Hirdetés
- IFA 2024: Csendben debütált a Honor Watch 5
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 5 összefoglaló
Kérlek olvasd át mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
libus
őstag
-
Karavik
veterán
Fura, most én is direkt kipróbáltam Win10x64 notin (legújabb Windows frissítések telepítve) és tökéletesen működik. "fastboot devices" parancsra szépen kidobja a készülék kódot és utána simán feltoltam a TWRP-t is gond nélkül.
Eszközkezelőben nálam így jelenik a csatlakoztatott teló különböző állapotokban:
Teló fastboot módban:
Teló TWRP recovery módban:
Teló kikapcsolt állapotban:
-
bibliator
aktív tag
Sziasztok!
Lehet, hogy vennék egy ilyen telefont. Ez és a 4C között vacillálok.
Honnan érdemes rendelni? Ahol persze lehet garanciáztatni, ha gond van vele.
Köszönöm
-
Arcanis
aktív tag
Fastboot módban próbáld még kézzel átváltani a drivert.
Eszközkezelő, update driver, let me select,
Kb erre a pontra kellene eljutni és az Android Bootloader Interface-t választani.
Utána remélhetőlegfastboot devices
listázni fogja. -
libus
őstag
válasz
Arcanis #6290 üzenetére
Nem sikerült felrakni a recoveryt!
Fastboot módba rakva a telefont az eszközkezelő ugyanazt írja: Android ADB Interface
Ugyanebben a módban a cmd-be megadott parancsra nem látja a telefont:
C:\Program Files (x86)\Xiaomi\MiPhone\Google\Android>fastboot devicesC:\Program Files (x86)\Xiaomi\MiPhone\Google\Android>adb devices
List of devices attached -
hakydakillah
senior tag
Sziasztok,
sikerült már valakinek hátlapot törni, és valami jót utánrendelni rá? Lesegetem őket, de vagy műanyagokat találok, amik katasztrófa, vagy üveg utánzat, vagy eredeti, nem tudom, de az meg 30dolcsi. Aztán ha leejtem, annak is lőttek.
Pár hete sikerült leejtenem tokcsere során, és a bal felső sarak letört picit. Hagytam úgy, de azóta szépen magától folytatódott a repedés, most az egész hátlapon megy egy szép nagy V repedésLecserélném, de nem tudom, hogy valami strapabíróbb rondaságra, vagy legyen megint üveg... Aki járt már hasonlóan, az mi mellett döntött?
-
s4tch
veterán
válasz
Arcanis #6288 üzenetére
Igen, ez az. Nyilván nem objektív a próba, de ettől még eléggé elrettentő.
(#6291) shiftac: volt néhány GG-s telefon a családban, pl. Samsung Wave, Mi3, de a filléres eszköznek számító Hongmi is ezzel jött. Gyári állapotában mind karcmentes volt 2 év után is. Nem csúfítanék egy pofás dizájnt sem tokkal, sem fóliával. Esetleg egy nanoshine-szerű folyadék szóba jöhet, azt elvileg fel lehet tenni úgy, hogy ne látszódjon belőle semmi.
-
libus
őstag
válasz
bencsikgab #6286 üzenetére
Igen, de nem lett jó!
Az1.4.3-al viszont felment a 4 db fájl!
Arcanis Android ADB Interface-nek írja az eszközkezelőben
-
-
Karavik
veterán
1. Kapcsold ki PC-n: Disable Driver Signature Enforcement
2.Tedd fel ezt az MiFlash tool-t a szükséges driverek miatt: [link]
3. Indítsd el a telót fastboot módban és csatlakoztasd a PC-hez
4. Nyisd meg ezt a mappát: C:\Program Files (x86)\Xiaomi\MiPhone\Google\Android
Ebben a mappában: Shift+Jobb klikk+parancsablak nyitása itt
6. Üsd be "fastboot devices" ha kidobta a készülék kódot akkor mehet a TWRP flash "fastboot flash recovery twrp.img" paranccsal. Természetesen a szükséges twrp.img fájlt a 4. pontban megadott mappába kell másolniNálam működik...
-
s4tch
veterán
A Mi5 sem egy audiofil kütyü, legfeljebb külső dac kell hozzá.
Egyébként ti a Mi5 és a Mi5s közül melyiket választanátok? Általában ~2 évre veszem a telefonjaimat, ezért sokat tökölök mindig körülötte. Most 3 készülékre szűkült a lista, legalább annyit segítsetek, hogy a két Xiaomi közül ki lehessen lőni az egyiket. Kb. itt tartok:
- Mi5 mellett szól: lassan vicces ár, infra, gsmarena szerint jobb akksiidő, nyomokban létező ROM-olgatás, és a legnagyobb adu ász: rendes kijelzővédelem. Nem fogom óvszerbe csomagolni a telefonom, a gorilla glass működik, a Mi3 is karcmentes volt 2 évig. Igazából a Mi5-től az elhíresült bend test tart vissza.
- Mi5s mellett szól: fém ház, elvileg strapabíróbb dizájn. Ha viszont tényleg olyan könnyen karcolódik a kijelző, mint ahogy a gsmarenán írják, akkor felejtős a telefon.
-
FinGod
csendes tag
Udv!
Vki probalta mar az uj stabil ROMot?
https://xiaomi.eu/community/threads/xiaomi-eu-8-1-1-0-stable.35900/Repa
-
drpele
senior tag
A bluetooth unlock nálatok is teljesen hektikusan (használhatatlanul) működik?
Nagyon sokszor azt veszem észre, hogy hiába van közel a MI Band 2 a telefonhoz, nem oldja fel az eszközt, s ha elindítom a MI Fit-et, akkor látszik, hogy le van szakadva a Band, akkor konnektál újra.
Mióta kikapcsoltam ezt a feature-t azóta látszólag semmi probléma, nincsen random "szakadás".hTc-n ez a funkció nem nagyon működött, azt hittem Xiaomi eszközön azért használhatóbb.
-
enginev3.0
félisten
válasz
tibcsi0407 #6273 üzenetére
Ja értem
-
tibcsi0407
félisten
válasz
enginev3.0 #6272 üzenetére
Hivatalos Mokee támogatás van. Ugye a legtöbb CM alapú rendszerből van official build és unofficial. RR, Aicp, Mokee, CM, stb.
Azt hiszem a Mi5-re is van official Mokee.
Szerk: van -
enginev3.0
félisten
válasz
tibcsi0407 #6270 üzenetére
Mit értesz a mokee hivatalos alatt?
-
Karavik
veterán
No problem, elvégre is neked kell megfeleljen, de a Stabil kiadás nem más, mint a heti frissítésű developer kiadások 1-2 hónappal korábbi időpontig akkumulált változata, így a stabil kiadás mindig 1-2 hónap elmaradásban van az aktuális developer kiadáshoz képest, ami új funkciók, fejlesztések, optimalizálások, bug fix-ek hiányában nyilvánul meg. Bár az is tény, hogy új bug is a dev-ben fordulhat elő hamarabb...
"Stabil" szónak a jelentéséből adódóan van egyfajta varázsa, ami pszichésen pozitívan hat az emberekre - placebo hatás - páran még mindig bedőlnek...
Android Pay viszont csak ebben a kiadásban támogatott.
Zárt MIUI beta team tagként, heti publikus developer kiadások közötti fázisban napi frissítésű beta kiadásokat tesztelek és használok a mindennapokban és még így sem volt soha random reboot, fagyás...stb. súlyosabb probléma, ami a telefon bármely főbb funkcióját akadályozta volna. Szóval a publikus heti developer kiadás a megelőző beta teszteknek köszönhetően biztonsággal telepíthető és használható. Nem volt még példa jelentősebb bugra, kisebb bugok pedig ugyanúgy előfordulnak a stabilban is. Másrészt developer kiadás esetén sem kötelező hetente frissíteni...
Jut eszembe, ABC Data, mint egyedüli hivatalos európai Xiaomi disztribútor és forgalmazó jóváhagyta a xiaomi.eu MIUI ROM-okat (kvázi) hivatalos kiadásként, azaz garanciavesztés nélkül használható (amennyiben nincs ROOT-olva a készülék).
Őszintén szólva kicsit örülök, hogy a global stable-vel kezdesz, így nagyobb lesz a megelégedés a részedről, ha majd egyszer úgy döntesz váltasz xiaomi.eu vagy miui.hu-ra mert lesz összehasonlítási alapod
Akárhogy is, senki nem fog kiutálni téged innen....láthatod, még a CM userekkel is békés, barátságos a viszony
-
bencsikgab
tag
válasz
Arcanis #6266 üzenetére
Én egyszerűen lefuttattam a 15 másodperces telepítőt, ami felülírta a régi v11-es drivert.
Alternatívaként,ha van kifejezetten driver telepítő csomagod .inf fájllal, akkor fel lehet telepíteni régi típusú hardverként. Aztán a "driver frissítése" opciónál kézzel ki tudod választani a régebbi verziót, a listából. -
Arcanis
aktív tag
Szerintem nincs semmi gond a kérdéseiddel és a Global Stable ROM-mal sem :-)
Ha az igényeidnek ez felel meg, akkor ezt kell választani.A ROM választás amúgy is szubjektív dolog. Az early adopter-ek nyílván a dev / nightly csatornák ROM-jait fogják használni, mindent megadnának egy-egy apró extra funkcióért akár a stabilitás árán is.
Nem szégyen, ha valaki a diagram közepén helyezkedik el és inkább vár egy hónapot az extra feature-ökre.
Ezen kívül a külső megjelenés is sokaknak döntő. Pl. esetemben: akármennyire is szeretem / tisztelem a MIUI-t, CM mellett esélye sem volt. De persze ez is szubjektív, egyéni megítélés kérdése. -
Máté94
addikt
válasz
Karavik #6264 üzenetére
Elnézést, ha nem tudtam megfelelni az elvárásaidnak. Megesik.
Különben is, ez az egész olyan, mintha bármelyik pillanatban aknára léphetne az ember. Kérdezel valamit, és bumm, jön a fejmosás.
De ezért is kérdezek inkább.
Amíg nem fagy, nem indul újra és teszi a dolgát, addig nem érdekelnek a korlátok. De milyenekre is gondolsz?
Úgy látszik megint furcsa állatfaj vagyok: legyen Áruház, de ne legyenek kínai alkalmazások. Angolul tudjon és hivatalos ROM legyen, ala Global Stable, de ez ellen lázadnak az emberek.
Nem akarom, hogy kiutáljatok.
-
Arcanis
aktív tag
válasz
bencsikgab #6255 üzenetére
Én is szívtam ezzel: [#6177]
Viszont nekem nem sikerült rendesen downgrade-elni v9-re. Hiába kapcsoltam ki a windows 10 automata device driver installation funkcióját, letöröltem a v11-es drivert (eszközkezelőben "uninstall driver" is volt, de külön a programok között is uninstalláltam), csak a 9-es volt a gépen, de valahonnan mindig előkukázta a v11-est amivel nem ment.
Végül másik gépen oldottam meg. Esetleg van valami tipped, hogyan lehet biztosan visszaállni v11-ről v9-re?
-
Máté94
addikt
Global Stable-el fogja valaki használni rajtam kívül valaki még?
-
libus
őstag
válasz
bencsikgab #6257 üzenetére
Pedig azt hittem......
De ezt az 1.3-as ADB-t kipróbálom ha hazaértem, mert az 1.2 és a 1.4 verziót próbáltam én csak, és egyiknél sem jelezte a telefonom.
Pedig én a bootloadert kinyítottam! -
törölt tag
válasz
tibcsi0407 #6256 üzenetére
Ja, csak azt hittem, hogy van rá hivatalos, ha már forráskód kint van. De úgy látszik annyira nem erőltetik meg magukat a fejlesztők. Viszont Google találatok közt meg van egy olyan írás, ahol egy rakás ismert ROM-ot ajánlanak rá, linkekkel a fejlesztők hivatalos honlapjára, ahol meg persze nincs sehol Z2...
-
bencsikgab
tag
válasz
bencsikgab #6255 üzenetére
Előző hozzászólásomat nem válasznak szántam, ne keressétek a logikai kapcsolatot.
-
bencsikgab
tag
Sziasztok!
Lehet,hogy már volt róla szó korábban, de nem találtam nyomát az 50%-nál hibát dobó bootloader unlock problémára.
A mai napon nagy része ugyan ráment, de végre sikerült kinyitni a bootloadert..
Mindent a leírás szerint csináltam, az "unlock requestem" is jóváhagyásra került, de a folyamat mindig megakadt 50%-nál. Ami feltűnt,hogy a "fastboot devices" parancsra nem jelenik meg a telefon, így downgradeltem az adb fastboot drivert a 7-es verzióra - azonban így sem volt sikeres az unlock. Végül a 9-es verzió lett a nyerő, ami például megtalálható egy régebbi 15 sec adb installerben, konkrétan az 1.3-as verzióban.
-
törölt tag
válasz
enginev3.0 #6252 üzenetére
Kezdem azt hinni, hogy érdemesebb Mi5 helyett egy ZUK Z2-t venni, ha már annak kint vannak a forrásai rendesen. Bár tibcsi0407 írta, hogy van rá mindenféle ROM, de igazából nem találok semmihez letöltést
libus: Ezt én már nem tudom
-
törölt tag
válasz
enginev3.0 #6250 üzenetére
Mindenki ráért fejleszteni a hosszú hétvégén
-
enginev3.0
félisten
Ma pl sokat frissültek a custom romok
-
Máté94
addikt
válasz
enginev3.0 #6247 üzenetére
Na majd a MIUI 9+Nougat.
Úgy halottam nem zökkenőmentes ilyenkor az átállás, bár nem is elvárás részemről.
-
enginev3.0
félisten
Egyébként tényleg nem sok mindenről van itt beszélgetni, nem is igazán tudom hogy a készüléknek van-e hibája ami több embernél előjött, vagy bármi egyéb gond baj
Speciel engem zavar a rosszabb fényben való gyenge kamera teljesítmény, ezen kívül sok más nem
Meg hogy CM alatt nem megy a kapacitív home gomb -
Máté94
addikt
Őszintén szólva megnyugtató, hogy ennyire nincs mozgás a topikban. Redmi ugyanezen topikjai pörögnek rendesen naponta: így baj, úgy baj, amúgy baj.
Vagy csak kiforrta magát a rendszer fél év alatt, és Xiaomi nyílván nagyobb erőfeszítéseket tett ez ellen mióta bejelentették? Miről is maradtam le?
-
libus
őstag
Win10-et használok, és nem tudom feltenni az Mi5 drivereit!
Speciális újraindításban próbálkozom,... de semmiKód10-es hibával kilép telepítéskor.
A Windows intézőbe látom a telefont, de az eszközkezelőbe nem!
USB hibakeresés a telefonon be van kapcsolva.
Mi lehet a baj szerintetek? -
Karavik
veterán
Adott OP rendszer esetén RAM fizikai hiányát szoftveres beállításokkal nem igazán lehet kompenzálni, 4GB Mi5 verzió esetén pedig nem lesz problémád alap beállításokkal sem...
"Memory Optimization" lehetőségekkel lehet próbálkozni de ahhoz, hogy észre is vegyél különbségeket kell RAM tartalék, mozgástér máskülönben hiábavaló, ha a memória eleve koppra ki van használva...
Autostart vagy Memory lock a fontosabb appokhoz javaslom, xiaomi.eu MIUI kiadások pedig amúgy is szerényebbek a RAM fogyasztás terén a kevesebb bloatware és kevesebb háttérben futó alkalmazások miatt. Fölösleges előre aggódni szvsz...
-
-
enginev3.0
félisten
Na, most próbálgattam ellenfeleket miui kamerának, úgy látszik hogy footej camera méltó ellenfél
Google kamera, snap kamera jobban tömörít mint a gyári, úgy azok nem olyan részletesek
Footej-nel azonban több részlet marad a képeken -
Cry0
őstag
sziasztok
egy gyors kérdéssel fordulok hozzátok
a zenelejátszóból az equalizer részét valahogy vissza lehet tenni vagy ujra kell dobni a romot /Miui 8/
tegnap felraktam rá a A.r.i.s.i.e Sound System modot azóta nincs a gyári lejátszóban eqalizer -
Arcanis
aktív tag
-
whYz
őstag
válasz
enginev3.0 #6227 üzenetére
Ezzel elvileg mukodik a kapacitiv home gomb es meg egyeb dolgokat is tud. Valaki probalta mar esetleg?
-
Máté94
addikt
válasz
enginev3.0 #6229 üzenetére
Még nem érkezett meg a telefonon, így gyűjtöm az információkat.
És... hasznos beállítani ezeket?
-
Máté94
addikt
-
Lehet, hogy jó lenne azt össze szedjük, hogy az automatizált feladatok milyen funkciókat tartalmazzanak, és ezt egy összeszedet formában javasoljuk a fejlesztőknek, már ha lehet ilyet
-
Arcanis
aktív tag
válasz
enginev3.0 #6223 üzenetére
Nemrég csatlakoztam, legfrissebb CM mellett nincs gond a gombokkal (két szélső kapacitív és középső fizikai home).
Viszont nem értem a "kapacitív home gomb" kifejezést. Van olyan opció, hogy nem kell benyomni? -
havri1
félisten
Egy hete kapcsoltam ki az automatikus DND-t, azóta egyszer sem kapcsolt szét a Miband. Marad így.
-
törölt tag
válasz
Barthezz2 #6219 üzenetére
Azért 60k, mert BT-os, ami jócskán ad az árhoz, és amúgy is itthoni áfa, meg egyebek.
A GSMArena amúgy elég idióta dolgokat tud mérni, meg írni az audió teljesítményről. A HTC M7 esetében meg a Beats Audio kikapcsolása nem egy EQ-mentes állapotot ad, hanem egy lerontott EQ-t, erről több helyen írnak (azt hiszem MKBDH is említette még anno egy tesztben), szóval ha még annál is gyengébb a Mi5s, akkor tényleg lehet valami gond vele.
-
drpele
senior tag
Többen kérdeztétek, hogy milyen a hangzásvilága a MI5S-nek fejhallgatóval, hallhatóak-e a GSMarena tesztben olvasható gyengeségek.
Tesztalanyok: HTC One M7 (inaktivált boomsound EQ-val), Xiaomi MI 5S, Sony MDR-10RBT fejlhallgató jack kábellel
A válasz: 320kbps bitrátájú trance zenékkel végeztem a tesztet úgy, hogy végighallgattam a teljes tracket, majd következő lépésként nagyjából ugyanannál a track-részletnél váltottam a két telefon közt. Amikor egyik, majd másik készüléken végighallgattam 1-1 számot, akkor számomra nem volt észlelhető különösebb eltérés, azonban amikor váltogattam a két telefon közt, akkor már igen. Laikusként nagyjából úgy tudnám megfogalmazni a hallottakat, hogy a MI5S-en a trackek dinamikatartománya kb 10-20%-al szűkebb, de ha erre külön nem hívja fel a figyelmet a GSMarena tesztje, akkor biztosan soha nem veszem észre.
Kérdés, hogy a dolog szoftveres, vagy hardveres okokra vezethető-e vissza? -
havri1
félisten
válasz
enginev3.0 #6214 üzenetére
Pont ma száműztem. Szar úgy ahogy van, és ráadásul már akad is, melegszik a telefon tőle, és iszonyatosan szívja az akkumulátort.
Én is a lite - ot tettem fel apk mirror-ról. Hibátlan, csak hívni nem lehet vele. -
törölt tag
válasz
Próbáld ki a Messenger Lite-ot. n most azt tettem fel (azért apkmirror linket tettem be, mert a mi régiónkban nincs Play-en).
-
válasz
Nem kicsit..
-
enginev3.0
félisten
Ez az új messenger valami eszméletlen szar
-
Alin találni már "natural bamboo" akksifedeleket. Egyet berendeltem, kíváncsi leszek, valóban az-e. Van rá esély, kb annyiba kerül, mint amennyiért Mi4-re vettem anno, és azt írja plastic+bamboo, azaz ugyan úgy a műanyagra van ráhúzva, mint Mi4-nél.
Majd kiderül
-
Gork
tag
Sziasztok!
Ha jól láttam, 1-2 ember már beszerezte az MI5S-et. Ahogy a múltkor is írtam, sok vacillálás után végül én is emellett tettem le a voksomat a közeljövőbeni beszerzés kapcsán, viszont a gsmarena tesztje nagyon elbizonytalanított. Gondolok itt a fülhallgatós hangminőségre.
http://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_5s-review-1511p7.php
Aki már beszerezte a telefont, megtenné, hogy ír az ezzel kapcsolatos tapasztalatairól? Csak mert eléggé megdöbbentőek az adatbeli különbségek. Viszont az is igaz, hogy nem soktízezer forintos füleseket használok, nem vagyok vájtfülű, de emelett rengeteget hallgatok Spotify-t a telefonomon. Szóval engem az érdekelne, hogy mezei júzerként mennyire érezhetőek ezen adatok a napi használatban.
-
-
Legendas
aktív tag
válasz
Arcanis #6207 üzenetére
Nem találtam meg a kikapcsolast. Talán annyi, hogy a 2. Vodas simem mintha nem adná mobilnetet ha őt állítom be, de még probalgatom. Amúgy kellemes meglepetés tényleg. Felemelem bekapcsol a képernyő zár vagy simitok egyet felette akkor is.
AnTuTu sokkal kisebb értéket mutat, de használatban érezhetően gyorsabb. Amúgy sem volt lassu. -
Legendas
aktív tag
Sziasztok!
A CM-ben nem kell lenyomni kinyitásához a home gombot. Elég megérinteni az ujjlenyomat nyitja. Ez szerintem elég pozitívum nekem.
Egyedül az egygombos mód hianyzik... -
-
Karavik
veterán
válasz
kovbandi82 #6201 üzenetére
Igen, nekem is az jutott eszembe... Lenovo P70-nel használtam régebben, akkor az app működésben volt némi bizonytalanság...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Elérkezett hozzánk az ismert kínai gyártó legfrissebb csúcsmodellje, a végeredmény nem lehet kérdéses: a Xiaomi ismét komoly alternatívát mutatott a zászlóshajóra vágyó közönségnek.
- Elemzés A B20-as 4G nyomában
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mini-ITX
- Wuthering Waves
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Windows 11
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Csere-Beszámítás! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G! 12+256GB Szürke
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest