Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Xiaomi MI9 (CEPHEUS)
=================================================================
KÉRLEK OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT, MIELŐTT KÉRDEZNÉL!!!
=================================================================
Mindenekelőtt szeretném közölni, hogy az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb) ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való amik, nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
juve600
nagyúr
[link]
lehet mégis lesz official PE android 11-es ? mert itt meg benne van a listában,már van olyan ezek közül amikre ki is jött -
juve600
nagyúr
válasz
Roland0224
üzenetére
amit írsz az a global illetve eea romra igaz
pl eu-s már régóta 11.2ma meg kijött már a PE romból az android 11-es verzió is,persze erre a telóra nem mert nincs rá official verzió mert kedves fejlesztő összeveszett a PE rom főfejlesztőjével
-
Roland0224
senior tag
Párom Huawei P20-a ma kapta meg a márciusi biztonsági mentést az egy két éves ex ex csúcstelefon (azóta kijött a P30 tavaly és idén q P40)
Miui 11.2. is bejelentették november december körül azóta nincs túl sok infó róla
Biztonsagi mentésből is januári van ... Vicc amit a Xiaominál csinálnak. Elvileg ez egy csúcstelefon/ex csúcstelefon. -
juve600
nagyúr
válasz
laci laci
üzenetére
na ez eddig sem zavart

03.14-es PE Plus van most fent,egész jó,aksi idő pazar,de jó lenne AOSP recoveryvel ,de az nincs,a kocsim fejegysége nem szereti valamiért,a miui-val nincs gondja
sajnos a PE fejlesztés is visszament unofficiálba,azon meg pár általam használt app nem indul el......... -
juve600
nagyúr
üdv
[link] ezt a MIUI Hellas XTRV verziót próbálta már valaki ?
azt látom hogy az eu-s az alapja meg van benne magyar nyelv,csak miben különbözhet ?
-
JoeCockBill
senior tag
elég bosszantó 20.3.26 bug: aod fényerejét kb láthatatlanra visszaveszi ha értesítés jön. ami azért vicces, mert fordítva tök jó fícsör lenne
-
stigma
addikt
válasz
Black&White
üzenetére
Hi, megtaláltam az nem volt bekapcsolva:
Beállítás /Configuration Center / Battery Saving: Suspend action-s
Ezt most bekapcsoltam, viszont ez akkor egyfajta olyan funckió, mint a Doze, amikor ki van kapcsolva a kijelző, tehát nem használom, akkor gondolom némely fukciókat/alkalmazásokat standby-ba tesz.Gonoldom volt ilyen lehetőség PE esetén is ha itt volt.
Ott a Mobilháózatot tuti nem állítottam annó, amit írtatok a napokban + ilyet sem kapcsoltam be. -
stigma
addikt
válasz
Black&White
üzenetére
Hi, ha a beállítások / Alkalmazkodó akksira gondolsz, mert az igen eb van kapcsolva.
Alkalmazkodó akkumulátor 7 appnak [kép] , illetve az alkalmazkodó akkumulátor ahsználatánál is a csúszka el van húzva. -
stigma
addikt
válasz
adamfriday
üzenetére
Köszi.

Flashing toolból ez frissebb mint az enyém, köszi érte.
EEA link sajnos rossz helyre mutatott, de no para megkerestem az angol oldalon.
Mi 9 EEA FULL version : Version: V11.0.8.0.QFAEUXM (MIUI11)
http://c.mi.com//miuidownload/detail?device=1700361Fastboot version: Link
-
stigma
addikt
válasz
adamfriday
üzenetére
Hali, igen megvolt, csak nem írtam vissza, sry érte.
Havoc OS, ami custom ROM, AOSP alapú mint PE (Pixel Expereince)
Tiszta telepítés volt , kb 2-3 napja hasonló értékeket kapok, néhol jobbat, néhol elég sz*rt sajnos.
Eddig 3,5 óra kijelzőidő + 1óra telefonálás volt a max SOT, ami kijött belőle.
Este kb 10-205-ot esik az akku, de nem látom mitől.
Tiszta telepítés miatt a gyári visszaállítás részemről kihagyom, inkávv RevOS vagy EEA megy vissza helyette.Részemről is a 12 órás ébrentartás a fura, az hogy a kernel ennyire lemerítette az furi nekem, mert ilyenkor vagy hálózat/wifi ébrentartás szokott lenni vagy GPS.
-
adamfriday
senior tag
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Nem szeretnék mindig panaszkodó hsz-el jönni, de 1-2 napon belül szerintem visszatérek EEA-re mégpedig 11.0.8-ra szerintem.
Valakinek van ötlete miért merült le ennyire?
Alig használtam tegnap mint a képekből látható, 1 óra nyokodás + 1 óra telefonálá, és 70%-ot estt az akksi reggelre:
Gsm Battery Fő kéernyő: [kép]
Gsm Battery : [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
Gyári akkukép + kolátozott appok: [kép] [kép]Az alábbiaket tettem meg
- Wifi + Bleutooth alapó keresés kikapcsolva
- mobil hálózat át állítása GSM/WCDAM/LTE
- Nagyobb fogyasztású alkalmazások kolátozása: lásd képeknélEEA romhoz tudna jó az alábbi link:
https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/cepheus/roms-eea-stable/
Itt ugye van egy fastboot rom, melyet miFlash-el flasheltetek, igaz akkor TWRP-m ha jól tudom törlődik, vagy van egy recovery-ből telepíthető verzió is.
TWRP-ből ezt fel tudom tenni?Segítséget előre is köszönöm.
-
juve600
nagyúr
válasz
adamfriday
üzenetére
nálam nagyon nem fluid
a stabil jobb nálam -
csemberlen
őstag
válasz
adamfriday
üzenetére
Köszi, siker.
-
adamfriday
senior tag
válasz
csemberlen
üzenetére
Beállítások / Always-on display.
Szoftvertől függően testreszabható, hogy mit jelenítsen meg. -
csemberlen
őstag
válasz
adamfriday
üzenetére
Azt hol? Most vettem a telót.
-
adamfriday
senior tag
válasz
csemberlen
üzenetére
Miért nem kapcsolod be az AOD-t?
-
csemberlen
őstag
Valamilyen értesitő appot keresnék. sajnos a XIAOMI MI9 -en pici jelzőfény van csak.
Jó lenne ha valahogy alapesetben az óra is látható lenne.
Gmail amúgy se jelez utóbbi időben. Köszi -
juve600
nagyúr
válasz
adamfriday
üzenetére
majdnem
ja mégsem..................... -
adamfriday
senior tag
válasz
Black&White
üzenetére
A 20.3.26-os xiaomi.eu is nagyon jó lett végre.
-
juve600
nagyúr
válasz
Black&White
üzenetére
és ez jó ?
-
Black&White
addikt
válasz
Black&White
üzenetére
Ha már akksi...
11.0.7.0 EU Stable, kb az 5., 6. ciklus:
LINK -
pixta78
senior tag
11.0.8.0. EEA gyári kamera app Portré módban kifagy. Másnál is?
-
ricsi0307
senior tag
válasz
Roland0224
üzenetére
Tavaly májusban vettem mikor itthon "hivatalos" forrásból még nem lehetett kapni, az Alzából (én őket is offical storenak tekintem). Ekkor a telefon már 4 hónapja be volt jelentve és 2-3 hónapja piacon volt. Szóval igen fog lejebb menni az ára de addigra kijön az következő széria.
-
Astery
senior tag
válasz
juve600
üzenetére
Azt, hogy lassabban nyílnak meg alkalmazások én is tapasztaltam. Próbálkoztam néhány hókusz-pókusszal, de nem változott. A legszembetűnőbb a naptár megnyitásakor volt ... amikor is megnyílt a naptár üresen és 2-3 mp múlva rakta ki rá az eseményeket. Már kezdtem beletörődni, hogy ez most ilyen marad, aztán egyszercsak néhány nap múlva magától megjavult. Most megint gyors, pörgős.
-
kano
nagyúr
válasz
Roland0224
üzenetére
Talán 150k volt a kezdő ára itthon.
Azért ezek az EU dev verziók már rég nem az igaziak...
-
juve600
nagyúr
válasz
gabikiraly2
üzenetére
én is próbáltam ezt és jobb mint a eu.dev,mert ott meg sokkal lassabban töltenek be az alkalmazások,az utolsó build is olyan sajnos
-
gabikiraly2
aktív tag
Én ezt használom egy hete: xiaomi.eu_multi_MI9_V11.0.7.0.QFACNXM_v11-10
Tökéletesen meg vagyok elégedve. 5-7 óra kijelzőidő jön össze egy- másfél nap alatt. Folyamatosan fut a viber, gmail, chrome, spotify. Ezeknél minden korlátozás ki van kapcsolva. AOD jelenleg nincs használatban.
Egy dolgot nem tudok megszüntetnei: ha a kijelző jobb sarkától simítok felfelé akkor bejön a google asszisztens, sőt néha feloldáskor is. -
juve600
nagyúr
Korlátozva használom az alábbiakat: (alkalmazások menü/alkalmazás neve/ alkalmazás használata : Korlátozott)
ezt az aksihasználatnál kell beállítani,miden olyan alkalmazást kivéve mint a telefon,sms,stb
illetve ami sokat segít aksi időben : mobil hálózat át állítása GSM/WCDAM/LTE -re és az automatikus képernyőforgatás kikapcsolása
-
stigma
addikt
Sziasztok, sajnos a szokásossal jelentkezem, mely nemcsak PE miatt jött elő, hanem HavocOS esetén is.
rendszer: HavoS+Gapps(pico)+magisk 20.3
Tegnap kb 1,5 órás kijelőidő volt amit nyomkodtama telfót:Insta,Face,Opera
ezenfelül 1,5 órát telefonáltam, és örültem mert kb 65%-al feküdtem le aludni, de reggelre sajnos 205-on landolt a telefonom:
Akksihasználat: [kép] [kép]
Beragadt alkalmazások:
- Facebook: [kép] : 1 óra 12 perc
- Messenger: [kép] : 1 óra 12 percKorlátozva használom az alábbiakat: (alkalmazások menü/alkalmazás neve/ alkalmazás használata : Korlátozott)
Facebook,Messenger,Viber,Chrome, Youtube,Google Play ÁruházEzenkívül a wifi és bluetooh alapú keresés kiszedtem.
Van valami ötletetek mitől lehetett, mert 2 külön OS esetén is ugyanezt produkálta, gyanakodom már hogy valamit elrontok, de így használhatatlan a ROM sajnos.
Ezek örán egyesével ezeknél az alkalmazásoknál a cache-t törölni fogom, majd restart és töltőre dugom.
Ötletetek van mit csináljak még?
-
Roland0224
senior tag
-
ricsi0307
senior tag
Bocsi srácok kicsit off de sajnos az állam a padlón van de nem pozitív okból. Tudtuk hogy drágább lesz de hogy a sima MI10 is közel dupla áron nyit mint az MI9 (150.000 vs 284.000) a 2db 2mpx-es kamerával az azért komoly. Tudom szar az árfolyam de 330-al számolva is 264.000. Idén én két nagyon nagy vesztest látok a piacon, az egyik nem meglepő módon a Huawei a másik meg szerintem a Xiaomi lesz. Az a gond hogy azt hiszik ha hardveresen jó valami akkor mehet az ár a nagyok közé. Huawei mondanom se kell gms miatt bukott meg a Xiaomi meg az első féléves bughalmaz miatt fog amit ennyiért senki nem fog benyelni. Oppo Find X Pro 1200$ az is offos így már kb csak a OnePlus fog maradni de félek, idén ők is 300k fölé mennek. Én nem tudom lehet én élek elba*zott életet de 3-400000ft-ot akkor se adtam volna ki a telefonért mikor ez megvolt havi nettóba, nem hogy most mikor épp hogy a fele.

-
juve600
nagyúr
válasz
Black&White
üzenetére
szia
PE rom ( Akash ) féle Telegram csoporthoz tudnál linket adni ? valahogy kiléptem belőle és nem találom,nem tudok visszalépni
-
Indian74
senior tag
válasz
Zsoleszhun
üzenetére
Ja kösz a válaszodat,de lehet rosszul fogalmaztam,de nekem van mi mix 3-am,érdemes -e lecserélni mi 9 re??
Bocs,csak kicsit fáradt vagyok
-
Indian74
senior tag
Sziasztok!!
Szerintetek érdemes egy Mi mix 3 5g re lecserélni egy ilyen telefonra??
Mindkettő majdnem új dobozos,stb
Válaszokat előre is köszönöm
-
stigma
addikt
Hi, köszi, este siekrült megoldanom ez alapján (Link)
Betallóztam és működött, viszont 2x ha nyomtatm rajta egy refresht akkor ismét CTS false lett, de nem foglalkozom vele, mert a Magisk Manager-ben be tudtam állítani, hogy a root a Simple esetén rejtve legyen, így elindult az alkalmazás.
-
pixta78
senior tag
válasz
zsolesz967
üzenetére
Keveset játszom, keveset navigálok, inkább csak böngészek + FB és Messenger. Kb 4-5 óra így. EEA
-
Zsoleszhun
addikt
Tölthető az utolsó miui11 eu xiaomi.eu_multi_MI9_20.3.26_v11-10.zip
-
zsolesz967
aktív tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy mi 9-es megvételén.Legnagyobb gondom az aksi,az hogy bírja?Persze tudom függ mennyit használom a telefont,hát sokat.De úgy kb kijelző idő mennyi?
-
stigma
addikt
(#6918) ricsi0307 : Köszi, egyenlőre Havos-el próbálkozom , 1 óra alatt sikerült feltenni+backup vissza. Tényleg baromira testreszabható.
Viszont 1 bajom van vele, root esetlna Sipmle alkalmazás nem megy.
Falsh ROM+Gapps+Magisk 20.3 volt, utána feltettem a Magic Maanager-t és ott nyomta egy safty check-et viszont az alábbiakat kaptam:
- ctsProfile: false
- basicIntegrity: trueMagisk és a Magisk Manaer up to date tehát a legfrissebb.
Valaki tud ebben segíteni, hogy életre keltsem a Simple OTP alkalmazást?
A Simple is azt írta módosított a ROM ezért enm enged be. -
ricsi0307
senior tag
-
stigma
addikt
Én már nem tudom mit higyjek sajnos, de szerintem sem.
PE van a Xiaomi Mi Pad 4-es tableten, életemben nem láttam ilyen üzemidőt, igaz csak wifi-n vagyok de lemeríthetetlen kb. Opera+wifi+youtube+face,Insta,Spotify. 37% van az akksiban igaz ez 6 vagy 6000mAh-s ami benne van, ha jól emlékszek, 7óra kijelzőidnél vagyok vele.RevOS bevált, de valamiért a 20.1.31-i utolsó frissítésnél volt 1-2 anomáliám, de kb 4,5 óra kijelzőidőt produkált ami nekem tökéletes volt, de nagyon át akartam térni PE-re mert nagyon tetszik, de hát már 2x csinálaj ezt mert egy régebbi ROM-al is hasonlóakat produkált sajnos.
Sebaj van még 2 lehetőségem amit napokban teszlteni fogok:
- Extended UI: AOSP alapú mint Pixel (Link)
- Havoc OS 3.3: AOSP alapú mint Pixel (Link)Installálsa kb ugyanaz, hogy a jelenlegi 10.8.0.0-s FW-t felteszem majd rá a Romot.
Kettő között a különbség az, hogy Extended UI tartalmazza a GAPPS-t, míg Havoc nem, de sebaj leszedtem egy nano vagy pico-t. -
stigma
addikt
válasz
adamfriday
üzenetére
(#6913) adamfriday : de van, ha rákattintok az alkalmazásra akkor kidobja, de 2 db volt ami futott a háttérben egy rövid időd:
- Play : 1óra10 perc (ezek után cache törlés és összes adat törlést csinlátam)
- Instagram: 20 perc (itt egy cache törlést csináltam)
Ha azt nézzük akkor tegnap direkt azt teszteltem, hogy ha kevésbé nyomkodom , mennyire merül a teló, okozhatja ezek a beragadások is sajnos de nem hiszem hogy ennyit.
Általában este 7-10 %-ok szokott esni az akkuidőm (romfüggő) viszont nem tudom az ambilight diplaly mennyit fogyaszt.
Ha azt nézzük 1óra 40 perc+ 1 óra kijelzőidő + esti 10%+ valami beragadt =>65% akksiidőt vett ki a telómból ami nagyon sok szerintem.(#6914) juve600: Ez frankó, igaz még nem olvastam utána XDA-n , vagy más fórumokban másnál is van e ilyen jellegű probléma,de remélem másnál is és nem én vagyok az egyedüli.
egyrészt örülök, hogy van javítás, mindegy hogy Official vagy Unofficial, csak jó lenne már egy rom, amivel nincsen ilyen bajom, hogy merül elég durvána telefon :( -
adamfriday
senior tag
PE-n nincs lehetőség a grafikon alatt megnézni, hogy ébren volt-e a telefon? Szinte biztos, hogy valami ébren tartotta. Xiaomi.eu-s romon nálam is néha előfordul az utóbbi időben és csak annyi látszik a statisztikában, hogy az 'other' az egyik legnagyobb fogyasztó, szóval véletlenül sem derül ki mi akadt be.
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Valami nem stimmel nálam a PE esetén , mert tegnap 100%-ra feltöltöttem a telefont, és az alábbiakat csináltam:
100%-ról 65-re merítettem tegnap, és azaz alábbiakat csináltam:
- telefonáltam 1óra 40 percet
- 1óra kijelzőidőt csináltam, (facebook,instagram,operaval)
Lefekvéskor wifi+ szinkronizációt kinyomtam, reggelre 35%-on volt a telefon.
Amit néztem , nincs nagyon kirívó beakadás play-t kivéve, mert ahogy nézem háttérben 1órát futott.
Mivel tudom kideríteni mi volt a ludas?
Korlátozottként használom az alábbi alkalmazásokat:
- youtube,Instagram,facebook,Chrome,
cache-t és adatokat többször töröltem már Play-ből.
Wifi és bluetoth alaú keresést is kikapcsoltam.
Pár kép, ami hátha segít nektek:
Gyári: [kép] [kép] [kép]
GsmBattery: [kép] [kép]Van valakinek ötlete mitől lehet, hogy ennyire merül?
-
ginola
addikt
Sajnos olyan alapvető dolog nincs, mint pl az értesítő LED színének paraméterezhetősége, a kezdőképernyő gyorskártyákra állítás problémájának javítása (hónapok óta rossz), a wifi/mobilnet váltások hibájának orvoslása, vagy a Whatsapp kontaktok eltűnése magától....sztahanovista RAM kezelés.
Volt pár Xiaomi telefonom, de ezekkel nem volt gond....eddig. A heti ROM-ok bugosak, mindig van valami új, vagy régi hiba , ami előjön! -
Karavik
veterán
-
tarat
tag
Sziasztok! RevOS 20.1.31 mikor fog frissülni? Ez nem havi frissítésű?
-
stigma
addikt
Szaisztok, pár észrevétel a PE Plus rommal kapcsolatban (20200314.-i stabil verzió)
1 nap ahsználat után még eddig nem olyan rossz, mert 3,5 óra kijelzőidő, többségéveb wifivel, első telepítésre. Emellett 2-3 óra telefonálás, bluetooth-os TWS-el (Edifier TWS200) + honor Band 5 folyamatos szinkronizáció.2 apróbb idegesítő dolgot vettem észre, habár lehet kivételesen tünt fel az egyik.
- Telefonáláskor ha aktíva kijelző ésa fülemhez tartom a telefont folyamatosan a hülye Google Assistant jött be és rezgett ererrel a telefon : Ez alapján kikapcsoltam
- nem mindig old fel a telefon kód nélkül, ha a hozzáadott eszközeim rajtam vannak - kb 10/7x sikerült kód nélkül feloldalia kijelztő maradék 3 esetben csak kóddal (bluetooth füles, Honor Band 5 vagy tichwatc E2..ezeket ugye a megbízható eszközökhoz hozzáadtam)Ezek csak apróságok és örülök eddig hogy feltettem, mert szerintem egyre jobb lesz, igaz ehhez még pár napig be kell lakjama telefont. Ezenkívül este 10%-ot esett az akksiidő, ami nem vészes, igaz első telepítés, majd megnézem mi ragadt be a háttérbe.
PE vagy akármilyen rom esetén leeht szabályozni az Ambilight display-t?
Ez csak most ugrott be, mert elalváskor (kb este 11-éjfél) már felesleges hogy mutassa az időt és a szokásos ikonokat.
Erre van valakinek ötlete? -
B. Tamas
aktív tag
válasz
B. Tamas
üzenetére
Drasztikusan, de megoldottam a gondot. Lementettem az app beállításait, töröltem minden hozzátartozó dolgot, beimportáltam a beállításokat, megadtam a jogosultságokat és eltűnt.
Ugyanúgy hozzáfér a lokációhoz (is) az időjárás miatt, mint eddig de mégsem rinyál érte. Ki érti ezt... Köszi mindenkinek, ezt amúgy be is teszem az összefoglalóba úgyis rég volt már hozzányúlva. -
rjg
őstag
A legutolsó EU dev 20.3.19 alatt megint elkezdte telefonhívás közben bekapcsolgatni a kamerát. Az elmúlt pár hónapban nem, előtte két-három buiid-en át ugyanez volt a hiba. Nálatok nem jelentkezett?
Új hozzászólás Aktív témák
Az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb.), ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való, amik nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Építő/felújító topik
- Fotók, videók mobillal
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Iphone 12 Green (64GB) eladó!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- 2db Samsung Galaxy A6 32GB (Kijelző törött)
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB,Uj, Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4113
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4031
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest