-
Mobilarena
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
markussandor #30546 üzenetére
Otp. Utálom őket, mint a szart, de a mobil bank eszközeik nagyon flottak.
-
válasz
markussandor #30543 üzenetére
Oké, lehet más a rendszer.
Mindenesetre ha én smartlockoltam, utána eléggé meg volt zavarodva és legjobb esetben töprengés után feldobta a képernyőzárat fizetés helyett, majd ha feloldottam, vagy összeomlott, vagy működött. Sima pin/minta zár esetén többnyire megy, ahogy fentebb írtam. Nagy terminál oké, kis terminál ált. nem oké. -
válasz
markussandor #30534 üzenetére
Rendes képernyőzárad van? Smart unlock nem jó, akkor nem kapcsol be. Meg néhány rom bugos. Miui meg nos többnyire okés, Carbon többnyire nem.
-
válasz
markussandor #30529 üzenetére
Az enyém is baszakszik, otp-s. Azt vettem észre, hogy a nagy terminálok rendben mennek, a kis mobil szutykok, amelyeket eléd tolnak, gyakran nem érzékelik sajnos. Sőt, nekem többször lefagyasztották a bolt komplett rendszerét
-
laci laci
addikt
válasz
markussandor #30397 üzenetére
Mi mondtuk (kicsit én is
)
-
Ájvé
veterán
válasz
markussandor #30397 üzenetére
Google Drive-ba is betehetted volna és csak le kellett volna töltened.
-
markussandor
senior tag
válasz
markussandor #30377 üzenetére
Sikerült!
Az OTG kábelre dugott pendrive-ról fel tudtam tenni a kívánt romot!Köszönöm a tippeket!
-
mizoli
addikt
válasz
markussandor #30377 üzenetére
Bármi lehetséges, és az ellenkezője is
TWRP-ben nem tudsz partícionálni, de adb-ben megoldható. Nem javaslom, elég macera, csináltam.
Nekem valahogy többszörösen nem stimmel az egész, valami infó hiányzik.
Ha már volt működő ROMod az összevont partíción, nem lehetne partíció problémád.
Tedd fel ismét azt a ROMot, ami már működött, és add vissza a telefont.
Vagy szerezz végre egy OTG kábelt, és próbálj meg egy pendrive-ról telepíteni.
MiFlash-sel több ROMot próbálj, többször is. Nézd meg a telepítő scripet, ha kell, írd át.
Fastboot parancsokkal is próbálhatod. Lehet olyan, hogy MiFlash-sel nem megy fel a ROM, kézzel meg igen.Ha semmi nem megy (olyan nincs, ha csak nem hardver hiba), Laci módszerét ajánlom.
-
markussandor
senior tag
válasz
markussandor #30376 üzenetére
Sajnos windows PC-vel sem jött össze a flashelés :-(
Viszont van egy nagyon fura érzésem, TWRP futtatásakor nem tudja/akarja csatolni a /systemet, illetve a terminálba beírva a "df -h" parancsot, azt mutatja, hogy a /cache és a /data partició csak 504MB-os!
Ennek 12GB körülinek kellene lennie, megnéztem a saját telefonomon...Lehetséges, hogy megsérült a telefon flash drive-ja? Vagy csak az egyik mókolásomkor szarul particionálta fel magát? Van lehetőség TWRP alatt particionálni? Vagy legalább megnézni a meglévőt?
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
markussandor #30373 üzenetére
Pedig ha össze volt vonva a partíció és úgy is működött a telefon, akkor már a nehezén túl voltál.
Melyik fastboot ROMot is próbáltad? A leírásban linkelt MIUIHU-t? Esetleg próbáld meg letölteni a legújabb Global stable-t, hátha. Mizolinak is volt már olyan, hogy bizonyos fastboot ROMokkal nem indult el a telefonja, aztán sokadik próbálkozásra mégis. -
laci laci
addikt
válasz
markussandor #30369 üzenetére
A disc infóval nézd meg, hogy milyen, vagy melyik partíciód van..
-
mizoli
addikt
válasz
Lehet, hogy a használt shell script a dupla partícióhoz van, és neked már az összevont van, vagy pont fordítva.
Próbáld meg OTG - n pendrive-ról is.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Rendben.
Akkor vidd a szervízbe egyből és semmiképp se próbáld ki Windows alól megflesselni, hiszen ott is meg fog állni a system írásánál...
Elfogadtam a véleményedet.
info@miuiszerviz.hu - Kareszék megoldják, ha meg lehet.
-
mizoli
addikt
válasz
markussandor #30362 üzenetére
1. (#30363) Milestone2 javaslata szerint
2. Azt irtad van TWRP. Szerezz OTG kábelt. Egy pendrivra másolj fel egy régebbi ROMot, ami még a duplaparticiós (640 MB-os) rendszerhez készült, és a TWRP-vel telepítsd fel OTG-n. Az akkor is felmegy, ha valamiért nem sikerült az összevonás, kivéve, ha elcsesződtek a particíók. Ha nem jött be, 1. pont.
3. Nem tudom MiFlash van-e Linuxhoz, de tisztán fastboot parancsokkal is fel tudod tenni a ROMokat. -
válasz
Windows beszerzése 10 kattintás, meg egy óra telepítésA többi @(#30363) Milestone2 kommentje szerint. Ha nem megy, lehet memória bad sector hiba, de akár alaplap is. Akkor szervíz.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Windows
Fastboot ROM.
MiFlash.
Clean all.
Én ezt tudom javasolni...
Az rendbe rak mindent. -
mizoli
addikt
válasz
markussandor #30357 üzenetére
Na akkor még egy kérdés.
Mi történt a telefonnal, milyen módszerrel téglázta? -
laci laci
addikt
válasz
Otg? Megy, látja?
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Milyen ROM volr rajta?
Milyennel próbàlod flesselni?
Hajnal van, nem fog az agyam. MiFlash-sel próbàlod? -
Ájvé
veterán
válasz
markussandor #30166 üzenetére
Lapozz a topik végére a kommentekbe, mikor írja hogy 7.9.7-es verzió elérhető. Ez MIUI 9-es már és Dev alapú.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
NEM MIUI8-as, csak nem javították az információs linket. (Hiába, Tomi....az Tomi)
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Hát akárhogy is nézem, de az általad linkelt rom MIUI 9
Az utolsó MIUI8 fejlesztői rom a 7.6.14, persze az is elérhető az általad linkelt oldalon, de csak ha az "Előző verziók letöltése" listából választod. -
Ájvé
veterán
válasz
markussandor #30163 üzenetére
Hát mi Global ROM-ról beszéltünk, nem MIUIHU-ról. De ez a Gobal alapján készült MIUIHU 9-es ROM.
Stabil ROM-ok számozása más, itt egy stabil ROM, nem tudom ez-e a legutolsó. Stabilt jóval ritkábban adnak ki, MIUI 9-el még nincs is stabil ROM. -
Milestone2
nagyúr
válasz
markussandor #30163 üzenetére
7.9.7 nem lehet stabil, a verziószámból következik. Ez a 7.9.7 MIUI.HU Fejlesztői
-
Lathronos
őstag
válasz
markussandor #29975 üzenetére
Nálam lesz egy USB csere is, mivel kontakt hiba jelentkezik töltéskor. Tölt 5-10 mp-ig, majd 2-3 mp szünet és ez ismétlődik 7-8 órán keresztül mire feltöltődik.
-
floratm
senior tag
válasz
markussandor #29975 üzenetére
Az enyémen is érezhető az akkugyengülés (3 éves mi4) ha ráérős a napom - telefonnyomogatás, estére csak 20%on áll....
És a sebesség is érzetre mint ha lassabb lenne...
-
válasz
markussandor #29972 üzenetére
Ha merül töltés közben, az nem akku hiba, hanem töltő és elkoszolódott rom (szívja még valami a háttérben).
-
s4tch
veterán
válasz
markussandor #29863 üzenetére
Megnézed az xda top devices kategóriáját, vagy akár a lineage hivatalos honlapját, és azt fogod látni, hogy azért néhány frissebb telefonra is fut a nagyüzemi fejlesztés: pl. a Axon 7, HTC 10, Pixel, Oneplus 3/3T, Mi5/5s/5s Plus, S7/S7 Edge listából azért sokan tudnának telefont választani. Ha csak a Xiaomikat nézzük, abból Tomihoz hasonlóan én is az 5s-t nézném (bár ebből tudtommal nincs B20 képes kivitel), illetve a Redmi családból a 3S-ből volt B20 verzió és van is rá érdemi ROM választék.
A teljes listából vagy a Oneplus 3/3T, vagy leginkább a HTC 10 mellett döntenék. Ha beindul a buli LG G6 vonalon is, akkor az is esélyes lenne.
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
markussandor #29730 üzenetére
Kaptál egy csomót, csak győzz válogatni.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
markussandor #29639 üzenetére
MIUIHU? Igen, Magisk van már SuperSU helyett. Ha a SuperSU telepítve lenne még, törölni kell.
A Magisk azért jobb, mert el lehet rejteni pl a bankos appok elől.Milestone2 done. Másik fiók?
-
berzser67
tag
válasz
markussandor #29413 üzenetére
Szia,igen,bocsi elírtam.Mert az enyém látni látja és azt írja,hogy a jelszòt is elmentett e de utána viszont csak nincs net.🤔
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
markussandor #29371 üzenetére
Az egy gombos, az a régebbi típus.
Zenére van a Xiaominak a BT. sztereó sport fülese. -
Fejvadi
nagyúr
válasz
markussandor #29368 üzenetére
Nekem is van 2 is, én meg ajánlom. Van a régebbi aminek csak hátul van a gomb és van egy amelyiknek az oldalán van hangerőgomb is.
- Füle válogatja. Baromi könnyű betenni
- Stabilan bent is marad, futás és fejrázáskor is.
- 3 gomb van rajta
- Igaz, mindent Kínaiul mond, ami abba ki is merül, hogy bemondja amikor be/kikapcsolod, amikor csatlakozik és amikor hívnak. A második nap már fejből tudod mit mond.
- Megint csak füle válogatja, mert nekem fél hangerőn van és tökéletesen hallom.Ami jó benne:
- Nem csak a MIUI mutatja, hanem sok Androidos teló is.
- Nagyon könnyű
- Hosszú üzemidő beszélgetés közben is (nekem 6 óra simán van)
- Hamar feltölthető
- Strapabíró
- OlcsóAmi rossz:
A zene nagyon silány -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
markussandor #29328 üzenetére
Nougat MIUI nem lesz.
-
laci laci
addikt
válasz
markussandor #29328 üzenetére
Szerintem a legtöbb nougat rom a mi3-nak van...
-
konzi
aktív tag
válasz
markussandor #29063 üzenetére
Miui 8 van fent, de már 2x frissitettem mióta megvan (2 hete). De nagy szükségét nem érzem a frissitgetesnek.
Csak akkor ha valami számomra lényeges változás van benne. -
Fejvadi
nagyúr
válasz
markussandor #28936 üzenetére
Vagy a főképernyőn lévő óra, de van egy óra ikon is.
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
markussandor #28911 üzenetére
Az óra alatt van az ébresztés funkció.
-
FANaticpass
tag
válasz
markussandor #18798 üzenetére
thx!
-
s4tch
veterán
válasz
markussandor #18798 üzenetére
Az enyém egy quichcharge 2.0 minősített töltővel (ezzel ni) sokkal gyorsabban tölt, mint a gyárival. Ampere szerint 1,5-1,6A-t vesz fel a telefon. Tudom, ez nem műszer, de a gyorsabb töltési idő ezzel együtt beszédes. Egy problémám akadt vele: töltés alatt használhatatlan a telefon a rengeteg ghost touch miatt, ezért odaadtam anyámnak, a tabletjével hibamentesen működik.
-
Ájvé
veterán
válasz
markussandor #18543 üzenetére
Igazad van.
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
markussandor #16626 üzenetére
Igen az az utolsó v6 és ha ráteszed a v7-et, utána csak egy Wipe Cache is elég.
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
markussandor #14465 üzenetére
MIUIHU 5.5.22
Tomikám, az enyém 2 éves és már elavult.
Maga a T-Mobile ajánlja, hogy 2 évente cseréld le és ingyen megteszik.
Meglátnák a tiéd, elkérnék a múzeum számára. -
Fejvadi
nagyúr
válasz
markussandor #12799 üzenetére
Én felesleges akkufogyasztásnak tartom, főleg ha sok értesítés jön. Ezért lenne jó a kapcsoló, akinek kell az tudná használni, akinek meg felesleges az kikapcsolja.
-
Ájvé
veterán
válasz
markussandor #12799 üzenetére
Van értesítő led, pont ezért.
-
válasz
markussandor #12675 üzenetére
Mondjuk ha kiveszed a PIN-t es helyette a telefont zarod le koddal...
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
markussandor #12675 üzenetére
Frissítés appban 3 pont - Beállítások - automatikus frissítés
-
Drenadar
veterán
válasz
markussandor #10498 üzenetére
De vagyunk páran babonások és a sys2-őt használjuk :-P
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
markussandor #10327 üzenetére
Én egy Plantronics M165-öt használtam eddig, minden hiba nélkül. Mióta váltottam v6-ra egyszerűen nem tudom párosítani a két eszközt.
A kérdés, hogy más tapasztalt-e hasonlót?(#10331) Tomi_Ohl
Ez miért is jó? -
Fejvadi
nagyúr
válasz
markussandor #9074 üzenetére
Én is így vagyok az Mi3-al. Amikor meghozta a postás és kibontottam úgy éreztem, végre megtaláltam ami nekem kell
Venni nem vennék iPhone-t csak azért, hogy elmondhassam, nekem is van, csak véleményalkotás miatt nyomkodnám pár hétig.
(#9075) bozarjoska
Mondjuk egy Alfára? -
Fejvadi
nagyúr
válasz
markussandor #8570 üzenetére
Simán, de akkor a képernyőre kerülnek a gombok.
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
markussandor #8115 üzenetére
Köszi, most app. van ingyen, ami fizetős különben.
-
juventusfan
tag
válasz
markussandor #8065 üzenetére
Igazad van! Nem néztem még alaposan utána. Akkor csak bizonyos tv-kre tudom csatlakoztatni az mi3-at, semmi közti átjátszó nincs? (Persze, az előzőekben említett nem működő adapteren kívül)
-
llaszlo
veterán
válasz
markussandor #8065 üzenetére
Nem hibának, hanem hátránynak hozta fel. Már akinek az. Én sem bohóckodom ilyenekkel, nincs rá szükségem.
-
Criton
veterán
válasz
markussandor #7223 üzenetére
Eddig én is Nova párti voltam, de ez az Apex jobban bejön.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
markussandor #7101 üzenetére
Nekem alakzatos képernyőzáram van, és ha más témát állítok be, az is változik.
Próbáld ki mondjuk a WP metro témát, annak totál más a képernyőzára.
Arra meg, hogy miért nem tudja a 4G-t, egyszerű lenne a válasz, ha nem lenne belőle két elmélet is:
1.eredetileg másik Snapdragon 800 verzióval akarták piacra dobni, de aztán az utolsó pillanatban mégis más SOC-t tettek a telefonba, ami kb ugyanaz, de nem tudja a 4G-t.
2. Ez is tudná a 4G-t, de le van benne tiltva (XDA-n van valami leírás amivel S800-on lehet engedélyezni az összes hálózati frekvenciát, talán azzal ezen is lehetne engedélyezni). -
llaszlo
veterán
válasz
markussandor #7101 üzenetére
A válaszok, hogy sehogy sehogy és, hogy sehogy. Ezeket még nem tudja a V6. Jelenleg még a notibaron sincs ott az ébresztő ikonja. Talán majd idővel beleteszik ezeket is.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
markussandor #7035 üzenetére
Ha system2-re állítottad, akkor annak is kell mennie.
Egyébként úgy kell megállapítani, hogy újraindítasz, és megnézed, mennyi a szabad RAM -
törölt tag
válasz
markussandor #6892 üzenetére
Csak a CPU-Z vert át, ahogy S801-gyel is
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
markussandor #6840 üzenetére
Például ami a fentebb lévő screenshotokon van: WP Metro.
-
szente
addikt
válasz
markussandor #6769 üzenetére
Szia!
Szerintem nem kapcsoltad be a rootot. Biztonság->engedélyek->root jogosultságok. Itt külön beállíthatod appokra is.Ha itt is így működik, mint az MI2S-nél, akkor CWM-ben be kell kapcsolni a True Dual Boot-ot és akkor ketté osztja a data partíciót. Így akár két tök más FW is felmehet. Pl egy MIUI, meg egy CM egymás mellé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged