- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Set-Comment™ #478 üzenetére
"És ez van, "
Mármint mi?
És mi volt hülyeség?Különben hozzáértést nem írtam, tapasztalatot. Én nem hiszem azt, hogy "merénértekhozzá", mert azt csak egy idióta hiszi, hogy ő aztán mindent tud, és 100% biztos magában..
-
válasz
Set-Comment™ #476 üzenetére
"Sajnalom hogy eddig nem jutottal el."
Én eljutottam, csak a usereim nem... Egyes laptoptípusok különbözőségének felismerése sem megy nekik, illetve pl. az emberek egy jó része nem is használ Explorert (én windózon igen, mert az minden gépen van).Tapasztalatom meg nekem is van jópár év (supportban is majdnem 10 már
) - láttam már szervert is párszor, igaz nem éleset, nem abban dolgozok - de nemrég még az én tapasztalataimat nem hitted el.
Sejtem, hogy nem semmittevés a fileszerver sem, de azért néha nagyon túlértékelik magukat az abban dolgozók. -
válasz
Set-Comment™ #471 üzenetére
Jaj! Hasra ne essek a fájlszerver admintól
Az a baj, hogy nekem ugyan mindegy, mert én szakmabeliként tudom, mire kell figyelni, de a usereim rendszeresen megkeverednek tőle. És az én idegeimet nyúzzák, aikor mindig el kell magyaráznom, hogy nem fogja kiírni mindig, hogy mit dugtál a gépbe, a betűjelét figyeld, neked kell kitalálnod, hogy melyik meghajtó a pendrájv...
Én is tudom, milyen progik mennek néhol. De a vicc, hogy azokkal sem sikerül mindig kompatibilisnek lenni, így sem
A legnagyobb vicc az XP mode volt, ami ugye egy virtuális gép, XP-vel... (És akkor itt vissza is értünk ahhoz, hogy mire való a virtuális gép, ha nem szerverről van szó...) Tehát a MS nem tud olyan oprendszert írni, ami a saját korábbi cuccával kompatibilis?"es a velemenyemet az ilyen hozzaertokrol nem fogalmazhatom meg"
A MS vizsgád miatt vagy benne biztos, hogy jobban étesz hozzá?
Olyanom nekem is lehetne, attól még nem kezdene el tetszeni a winnyóz szerver...
Sőt, tudok pár embert, aki a MS vizsga után is ugyanolyan műszaki analfabéta maradt, mint előtte volt. -
VIC20
őstag
válasz
Set-Comment™ #473 üzenetére
No, ebben jórészt egyetértünk.
,,A szarkazmust meg nem erted."
Ebben éppen nem. Értem én azt nagyon is jól - ha jelentkezik. (Vagyis nem utólag mosdatják a szerecsent...)
,,az ilyen hozzaertokrol nem fogalmazhatom meg"
Ó, te szegény elnyomott! (Lejött a szarkazmus? Bár szerintem még ez belefér az irónia kategóriájába.)
Köszönöm az eszmecser... szóval a beszélgetést!
-
VIC20
őstag
válasz
Set-Comment™ #443 üzenetére
Egyéb mellébeszélés?
-
válasz
Set-Comment™ #469 üzenetére
Ha még csak az lenne. Aki 98-on edződött, az elvan az újabbakkal is.
Én mindig rengeteg következetlenül, és esetlegesen működő dologgal találkoztam MS oprendszerekben, ez az egyik ok, a másik meg, hogy mindenki azt hiszi, hogy ez valami egyszerű dolog, és majd ő! Meg aki nem, azt simán csak nem érdekli, aztn néz, ha valamit elkefélt, meg szarozza a gépet, akkor is, ha éppen ő volt hülye.De ott van az is, hogy az MS is nagyon elkezdte, hogy a régi rendszerekkel való kompatibilitás miatt sok felesleges dolog benne maradt az oprendszereikben, de ugyanakkor ezeket sokszor szerencsétlen módon akarja elfedni. Márpedig attól az még ott van... És ez elég sok gondot okoz. (Pl. meghajtóbetűjelek vs.nevek... Amikor a user csak azt tudja, hogy neki a izé nevű meghajtót kell keresnie... pedig annak betűjele van még mindig, és minden úgy hivatkozik rá... Érted, akkor vagy betű legyen (tök elég lenne) vagy név.
-
válasz
Set-Comment™ #467 üzenetére
Hát én még nem láttam hasznát. Ismerősi körben sem nagyon.
HA már addig eljut egy winnyóz, hogy restore-olni kell, akkor már amúgy is elég nagy a baj, gyalu. Meg nekem előbb szokott eljönni az az állapot, hogy el se indul.Mondjuk egyáltalán a számítógéphasználatnak nincs kultúrája itthon. Általában véve műszaki kultúra is csak nyomokban.
-
edeleny
őstag
válasz
Set-Comment™ #427 üzenetére
Akkor leírom az én történetemet!
Amit tudni kell, két vinyóm van, a tányérosok közül a gyorsabb fajta. Mindkét "C"-n van op.
Az elvárásom egy gyors, op. ami a háttérben teszi a dolgát, úgy hogy nem is tudok róla, hogy van. Gyorsan boot-ol.
Amikor megjelent a WIN8 legelső változata, feltettem! Majd hasra estem! Látványosan gyorsabb volt minden tekintetben mint a Win7! Voltak betegségei, de nagyon jónak ígérkezett. Aztán jött az RTM és cseréltem. És jöttek a gondok, óránkénti fagyások, az addig is megszokhatatlan csempék, idegbajos rángások az egérrel, ez előtte is meg volt! A Boot jóval lassabb mint a Win7, meg az op is lassabb.
1 nap után legyalultam! Majd a végleges változat.Az ugyan így járt, fagyott mint az északi sark, szebbek nem lett szebb, de gyorsabb se, semmivel. A következő egy évet csuklással töltse az aki kitalálta, hogy a kikapcsoló gomb jobb oldalt legyen!!
Nyár közepén alaplap-proci-memó lett cserélve! OK akkor a friss ropogós hardvereken nézzük meg mit tud a 8-as. Már nem lehet indok, hogy A8N-E lap AthlonX2 proci.
Gyakorlatilag, semmi változás. Összeomlások, lefagyás, csúnya kinézet, tetű lassú op.Jött a 8.1, és az ég világon semmi sem változott.
Most SSD-re telepített 8.1-ről vagyok. Ma, még csak 4x omlott össze. nem tudom mi lehet a hiba. Ok mondták máshol, a HD3850 nem új, nincs hozzá megfelelő driver. "Ez is az MS hibája?"
Igazából van hogy tolom full grafikán 4 órát a Civilization5-t, és semmi gond, aztán később bekapcsolom, semmihez nem nyúlok és három perc múlva le van meredve!Nem is érdekel ki hibája. Nem megy! Ami nem megy meg nem kell erőltetni.
Hogy mit kell elviselnie az MS-nek? Hát nem a fórumot az biztos! Az eladási adatokat annál inkább! Ha az internet valaminek a rossz hírét kelti, az az életben sem számíthat nagy sikerre. Márpedig itt van rossahírkeltés.
Csak egy példa! Szőke Éva ismerősöm megkért, állítsak már neki össze egy gépet. Mondom neki, hogy bemész veszel egyet, az Iwiw, meg a tetrisz megy majd rajta. Nem jó válaszolta mert azon win8 -van, és a neten azt mondták az nem jó olyat ne vegyen, állítsak össze én egyet, és tegyek rá Win7-t.
Most erre mit mondjak? Az MS elképzelése az volt, hogy aki szereti a PC-s 8-at, az majd ilyen táblagépet vesz! Hát ez a stratégia nem áll fényes jövő előtt.
Nagyapám megmondta: Fiam tudod mire jó az ami mindenre jó? Semmire!!
-
VIC20
őstag
válasz
Set-Comment™ #441 üzenetére
Most beazonosítgathatod, ha akarod (Szerintem egyébként tévesen, de mit számít ez? Én meg arról a szóról, hogy ,,tárgylástechnikátokat" levonhatom, hogy az meg túlzó általánosítás, és akkor mi van? Boldogabb lesz tőle valaki?)
A lényeg az lenne, hogy a mondanivalóval is foglalkozz. Csak néha, hébe-hóba.
Az előző hozzászólásomban konkrét érvet hoztam, meg lehet(ne) győződni az igazságtartalmáról, erre te meg azt írod ,,Epp tanulom a targyalotechnikatokat, ne zavarj.": vagyis egy szellemesnek szánt megszólalással kitérsz. Ezt viszont (mármint az érvek ütköztetésének hiányát) - úgy emlékszem, mások is számon kérték rajtad korábban.
Hol az a bajod a fórumtársakkal, hogy nem olvasnak a sorok között, hol az, hogy belemagyaráznak a mondandódba olyat is, amit nem akartál, aztán meg épp te adsz a szájukba olyan állításokat, amiket nem is mondtak. Legutóbb két, egymást követő rövid mondatban, amelyek között - a fentiek miatt - nem kis ellentmondás feszül. Hát, ezen mosolyogtam egyet.
-
VIC20
őstag
válasz
Set-Comment™ #439 üzenetére
,,Mert belelattok fassagokat masok iromanyaiba."
Hogy belelátunk?! Már megbocsáss, de ezeket te magad írtad le, olvasd vissza saját magadat.
,,De amugy tokre igazatok van, az egesz MS ugy szar ahogy van."
Ez viszont nem emlékszem, hogy elhangzott volna. Én biztosan nem írtam ilyesmit, nem is gondolom, hogy így lenne, de szerintem más se állított ilyet. (Mások gondolatairól meg nem tudok számot adni.)
Bocs, ez két mondatod, így egymás mellett nagyon viccesen hatott!
-
Tikakukac
titán
válasz
Set-Comment™ #435 üzenetére
Azt, hogy mindegy ki mit ír, arról nem az MS tehet, hanem a userek, a gyártók meg mindenki más. A legjobb esetben is korlátozottan igaz.
szerki.: akkor fogalmazz érthetően, ne használj olyan stíluseszközt amit nem tudsz pontosan és lehetőleg konkrét ellenérvekkel cáfold azt, amit a másik állít. Ha ez megvan akkor nem fogom azt hinni, hogy csak bújócskázol a mondatokban és veted virtuális papírra a kb. semmit.
-
Tikakukac
titán
válasz
Set-Comment™ #433 üzenetére
Ez szép, de az előbb marhára nem ezt írtad le, amit most állítasz. Magyar tanártól szeretnél tanácsokat kérni, hogy mi nem jött össze az előbb? Van kéznél
-
Tikakukac
titán
válasz
Set-Comment™ #425 üzenetére
Akármit mondanak, te meg védeni fogod
Most arról lehet vitatkozni ki a nagyobb butuska elefánt: aki leírja a hibákat, vagy aki azt mondja mindenkire, hogy idióta mert az nem is úgy van
Ez tényleg ilyen, ha még fizut sem kapsz akkor főleg nem értem. Nekem még okom lenne rá, mert én tényleg kapok részben fizut onnan is, lám, mégis ki tudom nyitni a csipám.
woland_y2k: Mindegy mit mondd az MS, a szívás az rohadt nagy és nem értem még mindig miért nem buktak ki ezek tesztelésnél. Vagy ha kibukott mit vártak kiadás után.
-
válasz
Set-Comment™ #425 üzenetére
Ha egy cég nagy arccal áll ki, hogy itt az új zzzuppperrrr cucc, akkor férjen is el a hátán a csapás, ha nem jó a zzzzuuuuppperrr cucc.
Meg azért van különbség akozott, hogy csak egyszerűen szid valamit az ember, meg hogy tudja, hogy van más is (amit használok is pl.), ami esetleg egy csomó macerától mentes.
Komoly kritikát, egy eléggé komolytalanul megoldott dologra?
-
brumi1024
veterán
válasz
Set-Comment™ #406 üzenetére
Ezek a számok jelenlegi formájukban háttérinformációk nélkül semmit nem mondanak. Annyit lehet biztosan állítani, hogy a 8.1!=8. Konzisztens a számozási rendszer alapja?
Felőlem akár kisnyuszinak és barnamedvének is nevezheti a Microsoft az oprendszerét, amíg ő azt kommunikálja kifelé, hogy ez egy frissítés, addig a user jogosan panaszkodhat, hogy a frissítés a laptopok elég nagy részét használhatatlanná teszi, ergo ez el lett b.szva. De mindent meg lehet magyarázni, de az általános fogadtatás és a vélemények sok mindent elárulnak.
-
Glenda
addikt
válasz
Set-Comment™ #406 üzenetére
Azért ilyenkor látszik, hogy az NT6 milyen brutálisan jól sikerült...
-
cucka
addikt
válasz
Set-Comment™ #370 üzenetére
Felejtsük már el ezt a hozzáállást. Nekem volt egy gyárilag működő gépem. Most, hogy frissítettem, lett egy nem működő gépem. Az Intel videókártya driver miatt el sem indult frissítés után, és arra még mindig nem jöttem rá, hogy a gépben lévő Radeon kártyát hogyan lehetne életre kelteni 8.1 alatt. Ezek nem valamilyen egzotikus hardverek, hanem konkrétan ugyanaz az Intel videókártya, ami a gépek 90%-ában működik, meg egy közönséges Radeon mellé.
És k*rvára nem érdekel, hogy a Microsoft vagy az Intel vagy egy harmadik cég a hibás. A számítógépem eddig működött, frissítés után nem működik, pont. Mi a kifogás, a Microsoft nem számított rá, hogy Intel integrált videókártyás gépen szeretnél frissíteni, ez egy meglepő helyzet, amire nem készültek fel? Vagy ha már összeb*sszák a driverkezelést, hogy a Win8 driverek ne működjenek 8.1 alatt, akkor túlzás azt kérni, hogy frissítés előtt szóljon, ha az új verzióhoz még nincs elérhető driver?
És akkor most olyanról ne beszéljünk, hogy miért törli az offline felhasználói fiókjaidat egy oprendszer frissítés. Ha az Apple adna ki egy ilyen frissítést, ami ilyen szinten elrontja a júzer gépét, akkor szerintem rájuk gyújtanák az Apple Store-t.
Azért vettem zsírúj, gyárilag oprendszerrel szerelt gépet, hogy b*szakodás meg javítgatás meg driverkeresgélés nélkül működjön. Úgy látszik, ezeket az extrém igényeimet 2013-ban a Microsoft meg a gyártópartnerei nem képesek lefedni. -
VIC20
őstag
válasz
Set-Comment™ #386 üzenetére
Na, de mi az értelmes egy infradiódában? (Avagy a többi embert, mint melegvérű élőlényeket degradáljuk le erre a szintre, hogy enmagunk felsőbbségének burkolt kifejezésével nyerjünk némi lelki kielégülést?)
-
válasz
Set-Comment™ #384 üzenetére
Sok minden nem értelmes itt, de sok egyéb cégnél (ahol értelmes infra van, pl. ahol asszon dolgozik) is csinálnak ilyet. Meg csak cégben lehet gondolkodni? Van ám a VM-nek otthoni felhasználása is. Ja, meg nem minden cég enterprájsz, külön szerver adminisztrációval...
Én is nagy megelégedéssel használom a Vmware-t pl. olyan dolgokra, amikre feleselges egy másik fizikai gép (live image-k készítése, hálózatról bootoló Linux készítéshez, stb.).
Néha el kéne gondolkodni azon, hogy nem a szerver adminisztrációért vannak azok a hülye userek, hanem fordítva. Ők használják az alkalmazásokat, és az a cél, hogy minél kevesebb macera legyen azokkal. Én legalábbis ilyen idejétmúlt módon látom a dolgokat, az elmúlt majd' 10 évben, amióta IT supportban dolgozok, hogy általában mi azért vagyunk, hogy a sok hülye user tudjon dolgozni, mert a legtöbb cég azoknak a munkájából él meg... -
VIC20
őstag
válasz
Set-Comment™ #384 üzenetére
,,"De de sok galád nem általl vituális gépen más OS-t is futtatni! És az a gáz, hogy ez általában működik is..." - galád helyett más szót használnék, azért mert sok a "hozzáértő" attól még nem létjogosult a hülyeségük...
Nálatok meg minden lehet, csak értelmes infra nem."Ha jól, emlékszem, konkrétan oktatási központot írt a kolléga; na persze, engedjük csak rá a tanulná vágyó pl. rendszergazda-palántákat, hadd csesszék szét egyből az éles rendszert, kiváló ötlet. Jómagam pedig (meg szerintem még sokan) a saját kis ,,egyszemélyes oktatási központunkban" azokat az eseteket akarjuk elkerülni, amikről itt többen beszámoltak, néha igencsak felindultan (magyarán: gallyra ment a rendszerük a frissítéstől).
(Ezeken kívül persze más esetekben is indokolt lehet a virtuális gépre telepítés, de fölösleges belemenni, mert egyrészt nem tartozik szorosan a tárgyhoz, másrészt szerintem úgyse hinnéd el. Csak egy példa: maga a Microsoft mit is alkalmazott a 7-esben szemérmesen ,,XP mód"-nak becézve?
)
Meg aztán minek is magyarázkodni? A Windows 98, XP, 7, és persze a Linuxok is rendesen működnek virtualizálva. Most akkor mért legyen/lenne a 8(.1)-es kivétel?
Egyébként mi az az ,,értelmes infra"?
-
válasz
Set-Comment™ #377 üzenetére
Mindegy, milyen driver, aszongyák az a jó, akkó' mUUkoggyon! Ha más oprendszerek lehetnek hibásak egy driverért, akkor a nyóc is
"Virtualizálás meg nem arra való, hogy tökfej konzolon guit nyomogasson, hanem erőforrásmegosztásra"
Szerveroldalon igen. De de sok galád nem általl vituális gépen más OS-t is futtatni! És az a gáz, hogy ez általában működik is...
Kapaszkodj meg, nálunk az oktatólaborban is vannak windóz tetején más verziójú windózok..."Az, hogy van akit idegesít a charm, még nem jelenti azt hogy rossz"
Nem is mondtam, hogy feltétlen rossz, de személy szerint zavar, lassít (állandóan feljön) és idegesít. A KDE hasonló megoldásai 100x jobbak, nem ugrottak még úgy fel, hogy ne akartam volna. -
válasz
A charm leginkább az ideesítésre volt jó eddig nekem (a KDE-n is kilőttem az asztalszéleket, kivéve a bal felső áttekintést). Sok usert nagyon zavarnak.
És. Egy olyan világban, ahol a MS a virtualizáció egyik nagy hirdetője, talán a saját OS-e működjön már virtuális gépen rendesen. Bár, persze MS tempóban ez nem követelmény.
"Es egy szar VGA driver miatt az OS-t hibaztatod? Szakmai hozzaallas."
Miután a MS veri magát, hogy most már vannak normális, beépített driverek? Hát, most már lehet... -
brumi1024
veterán
válasz
De ha 3 gyártóból 2 esetén(Intel, AMD) meghal a rendszer az elvileg 8.1-re való driverek miatt, akkor lehet, hogy nem csak a gyártó a hibás, nem? Holott elvileg ez csak egy SP a Windows 8-hoz. Én eddig 3 gépre próbáltam felrakni: Inspiron 5737, Latitude E5530 és MBP 15" mid 2012, egyiken sem volt hibátlan és fagyás/kékhalál/fekete képernyőmentes a frissítés, és egyiken sem tökéletes a rendszer. Ez 3 különböző gyártó, elég friss hardverrel(2 Ivy, 1 Haswell), nem olcsóbb gépek, jó támogatással, és természetesen legális MSDNAA Windows. Szóval ha jól értem az MS tökéletes, hibátlan és überelhetetlen rendszert adott ki, de a Dell és az Apple, az AMD meg az Intel nem tudnak rendes drivert kiadni és ők a hibásak mindenért?
-
VIC20
őstag
válasz
Ugyan már! Mi értelme a virtualizációra fogni? Szerintem a virtuális gép mindent rendesen és gyorsan csinál (i5-2500k, 4 giga RAM-ot kapott a 12-ből), és TELJES KÉPERNYŐN. Mi a gond? Hogy egy triviális példát mondjak: natívban majd hatékonyabb lesz a metrós alkalmazások bezárási procedúrája (leráncigálni a képernyő aljára és még tartogatni is egy kicsit), mint egyet kattintani az ablak sarkán? Szerintem nem.
Nem a virtualizáció a probléma, hanem egyszerűen a rendszer használata és logikája nem jön be, nekem nem hatékony, ennyi.
Nagyon vártam a Win8-at, nem jött be. Nagyon vártam a 8.1-et, nagyon szerettem volna, ha tényleg jól használható rendszert kapok végre. Csalódnom kellett. Ennyi. Talán majd a legújabb. Idő van bőven 2020-ig.
-
Tikakukac
titán
válasz
Nem tudom ki papol itt arról, hogy ez egy ingyenes frissítés. Nos, én elvárnám egy ingyenes frissítéstől, hogy utána lehessen a gépet használni. Nem jobban mint előtte elnézést kínálok előre is a pofátlanságomért. Csak úgy natúrban. Ha jobban belegondolunk, akkor valóban, qrva szar VGA driverek. Hiszen mindenről az tehet, az adja a képet, nem az oprendszer. Okos-okos, ultimate érvként elfogadom, nyertél
-
Tikakukac
titán
válasz
Set-Comment™ #363 üzenetére
Győzelmi zászló szinten nem megy most már a váltható grafika, ezzel együtt altatásban totál beragad a fullfekete képernyő, ez win8-on is megvolt, most viszont konstans halál, sohasem jön ki belőle.
Integrálttal ha indítok valami akkor néha ledob, néha lefagy, külső monitort random eldobja és belefagy abba is. Néha pedig aktiválja a szopórollert és kidob a szép csempékre, környékére nem megyek a gépnek csak úgy natúrban.
Továbbra is azt mondom aki vesz notit, hogy ha nem múlik az élete rajta, akkor ezt még várja ki, keressen egy lelkes vállalkozót akinek olyan gépe van és nézze meg. -
Glenda
addikt
válasz
Set-Comment™ #366 üzenetére
+ a charm pont azért jó, mert elengeded az eszed és lehúzod a sarokba ameddig tudod. RDP-n !fullscreenben ez nem működik...
-
VIC20
őstag
válasz
Set-Comment™ #366 üzenetére
,,A delikvens" nem tud olvasni, vagy nem érti, mit jelent az, hogy ,,teljes képernyőn" futtatva...
,,"munkaasztal vezérlésére az MS által megálmodott lehetőségek se lesznek használhatóbbak." - ez meg szimplán maradi hozzáállás..."
Ez meg egy szimplán hülye hozzászólás.
-
válasz
Nem ártana, ha rendesen működne rajta...
-
VIC20
őstag
válasz
Ééés?! Akkor mi vaaan, he?!
Teljes képernyőn, sőt, natívan telepítve se lesz szebb a külcsín, a kéretlen és levakarhatatlan ,,segítségeket" kikapcsolva, a munkaasztal vezérlésére az MS által megálmodott lehetőségeket használva se lesz használhatóbb az egész.
-
Tikakukac
titán
válasz
Set-Comment™ #360 üzenetére
Biztonsági őrökre is nagy a kereslet akik figyelik a csúnya "másokat", nem bántásképpen, de ha már egyből személyeskedéssel nyitsz egy véleményre akkor nem tudom mit vársz másoktól.
Más: kipróbáztam az egyik tesztgépen a 8.1-et, úgyis végeztem, szóval ha omlik akkor nincs gáz. A frissítés viszonylag könnyen ment, utána viszont úgy megzuhant a gép, hogy öröm lett nézni. Aláírom, elég friss haswell procis AMD karis a gép, de Istenem egy frissítéstől ne haljon már le az egész rendszer.
-
Khan13
senior tag
válasz
Set-Comment™ #347 üzenetére
Vagy a Samsungé, ha nem engedik telepíteni az újabb drivert. Engem a Fujitsu szivatott Windows 7 alatt ezzel, hogy az első HD3000 drivert használhattam csak, az újabb nem települt, mert gyártói korlátozás van, aztán Windows 8 alatt nem korlátozták és érezhetően gyorsabb lett a feldolgozás (játék alatt is nagyobb fps, pl. 15 helyett 30). 8.1-ben pedig a beépített nagyon jól teljesít szerencsére. Kezdetekkor volt IE alatt némi grafikus bug, de már javították őket. Egyébként amit írtál teljesen jogos, nem mindenért a Microsoft a hibás.
-
válasz
Set-Comment™ #318 üzenetére
"Vallalati IT = Microsoft"
A MS szerint...
Vagy vállalati IT=használhatatlan szemetekkel dolgozz? -
válasz
Set-Comment™ #316 üzenetére
A usernél win7 volt. IE11-et tettünk rá.
8.1 nálam sincs, gondolom majd lesz...
Mindenesetre, ha a FF feature kikapcsolása vicces is, megoldható távolrólMeg aztán van ez is, GPO-val.
De ha nem is. A GPO-n kívül ismersz más szavakat is?
Illetve, te is csak Microsoftban tudsz gondolkodni. -
válasz
Set-Comment™ #303 üzenetére
Nem user vagyok, csak nem szerveroldalon dolgozok, tehát nem sok GPO-t tudok konfigolni.
Proxybeállításra azért biztos hogy van más megoldás - előző melóhelyen csak a céges proxyval lehetett kimenni a net felé, mással nem, minden böngészőből. Különben itt szabadon telepíthetnek legális cuccokat (MS-t meg pláne) sokaknál van már IE11.Amúgy nem vagyok benne a témában, de [link]
Azért ez már használható."Production-ven használni két hetes oprendszert ráadásul citrixre... Több mint amatőr"
A Windóz hét nem 2 hetes
Különben meg mit tudtunk csinálni? Gépet újrarakni a szar böngésző miatt?De arra azért nem tudsz mit mondani, hogy bűn lassú? Márpedig az elég rendesen visszafogja a melót errefelé.
-
válasz
Set-Comment™ #293 üzenetére
Nem tudok, de nem vagyok benne teljesen biztos, hogy nélkülözhetetlen.
Különben a GPO-s szabályozás mellett is van, ami fontos lenne. Stabilitás? Ilyesmik?
Ha egyszerűen az alkalmazások nem működnek rendesen vele, akkor izélhatod a GPO-t. -
Glenda
addikt
válasz
Set-Comment™ #293 üzenetére
Még mindig nem érted
A Windows GONOSZ! Miért kellene egyáltalán GPO? Nyílt? -
válasz
Set-Comment™ #291 üzenetére
Meg lehet azt oldani másképpen is (mondjuk nem engedni azokat az oldalakat, amik károsak, meg fészbúkot, meg ilyeneket). Ezek az IE-t megölő dolgok mind belső hálós cuccok...
Meg a content filter megléte-nem léte nem magyarázat arra, hogy más böngészők mitől gyorsabbak. (Úgy gyorsabbak, hogy a hálózatra vársz, nem a hálózatra ÉS a böngészőre, hogy megmozduljon.) -
válasz
Set-Comment™ #278 üzenetére
Miért ne lehetett volna közhelyet írni, ha így van?
"de ugyis kenytelen megszokni" -> nem. Nem csak windóz van.
@GoodSpeed : Az IE-ről csak annyit, hogy a céges cuccaink közül, ami pár verzióval ezelőtti IE-re lett fejlesztve (és azokon elvileg jól működött), azokból nem egyet már csak FF-on használnak a userek, mert az újab IE-ken bugzik. De úgy, hogy rántja magával az egész böngészdét.
"A topikban egyébként csak kritizálod a Windows 8.1-et, de érdeklődsz egyáltalán a termék iránt? Azontúl, hogy elmondod minden ilyen fórum témában, hogy rossz? Van ilyen licenced? Használod napi szinten? "
Ha ő nem is, de én melóhelyen Win8 (korábban 7), mert az a kötelező, otthon meg Linux. A'sszem van alapom." Az általad említett böngészőkből kb egy tucat főverzió jelenik meg azon időintervallumon belül, ami két IE főverzió megjelenése közé esik."
És? Ez nem zavarja az átlagusert, ő csak azt látja, hogy az IE lassabb, és néha szétesnek az oldalak.Az meg, hogy a szerves része, azért jó, mert vannak userek, akiknek az automatikus indításban van vagy 5 cím az IE-ben, és egy Core i5-ön ez azt okozza, hogy a Win7/IE akármennyi páros egy időre megáll, mire megnyitja a tabokat.
-
válasz
Set-Comment™ #275 üzenetére
Az emberek, bizonyos körök legnagyobb sajnálatára, nem egyformák
-
BiP
nagyúr
válasz
Set-Comment™ #275 üzenetére
Valahol igen. De most ez kinek a hibája? Olyan mindenkié és senkié.
Részben a MS-é, mert erőlteti a rendszert, de muszáj neki, mivel máshogy nem térnének át az emberek. Részben a felhasználóé, aki meg szeretné azt és úgy használni, amit eddig megszokott, mert kényelmetlen az új, de közben azért haladni is kéne a korral.Akinek tetszik az új, meg tudta szokni, vagy neki hatékonyabb, az örüljön, hogy találkozott a MS igényével.
Akinek meg nem tetszik, vagy nem tudja megszokni vagy esetleg kontraproduktívvá vált az ő keze alatt, az meg ugyan hadd tartsa meg a jogot, hogy neki ne tetsszen. -
válasz
Set-Comment™ #273 üzenetére
Nem gáz. Ha tudod, használd. Semmi gond nincs egész addig, amíg van választási lehetőség.
Persze annak az embertípusnak, amelyiknek eszébe sem jut probléma esetén valamit tenni, vagy utnanézni, mit lehetne csinálni, hogy ne szenvednie kelljen, mindegy, ez megfelel. A MS erre játszott, de úgy tűnik, erre még nem elég "érett" a társadalom -
válasz
Set-Comment™ #267 üzenetére
A funkcionalitás egy teljes értékű oprendszernél is fontos. Tehát ha nehezen használható, az gáz.
Az innovatív elgondolások meg nem mindig válnak be. Ha erőltetik, ha nem. Ld. még BMW iDrive.
(Hát még ha nem is biztos, hogy innovatívak.) -
ranat
csendes tag
válasz
Nem az innováció a gond sosem.
Az Apple azzal csinált forradalmat, hogy új eszközre adott új, követendő szoftvermegoldást. Az MS annyit csinált, hogy egy régi eszközre ráerőlteti az új eszköz megoldását. De a régi eszköz és az új eszköz használati logikája eltér, ezért a megoldása nem előre mutató.
A metró ragyogó innovációs termék szerintem. Tök jó cucc. Tapis gépekre; tabletre és telefonra. PC-re nemsok előnye van. Nincs előnye PC-re....
A metró nem egy funkció, hanem maga az irány és PC-re ez az irány visszalépés. Amit eddig meg tudtak oldani kis méreten, ahhoz most 2 képernyő is kevés? Régen voltak ilyenek a Cobolos alkalmazások.
A startmenü-höz képest semmi újat nem ad a metró PC-n. Sőt. Amit eddig alapesetben elértem kis egérmozdulattal és egy klikkélessel, ahhoz most legalább eggyel többet kell klikkelnem és többet kell huzigálnom az egeret (Pl: nemrég használt dokumentumok) De igazad van ez csak a mindennapi általános használati nyűg. Kicselezhető jó kis szoftverekkel (amik persze pluszba terhelik a gép erőforrásait).
A metróval az a legnagyobb gond, hogy az maga az oprendszer már és ezt az irányt akarja tartani az MS. A metró PC-n szórakozásra (böngészés, játékok elindítása, vásárlás, arckönyv...) elég (nem jobb mint az asztal a tálcával), de munkára sokkal kényelmetlenebb. (Munkánál sok alkalmazás van nyitva egyszerre, több alkalmazás eredményeit kell használni egyszerre, saját, testre szabható környezetre van szükség... ezt a metró nem adja meg és visszalépés az eddigi ablakos oprendszertől).Az MS elkészített egy ragyogó oprendszert táblára és mobilra. A gond az, hogy ötlete sincs, hogy PC-n hogyan tovább. Ezért lustaságból PC-n nem csinált semmit, hanem felerőltette a mobil oprendszerét és alápakolta a régi dolgokat is immár csak elérhető funkcióként. A tablet és a mobil nem való munkára, így elég kényelmetlen lesz, ha az irányt folytatva mondjuk a 10-es windows már csak egy nagy mobilrendszer lesz.
-
törölt tag
válasz
És valóban: nincsenek érveid. Csak véleményed van. Az érv a bizonyítás kísérlete. Semmivel nem támasztottad alá, hogy ez előrelépés lenne általánosan. Hogy te rácsodálkozol a világra, a más kérdés.
-
törölt tag
válasz
Set-Comment™ #249 üzenetére
"jajdeszarametro"
Gondolj bele: ha Jobsnak nem jut eszébe tapis telefont csinálni, ráadásul egy birka tömegnek mint a világ legkúlabb cuccaként nem sikerül prezentálnia, akkor Ballmer sosem neveti ki, kvázi sosem lesz piacrobbantó, sosem lesz mobolkütyü robbanás, amire az MS a WP-vel és a metro-val ragátl, de elkésett és elb.szta, ezért gondolták, csak azért is terjesszük el. Ha a júzerek maguktól nem veszik, akkor majd kikerülhetetlenné tesszük. Így került eléd, aki bevallásod szerint billentyű-cli fetisiszta vagy. És ezek szerint eddig tudtad megoldani, hogy azokat az számodra eddig is fontos infókat ilyen egyszerűen nézd meg, mint most a startscreen-en. Vagy eddig nem tudtad összehozni, akárhogy próbálkoztál is? Vagy eddig nem is volt rá igényed?Különben milyen 5 évről beszélsz?
Értem én, hogy nincsenek igazi érveid. Az "én mscdefeghijklmnopqrstuvwxyz 0-∞ vagyok" nem az. A vagdalkozás sem az.
-
törölt tag
válasz
Set-Comment™ #249 üzenetére
Azért az mégis jó dolog, hogy a topicban, a trollok száma öt alatt stagnál
(#250) VIC20: hiszel a reinkarnációban ?
-
törölt tag
válasz
Set-Comment™ #240 üzenetére
"Szerver=parancssor, billentyűzet"
Hát persze. Plusz az elmaradhatatlan, forradalmi, rendszergazdák élete megmentője METRO. Ez lemaradt. Mert a szerveren kicsit más trendek uralkodnak. És a kötelező "épületes hülyeség".(#245) BiP
Mert neki az az érdeke, hogy ezt mondja, mert pénze van belőle. Mi nem érthető ezen? -
válasz
Set-Comment™ #242 üzenetére
Ezért írtam, hogy állítólag ^.^ De ha szerveren jó, miért rossz desktopon?
Nem kötelező, de lehet használni..
-
válasz
Set-Comment™ #240 üzenetére
De a parancssor elavult
(Állítólag.)
-
törölt tag
válasz
Set-Comment™ #225 üzenetére
Ezt már az előző után olvastam:
"Ezek barmennyire ellenkeznek a valtozas elleni emberek, gyorsitjak az informacioszerzest"
Well. Mint előbb írtam és mint te is tudod: a billentyűzettel való kezelésben semmi nem változott. Még az startscreenre kirakott adatokat is össze tudod gyűjteni a szerver egy ablakában, így nem a Win billentyűt kell megnyomni, hanem a klasszikus ALT-tab-ot, és ugyanaz történik. Pedig a két billentyű használata miatt még csak nem is kétszer annyi idő. Szóval pont semmit nem tett hozzá a csempe. -
brumi1024
veterán
válasz
Set-Comment™ #225 üzenetére
Az a gond, hogy csak a start képernyőt tartod a kezelőfelület újdonságának, pedig nem az az egyetlen, és azzal nincs is igazán sok problémám(a rendszer inkonzisztensségén kívül). Engem főleg a Charm Bar, a "multitasking" menü, tehát a sarokból előhozható felületek zavarnak. Egyrészt kényelmetlen, főleg a Windows 8-ra optimalizált touchpadokon, másrész szerintem nem illik a rendszerbe. De ott van például a hálózatválasztó menü az asztalról: otromba, nagy, minimális infót ad, a helyhez képest, és pl egy hálózat tulajdonságainak megnyitása +1 kattintás az előző rendszerhez képest. Hasonló a kikapcsolás: vicc, hogy eleinte rá kellett keresni a neten, hogy hol a kattintható kikapcsológomb. Egyszerűen az az érzésem a rendszerrel kapcsolatban, hogy hülyének néz, annyira el akarja rejteni a "bonyolultabb funkciókat".
-
válasz
Set-Comment™ #230 üzenetére
Te egy certificate vagy ?
@Glenda : Meg khm. A XP-ben is ott volt még a Progman. Volt idő átállni a 3.1-ről a '95 kinézetű izékre.
A Win8 is visszanyomható a '50-like felületre. Ezzel nincs gond, van, akinek bejött az effektmentesség.Én meg jobban szeretek Start menüt használni, de néha felbukkan azért a Start screen, véletlenül, aztán mire azt betölti, az idő. Ha meg valami app elindul, azt is ki kell lőni...
Nekem azért van pár dolog nyitva. IE-ben futó cuccok (csak abban megy), Outlook, Lync + fusihoz króm. Néha Gimp, Excelek, Wödör melléjük, meg 1-2 céges belső progi igény szerint...@BiP : Nekem nem a külső progikkal van a bajom, hanem a hozzáállással.
-
válasz
Set-Comment™ #220 üzenetére
@Glenda : Nem mindenkinek tetszik az, amit kap a képébe. A TV UI-nál valamivel kevésbé zavaró, ha nem logikus (de azért lehet az).
Másrészt egy TV UI sokkal egyszerűbb, mint egy PC-s oprendszer.
A TV-n is sokan cserélnék, ha lehetne.PC-n viszont az oprendszer egyes elemeinek cserélhetősége sokkal egyszerűbben megoldható, mint egy TV-nél.
(Különben vesd össze, amikor valakinek az a baja, hogy a nemwindóz nem úgy néz ki, mint a windóz, akkor miért nem lehet azt mondani, hogy mert csak?
)
Az egyszerűsödéssel sem értek egyet. Minden bonyolultabb, csak el vannak rejtve a bonyolult részek. Egy bizonyos fokig oké is, de amikor bele _kell_ túrni, már nem. Illetve aki nem szereti a hackelést, az nem hackeli, másoknak meg lehetne egy jelölőbox, hogy akkor innentől startmenü.
@Set-Comment™ : Ez megint csak rád igaz. Én meg melóban vagyok kénytelen MS cuccokat használni, és a hajam kihullik már. Melóba nem jó a Start screen. Ennyi.
-
törölt tag
válasz
Set-Comment™ #221 üzenetére
Az Aero megmaradt az Aero Glass repült
Mindjárt javítva is lesz
-
brumi1024
veterán
válasz
Set-Comment™ #220 üzenetére
Csak az a gond, hogy a nem konzumer piacot is ezzel a rendszerrel akarják kiszolgálni, és egérrel szvsz ez a felület idegesítő és nem kényelmes. És ugye a pro közegnek(értsd: pl programozó, mérnök, matematikus, stb.) a számítógép használat általában != böngészés+játék+esetenként Office, ide pedig már nem olyan kényelmes a felület.
-
törölt tag
válasz
Set-Comment™ #167 üzenetére
"Aero-t ugyanigy fikaztak a fotelguruk, most meg mindenki sirja vissza. Kovetkezetesseg egyes."
Ja, amikor a Vistában megjelent, állandóan sírtak, hogy milyen erőforrás zabáló, aztán 7-nél is, hogy fölösleges, most kivették az Aero Glass-t (az Aero maradt) az a baj... vagy csak akiknek akkor tetszett azok ugye most hiányolják. Egyébként meg pár perc alatt megoldható a probléma, ingyenes és fizetős megoldásokkal egyaránt ( WindowBlinds).[ Módosította: mukibuci ]
-
válasz
Set-Comment™ #215 üzenetére
Akkor túl sokaknak van ugyanilyen véleménye.
A Canonicalt is sokan szidják még ma is a Unityért, aki eddig Ubi rajongó volt, az is. Ott sem volt tejfel a váltás.
Csak megint : windózon nem tudod cserélni a felületet. Ott eszed, amit kapsz. Nem szimpi, nem modern hozzállás. Vagy lehet, hogy pont az? -
válasz
Set-Comment™ #212 üzenetére
Sajnos eléggé igaza van. Átlaguser gyomra nehezen veszi be, hogy pl. a metrós szexplorer meg az asztali két külön cucc, két külön tartalommal, stb.
-
törölt tag
válasz
Set-Comment™ #196 üzenetére
Nézd. Azzal senkinek nem lenne baja, ha csak a start screen lenne, lecserélve a start menüt. De egy skizo rendszer is van mögötte, ami értelmetlen a jelenleg pc piac még közel felét kiadó asztali gépeken, de a tapi nélküli notebook-okon is pl. a kisebb energiafelhasználás szempontjából viszonylag jelentéktelen az előnye annak, hogy a metro-s szutyok a beépített alkalmazások jó részét háttérbe tolva felfüggeszti azokat, így spórolva vagy 1-2% akkuidőt. Persze ehhez kellene statisztika, mennyi ideig is van a felhasználók többsége a metro-s illetve az asztali felületen.
Nyilván a rakétasebességű piaci részesedés emelkedés is a nagy mértékű elfogadottságot mutatja.Különben meg virkirnek igaza van.
-
BiP
nagyúr
válasz
Set-Comment™ #206 üzenetére
(#203) Glenda: Köszi.
(#206) Set-Comment™: Nálam mondjuk a restart rendszerszinten az egy leállás+újraindítás összekapcsolva (lehet, hogy rosszul gondolom), tehát azon ugyanúgy lenne értelme gyorsítani, szóval látnám értelmét úgy is. Ezért fura, hogy arra nem érvényes ez a fast startup módszer.
Persze SSD mellett mindegy, így is rohadt gyors még virtuálgépben is, csak gondoltam, ha már ezen újítottak, akkor szeretném is kipróbálni. Mivel valahol azt olvastam, hogy a start menü programok shutdown-ja nem a fast shutdown, hanem a hagyományos, "Félek" hogy a startmenüzés miatt pont a Win8/8.1 egyik fontos újításától esek el, ami még hasznos is lehetne. (pont amiatt, mert a többi újítás (charms bar, modernui) meg nem érdekel)(#208) GoodSpeed: Vicces, hogy fordítva olvassa ki a verziószámot (11.7 vs. 8.11), emiatt réginek észleli. De amíg ez csak egy informáló hibaüzenet, és megy simán, addig nincs baj.
-
törölt tag
válasz
Set-Comment™ #206 üzenetére
-
BiP
nagyúr
válasz
Set-Comment™ #200 üzenetére
Valóban, fast startup-ként találtam rá újra. (fura, hogy restart esetében nem emlegetik)
Parancssorosként vagy parancsikonként van olyan megoldás, ami ezt használja, vagy csak a charms bar-ból érhető el ez az új leállás? -
BiP
nagyúr
válasz
Set-Comment™ #200 üzenetére
Lehet, hogy a shutdown (de szerintem restartra is működik ez a gyorsítás).
Nekem az kéne, amit újítottak a 8-ban a 7-hez képest.PS-ből ? Ez mit takar.
A shutdown -r -t ismerem, mint parancsot, ez már a változtatott módon restartol vagy még az eredeti módon? -
VIC20
őstag
válasz
Set-Comment™ #196 üzenetére
Köszi!
Én belátom. Kirakom majd teljes képernyőre. És visszakapcsolom a két sarkot, mert azt azonnal kikapcsoltam telepítés után. (Elvégre ez volt a 8.1-es egyik ,,naagy újdonsága".)
Azért vicces: ha az ember minél teljesebb desktop-élményt akar, akkor bejön egy
ablaknégyzet, ami kitakar mindent, eltüntetni meg csak úgy lehet, ha az ember visszakapcsolja az egyébként őt a munkájában zavaró ,,forró sarkokat". Milyen katyvasz ez már?! -
Glenda
addikt
válasz
Set-Comment™ #175 üzenetére
-
VIC20
őstag
válasz
Set-Comment™ #171 üzenetére
Nem lehet. Ott ragadt.
Mindegy, újraindítottam. -
VIC20
őstag
válasz
Set-Comment™ #169 üzenetére
Kipróbáltam a ctrl+esc-t. Nem tudom, hogy lehet, de most ott virít a képernyő bal oldalán ez a bazi nagy nyíl a ,,segítő", pöckölgetős szöveggel, asztalon, metrón, levakarhatatlanul...
-
VIC20
őstag
válasz
Set-Comment™ #167 üzenetére
,,Meg kene ismerni elobb az alapveto dolgokat windows alatt, utana fikazhatsz.
Ctrl+Esc mukodik immaron 19 eve"
Aha, a Microsoft meg évtizedek óta azt hajtogatja, hogy felejtsd el a billentyűzetet, mert itt a csodás grafikus felület. ,,Kovetkezetesseg egyes."
Szerintem azért a billetyűkombinációk túlnyomó többségben a grafikus oprendszerek esetén a munka segítésére, hatékonyabbá tételére valók, nem ezekkel vezéreljük a rendszert. Ebben a konkrét esetben egy nyomorult, beállításokat tartalmazó képernyőre nem tenni kilépés gombot...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Honor 200 Pro - mobilportré
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- Fotók, videók mobillal
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest