Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ranat

csendes tag

válasz Set-Comment™ #267 üzenetére

Nem az innováció a gond sosem.

Az Apple azzal csinált forradalmat, hogy új eszközre adott új, követendő szoftvermegoldást. Az MS annyit csinált, hogy egy régi eszközre ráerőlteti az új eszköz megoldását. De a régi eszköz és az új eszköz használati logikája eltér, ezért a megoldása nem előre mutató.

A metró ragyogó innovációs termék szerintem. Tök jó cucc. Tapis gépekre; tabletre és telefonra. PC-re nemsok előnye van. Nincs előnye PC-re....
    A metró nem egy funkció, hanem maga az irány és PC-re ez az irány visszalépés. Amit eddig meg tudtak oldani kis méreten, ahhoz most 2 képernyő is kevés? Régen voltak ilyenek a Cobolos alkalmazások.
    A startmenü-höz képest semmi újat nem ad a metró PC-n. Sőt. Amit eddig alapesetben elértem kis egérmozdulattal és egy klikkélessel, ahhoz most legalább eggyel többet kell klikkelnem és többet kell huzigálnom az egeret (Pl: nemrég használt dokumentumok) De igazad van ez csak a mindennapi általános használati nyűg. Kicselezhető jó kis szoftverekkel (amik persze pluszba terhelik a gép erőforrásait).
    A metróval az a legnagyobb gond, hogy az maga az oprendszer már és ezt az irányt akarja tartani az MS. A metró PC-n szórakozásra (böngészés, játékok elindítása, vásárlás, arckönyv...) elég (nem jobb mint az asztal a tálcával), de munkára sokkal kényelmetlenebb. (Munkánál sok alkalmazás van nyitva egyszerre, több alkalmazás eredményeit kell használni egyszerre, saját, testre szabható környezetre van szükség... ezt a metró nem adja meg és visszalépés az eddigi ablakos oprendszertől).

Az MS elkészített egy ragyogó oprendszert táblára és mobilra. A gond az, hogy ötlete sincs, hogy PC-n hogyan tovább. Ezért lustaságból PC-n nem csinált semmit, hanem felerőltette a mobil oprendszerét és alápakolta a régi dolgokat is immár csak elérhető funkcióként. A tablet és a mobil nem való munkára, így elég kényelmetlen lesz, ha az irányt folytatva mondjuk a 10-es windows már csak egy nagy mobilrendszer lesz.

• ranat

csendes tag

válasz Glenda #256 üzenetére

Közvetítem inkább azt, hogy a Intel HD 4000 + AMD Radeon 7670m kártyás laptomon a Win 8.1 alatt csak a HD 4000-es hajlandó működni a másik blokkolt.
    (Igen leszedtem, feltettem a legújabbat, és igen próbáltam régebbi driver verziót is. Nem megy)

• ranat

csendes tag

Szerintem ez a Win 8, 8.1 totális visszalépés...
    - Mért örüljek, hogy 4 alkalmazást tudok csak függőlegesen egymás mellé tenni, amikor már a Win 3.1-ben is akárhogyan pakolhattam ablakokat egymás mellé és nem csak 4-et
    -Mért jó, hogy az egyik fajta programot csak összevissza huzogatással tudom bezárni, míg a normál programoknál X.
    -Mért jó, hogy logikailag kétfajta program van, másképpen kell kezelni ezeket.
    -Mért jó, hogy a 8.1-es "Startmenü" egy egész képernyős egérrel nehézkesen kezelhető igazából telefonfelületet pakol ki?
    -Miért jó nekem, hogy a PC-t úgy kell kezelnem mint a telefonom? Az egyiket az ujjammal a másikat egérrel és billentyűzettel könnyű kezelni.
    -Mért jó, hogy kapok egy asztali windows emulátort egy oprendszer áráért? (Ha jól érzékelem az asztal csak egy alkalmazás az új felületen

Azt gondolom az MS lusta volt és le akarja nyomni a torkomon a telefonos-táblás oprendszerét PC-s oprendszerként. Ez nem PC-s oprendszer,

Még egy kérdés a végére:
    Windows 8-at kaptam a vásárolt laptopomhoz. Win 8 Pro-t szertnék (azt lehet downgrade-lni. :) ) Mért kell megvennem a teljes win pro-t? (Felhívtam az MS ügyfélszolgálatát és ott mondták ezt...)
    (A windows több funkciót tartalmazó kiadásának a megvásárlása elérhető a Rendszer menüből, de ez miért a teljes Win pro 8 ára?)

Új hozzászólás Aktív témák