Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
válasz
viktorhu #695 üzenetére
"Külön SSID?"
2019-ben? Mi lenne, has simán működne, mint a korábbi modellben? Esetleg nem szedik ki a funkciót belőle? Költői volt természetesen.
A CA-val még semmire nem jutottam, mert nem volt időm újra összerakni a saját mobil hálózatomat, az pedig kell ehhez a művelethez.
Amint megvan, publikálni fogom, ahogy megígértem. Engem is érdekel
-
Thom!
veterán
A mostani készülékeken a legújabb Global stabil verzió milyen alapú Android 8.1 vagy 9.0?
-
atos30
aktív tag
Sziasztok!
Hamarosan én is csatlakozok a mi 8 lite táborhoz. Ma rendeltem egy 6GB/128GB változatot. Alig találtam auróra kékben (fekete nem volt opció, a síma kék sem) .Smartshop-os lesz, ha be tudják szerezni.
Tud valaki valamilyen shop-ot ahol esetleg olcsobban be lehet szerezni? Mert látom akciósan volt ez 75 környékén is, de nem találtam most ilyen boltot. (most 84 ezer körül lesz az ára, hacsak vissza nem mondom) -
dchard
veterán
Nem erre a konkrét esetre írom, de érdemes fenntartással kezelni azt, hogy a Qualcomm mit ad meg, mint a telefonban lévő modem gyártója. Az ami a linkelt oldalon szerpel, az a maximum amit az X12-es modem tud, feltéve hogy a gyártó ezzel a tudással rendeli meg.
A fenti link írja a 2x2 MIMO AC-t is, pedig nincs benne. Hogy egy példát mondjak. A Redmi Note3 SE-t is CA-val reklámozták, de nem tudott CA-t.
Más: jól látom, hogy kikerült az 5Ghz/2.4GHz választó gomb a Wifi menüből?
-
starr
őstag
Audió:
Simán viszi a telefon a 192kHz-es FLAC formátumot, és kb 90 kHz-ig ki is ad magából mindent.
Mindenféle mókolás nélkül.
Lemértem oszcilloszkóppal. -
Benfact
csendes tag
válasz
csattila01 #660 üzenetére
Nekem is probléma volt ez, főleg a 60FPS-es videóknál. Viszont véletlen csináltam egy olyat hogy hosszan nyomtam a fókuszálás gombot a kijelzőn a kamera appban, utána fix lett a fókusz. Nem tudom hogy ez segítség-e, de nekem ez nagy dolog volt mert addig a slow motion videók is erősen el lettek rontva a fókuszálással.
-
rellif
senior tag
-
bezke
csendes tag
9.1.10 alatt nem a system/build.prop ot kell átirni api2 aktiválásához, hanem a vendor/build.prop ot.
Az alábbi sor kell bele:persist.vendor.camera.HAL3.enabled=1
-
rellif
senior tag
hunaqua Szerintem cserélhető,de a frissítés is egy pillanat alatt megvolt.
root-al kapcsolatban,Magisk (legújabb verzió) OTP SmartBank (bekapcsolt hide mellett) egy ideig jól működött,de egy idő után a módosított rendszer miatt törölte magát.
Supersu-nál nem tudom van e működő hide -
bezke
csendes tag
TWRP-mediafire link
[link]SZerk:
Ajánlom a xiaomi.eu romot. Miui 10.3 (9.1.10) - ANDROID 9 alapú
[link]Telepítés:
1. nyitott bootloader
2. jelszavakat kapcsold ki ha nem akarod elveszíteni adataidat
3.biztonsági mentés / Titanium backup - root kell hozzá/
4. ujraindítás recovery módban
5.wipe system, data, dalcik, cache,
6. install zip
7. ujraindítás -
bezke
csendes tag
TWRP-3.2.3 for Mi 8 Lite (Multilanguage)
[link] -
rellif
senior tag
4pda-t olvasgatva a korábban linkelt PixelExperience csak fanatikusoknak ajánlott.
Állítólag szinte 0 beállítási lehetőség.A mokee-t ajánlják inkább mindennapos használatra. -
dchard
veterán
Napra pontosan egy hete igényeltem az unlock-ot, most újra megpróbáltam: maradt 191 óra... Szóval úgy tűnik a 320 óra amit a szoftver egy hete kiírt valósnak tűnik. Hogy száradnának el...
-
starr
őstag
válasz
szilvaspet #662 üzenetére
Tegnap vettem a telefont, és ma sikeresen csináltam vele egy Mi Cloud mentést. Szoftver ugyanaz.
Előtte Redmi 4X-em volt, és az pont azt csinálta november eleje óta, amit leírtál. Megoldást nem találtam rá.
EU romon voltam, de stabilon lévő kollégéknál sem ment, úgyhogy a mókolás nem oldotta meg.
Viszont kellemes meglepetés volt a tegnapi beüzemeléskor, hogy a Redmi 4X Google féle mentésből vissza tudtam állni. A R4X-en ez nem működött. Szóval érdemes bekapcsolni azt is, mert a Mi Cloud mentés elég bizonytalan.
Beállítások, További beállítások, Biztonsági mentés és visszaállítás. -
szilvaspet
tag
Üdv!
Én nagy elégedettséggel használom a Mi 8 Lite-ot, de van egy bajom.
Egyszerűen nem csinál Mi Cloud mentést, hiába van feltöltve és wifin is.
És Prémium tárhelyem van.
Rányomok a mentésre de 5-20mp múlva visszadobja a mentés gombot.
10.0.5.0 a rajta lévő rendszer.
Tervezem az unlock-ot de eddig semmi nem mókoltam vele.
Nálatok megy rendesen a mentés?
P. -
rellif
senior tag
válasz
csattila01 #660 üzenetére
A gyári kamera szoftverben nincs lehetőség a fókuszmód megváltoztatására. Szerintem jobb híján folyamatos fókusz van gyárilag beállitva. Az eis jól működik és a remegéshez nincs köze.
-
csattila01
tag
Sziasztok. Már régóta tervezem egy Mi 8 Lite beszerzését.
Teszt videókon láttam egy olyan jelenséget, hogy össze - vissza tekergeti a fókuszt, remeg a kép. Ez újabb szoft. verziókban is jelen van, vagy csak az EIS miatt csinálja ezt? Ezután a következő kérdésem pedig az lenne, hogy kikapcsolható-e az EIS. (Kézi gimbalt használok, ha videózok)
Pocophone esetén nem láttam ilyen jellegű hibát. Hosszabb távon (1.5 év) jobban megérheti inkább azt megvenni az erősebb hw és a népesebb fejlesztői bázis miatt? (GCam, night sight) -
starr
őstag
Sziasztok!
Csatlakozom egy 4/64-es készülékkel
Lenne is egy kérdésem:
A gyári böngésző bizonyos weboldalakon nem tud letölteni, vagy képet menteni.
Kiírja, hogy letöltés megkezdése, de a Letöltéskezelő nem tud róla.
Csak nálam van így? -
TIT
veterán
Még nem jelent meg és az műanyag,de abba van rádió+infra,ebből meg kihagyták,pedig ez a magasabb kategória.
-
hunaqua
addikt
Megjelent a Redmi Note 7.Pont olyan mint ennek a klónja lenne.
-
hunaqua
addikt
Aki esetleg bevállalja az újdonságokat az ossza már majd meg a tapasztalatait.Akár negatív akár pozitív. Egyre több cucc fog megjelenni .Ígérem én is beszállok majd,de még nem tudok nyitni.Elvileg a belakott rendszer a TWRP-ből visszaállítható. Akkora nagy rizikó nincs ezekben a próbákban.
-
rellif
senior tag
...és végre az xda-n is van már külön MI8 lite topic.
egy újabb csemege oreo alapokon PixelExperience -
rellif
senior tag
A Mokeet még nem merem bevállalni,pedig mindennap frissítik.
Eu-ból a pite nagyon gyors és jól működött minden.Pár apróság miatt mégsem maradt.(Fordítási hiányosságok és a camera api miatt.) Időközben lehet ezeket a dolgokat már helyrerakták.
8.11.23-at ajánlom,ha elég az oreo is. -
hunaqua
addikt
Elvileg talán 1 hét múlva tudom nyitni az enyémet.Akkor melyik Eu Rom-ot ajánljátok? A Mokee-t még senki?
-
sellas
tag
Nekem:
Snapcamera: gondolom ezeket a színeket ő képzelte hozzá, mert a többin nem ezek a színek vannak.
Gyári/miui: nekem jobban tetszik a gyári.
Gyári/gcam: gcam talán kicsit jobb, itt nem annyira látványos (meg az Mi 8 Lite-on nem annyira, mint pár más telón, nem olyan rossz nálunk ez a astock progi se). -
rellif
senior tag
Tesztképek:SnapCamera,Gyári kamera,miui cam_mod,Gcam
-
sellas
tag
Köszi!
Remélem eljön az idő, hogy mindenféle mókolás nélkül a gcamet is csak így feltegyük.
Lőttem párat mindkettővel, auto beállításokkal (és auto HDR, a stocknál AI is bekapcsolva), én nem sok különbséget látok.. Nyomtam rá infranviewbe egy mentés másként, hogy 5 mb alatt legyenek, és fel tudjam őket tölteni, tehát kis részlet elveszhetett. Aztán látom, a fórummotor szépen továbbrontotta, tizedméretre
De majd próbálgatom napsütésben is. -
rellif
senior tag
miuicamera mod
RAW,Tilt-shift,HDR,kikapcsolható zajszűrés,Refocus...stb
Képminőségben "majdnem" hozza a gcam szintet.
Elméletileg működik módosítatlan rendszeren.(RAW valószínűleg csak camera2api bekapcsolása után) -
pataig
tag
Én ezeket rendeltem, s az első van most fent már egy ideje, de megjött a második is...ránézésre egyformák! Rendeltem egyszerre több helyről, hogy az ünnepek miatt biztosan megjöjjön valahonnan, s a plusz sem jelent problémát, mivel nem vészes az ára... rendeltem simát is, csak azok ugye kisebbek...
Fólia -
bezke
csendes tag
Sziasztok. 12.13-ai android 9.0-ás verziót próbálta valaki?
Valamint igaz, hogy api2 mellett nem lehet harmadik alkalmazásban (viber, messenger stb...) Videózni/ szelfit lőni? -
Dzsolo
senior tag
Nem tudom, hogy kell egyenként megköszönni, de mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat, elmentem a Lurdyba és vettem egyet, úgyhogy épp frissítem, aztán belakom a készüléket.
Nem árulnak hozzá fóliát, átküldtek a Tescoba, de ott nem volt méretpontos úgyhogy inkább nélküle használom, de azt is megtudtam, hogy nem egyforma a notch rajtuk úgyhogy ha valakinek van jó linkje 2.5D full üvegfóliához az kérem ne tartsa magában.
-
rellif
senior tag
Sajnos annyit nem tudsz kihozni belőle mint egy Note 3 vagy 4-ből.
Be kellett nekem is látnom,hogy a nagyobb kijelző kisebb akkuval párosítva nem tud annyit mint egy Note.
Waze-t ha sokat használod,akkor biztos mindennap töltőre kell majd rakni.
2 kártyával használva tegnap 5óra SOT jött össze 1nap15 óra használat mellett. -
Dzsolo
senior tag
Sziasztok,
Üzemidő után szeretnék érdeklődni, Note 6 vagy MI 8 Lite között vacillálok, AMOLED nekem nem éri meg a felárat. Ami fontos hogy ne kelljen mindennap töltenem, csak telefonálásra használom (de arra sokat), illetve waze megy rajta, játékra nem használom. Gyanítom ez nem bír ki 2 napot mint a 4000mAh akkuval szerelt telefonok.
Üzemidőt szeretnék tudni, esetlen akinek korábban volt note 3, 4, 5 ahhoz képest mennyivel kevesebb?
Köszi szépen.
-
akipapi
tag
válasz
aprokaroka87 #618 üzenetére
A gyárit átnéztem és nem találtam rá megoldást. Launcher-t egyelőre nem szeretnék használni.
-
akipapi
tag
Lapozd el a főképernyőt, majd indíts el egy olyan alkalmazást ami mappában van. Ha ebben az állapotban megnyomod a virtuális home gombot, akkor először a megnyitott mappába, majd arra a képernyő oldalra ahová ellapoztál, majd a következő gombnyomásra vissza a főképernyőre. Ez 3 lépés. A családban lévő Redmi 5 is így csinálja. Az előző telefonom egyből visszaugrott a főképernyőre, hiszen ez a feladata. Így most nem különbözik a vissza gombtól.
-
akipapi
tag
Sziasztok!
Azt be lehet valahol állítani, hogy a Home gomb egyből a főképernyőre navigáljon vissza?
Jelenleg vagy 3-szor meg kell nyomni mire visszatalál. -
TIT
veterán
A zseblámpánál elég gyengusz a világítás,más márkánál erősebb.
-
viktorhu
veterán
Csak azt akartam érzékeltetni, hogy nem velem van vitád, én csak valószínűsítek egy forgatókönyvet (pl. szerintem a sideloading-nak sics sok ideje hátra, és én is haragudni fogok érte, és nem lesz más választás). Még a harmadik vonalbeli kínai gyártók, akik nemrég még maguk tették fel a rootoláshoz szükséges eszközöket a gyári fórumra, szóval ők is arra kényszerültek, hogy lezárják a bootloadert, mert certification nélkül nem engednek be a Google alkalmazások.
-
dchard
veterán
MicroSD-n lévő tartalom gondolom megmaradt.
Az is marha jó, hogy csak úgy lehet kideríteni hogy lehetséges-e az unlock, ha már elindítottad a folyamatot. Tehát akármennyi idő is van hátra, úgy kell tekinteni minden egyes unlock próbát, hogy minden elveszhet, mivel csak a hátralévő időt lehetetlenség ellenőrizni.
-
dchard
veterán
viktorhu: dehogy is akarom bárkivel is megvitatni
Azt sem vitatom meg senkivel, hogy mit állítok a BIOS-ban, milyen oprendszert telepítek, vagy milyen jogosultságú usert csinálok magamnak a saját gépemen. Ugyanezt várom el a telefonomtól is. És soha nem vennék olyat, ami ezt nem teszi lehetővé. Éppen elég szörnyűnek tartom már a jelenlegi állapotot is.
rellif: teljesen mindegy, hogy van-e vagy nincs. Nem a gyártó dolga ezt helyettem eldönteni. Hívja fel a kockázatokra a figyelmet (ezt meg is teszik) és kész. Legközelebb majd kiírja a windows egy pendrive formázása előtt, hogy jól gondoljam meg, és hogy ehhez hozzásegítsen, elindul egy 15 napos időzítő...
De térjünk vissza az eredeti témához:
A Mi Unlock jól írja, hogy a bootloader niytáskor valóban elveszik minden adat? Mit jelent ez pontosan? Ugye a szokásos nagyvonalúan pontatlan megfogalmazásokkal megint nincs kisegítve az ember...
-
rellif
senior tag
A nyitott bl biztonsági kockázat (szerintük) és egy pici igazság van is benne
-
hunaqua
addikt
Azért nem értem mert:
Engedi a Xiaomi a nyitást? IGEN
Felhívja a figyelmed a kockázatokra? IGEN
Elfogadod? IGEN...Akkor miért nem engedi nyitni 15 napig? Avval sincs gond ha nem engedélyezi a nyitást,és ezt publikálja mindenhol.Akkor viszont eldönti a "dolgozó", hogy kell e neki ez a márka vagy vesz mást.
-
dchard
veterán
válasz
viktorhu #601 üzenetére
rellif: köszi! Ha lesz, akkor örömmel meghallgatom
viktorhu:
A céges felhasználást idekeverni azért sem ér, mert ott egy (céges) laptopnál sem az a security policy, mint otthon. Az a cég tulajdona, azt csinál vele, amit akar. Persze hogy ettől csak a vélt biztonság fog nőni, más kérdés.
"meg megesküdni, hogy nincs rootolva a telefon" Mert nem root-olt gyári telóban még sosem láttunk kémszoftvert, igaz? Sokkal inkább aktív megoldásokra van szükség, nem pedig a felhasználói jogok csorbítására. Az még nem tett biztonságossá soha semmit. Ellenpélda viszont számos van. Mondok is egyet gyorsan: az eredetileg a GSM rádiós interfészén használt A5 titkosító algoritmus specifikációja évekig nem volt nyíltan elérhető. Ettől még ugyanúgy megtörték. És nem segített rajta sem a titkolózás, sem az információhoz való hozzáférés korlátozása. Nem véletlen, hogy azóta minden használatban lévő megoldás nyílt, és alapos kutatás végezhető rajtuk (gyakorlatilag folyamatosan próbálkoznak az implementáció kikezdésével, már a szabványalkotás megkezdése óta). Nincs is értelmezhető módon kihasználható rés rajtuk a mai napig.
Az, hogy egyes alkalmazások igénylik a root-mentes készüléket, azt ne úgy érjék el, hogy engem elzárnak a lehetőségtől. Az adott alkalmazás szépen ellenőrizze a készüléket, és ne települjön. Ennyi.
-
viktorhu
veterán
Annyira nem egyszerű a dolog az üzleti felhasználók miatt. 2012-ben pl. ahol akkor dolgoztam a BYOD policy csak iphone-ra engedte a céges email beállítását, Androidhoz le kellett tölteni egy Vodafone-os nagyvállalati környezetet, amiből egy sandboxos email alkalmazást (amivel így pl. nem lehetett a naptárat meg a névjegyeket a telefonnal szinkronizálni) kellett megvásárolni, meg megesküdni, hogy nincs rootolva a telefon. Nem is lehetett androidos telefont cégesként vásárolni. Szóval a Google-nak lépnie kellett a biztonsági kritikákra. A banki alkalmazások is kényesek, szerintem google certificate nélkül egyre kevesebb biztonsági alkalmazás fog futni a telefonokon, annak meg emlékezetem szerint feltétele a zárt boot loader - hogy aztán azt mennyire engedik megnyitni a gyártók, az egy másik kérdés, de gondolom egyre kevésbé.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Xiaomi felső-középkategóriás phabletje a Redmi Note 6 és a Pocophone F1 közötti árrésben találhat közönséget. Ám hiába a mutatós ház vagy a friss MIUI, nem kifejezetten olcsó, és nem is túl karakteres.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest