Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
mr.tamasbiro #507 üzenetére
valami jogosultsági probléma?
-
törölt tag
Oh, bazz! Oda a 8.1-et telepíted. Ami attól még frissítés is, hogy külön OS-ként is telepíthető. Csak mert közel olyan modellben kezdtek gondolkodni, mint az Apple. Ha teljesen új OS lenne, akkor hiába van 8-ad, az Appstore-ból letöltés esetén is fizetned kellene. De k.ra ingyenes. Nem azért, mert olyan végtelenül jó fej az MS vezetése. Hanem azért, mert frissítés.
-
törölt tag
ad1. Tényleg nem olvastad el, mire reagálsz.
ad2. Most sem.
ad3. Értem én, hogy nem tetszik, amikor ezt megemlítem, de ezért ne haragudj rám. Vagy haragudj. De ez rólad szól, nem rólam. Különösen, ha magad is elismered, hogy nem olvastad el, mire válaszolsz. Nem egyszerűbb, ha nem válaszolsz, mint hogy teljesen feleslegesen pattogsz a saját hibád miatt?
ad4. Ki kérte, hogy válaszolj? Leírtam a véleményemet. Nem kell rá reagálni. Különösen, ha nem is neked címeztem a hsz-t.
ad5. Senki nem beszélt arról, hogy azért kell újra rakni, mert valami baja volt. Azt írtam, hogy ad5.a) ha Win 8.1-ről vissza akarsz menni, akkor kell újra rakni; ad5.b) az újrarakásnak amúgy is nagy hagyománya van. Még ha te és sokan nem is rakták újra, attól ez a hagyomány ugyan olyan beégetett tulajdonsága a Windows-világnak, mint az IE a Windowsnak magának.
ad6. A normális fórumozás ott kezdődik, hogy ha már szándékodban áll lebaszni valakit, akkor az OK gomb megnyomása előtt legalább egyszer elolvasod azt, amit ő írt. És utána nem te vagy felháborodva, és még kötöd az ebet a karóhoz. Ezentúl akár úgy is vehetsz, mintha nem lennék itt. -
törölt tag
És tán nem ugyanezt írtam, többször is?
Különben meg ez a policy, ezt kell elviselni. Mást is elviseltetek már, ezzel sem lesz baj. Legfeljebb újrarakjátok a rendszert. Ahogy ez az MS-világban szokás.
Most nem bántásiból, de ha el sem olvasod, amire "válaszolsz", akkor ki is itt a troll?
-
törölt tag
De a 8.1-hez tán nem kapsz kulcsot, ha azt telepíted egyből? Ilyen nincs?
(#423) mr.nagy
Ezt a kérdést az amúgy is skizo állapotban lévő MS-nek tedd fel. De számomra egyértelmű: frissítés. -
törölt tag
"Az azért elgondolkodtató, hogy ha ez csak egy frissítés, miért kezdték el külön rendszerként árulni"
Azért, mert ezzel próbálják "egyszerűsíteni" a későn ébredők életét, hogy ha most vagy ezután akarnak Win8-ra váltani, ne kelljen minimum két full telepítési folyamatot végigfutnia, ahogy a korábbiaknál kell(ett)."Úgy-hogy ez nem Windows sajátosság"
Linux Foundation non-profit vs Microsoft ~6 milliárd $/negyedév profit
Érzel különbséget? Mondjuk olyat, aminek a nyújtott szolgáltatásokban és minőségben kellene megmutatkozni? -
törölt tag
Hol az ördög?
Kevés kicsi kínai és indiai alkalmazása hogyan magyarázza az újabb driverrel nem támogatott Win7-et, de támogatott újabb Win8-at? Mivel új laptopot egyik esetben sem vettél.
(#352) Glenda
Ha csak ilyen baromságokat tudsz írni, akkor felesleges koptatni a billentyűzetet. Miben is lett (volna) rosszabb a Linux-júzereknek, ha egy újabb rendszerhez kapnak egy gyári drivert bármihez, ha a rendszer upgrade amúgy szokás szerint tök ingyen van. -
törölt tag
"mert gyártói korlátozás van, aztán Windows 8 alatt nem korlátozták és érezhetően gyorsabb lett a feldolgozás"
És te még véletlenül sem látsz emögött egy Fujitsu-MS megállapodást? A Fujitsu önnön független döntése miatt nem engedi Win7 alatt az újabb drivert, bezzeg az újabb rendszer alatt már igen. -
törölt tag
válasz
Set-Comment™ #267 üzenetére
És valóban: nincsenek érveid. Csak véleményed van. Az érv a bizonyítás kísérlete. Semmivel nem támasztottad alá, hogy ez előrelépés lenne általánosan. Hogy te rácsodálkozol a világra, a más kérdés.
-
törölt tag
válasz
#41133696 #262 üzenetére
Gondlom, cseppet sem tartod érdekesnek, hogy az MS hosszú ideig nem foglalkozott a webes standardokkal, még az IE7/8 környékén is azt mondták, teljesen mellékes, hogyan teljesítenek a böngészőik. A Win-fanok természetesen ugyanezt szajkózták. Ma meg az MS a saját legújabb fantasztikus, a saját korábbi böngészőjénél klasszisokkal jobb böngészőjét az alatta futó (az előbbi jelzők persze erre is igazak) rendszerrel együtt ezekkel a tesztekkel marketingeli. Éppen így a Win-fanok. Nem szélkakas üzemmód ez véletlenül?
FF24 Windows XP-n 399+10 bonus pont, Ubuntu 13.10-en 414+10.
(#266) tomtyi
"eddig tudtad">eddig nem tudtad(#267) Set-Comment™
"Én értem, hogy csak a negatív érv az érv"
Miért is? Pozitívan fejtsd ki, légyszi, hogy mennyivel több a metro-s megoldás, mint amit leírtam, és ami sanszosan eddig is benne volt az OS-ben, azaz az egy (akár böngészőalapú) alkalmazás egy ablakába integrálható összes mutató, ami neked kell, és amit most világújdonságként a startscreen-re kiraksz!"És ne haragudj de funkcionalitást szapulni egy teljes értékű os-nél k nagy szemellenzősség."
Mi van? -
törölt tag
válasz
Set-Comment™ #249 üzenetére
"jajdeszarametro"
Gondolj bele: ha Jobsnak nem jut eszébe tapis telefont csinálni, ráadásul egy birka tömegnek mint a világ legkúlabb cuccaként nem sikerül prezentálnia, akkor Ballmer sosem neveti ki, kvázi sosem lesz piacrobbantó, sosem lesz mobolkütyü robbanás, amire az MS a WP-vel és a metro-val ragátl, de elkésett és elb.szta, ezért gondolták, csak azért is terjesszük el. Ha a júzerek maguktól nem veszik, akkor majd kikerülhetetlenné tesszük. Így került eléd, aki bevallásod szerint billentyű-cli fetisiszta vagy. És ezek szerint eddig tudtad megoldani, hogy azokat az számodra eddig is fontos infókat ilyen egyszerűen nézd meg, mint most a startscreen-en. Vagy eddig nem tudtad összehozni, akárhogy próbálkoztál is? Vagy eddig nem is volt rá igényed?Különben milyen 5 évről beszélsz?
Értem én, hogy nincsenek igazi érveid. Az "én mscdefeghijklmnopqrstuvwxyz 0-∞ vagyok" nem az. A vagdalkozás sem az.
-
törölt tag
válasz
Set-Comment™ #240 üzenetére
"Szerver=parancssor, billentyűzet"
Hát persze. Plusz az elmaradhatatlan, forradalmi, rendszergazdák élete megmentője METRO. Ez lemaradt. Mert a szerveren kicsit más trendek uralkodnak. És a kötelező "épületes hülyeség".(#245) BiP
Mert neki az az érdeke, hogy ezt mondja, mert pénze van belőle. Mi nem érthető ezen? -
törölt tag
válasz
Set-Comment™ #225 üzenetére
Ezt már az előző után olvastam:
"Ezek barmennyire ellenkeznek a valtozas elleni emberek, gyorsitjak az informacioszerzest"
Well. Mint előbb írtam és mint te is tudod: a billentyűzettel való kezelésben semmi nem változott. Még az startscreenre kirakott adatokat is össze tudod gyűjteni a szerver egy ablakában, így nem a Win billentyűt kell megnyomni, hanem a klasszikus ALT-tab-ot, és ugyanaz történik. Pedig a két billentyű használata miatt még csak nem is kétszer annyi idő. Szóval pont semmit nem tett hozzá a csempe. -
törölt tag
Nem tejföl, de klasszikus Linuxként gyakorlatilag akármilyen asztali környezet, ablakkezelő felrakható.
(#220) Set-Comment™
"Szamomra sokkal kezenfekvobb es oromteli, hogy egyre kevesebbet kell egeret/touchpad-ot hasznalnom."
De azért szervereket nem kalimpálva kezelsz, ugye? Nyilván nem végzel olyan munkát, ahol valójában pl. az egérnek van előnye. És persze csak a tapifelület az összehasonlítás alapja, mert alapvetően sok dolog volt eddig is, amire nem kellett egér. Tehát a billentyűről vezérelhetőség nem újdonság, asszem.
Csak egy kicsit g.cizek: magyar kiosztású virtuális, ne adj Isten, valódi billentyűzet? A többség számára sokkal kézenfekvőbb és örömteli lenne.Engem egyébként mérhetetlenül zavart ez az átlátszó-opálos keret mánia. Szerintem szörnyű volt. Ha nem akarom látni a paneleket és a keretet, akkor az előbbi auto eltűnés, utóbbi minimális szélesség.
-
törölt tag
válasz
Set-Comment™ #196 üzenetére
Nézd. Azzal senkinek nem lenne baja, ha csak a start screen lenne, lecserélve a start menüt. De egy skizo rendszer is van mögötte, ami értelmetlen a jelenleg pc piac még közel felét kiadó asztali gépeken, de a tapi nélküli notebook-okon is pl. a kisebb energiafelhasználás szempontjából viszonylag jelentéktelen az előnye annak, hogy a metro-s szutyok a beépített alkalmazások jó részét háttérbe tolva felfüggeszti azokat, így spórolva vagy 1-2% akkuidőt. Persze ehhez kellene statisztika, mennyi ideig is van a felhasználók többsége a metro-s illetve az asztali felületen.
Nyilván a rakétasebességű piaci részesedés emelkedés is a nagy mértékű elfogadottságot mutatja.Különben meg virkirnek igaza van.
-
törölt tag
Arról nem is beszélve, hogy a 8.1-ben már be lehet állítani, hogy a programindításon (és az esetleges ott ragadáson) kívül ne is lásd a metro-t. Akkor mi ez, ha nem visszakozás? Mert a népek azt nem vagy úgy akarják, ahogy az MS-nél egy agyament barom kitalálta. Végül is nem az MS a szolgáltató, aki a termékét el akarj adni, hanem a népek követelik az MS-től, hogy hadd vegyék már meg bármilyen szarjukat. Persze...
-
törölt tag
"Fejre lehet állni, de ez az új irány"
Nem. EZ csak azért van, mert az MS az asztali pc-k piacán szinte monopól helyzetben volt és van. Emiatt úgy gondolják, hogy a rengeteg ember és cég torkán le tudják nyomni ezt a rendszert. Csakhogy egyrészt az alternatíva, a W7 2020-ig kap támogatást, a Win8 csak a kieső XP-k terét nyeri el. És ilyen agyament skizofrén megoldást semelyik másik gyártó nem bírt magából kipréselni. Az Apple kicsit előbb kezdte a tapis cuccok gyártását, és már nagyjából a Win7 megjelenése idején beszéltek arról, hogy az asztali és a tapis rendszert közelítik egymáshoz. Az MS nyilván egy huszárvágással akarta megelőzni az Apple-t, mérhetetlenül innovatívnak tűnni, és átrugdosni a saját tapimobil platformájra is a júzereket. Hát, k.ra nem jött be semelyik. -
törölt tag
"azokat a vásárlókat igen kellemetlenül érintheti, akiknek a 8.1 nem települ arra a gépre, amire a 8.0 még igen."
Nem szokásom védeni az MS-t vagy a Windowst, de elsőre megnéztem a saját lassan 6 éves, de újkorában is messze elmaradott képességű notebook-om procijának képességeit. A proci egy Intel Celeron M530-as. A Win 8.1 minden nyilvános és "titkolt" rendszerfeltételének megfelel. Akarhat valaki ennél régebbi technológiára telepíteni Win 8-at?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest