Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lacerta

aktív tag

válasz dzsoltike #7878 üzenetére

A QC nem mindig tölt gyorsan, csak akkor, amikor az akkuban kevés a delej.
    Olyankor, amikor az akku nagyobb áramot is fel tudna venni, mint ami 5V-on át tud menni a kábelen és a két csatlakozón. Merthogy a QC 5V fölötti feszültséget is tud, ami kompenzálja a feszültségeséseket.
    75..80% töltöttség fölött egészen pontosan már semmi különbség nem lesz egy normál és egy QC töltő árama közt, a QC töltő is fix 5V-on fog menni.

Szóval teljesen jó a QC töltő navigáláshoz is, ha fixen fel van rá dugva a teló, ugyanúgy töltve tartja, mint a sima.
    Ettől függetlenül, nekem is olyan autós töltőm van, aminek van normál portja is. De ennek az az oka, hogy 3 portosat akartam, és abból olyat találtam megfelelőnek, amelyikben 1 QC 3.0 és két sima 2.4A-es port van. A nem QC portnak az lehet az előnye, hogy ha nagyon le van merülve a teló, akkor tudom kíméletesebben is tölteni normál portról, ha nem cél, hogy teljesen feltöltsem, vagy hogy gyorsan töltsem fel. Ez hosszú távon jót tesz az akkunak.

A GPS vevő nekem egyébként elég sokat kajál, egy sima logger appal próbálgattam, és óránként 10%-ot kacagva megkajál kikapcsolt képernyő mellett. Lehet, hogy a dual gps kikapcsolása javítana rajta, de speciel én pont emiatt vettem ezt a telót. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák