-
Mobilarena
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
s4tch
veterán
Köszi, jöhetnek ezek. Miért nem 5.0-hoz való gapps csomagot telepítettél?
-
zolikaDB
veterán
Akkor segítsetek, ha már ittvagytok
bozarjoska: írod, h ADB-ben kezdő lépés: adt-bundle-windows-x86_64-20140321/sdk/platform-tools-ba lépjek be. Oké, de ezt hol keressem?
"restore az a rom amit éppen akarok" ?? Hol, hogy, tessék? Ezt CWM-ben? Nincs ROM az SD-n, akkor miből restore-ol?
Nekem a Backup and restore menüben nincs restore, ahogy nézem... Csak egy backup és choose default backup format.
És ez a hiba, ami neked és nekem van, mitől jött elő?
Nekem R11-es CWM-em van. -
Tomi_Ohl
veterán
Hoppá, akkor erről beszéltél itt régebben? Hogy kb 2-3-szor válhatsz rendszert TDB-vel?
Mondom, én nem találkoztam ilyennel. Bár egyszer belassult az AOSP, akkor azt hittem, a rossz modkombináció miatt, de lehet, hogy nem is azzal volt a baj.
És hát igen, tudjátok mi lesz az r12-es CWM changelogjában:
-kisebb hibajavítások
-TDB javítva
Ez a kettő biztos benne lesz -
Criton
veterán
Nem csak az, AOSP hiányom van, nem tudom egyszerűen megszokni a telefont, én pl képtelen vagyok rajta egy üzenetet úgy megírni, hogy nem nyomnék félre, és ez volt az első olyan androidos telefon, ahol ez előfordult és bosszantott. A GPS sem tökéletes, tudom másnál az, de ugyan annyi negatívumot lehet róla olvasni, hogy másnál is vannak gondok. Alapjában jó kis készülék, és jó közösséggel, de nekem a GPS nagyon ,nagyon fontos....
-
Fejvadi
nagyúr
Kedves vagy Zoli, köszönöm!!
Megvárom amíg készítenek rá egy korrekt témát. Elbajlódok vele addig.
Kár, hogy nem lehet erre a telefonra feltenni valami invertáló progit, ami megfordítja a színeket. Negatív lesz minden. A Samsungjaimban volt és sokszor jól jött. Csak egy Widget volt, de elérhető volt a kisegítő lehetőségekből is, péusz a bekapcsoló gombhoz is hozzá lehetett rendelni.To-Mi3
Látod a sasszem mindent észrevesz -
mizoli
addikt
Nos, kicsit próbálgattam.
Ahhoz, hogy (majdnem) mindenhol fekete/sötét legyen a háttér, kell a Contacts+, a Messages+ és a Dialer+ alkalmazás. Ezeket külön le kell tölteni, de első indításnál figyelmeztet is rá a (Dialer+).
Ha sms-t akarok küldeni, csak akkor lesz fekete a háttér, ha a Messages+ -ból írom az üzenetet.
Egyéb esetekben a (Contact+ vagy Dialer+) -ból szintén elérhető az sms küldés, viszont ekkor a MIUI saját üzenetküldő felülete jön be, ami világos.
A kapcsolat képeknek csak kb. a fele/harmada jelenik meg, de lehet, hogy ha kisebb képeket használunk, ez megoldódik.
Nem túl dizájnolva, de használható, sms-t elküldi, hívni lehet vele.
Pár perc után ennyi, nekem annyira nem jön be, de Fejvadinak lehet, hogy jó lenne a sötét háttere miatt. -
s4tch
veterán
MIUI-nál a témák változtathatják a hátteret. Más kérdés, hogy a legtöbb témánál világos a háttér.
Az ExDialer tényleg klassz, viszont nincs hozzá üzenet app. Ez a fejlesztő viszont készít mindenfélét, és az összeshez van sötét téma. Mind működik MIUI alatt.
Fejvadinak az AOSP jó lehetne, az alapból sötét hátterű.
-
Tomi_Ohl
veterán
Igen, az az...
És alapvetően két lényege van:
- Nem is tudom milyen rang kell az egyéni avatar-hoz
- Jobb lesz a magasabb rangot viselő ember megítélése azok körében, akik esetleg még nem ismerik őt.
Szóval gratulálok, te most egy lépéssel közelebb kerültél a "tag" ranghozSzerk: Amúgy (tudtommal) ez a most érvényes ranglista
-
Fejvadi
nagyúr
-
Fejvadi
nagyúr
Köszönöm ezt a rengeteg dolgot amit írtál. Javasolta már az alattad szóló s4tch mester is és akkor válaszoltam is, hogy a Launcher kicsit sem jó nekem, mert rengeteg dolgot lehet megváltoztatni, csak azt nem ami a lényeg. Én az APEX-t tudom, mert az a Launchert használtam minden telefonon és rengeteg Launcher kipróbálása után is az tűnt a leggyorsabbnak, legkisebbnek és leg RAM barátnak, de talán még a mérete is az egyik legkisebb. Miért mondom, hogy nem megfelelő? Mert a telefon beállítások (fogaskerék) ugyan ügy fehér marad. Szintén fehér marad minden gyárilag telepített MIUI alkalmazás is (pl. biztonság. óra, sms, névjegyek, stb.) Lehet, hogy a NOVA ezeket is átírja, azt nem tudom. Próbáltam már Launchert és a MIUI-val elég öszvér képet alkotott.
"Gondolom, ha választasz egy sötét hátteret, az nem az igazi, mert a tárcsázó, névjegyzék, sms háttér ettől nem változik."
Az a baj, hogy nincs mit választani, mert egyszerűen nincs. Ha lenne akkor változna is, mert nekem v5 alá van tökéletes és mindennek a hátterét feketére cseréli. De ez a v6 és a MULTI amiben még az sem megy mint a Kínai 6 Angolban."A MIUI-ban (legalábbis a V5-ben) szinte mindent külön-külön tudsz témázni, ezért nem baj, ha valami nem tetszik egy sötét témában, azt külön áttémázod
Jó szó
Pl. csak a tárcsázót, vagy az ikonokat cseréled, stb.
Sőt, használhatsz külön tárcsázó alkalmazást, vannak nagyon szépek, feketék is, bár leginkább fizetősek, de nem drágák."
Ismerem minden porcikáját a témán belüli külön változtatásoknak és fent aWSMTools, MiTheme is, hogy a creditesek se okozzanak gondot, de sajnos ez nem a v5. A v5-ben legalább a tárcsázó gombjai sötétek voltak alapból, v6 már fehér, de ha sms-t írsz ott sötét, majdnem sikerült nekik összhangba hozni."Nekem most minden ilyen sötét (névjegyzék, tárcsázó, üzenet is), és a betűk mindenhol fehérek."
Akkor ilyen lenne nekem is jó, de v6 alá nincs.Köszönöm, nagyon rendes volt tőled, hogy segíteni akartál
s4tch -
s4tch
veterán
Nem dőlök be a parasztvakítós új fícsöröknek, de az egykezes mód eléggé érdekelt, úgyhogy pénteken felraktam a fejlesztőit, majd amikor jött a miuihu-féle lite verzió, akkor azt. Egész jó az akksiidő, az engedélykezelőt kikapcsolva tökéletes a multitasking, és érzetre a rendszersebességen is javítottak az egy hónappal ezelőtti buildekhez képest. A Nova-féle gesztusokkal együtt nagyjából komplett most a rendszer, szerintem marad addig ez a lite verzió, amíg ki nem jön a nyalóka. A böngészőből mocskosul hiányzik a kezdőlap, de azt alkalomadtán megoldom.
Ja, szombaton munka után zombi üzemmódban szokás szerint a telefont buzeráltam az esti meccs alatt, és ki is próbáltam a YunOS nevű rendszert. Érdemes lehet adni neki egy esélyt, jópofa. Téged biztos érdekelhet, ha szeretsz tesztelgetni, új rendszereket megismerni. Xda-n nyitottam neki egy témát, itten van: [link] Google drive mirror van a témában, onnan gyorsan le fog jönni.
Az AOSP pedig gyakorlatilag hibátlan a maga módján, full stabil a ROM, parádés az akksiidő, iszonyú gyors vele a telefon, de 1-2 beállítás, ami a MIUI-ban elérhető, hiányzik. A MIUI olyan, ahogy írod: mintha hazaérne az ember... Már csak a redőny miatt megéri MIUI-t használni, az AOSP alatt elég ergya.
-
s4tch
veterán
Szerintem már én is javasoltam a kollégának a másik launchert. Nova tökéletesen megy v6 alatt; egy hete újra azt használom, a fizetős verzióban marha jó gesztusokat lehet beállítani, olyanokat, amik a MIUI launcherből hiányoznak. Érdemes lehet kipróbálni, kifejezetten gyors, és memóriát is óvatosabban eszi, mint a MIUI saját launchere.
-
Fejvadi
nagyúr
Köszi Zoli.
A betűméretet maga a MIUI-ban is tudom növelni, de valóban lehetne még tuningolni a WSM/MiTools-on belül is. Nem is ezzel lenne a gondom, hanem a világos háttérrel. Csak a fehér háttéren ezek a szép vékony betűket nem látom rendesen, ha a háttér sötét és a betük világosak akkor a legapróbbat is látom.
-
Fejvadi
nagyúr
Nem egész nap csinálom, de az biztos, hogy sok órám rámegy mire aprólékosan mindent felteszek és minden program és beállítások elkészülnek. Azt se felejtsd el, hogy félig vak vagyok és sokszor alig látom az apró betűket, ekkor a 3 koppintás és húzogathatom a kijelzőt. Ez is sok idő.
(#7139) Tomi_Ohl
Már megnéztem, az EU oldail MULTI és Magyar oldali MULTI között semmi különbség.Arra azért nagyon is jó volt az egész, hogy a v5 (4.8.22 Multi) után maradtak apróságok amiket már nem lehetett törölni, eltűntek. Most jobb a telefon mint amikor megvettem.
-
-
Fejvadi
nagyúr
Egyenlőre nincs CWM, MiRecovery jó nekem egyenlőre, most már minden tudok mit hogyan. Majd felteszem, de most még nem, egyenlőre mindent be kell újra állítanom. Rámegy 2 napom
(#7126) s4tch
Nekem elég, mert én nem ROM-lok annyit mint ti, nem kísérletezem, csak a heti frissítést teszem fel. Felfogom tenni csak most rengeteg más a dolog a telefonnal.(#7127) Tomi_Ohl
Sajnos a szűz telefonon sem jelenik meg rendesen a téma. -
Tomi_Ohl
veterán
Tudjátok, valaki ragaszkodik ahhoz, hogy minden a lehető leggyáribb legyen, már csak babonából, vagy megszokásból, vagy mert úgy a legkisebb a hibalehetőség, stb.
Én is csak akkor tettem fel a CWM-et, amikor már nagyon kezdtem unni, hogy a Google keyboardban nincs magyar autokorrekció, a SwiftKey pedig a hülyeséget javítja ki még nagyobb hülyeségekre, és fel akartam tenni az Xperia billentyűzetet. Na de azóta eszem ágában sincs visszatérni gyári recoveryreanderledani OK köszi, az még lehet, hogy wipolta a CWM backupokat wipe data közben (ez mondjuk rajtad semmit nem segít, de nekem fontos, még a tegnapi kérdésemhez tartozik)
-
Tomi_Ohl
veterán
Nekem recoveryben ha jól emlékszem úgy volt, hogy sdcard mappában volt olyan, hogy O, clockworkmod, obb, meg még egy mappa. O-ban volt az sd-m rendes tartalma, clockworkmod-ban a backup, obb-ben pedig az Android/obb alatt megtalálható dolgok. Szóval kicsit más volt a dolgok elérési útja, de az sd-n volt ezek szerint.
zolikaDB nekem (MIUI alatt legalábbis) belassul tőle az Xperia billentyűzet.
-
Tomi_Ohl
veterán
Én a CWM backupot, egy üres mappát, és egy csengőhangot próbáltam áthelyezni vele, összesnél lefagyott. Remélem hamarosan jön az r12, és javítják ezt a hibát.
Fejvadi +1, ezt kifelejtettem.
(ennél már csak egy Sony lehet szebb)
(#7050) mizoli egyszer én is véletlen elfelejtettem áthelyezni a backupot, és úgy csináltam wipe datát, de a backup megmaradt, szóval igazad lehet.
Azért gondoltam ezt így, mert s4tch ezt írta a TDB engedélyezéséről szóló írásában. Jó lenne, ha ő is megerősítené, hogy az nem volt igaz, és wipe datától a CWM backupok nem törlődnek. -
cjvt3o
aktív tag
Köszi, kipróbálom.
Egyébként update.zip reboot power+volumeplus módon stage 1-re sikerült felrakni a v6-ot.
Eddig jónak látszik, leszámítva azt, hogy a Naptár szinkronizálását sehol nem lehet beállítani - és nem is szinkronizál (ezt speciel utálom, tapasztalt már ilyet valaki?).
Úgy tűnt nekem, a hozzászólók bizonyos fajta visszafogottsággal nyilatkoztak a v6-ról ( http://miuiandroid.hu/forum/viewtopic.php?f=11&t=319 innen származó ), szóval ismételten lenne pár kérdésem:
1. Milyen problémákat tapasztaltatok v6-al?
2. Melyik v5 verzió tűnik a legstabilabbnak?
3. Ha jó tévedek, az a szabály, hogy a páratlan recovery installok stage1, a párosak stage2-re futnak (mirecoveryből legalábbis), viszont default közös data partíciót használnak. A tapasztalatok szerint ütközik-e emiatt egy v5 vs v6 kombó?
-
Tomi_Ohl
veterán
Azért vettem Xiaomi-t, mert spórolni akartam. Nem akartam túl sok pénzt áldozni telefonra, úgyis kopogtat az ajtón a 64bit és akkor mi lesz. Szóval maradok az eredeti tervnél: megvárom, hogy legyen a Sonynak egy csúcskategóriás 64 bites telefonja elérhető áron, és majd arra váltok.
-
s4tch
veterán
Fent volt pár hétig, de mivel úgysem használok párhuzamosan 2 ROM-ot, ezért nem láttam értelmét a TDB-nek. Egyébként nem tapasztaltam hibát, mindössze annyit, hogy a swiftkey hajlamos volt elfelejteni a nyelvi csomagokat, ami ismert swiftkey bug.
Most 4.4 AOSP van másfél hete, és annyira tetszik az üzemidő, működési sebesség, hogy egy ideig biztosan nem nézek a MIUI felé. A MIUI6 szerintem amúgy is rossz irányba halad: össze-vissza kavart beállítások menü, a multi ROM-ból kiszedik a böngésző leghasználhatóbb részét (a "kedvencek" kezdőoldalt), üzemidőben semmi javulás (nálam átlag 4,5 óra kijelzőidő; ugyanez az AOSP ROM-mal alsó hangon 6 óra!), multitasking továbbra is felemás, gmail bug, újraindítás után idegesítő a valamelyik nélkülözhetetlen szolgáltatás aktiválására figyelmeztető üzenet, stb. Hiába a MIUI szép felülete és rengeteg beállítási lehetősége, ha ezek az apróságok egy idő után bosszantóak.
-
zolikaDB
veterán
Feltettem a CWM-et, ami ugye működik is.
Nade, miután felment, gondoltam kikapcsolom a telefont, és megnézem, milyen. Kikapcsoltam, majd nyomtam egy hangerő LE és bekapcs gombot. Erre fekete lett a kép, rajta ül egy felnyitott fejű android robot, amit szerel egy Xiaomi nyúl, alattuk kék betűkkel FASTBOOT felirat, és innen nem mozdult.
Mondtad, h nyomjam hosszan a kikapcs gombot, és megoldódott.
De mi volt ez a jelenség? -
zolikaDB
veterán
Köszönöm.
Ha felteszem a CWM-et, TDB-t, és a System 1-re az AOSP-t, de a Sytem 2-n marad a vagyula-féle 4.4, akkor ezzel mi lesz? Változik rajta valami, vagy pl eltűnnek az üzenetek, alkalmazások? Vagy a TDB megoldja?
"Nem kell törölni, csak tisztább lesz, nem lesznek ott a miui-s cuccok." Hol és milyen cuccok? -
llaszlo
veterán
Az U-Disk az egy olyan megoldás, hogy van micro és sima USB csatlakozója. Amit tud olvasni a gép és a telefon is. Alapból olyan, mint a pendrive, csak két portja van, és van belőle SD olvasós változat. Csak nekem kábel kéne és nem egy merev pendrive.
eBay-en van belőle több féle is. [link]
-
s4tch
veterán
Nálam működik. Angol a felület, 2 mtz-t is sikerült vele megnyitni, elég egyértelmű a felület. (Nem néztem a rendszerkövetelményeket; win8.1 x64 és rendszeresen frissített java van az asztali gépemen.) Kicsomagoltam egy play store-ból letölthető fekete-fehér témát, abban volt elég sok fehér ikon. Nyilván nem a legális ikonszerzés csimborasszója, de próbának megteszi.
Meglátjuk, mire megyek vele.
-
cimp
senior tag
Nekem ezek szúrták a szemem:
"Nem is tudom miért próbálgatom a V6-ot, mikor úgy kezdődik, hogy a borzasztóan színes felületen hangyaf@sznyi, igen vékony (talán fehér?) betűkkel van írva minden."
Azt hiszem be is fejezem a V6 próbálgatást, az AOSP úgyis sokkal jobb...."
Vagyis leírtál egy terjedelmes és mindenki számára eléggé rémisztő hibát, aminek a konklúziójaként megszülettek a fent idézett gondolatok, miszerint a MiUI V6 szar!
És mindezt úgy, hogy tulajdonképpen nem MiUI V6-ot tettél fel, hanem valamit aminek a neve erősen hasonlít az itt tárgyalt ROM 6-os verziójának a nevére! Mint ahogy arra s4tch volt kedves felhívni a figyelmemet, hogy az "s" betű a rom neve előtt nem elgépelés.
De ez a téma már túl van beszélve.
-
cimp
senior tag
Előtte gondoltam a "visszabénázást", és a "visszabénázás" utána nem találtál semmit. Gondolom én.
De azt még továbbra is tartom, hogy az itt tárgyalt MiUI romok (eu multilang, vagyula) nem valószínű, hogy visszarakták az R8-at. Én a megjelenés óta használom, és eddig mindet fel is raktam (az állítólag visszavont hibásakat is!!) és egyikkel sem tapasztaltam, hogy babrálta volna a cwm-et. Nekem is lett már féltégla a telefonjaimból, nem egyszer. MIND USER-ERROR VOLT!Szerintem már az is user-error ha felraksz valamit amiről azt sem tudod micsoda, csak be volt linkelve valamelyik fórumon. Vagy ha 4 feles meg 6 sör után állsz neki rom-olni, vagy ott hagyod míg kimész pisálni, és közben a kétéves gyerek nyomott rajta egy két hangerő le-felt meg pwr-t....
Ez nem rólad szólt, csak példa a szélsőséges esetekre user-error kategóriában. -
cimp
senior tag
Hát egyben biztos lehetsz, nem a V6 rakta vissza r8-as CWM-et! Mert, hogy a rom úgy egyáltalán nem rak vissza semmilyen CWM-et, hanem ha nem vigyázol visszateszi a gyári recovery-t. Itt már divat lett minden user-errort és balf@szoskodást egyből rákenni a V6-ra. Az, hogy egy előző CWM visszakerült úgy tudom elképzelni, hogy, még az R8 alatt készített backup-ot sikerült visszabénáznod anélkül, hogy észrevetted volna, esetleg még volt egy true dual boot és sima rendszer különbség is, a backup és a jelenlegi állapot között.
Már eleve a CWM használat sem gyári megoldás a készüléken, innentől saját felelősség, és odafigyelés!! Nem egyből a rom-ot szidni!És igen! A számítástechnikában minden 0 és 1. A 0.5 a felhasználó, aki elrontja, majd felháborodik és szid mindenkit kivéve saját magát.
-
Tomi_Ohl
veterán
Ez ha jól látom, alumínium, az meg kicsit kitakarja a hálózatot, vagy, nem?
És nem, nem egyszerűbb Sonyt venni. Főleg az ára miatt vettem Xiaomit, de tetszik, és bejön a MIUI is. Az előbb említett tokot + szoftveres módosításokat csak szórakozásból csinálnám meg, hogy mégis, kb milyen lenne most egy Sonyval.
-
Fejvadi
nagyúr
Az egyikbe belepattintottam, de még nem szedtem ki. Alul és felül a kis patkó kipattintható és akkor gondolom könnyen ki is vehető. Belül körbe és a hátlap is belül műanyag betét, az meg rugalmas.
(#6011) Ájvé
Nem rossz az, de most kimondottan egy Prémium fémet szerettem volna.A fehér arany esetleg eladó ha valakit érdekel. Nagyon szép.
-
Tomi_Ohl
veterán
Na igen, ez a legjobb billentyűzet, a Playen találhatók közül szerintem nincs olyan, aminek nagyobb lenne a magyar szókincse, jó rajta írni, és kinézetre is szépen illeszkedik a MIUI-ba.
Szerk: ugye cwm-ből kell telepíteni, közben hibát fog kiírni, te csak nyugodtan menj rá, hogy install untrusted zip, működni fog.
-
Tomi_Ohl
veterán
Bocsánat, ha a stabil verzió problémás, én nem próbáltam, így nem tudhattam a hibákról.
Az Xperia Z3 billentyűzetért meg sose búsulj
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest