Hirdetés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- IFA 2024: Csendben debütált a Honor Watch 5
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 5 összefoglaló
Kérlek olvasd át mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Karavik
veterán
válasz
Karavik #7197 üzenetére
Pics@ba...korai volt az öröm! Sajnos amikor a CPU governor átvált downclocked módba (CPU Clock Range: 307-1593 MHz és 2 mag alszik) akkor a 2. és 3. bug visszajön.
Reboot után amikor a CPU governor visszavált normál módba (CPU Clock Range: 307-2150 MHz és mind a négy mag fut) akkor minden okés a felvételekkel. Én utóbbi módban teszteltem és valószínűleg a MIUI dev is aki közölte, hogy javítva van már ez a hiba...100%-ban reprodukálható a 6.12.15 kiadással. A hibát kiváltó okra (root cause) most jöttem rá! Sry...
-
Karavik
veterán
Mekkora jó hír! 6.12.15-ben a legsúlyosabb Android 7 MIUI bug javítva!
Ez pedig a videofelvételekkel kapcsolatos 3 major issue amit itt jelentettem: [link] azaz:
1. 4K video felvételek esetén szétesett kép, melegedés, laggolás: Javítva
2. Hang és kép nincs szinkronban: Javítva
3. Felvételeket nem lehet lejátszani semmilyen eszközön (még PC-n sem) csak Mi5-ön azt is bugosan: JavítvaEzt is elintéztem!
Persze a confirm-ok kellettek!
MIUI Development Team tag sokat értetlenkedett PM-ben ezért készítettem a három videót a 3 bugról...sajnos nem jól beszélnek angolul, valamelyik egyáltalán nem...
Lényeg, hogy javítva!
-
Karavik
veterán
válasz
SamiCsillag #7190 üzenetére
Én is így szoktam...csak többször
-
han_lev
senior tag
válasz
SamiCsillag #7192 üzenetére
... nah, mondtam hogy segítenek ha szükség v an rá...
-
tibcsi0407
félisten
válasz
SamiCsillag #7192 üzenetére
Dehooooogy
-
SamiCsillag
senior tag
válasz
tibcsi0407 #7191 üzenetére
Rossz az, aki rosszra gondol.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
SamiCsillag #7190 üzenetére
Azért az ilyen perverz dolgokat nem szabad a PH-n megosztani.
-
havri1
félisten
válasz
SamiCsillag #7188 üzenetére
Milyen bill van telepítve, milyen rom?
-
SamiCsillag
senior tag
Ismét segítséget kérnék. Nem tudja a nejem átállítani a billentyűzetet ékezetesre. Hogyan lehet?
-
Fanyuvo
tag
válasz
SamiCsillag #7164 üzenetére
Nem tudom, hogy ez másnál is így van-e, de a telefonra USB3-os porton keresztül csak másolni tudok, letölteni csak nagyon kis fileokat enged. USB2-n nincs ilyen gond.
-
válasz
Legendas #7182 üzenetére
Maga a Miui ami nem nélkülözhető. Rengeteg funkció van benne, amit CM-en csak kulső appal tudok orvosolni (a telefonáláson és az sms küldésen kívül nagyjából mindent)
A CM-re minimum Xposed+Gravitybox, de akkor már nem is olyan jó és gyors már.
Maga a Miui8 nagyon bejön csak ez a balfaszoskodás bosszant, ami van a videófelvétel körülRedmi 1s-nek és Note2-nek is volt specifikus bibije. De ugye ne feleddjük, mennyibe kerül mennyit tud, mennyi ugyanez a konkurenciánál.
Nem tudnának annyit fizetni, hogy felrakjam a Cyanogenmod akármelyik verzióját, pedig sokáig azon éltem. A Miuit beindítom, és nincs olyan !!SZÁMOMRA!! - tehát nem a Józsi, Sanyi vagy akárki számára - fontos funkció, amit alapból ne tudna, vagy ne lenne rá alternatívája. -
Legendas
aktív tag
válasz
kovbandi82 #7180 üzenetére
Rá kell jönnöm, hogy a sok apró miui "plusz" tényleg nélkülözhető. Egy CM lassan stabilabb és kevesebb a bug...
-
jagr68
tag
Sziasztok!
Innen vásárolt már valaki, van valamilyen tapasztalat?
http://www.honorbuy.com/
Köszi előre is!
-
Őszintén az a gond, hogy mint pl. a képstabilizátor hiba MIUI8 óta megvan, sőt sztem még a Miui7-en is. Nem szabadott volna így kiadni a telefont. Videózás közbeni újrafókuszálás is elejétől fogva megvan, és félő ez is végigkísér minket egy darabig még
. Eléggé trehány munka, de ha tényeg nyitnak nyugat felé komolyabban és hivatalosan kis időn belül, ezeket a hibákat nem fogják elnézni az userek, nem úgy mint mi pl. Más közösség, máa emberek, out of boxot várnak el, de még stable rommal sem az a kicsike. Persze ettől függetlenül imádom a telót
-
Karavik
veterán
válasz
kovbandi82 #7177 üzenetére
Nem szabad lett volna ezt még publikussá tenni szvsz...
-
-
Máté94
addikt
ROMolhatnékom van. Visszateszem a Global Develeper-t.
Ha esetleg valaki bennfentes információkkal rendelkezik 7.0 Global Dev. megjelenéséről, ne tartsa magában. Nehogy feleslegesen tegyem fel.
-
Karavik
veterán
Mi5 Nougat MIUI-val egyelőre ne nagyon vegyetek fel nagy pillanatokat amiket meg szeretnétek tartani emlékül, mert amit Mi5 felvesz azt semmi le nem játssza még PC-sem. Saját teló ugyan lejátssza Full HD felbontásig, de a hang és a kép nem lesz szinkronban...pfff
-
SamiCsillag
senior tag
válasz
Köszi, már közben rájöttünk.
-
whYz
őstag
válasz
Szia
Eloszor is kerlek ird le, hogy hogyan probalod!
Fenykepeket es zenet siman ra lehet rakni. Csak dugd ossze a PC-vel a telot es allitsd be a kis felugro ertesitesen, hogy Media Device (MTP) modban kapcsolodjon. Utana PC-n az fajlkezeloben megtalalod a Mi 5-ot es annak belso tarhelyere tudsz masolni. Zeneket a music mappaba erdemes, fenykepeket DCIM mappaba.
Memoriat termeszetesen nem lehet boviteni, de ez le volt irva a tesztekben, illetve itt az forum osszefoglaloban is. Manapsag a flagship telokon kihagyjak a bovitesi lehetoseget, mert csak lassitja a keszuleket.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
MTP mód be van kapcsolva, amikor rádugod?
-
SamiCsillag
senior tag
Ahogy ismerjük meg a telefont úgy jönnek a fekete levesek. Srácok, hogy lehet zenét rátenni? Más telóra simán rátudom tenni, erre nem. Nem engedi. Nem lehet bővíteni se a memóriát. Fotót se lehet rárakni, vagyis biztosan lehet valahogy csak mi nem jövünk rá.
-
Karavik
veterán
válasz
SamiCsillag #7161 üzenetére
Ha jön OTA frissítés érdemes frissíteni és a beállítások is megmaradnak
(#7162) Barthezz2:
Köszi, meló után csekkolom mert most nincs nálam fülhallgató/fejhallgató
-
válasz
Karavik #7153 üzenetére
A Mi Sound profilok, és az EQ nálad megy?
Nem szoktam használni, de hétfőn mikor fülessel el kezdtem zenét hallgatni, kicsit furának tűnt, és azt hittem előjőtt megint, ami korábban is volt, hogy kikapcsolva is beleszól a hangzásba egy ki-be kapcsolásig. De nem, most hiába kapcsolgatom/váltok profilt/piszkálom az EQ-t, semmi sem történik. -
havri1
félisten
Nálam is volt egyszerz, hogy hiába a gyorstöltő, a jó kábel, mégis eszméletlen lassan töltött. Restart megoldotta. Gyanítom a töltés vezérlés szoftveres, és ott volt gond.
Viszont ha továbbra sem lesz jó, érdemes lenne megnézni másik töltő és kábel párossal. -
batabe
senior tag
hello
hétvégén nálam is volt ilyen, nálam is EU rom, viszont a töltőközeg: egy blitzwolf 5 fejes töltő + nokia micro usb kábel + mi type C adapter, eddig nem volt ezzel bajom.
Utána rádugtam a gyári kábellel, és simán feltöltött gyorsan, ahogy kell. szóval nem tudtam hova tenni az esetet. -
jana87
tag
Remélem tudtok segíteni! Ma reggel feltettem tölteni a telefont, kb másfél óra töltött kemény 30 százalékot. Eddig semmi gond nem volt vele. Próbáltam újra indítani, nem segített. Próbáltam másik átalakítós adapterrel, nem segített. Másik töltöm és másik usb type-c zsinorom nincs. Xiaomi.eu stable rom van rajta, a legfrissebb. Ötlet, hogy ez mi lehet? Telefon? Töltő? Remélem nem a telefonnal van a gond. Köszi a segítséget.
-
Karavik
veterán
Riportáltam még egy bugot...ez a soron következő 13. Nougat MIUI bug: [link]
Ez a 4K felbántású videók lejátszásával kapcsolatos probléma: rossz minőség, szaggat, melegszik. Azért csak most jelentettem ezt a hibát mert most erősítették meg, hogy china ROM issue.
Ismételten kérlek benneteket, hogy klikklejetek a CONFIRM piros gombra.
Nálunk legalább a HD, Full HD videó felvételek lejátszásával nincs gond. Global Developer nougat ROM usereknél egyáltalán nem működik a lejátszás semmilyen felbontással...
3-at javítottak a 13 ból, maradt 10
-
Karavik
veterán
válasz
SamiCsillag #7151 üzenetére
Azt nagyon egyszerűen, ugyanis nincs B20 verzió Mi5-ből...
-
SamiCsillag
senior tag
-
han_lev
senior tag
válasz
SamiCsillag #7147 üzenetére
Egy kis mókolás azért lehet hogy kell majd.
Nekem Xiaomi Redmi Not 3 prom van(volt). Nem volt rossz az eredeti rommal sem, de nem az igazi.
Néhány bug miatt flashelni kellett. Rá kellett tenni a GLOBAL romot, abból is a DEV változatott. Az annyibanmás, hogy kéthetente-hetente jön egy frissítés, amivel javítják. Ahogy a "nagyoknál"
Dolgoznka rajta a fejlesztők (ezért developer) és javítják (bár mostanában azt veszem észere, hogy csak úgy bebe kapcsolt a kijelzője az asztalon..nem baj, majd a következő frissítésnél megjavul)
Szóval erre is érdemes lesz a Deweloper romot feltenni (ahhoz nem kell bootloadert nyitni, ha jól sentem, az macerás lenne..) és akkor szerintem jól fog majd menni.
És tényleg szép, meg a xiaomi az jó cég (egyelőre, ha el nem kutyul..
)
Ja, és ne aggódja, ha majd a kezedben lesz, és tényleges problémáid lesznek, segitenek majd a fiuk, csak most még elvannak. Ha helyzet van, megoldják... ilyenek... nem marketig, vagy hájpoló csapat
-
SamiCsillag
senior tag
válasz
enginev3.0 #7146 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm! A feleségem is el van ájulva a fotóktól. Lehet, hogy Xiaomi lesz a következő telefonom. Nekem is nagyon tetszik.
-
enginev3.0
félisten
válasz
SamiCsillag #7145 üzenetére
Remek képeket lő
Nincs semmi több embernél megjelenő hiba
Gyors készülék, megfelelő akksival -
SamiCsillag
senior tag
Látom senki nem segítőkész itt. Na nem baj. A telót megvettem a feleségemnek. Egyelőre nagyon tetszik neki, odáig van érte. Én meg majd holnap elkezdem átolvasni mind a 7100 hsz-t, hogy választ kapjak a kérdéseimre.
-
Karavik
veterán
válasz
kovbandi82 #7137 üzenetére
Igen nálam is sajnos, élvezhetetlenné teszi a felvételeket...
(#7139) Tomace91:
Egyértelmű hogy a sötétebb...
(#7140) tibcsi0407:
Ablakos alternatíva jó lenne nekem is, beszélgetés köznem így is mindig visszahajtom a tokot a kijelzőre....
-
Legendas
aktív tag
Régen nem videoztam a telefonnal. MIUIHU van rajta. Hat eloszoszor kifagyott a kép utána nagy nehezen elkészült a felvétel de a hang el van csuszva. Ez eléggé kiabranditott... Valaki tapasztalt ilyet?
-
Videófelvételkor Nektek is még mindig újra-újrafókuszál? Ritkán videózok, hónapokkal ezelőtt is ilyen volt, azt hittem javítva van már
-
Karavik
veterán
válasz
tibcsi0407 #7132 üzenetére
Mi5 csak NFC chip-es tokkal műxik azon pedig nincs ablak: [link]
Ablakos NFC chip flip tok változat pedig nincs -
SamiCsillag
senior tag
válasz
SamiCsillag #7128 üzenetére
Kösz a rengeteg választ, sokat segítettetek.
-
havri1
félisten
Itt van a 2 videó. Azt hiszem egyértelmű, melyik a Mi5
-
-
Karavik
veterán
válasz
han_lev #7125 üzenetére
Én használok eredeti Xiaomi NFC chip-es Smart Flip tokot...ilyet nem fogsz venni a Ali-n az biztos...Smart cover mode csak ezzel működik, mással nem! Kinyitásra a kijelző aktív lesz és becsukásra inaktív és az ébresztést is lehet vele szundiztatni, de hívást nem lehet kinyitás nélkül felvenni...
-
xedos
addikt
Látom többen is kipróbáltatok több Xiaomi telefont :-)
Én Remi 1s-t és Redmi Note 3Pro-t... ezek kamerája gyenge...
A Redmi Pro Dual kamerájáról mi a véleményetek? Jobb mint a mi5-é vagy nem? Két képet lőttem vele, a mélységélsesség állítása nagyon jó. -
SamiCsillag
senior tag
Sziasztok! A feleségemnek nézek telót, ez is számításba jött. Egy teljesen átlagos felhasználó, ami fontos nála, hogy jó képeket lőjön a telefon, a munkája miatt ez számít. Valamint ne legyen lassú. Egy átlagos felhasználó szemszögéből milyen hibái vannak a készüléknek? Amivel ő is találkozhat. Nem mókoljuk a telót.
-
rokarudi
aktív tag
válasz
han_lev #7125 üzenetére
Szerintem nem csinál rossz képeket. Az OIS inkább csak ahhoz kellene, hogy a videózásnál a kézmozgás, lépkedés és ilyesmik ne legyenek annyira feltűnőek a videón, illetve, hogy este a hosszabb záridőnél ne mozduljanak be olyan könnyen a képek. Mivel este sajnos amúgy sem annyira bajnok a kamera, nem biztos, hogy az OIS hiánya lesz a legnagyobb baj, a videózásnál meg nem lesznek olyan rázkódás mentesek a videók, mint amilyenekkel a Xiaomi hirdette a telefont. Úgyhogy nem egy katasztrófa, de ha már fizettél valamiért, akkor nem egy elegáns dolog, hogy ha rossz, akkor nem mondod el, ha meg ki tudod javítani, akkor leszarod. De sajnos ez már nem az első ilyen dolog a Xiaomi-nál (más modelleknél mikrofonprobléma, kamuzott kameramodul, szoftveres szerencsétlenkedések...), viszont amíg ár/érték arányban jó telefonokat tudnak kihozni, addig ez így is marad. A Mi5 meg egy szerethető telefon, csak mindig van valami apró hülyeség, ami kicsit ront az összképen
-
han_lev
senior tag
Üdv!
Érkezik lassan...
Egy olyan kérdésem lenne a használók felé, hogy olyan flippes tok, amiben kinyitás nélkül fel lehet venni a hívást van e hozzá, használ valaki olyat?
Alin nézegettem, nem találtam, de lehet hogy csak elkerülte a figyelmemet..Más: aggasztó ez a stabilizátor doldog. Fényképet azért lehet jókat lőni vele? Szóval nem.vagyok egy extra fotós fajta, tehát szódával gondolom elmegy? Amire kell: néhány emlékezetető, néhány pillanatfelvétel...
-
Zamasun
aktív tag
válasz
tibcsi0407 #7123 üzenetére
Köszi.
-
Zamasun
aktív tag
Sziasztok,
Feldobtam a 7-es droidot, de mikor felteszem a Supersut TWRP alól, eltűnik a hálózatom és nem működik egyik SIM foglalat sem. Ez ismert bug ? Vagy még a 7-es droid nem rootolható ?
Másik: Xposed firmware van már 7-es droidra ? Hiányzik pár alap dolog ( Youtube háttérben stb..)
-
Karavik
veterán
válasz
tibcsi0407 #7110 üzenetére
és whYz:
Itt van tök jól egyszerűen és érthetően elmagyarázva hogyan működik az OIS: [link]
Mindenesetre az felettébb gyanús, hogy kivétel nélkül mindenkinél szarul működik. Ha szoftver hiba lenne akkor CM ROM-al pl teljesen már eredményt kellene kapni, de ott is ugyanolyan...ill. bármelyik ROM-ot feltettem tök ugyanaz. Ez szerintem inkább HW issue
Szerk:
Én Mi5 usert még hírből sem ismerek akinél ez jól működne. Ill. egy valaki volt a QQi -grouban aki azt mondta, hogy neki nincs gond az OIS-val, aztén később kiderült video alapján hogy fogalma sem volt mit kell néznie...
-
whYz
őstag
válasz
tibcsi0407 #7117 üzenetére
Nem tudom mi lehet az oka. Nekem pl egy frissites utan megjavult, szoval biztosan dolgoznak rajta. Semmikepp sem azert nem jo meg mindenkinek, mert javithatatlan hibarol lenne szo, persze ez nem zarja ki azt, hogy akadhat hardveres problema nehany esetben, de ketlem, hogy tomeges dologrol lenne szo.
-
whYz
őstag
válasz
tibcsi0407 #7115 üzenetére
Nem meghibasodasrol van szo, hanem nem megfelelo a kalibracio. Mar le lett irva, hogyan lehet kijavitani, de az csak ideiglenes megoldas. Nem hardveres problemarol van szo.
Termeszetesen nem rugokkal mukodik az OIS, hanem elektromagnesekkel amik szoftveresen vannak vezerelve.
-
rokarudi
aktív tag
válasz
tibcsi0407 #7113 üzenetére
Amúgy az a fura, hogy az egyik fórumban írták, hogy ha bekapcsolod a kamerát, és hátul a lencsét figyeled, akkor látszik, hogy a lencse követi a mozgást (az enyémnél is), tehát lehet, hogy hardveresen működik a dolog, csak a kamera szoftverrel van valami bibi. De mivel annyira én sem értek hozzá, passzolom a dolgot, viszont a telefonom nekem is produkálja azokat a dolgokat, amiket a fórumban írtak és ois hibának mondanak.
-
rokarudi
aktív tag
válasz
tibcsi0407 #7110 üzenetére
Igen, de azt írták, hogy a 7-es MIUI-ban volt egy menüpont a hardvertesztnél ahol lehetett kalibrálni, és utána működött. Aztán a 8-asban ezt kivették.
-
Stieve
csendes tag
Sziasztok!
Gondom van segítsetek légyszi!
Vettem egy MI5-t. Szeretném nyitni a bootloadert de a honlapon miután kitöltöttem mindent, feljön egy kis ablak kínai szöveggel és nem engedi elindítani a kérelmet. Kirak egy új betű-szám kombinációt, ugye hogy nem vagyok robot de sorra nem fogadja el. Járt már így valaki? -
tibcsi0407
félisten
-
whYz
őstag
Hamarosan jon a kapacitiv home gomb hivatalos CM14.1-re!
-
Karavik
veterán
válasz
tibcsi0407 #7106 üzenetére
Ugyanezt mondtam én is a QQi-ban, hiszen OIS az fizikai képstabilizátor nem elektronikus...utóbbit lehet szoftveresen befolyásolni csak...szvsz
-
Karavik
veterán
válasz
Tomace91 #7103 üzenetére
Dehogynem, rengeteg topic van már róla és bug report:
...és a QQi MIUI beta team csoportban is felvetettem már ezt a témát jó párszor. Mindenkinek sz@rul működik az OIS legalább egyik irányba de legtöbb embernek 2 irányba nincs OIS. Sajnos erre egyelőre nincs kielégítő válasz...esélytelen kategória...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Elérkezett hozzánk az ismert kínai gyártó legfrissebb csúcsmodellje, a végeredmény nem lehet kérdéses: a Xiaomi ismét komoly alternatívát mutatott a zászlóshajóra vágyó közönségnek.
- Elemzés A B20-as 4G nyomában
- Villanyszerelés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Óra topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PHP programozás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ukrajnai háború
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest