- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
nobela
senior tag
Van olyan lejátszó amivel normálisan lehet zoomolni?
A nagyon széles képarányú filmeket szeretném egy kicsit kinagyítani, hogy alul-felül kisebb legyen a fekete csík.
Sem Kodiban sem VLC-ben nem találtam ilyen opciót, csak olyat hogy kirakja teljes képernyőre, ami ronda.
EGYEDI AJÁNLAT !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, KáCsa ezüstözött szimmetrikus kábellel eladó 119.900.- Ft
-
atiska007
senior tag
-
Imi1981
veterán
Sajnos alapból nem lehet (nekem is nagyon hiányzik én is szoktam használni coreelec-et futtató eszközön) . A kodiban a beállítások /lejátszó menüben kikapcsolod a hardveres gyorsítás engedélyezése részben a media codec secure részt akkor lehet zoololni (nem nyújt) . A hátránya, hogy így nincs hdr és hajlamos akadozásra a lejátszás. Ha bekapcsolod a beállítások /lejátszó menüben a képfrissítés gyakoriság indításkor/leállításkor - ra kell állítani ( ettől kandenciahelyes lesz a lejátszás) és így már nem fog akadni a lejátszás 95%ban.
Más megoldást nem tudok mert nem lejátszó függő hanem android tv romot használó eszközökön így működik sajnos.[ Szerkesztve ]
-
wzol
tag
Valahol a rendszer menüjében (talán a megjelenítésnél) mintha belefutottam volna olyanba, hogy "nagyítás" vagy "képméret állítása" ezt esetleg érdemes megpróbálni.
Másik mód, az újabb TV-ken szokott lenni több fajta zoom funkció (még 4:3-ból is csinál 16:9-et), és ott van ilyen sima zoom. "Overscan" néven is érdemes nézni.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Imi1981 #8011 üzenetére
" ... media codec secure ... " - ez nálad hol jelenik meg?
Nálam be van kapcsolva a HW gyorsítás, és a zoom is zoom-ol (megtartja a képarányt) és nem nyújt.[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz hedgehog #8015 üzenetére
Mecool km6 deluxe 10-es droid is nyújt. X96 max plus - ra telepítettem android tv romot az nagyít de most nem tudom hányas droid (meg ugye az custom rom) de megnézem majd. Erre figyelhettek volna mert jó dolog. Legalábbis én sokat használtam coreelec-en (kb felére csökkentettem a fekete sávot) .
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Egy Mi box 3 teljesít megbízhatóan szolgálatot a nem HDR képes, és nem okos rendszerű fullHD LCD tévémen. Szeretem hogy megy rajta a kadenciahelyes lejátszás, a 9-es droid óta a google photos képeimet is be tudom állitani képernyővédőnek, stabilan működik évek óta.
Viszont most egy másik, Philips 4k HDR tévé alá is szeretnék egy külső box-ot, mert a saját rendszere lassú, és ugye 50hz-re van lockolva, tehát a belső lejátszójával nincs kadenciahelyes lejátszás. Kérdésem, hogy ehhez is elegendő lehet egy Mi Box vagy inkább valami drágább tipust vegyek szerintetek? Korábban olvastam pl blakey tollából, hogy a mi box-nak nem erőssége a HDR, bár én ritkábban használnám (plex-el) külső forrásból filmekre, leginkább a netflix, hbo go, yt lenne hangsúlyos. Ugyanilyen plug-and-play cuccot vennék mint a Mi box. Ha van tanács / tapasztalat pl. HDR-el vagy bármivel kapcsolatban azt megköszönöm előre is!
-
Imi1981
veterán
A mi box s tud kandenciahelyes lejátszást kodival, plexel és emby-vel is biztosan mert mindhármat használom. Persze mindegyikben az alkalmazásban kell beállítani. Netflixen és hbo go - n nem tud de van rá alkalmazás amivel nagyjából megoldható (hbo go - nál tökéletesen netflix - nél már nem tökéletes mert sokszor manulasian kell frekit váltani). A hdr-el nincs tapasztalatom mert full HD hdr mentes tévém van de azon kiváló a képminőség. A régen gondot okozó ghostingot javították frissítéssel úgyhogy már tökéletes a kép.
[ Szerkesztve ]
-
pch
senior tag
Nekem is Philips 4K "okos" tv van hdr-el. Nekem elég a Mi box 3.
Bár akárhogy szenvedek csak kézzel tudom beállítani a 4k-t ha auto felbontást állítok fullhd-nél megáll. Manuális 4k módba meg a netflixen kívül a többi fosh. Így most auto fullhd-ba nyomom, de a hdr-t bekapcsolja ígyis-úgyis. Az meg hogy mindig átkapcsolgassam felejtős.http://sb-soft.hu - "A" számlázó
-
Kroni1
veterán
Arra van valakinek megoldása, hogy HDMI CEC-el használva a tévé ne kapcsolja ki a mi Box-ot?! Az LG-m ezt csinálja sajnos.. Kizárólag a tévé távirányítójával szeretném használni a rendszert, de tv kikapcsolásnál kikapcsolja a box-ot is (ráadásul ilyenkor éjjel hallhatóan serceg a mi box tápja) viszont tv bekapcsolásnál a mi box kikapcsolva marad, így mindig kell a kis saját távirányítója is.
Ha a CEC-t kilövöm akkor a box bekapcsolva marad, de ugye akkor meg buktam az egy távirányítós vezérlést, ami agyrém azért, mert pont ez lenne a cec lényege.
-
csuzso72
tag
Nem vagyok gép közelben, de szerintem a boxon is lehet állítani, hogy CEC esetében csak az irányítást vegye figyelembe, a ki-bekapcsolást nem, valamint szerintem a tv-n is van erre lehetőség. Meg kell nézzem, de szerintem sikerült ezt megcsinálni (egy régebbi LG-vel), mintha a bemenet kiválasztása menükor a bemeneten valamelyik színes gombbal (talán a piros) előhívható új menün belül is ki lehetne venni a CEC vezérlésből a powert.
-
Alien!
senior tag
ha a Philips 8303-at szeretnéd okosítani, akkor a Mi box S szerintem felesleges. Megkapod a kicsit újabb 9-es droidot, de pro kontra érvek vannak bőven:
+ lesz 4K 60FPS ami a philips androidjában nincs (az 50hz miatt)
+ lesz bizonyos appokban kadenciahelyes lejátszásod (emby, smartyoutube, kodi, de a plex nálam nem ment pl )
+ gyorabb az ac wifije mint ami a tévében van
+ jóval fürgébb a rendszer- nem kadenciahelyes a Netflix és az HBO, manuálisan lehet trükközni, de a Philips belső lejátszója sokkal korrektebben és egyenletesebben működik.
- bizonyos frissítés óta pocsék lett az 1080p-s felskálázás 4K-ra, el van mosódva az egész, nekem ezen a tévén katasztrófa volt a végeredmény!!!
- nálam a plex auto framerate-je fagyást produkált, érdekes LG tévén ugyanez már tökéletes voltösszességében a philips elektronikája minden appban kompenzálja a kadencia hiányát (ennél a tipusnál persze, egy 60hz-es 7304 már lényegesen többet profitált a mi box S-ből.)
Nekem ez a kombó vált be: s905x3 box /HTPC filmekre, belső appok streamingre. Ezek miatt a mi box s végül el lett adva.
-
Kroni1
veterán
Köszi, ez a mi box már meglévő cucc, csak most átmenetileg előkerült. Tudom hogy max fhd-ig életképes, ahogy irtam is egy 11 éves 55" LG fhd tévén van ez a gondom, hogy mindenképp kell a 2 távirányító. Érdekes módon egy kisebb méretű de ugyanilyen LG tévé nem kapcsolja ki a mi box-ot, de átnéztem a menüjét és a simplink beállításoknál én nem találok semmi erre utalót..
A philipsre amúgy egy shield-en gondolkodtam, de az nem égető, mert leginkább streaming megy róla és ahogy irtad azokkal nincs nagy gond. -
Kroni1
veterán
Igen, dinamikus kontraszt némileg javítja, de azon a beállításon ahol még fekete a fekete ott a sötétben nem sokat látni, VA panel ebben jobb némileg. Amúgy meg brutálisan jó a képe.
Visszatérve a mi box-ra, tudja esetleg hogy két bluetooth távirányítót vajon tud kezelni egyszerre vagy sem?
-
Kroni1
veterán
-
Imi1981
veterán
Igen engem nagyon zavart. Ha kodit használtam akkor nem a mi box s - en mert annyira kente a képet. Mellette volt egy coreelec-es tv box és akkor azt használtam. Most már nem kell egy helyen kettő tv box mert mindenre jó. Nekem a mi box s a konyhában üzemel már. A szobába vettem egy mecool km6 deluxe - t ami még jobban tetszik! Ez is android tv os-t futtat csak erősebb hardver.
-
atiska007
senior tag
Van itthon egy Mi Box S és egy Stick is.
Ha telefonról szeretnék castolni, akkor csak a Mi box látszik, a stick nem.
Ugyan azon a wifin van mindkét eszköz.Vajon mi lehet a probléma, hogy nem látszik?
Amire gondoltam, hogy a wifim úgy van konfigolva, hogy az 5GHz és a 2.4 Ghz is egy SSID alá van téve. Az lehet, hogy a telefon 5GHz-re csatlakozik, a stick 2.4-re és emiatt nem látja a két eszköz egymást?
Mittudomain!
-
-
atiska007
senior tag
Ezeken túl vagyok, egyik sem segített. (chromecast uninstall->update is megvolt)
Valami hálózati oldalon kell legyen, mert:
Telóról osztottam wifit, és úgy már tudtam castolni.
De ha már az otthoni wifin lóg a két eszköz, akkor a stick eltűnik. Azért fura, mert a box meg látszik.Mittudomain!
-
kicsigee444
csendes tag
válasz atiska007 #8042 üzenetére
Szia!
Ugyanez a problémám nekem is. Redmi 8 telefon tartalmát szeretném kirakni tévére MI Sticken keresztül. A két készülék "párosodása" megtörténik. Bluetooth, vezeték nélküli megjelenítő, kivetítés bekapcsolva a telefonban. Mindkét készülék azonos WI-FI 2.4 Ghz hálózaton van még sem működik. Google Home app nem látja a Mi Sticket, a kivetítés bekapcsolásakor a telefon elkezdi keresni a hálózatokat de nem látja a Mi Sticket. Nálam a Telekom router WI-FI csatornája alapból automatára volt állítva. Ezt átraktam először 10-esre majd 4-esre de ez sem segített.
-
MODERÁTOR
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Viktor0610 #8046 üzenetére
" ... csak külön SSID alá tenni." - igen ez a másik lehetőség. Én azért a(z átmeneti) tiltásra gondoltam, mert az "egy kattintás", aztán ha az segít, akkor jöhet a szeparált SSID.
[ Szerkesztve ]
-
NGA
addikt
Üdv. Érdemes megvenni a Mi Box S-et? Ez régebbi, mint a Stick? Vagy ezeknél mindegy? Kap ez is újabb androidot?
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Eredeti játékok OFF topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Egyszerű kávé topik
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Autós topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest