- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Magisk
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
brumi1024
veterán
3-as pont: az ingyenes frissítés beszerzése. Végig úgy beszél róla mint egy frissítésről.
Vagy ott a store: minden Windows 8-as számítógépen a 8.1 frissítésként jelenik meg, mutatja is a frissítések közt a számláló. De az is jelent valamit, hogy az online sajtó is frissítésként emlegeti. Fordítva sem igaz, hogyha külön telepítőmédián beszerezhető, az attól még nem jelenti azt, hogy ez egy külön oprendszer.
-
brumi1024
veterán
válasz
Set-Comment™ #406 üzenetére
Ezek a számok jelenlegi formájukban háttérinformációk nélkül semmit nem mondanak. Annyit lehet biztosan állítani, hogy a 8.1!=8. Konzisztens a számozási rendszer alapja?
Felőlem akár kisnyuszinak és barnamedvének is nevezheti a Microsoft az oprendszerét, amíg ő azt kommunikálja kifelé, hogy ez egy frissítés, addig a user jogosan panaszkodhat, hogy a frissítés a laptopok elég nagy részét használhatatlanná teszi, ergo ez el lett b.szva. De mindent meg lehet magyarázni, de az általános fogadtatás és a vélemények sok mindent elárulnak.
-
brumi1024
veterán
Oké, túlzás az SP1, de akkor is csak egy frissítésről van szó, nincsenek akkora változások, mint egy teljes oprendszerváltásnál, ahol még valamilyen szinten érthető lenne a sok inkompatibilitási probléma.
(#402) mr.nagy: Linuxnál érthető, de ott messze nincs ennyire garantálva a felhasználóbarátság. Tény, a Maceknél nincs ennyi hardver, de pl ott is megvan az összes Intel integrált az utóbbi pár szériából, és mégis megtudják oldani, hogy megjelenésre működjön velük a rendszer. A 8.1-nél többel voltak problémák, pedig szerintem az Intelnek nagyobb piac a PC.
-
brumi1024
veterán
De könyörgöm, ennek nem új oprendszernek kéne lennie. Ez csak egy .1-es ingyenes frissítés, olyan mint a Windows 7-nél az SP1. Nem kellene működésképtelenné válnia a gépeknek egy ilyen frissítéstől. Ha használsz Mac-et akkor azt például láthatod, hogy ennyi probléma(nem induló gép pl.) nem volt a most kijött Mavericksnél, pedig a legalább ennyi(inkább több) újdonságot tartalmazott, mint a 8.1.
-
brumi1024
veterán
válasz
Set-Comment™ #370 üzenetére
De ha 3 gyártóból 2 esetén(Intel, AMD) meghal a rendszer az elvileg 8.1-re való driverek miatt, akkor lehet, hogy nem csak a gyártó a hibás, nem? Holott elvileg ez csak egy SP a Windows 8-hoz. Én eddig 3 gépre próbáltam felrakni: Inspiron 5737, Latitude E5530 és MBP 15" mid 2012, egyiken sem volt hibátlan és fagyás/kékhalál/fekete képernyőmentes a frissítés, és egyiken sem tökéletes a rendszer. Ez 3 különböző gyártó, elég friss hardverrel(2 Ivy, 1 Haswell), nem olcsóbb gépek, jó támogatással, és természetesen legális MSDNAA Windows. Szóval ha jól értem az MS tökéletes, hibátlan és überelhetetlen rendszert adott ki, de a Dell és az Apple, az AMD meg az Intel nem tudnak rendes drivert kiadni és ők a hibásak mindenért?
-
-
brumi1024
veterán
válasz
Set-Comment™ #225 üzenetére
Az a gond, hogy csak a start képernyőt tartod a kezelőfelület újdonságának, pedig nem az az egyetlen, és azzal nincs is igazán sok problémám(a rendszer inkonzisztensségén kívül). Engem főleg a Charm Bar, a "multitasking" menü, tehát a sarokból előhozható felületek zavarnak. Egyrészt kényelmetlen, főleg a Windows 8-ra optimalizált touchpadokon, másrész szerintem nem illik a rendszerbe. De ott van például a hálózatválasztó menü az asztalról: otromba, nagy, minimális infót ad, a helyhez képest, és pl egy hálózat tulajdonságainak megnyitása +1 kattintás az előző rendszerhez képest. Hasonló a kikapcsolás: vicc, hogy eleinte rá kellett keresni a neten, hogy hol a kattintható kikapcsológomb. Egyszerűen az az érzésem a rendszerrel kapcsolatban, hogy hülyének néz, annyira el akarja rejteni a "bonyolultabb funkciókat".
-
brumi1024
veterán
válasz
Set-Comment™ #220 üzenetére
Csak az a gond, hogy a nem konzumer piacot is ezzel a rendszerrel akarják kiszolgálni, és egérrel szvsz ez a felület idegesítő és nem kényelmes. És ugye a pro közegnek(értsd: pl programozó, mérnök, matematikus, stb.) a számítógép használat általában != böngészés+játék+esetenként Office, ide pedig már nem olyan kényelmes a felület.
-
brumi1024
veterán
Nálam is ugyanez volt a egy Dell 5737-el. Intel HD4400+AMD 8870m. Először az Intel driver volt a probléma, de az AMD driver telepítésére is ugyanez előidézhető. Szerencsére csak tesztgép, de ha a főgépem lenne nem lettem volna túl vidám. Túl sok a bug számomra még a 8.1-el, majd talán 2 hónap múlva amikor nem bétát(bár se a win7 se a win8 bétáival nem voltak ilyen problémáim, pedig mindkettőt használtam hónapokig) kell használni kipróbálom megint.
-
brumi1024
veterán
Az Intel és AMD driverekkel elég sok probléma van laptopfronton, nem ritka a fekete képernyőre bootolás. Pedig nem régi a hardver, Haswell i7+HD4400+AMD 8870m. Hiába próbáltam az elvileg 8.1 kompatibilis drivert nem sokat segített. Mellette van egy-két fagyás is, szerintem a 8 stabilabb. Megy is vissza mert jelenlegi állapotában számomra használhatatlan a 8.1.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen monitort vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Már az Apple AI-igazgatóját is elcsábította a Meta
- Tőzsde és gazdaság
- Hálózati / IP kamera
- Autós topik
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest