- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #14773 üzenetére
Én erről az oladról beszéltem: [link]
Itt te tudsz új topicot nyitni? Mert ha csak hsz és kredit kérdése akkor leütök én is pár építőjellegű random bill kombót, azon nem múlik....
(#14792) Williamgrant:
Akkor majd neked külön elküldöm az eredeti MiuiRadio.apk-t és mehet a nosztalgia...
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #14699 üzenetére
Ja én is hasonlót írtam pár napja. Személy szerint a MIUIv6L ben látom a potenciált, napról napra fejlődik (nekem daily update van
) , egyre jobban van optimalizálva, gyorsabb, gördülékenyebb és a fogyasztás is egyre jobb.
Az új notification manager, az új DND mód személyre szabhatóság szempontból nagyon jó irány, még akkor is ha az utóbbi feature még nincs kiforrva teljesen!
Additional settings (rendszer menü) -et is vizuálisan átaszabdták, most már itt is vannak iconok nem csak szöveg megjelenítés van. 5.4.17 release-ben MIUI naptár már akkor is szinkronizál google napotárral ha a google naptár előzőleg nem volt feltelepítve.
(Sajnos a Camera 16:9 felbontás és FM Radio no audio output issues még megvan...)
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
DrKapocs #14529 üzenetére
Egyelőre egy erősen szubjektív vélemény: a 6-os Miui sajnos élőben se lett szebb annál, mint amilyen a képeken volt. Vicces ceruzarajznak hat az egész az 5-ös után. A notification és a quick settings kinézete erőtlen, nulla kontrasztú (napfénybe még nem próbáltam, de a láthatósággal lehet lesznek gondok).
A root access engedélyezése / beállítása valami egész vicces módon történik. Nem dobódik fel semmilyen ablak, hanem miután egyszer elindítottuk a root jogot igénylő alkalmazást (és jelezte, hogy nincs joga), akkor utána be kell zárni, elcsoszogni a sec. center-be, és ott adni neki root access-t. A Titanium Backup cüccögött is miatta, hogy ez kissé régi ez a library, és ha gondom akadna vele, akkor használjam inkább a SuperSU-t. Volt is vele gondom, mert a TB nem tudott visszaállítani. SuperSU feltétele után már rendben ment a restore.
... a Music player vezérlőjét jó lenne valahogy eliminálni.
(#14530) mclord
Teljes gyalu után (máshogy nem próbáltam) ment szépen a naptár sync. -
vornia
senior tag
válasz
DrKapocs #14486 üzenetére
Köszi!!
Közben van egy tippem, én az Smiui alatt csináltam egy mentést, azt visszaraktam az L alá, na úgy tűnik a rádió-t is "visszatette"..Mert a "kiszivárgott" csájnízangol romban másféle rádió kinézet volt , mint a nálam működő eu-sban.
Szóval megvárom amíg kijön az új verzió,aztán full wipe, és újra belakom ... -
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #14492 üzenetére
Igen, de xiaomi.eu verza már kerek, a ROM telepítése után nincs semmi teendő gplay szolgáltatásokkal kapcsolatban. Play store, stock google keyboard mind tökéletesen hiba nélkül működnek a ROM telepítése után. Utólag telepített Gmail, Google Naptár is pöccre indul és szinkronizál.
És a lényeg, hogy most már a működés sikeressége nem függ a telepítés módszerétől, csak épp az első telepítés előtt javasolt full wipe, mint miden esetben, amikor az android főverzió változik vagy másik ROM-ról térünk át (én közvetlen telepítés után is szoktam)
Tegnap óta tesztelem az 5.4.7 MIUIv6-5.0-t és google play szolgáltatások terén tökéletes! Semmilyen telepítési módszerrel nem tudtam hibára kényszeríteni (csak CWM-el nem próbáltam). Úgy is teszteltem, hogy data/miui/app/noncustomized foldert teljesen kitöröltem (ebben vannak a google play cuccok: play store, google keyboard...stb) de újratelepítés után mindig szépen visszakapatom őket. Szal ezen a téren stabilnak tűnik nagyon.
-
Kulbi
aktív tag
válasz
DrKapocs #14441 üzenetére
Ez chrome újdonság funkció vagy mi. Ki lehet kapcsolni a beállításoknál. Az ablakkezelés úgy van megoldva mintha külön programok lennének és a programváltóval lépkedsz. Nekem nem tetszett, mert lassabb és nem látod melyik-melyik. Kikapcsoptam és akkor visszajön az ablak gomb.
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #14441 üzenetére
Nálam minden app csak 1x szerepel a memóriában.
(#14442) vornia:
Véleményem szerint a gps helymeghatározás ugyan olyan pontos, mint KK MIUI val. Én itt semmi különbséget nem tapasztaltam. Azt nem tudom megmondani, hogy hány méter pontos, de a google térképen pont oda teszi a pozíciómat ahol vagyok. Észrevételed miatt leteszteltem munkába jövet google térképes navigációval is és abszolút semmi gond nincs vele, sőt...
(#14446) <Adamsky:
pl. nem veszik el a munkamenet. Nekem pl többszor volt olyan hogy fórumra írtam jó hosszút és mielőtt elküldtem volna, kikapcsolt a teló akksi miatt... -
Lordus
senior tag
válasz
DrKapocs #14418 üzenetére
köszi!
még várok, sztem egy-két hetet, de ha pozitívok a visszajelzések mindenkitől, akkor kipróbálnám. csak fontos, hogy mindenem megmaradjon...
kk-val jártam úgy, hogy frissíteni tudtam, de a kk nagyon nem jött be és visszaraktam a v5-öt, és szívtam vele órákat, hogy megmaradjanak a dolgaim, mert még térerőt sem talált és minden fc-zett...köszi a segítséget, akkor ezek szerint v5-re is felrakható simán, cwm-ből (jlb 49 multim van) a lollipop anélkül, hogy mindent formázni kelljen és elvesszenek a dolgok. ez már jó jel
-
Neck
veterán
válasz
DrKapocs #14374 üzenetére
Köszi az ontopic hozzászólást. A nyugtató szerintem nem nekem kell
Maradjunk annyiban, hogy te is maradsz annál a verziónál, ami jól esik, én is telepítem, ami nekem jó, az esetleges sirámaidat meg majd átgörgetem, rendben?
Semmi kedvem ezen vitázni.ON: Nem tudom, kinek hogy merül a V6L, de kis Chrome böngészéssel 14%-ot merült nagyon rövid idő alatt a teló. Megy vissza a 3.27-es V6 KK egyelőre.
-
Neck
veterán
válasz
DrKapocs #14367 üzenetére
Kapocs:
Számomra a V6 KitKat igenis upgrade a V5-höz képest, gyorsabb, jobb a fogyasztása, számomra szebb, és működik vele a MiBand is.
Az meg, hogy a frissibe meglepetésszerűen kiadott V6 Lollipop nem tökéletes: inkább örüljünk, hogy a két éves telefonunkhoz még mindig ilyen kaliberű frissítések jelennek meg. "Legacy" szintű telefonhoz ilyen supportot egy cégtől sem láttam.Ha neked ennyire bejön a V5, használd, de unalmas minden hozzászólásodban a hisztit olvasni. Szerintem a Xiaomi nem neked való, vegyél egy Sony / Samsung telót, ahol évente egy frissítés jön, lényeges újításokkal, és mindenki boldog lesz
(#14365) <Adamsky>
Egyelőre normál használat mellett V6KK sokkal jobb üzemidőt mutatott, mint a V6L.
Standby módban viszont nagyon durván jó a V6L, kis túlzással szinte egyáltalán nem merül. Ha csak telefonálásra használnám a telót, tuti fent hagynámNekem egyébként a "hivatalos" Xiaomi.eu-s verzió van meg. Tippem szerint, Karaviknak valami egyedi Ingbrzy által kalapált spéci verziója van. Ugyanis neki megy a V6L rendesen, viszont sokan panaszkodnak.
A telepítési leírását is próbálták már többen, van akinek megy, van, akinek nem: ugyanúgy mázli faktor, hogy mennek-e a Google Play service-ek.
Nekem ilyen "félmegoldás", mivel egyedül a GMail nem megy, anélkül meg tudok élni, de sok embernek a Google Play se megy, a Xiaomi.EU fórum alapján.Szerintem nemsokára visszateszem a 3.27-es V6KK-t, és várok egy picit későbbi verzióig a V6L-lel, mindenesetre első bétához képest valóban ígéretes. Ha nem merülne ennyire apphasználat alatt, akár maradhatna is.
Szerk:
(#14370) <Adamsky>
"Érzésre" inkább ART lesz, mivel nagyon gyorsan indulnak az appok, Chrome, FB load timeok nulláról is 1-2 másodperc. Ez okozza a "gyors" érzést a ROMnál, szvsz. -
Disque
aktív tag
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #14315 üzenetére
Most kaptam egy újabb verziót ebben már elvileg működnie kell annak is.Most települ...
Igen semmiféle wipe nem kell updater app ból ráküldhető a KK MIUI-ra, sőt ez külön kérése is volt Ingbrizy-nek. Attipapa tesztelte full wipe-al tiszta telepítéssel is és minden google releated app FC zett, szal sokkal szarabb volt mint dirty flash...nekem is érdekes...
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #14215 üzenetére
Megnéztem épp most a kedvedért, bár ez előtt is sokat beszéltem kihangosítva, de sem most sem pedig a nap folyamán nem tapasztaltam halkulást. Sőt a frissítés után azt vettem észre, hogy alapból hangosabban szól az ear speaker mint eddig. Bátran ajánlom a frissítest!
-
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #14164 üzenetére
...szerintem ingbrzy csak hirtelen felindulásból távolította el, mert többen reklamáltunk az FC miatt és ebben látta a megoldást. Gyorsan törölte az összes ROM-ot és újra fetöltötte a Chrome változattal. Kíváncsi leszek jövő hétre lenyugszik-e...
Most meg azért reklamálnak mert nincs miui browser
-
vicces1
aktív tag
válasz
DrKapocs #14129 üzenetére
Ja! ez volt a tegnapi usd eladási ár a northline-nál. Nem telefonra vonatkozik. Off-ként is jegyeztem meg, csak szeretnék egy Redmi 2 2GB-ost venni és dühít, hogy kb. 40-50 Ft-ot romlott a pénzünk 3 hónap alatt a dollárhoz, ami annyit tesz, hogy 20-25%-al drágábban tudunk vásárolni dollár alapon, mint mondjuk tavaly év végén.
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #14110 üzenetére
Azért most a Samsung odab@szott az S6 Edge-vel!
És itt nem a külsőségekre gondolok elsősorban - bár az is mindent üt szvsz - hanem a hardverre:
- 64 Bit SoC 14nm csíkszélesség (Snapdragon S810 „csak” 20nm)
- LPDDR4 RAM
- UFS 2.0 NAND Belső tárhely (sokkal gyorsabb írás olvasás, mint a hagyományos eMMC, ráadásul egy időben ír-olvas) [link]
- vezeték nélküli 10 perces töltő
- 577 PPI QHD sAMOLED 5.1 col kijelző
- NFC nélkül is működő fizetés bank termináloknál, mint a paypass kártyával
- ujjlenyomat olvasó home gombonKicsi kínainak fel vad adva a lecke
-
zdanee
őstag
válasz
DrKapocs #14103 üzenetére
Nem akarom senkinek elrontani a kedvét, de egészen biztos, hogy egyhamar nem jön Mo-ra vagy Európába. Az amerikai piacra is csak a kütyüket viszik, a telefont, tabletet nem. Ennek az egésznek pedig az az oka, hogy a Xiaomi szabadalmai csak Kínában érvényesek, amint kiteszi a lábát a távol-keletről, az Apple és a Samsung jogászai a torkuknak esnek. Ez amúgy elég nagy probléma, pl az itthon Wayteq által forgalmazott Xiaomi telefonok szervizháttere is nehézkes, mert hivatalos szervizszerződést nem tudnak az EU-ban aláírni, és így az alkatrészek beszerzése sem túl egyszerű a saját hatáskörön belüli javításhoz.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
DrKapocs #14073 üzenetére
"... nem az igazi ez a V6, nem jött még el az én időm, hogy váltsak rá ..."
Kifejthetnéd (még jobban), akár privátba, ill. ahogy gondolod.(#14076) Williamgrant
Hát, tesó, Te már elvesztél. Ez egy igazi "coming out" volt a javából.Totálisan meg lettem arról győzve, hogy a v5 vs. 6 boncolgatását inkább engedjük el.
Bájdövéj, hogy áll a Miui fejlesztés Z3C-re? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
DrKapocs #14036 üzenetére
Azt hittem már leszoktál a changelog olvasgatásról.
A clean & simple filozófia erre is igaz. Nem szabad a felhasználót felizgatni. Egy hét, egy pici változás. Szerinted, mi történne, ha egyszer a Xiaomi odavágna egy komolyabb changelog-ot (mondjuk egy olyat, mint amit coal56 link-elt a #14031-ben)? Sokan epilepsziás rohamot kapnának. -
coal56
csendes tag
válasz
DrKapocs #14028 üzenetére
V5 kamerát itt találod:
http://xiaomi.eu/community/threads/app-2014-07-03-miuicamera-for-non-miui-roms.23190/
Mondjuk ez egy csupasz apk, tehát én be szoktam másolni a '/system/priv-app/'-ba, a régi helyére - MIUICamera.apk néven. Aztán restart.
Valahol régebben megtaláltam zip-ként is (másik verziót), ami CWM-ből feltolható, de azt nem próbáltam. -
Neck
veterán
válasz
DrKapocs #14007 üzenetére
Engem teljes mértékben hidegen hagy, hogy valami mögé odabiggyesztik-e, hogy "stable".
Én főleg saját véleményre hagyatkozok, illetve adok az itteni fórumozók véleményére is (természetesen azokéra, akik huzamosabb ideje használják)
Ezek alapján számomra stabilabb a V6, mint a V5. Főleg a Karavik által jelzett problémákra hivatkozok én is (PIN kérés, térerő vesztés, battery drain az utolsó verziókban).
A kissé fapados kamerára pedig külön kitérnék:
Az opciók hiánya engem is zavart. Kb 5 percig.
Aztán rájöttem, hogy össze-vissza állítgatások nélkül, korrekt képeket csinál, és ami ennél fontosabb, fókuszproblémák nélkül. Ezt a problémát, ha jól emlékszem, még Wajk is említette, 1 évvel ezelőtti V5 alatt, sosem sikerült kijavítani.Nekem ugyanis gyakran 4-5 alkalommal kellett rátapicskolnom V5 alatt a kijelzőre, mire éles lett a kép. Makró módban néha teljesen képtelen volt fókuszálni. Ez V6 alatt megszűnt, van, hogy "bökés" nélkül is jó a fókusz, de kettőnél többször sose kellett még "böknöm". Ez sokkal többet ér, mint az opciók. Ha állítgatni akarok, előveszem a "rendes" fényképezőgépem
-
Neck
veterán
válasz
DrKapocs #14001 üzenetére
Ki tudnád emelni a lényeget, jelesül mitől lesz számodra stabil egy ROM (V6)?
Mi az, amire vársz, hogy stabil legyen?Segítségül leírom az én szempontjaimat, hogy számomra mitől instabil egy ROM:
* Alapfunkciók hiányoznak / nem működnek / FCznek (telefonálás, WLAN, Browser, fájlkezelés, kamera, adatkapcsolat, Google Play, zenehallgatás, stb).
* Annyira lassú, hogy akadályoz a napi használatban
* Magas akkufogyasztás.
* Nem vagyok elérhető bármilyen ok miatt (végül is ez egy telefon, nem?)PINkód beírásos probléma: az, hogy nálad nem jött elő, azt mutatja, hogy tökéletes lefedettségű környéken vagy. Előbb-utóbb elő fog jönni, majd meglátod
Attól, hogy néhány számodra fontos feature hiányzik a ROM-ból, nem lesz instabil, mivel több felhasználó ezen a fórumon is napi szinten használja.
-
Neck
veterán
válasz
DrKapocs #13997 üzenetére
"Én nagyon örülnék bármilyen stabil verziónak a V6-ból. A V5 - bármennyire is szeretem és stabil és működik minden és szép is szerintem és ... és ... és... - kicsit unalmassá vált."
Akkor örömmel jelzem, hogy használom a V6-ot egy ideje, és tökéletesen használható napi szinten - sőt, számomra a V5-nél is jobban, mivel az akkuidő fenomenális.
Mielőtt jönnél a naptár widgettel és az egyéb rendkívül "fontos" igényeddel - nem ettől lesz instabil egy ROM, ha nem tetszik, használj 3rd partyt, vagy vegyél egy noteszt, de emiatt nem váltani egy ennyire jó akkuidejű, gyors és reszponzív ROMra szerintem hiszti.Emellett én nem térnék vissza V5-re, már csak azért sem, mivel V6 alatt nem jött elő a hálózat eldobásos, PINkód beírásos hiba, amit V5 alatt ezer éve nem tudnak kijavítani - számomra ez inkább releváns stabilitás szempontjából.
Üdv:
Neck -
Disque
aktív tag
válasz
DrKapocs #13991 üzenetére
Szerintem a changelog-ba csak a minden telefon érintő változásokat teszik bele, az hogy közben az adott típus valamilyen egyéb funkcióját is változtatják, azt szerintem amúgy sem jellemző, csak az MI2-nek mivel nincs stable alapja V6-on, így azt is hegesztgetik gondolom, bár nem tudom miért nem az L-et fejlesztik. De az is lehet hogy ezeket már az L-ben megoldották, és így áttették a special editionunkba is
Aztán ha így folytatják lehet lesz egy KK-s sable romunk is. Mert hát állítólag kernel meg driver szinten nemigen változtatnak semmit a JB-hez képest -
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #13991 üzenetére
Egyébként a v5-ben működik az MiVideo-ból képátküldés (Cast to Screen)? Én már nem emlékszem olyan rég volt.
Én BubbleUPnP UPnP/DLNA third party appot használok google play-ről. Ezzel minden féle kép, video, zene átküldést meg tudok oldani. Úgy is hogy telefonon kiválasztom DLNA hálózatba kötött PC-ken lévő bármilyen média tartalmat, akár 3D full HD mkv filmet is, ha akarom nézem a telón (persze a teló 3D vel nem tud mit kezdeni, mert egyszerre két képet fog megjeleníteni), de egy pillanat alatt átdobom a képet a TV-re és már ott nézem a filmet tovább 3D-ben akár DTS-ES 6.1 hanggal. Nekem ez a legértékesebb leghasznosabb appom, ahhoz képest amit tud nem is drága...
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #13988 üzenetére
Ezt nem értem, ha WiFi Display-el csatlakozol a TV-re akkor direktbe (1:1-ben) látod a teló kijelzőjén lévő tartalmat a TV-n, bármit csinálsz menüben mászkálsz, játszol, böngészel, képeket vagy videót nézel...stb. az mind párhuzamosan megy aTV-n is. Ilyenor nincs különbség hogy mi az épp aktuális tartalom, mert gyakorlatilag a teló kijelzője tükrözve van a TV-re, ami a telón megy az ott lesz a TV-n is. Ez jól működik leteszteltem alaposan, Full HD-s filmek is simán mennek WiFi Display-el.
Te szerintem az applikációból (MiVideo, MiGalery), való képátküldésről beszélsz!
(#13989) DrKapocs:
A gyári böngészővel egyetértek én is e miatt Chrome-ot használok, naptár widget működik rendesen, de színezés miatt nem látni jól a közelgő eseményeket - ez is igaz, de a kihangosítás utáni hang probléma nekem már nincs egy jó ideje (régebben is csak egyszer volt), pedig én munkanapokon nagyon sokat beszélek telefonon (mobilhálózaton) napi kb. 3 órát, sokszor kihangosítva és nem tapasztalok már ilyet. Leírnád nekem pontosan, hogy tudom reprodukálni, előidézni ezt a hibát? Kíváncsi vagyok egyedi vagy általános problémáról van-e szó...
-
DrKapocs
őstag
válasz
DrKapocs #13988 üzenetére
Jajj, nem tudom, nem vagyok lenyűgözve. A gyári böngésző hulladék (könyvjelzők kezelése, nincs pocket mentés, youtube videók nem mennek, stb.), a naptár widget vacak lett, a kihangositás utáni hang problémás... lassan eltűnődök, hogy mire fel mondjuk azt, hogy az miui jó?! Lassan ott tartunk, hogy semmi nem megy, amit használnék, mindenre 3rd party appot használok. Valaha pedig jó volt... ez pedig nem a design miatt van.
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #13926 üzenetére
Ja, valóban karcsó az e-heti changelog preview, még biztos nem pihenték ki a kínai újév fáradalmait
...de hogy tudnak mindig ennyire mellényúlni, hogy tudnak mindig ennyire sokadrendű, lényegtelen dolgokban fejleszteni!? Ha ez azért van, mert az official MIUI6 fejlesztésére csoportosították át az erőforrásukat, akkor viszont nem bánom...
-
fo_di
őstag
válasz
DrKapocs #13900 üzenetére
[link]
2. How about tweaking or slightly modifying themes for personal use?
Tweaking or slight modifications to existing themes for personal use (e.g. changing icons etc.) are also allowed as long as you register a designer account at designer.xiaomi.com. You can act as a designer and tweak as you please without uploading to the public. -
-
Neck
veterán
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #13870 üzenetére
5.2.13 jobb fogyasztásban, és érzetre is picit gördülékenyebb mert optimalizáltak animációkon, effekteken.
....és ebben már nem kapcsol be a kijelző minden egyes értesítésnél. Ez a feature kikerült belőle sokak örömére a jobb akkuidő miatt. Bár nekem tetszett mert megspóroltam egy power gomb megnyomást, ha egyből értesítés után néztem meg a telefont -
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #13868 üzenetére
MIUI6 -nak semmi baja, tökéletesen működik, egyetlen egy FC-van csak, a Dolby Mobile beállításnál, sehol máshol! ....tudom, ez is egyel több mint kéne!
Battery Drain pedig nemhogy nincs, de a fogyasztásról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Nézd meg a mérési eredményeimet a fogyasztásról itt: [link]
Bár nem akarom rád erőltetni, nekem attól nem lesz se több se kevesebb, hogy felrakod vagy sem..
-
Disque
aktív tag
válasz
DrKapocs #13833 üzenetére
A TDB annyiban vesz el helyet, hogy mindkét rendszerre külön kell a programokat feltenni, tehát ha mind a 2 rendszeren ugyanazokat a programokat használod akkor 2x annyi helyet foglalsz el.
Ha ki van kapcsolva a TDB akkor mind a két rendszer ugyanazokat a programokat látja, ha az egyikre feltelepítesz egyet akkor az a másikon is megjelenik, tehát egy alkalmazás csak egyszer foglal helyet. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
DrKapocs #13830 üzenetére
"Legalábbis szerintem, de lehet tévedek."
Biztos tévedsz, mert ez nem egy készüléken tökéletesen működik (valaki itt írta, hogy a Mi4 már ilyen). Szerintem az ég világon semmi nem indokolja ennek a megoldásnak (mármint annak ami a Mi2-n van) a létjogosultságát. Ha utána olvasol (de én is link-eltem korábban), akkor látni fogod, hogy sikerült a legrosszabb kombinációt összehozni a Mi2 esetén.
- nincs "mass storage"
- nincs "unified storage"
- és nincs "move to SD"
A legelső kizárja a másodikat és fordítva, de a harmadikra nincs mentség. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
DrKapocs #13821 üzenetére
... és Karavik.
Itt nem az a kérdés, hogy ki mennyi app-ot használ, hanem az, hogy a Xiamomi-nál, hogy nem képesek rendesen megírni azt a ROM-ot. Persze látva, hogy hogyan "fejlődik" a 6-os Miui (gyakorlatilag a v5-öt "portolják") ez igazából már költői kérdés csupán.
A sok / kevés app. kérdést onnan is meg lehetne közelíteni, hogy mondjuk én kevés alkalmazást használok, de imádok fotózni. Ez esetben nem nagy "data"-ra, hanem nagy "SD-kártyára" lenne szükségem. Akkor miért veszik el tőlem a helyet (feleslegesen nagy data)? Ez a Te (DrKapocs) esetedre lefordítva: perpill. van 1,5 Gbyte-od, amire zenét, vagy képeket, vagy akármi mást tehetnél, ha nem lenne fixre véve a data partíció. -
Neck
veterán
válasz
DrKapocs #13786 üzenetére
Nekem bejön a V6 kamerája. Nem tud semmi plusz beállítást, de nekem annyira nem is hiányzik (mobillal általában csak rábökök és csinálok egy képet. Ha állítgatni akarok, viszem a nagy Nikont.).
Viszont valamit piszkálhattak a fókuszáláson, mert míg V5 alatt 4x-5x is fókuszálnom kellett néha, mire jó lett, itt legtöbbször elsőre sikerül neki.
Emellett a V6 HDR képei sokkal valósághűbb színeket adnak, nem olyan "mese mód", mint V5 alatt...
Üdv:
Neck -
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #13779 üzenetére
"Az 1 giga szerintem kevés az miui-nak. Nálam most 542 mega szabad, és nincs fenn semmi facebook, viber, stb."
Hát igen, bloatware kínai appok már csak ilyenek!
...akkor ebben is jobb a MIUI6! Nekem annyi app van telepítve, hogy elfárad az ujjam mire a végére érek és így is 1,1GB RAM szabad!
Ingbrzy-ék gyomlálnak keményen
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
DrKapocs #13777 üzenetére
Én már meg se próbálom megérteni az észjárásukat. Az Lollipop-os ROM-ot kéne gőzerővel hegeszteniük, ahelyett, hogy a v5-el és a "szpesül edition" 6-ossal vacakolnak.
Más: Ez a Redmi 2 piszok jó lett. Az egyetlen bajom vele, hogy nagy. Úgy, hogy a Mi4-nél még mindig kisebb. Ha, most a kettő közül kellene választani, azt hiszem előbbit venném. Egyszerűen jobban sikerült mint a korábbi zászlóshajó. Szerintem.
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #13718 üzenetére
"MIUI ROM 5.2.6 Changelog Preview - The all-new UI design of Calendar:
Konkrétan annyit jelent a videó alapján, hogy a V6-os naptár visszakapta a V5-ből indokolatlanul kimaradó dolgokat"Hát nem egészen, mert funkcionálisan teljesen ugyanúgy működik most is a MIUI6 naptár, mint a changelog preview videoban, csak új felületet kap holnaptól, ami az átszínezésben gyakorlatilag ki is merül.
"Szerk: Ínnye basszus, most vettem észre, hogy a JLB50-ből is kihagyták már a hetek számának a megjelölését. Mé' kell butítani a rendszert?"
MIUI6-ban van hetek száma, szal ebben is jobb a MIUI6, mint minden másban...
-
Attipapa
aktív tag
válasz
DrKapocs #13695 üzenetére
A hívásrögzítéssel kezdeném, mert erre könnyebb választ adni. Nincs, mint ahogy tudtommal egyik telefonon sincs amin natív android van.
Hiányozni mi hiányzik?
Őszintén szólva ezen nagyon elgondolkodtam, de úgy igazából nem tudok rá válaszolni. Amit használok, azokat az appokat ugyanúgy feltelepítettem,mint bármelyikre,alapból pedig az FM rádió hiányozhat esetleg,kikapcsolási menüben nincs csak kikapcsolás lehetőség (ezt a dualboot switch progival megoldottam), WIFI Display nem működik, de amint hallom a legújabb MIUI verzióban sincs.
Nekem több dologra nincs szükségem,így csak ennyi jut hirtelen az eszembe. Lehet hogy van más dolog is,amire ha rákérdezel, talán könnyebb lesz válaszolnom. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
DrKapocs #13550 üzenetére
Kicsit "off", de lehet a Xiaomi-nál is így mennek manapság a project-ek (van magyar felírat is!). Komolyra fordítva, aki dolgozott már multinál, az tudja, hogy mennyire fájóan igaz minden perce a videónak.
-
-
Attipapa
aktív tag
válasz
DrKapocs #13510 üzenetére
A miui_MI2_JLB50.0_828ae724fb_4.1.zip fájl telepítése előtt cseréld ki a system/fonts mappát, valamelyik 4.1.1 es multi romból vett fonts mappára, a system/etc/system fonts.xml fájlt ugyanígy cseréld, (pl.: total commanderrel) zárd vissza és ezután rakd fel a zip fájlt a telefonra és mehet a frissítés.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
DrKapocs #13510 üzenetére
Régen, mikor a stabil / gyári ROM-okkal bohóckodtam, akkor elég volt ennyit átírni a system_fonts.xml-ben:
(a file végén van - eredeti)
<family>
<nameset>
<name>miui</name>
</nameset>
<fileset>
<file>Miui-Regular.ttf</file>
<file>Miui-Bold.ttf</file>
</fileset>
</family><family>
<nameset>
<name>TobysHand</name>
</nameset>
<fileset>
<file>TobysHand.ttf</file>
</fileset>
</family></familyset>
(... módosított)
<family>
<nameset>
<name>miui</name>
</nameset>
<fileset>
<file>Roboto-Regular.ttf</file>
<file>Roboto-Bold.ttf</file>
</fileset>
</family><family>
<nameset>
<name>TobysHand</name>
</nameset>
<fileset>
<file>TobysHand.ttf</file>
</fileset>
</family></familyset>
Egy próbát megér.
(#13511) nbl2
Az általad írt készülékekkel nincs tapasztalatom, de a Mi2-t illetően -- a Te preferenciáid alapján -- leírnám a véleményem:hosszú aksi idő: gyári akksival szerintem a közép kategóriába esik, a 3000 mAh-al már sokkal jobb a helyzet, ami -- ha lesz Miui 6-unk (márpedig hamarosan itt az "L"-es 6-os, Mu-ha-ha
), -- talán tovább javul majd
szép fotók: szerintem szintén erős közepes (sötétbe gyengécske), videózásra pedig szerintem gyakorlatilag alkalmatlan
akadásmenet futás: "pipa", ezzel szerintem nincs gond
kompakt méret: verhetetlen, nincs konkurenciája (talán a Sony Compact-ok, de azok árban nagyon nem ez a liga)
zenehallgatás: az elején még én is azt írtam, hogy jó, de inkább erős közepes. Pontosabban, van sokkal jobb (sajnos hallottam egy Note2-t). A hangminőség sajnos a Xiaomi cuccok egyik gyenge pontja. Elég, ha megnézem a GSM Arena-n a Mi3 és Mi4 tesztet (sajna Mi2 nincs). A vicc, hogy mindkét előbbinél jobb a Xiamomi 1s.
Én, mindezek ellenére most se vennék mást (ill. ha van / volna több lóvé, akkor Z3c)
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
DrKapocs #13474 üzenetére
Nem akarnám elragadni Tőled a "dicsőséget"
, de ezeket a kérdéseket már én korábban feltettem (az egyiket pont öt hozzászólással korábban). Válasz nem jött rá. Miért is jött volna? A napnál is világosabb, hogy szinte nulla erőfeszítést tesznek bele a tesztelésbe (a fejlesztésbe talán picivel többet). No, ezek után számítsunk mi bármi jóra jan. végén ...
-
tom81042
tag
válasz
DrKapocs #13432 üzenetére
El kéne fogadni, hogy soha a budos eletben nem lesz mar az MI2/MI2S-re mas normalis Rom mint a jo oreg 4.1-es.
Az osszes tobbi egy rakas bugos hasznalhatatlan szar.Ez mondjuk engem addig nem nagyon zavar, ameddig nem lesz barmilyen hatranyom a 4.4 illetve az L-hez kepest. Amire nekem kell a telo azok minden megy tokeletesen, stabilan, gyorsan 4.1-en.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
DrKapocs #13413 üzenetére
Nos, igen, ezt már nem lehet csűrni-csavarni. Egyre több az elégedetlen felhasználó. Kicsit olyan, mintha a Xiaomi-nál (magyar) politikusokat kezdtek volna alkalmazni fejlesztők helyett. Az ígérgetés ugyanis nagyon megy a kommunikáció csapnivaló, a határidőket állandóan kitolják.
Ezt a konkrét mondatot -- amit Te is kiemeltél -- pedig nem értem: "MIUI 6 special edition for Mi 2/2S/2A is not perfect yet, so we've decided to develop it based on Android L later."
Nyers fordításban: Mivel a Miui 6 nem valami tökéletes, ezért úgy döntöttünk, hogy a Mi 2/2S/2A ROM-ok fejlesztését Android L alapokon folytatjuk.
He?! Nem sikerült összehozni egy jó/rendes KK alapú ROM-ot, de Android L-el majd sikerülni fog? Hááát ... kívánom, hogy igazuk legyen!"Most komolyan; mi a fene történt cégen belül? Elszunnyadtak, mint Csipkerózsika, jó volt a JB, hirtelen felébredtek és a semmiből már ott volt az a nyűves KitKat úgy hirtelen?! Most pedig már itt a Lollipop is? Vagy, hogy kell ezt elképzelni?"
Pont így, ahogy írod. Illetve ahogy Williamgrant írta: "... megrészegültek a saját fingjuk szagától és pont olyan hozzáállást mutatnak mint azok a gyártók, akiktől anno hozzájuk menekültek az userek."Ja, és emlékezzünk vissza, hogy anno mekkora csinnadrattával lett bejelentve az akkor még gyakorlatilag nem is létező 6-os Miui. Akkor sokak (én legalábbis) szerintem azt hitték, hogy már itt a stabil ROM legalább a Mi3-ra, és Mi4-re, amit talán hamarosan követ a Mi2. Aztán kiderült, hogy akkor kezdtek beta tesztelőket verbuválni. A többi ugye már "történelem" ...
(#13417) bojtix
Igen, szomorú ezt kimondani, de az AOSP vonal több reményt ébreszt az emberben, mint a gyári. Igaz, így volt ez anno a HTC Desire-mnél is, de azért a Xiaomi-tól kicsit többet / mást vártam.(#13421) DrKapocs
" .. eltűntek az accauntok a listából ... "
Hmm... ezt kifejtenéd? Ja, most látom Karavik hsz.-ét. No comment. -
válasz
DrKapocs #13421 üzenetére
Izé, beállítások->fiókok->összes
Ott van minden fiók, és ugyan úgy be lehet állítani mindent, mint eddig. A legjobb húzásuk volt a beállítások átalakításában, hogy az accountokat összeszedték egy helyre, és nincs kiszórva mindegyik a beállítások főmenüben. Cserébe kitették ide az összes gyári app beállítását, úgyhogy adtak a sz..nak egy pofont, de az most nem volt kérdés..Mellesleg egy mail szinkronizációs beállítás magából az alkalmazásból is állítható, így nem értem a problémád.
-
bojtix
tag
válasz
DrKapocs #13413 üzenetére
Na igen, de amíg normális V6 nincs ami minden MI2-n menne (forrósodás, akkuleszívás stb nélkül) addig sokan ,ahogy én is, visszamennek V5-re vagy CM11-re.
Vagy lesz gyári L vagy nem, de legrosszabb esetben CM12-ben elvileg hamarosan kipróbálhatjuk és az lenne igazi kopp (a légtisztító mellett), ha itt is a CM nyerne... mert egy "picit" jobban megy a KK-s CM11 mint a gyári KK-s V6
Bár tudom kifutott termék... -
janston
aktív tag
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #13359 üzenetére
"ami számomra zavaró, hogy a zseblámpát felkapcsolva az rövid időn belül (kb. 1-2 másodperc) automatikusan kikapcsol a lockscreen+home kombinációnál. Csak akkor világít a hátsó led állandóan, ha a Toggles-ből indítom el a zseblámpát."
Azért ez nem teljesen így van! Lockscreen+home kombinációnál valóban csak 2 mp-ig világít a led, de ha ez idő alatt megnyomod a power gombot egyszer, akkor már folyamatosan fog világítani, próbáld ki!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
DrKapocs #13352 üzenetére
Igen, igazából tökéletesen éreztem ezt a kettősséget a hozzászólásodban. Mármint, hogy néhol tetszik, néhol nem a 6-os. Csak, jól esett kicsit trollkodni.
Én speciel eldöntöttem, hogy addig míg ki nem jön a hivatalos 6-os a Mi2-re, maradok vm. AOSP ROM-on (sanszos a CM11). A felület, ill. a design nyilván olyan, amilyen. Erről már vitáztunk itt eleget. Az, meg, hogy lassan már tud annyit, mint a v5, hát ... finoman szólva nem késztet azonnali váltásra. Ilyen bug-ok pedig, mint a legutóbbiban ez a gombnyomásra történő rezgés nálam alapból indítaná a pavlovi reflexet, hogy vakarjam le a telefonról azonnal. Más ezen csak dühöng, megint más meg csak megvonja a vállát. Én pedig - főleg, mert szerencsére akad alternatíva - másik ROM után nézek. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
DrKapocs #13348 üzenetére
Némi ellentmondást érzek ebbe a két kijelentésbe:
" ... nekem ez a túl letisztult felület nem annyira jön be, de ez alapjában véve tetszik ... "
"Szkeptikus voltam, de szerintem ez a V6 annyira nem rossz, sőt... szokatlan... viszont jelenleg nem több, mint a V5 volt."" ... viszont tuti lesznek újítások, ami a V5-ben már nem lesz ... "
Ja, de ahhoz meg kellett dögleszteni a v5-öt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Egyéni arckép OFF
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest