Hirdetés
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 5 összefoglaló
Kérlek olvasd át mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petyb00
aktív tag
válasz
dobragab #10204 üzenetére
Nano-val, abban nincs benne a google now amit sosem használtam, de legközelebb megpróbálkozom a picoval, csak utána kell néznem mi az a Hotword (Google Search-öt se használom)
Google Package Installer (replaces stock/AOSP Package Installer)
Google Play services
Google Search
Hotword
Google Text-to-Speech -
Petyb00
aktív tag
-
Karavik
veterán
válasz
dobragab #9652 üzenetére
sry, az átformázásra gondoltam...
Én system, data, boot, recovery partíciókat szoktam kiválasztani a backup-nál, a restore-nál pedig általában csak system, data, boot (recovery-t csak adott esetben)...eddig mindig működött. Eddigi legnagyobb gondom az volt vele, hogy egyszer az SMS-eimet nem állította vissza...
Tehát system, data, boot partíciók fontosak backup & restore szempontból...de, igazad van, a részletek hiányoznak a történetből...
-
Karavik
veterán
válasz
dobragab #9646 üzenetére
Nem is kell, hogy érts a MIUI-hoz mert a MIUI-nak aztán végképp semmi köze a TWRP backup & restore funkcióhoz és TWRP átparticionáláshoz. System backup & restore esetén tök mindegy melyik supported rendszerről beszélünk...
Átparticionálás nélkül n+1x végeztem már el a backup & restore-t így váltogatva különböző rendszerek között gond nélkül...ebből gondolom, hogy átparticionálás cseszhetett el valamit...
-
Zamasun
aktív tag
válasz
dobragab #9632 üzenetére
Na használtam ideig-óráig F2FS-en a Lineage-t, de hozzá nőtt már a szívem a MIUI-hoz, így vissza akatam váltani az előzőleg mentett backuppal. Tehát visszaformáztam a data-t ext4-re, majd a mentett miui backupomat restoroltam. Ez oké, viszont most a MIUI boot képernyőnél (alul futó pöttyökkel) megáll a tudomány és nem tölt be a rendszer (1 óráig is úgy hagytam, az OS nem jön be.) Ilyenkor mivan ? A backupomhoz szeretnék visszatérni, nem szeretnék szűz rendszerrel kezdeni.
-
Zamasun
aktív tag
-
Aethelstone
addikt
-
tibcsi0407
félisten
válasz
dobragab #8854 üzenetére
Kivéve, ha valaki túl sokat cserélgeti a ROM-ot, vagy sajátot csinál.
ZUK Z2-t biztos letégláztam vagy 5x, mire normálisan működött, bár ott még volt TWRP, mert azonos ROM verziót cserélgettem, meg a firmware-eket inkább nem piszkálom.
Néhány APK-nál a lib fájlokat ki kellett tenni az apk mellé, ha belenyúltál a nyelvekbe, de pl a launchernél egy adatbázis fájlt is törölni kellett, ami a default ikonokat tartalmazza. Aranyaos játék ez.
Nem tetted ki a lib-et, akkor nem bootolt a ROM. -
-
Máté94
addikt
válasz
dobragab #8788 üzenetére
Ha nagyon megunom újrarakom, de még annyira nem zavarnak a "Play ...", Hangouts, Slides, stb. alkalmazások. Csak egy kicsit.
Ha megszűnik a Google Launcher a Store-ban akkor újrarakom.
Egyelőre a 0206-os jól működik. Kivéve a "Protected Apps"-t. Launcher FC, ha megakarsz nyitni egy "locked" alkalmazást, de utána beenged. Vagy ennek így kell működnie? Esetleg nem szeretnéd megnézni, hogy neked se működik?
Bár láttam más készülékeken se működött, tehát kis valószínűséggel ez nem eszköz specifikus, inkább LOS.
-
Máté94
addikt
válasz
dobragab #8658 üzenetére
Én persze most gyorsabb voltam, és használtam amit leírtam. Működött. Most kettő Camera van
, tehát akkor a Google Camera-nak most mennie kellene, de nem lehet egyszerűen csak a kukába húzni.
Tehát, nem vagyunk már messze a győzelemtől, már csak egy kicsi kell még.
Valahogy így?
# Exclude
CameraGoogle # Install Google Camera
+CameraStock # Don't remove Stock Camera, even if Google Camera is being installed -
Máté94
addikt
válasz
dobragab #8653 üzenetére
Bonyi-bonyi-bonyi...
Próbálom leegyszerűsíteni és megfogalmazni az igényemet, hátha egyszerűbb lesz config fájlt készíteni. Ezt csak így magamnak, és köszönöm szépen a leírást!
Teljesen jó volt minden a stock Gapps-al, csak a stockCamera hiányzott. Tehát, nekem egy olyan config fálj kell, amiben szerepel az a sor, hogy a Camerastock marad és nem cserélődik le. A legtöbb CM alkalmazást úgy is felülírja a stock Gapps, a többi ami esetleg marad pedig nem zavar.
Tehat pont ennyire van szükségem
:
# Remove apps
+CameraStock # Don't remove Stock Camera, even if Google Camera is being installed -
Máté94
addikt
válasz
dobragab #8647 üzenetére
Azóta megpróbálkoztam a "full" is. Azzal nem volt billentyűzetem.
Akkor váltottam az ennél is kisebbre, azzal már működött a rendszer.Ezután szembesültem, hogy Phone, Messaging-ből kettő lesz, ha a Google-é is fent van...
Letiltottam volna őket, de a Messaging-et nem lehet egyedül valamiért...Most csináljam újra a te módszereddel?
Akkor én benne hagynám a CMUpdater-t és az alap Snapdragon kamerát.Elvileg ezzel a legjobb a minőség, nem?
Ehhez akkor kikellene törölnöm a "CameraStock" és "CMUpdater" sorokat, ha jól értelmezem. Egyébként, a telepítés maga a LOS TWRP-ből feltelepítése, majd az Open-GApps mappa létrehozása a belső memóriába és eme .txt fájl feltöltése, majd ugyancsak TWRP-ből super vagy stock GApps telepítése és Reboot, ugye?
-
Máté94
addikt
válasz
dobragab #8641 üzenetére
Szerinted mennyire nagy hibát követtem el, ha én OpenGAPPS-ból a "stock"-ot tettem fel, annak ellenére, hogy nem ajánlották?
A LOS kamerát gondolom lecserélte a Gapps, származik belőle bármi bajom?
Abból a megfontolásból tettem fel a "stock" verziót, mert ez lecseréli a LOS alkalmazásokat, mint Dialer, Messaging, Calendar, stb., eközben a kisebb terjedelműek nem és így a végén kettő van ugyanabból az alkalmazásból, ha a hivatalos Google alkalmazásokat szeretném használni.
Mit mondasz? Tegyem újra az egészet és használjak egy kisebb terjedelmű Gapps-ot?
-
Karavik
veterán
válasz
dobragab #8024 üzenetére
Egy az egyben felhasználtuk az APK-t szerintem az már v2 volt...
(#8025) Tomtailor85:
Igen, ezt minden Mi5 China és Global Beta Team member megerősítésével mondom. Ez, hogy nem működött megfelelően annyit jelent, hogy fel-le vagy jobbra-balra irányú mozgatásnál az OIS csillapítás nem egyforma mértékű azonos tengelyen.
-
Karavik
veterán
válasz
dobragab #7473 üzenetére
Ez sem rossz...az iOS cuccok nekem is bejönnek általában
és @Máté94 és @all
Egyébként pedig innen mindenki saját száj íze szerint válogathat és importálhat témákat, ikonokat, betűtípusokat, csengőhangot, háttérképeket...stb...minden van ami szem-szájnak ingere: [link]
Szal egyéni ízlés nem probléma
-
-
tibcsi0407
félisten
válasz
dobragab #7421 üzenetére
Nem függ, de a Kínán kívüli IP-ket lazán korlátozhatják, ha olyan kedvük van.
Google szolgáltatások számát igyekszem a minimumon tartani, mert legalább annyira szeretnek fogyasztani, mint a Mi szolgáltatások.
Csípem a Mi fiókot. Elmenti az asztali elrendezést, meg visszaállítja az összes alkalmazásom, ha újra belakom a telefont, a find my device is be van kapcsolva, ami szerintem nem egy rossz funkció. -
Karavik
veterán
válasz
dobragab #6674 üzenetére
Én pedig a rendszerszintű feature-öket hívom extrának. Többször kifejtettem véleményem AOSP, CM vonallal kapcsolatban, számomra szürke, unalmas, fapados ráadásul csúnya, nem szerethető, 0 érzelmei hatást vált ki belőlem...a MIUI pont pont az ellentettje...
Csak gyorsan pár nélkülözhetetlen kedvenc rendszerszintű MIUI feature-öm:
- 3 ujjas swipe down képernyőmentés
- Kiterjesztethető és azonnal szerkeszthető képernyőmentés
- Swipe down bárhol a kijelzőn az értesítési terület lehúzásához
- Beépített FTP szerver (vezeték nélküli R/W elérés)
- Privát SMS, privát folder, privát jegyzet, privát galéria
- App lock
- Képernyőzáron tiltható értesítési terület
- Home gomb, mint kapacitív gomb (megnyomás nélkül home gomb)
- Variálható képernyőzár gyors elérés funkciók
- Alkalmazás elindításra automatikusan tiltható alsó gombsor
- Qick ball gyors elérés funkciók
- Engedélykezelő
- Véletlen használat elleni mód
- Smart cover
- Szolgáltató nevének kijelezése a status bar-on
- Szolgáltató nevének szerkesztése
- Autostart alakmázasok
- Dual appsÉs ez csak töredéke az összesnek...
-
whYz
őstag
válasz
dobragab #6666 üzenetére
Google play telepitheto utolag is, nem kellene rendszerbe integralni alapbol, foleg nem a nagyobb valtozatokat amik folosleges appokat tartalmaznak. Kinai MIUI verziok pl google play nelkul erkeznek es utolag egy appal lehet telepiteni ra.
A tarcsazo es sms app sem feltetlenul szukseges, mivel google playrol ezer fele beszerezheto.
Egyebkent Pixel tarcsazo app mukodik a Mi 5-on, csak be kell allitani alapertelmezett tarcsazo appnak. Cm13-on es CM14.1-en probaltam es nagyon bejon.
Most nezem van uj valtozata CM14.1-hez.
-
whYz
őstag
válasz
dobragab #6664 üzenetére
Nagyon egyet ertek veled, viszont ez mar ki lett targyalva.
A MIUI userek tobbsege ugy gondolja, hogy jobb es egyszerubb ha alapbol fent van minden, mert igy nem kell telepitgetni semmit es az atlagos userek 99%-anak eleg annyi app ami alapbol is fent van.
Szerintem a legtisztabb megoldas az lenne, ha FULL URESEN erkezne a telo, google play, szamologep, ora, naptar, email, biztonsag, tarcsazo, sms es egyeb appok nelkul, majd elso inditas utan megkerdezne a rendszer, hogy szeretnek-e MIUI appokat felrakni es ha igenre nyomok akkor felpakolna a sok bloatwaret.
-
xedos
addikt
válasz
dobragab #6635 üzenetére
Lehet, igazad van. De ugyanolyan felhasználói szokások mellett nem rosszabb, mint az s6 edge volt. Innentől nekem furcsa kijelenteni, hogy szar....
Arra esetleg van ötleted, hogy a fotó galériában hogyan tudnám eltűntetni a Mi cloufos kiírást? Nem akarok felhőbe szinkronizálni... Ki is van kapcsolva!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Elérkezett hozzánk az ismert kínai gyártó legfrissebb csúcsmodellje, a végeredmény nem lehet kérdéses: a Xiaomi ismét komoly alternatívát mutatott a zászlóshajóra vágyó közönségnek.
- Elemzés A B20-as 4G nyomában
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Xiaomi 15 Ultra 512 GB Silver 34 hó garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Apple TV eladó
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest