Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 5 összefoglaló
Kérlek olvasd át mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
libus
őstag
Holnap megveszik a "drágaságom"!
Csináltam egy gyári visszaállítást és az MI fiókból is eltávolítottam.
Van más teendő? -
libus
őstag
Én pedig arra lennék kíváncsi, hol lehet kikapcsolni azt az értesítést, ha elmegy a hálózat, akkor ne küldjön értesítést!?
-
libus
őstag
válasz
havri1 #13602 üzenetére
Köszi, megvan, jó lett!
Tegnap óta fent van ez a 8.3.8, s azóta még van olyan gondom, ha elmegy a hálózat akkor értesítési hanggal jelzi a telefon. Eddig ilyen nem volt. De nem találom az alkalmazások értesítésein belül, a hálózati értesítésre utalót.
Hogy lehetne csak ezt az értesítést letiltani?
Sajnos olyan helyen lakom, ahol elég gyenge a térerő.
Más bánatom nincs. -
libus
őstag
válasz
Karavik #13591 üzenetére
Köszi. Csináltam egy tiszta telepítést (úgy is lementettem mindent a telefonról).
Ez szerint:
3. TWRP-ből format data az encryption eltávolításához és reboot to TWRP recovery (máskülönben nem látod a belső tárolót)
4. TWRP-ből install xiaomi.eu ROM.zip
5. TWRP-ből wipe -data, -cache, -art/dalvik, -internal storage
6. Reboot to systemRemélem jó lesz!! 8.3.8-at raktam fel.
-
libus
őstag
válasz
Karavik #13587 üzenetére
Szia!
Én ma feltettem ezt a 8.3.8-at. Reggel jelezte a telefon, hogy van frissítés.
Le is töltöttem és telepítettem is.
Innentől kezdődtek a gondok nálam.
Egyfolytában (kb. percenként 1-3 db) értesítési csipogásom volt.
De lehúzva az értesítési sávot, semmit nem mutatott. Elég idegesítő volt egy idő után.Másik probléma: Okos tok módba használom a telót, mert Original flip tokom van hozzá.
Pl. kinyitottam a tokot és valami olyan szöveg fogadott, hogy nyomjam meg ezt a két gombot....(már nem tudom mi volt a pontos folytatás), de feloldani nem engedte. Ekkor csak kikapcsológombbal kikapcsoltam a kijelzőt és vissza, s ekkor már ujjlenyomattal fel tudtam oldani a képernyőzárat.Harmadik hiba: Hívásom volt, és a második probléma miatt megértem felvenni.
Aztán hívás végén pedig nem jött vissza a kép, így le sem tudtam tenni. Megint csak kikapcsoló gombbal tudtam visszahozni.Itt elegem lett, s frissítésből vissza tettem az előző verziót (amiről frissített).
Fel is ment, de a telefon nem indult el. Illetve az MI felirat látszódott, meg alul mentek a pontok, mintha töltene be a rendszer, de 20 perc után se volt változás.
Ekkor kikapcs, s beléptem recoverybe, aztán wipe -itt elhúztam a csúszkát én őrölt
Nem tudom mi van beállítva itt alapból, de a telón a képek hálisten megmaradtak, de mindent alapra tett. Mindent újra be kellett állítani, playről letölteni...
Viszont hívás végeztével most sem jön vissza a kép, hogy le tudjam tenni.Mit ajánlasz mit tegyek?
-
libus
őstag
Valakinek nem lenne pluszban egy fehér Flip tokja?
Sajnos nem találok sehol a telefonhoz.
Ami volt rajta, az sajnos tönkre ment.
Meg egy Nillkin H+ Pro üvegfólia is érdekelne. -
libus
őstag
Hová lett az egygombos használat?
Mert a heti frissitéssel eltűnt! -
libus
őstag
Hogyan lehet erősíteni a telefon wifijét?
A régebbi szoftverekkel még fogta a wifi jelét a teló a cégnél ahol vagyok, de újjabban annyira gyenge jelet vesz, hogy eldobálja. -
libus
őstag
válasz
Roland861010 #11289 üzenetére
Megnéztem, és nekem itt "gChannelBondingMode24Ghz=1 volt, így hagytam azon.
-
libus
őstag
Help!
Miért kapcsol ki a Poweramp alkalmazás egy idő után??
Az Poweramp-ba nincs semmi ilyen beállítás!
Kb. 1 óra elteltével, de van hogy 2 óra elteltével kilövi az alkalmazást a háttérből is.
Pl. ma reggel is mikor felkeltem, nem volt semmi háttérben futó alkalmazás a telóba. Poweramp is ki volt lőve, pedig ment mikor lefeküdtem. De ez előtte nap is így volt.
Szóval mikor nincs a telóhoz nyúlva, egy jó ideig, akkor kilövi nekem a Poweramp-ot, meg a többi alkalmazást.
Már próbáltam a Memória optimalizálást is kikapcsolni, akkor is ez volt. Akkor is ki volt lőve reggelre minden háttérben futó alkalmazás.
Most alacsonyon van, de ugyan az a helyzet.
A legújabb 7.6.10. van a telón. -
libus
őstag
válasz
Karavik #8977 üzenetére
Reggel megcsináltam a tiszta telepítésből kimaradt format data-t.
Most megjelent a Recovery újraindítás után a "Never Show This Screen During Boot Again", így most kitudtam pipálni azt is!
De rendszer indításkor megszívtam! Ugyanis az Mi fiókba való belépéskor e-mail címet, vagy telefonszámot kér, aztán jelszót.
Én most az e-mail címet adtam meg, és egyszerűen nem fogadta el a jelszót!
Hiába léptem vissza, azt már nem mutatta újra, ahol megtudtam volna adni a telefonszámot az e-mail cím helyett.
Pedig a jelszó jó volt! Elég sokszor próbálkoztam vele, aztán Pc-n beléptem az Mi fiókomba a telefonszámommal és azzal a jelszóval, amivel a telefonnál is próbálkoztam, és itt a Pc-n beengedett!
Utána már elfogadta a telefonon is a jelszót! :
No, ezt nem értem!
A visszavont 7.2.16-ban is benne volt a Whatsapp-os hangüzenet dolog? A Vietnámi nyelv engem sem érdekel! -
libus
őstag
válasz
Karavik #8966 üzenetére
Ebbe belefutottam és is az este, mert nem tudtam feltenni 7.2.16-ot update-ből.
Ráadásul az update próbálkozás után recovery-ben semmi adatot nem mutatott!
Meg is ijedtem, hogy esetleg letörlődött-e minden a telóról, és egyből újraindítottam a telót, de hálisten megvolt minden. Nem is értem miért nem mutatott semmit recoveryben.
Még mappák sem voltak!
Aztán újraindítottam recoveryben, de ekkor se látott semmit!
Még szerencse nemrég jött meg az OTG kábel, így pendrive-ról fel tudtam tenni a 7.2.16-ot! -
libus
őstag
válasz
Karavik #8809 üzenetére
Én tegnap este csináltam egy tiszta telepítést a leírásod alapján! Minden OK!
Még sosem volt tiszta telepítés csinálva a telón.
Az első perctől fogva a gyári üvegfólia van rajta +xiaomi.eu. De a home gomb melletti két gomb sosem működött nekem ezzel az üvegfóliával, és csak lestem, mikor a tiszta telepítés után működött az a két gomb is!
Hamarosan megérkezik rá a Nillkin üvegfólia, azzal biztos még jobb lesz.
Amúgy a 7.2.9 xiaomi.eu került fel rá! -
libus
őstag
válasz
Barthezz2 #8278 üzenetére
Lehet, hogy Te azért nem tapasztaltál ilyent, mert lehet városban élsz, ahol bőven van térerő, és van hálózati lefedettség (3G, H+, 4G...).
De drpele pedig lehet olyan helyen él (majd megírja), ahol többnyire 2G van csak (esetleg 4G is, de a B20 hiánya miatt ez nem fogható), és ilyenkor a telefon többet fogyaszt, hisz mindig jobb hálózatot keres. Sajna én ilyen helyen lakom, ahol a telekomnak csak 2G-je és 4G-je van. Vodafonnal picit jobb a helyzet, mert néha azon a Sim-en látok itt H+ is. -
libus
őstag
Üdv!
Kb. Karácsony óta nem léptem be az e-mail fiókomba, mert kb. azóta nem jelzett a telefon e-mail érkezését.
Tegnap a kollégám küldött át valamit e-mailbe nekem (ezt előttem tette), s belépek a gmail alkalmazásba s várom az érkezését, s nagy nehezen megjön a levele kb. 30-40 régebbi levéllel együtt karácsonyig visszamenőleg.
Pedig be van kapcsolva a szinkronizálás!
Fogom kitörlöm ami nem kell, meg elolvasom az összeset, és este Pc-n is lépek be a gmail-ba, erre ott az összes kapott levél megnézetlenül, meg amiket kitöröltem, azok is ott voltak!
Erre valaki?Meg az is feltűnt már többször is,hogy sokszor akkor jönnek meg az üzenetek vagy értesítések, mikor kinyitom a flip tokot (flip tokal használom), hogy megnézzem a telón, hogy hány óra van, vagy csak épp használni akarom.
-
libus
őstag
Tegnap feltettem én is az 7.0 Rom-ot.
A telepítés végén/vége felé két pirossal kiemelt sorom volt.
Ezt írta: E: unknown command [log]
Ma letöltöttem megint a Rom-ot, s újra felraktam, de ugyanezt írja!
Nektek is írta ezt? -
libus
őstag
Xposed-et, GravityBox-ot szereti a xiaomi.eu?
Mennyire javasolt? -
libus
őstag
válasz
Karavik #6299 üzenetére
Sikerült! Már nekem is így mutatja!
A probléma megoldását a Win10 újratelepítése hozta meg!
Azért kellett újra raknom a rendszert, mert szedtem le egy driver keresőt, hogy minden driver a legfrissebb legyen, és úgy kinyírta a Win10-et, hogy pl. az eszközkezelőben hiába nyomtam az új hardver hozzáadására vagy keresésére, nem történt semmi!
Meg akár melyik könyvtárnak vagy fájlnak akartam megnézni a tulajdonságát, nem csinált semmit a Pc!
Úgyhogy újra raktam a Win10-et, már úgy is ráfért a gépre, s utána jó lett minden!
Azért mindenkinek köszönöm a segítségét! -
libus
őstag
Xiaomi.eu ROM-ot használok, az talán nem írja felül, de valami mégis felülírta!
Másik USB porton nem próbáltam, de kipróbálom... viszont másik kábellel nem tudom kipróbálni, mert ennek valami egyedi töltőkábele van!
Legalábbis én még ilyennel nem találkoztam!
Minden Xiaomi-nak ilyen a kábele?
Mert ez nem kompatibilis másik telefon töltőjével/kábelével. -
libus
őstag
-
libus
őstag
válasz
Arcanis #6290 üzenetére
Nem sikerült felrakni a recoveryt!
Fastboot módba rakva a telefont az eszközkezelő ugyanazt írja: Android ADB Interface
Ugyanebben a módban a cmd-be megadott parancsra nem látja a telefont:
C:\Program Files (x86)\Xiaomi\MiPhone\Google\Android>fastboot devicesC:\Program Files (x86)\Xiaomi\MiPhone\Google\Android>adb devices
List of devices attached -
libus
őstag
válasz
bencsikgab #6286 üzenetére
Igen, de nem lett jó!
Az1.4.3-al viszont felment a 4 db fájl!
Arcanis Android ADB Interface-nek írja az eszközkezelőben
-
libus
őstag
válasz
bencsikgab #6257 üzenetére
Pedig azt hittem......
De ezt az 1.3-as ADB-t kipróbálom ha hazaértem, mert az 1.2 és a 1.4 verziót próbáltam én csak, és egyiknél sem jelezte a telefonom.
Pedig én a bootloadert kinyítottam! -
libus
őstag
Win10-et használok, és nem tudom feltenni az Mi5 drivereit!
Speciális újraindításban próbálkozom,... de semmiKód10-es hibával kilép telepítéskor.
A Windows intézőbe látom a telefont, de az eszközkezelőbe nem!
USB hibakeresés a telefonon be van kapcsolva.
Mi lehet a baj szerintetek? -
libus
őstag
FTP-n akarok egy 2 GB-os filmet rámásolni a telóra, de 2 óra másolási időt ír!
Nektek is ilyen lassú FTP-n a fájlok mozgatása?
Pedig egy TP-Link TL-WDR3600 routerem van.... valamit rosszul csinálok? -
libus
őstag
Lehet béna kérdés. de nem jövök rá!
Osztott képernyő lehetőséget tudja a teló,mert nem jövök rá, hogy kell csinálni! -
libus
őstag
válasz
GrooveHero #5550 üzenetére
+1
Nem vagy egyedül, mert én is azt használok! -
libus
őstag
válasz
#16820480 #5456 üzenetére
Igaz, én csak gyári képekkel próbáltam, meg írták, hogy nem is igazán szereti a MIUI a launchereket, mert sokszor bekavar.
(#5457) Karavik Gondolom ebbe még nincs magyar nyelv?
Frissíteni nem lehet 6.9.15-ről, mert akkor nem kellene újra rakni mindent, meg újra beállítani. -
libus
őstag
Ebben a MIUI 8-ban lehet változtatni a képernyő rács számát?
Az ikonok méretét?
Mert a Nova Launcherben lehetett, s jó lenne, ha lehetne változtatni legalább az elsőt. -
libus
őstag
-
libus
őstag
Még egy problémám van, s remélem valakinek van ebbe tapasztalata, s tudja rá a választ.
Holnap lesz 1 hete, hogy megvan a telefon.
Mikor megjött, a kijelzőről lehúztam a védőfóliát, és egyből tettem rá a hozzá kapott üvegfóliát (Spemall-ról vettem).
A vissza és a menü érintő gombok nagyon nehezen működnek, vagy van hogy nem is veszik az érintést.
Ezért beállítottam az egygombos használatot, így könnyedén lépek vissza bármiből.
Miért működnek ennyire nehezen ezek a érintő gombok?
Az esetleges gagyibb üvegfólia miatt?
Üvegfólia nélkül nem próbáltam, így erről nincs tapasztalatom, mert mint írtam, egyből ment rá az üvegfólia.
Szerintetek? -
libus
őstag
Csináltam egy tiszta telepítést (kipróbáltam úgy is, de amint felteszem a Root-ot, nem tudok háttérképet váltani!
Témát tudok letölteni, és váltani is, de háttérképet nem.
Ahogy a képen is látjátok innen sem lehet váltani.
Ez mindenkinél így van, agy valamit rosszul csináltam/csinálok?
Ez van fent: xiaomi.eu 6.9.15 -
libus
őstag
válasz
Barthezz2 #5300 üzenetére
Meguntam a keresését, hogy melyik engedély van letiltva, hogy a témáknál, miért nem enged háttérképet letölteni...
Nyomtam egy gyári visszaállítást a xiaomi.eu ROM-on, és mindjárt engedte.
Most el is mentettem, hogy mi kért akkor engedélyt a háttérkép letöltésénél. A "MiuiHome" volt.
De az örömöm az eddig tartott.
Mivel a gyári visszaállítással elment a Root, ezért Recovery-ből visszatettem a Root-ot.
Kipróbáltam root után is a háttérkép letöltést, és megint jó!
Sőt, váltani sem enged! Amelyik háttérkép ki volt választva root előtt, azt a képet kinagyította most.
Megpróbáltam úgy is, hogy Root telepítés után nyomtam egy cache/dalvik-ot, de ugyanez!
Csak tiszta telepítésnél nem zavarna be a root??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Elérkezett hozzánk az ismert kínai gyártó legfrissebb csúcsmodellje, a végeredmény nem lehet kérdéses: a Xiaomi ismét komoly alternatívát mutatott a zászlóshajóra vágyó közönségnek.
- Elemzés A B20-as 4G nyomában
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS dokkoló 210-AZBV + DELL 180W AC töltő
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest