- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
sellas
tag
Bővült éjszakai képekkel is:
[link]
Xiaomi Mi 8 lite vs Mi 8, stock vs gcam. A stockban és a gcamben is: nem éjszakai módok vs éjszakai módok, AI kikapcsolva vs AI bekapcsolva. (az elnevezésekből kiderül, melyik mi). Itt már óriási különbségek vannak, mintha egész más telókról lenne szó. -
sellas
tag
Sziasztok!
Xiaomi MI 8 lite vs Xiaomi Mi 8, és azon belül gyári vs gcam. A stock gyári alapbeállításokon, telítettség, kontraszt stb. normálon, AI bekapcsolva, HDR autó. Gcamek az itt-ott fellelhető ajánlott beállításokon. A mai, felhős időben, ill. beltérben, mesterséges fénynél.
Itt:
[link]
Majd este jönnek éjszakaiak is, night mode-okkal, és anélkül (ahol van, Mi 8 lite stockban nincs night mode). Ott azért nagyobb különbségek lesznek. -
sellas
tag
válasz
eurolac #1304 üzenetére
Gyári is nagyon jó ezért az árért. Gcam sokkal jobb, mind nappal, mint éjszaka. De ha írod, hogy nem cserélgetitek a romokat, stb., akkor az nem jöhet szóba. Mert a feltevés menete ez lenne címszavakban:
- Át kell állítani valamit a telóban
- Xiaomi oldalon regisztrálni
- Letölteni egy programot, kérni unlockot
- Várni 360 órát
- Jelszó, ujjlenyomat, minden kiszedése
- Unlock a Xiaomi unlock programból - minden adat és beállítás most elveszett
- Egy program (twrp) ráflashelése - install.bat futtatása csak.
- A ráflashelt twrpből ráflashelni egy másik programot (Magisk)
- Magisk manager program rátevése Androidból, nem flashelve
- Ráafleshelni a twrp-ből magisk modulokat
- Teló újrarakása (programokat visszateszi a Google Play, meg a névjegyeket, stb., de program beállítások, képek, stb. újrarakása a telóra, minden újra beállítása - lehet ezek közül sokat megold a Xiaomi cloud, én azt sose használtam)
- Gcam .apk letöltése és telepítése, valamint beállítása az ideális beállításokkal
- A gyári app selfie-kamerája innentől nem fog működni, csak a gcamé (de nem probléma)
- Köztük több újraindítás
Ujjlenyomatolvasó jó (ritkán kell még egyszer próbálkozni). Névjegyeket természetesen leszinkronizálja.
Nem kell tartani a Xiaomiktól, évek óta ez volt nekem. Az Mi 8 Lite összetörése után most megyek egy Mi 8-ért. Annyi, hogy le kell tiltani egy appot, hogy ne nyomjon reklámokat (lehet anélkül, se nyomna, de én egyből letiltottam).
Van, aki nem tudja megszokni Samsung után, más azért a felület. Ennek az ár/érték aránya jobb, mint egy Samsungnak. -
sellas
tag
válasz
szimsky #1273 üzenetére
Összetört az előlapi gorilla glassem
Kézből betonra esett, rá a kijelzőjére. Régi redmik jobban bírták, soha nem tört el, pedig azokat is dobtam le. Az oldala megtört kicsit, nem olyan vészes, egyébként használható. Vegyetek rá tényleg üvegfóliát. Szerintem Mi 8-ra váltok, mert 27 lenne a szerelés + mostmár tennék üvegfóliát, akkor inkább már egy használt Mi 8 (Mi 9-en nem láttam akkora előrelépést, pláne kamerába a gcames Mi 8 / Mi 8 Lite-hoz képest).
Akinek véletlenül kell egy oldalán töröttt kijelzőjű mi 8 lite, írjon
Eu rom, nyitott boatloader, kiváló gcam. Használható rendesen amúgy, esztétikailag nyilván ráfér a kijelzőcsere. Majd később meg is hirdetem, ha lesz időm.
Mivel a topictól elköszönök a törés miatt, aki idetéved, és még nincs ilyen telója - ezért az árért verhetetlen. Semmi problémám nem volt vele. Tegyetek rá gcamet, és kb. 100 ezerrrel drágább telók szintjét hozza. Rátenni mondjuk nem egyszerű, de megoldható.
-
sellas
tag
Tudom már írtátok sokan, de az a gcam éjszakai mód valami iszonyatosan durva. Mintha reflektorral világítottam volna bele az éjszakába, és a színek is jók. Pláne a stockkal összehasonlítva, minta két fényképezőgépről lenne szó, és kb. 100 ezer Ft különbség lenne köztük.
-
sellas
tag
Az EU rom meg lefagyott a kezdő lépések app végén, 10x is, mindent megpróbáltam, mindent wipeoltam, nem tudtam továbbra sem használatba venni a telefonom. Végül felraktam egy másik verziót belőle, az volt olyan rendes, és végigment a kezdő lépéseken. Imádom a xiaomit.. Az első lépések appon vagy 8x végigmentem, 3 különböző romon. Az 5 perces gcam miatti szórakozásból lett néhány óra. De van végre gcam.
Egy hibával, hogy alul kiírja, hogy AF mode CONTINOUAS-PICRUE state.. stb. de együtt lehet élni vele, attól függetlenül tökéletesen működik. -
-
sellas
tag
Miután telepítettem a twrp-t, valamilyen jelszót kér az android (erősítse meg a jelszavát) az első lépéseknél. Az alap jelszavam betűkből állt, itt meg csak számokat fogad el.
A twrp sem fogad el semmilyen jelszót (se default_password, se az android jelszavam). Wipe, format data sem segít (twrp-ben persze nyomhatok egy mégsét). Nem tudom használni a telefonom, nem tudok belépni az Androidba.
Lehet flashelek egy eu romot, hátha megoldja. -
sellas
tag
Kijött globál stabilra az Miui 10.3.1.0, elég sok frissítéssel a changelog szerint + Android security patch márciusi. Camera2.api továbbra sincs.
Munkaerőhiány van ott is informatikusokból, még nem találták meg azt a magasan képzett, sokéves tapasztalattal rendelkező szoftvermérnököt, aki képest 2 sort átírni egy szöveges fájlban.
-
sellas
tag
Lőttem ma egy esti képet, szerintem nem rossz, kiváncsi vagyok majd gcammel, ha letelik a Xiaomi által kiszabott böjtidőm, ugyanez mennyiben lesz más.
[link] -
sellas
tag
De ebből a cikkből az is kiolvasható, hogy amikor jön a Pie frissítés, akkor az Mi 8 Lite is támogatni fogja. Legalábbis lehet így értelmezni, aztán nem biztos, hogy úgy lesz.
"Thankfully, it appears that newer Xiaomi devices that are being released with Android Pie have Camera2 API enabled by default, in order to comply with CTS requirements for Android Pie."
Az Mi 8 Lite-ot ugyan nem Pie-al adták ki, de ha a Pie-nak van ilyen feltétele, hogy engedélyezni kell a camera2.api-t, akkor lehet megteszik majd. -
sellas
tag
Az akkut nem szokták dícsérni, de gyakorlatban teljesen jó, olyan nincs, hogy ne bírna ki egy napot, ha nem egész nap játszol.
Itt találsz beltéri, és éjszakai képeket is:
Link
Nekem jól sikerültek a beltériek, de most nem tudok még feltölteni, mert emberekről csináltam. Illetve fentebb van egy, plázás.
Mi 8 éjszaka jobb:
[link]
Ilyen árért viszont nem tudom van-e jobb kamera (legalábbis sokkal jobb biztos nincs), én amikor keresgettem, nem nagyon találtam. Mi A2, legújabb Redmi Note (nem a még meg nem jelentre gondolok, azt még nem tudjuk, lehet jobb lesz mint a lite) hasonló lehet, bár elvileg az Mi 8 Lite-nak jobb ezeknél sokkal az optikája, csak a szoftver nem az igazi. Alapvetően úgy látom, elég sokat néztem mostanában ezeket, hogy láthatóan jobb képekért csúcsmodell szükséges, de akkor meg már jobban jársz egy csúcskompakt géppel.
A jó képekhez hozzá kell tenni, hogy amik igazán jók, nálam is, és ezen az orosz oldalon is, azok nem feltétlenül az elsők. Én próbálgattam a beállításokat is, most direkt nem csak point és shoot nyomtam. De rossz kép kifejezetten nem lett, csak annyi, hogy a legjobban sikerülteket töltöttem fel. -
sellas
tag
Jaja, rawból gondoltam
MInőségre még visszatérve: szerintem nappal tökéletes általános felhasználásra. Nézegetem a sztárkompakt fényképezőgép Sony RX100 (1. generáció) képeit, nézem a többi telefonnal a képeket a fotorenden, egyáltalán nem mondanám, hogy rossz ez a kamera, sőt (persze nem Mate 20 Pro, vagy S7 Edge, de alattuk ott van). -
sellas
tag
Én is tervezem majd felrakni, de a linkelt orosz cikkben akkora hatalmas különbséget nem láttam, ezért nem sietem el, utómunkával elérhető az a szint. Redmimmel össze sem hasonlítható a kamerája, sokkal jobb az Mi 8 Lite-é. Az Mi 8 Lite pedig majdnemhogy hozza az Mi 8 szintjét, nappal teljesen hozza, aminek nagyon dícsérik a kameráját, dxomarkon is jó pontszáma (van, olyan is, aki mondjuk nem dícséri).
-
sellas
tag
Felmerült, hogy nem jó a kamera, és valaki ezért adta el. Szerintem ezek 70-ért vállalhatók teljesen. Aki írta, hogy "látszik, hogy mobilos", látszik talán tényleg néha a házak "formájában" hogy olyan fura szögben vannak, vagy nem tudom, hogy magyarázzam el.
A képekre ráraktam egy kis digitális utómunkát (azaz szórakoztam a Photolemur progival), ezért nem Fototrendre töltöm. Ezért vannak túltolva a színek, de ez "divatos" manapság. Tehát mint érdekesség töltöm fel a képeket. -
sellas
tag
Nekem:
Snapcamera: gondolom ezeket a színeket ő képzelte hozzá, mert a többin nem ezek a színek vannak.
Gyári/miui: nekem jobban tetszik a gyári.
Gyári/gcam: gcam talán kicsit jobb, itt nem annyira látványos (meg az Mi 8 Lite-on nem annyira, mint pár más telón, nem olyan rossz nálunk ez a astock progi se). -
sellas
tag
Köszi!
Remélem eljön az idő, hogy mindenféle mókolás nélkül a gcamet is csak így feltegyük.
Lőttem párat mindkettővel, auto beállításokkal (és auto HDR, a stocknál AI is bekapcsolva), én nem sok különbséget látok.. Nyomtam rá infranviewbe egy mentés másként, hogy 5 mb alatt legyenek, és fel tudjam őket tölteni, tehát kis részlet elveszhetett. Aztán látom, a fórummotor szépen továbbrontotta, tizedméretre
De majd próbálgatom napsütésben is. -
sellas
tag
Na, közben látom, hogy elérhető lesz elvileg alapból:
https://www.google.hu/search?q=miui+11.8+gcam
Bár ez novemberi hír, nem tudom mikor jut ez el a global stabil romba, ill. remélem eljut, nem csak a kíniakban lesz. -
sellas
tag
Ha a futár nem engedi, akkor nem tudom mit tudsz csinálni. Szerintem kicsi az esély rá, hogy össze-vissza törjön a sértetelen dobozban.
Jó már eldugulok a camera2.api-mmal, de nagyon remélem, hogy kijön rá. Ha ezt tudom előre (pedig utánanéztem a dolgoknak, de pont ezekbe nem annyira futottam bele), Pocophone-t veszek, ahol elvileg most már alapból jó. Nem akarom a frissítéseket elveszteni, stb. a rootolással, flasheléssel. Ahogy írtam, így is elégedett vagyok a fotós képességekkel, de ha lehet jobb (ami csak a Xiaomin múliik, 1 soron), akkor legyen jobb
-
sellas
tag
Na jó, azért jobban megnézve kéne, sokat hoz sok esetben
Remélem kijön néhány héten belül egy egyszerűbb módszer, mint a bootloader nyitás + TWRP + Magiskroot, mint sok MIUI 10-es telón már elérhető.
-
sellas
tag
Kösz, ez nagyon jó. A legtöbb esetben valóban nem annyira látványos szerencsére, néha kicsit jobbak a szinek és a dinamika, textúra gcam esetében, mintha nem is ugyanaz a teló lenne, ritkán jobb a stock, de ezért nem rágom a körmöm. Redmiknél (amikben gondolom nincs AI) jobban kijött, de MI 8-nál is láttam néha komoly különbségeket.
-
sellas
tag
Megjött a teló, nagyon tetszik, egyből fel is ment rá az MIUI 10. A vakuja kicsit gyengébb, mint a régi redmimnek, így sötétben kicsit kevésbé jó a zseblámpa.
A kijelző színhőmérsékletét, kontrasztját állandóan állítgatom, nagyjából megtaláltam, hogy hogy tetszik, kicsit gyenge, barátságtalan volt nekem az alapbeállítása. De csak ezek a hátrányok.
Lőttem pár képet, meglepően jó képeket csinál, igazából nem tudok beléjük kötni (AI+Auto HDR bekapcsolva), de erre is számítottam, ahogy utána olvastam, pláne ilyen árért ez verhetelen. Mi 8 lett volna még alternatíva, de szerintem nem lett volna akkora minőségi ugrás fotóban, az igazi alternatív a P20 Pro / Mate 20 Pro lenne persze, de nagy az árkülönbség.
Letöltöttem a relik által linkelt gcamet, elindul, de természetesen nem működik, sötét az optika abból az appból. Mert ahogy láttam pár példát (bár inkább MI 8-nál, MI 8 Lite-nál nem nagyon vannak összehasonlítások), nagyon kenterbe veri az miui-s fotó appot néhány esetben.
Remélem, ahogy írják, hamarosan alapból működni fog egy új miui verzióval, nem kell bootloadert nyitnom, rootolnom, mókolnom mint sok éve, régebbi telóknál, bár azért kétlem, hogy ilyen egyszerűen menne. Kipróbálnám én is, összehasonlítanám.
-
sellas
tag
válasz
Pipszi01 #559 üzenetére
Jobban szeretem a beépített megoldásokat. Kérdezted, mi az applock, az, hogy nem tudsz belépni egy appba jelszó/ujjlenyomat nélkül (pl. Dropboxbomba nem szeretném, ha turkálnának, ha valakinek odaadom a telefont éppen).
Pl. ezek az Applock appok "nagyon bizalomgerjesztőek" a hozzászólások alapján, és akkor ez csak 1, amire keresni kéne külön appot.: link
Értem, és persze tudom, hogy van mindenre app, de a legtöbbször nem olyan jó, és annyire a rendszerrel együttműködő, abba belesimuló, mint az miui alap appjai. Az miuit megszoktam, és definíció szerint is jobb mint a stock Android, mivel a Droid lett továbbfejlesztve. De fogadd ezt el, hogy sokan jobban szeretik az MIUI-t -
sellas
tag
válasz
Pipszi01 #543 üzenetére
Akkor az már van. És van alapból alkalmazászároló, vagy a Play áruházban kell gagyikat vadászni? Alap vírusölő? Alap alkalmazásengedélykezelő, és alkalmazás értesítések kezelő (minden alkalmazásnak külön, hogy adjon-a hang / lebegő, stb. értesítést)? Gesztusvezérlés? (bocs nem vagyok tisztában a legújabb alap androiddal, csak régebbit láttam fapadosan, meg ahogy nézegettem az MI A2-t) Meg még ki tudja, mi van az miui-ban, jóval több funkció mint az alap Androidban + sokkal jobban is néz ki, nekem mindig is nagyon bejött.
-
sellas
tag
Én is ezt választottam, ahogy látom, páran mások is, egyáltalán nem úgy gondolkodom, ahogy a cikkben le van írva: "a Note 6 Pro ára, üzemideje, jack kimenete és infrája, a Mi Max 3 és a Mi A2 bevágás nélküli megjelenése, ráfizetéssel pedig a Pocophone F1 csúcssebessége, méretesebb telepe és sztereó hangszórója."
A Note 6 Pro azért valamivel lejjebb van mind kamerában, sebessségben.
Mi Max 3: hatalmas
Mi A2: hiányozna az MIUI, kipróbáltam az Mi A2-t a xiaomi boltban, nem tetszett a nyerssége, és szerintem egy csomó funkció hiányzona az MIUI-ból, nem akarok zseblámpára, meg alkalmazászárolásra, meg még ki tudja mire kéne, külön appokat telepíteni.
Pocophone: jóval drágább azért, annyit már nem ér meg, hogy picit gyorsabb legyen.
Mi 8: Na itt már nagy különbség van árban, ennyit nem ér meg az 1%-al jobb kamera, és a kicsit gyorsabb sebesség, NFC-t pedig sose használtam.Ahogy valaki írta korábban, egyetértek vele, kicsit túl vannak lihegve a flagship telefonok. Én úgy választottam az Mi 8 Lite-ot, hogy a fő a kamera. Weboldalra is töltök fel képeket cikkekhez, amiket csinálok, és még úgyis jó volt nekem egy évekig egy Redmi 3 Pro. Egyszerűen minimálisan oda kell figyelni, valamire letenni a telefont, kicsit állítgatni a kameraszoftver beállításain. Ebben a videóban látszik, hogy a vakteszten a Pocophone-t hozták ki majdnem a győztesnek az összes létező kamera közül (az Mi 8 Lite pedig a tesztek alapján ugyanazt hozza). Ez nem azt jelenti, hogy a Pocophone kamerája a legjobb, hanem hogy a weben, közösségi médiában nem jönnek ki a különbségek.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Xiaomi felső-középkategóriás phabletje a Redmi Note 6 és a Pocophone F1 közötti árrésben találhat közönséget. Ám hiába a mutatós ház vagy a friss MIUI, nem kifejezetten olcsó, és nem is túl karakteres.
- Robotporszívók
- Milyen légkondit a lakásba?
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Xbox tulajok OFF topicja
- PlayStation 5
- Opel topik
- Hardcore café
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 128GB, Green, Kártyafüggetlen,
- Honor 400 Lite,új 0 perces, 2év garival
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest