- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor Magic V2 - origami
- Android szakmai topik
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Botond2222
kezdő
-
-
dchard
veterán
Ha letiltom az adatot, nincs 4G, sem semmi más, csak az öt pucuka. Ha lehúzom a felső menüt, akkor se. A VoLTE se látszik sehogyan sem, csak onnan tudom, hogy működik, mert a *#*#4636#*#* alatt ellenőrizhető. Ez mondjuk elég irritáló.
Funkcionális hibát még nem találtam. Nem tudom, mi az a "manusz". Az ikonok némileg nagyobbak lettek, de amúgy nem látok különösebb eltérést vizuálisan sem.
-
dchard
veterán
Kipróbáltam a bucihost által linkelt fájlt, és ma már nem mondta azt rá a a telefon, hogy béta. Valószínűleg az van amit máshol is írnak: amikor az adott típusra/régióra engedélyezik központilag, utána már nincs ilyen probléma.
Szóval felraktam ( [link] ), TWRP 3.3.0 visszapattintva, root megy, minden működik egyelőre, 4G is van, VoLTE is működik, dual SIM is megy. Ha lesz bármi változás vagy hibát találok, azt megírom.
-
dchard
veterán
Nálam nagy ritkán most is csinálja, hogy vagy teljesen eltűnik a hálózat, vagy akár az is kiírja, hogy nincs bent SIM. Egy repülős mód ki-be megoldja a dolgot, de valahogy az alapsávi rész nem sikerült hibátlanra ebben a telefonban. A gyakoriság 3-4 hetente egyszer.
Kijött már végre a stabil (nem béta accos) verzió valahol? miui.com-on a letöltési részben még mindig a régi van.
-
dchard
veterán
Nem sík hülyék, hanem nem kapcsolhatják be, mivel a VoLTE még nincs hivatalosan elindítva. Nem az ügyfélszolgálat a hülye, hanem az aki ezt a sokadik elmagyarázás után sem képes felfogni ésszel. Az ügyfélszolgálat pedig arról ad neked tájékoztatást, amire utasítják, nem arról amit gondol, vagy belsős információkból esetleg tud is. De ez teljesen offtopik, semmi köze a telefonhoz.
-
dchard
veterán
Neked értelmezési problémáid vannak. Leírtam, hogy várni kell, nincs mindenkinek bekapcsolva, azt is hogy miért, és hogy ne cseszegesd az ügyfélszolgálatot. Melyik részét nem sikerült megérteni mindennek?
Nem kapcsolják be csak azért, mert azt mondod Samsung telefonod van. Kiefejezetten egy Samsung típus, amire engedélyezik, és nem bemondásos alapon, hanem az IMEI tartomány alapján az auto-provision rendszer kapcsolja be.
Nem kell könyörögni, ahogyan leírtam neked mostmár többedszerre, várni kell türelemmel.
-
dchard
veterán
Leírom mégegyszer. Azért nem aktiválják jelenleg mindenkinek, mert nincs hozzá elég VoLTE licensz a hálózati oldalon. Az ügyfélszolgálatnak ki van adva, hogy csak extrém esetben aktiváljanak VoLTE-t, szándékosan nem írom le, hogy ezt hogyan lehet elérni, mert akkor majd ezzel csesztetik őket. Nálam azért aktív, mert tesztelek.
Továbbra is azt javaslom, hogy várj türelemmel.
-
dchard
veterán
-
dchard
veterán
Azért, mert a VoLTE-t nem támogató hálózatoknál a bekapcsolt VoLTE a készüléken problémát okozhat. Roaming-ban ugyancsak lehetnek problémák.
Érdemes havonta egyszer bekapcsolni és megnézni elindult-e már, de amíg nem, addig érdemes kikapcsolva tartani, ha az előfizetésen és/vagy a szolgáltatónknál még nincs VoLTE szolgáltatás. Ugyanez igaz a VoWIFI-re is.
-
dchard
veterán
Digi-hez is és Vodához is ki kell kapcsolni a VoLTE carrier check-et:
*#*#volte#*#*
Az utolsó karakter lenyomása után alul kiírja a telefon egy rövid időre, hogy "VoTLE carrier check disabled", ez a jó állapot. Utána az adott SIM slot beállításai között megjelenik a VoLTE kapcsoló, amit be kell kapcsolni. Utána működni fog a Digi-s SIM-mel, ha van elfogadható lefedettség.
Ha újra bepötyögöd a fenti kódot, akkor a VolTE carrier check-et visszakapcsolja, és eltűnik a VoLTE opció a menükből.
rellif:
A legjobb hvásminőség egyelőre úgy érhető el, hogy hálózaton belül mindkét félnél VoLTE van.
De, egy csomó helyen (így nálunk is), interferis a 2G és a 3G vagy simán rossz a lefedettség. Ilyenkor a VoLTE rengeteget tud segíteni,mivel így a hívás a 800-as rétegen épül fel. Arról nem beszélve, hogy a 2G/3G kapacitsokat minden szolgáltató húzza össze, így az idő múlásával egyre rosszabb lesz telefonálni is rajtuk, mivel a kisebb sávrészt sokkal nehezebb jól megtervezni szolgáltatói oldalon. Ezért is fontos a VoLTE mihamarabbi széles körű bevezetése.
-
-
sellas
tag
Az EU rom meg lefagyott a kezdő lépések app végén, 10x is, mindent megpróbáltam, mindent wipeoltam, nem tudtam továbbra sem használatba venni a telefonom. Végül felraktam egy másik verziót belőle, az volt olyan rendes, és végigment a kezdő lépéseken. Imádom a xiaomit.. Az első lépések appon vagy 8x végigmentem, 3 különböző romon. Az 5 perces gcam miatti szórakozásból lett néhány óra. De van végre gcam.
Egy hibával, hogy alul kiírja, hogy AF mode CONTINOUAS-PICRUE state.. stb. de együtt lehet élni vele, attól függetlenül tökéletesen működik. -
dchard
veterán
Nekem az a legnagyobb problémám, hogy a Xiaoi hivatalos fórumában van egy elég hosszú topik erről (ennél a típusnál), de a többségnek az a verzió megoldotta a problémáját, ami nekem nem.
Tehát a gondom lényege, hogy nem tudom eldönteni: ez szoftveres probléma lehet, vagy hardverer.
-
morge
tag
Nekem a vezeték nélküli megjelenítővel mindent átvisz, ugyanazt látom a tv-n (Samsung) amit a telefonon, csak a kivetítés nem működik videóknál.
Más: Engem az idegesít még, ha nem fogadott hívásom , akkor azt írja ki , hogy 3-szor csengetett, 7-szer csengetett stb. Végül rájöttem hogy nem annyiszor hívtak, hanem annyiszor csörgött meg a telefonom. Ennek mi értelme van?
-
novinyul
veterán
Ez nagyszerű amit leírtál, de az anno a HTC extrái voltak, de csak voltak. Már ők sem adnak szinte semmi extrát a sense mellé, majdnem hogy stock az egész. Navi nálam rendben, ahogy a kamera is(az ultra pixel kamerát ne hozd fel, szegény HTC megszívta vele) HTC a 10-től rakta rendbe a kamerát, azt a szintet meg hozza a telefon(U 11 már más liga) A zseblámpa meg szoftveres beállítás miatt ilyen, bár a lakásba ez is elég, körbe kell nézni más zseblámpa alkalmazással milyen.
Starr: Nekünk a Pro verzió az érdekes(Snapi 675, Sony szenzor) arra már érdemes lehet rápróbálni. -
dchard
veterán
Igen, ezt korábban én is írtam, node az ha mondjuk gyárilag karcos/repedt stb. telefont küldött a gyártó, vagy a feladó, az megint nem a futár felelőssége. Viszont ha átveszed és tényleg sérült az amúgy ép csomagolásban, azt szinte lehetetlen bebizonyítani utólag. viktorhu megoldása viszont jónak tűnik: ha a videón látszik, hogy a gyári csomagolásból szeded ki, és eleve törött, azt nagyon nehéz lesz a cég részéről megérvelni, hogy te törted el. Ráadásul ha nekiállnak szívózni, tudják, hogy a videó gyorsan felkerülhet a netre, és egy ilyen kompetitív piacon ez komoly kárt okozhat.
Mindenesetre itt van egy egyértelmű joghézag, és van egy olyan érzésem, hogy ezt az üzletek és a futár cégek szándékosan nem akarják felszámolni azzal, hogy egyértelmű információt adnak: a vevőnek mit kell pontosan ellenőriznie, mi számít hibás teljesítésnek, és főleg ki miért vállalja a felelősséget.
Nade a lényeg, hogy megjött a teló sértetlenül, és novinyul kollégának volt igaza: a Turbado 2 év garanciája sima számlás, míg az Eustock-os 1 év gari gyári garancia jeggyel ellátott.
-
novinyul
veterán
-
dchard
veterán
novinyul nyilván arra gondol, hogy ha valamelyik cég 2 év garit ad, azt saját szakállára teszi, a Xiaomi-nak ehhez semmi köze.
Példa: megrendeltem a készüléket a Turbado-tól, aki nem hivatalos partner. Hiába kaptam rá két év garit, ha a Turbado kivonul az országból, vagy csődöt jelent, akkor nem viehetem majd a készüléket a hivatalos szervizbe. Hacsak nem tényleg hivatalos Wayteq-es gari papírt kapok a Turbado-tól (ezt erősen kétlem).
Röviden szólva: itt fogalmi zavar van. Lehet kapni két év garanciát helyi üzletektől, de az ettől még nem lesz "gyártói" garancia.
De volt már itt, aki a Turbado-tól vásárolt. Milyen gari papaírt kapott?
-
novinyul
veterán
Na akkor röviden! Gondolom itt sokan találkoztak az európai régió vezetőjével a Xiaomi részéről? Nincs semmi 2 év! Mint ahogy a többi gyártónál sem bevett szokás(LG, Apple, Samsung stb.) Ja és nagy eu. disztributor nincs! Minden országban vannak szerződött partnerek(nálunk kettő: WayteQ, Ingram) na ők a hivatalos partnerek, akiknek közvetlenül a Xiaomi szállít! Az hogy ki mit mond az egy dolog, sajnos mi is tudjuk hogy nagyobb része a készülékeknek szürke vagy fekete behozatal. De ezt legyetek szívesek tudomásul venni.
-
GuruZone
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Parfüm topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- eBay
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest