Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- IFA 2024: Csendben debütált a Honor Watch 5
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 5 összefoglaló
Kérlek olvasd át mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibcsi0407
félisten
Én elképzelni sem tudom, hogy hogy lehet egy olyan flegma palival közös munkát végezni.
-
Máté94
addikt
Egyébként... Global Stable-be belekerült a magyar nyelv.
-
szaszapi
őstag
válasz
enginev3.0 #6692 üzenetére
Vagyula nem csinálna ilyet.... kicsit vágja a témát!
-
dobragab
addikt
válasz
Karavik #6684 üzenetére
Kinézetre ízlés dolga, ezt direkt nem említettem. Szerintem Pixel launcher és daily wallpaper nem ronda.
Ezek közül néhányat a stock droid is tud, vagy pl. FTP szerverre van app. A zömét haszontalannak ítélem, de valóban van közte értékes dolog, például a kapacitív home gombot hiányolom CM-ből.
-
Karavik
veterán
válasz
mayerovits #6675 üzenetére
Ez: [link]
Xiaomi.eu honlapon aktuális weekly release 1st post mindig linkelve van a készülékhez megfelelő TWRP verzió is
(#6663) Arcanis:
Megoldom, mihelyt kapok linket...
(#6673) Arcanis:
Elfogadom érveidet, különböző usereknek mások az igényeik és mások az elvárásaik is...ez teljesen normális!
-
Karavik
veterán
válasz
enginev3.0 #6678 üzenetére
Dehogynem, megigényled az OTP MasterCard Mobil PayPass vurtuális bankkártyát, feltelepíted a mobiltárca alkalmazást és kicserélteted a Telekomnál a SIM kártyád MobilTárca képes SIM kártyára és máris fizethetsz vele bárhol a világon
-
Karavik
veterán
válasz
dobragab #6674 üzenetére
Én pedig a rendszerszintű feature-öket hívom extrának. Többször kifejtettem véleményem AOSP, CM vonallal kapcsolatban, számomra szürke, unalmas, fapados ráadásul csúnya, nem szerethető, 0 érzelmei hatást vált ki belőlem...a MIUI pont pont az ellentettje...
Csak gyorsan pár nélkülözhetetlen kedvenc rendszerszintű MIUI feature-öm:
- 3 ujjas swipe down képernyőmentés
- Kiterjesztethető és azonnal szerkeszthető képernyőmentés
- Swipe down bárhol a kijelzőn az értesítési terület lehúzásához
- Beépített FTP szerver (vezeték nélküli R/W elérés)
- Privát SMS, privát folder, privát jegyzet, privát galéria
- App lock
- Képernyőzáron tiltható értesítési terület
- Home gomb, mint kapacitív gomb (megnyomás nélkül home gomb)
- Variálható képernyőzár gyors elérés funkciók
- Alkalmazás elindításra automatikusan tiltható alsó gombsor
- Qick ball gyors elérés funkciók
- Engedélykezelő
- Véletlen használat elleni mód
- Smart cover
- Szolgáltató nevének kijelezése a status bar-on
- Szolgáltató nevének szerkesztése
- Autostart alakmázasok
- Dual appsÉs ez csak töredéke az összesnek...
-
bjames
aktív tag
-
Karavik
veterán
válasz
GrooveHero #6677 üzenetére
Már régóta van
-
drpele
senior tag
válasz
Majdnem 1 hónapja használom a MI5S-t XiaomiEU ROM-al, nagy megelégedésemre.
-
mayerovits
tag
válasz
-
enginev3.0
félisten
Nem értek ehhez az nfc-hez, ha paypassos kártyám van, nem tudok telefonnal fizetni valahogy?
-
GrooveHero
addikt
válasz
Mi5s-hez eu rom? Vagy rohadt gyorsak voltak a srácok, vagy csekkold még1x, nehogy belefuss valamibe
-
Arcanis
aktív tag
válasz
Csak ezt találtam: [Recovery][China] TWRP 3.0.2-0 [MI5S | MI5S Plus]
-
mayerovits
tag
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy MI5S-hez melyik TWRP való? Eu rom flashelés előtt állok.
-
dobragab
addikt
válasz
Arcanis #6673 üzenetére
(#6672) Karavik
Én azt hívom extrának, ami egy stock aosp + gapps párosban nincs benne, és app sem tudja pótolni.
Wallpaper meg Calculator nálam nem extra, hanem rossz vicc. Notes application sem extra, hanem a Google Keep helyett valami proprietary cucc, de legalább Xiaomi-only, másik telón tanulhatod újra, nincs hozzá Google sync. És a listában szereplő funkciók zöme ilyen.
Dual space is marha jól hangzik, amíg rá nem jössz, multi-user kb. ugyanaz, csak kettőnél többet támogat.
Pl. az egykezes mód igenis extra, és AOSP-ből egy-egy telónál hiányolom is. Azt nem lehet appból, OS támogatás nélkül megoldani.
-
Arcanis
aktív tag
válasz
Karavik #6672 üzenetére
Szerintem nagyon korrekt rendszer a MIUI és eléggé hosszú listát kellene írni, ha az összes extrát fel szeretnénk sorolni.
Viszont - és mondom ezt abszolút nem offenzív módon - vannak emberek akiknek ezekre egyszerűen nincs szüksége.
Nézzük pl. a MIUI 8 TOP8 feature listáját, vagy ezt: [Top 10 New Features of MIUI]
- Notes application
- Energy saving mode
- Gallery features
- Mi Lanting font
- QR-codes scanner and calculator
- New MIUI 8 lock screen wallpapers
- New Application Manager
- Quick Ball
- Dual apps
- Second Space
- Scrolling screenshots
- Caller ID integration and DiallerNa most a fenti lista közül számomra egyik funkció sem kell. Sokat közülük hasznosnak vagy elegánsnak tartok, de végül mindegyik megkapja a köszönöm, nem kérem plecsnit.
Persze a lista nem reprezentatív, de a Xiaomi szerint is ezek a TOP feature-ök. Tényleg, nem támadásként mondom ezt, de nekem a CM és a pure Android élmény + rengeted apró beállítási lehetőség bőven elég. Ráadásul kifejezetten tetszik a Material Design.
(u.i: A memória takarítás pedig valóban idiótaság.... az Android ökoszisztémában ideálisan az lenne a nyerő, ha minimális "szabad" memóriát tartana fenn és addig tartana mindent a RAM-ban amíg csak lehet. De a "clear memory gomb" minden gyártónál ott van...)
-
whYz
őstag
válasz
dobragab #6666 üzenetére
Google play telepitheto utolag is, nem kellene rendszerbe integralni alapbol, foleg nem a nagyobb valtozatokat amik folosleges appokat tartalmaznak. Kinai MIUI verziok pl google play nelkul erkeznek es utolag egy appal lehet telepiteni ra.
A tarcsazo es sms app sem feltetlenul szukseges, mivel google playrol ezer fele beszerezheto.
Egyebkent Pixel tarcsazo app mukodik a Mi 5-on, csak be kell allitani alapertelmezett tarcsazo appnak. Cm13-on es CM14.1-en probaltam es nagyon bejon.
Most nezem van uj valtozata CM14.1-hez.
-
Máté94
addikt
Rossz telefont vettetek, ha ilyeneket szeretnétek, nem?
-
dobragab
addikt
Bocs, új vagyok még, nem tudtam, hogy kitárgyaltátok.
Google Play és Play Services szerintem kell, anélkül nem igazi droid. Tárcsázó, névjegyzék, SMS szerintem szintén kell, én a Google-félére szavaznék. De úgy, hogy ezeket is el lehessen tüntetni. A system-en nyilván ott kell maradnia az apk-nak.
-
whYz
őstag
válasz
dobragab #6664 üzenetére
Nagyon egyet ertek veled, viszont ez mar ki lett targyalva.
A MIUI userek tobbsege ugy gondolja, hogy jobb es egyszerubb ha alapbol fent van minden, mert igy nem kell telepitgetni semmit es az atlagos userek 99%-anak eleg annyi app ami alapbol is fent van.
Szerintem a legtisztabb megoldas az lenne, ha FULL URESEN erkezne a telo, google play, szamologep, ora, naptar, email, biztonsag, tarcsazo, sms es egyeb appok nelkul, majd elso inditas utan megkerdezne a rendszer, hogy szeretnek-e MIUI appokat felrakni es ha igenre nyomok akkor felpakolna a sok bloatwaret.
-
dobragab
addikt
válasz
Arcanis #6663 üzenetére
Én nem sok extrát találtam a MIUI-ban pár nap alatt, csak az app klónozását és az egykezes módot. Előbbire nincs szükségem, utóbbi pedig hardveresen meg van oldva, azért vettem pont Mi5-öt, mert pont frankón lehet használni egy kézzel is, és ahhoz képest nagy a kijelző. Az összefoglalóban szereplő "MIUI feature-ök" zömét a stock 6.0 tudja, de van, amit már 2.x-től.
Cserébe az összes létező funkciót máshova rakták, lecserélték sajátra a settings menütől a zenelejátszón a számológépig mindent, aminek nem sok értelmét látom, csak a nem MIUI-hoz szokott userek összezavarását.
Ezen felül tele van hányva root nélkül eltávolíthatatlan és letilthatatlan szarokkal gyárilag. Aki először találkozik droiddal, az biztos örül, ha talál rajta defaultból pl. számológépet, de én köszönöm, inkább a Calculator++-t használom, több app ugyanarra meg nem kell, legalább engedné leszedni a "haladó" usereknek. De nem.
Ja és a memory cleaner egy bűntett az Android szelleme ellen.
-
Karavik
veterán
válasz
enginev3.0 #6658 üzenetére
Egyelőre nougat alpha 6.11.16 kiadással rendelkezem de azt gondolom nem szeretnéd megkapni mert féltéglásítaná a telefonod...
-
Karavik
veterán
Még egyelőre nekünk sincs rendezve a hozzáférés a nougat alpha thread-hez mert ezek a fuckers megemelték hozzá a read permission-t 90-re. Reklamáltam már de azt írták várni kell még...
(#6659) tibcsi0407:
Egyelőre nem a fenti okok miatt...de még gondolkodom rajta
Én sem tudnám elképzelni CM-el, egyszerűen nem illenek egymáshoz... -
Karavik
veterán
hehe...úgy látszik CM14.1 fejlesztés szorosan kötődik a MIUI nougat fejlesztéshez
Tegnap PM-ben megkeresett az official CM csapatból egy tag, hogy járuljak hozzá a CM fejlesztéshez azzal, hogy kiszolgáltatom nekik az alpha nougat MIUI ROM-ot mert ez szükséges nekik a két legfőbb CM probléma VoLTE és mobile radio issue javításához.Természetesen egyből le is informáltam a tagot Bruno Martin-nál (@bgcngm) CM fő developer-nél és mint kiderült igazat beszélt a tag
-
whYz
őstag
válasz
GrooveHero #6655 üzenetére
Azert irtam az ee-t mert azzal van 4g, illetve virginnel amugy sincs 4g.
Android payt custom rom miatt nem hasznalom. -
GrooveHero
addikt
-
gilead
tag
Hát ez az, én is két napig bírtam a redmivel a fent vázolt használat mellett (míg a fiam le nem nyúlta)
-
han_lev
senior tag
Na ez engem is érdekelne.
Nekem jelenleg RNot 3 pro van. Alapvetően elégedett vagyok, csak néha belassul a contaktok szinkronizálásánál, él egy szám kimeresése előtt majd egy fél percet kell várnom, hogy bejöjjön, illetve van hogy hivnak, és csak a számot írja ki, pedig ismerős, létező kontakt, csak nem tudna azonosítani. Ezért egy 3/64 es Advanced MI5re, vagy 4/32-es MI5s-re gondoltam (a kisebb képernyő kezelhetőbb is lenne.
De a beszélgetésidő nekem is 2 óra sokszor, emellett mobilnet (főleg wifi, de alkalmanként 4g, az van itt HSDPA)
Az akkuidős tapasztalatok fontosak lennének hasonló használat mellett. -
Legendas
aktív tag
válasz
enginev3.0 #6601 üzenetére
Én most raktam fel a cm 14.1-et. Eddig jó. A fényképező kuka de van más alternativa. Pár napit nyomom és irok.
-
gilead
tag
sziasztok. Gondolkodok egy ilyen telő, redmi3 pro volt előtte. Annyi a bajom, hogy muszáj két kártyával és folyamatos mobilnettel használnom. Rengteg a telefonbeszélgetés (kb 2-3 őra napi) Valakinek hasonló használatról van akku tapasztalata? köszönöm.
-
Adamka006
újonc
Sziasztok!
Segítsetek nekem XIAOMI Mi5 Pro 4GB/128 GB
vagy egy OnePlus 3 esetleg a 3tVélemények akinek van esetleg. Ugye Xiaomi valamivel olcsóbb kinézetre nekem jobban bejön, de tudásra a oneplus jobbnak tűnik. Kérdés még h kinek milyen a net itthon a Xiaomi val valamint ha külföldöd UK ba használom ott milyen lenne szerintetek?
Előre köszönöm annak aki mondd véleményt.
-
whYz
őstag
Na vegul megis felraktam a CM14.1-et (miutan sikeresen tonkretettem a CM13-at
).
Mar ez az elso korai valtozat is egesz stabilnak tunik, persze azert meg akadnak gondok. Meg persze a cm extra funkciok tobbsege meg hianyzik.
Az uj notification bar es setting menu viszont nagyon hasznalhato lett.
-
Máté94
addikt
1 nap full idle alatt 5%-ot esett a töltöttség. Nem rossz, nem rossz.
-
xedos
addikt
válasz
dobragab #6635 üzenetére
Lehet, igazad van. De ugyanolyan felhasználói szokások mellett nem rosszabb, mint az s6 edge volt. Innentől nekem furcsa kijelenteni, hogy szar....
Arra esetleg van ötleted, hogy a fotó galériában hogyan tudnám eltűntetni a Mi cloufos kiírást? Nem akarok felhőbe szinkronizálni... Ki is van kapcsolva!
-
dobragab
addikt
-
whYz
őstag
Azert ennyire ne vezesd felre az embereket kerlek.
Viccnek jo, de meg valaki elhiszi.
Indits el egy OS monitort es rakj fel screenshotot!
-
whYz
őstag
A kerdes az, hogy hogyan tesztelted, milyen hasznalat mellett, hany app van telepitve, ebbol mennyi fut folyamatosan es melyik appokkal tesztelted. Ha bongeszovel akkor melyikkel es hany tabbal stb...
Hiaba pribaljatok elhitetni, hogy global miui8-al nincsenek gondok, nem fogtok meggyozni. Probaljatok ki egy bloatware mentes xiaomi.eu-t vagy egy cm13-at. Hihetetlen a kulonbseg.
-
xedos
addikt
Nem tudom mire gondolsz RAM használat terén...
Közelben van Redmi 3 Pro 3/32-es, Redmi Note 3 Pro és b20-as mindkettő 3/32-es. Nekem Mi5 3/64-es. Mindegyiken Miui8 van, egyiken sincs RAM probléma.han_lev
A mi5-ben is LPDDR4-es RAM-ok vannak. a 32-esben kicsit lassabb a 64-128-ban picit gyorsabb. A mi5s-ben 4/128-ban kb 10%-al több pontot kapott RAM-ra, mint a Mi5 3/64-es. -
han_lev
senior tag
A ram-okkal kapcsolatban én is gondolkodom.
Egy kicsivel drágább most a MI5s 4/32 mint a sima MI53/64.
Az advamced MI5 ben már nagyobb megaherces ram van, mint a standard-ban.
A MI5s-ben is gondolom a gyorsabb LPDDR4-esek vannak. Nekem elég a 32 giga rom, és alapban a 3 giga ram is, de ha kapok 4 gigát és gyorsabb is, talán megéri inkább a MI5s. De egyelőre a szoftveres támogatása a MI5nek jobbnak tűnik. Hogy később mi lesz...
Azt nem tudom, hogy a sima MI5nek milyen senzora van, ahogy olvastam a MI5s-nek a szenzora a Pixel-ben is megtalálható, és ott elég jónak mondják. -
xedos
addikt
válasz
balazs0102 #6621 üzenetére
Megszokott és kényelmesebb szoftverek...
pl.: home bomb 2x fényképező, képek küldésénél átméretezés, megnyitott levél törlése stb...
Sok apróság amit meg lehet szokni. A kamera nappal nem sokkal, este viszont sokkal rosszabb! -
balazs0102
senior tag
Van amiben hiányzik az s6?
-
xedos
addikt
válasz
balazs0102 #6619 üzenetére
s6edge-ről váltottam... gyorsabb már a Sima 5 64Gigás is.
-
balazs0102
senior tag
Igazából 5s 4/128 on gondolkozom, de nem tudom hogy megéri e lecserélni az sgs6-ot. Ad e sebességben, gyorsaságban többet.
-
whYz
őstag
válasz
balazs0102 #6616 üzenetére
A gyari global legnagyobb hatranya, hogy 3GB-os keszuleken eleg keves a szabad memoria, 1 appnal tobbet nem nagyon lehet megnyitni egyszerre, hacsak nem nagyon kicsi az app. Ez valoszinuleg nem is lesz javitva a jovoben, szoval ha ezt akarod hasznalni akkor meg kell szoknod.
-
xedos
addikt
válasz
balazs0102 #6616 üzenetére
Szerintem az emberek 95%-a a gyárit használja... pontosabban a magyart (developer? )
-
balazs0102
senior tag
Sziasztok!
Van itt aki nem mókolt rommal hanem a gyárival használja a készüléket és teljesen meg van vele elégedve?
Gyári rendszeren vannak hibák amik hétköznapi felhasználásban előjönnek ? -
tomi510
csendes tag
Akkor szerencséd volt, mert, ahogy látom másnál is ugyanilyen gondok vannak:
-
Karavik
veterán
Sajnos a kínai personal assistant app-ot eddig még nem tudtuk kiszedni a ROM-ból mert bootloop-ot okozna a usereknél telepítés után. Ennek az az oka, hogy ez a kínai app force-olva van default assistant appként a ROM-ban, tehát bármi más van kiválasztva, reboot után mindig visszaáll a kínai appra.
Tehát először a MIUI fejlesztőknek meg kell oldani ezt az assistant alapértelmezés problémát és utána nem lesz gond az eltávolítással sem. Ehhez elkészítettem a BUG reportot: [link]
Klikkeljetek légyszi a CONFIRM 我也遇到过 gombra
...bár csak 2 kattintás az egész ennek ellenére a legutóbbi bug reportot is csak ketten konfirmálták ebből a közösségből, amiért külön köszönet Mate94 és Pumpa007 fórumtársnak
Teszek még egy próbát hátha ráébrednek az emberek, hogy ezek javítása minden miui user számára egyformán előnyös...
-
tomi510
csendes tag
Sziasztok!
Aki esetleg Global Stable MIUI 8.1.2.0 (MAAMIDI) ROM-ot használ, találkozott a következő problémákkal?
Gyengébb kamera minőség, nagyon lassú netkapcsolat, még WIFI-n keresztül is. Kb fél perc mire betölt egy oldalt a böngészőben, a Google Play is iszonyú lassú lett.
Tegnap frissült erre a verzióra, hát nem ilyen "javításra" számítottam. -
whYz
őstag
-
Arcanis
aktív tag
válasz
enginev3.0 #6603 üzenetére
MIUI-n a kapacitív home gomb funkció mennyire gyors? Azonnali? (Tehát pl. ugyanolyan gyorsan reagál mint a két szélső kapacitív gomb?)
-
Dashes
őstag
válasz
enginev3.0 #6601 üzenetére
Broken:
Stock camera app crashes (3rd party camera apps do work)
CPU stuttering when battery level goes bellow 5% (only on certain variants, apparently)ezek vannak, akksiról még nem tudok nyilatkozni, cm13on 5 óra körül van a kijelzőidő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Elérkezett hozzánk az ismert kínai gyártó legfrissebb csúcsmodellje, a végeredmény nem lehet kérdéses: a Xiaomi ismét komoly alternatívát mutatott a zászlóshajóra vágyó közönségnek.
- Elemzés A B20-as 4G nyomában
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest