Hirdetés
- iPhone topik
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
-
Mobilarena
Xiaomi MI9 (CEPHEUS)
=================================================================
KÉRLEK OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT, MIELŐTT KÉRDEZNÉL!!!
=================================================================
Mindenekelőtt szeretném közölni, hogy az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb) ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való amik, nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Karavik
veterán
válasz
Roland0224
üzenetére
Én xiaomi.eu beta (dev) kiadáson vagyok mindennapi használattal fő telómon, nincs különösebb gond vele. Itt nem kell jelentkezni, csak telepíteni a heti beta (dev) kiadást és kész.
Global Beta-stable (korai stabil) kiadásokra pedig itt lehet jelentkezni: [link]
-
Black&White
addikt
válasz
Terentius
üzenetére
Az Orangefox is egy TWRP fork, igazából kényelmi funkciókban nyújt többet:
-Modernebb UI, témázható (ha van, aki gyönyörködni jár recovery módba
)
-Automatikusan feloldja a titkosítás (ez Mi 9-en is működik, nem kér feloldáshoz PIN-t, stb)
-Kicsit gyorsabb rendszermentés, visszaállítás
-Támogatja az OTA frissítések telepítését is
-Pár apróbb feuture, amit itt szerintem senki nem hiányol.
Aki használt már előtte, az valószínű szereti és most lehet vált is rá. De az alap dolgokhoz tökéletesen elég a jól megszokott TWRP is.
-
Terentius
őstag
Eredeti twrpnél mivel tud mást az orange fox? Fogyasztásra annyit hogy a legújabb EU devane este letettem a telefont 98-99 százalékon hat órával később már csak 90% volt megnéztem a cella készenlét vitte magasan a prímet wifi kikapcsolva volt.
-
Sziasztok!
Hamarosan megérkezik a Mi 9 és van 2 kérdésem:
- Android auto működik rendesen a telefonnal
- milyen védőüveget, fóliát javasoltok, használtok, hogy az ujjlenyomat érzékelés még rendben működjön?
Köszönöm.
-
baitsee23
őstag
válasz
Black&White
üzenetére
-
baitsee23
őstag
A RevOS-hez még annyit, hogy amióta használom, megszűnt egy Android Auto - Waze hibám. Korábban, mikor navigálás közben telefonáltam, a Waze össze-vissza dobálta a pozíciómat, a Google Map nem. Most a RevOS-sel úgy néz ki, jó lesz.
-
baitsee23
őstag
válasz
Black&White
üzenetére
Eltávolították a fájlt a szerverről.
-
juve600
nagyúr
válasz
Black&White
üzenetére
nem tudom
első telepítésnél elvileg nem kellene,de ártani nem árt -
juve600
nagyúr
válasz
Black&White
üzenetére
igen
utána restart -
juve600
nagyúr
válasz
Black&White
üzenetére
telepítő amikor végez akkor alul két lehetőség van, vagy a WIPE Cache illetve a Restart system
-
baitsee23
őstag
válasz
Black&White
üzenetére
Na, ebben mintha lenne. Én meg ezt nézem majd meg.
Köszi!
-
csabors
tag
Sziasztok!
Facebook app megnyitásakor állandóan frissíti magát (facebook funkciója). Ha rákattintok a letöltés hivatkozására megnyitja a play áruházat, pedig ott letiltottam az automatikus frissítést. Ez ilyen...? -
Karavik
veterán
válasz
Roland0224
üzenetére
Nem sok érdemleges változás történt, új animációk érkeztek a héten. Egyébként a beta vonal már kb 1 hónapja 11.2 verzión van...
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
ricsi0307
üzenetére
Ezen kívül tényleg semmi bajom vele, de ez az idle nem használom állapotban lévő fogyasztás nem jó.
Arra is gondoltam, hogy azért eszik ennyit, mert nem tudta aktiválni az egyik SIM kártyát, de a háttérfolyamatokban elhanyagolható 0.2% fogyasztása van.
Komolyan, ha feloldott kijelzővel hagyom a telefont, nem merül annyit, mintha le lenne kapcsolva.
Ezt az akku battery programot is felraktam és ott is kiírta, hogy bekapcsolt kijelzővel kevesebb az energiafogyasztás, mint kikapcsolttal.

Az utolsó 3 dev-vel valami nincs jól.
Hétvégén lehet ráveszem magam a RevOS-ra.. -
ricsi0307
senior tag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Amennyire elégedett voltam vele annó, most annyira szidom. Hiába jön hetente frissítés ha egy hibát javítanak és 3 másik kerül bele. A képernyőzárás laggoló animációja 3 hétig volt benne a rendszerbe, aztán mikor kijavították jött a kolléga által is jelzett szürke sáv felülre alkalmazás nyitáskor. Emelett tényleg zabálja az akkut.
-
baitsee23
őstag
válasz
Black&White
üzenetére
De mentés közben ki is írja, hogyezeket nem menti. Redmi Note 5-nél is így volt, de az újabb TWRP-k ettől függetlenül lementették. És a mentés mérete is utalt rá, hogy megvolt. Itt a 30-40GB-os területről 10-15GB-os mentés készült.
-
Atomgeszi
nagyúr
-
ricsi0307
senior tag
Feldobtam pár napja én is a RevOS-t, eddig elégedett vagyok vele, az akksi kezelés tényleg jobb mint .eu deven. Annyi gondom lenne, hogy a Muzeit nem bírom működésre bírni a képernyőzáron, hiába állítom be nem jelenik meg. Ebben esetleg tud valaki segíteni?
-
baitsee23
őstag
válasz
Black&White
üzenetére
Létezik Mi 9-re olyan TWRP, ami lementi a belső tárhely média tartalmát is - tehát mindent? Ez esetleg olyan?
-
Black&White
addikt
OrangeFox-R10.1-beta: LINK
-
Karavik
veterán
válasz
Roland0224
üzenetére
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Roland0224
üzenetére
Szerintem kb akkora várható mint amikor a miui 11 kijött tavaly, azaz 2020 Q3 vagy Q4
Gondolom valami zárt teszteken már elérhető
ohh miui 11.2 félreolvastam....
-
Roland0224
senior tag
Valakinek van valami infója a Miui 11.2....-ról? Dobálja fel a youtube videókat meg láttam pár cikket is de dátumot nem láttam egyikben sem
-
walakyb
tag
Mivel jo par embernek gondja van az nfc-s fizetessel, gondoltam felteszem a simple-t asszony otp-s kartyajaval (nekem jelenleg nincs olyan, amit ertelmesen (nem attoltogetve) hasznalni tudnek.
Install utan osszesen 2 dolgot kell beallitani: lelakatolni az appot, es az aksi kimelo modot kikapcsolni. Minden mast vagy installkor az app beallit, vagy alapertelmezettkent tokeletes.
Most teszteltem, tokeletesen mukodik. -
Karavik
veterán
válasz
Daneee14
üzenetére
Okozhatja, mivel arc alapú feloldást nem fogadja el biztonságos azonosításként, ezért kér újból jelszót/ujjlenyomatot.
Telefont ujjlenyomattal célszerű feloldani fizetés előtt, majd 2 percen belül terminálhoz érinteni. Ha kicsúszol a 2 percből, akkor is újra kell azonosítani magad értelem szerűen.
-
Roland0224
senior tag
-
juve600
nagyúr
tudtok ajánlani olyan mail appot ami jól kezeli a gmai.hu-s mail címeket ? amit egyszerő beállítani ?
[link] eddig ezt használtam de valamiért nem az igazi,későn jönnek az értesítések, a miui gyári mail appja is jó de az meg PE rom alatt nem megy
-
Daneee14
tag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Automatikus indítás engedélyezve van, egyéb engedélyek meg vannak adva. Az alkalmazásengedélyek (kamera, névjegy, tárhely,, helyadatok) befolyásolják a működést? Akkumulátor kímélő nem korlátozza.
Az általad leírtak közül egy kérdésem maradt, hogy a lelakatolás alatt mit értesz? Az hol állítható be? -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Daneee14
üzenetére
Nálam ilyet akkor csinált, ha nincs lakatolva a háttérben az app, és az automatikus indítás sem. Tehát nem fut a háttérben, magyarán nincs minek az NFC-t használnia.
Felugró ablak most sincs engedélyezve, mégis megy a háttérben a fizetés. Akku kímélő ki van szedve az appnál?
-
LilProphet90
senior tag
válasz
Black&White
üzenetére
állítólag a tegnapi leakek kamuk, így a érdemes fenntartással kezelni ezt a képet is.
-
kano
nagyúr
válasz
Black&White
üzenetére
És vajon a sima Mi 10? Szerintem az lyukas lesz. És remélem, hogy az nem lesz hajlított kijelzős.
Nagyon várom, mert ha lesz benne OIS akkor az lesz a következő telefonom. -
NemMo
őstag
Tudom, hogy nem ehhez a topikhoz tartozik, de ez áll a legközelebb hozzá. Szóval a kérdésem az lenne, hogy az kiderült már, hogy a mi 10 csepp notch vagy lyukas kijelzővel fog érkezni?
-
stigma
addikt
válasz
Black&White
üzenetére
Igazad van, kevertem a RevOS-t az extendedUI rommal
-
stigma
addikt
válasz
Black&White
üzenetére
Hát igazából egy sima 11.0.6.0-os romot is leszedhetek amit szerintem gyári recovery-ből simán visszanyomok, csak nekem ez most egyszerűbbnek tűnik.
Teló fastboot mode-ba lövöm, csatlakoztatom a géphez, miFlash és kiválasztom a romot, hátra dőlök és 350sec múlva mindent flashel.Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz, igaz de ahogy a képeket néztem kb PE féle design lesz.
Mi 4-es tableten dübörög a PE, arra az eszközre nagyon bejött nekem
-
stigma
addikt
válasz
Black&White
üzenetére
Hi, köszi, szerintem pénteken kipróbálom.
EEA 11.0.7.0 van most a telón, gondolom akkor flasheljem vissza a 11.0.6.0-s verziót.
-
Black&White
addikt
Semmi komoly haxolás nincs a háttérben.
Ahogy látszik Dual-SIM, folyamatos BT (Mi Band) és nagyrészt mobilnet mellett jött ki az érték.A fényerő is automatán volt.
PE-n nincs Face Unlock és bár a készenléti fogyasztás ott jobb picivel, mobilnet alatt jobban beleharap az akksiba.RevOS telepítés:
-EEA 11.0.6.0 Miflash (clean all)
-vbmeta
-twrp offisöl
-wipe data, cache, dalvik
-format data (yes)
-reboot twrp
-revos felmásol telóra
-install zip (revos) -
zakrafein
csendes tag
-
Daneee14
tag
Sziasztok!
Simple-lel történő NFC-s fizetésnél a következővel találkoztam. Régebben Samsung A5-n csak feloldottam ujjlenyomattal a kijelzőt és automatikusan fizettem bekapcsolt NFC mellett. A MI 9-nél bekapcsolt NFC mellett be kell lépnem a Simple app-ba és ott a bankkártyámat ki kell választanom és még ujjlenyomatot is kér és csak utána enged fizetni. Valami nálam van rosszul beállítva? Ez így kissé körülményes. -
stigma
addikt
(#5720) Black&White,(#5725) Roland0224 :
Hogy a francba csináljátok ekkora SoT-t?
Én használok okosórát Tichwatch E2) folyamatos bluetooth kommunikációval.
Általános appok (face,Instagram,Chrome, spotify néha youtube), automatikus fényerővel.
Bluetotth és wifi alapú keresést kikapcsolom általában.
Egész nap 4g-n vagyok, mert a melóhelyem wifijére nem tudok csatlakozni.
Nekem, ha szerencsém van akkor nap végére 20%-on megáll a teló, SoT 4 órára jön ki.
Kezdetekben mikor még új volt a teló és régebbi rom akkor 5 óra megvolt.
(#5721) juve600: PE alatt ha jól tudom faceID nincs ugye?
RevOS alatt Simple + OTP alkalmazás megy, illetve faceID?
Ha ezek mind mennének akkor rohadtul örülnék és váltanák is. -
kano
nagyúr
válasz
Black&White
üzenetére
Nekem volt úgy, hogy a végén meg is lett a 7h sot 2 simmel.
Nekem nagyon bejött a RevOS.
PE-ben számomra voltak idegesítő dolgok (kijelző villogás, arcfelismerés hiánya, stb.). -
Terentius
őstag
Kb egy hónapja használom az EU dev romot azóta a messengerben nem tudom az értesítés hangját állítani mert kifagy ötlet? Dalvik cache törlés megvolt
-
juve600
nagyúr
válasz
Black&White
üzenetére
majd rakok fel képet
-
juve600
nagyúr
válasz
Black&White
üzenetére
új PE még ennél is jobb

-
Atomgeszi
nagyúr
Lehet, hogy kimaradt nekem valami, de lényegében úgy navigálsz, hogy a töltőn van a telefon? Vagy szimplán csak töltenéd.
Én a töltőt fixen nem huzigálnám ki, hanem, ha hosszabb fuvar van, berakom a telót, majd zsebben viszem, ha meg rövidebb akkor zsebben hordom végig. Ugyanis 10 perc úton is rengeteget belever az akksiba, hogy utána ne kelljen tölteni egy ideig, vagy legalábbis mondjuk 2x2 perces stopokig. -
bsanya
aktív tag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Igen azt tudom
, bár nem tudom a kis fogaskerekek mennyire örülnek neki
, ráadásul ha tíz perc múlva megyek tovább, vissza kell raknom, akkor megint be kell dugjam a töltőt
Gondoltam már arra is hogy rakok a hátlap és a töltő közé valamit, hogy ne töltse, akkor az akku kímélve lenne, de a töltőnél még mindig fennáll a napi kb 30 ki-be kapcsolás.. -
sb
veterán
Köszönöm.
Annyi baj legyen...a többieknek is köszönöm az összefoglalót. A készenléti merülés már rosszabbul hangzik, pont ezeket a heti/havi új rom felrakásos régi időket idézi nekem.
De talán ezt is megoldják egyszer a hivatalosban és ahogy nézem addig azért van rá megoldás ha nagyon gáz lenne.
Megrendeltem, ma átveszem és kiderül hogy tetszik majd a feleségemnek.
-
kisÁdi
aktív tag
válasz
Roland0224
üzenetére
Magyarul nem tud, állítottam már az összes angol változatra, meg olaszra és németre is. 4-5 kérdésre válaszol, tökéletesen működik, aztán elhallgat. Telefon újraindít és kezdődik minden előlről. 4-5-ig jó, aztán megint semmi. Azt hittem először, hogy az akku kímélő a baja, de nem, azt is állítottam. Lehet, hogy ez egy RevOS sajátosság egyelőre, bár nagyon sok helyen olvastam ilyen problémát.
-
kisÁdi
aktív tag
Tudtok megoldast a nem működő Google assistant - re? Beszélek hozzá, első 4-5 kérdésemet meghallja, aztán kussol és elfelejt működni. Beállításokban pedig folyamatosan something went wrong üzenetet kapok.
-
technoboi
tag
Arra van valakinek ötlete hogy globál Miui alatt mit lehet csinálni a Chrome böngészővel, hogy smooth legyen a görgetés? Azonkívül hogy használjak mást böngészésre

Szerkesztve.. Kikapcsoltam a DC dimminget és jónak tűnik
-
bsanya
aktív tag
válasz
ricsi0307
üzenetére
Köszönöm válaszod

Az én kérdésem lényege az lett volna, hogy a naponta sokszori (ahányszor beindítom az autót (kb. napi 30), mert ugye gyújtásról megy a szivargyújtó) ki-be kapcsolás nem lövi-e ki hamar a töltőt vagy az akkumulátort.
Mert ha ugye:
1. beteszem a helyére a telefont és utána kihúzom a kábelt, akkor bent kell hagynom a kocsiban a telefont (vagy mindig ki-be húzni a kábelt addig míg a karok el nem eresztik) azt pedig nem minden környéken merem bevállalni és nem tudom mennyire tenne jót a töltőnek/telefonnak a pillanatnyi töltés indulás/megállás...
2. Bedugva hagyom és nem törődöm a sok indítással... De, ha ez tönkreteszi a telót/töltőt???Köszönettel:
Sanya
Új hozzászólás Aktív témák
Az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb.), ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való, amik nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
- OTP Bank topic
- Revolut
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- alza vélemények - tapasztalatok
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen monitort vegyek?
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- AKCIÓ!!! HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Bár én nem használom, természetesen működik az android autó, védőfelszerelésre pedig egy aprós kellégát tudnék ajánlani:

, ráadásul ha tíz perc múlva megyek tovább, vissza kell raknom, akkor megint be kell dugjam a töltőt