120j) akkor az ugye LAN-on kapcsolódik a hálózatra, a Mi Box S-en hogy fogom lejátszani VLC-vel a NAS-on tárolt videókat?
-
atiska007
senior tag
Tegnap este jött egy update nekem.
Nem volt időm tesztelni még, ami tuti, hogy júliusi security patch is benne van, meg a szokásos improvement-nek nevezett valami -
Steve1207
veterán
Kb alapvető lassan a jelenléte a hárombetűsnek, ha felvetődnek az ilyen tartalmak, simán számolhatunk azzal szerintem is
Amúgy nem értem, hogy miért kell külön köröket futni még mindig 2-3 külön eszközzel, egy Stremio pl teljesen lefed minden p2p dolgot és még hdd se kell, ha valaki nem "gyűjtő".
-
Horn Ákos
csendes tag
válasz
zizidor #8239 üzenetére
Hát igen, van az a terhelés, amihez már nem elég. Én egyéb okokból vettem egy szervert és idővel arra ment át a torrent, bár nálam az olyan keveset megy, hogy maradhatott volna a routeren is.
Nemrég került hozzám egy android-box, annak tesztelése miatt vettem elő egy openwrt-s routert, USB portjára dugott pendriveról néztem a filmeket, nem volt vele gond. Azt nem teszteltem le, mi az az adatfolyam, ahol már akad. -
lacalama
csendes tag
Sziasztok!
A Vodafon kivezeti a Horizon GO alkalmazást. Sajnos eddig nem találtam működő alternatívát Mibox S-re.
Böngészőket blokkolja telepített Vodafon Tv nem megbízható készülékre hivatkozik.
Tud valaki megoldást?
Nem hittem, hogy valaha visszasírom a UPC-t. -
Kobe
veterán
Hi
Egy kicsit szeretnem itthon atalakitani a media tarhelyeket. Egy PC alaplap elhalalazosa kapcsan realizalodott bennem, hogy nem biztos hogy a legrugalmasabb felallas ha a HDD-k csak a gepben elerhetoek
Szoval a szitu: van egy 3.5" 4TB HDD-m, meg egy 1 TB-os kulso HDD (Adata H710). Es van a UPC sajat routere, amin bar hiaba van USB aljzat, le van tiltva. A 4TB HDD bol egy kulso kerettel (ha talalok 2 foglalatos keretet akkor az 1 TBosbol is) szeretnek egy halozati meghajtot kesziteni, de mivel a router USB je le van tiltva, igy felmerult a kerdes hogy mi lenne ha a Mi Box Sre kotnem ra, az is megy allandoan.
A cel az lenne hogy igy:
A mi boxon elerjem a HDD n levo tartalmakat
PC rol vagy mas eszkozrol tudjak a HDDre letolteni, pl a PC ethetnettel csatlakozik a routerhez, a mi box meg wifin a routerhezVan mar androidra olyan app, amivel ezt a megosztast az android felol meg lehet tenni?
Eddig forditva hasznaltam Serviioval, geprol streamelve a HDD tartalmat, most pont geprol szeretnem elerhetove tenni -
azbest
félisten
1. előfizetés
2. a nagyobb szám miatt kellene? Ez olyanoknak készült, akik használni akarják streamingre, nem pedig szerelni. Nem hivatalos romokkal tönkre lehet tenni a netflix, chromrcast és többi streeming kompatibilitást.
3. a mi remote az infrás távirányító. A mibox s nem tartalmaz infrát, mibox 3mmal működik . Amúgy a google féle app kell, amit említettJakesz -
D@niel
addikt
Szép napot,
tegnap vettem egy box s-t, eddig nagyon szimpatikus, néhány kérdés azért felmerült:
1) yt reklámokat nem lehet valahogy blokkolni? Próbáltam más appot (apk-ból), de lassú, vannak vele gondok, a gyári viszont jó.
2) újabb android, 10-11 elérhető rá? Vagy bármilyen mások rom.
3) telefonról nem tudom irányítni, poco x3 pro van, de a mi share nem csatlakozik rá, ill. a mi remote-al sem megy. Mi lehet a gond? -
zhorvath
aktív tag
válasz
pappkarcsi #8223 üzenetére
A Dig is megy, csak kell hozzá egy légegér vagy BT egér.
-
válasz
pappkarcsi #8223 üzenetére
HBO az biztosan megy, és a Netflix és a Prime Video is. (csak infóképpen)
-
pappkarcsi
senior tag
Sziasztok!
Meghirdettem a Mi Box S-emet, és beleirtam, hogy elérhető rá az HBO Go és a Digi TV app. Már nem használtam a terméket hónapok óta, így nem tudom ellenőrizni, hogy butságot írtam-e, félrevezetni pedig nem szeretnék senkit.
Üzemelnek még ezek az appok rajta? Digit használtam fixen rajta, Hbo-t nem.
Segítenétek? köszi! -
Kroni1
veterán
válasz
ezoro12 #8218 üzenetére
A filmeket manapság már nem szokás usbről játszani, ezek mind képesek hálózatról lejátszani onnan ahova eleve letöltötted, legyen az nas, asztali gép, otthoni szervergép, stb..
Volt pro használtan jófogáson 47-ért, de a sima és ez is tényleg képes mindent kadenciahelyesen megjeleníteni. a 2gb ramos is bőven elég a 4k hdr filmekhez, a pro már csak a komolyabb játékok átstreamelése miatt tartalmaz 3gb-ot. Szeritnem a hivatalos android tv nagy szabadságot ad, letölthető rá a smart youtube, amivel nincsenek reklámok, és még sorolhatnám. Olvass bele a topikjába, leginkább ilyen véleményeket találsz. Nekem az a bajom hogy két tévéhez is kell, de előbb utóbb a cső alakuból veszek majd 2db-ot..
-
ezoro12
tag
Köszi. Elgondolkoztató amit írtál, meg a link is.
A Mi stick meg a hasonlók kiesnek, mert nincs USB bemenet rajtuk (ezért fogalmam sincs, hogy játszanék le rajtuk filmet). Nézegettem sokféle lejátszót 40K-ig, de valamiért mindegyikre írnak rosszakat bőven.Sok olyat ajánlanak, amiket Kínából lehet hozatni (nálunk nem kapható), de inkább Magyarországi boltból vásárolnék.
Ezeket is nézegettem (többek között):
UMAX U-Box A9
Eminent EM7680
EVOLVEO MultiMedia Box C4
Sok hiteles tapasztalatot nem találtam róluk. De vagy régi, vagy kevés a memória, vagy pl. értékeléseknél sok 1-es osztályzat (itt lehet, hogy csak katt és készen voltak)
A Shield pro, ha az Új árát nézzük, tényleg brutál, mellette 3 gb ram és 8 gb tárhely. Ennyiért mehetett volna bele több is.Az tény, hogy a dolbykat is viszi elvileg. Nem tudom, melyik player dolgozik benne, de talán ennyiért megbirkózhat minden kódolással.
Így jutottam el a Mi box s-hez, de ahogy Te is írtad, és szintén egy rakás negatívumot olvastam. Tény, hogy a legkelendőbb, ezért is többen véleményezik, + illetve - irányba. -
Kroni1
veterán
válasz
ezoro12 #8216 üzenetére
Ha az a cél hogy menjen akkor jó a box s, de ha kicsit jobb képminőséget is szeretnél akkor én elgondolkodnék használtan egy 2019-es Nvidia Shield-en, mert az ég és föld. Igazából hosszútávon az jobb lehet, ha esetleg van rá keret. Olvass el az asztali médialejátszó topikban pár véleményt a mi box-ról nálam több tapasztalattal rendelkezőtől, pl ezt.
Nekem van itthon Mi box-om, ha csak pl. netflixre kéne okés, de neked külső fájlokhoz kell, oda tiszta szívből csak fhd tévéhez ajánlanám, akkor meg ott a mi stick olcsóbban, tehát ez felesleges. A stick tápja ráadásul csereszabatos bármelyik usb telefontöltővel, míg a mi box-ok tápja kissé zúg kikapcsolt állapotban, legalábbis amik nálam jártak azok mind ílyenek voltak.
Szóval dönts, de ha 4k is cél, és hosszabb távra gondolkodsz akkor egyértelműen megérheti egy sima shield tv vagy akár egy pro, ezekben van ethernet is, a 4K alatti felbontású anyagok felskálázása is jól működik benne, stb.. A mi box s 15-20k, a shield 30-35k körül szokott menni használtan.
-
ezoro12
tag
Köszönöm szépen !
-
ezoro12
tag
Sziasztok.
A Mi BOx S-et mennyire ajánljátok?
Írtak olyat, hogy nem viszi a Windows által formázott pendrivet és vinyót, csak akkor hajlandó olvasni, ha saját maga formázta le. Ez igaz?
Elsősorban filmeket szeretnék lejátszani médialejátszóval (USB-ről csatlakoztatva), mert a TV már nem ismeri fel az új kódolásokat. Ez visz minden formátumot, filmben, hangban és feliratban is?
Tényleg 5-4 éves már a konstrukció, hogy az elődjét turbózták csak egy kicsit?
Esetleg van, amit szívesebben ajánlotok?
Köszi. -
Kroni1
veterán
Gondolom h lehet de nem foglalkoztatott, mert nem is az a fő baj vele, hogy kikapcsol a tévével együtt és cicereg, hanem hogy nem kapcsol vissza.. így a hdmi cec lényege nem valósul meg, egy távirányító nem elég. Van olyan LG tv aminél ki lehet kapcsolni a tévével kikapcsolást, de az én LG és az új Philips pus8505-ösöm sem tudja ezt.. (arra csak próbaképp dugtam rá a mi boxot, de cec mellett az is kikapcsolja)
-
Kroni1
veterán
Sziasztok! Mi Stick-et használóktól kérdeznék:
Régebbi FHD LG tévénken a Mi Box 3 sajnos kikapcsol a HDMI CEC funkció miatt, nem lehet beállítani, hogy ne kapcsolja ki az eszközt, viszont a tévé bekapcsolásakor a Box nem kapcsolódik be, tehát nem valósul meg teljesen az egy távirányítós használat, mivel a boxot a sajátjával be kell kapcsolni. Esetleg van valakinek tapasztalata hasonlóan régebbi tévével, hogy a stick hogy viselkedik?
Másik kérdésem: A mi box-ot tápegysége bekapcsolt állapotban néma, de éjjel eléggé hallhatóan ciripel, ha a box kikapcsolt állapotban van, több mi box esetében is ezt tapasztaltam. A stick-hez is ugyanezt a csodás tápot adják?
Köszi!
-
Jakesz
addikt
Másnál is előfordul, hogy Kodiban külső HDD-ről való lejátszás esetén az indításnál csak tölt a végtelenségig? A Kodi újraindítása megoldja a problémát, de elég gyakran előfordul ez, és idegesítő.
-
Steve1207
veterán
válasz
kadarcsaba77 #8203 üzenetére
De miért nem hívod fel az epson ügyfélszolgálatot amúgy? Én még mindig nem tartom valószínűnek, hogy egy sima hdmi bemenetből meg fogja állapítani a projektor, hogy miféle jelet kap.
-
kadarcsaba77
csendes tag
válasz
Steve1207 #8173 üzenetére
Teszteltem, 3D szemüveg csatlakoztatva, de 3D beállítási lehetőség továbbra is szürke. Tuti a Mi Box-on kell(ene) valamit szüttyögni, hogy kiadja a 3D jelet, de nem adja. Lehet nem is alkalmas rá. Mindenesetre beírtam projektor fórumba is, hátha más tud valamit ezzel kapcsolatban.
-
Avayasoft
aktív tag
válasz
#48231525 #8201 üzenetére
Nekem 11es az android. A helymeghatározást bekapcsoltad? Nekem az szokott elmaradni, és sz kell neki.
Nem tudom a hibakódok jelentését. Wsetleg a Play áruházban nincs hasonló problémája vmelyik kommentelőnek?
De ezeket a hibakódokat nem is értem miért teszik így bele. Ennyi erővel inkább nevén nevezheznék a baját.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen TV-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Diablo IV
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motoros topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad Tablet X1 Gen 3
- Samsung Galaxy A23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Apple Watch Series 9 45mm GPS Starlight 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN N4 Cooler Master 650W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3305
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest