Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cucka

addikt

válasz mr.nagy #395 üzenetére

Azonban erre a problémára a legtöbben kapásból szapulják a Microsoftot, holott a gyártók jó előre megkapták a rendszert, hogy elkészíthessék a megfelelő drivereket. Lehet, hogy sáros az MS is benne mert mondjuk menet közben olyan módosítást csinált amit nem jelzett a gyártók fele, de ezt nem tudhatjuk biztosan.
    Tök jókat írsz, csakhogy ezek senkit sem érdekelnek.
    Nekem, így, hogy elcseszte a gépemet a frissítés, nem olyan dolgok foglalkoztatnak, hogy vajon az Intel, az MS vagy esetleg a Samsung (a noti gyártója) a hibás, hanem olyanok, hogy eladom ezt a szartalicskát minél hamarabb és veszek egy Macbook-ot, ami nagyon drága ugyan, viszont legalább működik.
    Ezt a kitételt, hogy működjön, akár az MS is megkövetelhetné a gyártópartnereitől, úgy látszik, lesz*rják, vannak fontosabb dolgok. (Pl. láttátok, hogy a 8.1-nél a metro indulásnál segítséget nyújt? Én MS vezetőként elsüllyednék szégyenemben, amikor úgy indít a gép egy érintőképernyő nélküli eszközön, hogy magyarázza, hol és hogyan húzd az ujjad a képernyőn.)

Júzerként nem érdekes kérdés, hogy ki a hibás. Az az érdekes kérdés, hogy működik-e jól a gép vagy sem. Tőlem aztán lehet az MS, az AMD vagy az indiába outsource-olt fejlesztő hibája is. Az, hogy esetleg értek valamelyest hozzá és sejtem, hogy mi a hiba oka, na az a lényegen k*rvára nem változtat, a Radeon kártyám ettől a plusz információtól nem fog elkezdeni működni.

• cucka

addikt

válasz mr.nagy #390 üzenetére

Figy már, szép lassan 2014 van, olyan megoldást nem lehetne elképzelni, hogy a Windows még frissítés előtt le tudja ellenőrizni, hogy vannak-e megfelelő driverek? Ez nagyon science fiction kategóriájú igény? Vagy az szerinted elvárt egy felhasználótól, hogy egy kockás füzetben vezesse, hogy melyik hardvereszközhöz milyen driverek elérhetőek?
    Még én kell szarul érezzem magam, hogy a Win8 által ajánlott 8.1-es frissítés egy jól működő számítógépből egy nem jól működő számítógépet eredményez? Ne vicceljünk már.

• cucka

addikt

válasz Set-Comment™ #370 üzenetére

Felejtsük már el ezt a hozzáállást. Nekem volt egy gyárilag működő gépem. Most, hogy frissítettem, lett egy nem működő gépem. Az Intel videókártya driver miatt el sem indult frissítés után, és arra még mindig nem jöttem rá, hogy a gépben lévő Radeon kártyát hogyan lehetne életre kelteni 8.1 alatt. Ezek nem valamilyen egzotikus hardverek, hanem konkrétan ugyanaz az Intel videókártya, ami a gépek 90%-ában működik, meg egy közönséges Radeon mellé.

És k*rvára nem érdekel, hogy a Microsoft vagy az Intel vagy egy harmadik cég a hibás. A számítógépem eddig működött, frissítés után nem működik, pont. Mi a kifogás, a Microsoft nem számított rá, hogy Intel integrált videókártyás gépen szeretnél frissíteni, ez egy meglepő helyzet, amire nem készültek fel? Vagy ha már összeb*sszák a driverkezelést, hogy a Win8 driverek ne működjenek 8.1 alatt, akkor túlzás azt kérni, hogy frissítés előtt szóljon, ha az új verzióhoz még nincs elérhető driver?

És akkor most olyanról ne beszéljünk, hogy miért törli az offline felhasználói fiókjaidat egy oprendszer frissítés. Ha az Apple adna ki egy ilyen frissítést, ami ilyen szinten elrontja a júzer gépét, akkor szerintem rájuk gyújtanák az Apple Store-t.
    Azért vettem zsírúj, gyárilag oprendszerrel szerelt gépet, hogy b*szakodás meg javítgatás meg driverkeresgélés nélkül működjön. Úgy látszik, ezeket az extrém igényeimet 2013-ban a Microsoft meg a gyártópartnerei nem képesek lefedni.

• cucka

addikt

válasz VIC20 #183 üzenetére

Egy metros alkalmazást úgy tudsz bezárni, ha "megfogod egérrel" a képernyő tetejénél, és lehúzod a képernyő aljára. Azt jól vetted észre, hogy nincs bezáró gomb, amire rá lehetne klikkelni.
    Írtál már legalább 3 hozzászólást ugyanerről, töredék energia befektetésével akár utána is nézhettél volna.

• cucka

addikt

válasz brumi1024 #84 üzenetére

Nálam is intel+amd grafikuskártya kombó van a gépben, lehet emiatt jön elő a hiba. Mondjuk mindegy is, pont leszarom, engem az érdekel, hogy ne kelljen ilyen b*szakodás ahhoz, hogy használni tudjam a gépem.

Azt azért mondjuk elmagyarázhatná valaki, hogy miért települ az egyik gépen a 8.1 frissítésként, nálam meg miért települt úgy, mint ha komplett oprendszert telepítenék (egy órán át darálta, újraindult vagy ötször, szóval ugyanaz, mint ha egy pendrive-ról rátelepítettem volna a diszken lévő win8-ra)? Meg hogy miért törölte az offline felhasználói fiókomat? Vagy hogy miért állította 150%-ra a nagyítást a külső monitoron anélkül, hogy megkérdezte volna? Vagy hogy ha kikapcsol a képernyő inaktivitás miatt, akkor az miért úgy néz ki, hogy bekapcsolva marad, és fekete képernyőn ott a kurzor?
    Szóval ez a 8.1 szerintem egy teszteletlen bugos szar, minden nap várom, hogy milyen baromsággal szívok miatta. Azért nem használok desktopra Linuxot, mert nincs időm, türelmem a fentiekhez hasonló szopáshoz. Legközelebb Macet veszek, az drága, de legalább rendesen működik.

• cucka

addikt

válasz Glenda #60 üzenetére

Samsung Ativ Book 5. Az intel videókártya driver volt túl régi (2 hónapos gép), ezért a fekete képernyő bejelentkezésnél. Safe mode-ban könnyen megoldható, de az meg alapból ki van kapcsolva Win8-ban, bekapcsolni csak akkor tudod, ha be tudsz lépni normál módba. Win8 install pendrive-al megoldható, a repair opcióknál kell csinálni. Ja, és az új grafikuskártya driver, ami javította a hibát a windows szerint régebbi, mint ami a gépen volt..

• cucka

addikt

Nekem kvázi tönkretette a gépem a Win8.1 frissítés . Telepítés után fekete képernyő, kb. 4 órám ment el az egész bohóckodással. Ha laikus lennék, esetleg nincs másik számítógépem és pendriveom, akkor kb. az egyetlen opcióm az lett volna, hogy elviszem szervizbe, hogy megcsinálják. Ja, és telepítés után eltűntett a lokál felhasználói fiókomat. Mindezt azért, hogy a félkésznek érződő csempés UI-t felokosítsa, hogy most már háromnegyedig késznek érezd. Kösz MS.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés