- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
válasz
viktorhu #598 üzenetére
Nem pontosan értem, a szoftver gyártójának mi a fészkes fene köze van a hardverhez. Eleve az lenne az elvárható, hogy ne kelljen bűvészkedni ahhoz, hogy teljes jogú user legyek a saját szájbavert telefonomon. A google-nek inkább a fragmentáció kezelésével, nomeg a gyártók frissítésre való rákényszerítésével kéne foglalkoznia, nem a user jogosultságaival. Olyasmibe üti az orrát, amihez semmi köze nincs. Ettől egyébként nem félek, azonnal indulnának a csoportos perek, ha ezzel bepróbálkoznának.
-
dchard
veterán
Magyarázat biztosan van, csak nem nagyon érdekel. Ez olyan, mint ha a laptopodhoz, vagy PC-dhez majd a Microsoft küld admin jelszót, valamikor, ha akar. Vagy a Dell azt mondja, hogy bizonyos BIOS paraméterekhez majd akkor nyúlkálj, ha nagykorú leszel.
Erről az jut eszembe: ó hogy az egér szarja tele a száját a Xiaominak
-
dchard
veterán
Most olvasom, hogy a Xiaomi tényleg fullba tolja a kretént:
http://en.miui.com/thread-3929023-1-1.html
Ez azért kurvajó, mert nekem a munkám miatt kell az unlock. És várjak 15 napot. Hát a jó édes anyjukat...
Költözzek bele, lakjam be, aztán az unlock-nál törlődik minden (legalább is a Mi Unlock ezt írja).
Ha valakinek van bármilyen alternatív bootloader/root nyitási ötlete, megoszthatná. Az agyamat dobom el...
-
dchard
veterán
Próbálom unlock-olni a bootloadert, erre a Mi Unlock azt írja, hogy 360 óra múlva próbáljam újra. Ez valami vicc, vagy program hiba?
Korábban 72 óra volt, az is pofátlan, de ez...
-
Drughi
addikt
Szerintetek mennyit érhet egy 1 hónapos Mi8 lite? Hivatalos boltból 101%os állapotban.
Nekem fölöslegessé vált...
-
pataig
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy javít-e a képminőségen, de ha valakit érdekel most ez ingyenes a play áruházban ... -
dchard
veterán
Igen, ezt korábban én is írtam, node az ha mondjuk gyárilag karcos/repedt stb. telefont küldött a gyártó, vagy a feladó, az megint nem a futár felelőssége. Viszont ha átveszed és tényleg sérült az amúgy ép csomagolásban, azt szinte lehetetlen bebizonyítani utólag. viktorhu megoldása viszont jónak tűnik: ha a videón látszik, hogy a gyári csomagolásból szeded ki, és eleve törött, azt nagyon nehéz lesz a cég részéről megérvelni, hogy te törted el. Ráadásul ha nekiállnak szívózni, tudják, hogy a videó gyorsan felkerülhet a netre, és egy ilyen kompetitív piacon ez komoly kárt okozhat.
Mindenesetre itt van egy egyértelmű joghézag, és van egy olyan érzésem, hogy ezt az üzletek és a futár cégek szándékosan nem akarják felszámolni azzal, hogy egyértelmű információt adnak: a vevőnek mit kell pontosan ellenőriznie, mi számít hibás teljesítésnek, és főleg ki miért vállalja a felelősséget.
Nade a lényeg, hogy megjött a teló sértetlenül, és novinyul kollégának volt igaza: a Turbado 2 év garanciája sima számlás, míg az Eustock-os 1 év gari gyári garancia jeggyel ellátott.
-
hunaqua
addikt
Nem volt még vállalkozó ?
lineage-15.1-20181211-UNOFFICIAL-platina.zip
-
szilvaspet
tag
Üdv!
Nekem is megjött a telefon Eustock-tól, 4/64-es, nagyon tetszik is.
Viszont egy ideje nem használtam Global stabil romot. Itt nem lehet letiltani sehol, hogy zárolt képernyőn le lehessen húzni az értesítési eszköztár gyorskapcsolóit? Tehát ne lehessen feloldás nélkül repülő üzemmódot váltani, ilyesmi.
Vagy rosszul emlékszem hogy az EU dev. romoknál ez megoldható?P.
-
sellas
tag
Na, közben látom, hogy elérhető lesz elvileg alapból:
https://www.google.hu/search?q=miui+11.8+gcam
Bár ez novemberi hír, nem tudom mikor jut ez el a global stabil romba, ill. remélem eljut, nem csak a kíniakban lesz. -
rellif
senior tag
4G+ al kapcsolatban Debrecen, Nyíregyháza telekom hálózatán működik mindenfelé. Telenor sima 4G.
-
sellas
tag
Ha a futár nem engedi, akkor nem tudom mit tudsz csinálni. Szerintem kicsi az esély rá, hogy össze-vissza törjön a sértetelen dobozban.
Jó már eldugulok a camera2.api-mmal, de nagyon remélem, hogy kijön rá. Ha ezt tudom előre (pedig utánanéztem a dolgoknak, de pont ezekbe nem annyira futottam bele), Pocophone-t veszek, ahol elvileg most már alapból jó. Nem akarom a frissítéseket elveszteni, stb. a rootolással, flasheléssel. Ahogy írtam, így is elégedett vagyok a fotós képességekkel, de ha lehet jobb (ami csak a Xiaomin múliik, 1 soron), akkor legyen jobb
-
dchard
veterán
Na, holnap elvileg megjön a teló
Általános jellegű kérdés: több webshop-nál is találkoztam ezze, de a Turbado ÁSZF-jében is az szerepel, hogy futáros kiszállításnál köteles vagyok elenőrizni a termék épségét, átvétel után ugyanis nem fogadnak el reklamációt. Ha jól értem ez azt jelenti, hogy a gyári csomagolást megbontva, a telefont kézbe véve kell ellenőriznem, hogy nincs-e sérülés, törés, karc stb. a készüléken? Sehol nincs ez pontosítva, és már több történetet is ovlastam, hogy a futár nem volt hajlandó engedni az ellenőrzést (ami nyilván kibontással jár), csak az átvétel után. Szóval ezért érdekelne a dolog.
-
sellas
tag
Na jó, azért jobban megnézve kéne, sokat hoz sok esetben
Remélem kijön néhány héten belül egy egyszerűbb módszer, mint a bootloader nyitás + TWRP + Magiskroot, mint sok MIUI 10-es telón már elérhető.
-
sellas
tag
Kösz, ez nagyon jó. A legtöbb esetben valóban nem annyira látványos szerencsére, néha kicsit jobbak a szinek és a dinamika, textúra gcam esetében, mintha nem is ugyanaz a teló lenne, ritkán jobb a stock, de ezért nem rágom a körmöm. Redmiknél (amikben gondolom nincs AI) jobban kijött, de MI 8-nál is láttam néha komoly különbségeket.
-
rellif
senior tag
Itt találsz egy részletes összehasonlítást a gyári és a gcam-al.
Amúgy a gcam sem készít feltétlenül jobb képeket a gyári megoldásnál.
Rengeteg profilt és beállítást kell jól belőni,hogy olyan legyen amire vágyunk.
Még nem volt róla szó,de a Snap Camera HDR és Adobe Photoshop Lightroom CCis remek fotós alkalmazás.
camera2 API nem szükséges a működésükhöz,de ajánlott a végeredmény érdekében. -
sellas
tag
Megjött a teló, nagyon tetszik, egyből fel is ment rá az MIUI 10. A vakuja kicsit gyengébb, mint a régi redmimnek, így sötétben kicsit kevésbé jó a zseblámpa.
A kijelző színhőmérsékletét, kontrasztját állandóan állítgatom, nagyjából megtaláltam, hogy hogy tetszik, kicsit gyenge, barátságtalan volt nekem az alapbeállítása. De csak ezek a hátrányok.
Lőttem pár képet, meglepően jó képeket csinál, igazából nem tudok beléjük kötni (AI+Auto HDR bekapcsolva), de erre is számítottam, ahogy utána olvastam, pláne ilyen árért ez verhetelen. Mi 8 lett volna még alternatíva, de szerintem nem lett volna akkora minőségi ugrás fotóban, az igazi alternatív a P20 Pro / Mate 20 Pro lenne persze, de nagy az árkülönbség.
Letöltöttem a relik által linkelt gcamet, elindul, de természetesen nem működik, sötét az optika abból az appból. Mert ahogy láttam pár példát (bár inkább MI 8-nál, MI 8 Lite-nál nem nagyon vannak összehasonlítások), nagyon kenterbe veri az miui-s fotó appot néhány esetben.
Remélem, ahogy írják, hamarosan alapból működni fog egy új miui verzióval, nem kell bootloadert nyitnom, rootolnom, mókolnom mint sok éve, régebbi telóknál, bár azért kétlem, hogy ilyen egyszerűen menne. Kipróbálnám én is, összehasonlítanám.
-
bach66
tag
Üdv!
A videófelvételnél nálatok is időközönként (elég gyakran) hirtelen elveszíti a fókuszt és újra fókuszál? Elég zavaró... -
szilvaspet
tag
válasz
gaboca0314 #565 üzenetére
A Viberhez: be kell állítani az engedélyek/indítópult menüben hogy automatikusan induljon, valamint az alkalmazásváltóban a Viber lapjára hosszan nyomva feljön egy kis lakat, azt rá kell zárni, hogy ne lője ki a memóriából a rendszer..
-
GuruZone
őstag
válasz
gaboca0314 #565 üzenetére
BÚÉK MINDENKINEK!
#1: Nekem nincs ilyen problémám hál'Istennek (kopp-kopp), persze a kapcoslót már én sem találom. Ha jól olvastam, a 8.1-es Oreóal vette ki a Gugli.
Próbáld ki ezt a progit: SleepyWifi
Letöltés: v1.2 (20181230) -
gaboca0314
tag
Valaki tudna két kérdés megválaszolásában segíteni...
Nem találom hol lehet beállítani a WIFi alvó beállításait, hogy ha lezárom a képernyőt akkor is menjen a wifi kapcsolat. Más androidos telefonon a WIFI beállítások között ez megtalálható, itt vhogy nincs, vagy én nem találom...
Másik: sajnos előfordul, hogy nem kapom meg a gmail értesítéseket, vagy viber üzeneteket....mindkét alkalmazásnál az akkumulátorkímélőben beállítottam a "nincs korlátozás" lehetőséget, plusz a "nem interaktív módot" kikapcsoltam, hogy felvillantsa a kijelzőt amikor megjön a levelem vagy üzenetem...bekapcsolt kijelzőnél megjönnek az üzenetek, levelek, de mihelyst lezárom a képernyőt, teljesen hektikus, hogy mikor mit kapok meg....
-
jofiucska
tag
A mi8 lite tudja a gesztusvezérlést?
-
sellas
tag
válasz
Pipszi01 #559 üzenetére
Jobban szeretem a beépített megoldásokat. Kérdezted, mi az applock, az, hogy nem tudsz belépni egy appba jelszó/ujjlenyomat nélkül (pl. Dropboxbomba nem szeretném, ha turkálnának, ha valakinek odaadom a telefont éppen).
Pl. ezek az Applock appok "nagyon bizalomgerjesztőek" a hozzászólások alapján, és akkor ez csak 1, amire keresni kéne külön appot.: link
Értem, és persze tudom, hogy van mindenre app, de a legtöbbször nem olyan jó, és annyire a rendszerrel együttműködő, abba belesimuló, mint az miui alap appjai. Az miuit megszoktam, és definíció szerint is jobb mint a stock Android, mivel a Droid lett továbbfejlesztve. De fogadd ezt el, hogy sokan jobban szeretik az MIUI-t -
Pipszi01
tag
Értesítéseket is be tudod állítani és van beépített vírusfigyelőd is
Alkalmazás zárolás alatt mit értessz? H letiltod? Akkor minek van fent ha ilyeneket csinálsz vele? Töröld le
Gesztusvezérlés alatt is pontosan mit értel?Amit te tapicskoltál alap 8.1 androidban is bennevoltak már ugyan ezek a funkciók mind. Fogadok h odaáltál. Jajj ez nem szines csilivili, nyomtál rajta kettőt, jujj itt nincsennek alkalmazások és visszaraktad
-
hunaqua
addikt
válasz
enginev3.0 #552 üzenetére
Köszi!
-
hunaqua
addikt
A nyitási folyamatnál 360 óra várakozást ír. Ez a gyakorlatban is ennyi?
-
novinyul
veterán
-
TIT
veterán
Az normális,hogy az igoba kisebbek lettek a betűk? Főleg a menü.
Gondolom a nagyobb felbontás miatt,mert előtte hd-n (720) használtam.reliff: Köszi.
Újratelepítés alatt a gyári visszaállításra gondolsz?
Azért ez azért gáz mert eleve magyarnál nincs témázás és külföldre nem 5.- az sms meg minek?
Htc-nél csak facebook profil kellett. -
sellas
tag
válasz
Pipszi01 #543 üzenetére
Akkor az már van. És van alapból alkalmazászároló, vagy a Play áruházban kell gagyikat vadászni? Alap vírusölő? Alap alkalmazásengedélykezelő, és alkalmazás értesítések kezelő (minden alkalmazásnak külön, hogy adjon-a hang / lebegő, stb. értesítést)? Gesztusvezérlés? (bocs nem vagyok tisztában a legújabb alap androiddal, csak régebbit láttam fapadosan, meg ahogy nézegettem az MI A2-t) Meg még ki tudja, mi van az miui-ban, jóval több funkció mint az alap Androidban + sokkal jobban is néz ki, nekem mindig is nagyon bejött.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
gaboca0314 #542 üzenetére
Az OP3-on sem lehet . De miért is kellene ?
OP3-on fix 16 megapixel 4:3 képarány mellet . 16:9 képaránynál 14,2 megapixel . kb ennyi -
Pipszi01
tag
Mire kellene neked + alkalmazás?
Zseblámpára? Lehúzod az állapotsávot és ott van. Látom jól megnézted a telefont
Mi A1-et használok. 9.0 napokban jött meg rá. Van minden rá ami kell. Csak lentről fel kell húzni, minden másra meg ott a play áruház. Miuin meg annyi feleslegesz sz@r van felrakva, amit le se tudsz törölni
-
novinyul
veterán
válasz
gaboca0314 #538 üzenetére
Nincs állítási lehetőség, max. 16:9-l lesz 9Mpx a felbontás. Másik kamera alkalmazás esetleg.
-
rellif
senior tag
válasz
gaboca0314 #538 üzenetére
Nem találtam én sem erre beállítást.
TIT
Aktiváló sms-t szokott küldeni a készülék újratelepítés után,de még egyszer sem láttam a számlán "gyanús" összeget.
Pedig 2 SIM-nél kettőt is küld. -
TIT
veterán
A témák letöltéséhez regelni kell a xiaomihoz és azt írja ez sms küldéssel is jár külföldre,ez igaz?
-
gaboca0314
tag
Sziasztok! Abban tudna valaki nekem segíteni, hogy lehet-e felbontást állítani a kamera alkalmazásban? Én nem találtam ilyen beállítási lehetőséget (vagy vak vagyok, az is lehet) csak annyit, hogy képminőség-kiváló, normál, gyenge, de felbontást azt sehol...
-
sellas
tag
Én is ezt választottam, ahogy látom, páran mások is, egyáltalán nem úgy gondolkodom, ahogy a cikkben le van írva: "a Note 6 Pro ára, üzemideje, jack kimenete és infrája, a Mi Max 3 és a Mi A2 bevágás nélküli megjelenése, ráfizetéssel pedig a Pocophone F1 csúcssebessége, méretesebb telepe és sztereó hangszórója."
A Note 6 Pro azért valamivel lejjebb van mind kamerában, sebessségben.
Mi Max 3: hatalmas
Mi A2: hiányozna az MIUI, kipróbáltam az Mi A2-t a xiaomi boltban, nem tetszett a nyerssége, és szerintem egy csomó funkció hiányzona az MIUI-ból, nem akarok zseblámpára, meg alkalmazászárolásra, meg még ki tudja mire kéne, külön appokat telepíteni.
Pocophone: jóval drágább azért, annyit már nem ér meg, hogy picit gyorsabb legyen.
Mi 8: Na itt már nagy különbség van árban, ennyit nem ér meg az 1%-al jobb kamera, és a kicsit gyorsabb sebesség, NFC-t pedig sose használtam.Ahogy valaki írta korábban, egyetértek vele, kicsit túl vannak lihegve a flagship telefonok. Én úgy választottam az Mi 8 Lite-ot, hogy a fő a kamera. Weboldalra is töltök fel képeket cikkekhez, amiket csinálok, és még úgyis jó volt nekem egy évekig egy Redmi 3 Pro. Egyszerűen minimálisan oda kell figyelni, valamire letenni a telefont, kicsit állítgatni a kameraszoftver beállításain. Ebben a videóban látszik, hogy a vakteszten a Pocophone-t hozták ki majdnem a győztesnek az összes létező kamera közül (az Mi 8 Lite pedig a tesztek alapján ugyanazt hozza). Ez nem azt jelenti, hogy a Pocophone kamerája a legjobb, hanem hogy a weben, közösségi médiában nem jönnek ki a különbségek.
-
rellif
senior tag
Sajnos normális témát nem találtam (nem is nagyon volt időm keresni
) és a fények sem ideálisak fotózásra,de 2 db képet felraktam a Fototrend-re.
BUÉK Mindenkinek! -
rellif
senior tag
Camera2api aktiválása után az arc alapú feloldás nem fog működni és a legtöbb alkalmazásnál ahol lehetőség van videohívásra az sem! (WhatsApp,Viber stb.)
Eu ROM-ról visszatérve Global-ra a TWRP is visszaáll MI recovery-re.
Fontos lehet még,hogy nálam Eu ROM béta-ról EU stabil-ra frissítve folyamatosan hibát dobált.
Ezért mindenképp ajánlott a tiszta telepítés vagy a teljes formázás telepítés előtt! -
juve600
nagyúr
xiaomi.eu-s rommal használja valaki a telót ? mert azt néztem hogy a 12.13-as az utolsó build,azóta jött ki kettő de nincs mi8lite-ra egyik sem
a 12.13-as meg már Pie alapú -
TIT
veterán
Tudom,azért írtam,hogy hihetetlen,hogy többet adnak mint a hivatalos,mert inkább lespórolják a garit.
Valahol persze zúg gsm a htc-re 1év gyártóit ír ami kamu,mert 2 év a gyártói.
Mondjuk nem tudom miért éri meg a boltit gyártóinak kamuzni,de ha nem ők szervízelik,hanem visszaküldi valahova az jobb mintha nekiállna bütykölni. -
novinyul
veterán
Ez lenne a lényeg. Sajnos többen felkerestek már minket nem nálunk vásárolt( vagy Ingram, nekik más a garancia lapjuk) Xiaomi telefonnal garanciális problémával. Sok esetben vagy megszünt a cég vagy már több mint 30 napja nem voltak képesek javítani a készüléket. Az árak sajnos nem véletlenül alacsonyabbak a hivatalos partnerek árainál. De mindenkinek szíve joga ott venni ahol akarja.
-
dchard
veterán
novinyul nyilván arra gondol, hogy ha valamelyik cég 2 év garit ad, azt saját szakállára teszi, a Xiaomi-nak ehhez semmi köze.
Példa: megrendeltem a készüléket a Turbado-tól, aki nem hivatalos partner. Hiába kaptam rá két év garit, ha a Turbado kivonul az országból, vagy csődöt jelent, akkor nem viehetem majd a készüléket a hivatalos szervizbe. Hacsak nem tényleg hivatalos Wayteq-es gari papírt kapok a Turbado-tól (ezt erősen kétlem).
Röviden szólva: itt fogalmi zavar van. Lehet kapni két év garanciát helyi üzletektől, de az ettől még nem lesz "gyártói" garancia.
De volt már itt, aki a Turbado-tól vásárolt. Milyen gari papaírt kapott?
-
TIT
veterán
-
novinyul
veterán
Na akkor röviden! Gondolom itt sokan találkoztak az európai régió vezetőjével a Xiaomi részéről? Nincs semmi 2 év! Mint ahogy a többi gyártónál sem bevett szokás(LG, Apple, Samsung stb.) Ja és nagy eu. disztributor nincs! Minden országban vannak szerződött partnerek(nálunk kettő: WayteQ, Ingram) na ők a hivatalos partnerek, akiknek közvetlenül a Xiaomi szállít! Az hogy ki mit mond az egy dolog, sajnos mi is tudjuk hogy nagyobb része a készülékeknek szürke vagy fekete behozatal. De ezt legyetek szívesek tudomásul venni.
-
TIT
veterán
Milyen értelemben?
Én megkérdeztem az ishpot a gariról,amúgy azok mindig gyárit adnak és a kingtel is a legnagyobb eu disztrótól szerzi és ráírták a 2 év garit és ha baj van visszaküldik a beszállítónak és max.2 hét a javítás.
Amúgy a kingtelt régebbről ismerem,mert az itt vett selejtes iphonet bevizsgálták korrektül és véleményt is írtak.
Szutyok helyről én se vennék de ezek nem ilyen körúti kapualji boltok. -
novinyul
veterán
Akkor röviden összefoglalva. Maradj az Eustock-nál! Mielőtt valaki rákérdezne hogy honnan tudom hogy jó választás, én is a MI Store csapatában vagyok és van rálátásom elég sok mindenre. Xiaomi termékekre pedig 1 év garancia van, se több se kevesebb! Ja és az árak itthon miért többek, arra elég 2 tételt bedobni(Artisjus meg a 27% áfa + még néhány egyéb fizetni való)
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Xiaomi felső-középkategóriás phabletje a Redmi Note 6 és a Pocophone F1 közötti árrésben találhat közönséget. Ám hiába a mutatós ház vagy a friss MIUI, nem kifejezetten olcsó, és nem is túl karakteres.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest