Hirdetés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A zászlóshajó élmény újradefiniálását ígéri az Infinix Note 50 Pro+ 5G
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iOS alkalmazások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Google Pixel 9a - a lapos munka
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 5 összefoglaló
Kérlek olvasd át mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rokarudi
aktív tag
Volt másnak is olyan, hogy az alsó kapacitív gombok alig akartak működni a lineage os alatt? Szeretném kipróbálni, de ez így használhatatlan...
Azt írják az LGD paneles Mi5-ök (mint az enyém is) így jártak, a miui faragott az érzékenységen, a lineage OS -ban ez nem lett javítva, mert a xiaomi csak a régi drivert adta ki
-
-
rokarudi
aktív tag
Az mitől lehet, hogy a twrp 7-es hibát ír ki, mikor a lineageOS-t akartam twrp-ből installálni? Kipróbáltam a magyar verziót és a hivatalosat is, de semmi. Legújabb twrp van rajta, factory reset megvolt, fájlrendszert nem bántottam, és sytemet nem töröltem, de nem hiszem, hogy kellene hozzá, és nem is nagyon szeretném, mert egyszer így már megszívtam.
Hopsz, az lehet gond, hogy 6.0-ás xiaomi.eu verzióra akartam felrakni? A 7.0-ás MIUI 8 még nem igazán győzött meg, hogy azt szeretném, de ha kell fel tudom rakni azt is, csak kérdés, hogy akkor vissza tudok-e jönni a 6.0-ára
-
Karavik
veterán
válasz
Barthezz2 #9786 üzenetére
...és többiek:
1db SIM-el a SMI-1 helyen próbáltátok? Azzal a SIM-el ami azt a tel számot hordozza, amivel az Mi Fiók aktiválva lett és van rajta adatforgalom is természetesen...
Tudom lehet alap dolog, sokan tisztában vannak vele, de azért megkérdezem a biztonság kedvéért, hogy az adatforgalom be volt kapcsolva az Mi5-ön (amiről a mobilnet megosztásra került), mert WiFi-t nem lehet megosztani ily módon, csak adatforgalmat....
-
-
Karavik
veterán
és Kovabandi82:
Én csak azt tudom biztosan, hogy párom Vodafone BM flottás, én Telekom katolikus flottás és mindkét SIM-el működik a mobilnet megosztás csontnélkül...(tehát egyikünk sem publikus csomagot használ).
Mindenesetre nagyon kíváncsi leszek végeredményre, SIM-kártya csere utáni tapasztalatokra is...
-
-
havri1
félisten
válasz
Karavik #9782 üzenetére
Szerintem ez csomag függő. Továbbra is azt mondom, a nem publikus csomagokat egészen addig, ameddig azt az ügyfél be nem azonosítja, a telefonos ügyintéző nem is látja. Csak a publikus csomagokat látja, amikre jelenleg úgy látszik semmilyen korlátozás nincs - elvben sem
-. Amúgy a viber/hangouts nagyon sokáig nem ment úgy 2-3 éve Vodafoneon. [link]
Pontosabban az aktiválás egyáltalán, hanghívás szintén nem, csak a szöveges üzenet. -
Karavik
veterán
Ok köszi, pedig végignéztem egy csomó hsz-t
Akkor ez amolyan elvi kérdés, mint, ahogy Viber használata is működik a gyakorlatban Vodás hálózaton...Nekem csak az a fura, hogy a Voda ügyfélszolgálaton még elviekben sem tértek ki erre, sőt direkt rákérdeztem, hogy a szolgáltató tilthatja-e a mobilnet megosztást és egyértelműen azt mondta, hogy nem.
-
havri1
félisten
válasz
Karavik #9780 üzenetére
Itt van a hsz : [link]
Gondolom azért van ez a korlátozás benne, mert elég erős kedvezményt adtak a netre, és így visszaélhetnek vele. Korlátozást gyakorlatban véleményem szerint csak visszanézni tudják, gyanítom az egy időben feljelentkező HW azonosítókból (imei, mac stb). Van egyhordozhatóosztható netes csomagjuk, amihez szemét módon csak 230-ról működő adatpert adnak, így helyhez kötött. Nem 5V USB, hanem egyedi és 12V. Gondoltam sim- ki, portable modembe be, és had szóljon. De előtte rákérdeztem ismerős ügyfélszolgálatosnál. Modem ID-t néz a rendszer ebben az esetben. Bár tiltás még nem volt, legalábbis ő nem tudott róla. (Nyilván ez a csomag egy dupla kártyás mobilban best, hiszen adatcsomagként előfizetés mellé 10x árba kerülne).GPS: Na ez a hsz viszont nekem maradt ki! Biztos, hogy régebbi romoknál ez nem volt jelen, mert sokat használom a waze-t, és nagyrészt töltőtől. Sose volt gond, csak a napokban vettem észre.
Először a QC -ra gyanakodtam, mert az is szoftveres/procis vezérlés, hátha megakaszt valamit, de sima töltővel is produkálja. -
Karavik
veterán
Kerestem, de nem találtam ilyen hsz-t...de mindegy is, hogy mi van a szerződésben, mert a mobilnet megosztást fizikailag se korlátozni, se letiltani nem lehet szolgáltatói oldalról, ez csak és kizárólag a felhasználón múlik... szóval az ügy szempontjából ez most irreleváns...
A töltés közben GPS issue-val kapcsoltban reagáltam itt: [link]
Elég gáz, hogy ilyen hiba előfordulhat... -
Karavik
veterán
Barthezz2, Kovabandi82, Havri1,
Furcsák ezek a különbségek, nálam tökéletesen működik Mi5-ről a mobilnet megosztás, bármelyik szolgáltatói SIM kártyával, akár titkosítás nélkül, akár WPA2-PSK titkosítással tök mindegy... Ezzel sose volt gond nálam (alap funkció), gyakran használom, mert a gyermekeimnek így szoktam netet osztani, ha házon kívül vagyunk igény esetén...
A hotspothoz csatlakoztatott eszközön készítettem screen recoder felvételt: [link]
Xiaomi Mi5Pro = mint portable hotspot WPA2 PSK titkosítással, amelyről a mobilnet megoszlás történik
Xiaomi Mi2S= mint portable hotspothoz csatlakoztatott eszköz, ami a megosztott mobilnetet használja (ezen készült a screen recorder)Nekem sose volt 2 SIM a telóban én soha nem is lesz. Mindig csak 1 SIM-et használok a SIM-1 helyen - lehet ez okozza a különbséget...ezt még próbáljátok ki.
-
Zoleee89
aktív tag
Nálam a 2. helyen van a netes kártya és nem nagyon vettem még észre hátrányát.
Van jelentősége, hogy melyik slot-ban van a netes kártya?Másik, a távolságérzékelő nálam napos időben azt érzékeli, hogy eltakarom a szenzort.
Ilyenkor újrakalibrálás segít csak, de idővel újra kezdi.
Találkozott már valaki ilyennel? Van erre valami megoldás? -
havri1
félisten
válasz
kovbandi82 #9774 üzenetére
És próbáltad már a másik "lyukba"?
Nincs nálam tüske, hogy megcseréljem a kártyákat. -
Jaja, 1-es a Net
-
havri1
félisten
válasz
Karavik #9768 üzenetére
Ó, gépről elfelejtettem kikeresni, este linkeltem itt egyik hsz-ben.
Eddig arra gyanakodtam, de így, hogy már Barthezz2 is beállt a sorba, így nem hinném a hw hibát. (nálam még a töltés közbeni GPS gyengeség is jelen van) Nekem a sim május-júniusban lesz 1 éves. Próbáltam angolra állítani, nincs változás.
Esetleg még a sim 1-2 között lehetne játszani. Nálam a külső a neten sim, tehát az 1-es ha jól emlékszem. Nektek is az az elsődleges? -
-
Mondok újat fiúk.
Nem szoktam használni a WiFi hotspot funkciót, de most kipróbáltam. Sem az előfizus Vodafone kártyámat, sem a feltőltős Telekom netkártyámat nem tudja megosztani. Hálózat van, kapcsolódni tudok, net nincs.
Sőt, én WPA2 titkosítást se tudok csinálni, mert beállítom, leokézom, és visszaáll alapra. Sima WPA ok.(#9769) Karavik:
Odáig néztem, hogy a Mi6 MIUI8 based on Android 6. Na ne.. -
Karavik
veterán
Mi6 és Mi6 Plus spec leaked: [link]
-
Karavik
veterán
Akkor a Logout blog-omban lévő leírás nagy segítségedre lehet, annyi különbséggel csak, hogy Mi5s-hez való legfrissebb cuccokra kell lecserélned a készülékspecifikus elemeket benne, mint Mi5s china dev fastboot ROM, Mi5s xiaomi.eu rom.zip és Mi5s TWRP
Többi ugyanaz...
-
Karavik
veterán
Ezt az issue-t ma teszteltem Aukey QC3 gyorstöltővel + Google Maps navigációval vezetés közben és megdöbbentő de valóban nagyságrendekkel gyengébb a GPS vétel töltés közben, mint töltés nélkül.
Töltéssel kocsival elindulva alig találta meg a pozíciót, majd 15km szakaszon 3x elveszítette a GPS kapcsolatot, és az újratervezések is sokáig tartottak. Visszafelé töltés nélkül GPS vétel atom stabil volt.Annak érdekében, hogy mérhető is legyen ez a különbség, kocsival negáltam, telót rádugtam töltőre, elindítottam az integrált GPS H/W test elemet és állandó pozícióban tartva a telót megvártam még stabil lesz a GPS kapcsolat, majd lehúztam a töltőről és több mint duplájára emelkedett a "Stallite count" azaz a csatlakozott műholdak száma
-
Jackx
tag
válasz
Karavik #9761 üzenetére
Köszönöm szépen
Mindjárt csinálom is a xiaomi.eu romot, szeretnék a végére érni
Gsm home oldalon rendeltem hétvégén, hétfőn szóltak is hogy mehetek érte. Gyors volt maga a folyamat, ez zárt doboz volt, épp ezért a töltő fej sem jó hozzá, vennem kell majd átalakítót, mert amit ott adtak egy rakás kaki
-
Karavik
veterán
Hát megszenvedtél érte, de megcsináltad! Congrats!
Hol vetted a telót? Mert a webshop cseszett ki veled ennyire aki feltette neked a Global Stable-t (ill. te saját magaddal, ha úgy vesszük, mert nem jelezted feléjük, hogy eredeti ROM-al kéred). Gyárilag China Stable kiadással kerülnek forgalomba a Xiaomi telók, ami alól simán lehet BL-t nyitni...mindenesetre jó tanulság volt
-
-
Karavik
veterán
válasz
kovbandi82 #9752 üzenetére
Nem kell indok, ingyen kicserélik (legalábbis a Telekomnál). Én pl. legkésőbb évente cserélem a SIM kártyát akár van gond vele, akár nincs, ugyanis ezt is fejlesztik....
Az a fura, hogy csak kettőtöknél nem működik a hotspot és közös a ROM, közös a szolgáltató...ROM kizárható mert másoknál működik, Vodás SIM-el nálam működik, így én a SIM kártyára gyanakszom...
-
hriska
aktív tag
válasz
kovbandi82 #9756 üzenetére
Mi5 volt a hotspot és rn2 kapta a netet.A kép rn2-ről készült
-
-
hriska
aktív tag
válasz
kovbandi82 #9753 üzenetére
Láthatod a hátteret,ahol az aktuális meccs van.Tehát igen,kap netet
-
-
-
Karavik
veterán
válasz
kovbandi82 #9748 üzenetére
Egyre érdekesebb a történet...így most már leszűkült a kör egyetlen lehetőségre, SIM kártya csere.
-
Eu és Global romon se megy, erre varrjatok gombot
Mentesből most visszaraktam a Hu romot, clean install se megoldás sztem akkor, mert utóbbi kettőt természetesen úgy raktam fel, clean internal storage módszerrel. Fastboot telepités kb 1 hónapja volt, vagy 2. Már csak egy Cm teszt kellene, de kihagyom. Szval akkor hardware gond lehet???
-
-
-
havri1
félisten
-
Karavik
veterán
Ez érdekes, csak a Vodafone nem tud róla
Ugyanis most én is felhívtam őket a párom telójáról kíváncsiságból, és azt mondta a Vodafone ügyfélszolgálati munkatárs, hogy sem elméleti, sem pedig gyakorlati érvényű korlátozás nincs erre vonatkozólag, csak az adatforgalmi korlát szabhat határt...
-
-
Karavik
veterán
válasz
kovbandi82 #9729 üzenetére
Dehogy, ROM csere és jó lesz...
...most próbáltam az asszony Vodás kártyájával az én telómban, simán működik a hotspot! -
-
havri1
félisten
válasz
kovbandi82 #9729 üzenetére
Nem!! Független ettől, csak erre gyanakodtam!
Előbb írtam, Mi4-ben az én kártyámmal is sikerült osztani.
Ez más lesz! Vagyulának írok, hátha rá tud nézni. -
-
havri1
félisten
válasz
kovbandi82 #9725 üzenetére
Nekem benne van a szerződésemben sajnos.
-
Sztem dobok fel egy Global devet vagy Eu devet, meglesem ugy kivancsisagbol. Eu dev alapból rootolt?
-
válasz
kovbandi82 #9725 üzenetére
Tuti telefon. Kollegam Mi4c-je MiuiHu 6.0 alapú romja Vodás netet megoszt.
-
-
-
havri1
félisten
válasz
kovbandi82 #9720 üzenetére
Oda vissza cserelgettem most a sim-eket. Csak a Mi4 oszt, de az összes kártyát. Mi5 egyiket se
Bp-n már jó ideje van, mert megjelent a 4G+ vagy mi, ami azon a sávon is működik, amin a mi telefonunk. Tehát akinek megy 800-on is, azoknak a 4G+ van, nekünk csak 1800, 4G.
Szentendrén is bevillan már párszor, valami készülődik. -
Karavik
veterán
válasz
kovbandi82 #9719 üzenetére
Persze, hogy nem tiltja, mint ahogy egyik szolgáltató se tiltja. + nem is lenne értelme, hiszen pont az a céljuk, hogy minél hamarabb leforgalmazd az adatkeretet és rendelj további adatforgalmat kiegészítő csomagban, vagy válts nagyobb adatmennyiségre....
Blocklist MiCloud szinkron lehetőség nálam nincs is! Hol látsz ilyet?
-
Nem működik egyiken se, letiltva, engedelyezve a simek...
Viszont kecskemét környéki Vodásoknak jó hír: 4g van mindkét Simen, nem tudom mióta, most ahogy álligattam jelent meg, idáig 3g preferedden volt!!!!!!
Olvastam multkor, Voda 1800 mhz-en fejleszt.
Update: másnak, ugyanazon a romon mint én működik a megosztás. Agyfaszt kapok. Lehet ez is premission hiba? Kezd elegem lenni az engedélykezelőből -
-
Karavik
veterán
Minden készülék típushoz készül készülékspecifikus ROM build. Az, hogy valami az egyiken működik, az nem biztos, hogy a másikon is működik, vagy fordítva...ráadásul az általad említett másik készülékeken (Redmi, Mi4) nem Android 7.0 alapú MIUI fut, hanem teljesen másik rendszer, így ez fokozottan igaz...
Én úgy teszteltem, hogy kivettem a párom telójából a Vodás SIM-et és beletettem az én telómba, de mindig csak 1 SIM-et használva.
-
Karavik
veterán
Fastboot módban sem lehet felkiáltójeles az eszközkezelőben semmi. Fastboot módban "Android Bootloader Interface" driver-t kell kiválasztani (I)"select the driver you want to install for this hardware(/I)" résznél...
De sajnos egyre inkább úgy tűnik, szükség lesz a deep flash kábelre és china developer kiadás telepítésre BL nyitás előtt...
-
Karavik
veterán
és Kovanbandi:
Nem egyedi az igaz, viszont mindenképp a ROM-al hozható összefüggésbe, ez egyértelmű. Miért nem jelzitek Vagyulának ezt a hibát? Se xiaomi.eu, se global beta kiadásban nincs nincs jelen, továbbá a szolgáltatói oldal is kizárható, mert most kipróbáltam a párom Vodás SIM kártyájával (szintén flottás) és simán működik xiaomi.eu alól...
-
-
havri1
félisten
válasz
kovbandi82 #9710 üzenetére
Köszi, akkor legalább tudom, nem egyedi, és nem rom hiba.
Annyi van még, hogy az igaz, hogy a nejem is vodás meg flottás, de más tarifa. Lehet itt lesz a különbség a megosztás miatt. -
-
Jackx
tag
Lehet a routerem miatt nem csatlakozik megfelelően az internetre a program? Vagy valami blokkolja a telefonon? Megint csináltam factory resetet, de továbbra se jó. Akár először telefonszámmal, vagy akár e-maillel jelentkezek be.
Engedélyezve van a debug, és mégis mikor adb parancsot adtam ki, akkor feldobta ezt
Természetesen engedélyeztem. De nem lehet hogy fastbootban is kérne valami engedélyt, és azért nem lép tovább az unlock?
-
havri1
félisten
válasz
kovbandi82 #9707 üzenetére
Hm, tehát nálad sem megy a hotspot? Melyik rom van fent jelenleg?
-
-
Jackx
tag
Nem hiszem hogy driver probléma volna. Mind 3 gépen próbálom különböző driverekkel, fel is ismer mindent, tud kommunikálni a telefonnal, mégis 50%nál megrohad. Ha gyorsan nyomok unlockra mikor rádugom, van hogy 50%nál gondolkodik, se sohasem enged tovább. Valamit a telefonnal kéne kezdenem, mert nekem ugye Global stable verzióm van. Nálam speciel a deleloper optionsban nincs is olyan hogy OEM unlock funkció. A securitykat kikapcsoltam amennyire tudtam, de valami így is megakasztja a programot...
-
Jackx
tag
válasz
mergesmate #9701 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Elérkezett hozzánk az ismert kínai gyártó legfrissebb csúcsmodellje, a végeredmény nem lehet kérdéses: a Xiaomi ismét komoly alternatívát mutatott a zászlóshajóra vágyó közönségnek.
- Elemzés A B20-as 4G nyomában
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 (5K vagy 2 x 4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest