- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
RCTiv
tag
Sziasztok!
Feleségem 6s-e egy délelőtt alatt lemerül pár napja, (frissítés után) 11.4-es van rajta. Végigolvastam a topikot, de megoldást nem láttam még, ilyenkor az van, hogy addig vár amíg az apple csinál valamit? jól értem, hogy hiába vinnénk be valamelyik szervizbe, széttárnák a kezüket? ilyenkor mi van? azon kívül, hogy az én idegrendszerem naponta 1000 százalékot merül, mert asszonyka nem tudja használni a telefonját, ami nyilván rajtam csapódik le
de megértem, nem mer semmit csinálni és naponta kétszer tölt agyrém. Másik teló sem megoldás, mert a ráaggatott eszközöket újra megtanítani stb. franc se akarja.
szerk: ez egy új 6s nemrég vettem neki, akksi százalék 98....
-
Balinkó29
csendes tag
válasz
kovbandi82 #144 üzenetére
Köszi! Akkor megvárom azt. Remélem nálam is rendberakja a dolgokat!
-
perge666
veterán
Nekem 11.3 van 6S-en,de már erre se kellett volna frissítenem,előző verzióval picit jobb volt az üzemidő.
De még így is nagyon kényelmesen kibír 1 napot sok használattal,játékkal.
Ezen kívül minden rendbe vele. -
kovbandi82
őstag
válasz
Balinkó29 #142 üzenetére
Béta profilt kell regisztrálni, utána kapod a béta frissítéseket, de ismerve az Applet sztem hamarosan kijön a stabil is.
Giovan! Csak troll de gőze sincs semmiről. Max a szomszédnál látott IOS-t, azt is a 4-et max. Nem vagyok egyik platform híve se, sőt ős droidos voltam, kényszerből váltottam, de nem hiszem visszamennék Droidra egyelőre.
-
Balinkó29
csendes tag
válasz
kovbandi82 #132 üzenetére
És azt honnan tudom tölteni? Bocs nem szoktam ios ről fórumozni de a gyors merülés problémája engem is érint és 1 hete keresem rá a megoldást... (iphone 5s)
-
kovbandi82
őstag
válasz
KengelRoland #131 üzenetére
Publikus Béta frissítés jött.
-
Nirvanus
aktív tag
Ápdét: SE-n megszűnt a gyors merülés problémája.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Blizzardking #108 üzenetére
Direkt nem említettem a custom rom-okat, mert sokan vannak, akik nem szeretnek ilyesmivel szórakozni.
De nyilván ez is egy járható út, és kb. meg is van a 4-5 éves "támogatás". -
Giovan!
addikt
válasz
Ha fontos a sandbox akkor marad az iPhone. Én pl. WP-n megszoktam, miután az meghalt, a droid szóba sem jött. Eléggé ódzkodtam először én is az iOS Ive által flatesített megjelenésétől, de mivel a WP is elég flat volt, valahogy elviselem. Maga a rendszer pedig egész használhatónak bizonyult eddig. De persze tökéletesen megértem ha valaki más irányból közelíti meg a mobil OS fogalmát, szurkolok is néha egy-egy droidos telónak (pl. a Vivo Nex tetszett, pláne azon a kék ledes renderképen
).
-
Giovan!
addikt
válasz
kovbandi82 #105 üzenetére
Megnyugodtam, már azt hitem csak én kaptam magasztaló privet
-
Stunts666
őstag
válasz
Azt nem néztem, hogy bannolták.
Amúgy igazad van, hogy mindegyik lehúz.
Egyik androidos Flagship se olcsóbb, mint az Iphone. Mindegyiknek vannak hibái, de kinek mi jön be. Én sokáig HTC-t használtam. Most Apple-t, mert még nem volt. Nem mondom, hogy jobb vagy rosszabb, de megvagyok vele elégedve.
-
Blizzardking
őstag
válasz
<Lacy85> #106 üzenetére
"Ha mindenképp a legújabb rendszer kell valakinek 4-5 évig, akkor vegyen iPhone-t."
Vagy olyan telót amire erős a közösségi támogatás. Inkább 3000 jóravaló kocka, mint egy pénzéhes kapzsi multiszörny zárt forráskóddal és pszichopata vezetéssel.
Aki azt hiszi hogy bármelyik gyártó (különösen M$, Apple) a felhasználók érdekeit nézi, vagy a saját anyagi érdekei elé helyezi egy másodpercig is, az még nem látott macskát egeret fogni. Részemről inkább a közösség.
Amiatt hogy egy valag lóvéval lekönnyítettek, még nem bízom bennük. Egyikben sem.Stunts666 - már bannolták, ne irogass neki, nem tud válaszolni.
-
Stunts666
őstag
válasz
KengelRoland #79 üzenetére
"Nem felvágásból használok droidot, de a legtöbb ájoeszes igen. Nem kell elismerned, ez így van."
Ez kb úgy hangzott, hogy: egy szakmai fórum felhasználóit egy szinten kezeled a "16 éves, anyu vett egy Iphone-t és menő vagyok" kislányokkal....
"Dehogy, megszokás és beállítás kérdése. Én egy évig kínoztam magam vele, mire tudatosult bennem, hogy most vagy elhajítom, vagy az idegklinikán kötök ki miatta. Ne mondd azt, hogy valamit egy év alatt se tud megszokni valaki."
Ha 1 év alatt nem tudtad megszokni, akkor tuti a telefon a szar.
szerk.: Tudom Ájfonos vagyok. Előtte HTC Desire-től kezdve a HTC One M9-ig minden volt. Akkor is sz*r voltam az Androidosok szemében, mert HTC-m volt.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
kovbandi82 #105 üzenetére
"Feleségem az S6- ot azért cserélte le, mert kezdett akadni, nem nyújtotta azt a felhasználói élményt, amit szeretett volna."
Régebbi samukkal nincs tapasztalatom. S7 óta van samsung a családban.
Eddig viszont kellemes meglepetést okozott csak. Épp ma kérdeztem meg az S7 Edge fórumban, hogy tényleg gyorsabb lett e az oreo-tól a telefon, mert asszonynak kikerekedtek a szemei frissítés után.
De írták mások is, hogy tényleg jobb lett."De az a telefon is odakerül valakihez. A másodvonalbeli userek le vannak tojva?"
Ez meg egyéni preferencia. Ha mindenképp a legújabb rendszer kell valakinek 4-5 évig, akkor vegyen iPhone-t.
Én nem igazán látom hátrányát a 2-3 éves frissítési időnek.
Appok nem követelik meg az új rendszert, nagy újítások meg androidra sem nagyon jönnek már.
Fiam telóján a mai napig marshmallow van, de egyszer sem panaszkodott, hogy nem megy valami."Ez is szempont és indikolhatja a felárat."
Szempont az persze, hogy lehet, de ezért szerintem nem kérnek felárat.
iX-et leszámítva egyik telójuk sem drágább, mint a konkurencia.
Sőt, szerintem a Note 9 kb. majdnem be is fogja árban a tízest. -
kovbandi82
őstag
válasz
<Lacy85> #103 üzenetére
Lecseréli mert kénytelen. Feleségem az S6- ot azért cserélte le, mert kezdett akadni, nem nyújtotta azt a felhasználói élményt, amit szeretett volna. De az a telefon is odakerül valakihez. A másodvonalbeli userek le vannak tojva?
Főverzió szempontjából, vagyis hogy aktuális egy készülék oprendszere, a droiddal 2 évig lehet számítani elmondásod szerint. Egy Applenál 4-5 év. Ez is szempont és indikolhatja a felárat.
Még valami: kedves innen kitiltott fórumtárs. Ne küldözgess privátot mert el se olvastam, töröltem és tiltottalak.
Amúgy érdekes megfigyelés: lehet vannak szarandroidcsakazájfon userek, de egyre több a habzó szájú csakasamsungmindenmásszar userek. Szarazájfoncsakahuevej userek nincsenek. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
kovbandi82 #102 üzenetére
Nem a rendszernek kell a 4-8gb ram, hanem pl az olyan hardcore felhasználoknak, akik pl 40 chrome oldalt tartanak nyitva.
Amúgy ez a ram dolog, olyan mint valami ingyen "kaja" a rendszernek, minél több van annál jobb.
Ugyanis a sok kis "éhezőnek" jut belőle.
Vagy épp pár nagyon éhesnek.
Ha az Apple 9-ben pl 8gb ram lenne, annak szerintem felhasználói előnye is lenne.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
kovbandi82 #102 üzenetére
Nem létfontosságú ezekbe sem a 6-8GB ram, csak ugye mindig több kell, hogy lehessen valamit mondani, miért jobb, mint a régi.
Bőségesen elég a 4GB normál használat mellett.
Nyilván van olyan felhasználás, ahova kevés, de az ilyen hardcore userek panaszkodtak már az iPhone 3GB-jára is.
A beragadó google hülyeségekkel S7 Edge-en, S8+-on mondjuk még nem találkoztam, pedig az egyik 1,5 éves, a másik meg 1. Utoljára nálam ezt a Sony csinálta még 6.0 alatt, de az tényleg folyamatosan.Azt nem is mondta senki, hogy addig frissülnek az androidos telók, mint az iPhone-ok, viszont nem is nagyon használják őket 4-5 évig.
2-3 évig naprakész rendszered van, ennyi idő alatt meg az emberek 90%-a úgyis lecseréli. -
kovbandi82
őstag
válasz
<Lacy85> #100 üzenetére
Ezen a 2 eszközön nem ez a tapasztalat itthon:
Tab S2 és S8Mellesleg ha annyira pöpec az egész, minek 4-8 gb ramok a droidos csúcsokba? A rendszer sajátossága a beragadások, meg a Google faszsága.
A fiam 5c-je a Galaxy S4-el egyidős. 10.3-as IOS van rajta, ami jelenleg megfelel az Android 7-nek ha szigorúan a számozást nézzük.
Ez se mindegy. Az S4 melyik főverziót kapta meg? Tudom fáj de a droidos gyártók jobban lekakaljak az usereket. -
dzsi23
addikt
válasz
kovbandi82 #92 üzenetére
Azért attól, hogy valaki nem romolgat minden telefonján, még ismerheti az androidot. Én legutóbb a ZTE Blade-emre raktam custom romot, mert azon sokat javított, de azóta egyszer sem éreztem szükségesnek a gyári rendszer lecserélését, mert mind tette a dolgát, időpazarlás lett volna. Pedig volt TW is köztük. Egyedül a MIUI volt az, amivel nem voltam kibékülve 100%-osan, a túlzott memóriatisztítás miatt (ami nálam csak a MiBand szinkronizációnál volt zavaró, de már nem hordom a MiBandet). De cserébe olyan brutál üzemidőt produkált, amire sem az ios, sem más androidos rendszerek nem képesek, és ezt nem dobtam volna el. (Persze, aztán lecseréltem, de csak mert megtetszett egy másik telefon.
)
-
Blizzardking
őstag
"Vernem kellene az asztalt, hogy miért az első frissítéstől frankó a telefon, és miért nem csak a 22. után?
"
Lol. Sok kicsi sokra megy
Szeretik érezni, hogy foglalkoznak velük. Én is, mikor azt látom, hogy 4 pincér rohangál ide-oda, üres tálcákkal, hajlamos vagyok megfeledkezni róla, hogy már rohadt éhes vagyok és fél órája itt ülök.
Herreløse - "Szerintem az iOS 11 óta,valami félre ment. Szerintem."
És ez jó! Megtudtuk végre, hogy az Iphone-oknak nagyon magas az eszmei értéke -
KengelRoland
aktív tag
válasz
kovbandi82 #91 üzenetére
És most azért rossz az android, mert nem tudjátok, hogy mi a wipe cache partition?
Igen, pont ez benne a poén. Hogy gyári rommal is hibátlan nálam évek óta az android. És a legdrágább amit vettem az 200 ezer volt, de ahhoz tablet is járt. Szóval semmi 360 ezer meg hasonló. És tádám, működik.
-
kovbandi82
őstag
válasz
KengelRoland #90 üzenetére
- Rájövök, hogy valaki már megint android vs ájoesz vitát folytat anélkül, hogy ismerné mindkét oldalt.
Gindolom itt nagasra gondoltál
Mert lerí rólad
Gondolom volt idő, amikor szinte naponta használtad a Minimal ADB and Fastbootot. Mert speciel én igenEgyáltalán életedben hallottál a custom romokról? Na erről lehetne vitázni, ki ismeri a Droidot
Gondolom gyári rommal toltad életedben.
-
kovbandi82
őstag
válasz
KengelRoland #90 üzenetére
Látod milyen kicsinyes vagy. Nem, utolsó főverzióm. 7.0 volt
Felesegem S8-a random produkálja a merülést. A Honeycomb meg főleg Tabokra volt kiadva nem telefonokra. Az 5s mennyi idős? Na az megkapja a legújabbat. Nem 2 éves. S6 nem kapta meg a 8-at. Mennyi idős?
-
KengelRoland
aktív tag
válasz
kovbandi82 #87 üzenetére
- Látom, neked is 3.2-es droidod volt utoljára. Ma már 6-8 órás kijelzőidők vannak egy Samsung mobilon úgy, hogy 3000 mAh akku van benne és nem 5000. Én két naponta töltöm úgy, hogy órákat navigálok, Messenger, zene, böngészés, mobilpay van benne. És bár játtszani nem szoktam, most lekötött egy játék, amit órákig játszom és alig eszik 10%-ot az akkuból.
- Minden funkció működik és mindenhol tudok értesítési hangot állítani
- Két éves telefonomat úgy adtam el, hogy 2 főverziót kapott meg és a biztonsági frissítések még két év után is havi szinten jöttek
És mindezt annak töredékéért mint amennyiért te vetted az ájoeszed.
- Rájövök, hogy valaki már megint android vs ájoesz vitát folytat anélkül, hogy ismerné mindkét oldalt.
-
válasz
kovbandi82 #87 üzenetére
Tudom.
Mondjuk a merülés az most pont probléma egy-két iphone tulajnál a legutóbbi frissítés óta,legalábbis ezt olvasom...
De igazad van,általában stabil a rendszer. De...
Szerintem az iOS 11 óta,valami félre ment. Szerintem.
Nem olyan jó,mint régebben.
Használom/használtam mindegyiket,én ezt látom. -
janeszgol
félisten
válasz
KengelRoland #73 üzenetére
Nézd én szeretem ezeket az odaszúrásokat, szívesen olvasom Blizzardking cseszegetését is, mert humoros, intelligens. Viszont amikor ilyenek jönnek, hogy nem játszik le ezt meg azt és sz*r, meg nincs BT fájlküldés = sz*r, meg nincs microsd = sz*r, meg itunes kell hozzá és sz*r, ez nem odaszúrás, hanem a tulajok felesleges dühítése. Ez pont akkora baromság, mikor a Lumiáknál ment, hogy "jáj ez csempés, hát ez sz*r".
Van bug, van hibás teló is a kupacban, ez sajnos a mai (igazából a régi Nokiák is ebben a szellemben készültek) felgyorsult és nagy igényű piacnak köszönhető. Annak is van valóság alapja, hogy presztízsként bánnak a márkával, de ha jól tudom, a világ legértékesebb cégéről beszélünk.
-
kovbandi82
őstag
válasz
TheBikerider #86 üzenetére
Annyit tudok, hogy mióta IOS-em van:
- nem merül le random a G-play vagy egyéb hülyeség beragadása miatt a telefonom.
- Ha van egy funkció a menüben, az tuti működik, nem talán vagy félig.
- Megkapom a legújabb főverziót évekig.
- Rájövök, mennyire szánalmas pár ember, mivel olvasom az IOS cikkeket is. És speciel itt a trollokra gondolok. -
Szerintem tök szar mindegyik. De melyik a kevésbé szar? Hát az iOS!
-
kovbandi82
őstag
Tènyleg nem unjátok még? Azért le lehetne állni azzal, hogy az IOS userek gyökerek, mert valahogy nem tapasztalom ezt. Inkább a Ti kissebségi komplexusotok, gondolom kicsi a ....., vagy nem tudom, de unalmas.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
weberzolee #76 üzenetére
"Tehát most azt mondod, hogy az összes eddigi bug az IOS 11-ben általános volt? Mert ha hiszed ha nem (de gondolom nem) nekem egyik hiba sem jelentkezett. Nyilván elfogult vagyok."
Igazad van, volt kb.4 ember, akiknél soha egyetlen hiba nem jelentkezett, és kezdetektől fogva tökéletesen működött az iOS 11. Kitalálod, hogy ki az a 4 ember?
"Inkább mondjuk úgy, hogy neked nincs vele gondod. Ha jól emléxem pont egy bug miatt állt le a frissítés kiadása is."
Amit kb. pár nap alatt orvosoltak is. Viszont azóta mi a gond vele?
"Micsoda hátrány, hogy 1-2 héten belül minden olyan hibát igyexik kijavítani"
Ez is egy nézőpont, viszont nálam nem épp a pozitívumok közé tartozik az, hogy egy 9 hónapja kiadott
rendszert még mindig foltozni kell, mert újabbnál újabb hülyeségek jönnek elő rajta. De ha ezt jelenti a híres Apple minőség, akkor rendben van."Ez által én vagyok a hangos fanatikus. Te bejössz ide az S8+ -oddal, betrollkodsz hogy szar és te nevezed magad békés fórumozónak és lehurrogsz mindenkit aki nem Androidot használ és esetleg megvédi az IOS -t."
Senkit nem hurrogtam le.
Vagy aki nem iPhone-t használ, és úgy formál véleményt a #csodastabilmegbízható rendszerről, az csak troll lehet?
Az gondolom meg sem fordult a fejedben, hogy esetleg okkal nem használok iPhone-t.
Arról meg nem tehetek, ha minden egyes alkalommal 300-ra ugrik a vérnyomásod, ha valaki rosszat mer mondani a szeretett rágott almádról. Páran jobban véditek, mint a részvényesek."Ez számodra úgy látom pozitívum, hiszen teljes mértékben elégedett vagy. És még én vagyok elfogult."
Ezt most nem igazán értem. Vernem kellene az asztalt, hogy miért az első frissítéstől frankó a telefon, és miért nem csak a 22. után?
Vagy Apple mércével már az az etalon, hogy amit nem totál bugosan adnak ki, az nem is jó?
Tényleg nem értem, mi ebben a negatívum...(#82) KengelRoland:
Elsőre kb. ezt akartam írni, de a fentiek tükrében nem sok értelmét láttam.
-
buvartacsko
addikt
válasz
látom, nem érted a lényeget Te sem, amennyiben a Facebook akarná, akkor belerakhatná, hogy lehessen értesítési hangot választani. nem az Apple mondja ezt meg, nem ők nem rakják bele, és nem ők veszik ki belőle a lehetőséget. szóval miről beszélünk? minden más instant messengerben van erre lehetőség iOS alatt. akkor most ki a szar?
az a baj, hogy van aki felvágásból vesz Galaxy S9-et is, azzal miért nincs problémád?
BMW fórumokba miért nem jársz be anyázni?
ez egy szakmai fórum állítólag, elhiheted, hogy pont olyanokkal beszélsz ilyen formában és pont olyanoknak írogatsz ilyeneket, akik nem emiatt veszik.
-
buvartacsko
addikt
válasz
az a vicc, hogy ez a státusszimbólum duma tőletek jön only. itt senki nem érzi magát többnek mert iPhoneja van. ebben biztos lehetsz.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
weberzolee #76 üzenetére
A fenti, rád is vonatkozó szösszenetet annyival még kiegészíteném, hogy olyan ember kommentjeivel meg abszolút felesleges foglalkozni, aki azt sem fogja fel, mit olvas.
Ezzel a monológgal megint sikerült maradandó agykárosodást okoznod. -
KengelRoland
aktív tag
Ne szívd fel magad. Egyetlen szóval nem írtam, hogy te vagy, hogy rólad van szó. Csupán az ájoesz felhasználók 70%-áról. Az országban. Mert ugye egy nyugati országban ez nem téma. Ott valóban azt vesznek, amit egyszerűbbnek találnak és ami mindenkivel kompatibilis. Mint anno a Nokia. Almás nokija.
(#78) buvartacsko
Dehogy, megszokás és beállítás kérdése. Én egy évig kínoztam magam vele, mire tudatosult bennem, hogy most vagy elhajítom, vagy az idegklinikán kötök ki miatta. Ne mondd azt, hogy valamit egy év alatt se tud megszokni valaki.
Nem felvágásból használok droidot, de a legtöbb ájoeszes igen. Nem kell elismerned, ez így van.
te szerinted ezzel el lehet intézni valamit, hogy "azért mert"? Nincsen benne változtatható értesítéshang, "csak azért mert"? És körülbelül erre épül fel az egész ájoesz. "csak mert". És ami nincsen benne, azt megmagyaráűzod azzal, hogy "csak mert, és amúgy sem használom használnám".Szerintem tényleg hagyjuk, mert nem akarod érteni a lényeget. Én részemről megvetem az ájfont és némelyik ájfón tulajt is. Ez van akkor is, ha elfogadod és akkor is, ha nem. Nem várom el, hogy megértsd
.
Véleményem lehet igaz? -
buvartacsko
addikt
válasz
KengelRoland #73 üzenetére
Én próbáltam az ájoeszt és elég volt belőle.
Egyáltalán nem stabil, egyáltalán nem logikus, nem tuti, rádásul nem is egyedi, mert minden harmadik mergásromának ájoesze van mert státuszszimbólumnak hiszi.ez mind mind MEGSZOKÁS és BEÁLLÍTOTTSÁG kérdése. függ egy pár dologtól, hogy melyik rendszer kinek, és miért lesz logikus, vagy tuti.
ezzel az egyedi szöveggel viszont lebuktattad magad...
nem egyedi mert minden második ember kezében ezt látod?! és?! nem értem esküszöm... kit érdekel?
Te a telefonoddal akarsz felvágni? azért veszel Droidot mert ezzel szeretnél kitűnni a tömegből, és megmutatni a világnak, hogy Te milyen okos ember vagy? na szép, pedig azt hittem mi veszünk "ájfónt" azért, hogy megmutassuk vagyunk valakik...
Én csak azt írtam le, hogy mi váltja ki a "trollkodást".
Egyébként én is technikai analfabéta vagyok, mert az egyik rokonom ájoeszén nem tudtam beállítani, hogy ne az alap messenger hang szóljon. Kb az ilyen dolgok miatt dobtam el én anno a híres ájoeszt.kérdezd meg a facebookot, hogy miért nem ad erre lehetőséget iOS-en (csak úgy mondom, így kell helyesen leírni)
nálam ez a dolog egyébként ott kezdődik, hogy se facebook appom, se messengerem nincs, viszont amiket használok (pl. Telegram) ott van lehetőség mindenkihez egyedi hangot rendelni külön, tehát lefordítom -> nem az iOS butasága, vagy az Apple hozzá nem értése miatt nincs egyedi jelzőhang beállítására lehetőség a Messengerben, hanem mert a Facebook nem tette bele. ezt tényleg ennyire nehéz felfogni?
-
weberzolee
aktív tag
Egyedi, ilyen-olyan hibák nyilván mindig vannak bármelyik rendszer esetén
Tehát most azt mondod, hogy az összes eddigi bug az IOS 11-ben általános volt? Mert ha hiszed ha nem (de gondolom nem) nekem egyik hiba sem jelentkezett. Nyilván elfogult vagyok.
Az ég világon semmi gebasz nincs a telefonnal.
Inkább mondjuk úgy, hogy neked nincs vele gondod. Ha jól emléxem pont egy bug miatt állt le a frissítés kiadása is. Én azt mondom nincs hibátlan rendszer. Ha te azt mondod a tied hibátlan akkor a te álláspontod szerint erősen elfogult vagy, akárcsak én akinek ez a wifi bug sem jelentkezett.
1 év után is reszelgetni kellett, mert ez-az beszart, vagy nem volt jó rajta.
Micsoda hátrány, hogy 1-2 héten belül minden olyan hibát igyexik kijavítani az Apple ami akár csak egyedi esetként is jelentkezik és nem a készülékek 100% -án.
Ha ignorálod Tacsi, Parallaxis, Weberzolee, Tibee, meg pár hasonló egyén kommentjét, akkor rá fogsz jönni, hogy csak a hangosabbik fele ilyen az Apple usereknek.
Értem. Tehát én le vagyok szólva, mert az általam használt telefon topikjában jelzem, hogy engem nem érint a probléma. Ez által én vagyok a hangos fanatikus. Te bejössz ide az S8+ -oddal, betrollkodsz hogy szar és te nevezed magad békés fórumozónak és lehurrogsz mindenkit aki nem Androidot használ és esetleg megvédi az IOS -t. Azt kell mondanom, az Android usereknek csak a hangosabbik fele troll, mint pl Te.
Az S8+-om konkrétan egyetlen egy oreo frissítést kapott. Azt is akkor, amikor kijött rá a rendszer (volt persze több biztonsági frissítés azóta, csak valamiért a Telenor szarik erre a telefonra. Párom S7 Edge-e több update-et kap, mint ez.
).
Ez számodra úgy látom pozitívum, hiszen teljes mértékben elégedett vagy. És még én vagyok elfogult.
(#57) KengelRoland
És akkor odajön hozzám tegnap a kollégám (mert szerinte én értek a telefonokhoz), és mondja, hogy az ájoeszén nem tudja megnézni a napiszar.hu videókat.Mert talán az a youtube szerű "szar" egy flas video player. Mekkora rohadék az Apple, mert nem engedi hogy a telefonodon esetleg vírusos "szarok" fussanak a böngésződben...Már a kezdet kezdetén tiltva volt a Flash IOS -en és láss csodát az élet bebizonyította hogy a Flash tartalmakba rengeteg kártevőt ágyaznak. Például ez a nüansznyi eset...
-
Giovan!
addikt
Minél több hozzászólását olvasom el az említett fórumtársnak, annál inkább tudatosul bennem hogy nem érdemes foglalkozni az illetővel. Ha neki ilyen sok örömet okoz az iOS topikok szétrollkodása, csinálja csak. Gondolom a fórum szabályaiba nem ütközik a dolog, akkor már itt lenne pár modi. Volt már itt egy hasonló kaliberű figura, akit miután ugyanezért a viselkedésért bannolták, új reggel visszatért és mindenkinek panaszkodott hogy őt jelentgették a modiknak. Szóval lehet jobb is így.
De azért tényleg vicces, ő is írja hogy kipróbálta az iOS-t és nem kért belőle. Akkor miért kommentel minden iOS topikba, ha egyszer nem használja és nem ért hozzá? A személyeskedésről meg már ne is beszéljünk.
-
.Szaki.
addikt
válasz
KengelRoland #57 üzenetére
Borzasztóan el vagy tévedve.
"mert túlmisztifikáljátok az ájoeszt. Ha valóban úgy tennétek, hogy "Mi csak használjuk, mert ez tetszik", akkor senki nem szólna hozzátok, vagy a telefonotok topicjába. De jelenleg az a helyzet, hogy el vagytok szállva magatoktól, érthetetlen okból."
Linket kérek azokról a hozzászólásaimról, ahol túlmisztifikálom az iOS-t, illetve arra is kíváncsi vagyok, hogy hol szálltam el magamtól. Utóbbi elég érdekes egy anonim fórumon, nem tudtam, hogy ismerjük egymást, de akkor arra is felhatalmazlak, hogy megírd, mitől gondolod úgy, hogy elszálltam.
"Én meg előhúzom a bugos, szar, igénytelen, olcsójános, koreai, kigyulladós, lefagyós, műanyag(persze valójában fém+üveg), telefonomat és minden videót, animációt, beágyazot gifet, coubot lejátszom vele hibátlanul."
A Samsungot elég nehéz olcsójánosnak hívni. Sem az S8, sem az S8+, sem pedig a Note8 nem két fillér, ha pedig az alsóbb kategóriájú mobiljaikat nézem, akkor azért nem mondok nagy hülyeséget ha azt állítom, hogy minden kategóriában lehet jóval olcsóbb más márkájú hasonló tudású készüléket választani a Samsung helyett. (Most hogy az jobb-e vagy sem, azt hagyjuk)
"...kigyulladós..."
Amikor a Note7-et robbanásveszélyesnek nyilvánították én voltam az, aki kifejezte szolidaritását a tulajoknak és küldtem el mindenkit a büdös francba, akik kárörvendtek olyan dolgon, ami másoknak akár egy életen át tartó égési sérüléseket okozott . A szerencsésebbek csak kaptak egy S7-et a Note7-ért cserébe, azt is megjegyeztem, hogy a Samsung korrekten járt el. Ja, és szeretném megjegyezni, hogy a kárörvendők nagy része is droidos volt, ha már ezen a fórumon mindenképpen ez alapján kell kategorizálni az embereket.
A fórumtagok nagy része ismeri már a sztorimat, gondolom unják is már rendesen, de azért leírom Neked is, csak hogy tiszta legyen. Tény, hogy a szűk baráti körömben és a környezetemben is leginkább iPhone-t használnak az emberek. Eddig egy, de kb 3 hónapja már két ember is Samsungot használ (S8 mindkettő, az egyik egy i4-et váltott, a másik pedig egy S7-et) és érdekes senki nem nézi ki a másikat, csak azért, mert más telefont használnak. Egy normális társaságban rohadtul le se sz*rja senki sem, hogy ki milyen platformot használ, mert nem ezen múlik, hogy az az illető valójában milyen ember. És emellett hiába írod bele ebbe a hsz-be, hogy " (még ha nem is te viselkedsz így)" amikor azt írod Te is és Blizzardking is, hogy ti iOS-esek, vagy ti Apple tulajok, akkor tulajdonképpen egy olyan csendes többséget kategorizáltok, hogy nehezen nem veszi magára az ember, hiszen ebben a hsz-ben is így fogalmaztál: "el vagytok szállva; túlmisztifikáljátok" Tehát minden egyes iPhone, vagy bármilyen más Apple terméket tulajdonló ember. Az aláírásodról pedig még csak nem is írtam semmit, pedig az is elég sokat elárul. Javaslom trollkodás szándéka nélkül nézz be pár iPhone topicba, senki sem villog a cuccával a másiknak. Már csak azért sem, mert ha egy picikét jobban belegondolsz ebbe a dologba egy olyan topicban, vagy akár egy társaságban ahol mindenki ugyanolyan terméket használ, ott elég nehéz a másik előtt "villogni".
Elmondom Neked, azért használok iPhone-t, mert az én szememben ez az 5 éves konstrukciójú telefon rendelkezik még mindig a legszebb formával, a 4"-os méretű kijelzőjének és kompakt méretének köszönhetően akár az ingzsebemben is kényelmesen elfér, de egy farmer zsebében sem kényelmetlen, egy kézzel tudom használni és nagyon tetszik a felület, valamint a sebessége is remek. Kihasználom az iOS legtöbb tudását, nagyon könnyen használhatónak tartom és tisztelem azt, hogy ha van is hiba - amit az előző hsz-ben írtam is a 11-ben sajnos volt dögivel - azt rekordsebességgel orvosolják és amíg az eddig telefonjaim élettartama az utóbbi pár évben 0,5 és 1,5 év közötti élettartamot bírtak, úgy, hogy közben szervizben is jártak, addig ez a telefon több, mint 2 éve megbízhatóan megy nálam, pedig negyvenszer több dologra használom, mint azokat használtam és szervizt még nem látott. Nem azt mondom, hogy hibátlan, nem azt mondom, hogy mindegyik iPhone ilyen, mert az nem igaz. Ez szimplán az én személyes tapasztalatom. Ismerősöm iPhone SE-je, pl kb két hónapja adta be a kulcsot.
Ja és még annyi, hogy előtte használtam Samsung-ot, amin bada volt na ő volt az a telefon, amit fél éven belül kétszer kellett szervizbe vinnem és csak rosszabb lett. Ráadásul hangszóró és antenna hibákkal, ergo pont olyan dolgok mentek szét benne, amik a telefon legfontosabb elemei. Az, hogy az áruház sem volt hajlandó működni és a kamerája sem, már csak hab volt a tortán. Akkor most a Te hsz-ed alapján ott kéne trollkodnom az összes Samsung topicban? Írogassam, hogy a (te stílusoddal élve) számszung egy sz*r? Nem írok ilyet, mert nem az, sőt az S és a Note széria igenis figyelemreméltó típusok. Ezután inkább vettem egy butatelefont, majd később egy WP lett az utód, aminek a csempés rendszere nekem kifejezetten bejött, és ha jó lett volna a rendszer, akkor még az sem kizárt, hogy az utódja is WP lett volna, de rengeteg probléma volt vele. Jött egy frissítés, javított egy hibát, cserébe hozott 2-3 másikat. Mégsem trollkodtam szét később, amikor Androidos Honorra váltottam, a WP topicokat. Maximum a saját tapasztalataimat írtam le, de nem annyit írtam be mindenhova, hogy a "vépéegysz*r". A Honor tiszta bug volt, ötnaponta kellett újraindítgatni, volt, hogy úgy lefagyott, hogy nem tudtam felvenni a telefont, mert nem engedte és még sorolhatnám. Trollkodjam szét a Huawei/Honor topicokat? Nem terveztem. Azért mert az enyém sz*r volt, még ott van a többszöröse az emberek zsebében amik remekül működnek.
Tudnék még írni, de a szabadidőmet nem fogom erre fecsérelni, inkább olvasok valamit, remélem ennyi karakter leírása nem volt felesleges és megértitek, hogy hol tévedtetek el.
-
KengelRoland
aktív tag
Azt állítja, hogy frissült valami nála, azóta nem tudja lejátszani a videókat. Korábban ment neki is. Leszólhatod az ismerősömet is, meg az androidot is, nem érdekel. Csak jellemzően ti sértődtök meg annyira, ti veszitek annyira komolyan ezt az "odamondogatok" dolgot, hogy képesek vagytok ilyenért feljelentgetni. Pedig lehet, hogy amúgy meg tök jól ellennénk.
Egy droidos sosem jelent fel téged mert csúnyát mondtál az androidra, mert mi tudjuk, hogy valóban kell hozzá érteni. Ti is tudjátok, hogy az ájoesz hagy kívánni valót maga után, viszont nincsen meg az ár-érték arány, ezért veszitek halálos sertésnek az ájoesz beszólást.Én próbáltam az ájoeszt és elég volt belőle.
Egyáltalán nem stabil, egyáltalán nem logikus, nem tuti, rádásul nem is egyedi, mert minden harmadik mergásromának ájoesze van mert státuszszimbólumnak hiszi.Én csak azt írtam le, hogy mi váltja ki a "trollkodást".
Egyébként én is technikai analfabéta vagyok, mert az egyik rokonom ájoeszén nem tudtam beállítani, hogy ne az alap messenger hang szóljon. Kb az ilyen dolgok miatt dobtam el én anno a híres ájoeszt. -
hombre[EU]
veterán
Párom hetese is leugrál wifirōl. Idegbajos is lett miatta,mert a reggeli fekete mellé alap az AB Friends 😀 Ilyenkor nem rossz a "ronda" Sony.
Nem mondom,hogy máshol nincs gond,de azért megkérdōjelezhetō az Apple szakmai tudása,ha egy ennyire zárt rendszerrel ilyen komoly bajok vannak. -
<Lacy85>
addikt
válasz
Blizzardking #69 üzenetére
"Ez pl, amit deka10 linkelt, a legszofisztikáltabbak közül való, és teljesen rávilágít arra, hogy valóban a használhatóság és a stabilitás miatt veszik az almákat."
P20-nál mondjuk kivételesen igaza volt, mert az tényleg egy szánalmas klón, ahol az ég világon semmi haszna a notch-nak, csak "hasonlítsuk mááá' az almára"
-
Giovan!
addikt
válasz
KengelRoland #68 üzenetére
Látod megint általánosítassz. Engem hol láttál felvágni, meg androidos topikokat szétrollkodni? Olyan nehéz lenne a “felvágtok vele” helyett a “néhányatok felvág vele” formulát használni?
Amúgy nem, semmit nem kellett állítgatnom rajta hogy lejátsza a coubokat és a gifeket, de mivel nem akartam látatlanban leszólni az említett ismerősödet, és mivel a problémáját sem ismerem teljesen, azt mégsem írhattam hogy technológiai analfabéta. De ha nekem nem hiszel, nézd meg nyugodtan a neten, lejátsza simán ezeket a Safari is. Bár gondolom utána hirtelen megint “előkerülne” egy ismerős egy nemlétező problémával, csakhogy fikázhasd embertársaidat akik valamiért más mobil OS-t merészelnek használni mint te. Ez nem szép
-
Blizzardking
őstag
válasz
KengelRoland #68 üzenetére
Az almások jellemzően ilyen külsőségekkel kapcsolatos 2 szavas trollkodásokat csinálnak.
"legalja fos" meg "egy újabb hulladék klón". Van pár szó (copy, dzsunka, fos, hulladék, klón, legalja, kínai, gagyi, szutyok) és ezeket variálják random. És sose unják meg
Ez pl, amit deka10 linkelt, a legszofisztikáltabbak közül való, és teljesen rávilágít arra, hogy valóban a használhatóság és a stabilitás miatt veszik az almákat. -
KengelRoland
aktív tag
Nekem semmilyen frusztrációm nem származik sem a telefonból, sem a kollégámból, drága barátom. Csupán arra utaltam, hogy egyáltalán nem igaz, hogy az ájoesz olyan tökéletes, mint amekkora a köré szőtt magasztalás és amennyire felvágtok vele. És most azt is bebizonyítottad, hogy az állandó vesszőparipátok sem igaz, miszerint "Az ájfón tulaj nem akar hekkelni, mókolni, az ájfon tulaj csak használni akarja mindenféle IT tudás nélkül". Mert hát magad írod, hogy "ne menőzzön már a telójával ha még használni se tudja". Tehát azért csak kell hozzá érteni, ha már egyszer két embernél különböző módon működik. Persze én buta androidos tudom azt, hogy csak egy frissítés kellene neki és jó lenne, de látod, az ájfón tulajoknak még ez is sok 2018-ban.
Azt is cáfolom, hogy az ájfónosok nem trollkodnak. De trollkodnak. Ha megjelenik az ájóesz fórumban, hogy valami hiba van a rendszerrel, mindjárt írja egy almás ember, hogy "szerencsére nem olyan gyakori mint droidon, mert az aztán alapból rossz", meg a hasonló cukiságok. Én szeretek játszani, ezekre azért reagálok. Az ájoesz felhasználók pedig rendszerint annyira megsértődnek, hogy tiltatnak, mert nem képesek elviselni azt, amit mindenki tud, hogy kiadtak rengeteg pénzt az almás telefonjukért és ugyanannyi, legfeljebb más jellegű problémával kell megküzdeniük jó drágán, mint a más rendszert használóknak. Engem is szokott bosszantani, ha csinálok egy rossz vásárt, de szerintem jobban viselem, mint ti.
-
válasz
aprokaroka87 #66 üzenetére
+1
-
aprokaroka87
nagyúr
Amúgy az olyan random előforduló hibákat sose értettem teljesen, amik bizonyos készüléktipus esetében elöjön, másiknál meg nem.
Ilyenkor nem kellene hogy legyen hogy akkor mindenkinél bugzik?Nyilván lehetnek más tényezők is, amik miatt pont jelentkezik, de nem lehet hogy esetlegesen eltérő hardverek miatt jön elő a hiba ahol van?.
Nem tudom Apple esetében mennyire játszik az hogy pl a wifi modul vagy mi a neve bizonyos esetekben más tipusú egy adott modellen belül is akár.
-
kovbandi82
őstag
Na fiúk szívesen cserélnék veletek ha ennyi a dolgotok hogy itt fikázzátok egymást. Vagy nagyon gondtalanok vagytok, vagy magányos racsnibajnokok.
Mellesleg mindkét rendszer egy f.s...És speciel a Samsung Fanok se különbek az Alma fanoknál. Ugyanaz az agyhalott banda...
A leírt bugot nem tapasztaltam mellesleg, csak a fentebb általam írtat. És van itthon 5Ghz, mert erről is volt szó mint láttam. -
Blizzardking
őstag
Elnézést, elutaztam, utána meg spanyol portugál meccset néztem, meg dolgoztam kicsit.
Mivel hosszú és kidolgozott kommentet írtál, én is hasonlóképp akartam válaszolni, csak holnap mert fáradt vagyok.
Nekem a fő problémám bizonyos fajta gondolkodásmóddal van, és bizonyos fajta gondolkodásmódú emberek bizonyos fajta termékeket választanak nagy valószínűséggel. Persze vannak kivételek, ahogy láttam audit is indexelni. De egy cég magatartása kihat arra, ki választja. És az apple - apple felhasználó páros egy olyan kombináció, amivel kapcsolatban rengeteg mondanivalóm van. Kb ennyi a helyzet.
Tudom hogy
- igényes és maximalista márkaként indult
- sokat vittek véghez
- hatalmas profitot termelnek
- hatalmas piaci szereplők
Csak éppen az a módszer amivel a tömegbázisukat fenntartják, engem rohadtul taszít.
És az a vezérelv ami miatt valaki a tömegbázishoz akar tartozni, számomra felszínesnek tűnő emberi értékek alapján realizálódik, hogy finoman körülírjam azt a rengeteg műmájer egoista gyökeret, akiket ismerek.
És mögé nézve a tartalomnak, és annak, hogy más márkák mit tesznek le elénk évről évre, nekem a szifon (főleg az utóbbi időben) kb ilyennek tűnik. 2:14-nél jön a hidegben kikapcsolás, a lassításos update és az azt követő kamuzás, a wifi eldobálás, a fél nap alatt lemerülés, egyetlen karaktertől szarrá fagyás stb.joey - hiába adod alá a lovat, ha valaki veszi a fáradságot, és összeszedett, érvekkel teli kommentet ír, amibe energiát fektet, azt akkor is tisztelem, ha az enyémtől eltér. Neked azért szoktam háromszavas válaszokat adni, mert tőled még nem láttam egy mondatnál hosszabb hozzászólást sehol, így nem strapálom magam én sem.
Természetesen neked is válaszolok hosszan, ha a helyzet úgy hozza, de valami azt súgta, hogy neked erre nincs igényed. -
r00r1
aktív tag
Elmegy az apple a jó büdös francba. Évenként új iphone, de azt a k... kódot képtelenek megírni normálisan. Telefon váltás előtt állok, valószínű hogy Samu lesz, valahogy a fészájdí sem jön be, sem a haladási irány - írom ezt úgy hogy 2 iphone se-m van (egyik céges) + ipad.
-
Giovan!
addikt
Aha, csak az ilyen mindig úgy kezdődik hogy az adott androidos telefonról szóló cikk alá valaki bekommenteli, hogy “mennyivel jobb ez mint az a fos iPhone X (vagy épp az adott csúcsmodell)”. Én ezt le szoktam szarni, aztán van aki meg nem (pl. akinek X-e van). De olyat, hogy almások csak úgy kötekedésből elkezdjenek szétrollkodni egy topikot, még nem láttam, pedig pár éve látogatom a mobilarénát (innen, meg xdadevelopersről tanultam meg romot felflashelni a galaxy giomra, ami azért rohadt régen volt
)
-
dzsi23
addikt
"Furcsa mód az androidról szóló cikkek komment szekciója nincs tele almás trollokkal..."
Nincs túl sok cikk MA-n az androidról, leginkább csak akkor, amikor új verzió jön ki, és azokban is csak az újdonságok vannak részletezve. Androidos telefonokon is vannak bugok, de azok általában csak konkrét típusokat érintenek, de egyik típusból sem adnak el annyit, mint egy iPhone-ból, így ezek a bugok nem érdemelnek külön cikket. Az újdonságoknál meg miért lennének trollok?
Ellenben az androidos telefonoknál annál több a trollkodás, ajánlom figyelmedbe a Vivo Nex-es topikokat.
-
Giovan!
addikt
válasz
KengelRoland #57 üzenetére
Rengeteg frusztrációd származhat abból az egyetlen kollégádból ha ennyire erős negatív érzelmeket tud kiváltani egy szerencsétlen mobil operációs rendszer felé. Szerintem ülj le vele egyszer egy kávéra és magyarázd el neki hogy ne menőzzön már a telójával ha még használni se tudja (mert nekem pl. lejátsza a gifeket és a coubokat ez a régi szar iPhone 6). Hidd el, könnyebb szembenézni a problémákkal mint emiatt örökké almás topikokat trollkodni. Én hiszek benned, hajrá!
-
<Lacy85>
addikt
"Az pedig tényleg a becsületére szóljon az Apple-nek, hogy bármi probléma felmerül, azt tényleg rekordsebességgel orvosolják egy frissítéssel és az esetek döntő többségében ezek a hibák ténylegesen megoldódnak."
Most vagy 10 percig agyaltam, de nem tudnék olyan telefont mondani a zöld oldalon (nyilván flagship kategóriában), amivel ennyi gond lett volna, és még közel 1 év után is reszelgetni kellett, mert ez-az beszart, vagy nem volt jó rajta.
Egyedi, ilyen-olyan hibák nyilván mindig vannak bármelyik rendszer esetén, de ennyi rendszerszintű bénázást tényleg nem tudok még egyet mondani.
Az S8+-om konkrétan egyetlen egy oreo frissítést kapott. Azt is akkor, amikor kijött rá a rendszer (volt persze több biztonsági frissítés azóta, csak valamiért a Telenor szarik erre a telefonra. Párom S7 Edge-e több update-et kap, mint ez.).
Az ég világon semmi gebasz nincs a telefonnal.
Az iOS-t meg 9 hónapja tákolgatják, mert szinte mindig van valami, ami nem jó...(#57) KengelRoland:
"Csak azért kárörvendünk, pontosabban én, mert túlmisztifikáljátok az ájoeszt. Ha valóban úgy tennétek, hogy "Mi csak használjuk, mert ez tetszik", akkor senki nem szólna hozzátok, vagy a telefonotok topicjába. De jelenleg az a helyzet, hogy el vagytok szállva magatoktól, érthetetlen okból."
Ennyire azért nem általánosítanék. Ha ignorálod Tacsi, Parallaxis, Weberzolee, Tibee, meg pár hasonló egyén kommentjét, akkor rá fogsz jönni, hogy csak a hangosabbik fele ilyen az Apple usereknek.
-
KengelRoland
aktív tag
Csak azért kárörvendünk, pontosabban én, mert túlmisztifikáljátok az ájoeszt. Ha valóban úgy tennétek, hogy "Mi csak használjuk, mert ez tetszik", akkor senki nem szólna hozzátok, vagy a telefonotok topicjába. De jelenleg az a helyzet, hogy el vagytok szállva magatoktól, érthetetlen okból.
És akkor odajön hozzám tegnap a kollégám (mert szerinte én értek a telefonokhoz), és mondja, hogy az ájoeszén nem tudja megnézni a napiszar.hu videókat. Mert hiába kattint a youtube szerű nyilas képre, nem indul a videó. Olyan, mintha csak egy kép lenne. Én meg előhúzom a bugos, szar, igénytelen, olcsójános, koreai, kigyulladós, lefagyós, műanyag(persze valójában fém+üveg), telefonomat és minden videót, animációt, beágyazot gifet, coubot lejátszom vele hibátlanul.
Hát ezért. És azért az ájoesz topicokban nem felejtitek egy oldalon kétszer megemlíteni, hogy az android milyen rossz, bezzeg az ájoesz (még ha nem is te viselkedsz így). Na ezért jönnek kárörvendeni. -
joey04
titán
feleslegesen írsz neki...
nekem amúgy nem volt különösebb bajom a 11 kezdetekor sem, persze ahogy mondod a rendszer soha nem lesz hibátlan. Nálam évek óta stagnál a rendszer használhatósága, semmi komoly, mindennapi használatot megnehezítő bug nincs (egy kivétel még amikor X-en hidegben nem érzékelt rendesen a kijelző egy olyan fél-1 percig, de arra meg napokon belül jött javítás). A cloud rendszer viszont továbbra is egy rakás szar az almánál, mondjuk nem is nagyon használok ilyesmit, ha kell néha valami, akkor meg dropbox.
-
weberzolee
aktív tag
Egy Apple felhasználó soha nem fog objektív véleménnyel rendelkezni IOS téren, ilyen csak annak lehet aki nem használja mert ő nem fanatikus. A tapasztalatai is irrelevánsak mert elvakítja őket az Almaköd. Bezzeg egy Android user, na ő tudja a tutit hiszen minden nap minden percében erről olvas a neten. Tapasztalni bármit lehet, de amit leírnak az általános
-
.Szaki.
addikt
válasz
Blizzardking #49 üzenetére
Szerintem mindenki leírta már, akár az érintett tagok közül is, hogy az iOS sem tökéletes rendszer. Szubjektív vélemény alapján lehet azt mondani egy rendszer használhatósága, felhasználói élménye vagy egyéb dolgok miatt, hogy az adott személynek tökéletes, de hibák mindig voltak és lesznek is minden rendszerben, legyen az Android, iOS, vagy akár hogy halottakat is idézzek WP.
Előfordulnak bugok bőven minden telefonon árszinttől függetlenül, és sajnos el kell ismerni, hogy az iOS11 a kezdetekkor iszonyatos bughalmaz volt, szerintem minden idők egyik legelcseszettebb iOS verziója volt. Ezt azonban - már meg nem mondom melyik verziótól de - orvosolták, és jelenleg pl az én 2 éves újonnan vásárolt 5S-emen tökéletesen fut, minden applikáció rendben van, az alapfunkciók is rendben vannak, sebességét annak ellenére, hogy egy '13-as konstrukcióról beszélünk sok telefon megirigyelhetné, és a plusz dolgok is hibátlanul mennek, kezdve Siri-től az okoségők vezérlésén át nagyon sok mindent lehetne említeni. Mondom mindezt úgy, hogy nagyon sok platformot próbáltam már és használtam addig, amíg hajlandó volt megfelelően működni.
Az pedig tényleg a becsületére szóljon az Apple-nek, hogy bármi probléma felmerül, azt tényleg rekordsebességgel orvosolják egy frissítéssel és az esetek döntő többségében ezek a hibák ténylegesen megoldódnak.
Én úgy látom, hogy általában igenis ha valami el van cseszve az Apple háza táján, az ezeken a fórumokon le van írva, most is ha végignézed a hsz-eket sajnos nagyon sok embernél jelentkezik ez a hiba, nem pedig arról szólnak, hogy de ez márpedig egy baromság és ez a hiba valójában nem is létezik. On the other hand nálam pl nem jelentkezik ilyen hiba ami a cikkben szerepel és azért éreztem fontosnak, hogy ezt leírjam, mert a többi felhasználónak is érdekes lehet, hogy hány iPhone-on és azon belül milyen típusokon jelentkezik ez leginkább.
Azt viszont kevésbé értem, hogy miért kell olyanoknak is egy ilyen témába beleszólni - nem feltétlen rád gondolok ebben az esetben - akik érdemben baromira nem tudnak hozzászólni ehhez, csak megy az értelmetlen hangulatkeltés. Én sem jelentkezek olyan topicokban ahol egy más platformú készülék hibájáról van szó és nem kárörvendek. Nem nem írom le a kárörvendést, hanem nem is érzem azt, hogy én attól több lennék, hogy másokon nevetek, inkább együtt érzek, nem az alapján ítélek meg embereket, hogy mi van a zsebükben. Arról nem is beszélve, hogy megy ez a barom megbélyegzés, hogy helyből mindenki idióta aki iOS-t használ - pedig azért vannak páran és nem is akármilyen beosztásban, akik ilyen készülékeket használnak, de gondolom őket is le kell nézni - meg mindenki 3k-ért vett telefont..Az eszébe se jut senkinek, hogy nem kell 300.000 Forintot kiadni azért, hogy valaki új iPhone-t tudjon magának vásárolni. Jelenleg 2018-ban újonnan, garanciával, akár szolgáltatótól, akár APR-től tudsz vásárolni: iPhone 6S; SE; 7; 7 Plus; 8; 8 Plus; X telefont. Ezek közül hány kerül 3k fölötti összegbe?
-
Šolaire
veterán
válasz
KengelRoland #45 üzenetére
Több új topikba is beírt friss reggel flame keltő hsz-eket. Arra írtam hogy troll!
-
weberzolee
aktív tag
válasz
Blizzardking #49 üzenetére
Ámen
-
Blizzardking
őstag
válasz
buvartacsko #40 üzenetére
Felelősségem teljes tudatában kijelentem, hogy Parallaxis, joey04 és búvártacskó V2.0 fórumtagoknak tökéletes a rendszere, és az is marad az idők végezetéig!
*És weberzolee
-
bagkri01
őstag
Na kezdődik, hozom a popcorn, kólát
-
weberzolee
aktív tag
válasz
KengelRoland #45 üzenetére
Az az érdekes, hogy egy Apple héternek csak igaza lehet és minden Alma tulaj agymosott hülye. Ez itt kérem a Magyar valóság...
-
joey04
titán
nekem nem volt ilyen gondom. i7.
25: nekem beta alatt sincs ilyen gondom.
-
KengelRoland
aktív tag
Nem úgy volt, hogy az ájoesz a tuti mert csak kevés eszközt kell optimalizálni?
Hm...
De cserébe legalább jó drága és ugyanannyit szív vele az ember, mintha olcsón vette volna 🤣#26) wesder :
Nem volt kár. Nekem tetszett.
#27) Šolaire Érdekes, hogy nektek ájoeszeseknek az igazság az trollkodás.
-
weberzolee
aktív tag
válasz
Blizzardking #30 üzenetére
Miért kell párhuzamot vonni az elégedettség és elvakultság között? Ha azt mondom hogy a droid fagy mert olvastam, de nem használom jelenleg akkor mennyire lesz releváns a véleményem? Pont mint a Droid huszár Apple hatereké. Elhiszem hogy van akit érint, nem állítom hogy hibátlan sőt, ki is emeltem hogy NINCS ilyen. De mutass egy jelenlegi Androidos telefont aminek NINCS egyetlen bugja sem. És mutass olyat is amit javítani fognak 5 év múlva is ha elkúrják a frissítést, de az is elég ha olyat mutatsz amit 1-2 héten belül javítanak. Pixel esetleg, ami ugye szintén bugos, mégis elégedettek a használói. Gondolom ők is fanok vagy részvényesek. Számomra elképzelhetetlen hogy valaki egy Androidos telefonnal elégedett legyen, ennek ellenére sokan állítják hogy pl az S9 hibátlan. Akkor ők most fanok vagy csak simán elégedett felhasználók, esetleg nem jelentkezik náluk a hiba? Összegezve az én észrevételem az hogy a legnagyobb haterek soha nem használták az adott készüléket, de minden esetben betalálnak a topikba, ha csámcsogni lehet valamin.
-
Móci
addikt
SE-n a gyorsabb merülést tapasztalom, wifi szerencsére működik. A 10-es iOS óta nem nagyon nyűgözött le a 11, remélem a 12 jobb lesz.
-
Evil Snowman
őstag
Két SE is van a családban (sajátom meg a páromé) és mindkettőnél tapasztalható a hiba 2,4 GHz-es sávtartományban is. Minden más eszköz, ami a routerre van felcsatlakozva kifogástalanul működik, egyedül a szifonok jelentkeznek le random róla és többet nem jelentkeznek vissza. Ha manuálisan szeretném visszajelentkeztetni őket, akkor kiírják, hogy nem helyes a WiFi password, ami hülyeség, hiszen évek óta ugyanazon routert használják. Ilyenkor "el kell felejtetni" a hálózatot majd újra felvenni és akkor ideig-óráig megy.
Ez van, vagy megvárja az ember az iOS 12-t, vagy addig, amíg az hivatalosan elérhető lesz esetleg kiadnak Apple-ék egy WiFi bugfix-et 11.4.1 néven.
-
nrg_52
addikt
válasz
buvartacsko #40 üzenetére
Akinek nem inge...
-
buvartacsko
addikt
válasz
akkor azt mondod, hogy nálam valójában jelentkezik a wi-fi bug, csak nem veszem észre mert túlságosan fanatikus vagyok?
-
Giovan!
addikt
válasz
Nem értem miért kéne örülnie a droidosoknak annak ha az Apple esetleg elbasz egy frissítést, meg gondolom ezt a droidosok nagy része sem érti, csak az a pár hozzád hasonló mohikán akik ilyenkor az ilyen mobilarénás cikkek alatt élik ki magukat. Furcsa mód az androidról szóló cikkek komment szekciója nincs tele almás trollokkal...
-
Dovloran
senior tag
válasz
buvartacsko #6 üzenetére
Természetesen, ha az adott készülékkel és szoftverrel többször problémám lesz, ahogy az az 5S-nél is történt akkor attól a gyártótól sem fogok több készüléket vásárolni.
-
Drp81
aktív tag
Én a munkára használt i6-omat 2 napja frissitettem. Tegnapelőtt és tegnap este is 40% körül volt a töltöttség, bekapcsoltam az alacsony töltöttséget, ahogy minden este szoktam. Reggel felkeltem, meg akartam nézni hány óra, és semmit nem reagált, egyik reggel sem. Rádugtam a töltőre, és megjelent az akkumulátor jel sötét háttérrel, az aljában piros csíkkal, vagyis az éjjel teljesen lemerült... 3-4%-ot szokott csak merülni éjjel, nem 40-et.. ez így nagyon tré..
Az i7plussal nincs gond, csak a wifi lassul be néha...
Remélem javítják gyorsan.. -
Blizzardking
őstag
válasz
weberzolee #23 üzenetére
Minél fanatikusabb valaki, annál kevésbé jelentkeznek nála az ilyen-olyan problémák. Ez meg az én észrevételem. Aki objektív, az simán leírja hogy problémát tapasztalt. De biztos a világ összes routere a hibás.
Mindenesetre köszi alma a gyakori frissítéseket és hosszú terméktámogatást, aminek mindenki nagyon örül. Droidosok különösen. Így mindig lesz mit olvasgatni elalvás előtt.
Arra is kiváncsi lennék, hogy akinek hibátlan maradt, abból hánynak tudja a routere az 5GHz-et. -
FlashLed
senior tag
Nekem 6s pluson nincs gond, es jobb is az akkuido. Nem vettem eszre semmi anomaliat, pont, hogy jobb lett az akku ido.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
weberzolee #16 üzenetére
Miért, szerinted mindenki jelent minden hibát, amit tapasztal?
Ilyen alapon pl. a Windows 10 fórumok világrekordot döntenének nézettségben.Én se szoktam minden hibát jelezni XY helyen. Max. rákeresek, gugli kidob 1-2 oldalt, ahol páran panaszkodnak, aztán el is könyveltem, hogy "oké, nem egyedi hiba".
-
Depiboy
tag
A 12.0-án is érzékelhető hasonló bár az még nagyon béta
-
Nirvanus
aktív tag
A még garis hálózatfüggő SE-m a 11.4-es frissítés óta nekem is nevetségesen hamar lemerül. Ha be van kapcsolva a wifi, ha nincs. Ez szerintem gáz. Az Apple szoftver fronton kezd hasonlítani egy másik vállalatra. Ez pedig szomorú.
-
weberzolee
aktív tag
válasz
Blizzardking #17 üzenetére
Kevésbé szerencsések vegyenek droidot
, nekem meg sürgősen ki kell töltenem egy lottót. Erős mostanság a mázlifaktorom. (És még jó pãr embernek a környezetemben)
-
totgab02
junior tag
Belassitjak a picsba a telokat majd az ios 12vel "akar 60%os gyorsulast" igernek es verik magukat hogy mekkora istenkiralycsaszarok😂😂
-
farkas63
aktív tag
Ezek a bugok nem csak iOS 11.4-nél vannak jelen hanem régebbi iOS verziónál is.
Sőt olyan bugja is van az iOS-nak, hogy ha párosítani akarsz 2 eszközt akkor a telefonon a hotspot-ba kell menj a beállításokban, hogy lássa is a wifi jelét a telefonnak a másik eszköz. ASD -
Cuccok
tag
válasz
Blizzardking #17 üzenetére
Nálam valszeg jelentkezett .. 95% körülről 1 nap alatt vagy hamarabb (nem nézegettem) lemerült csutkára, holott ilyen soha nem csinált előtte.
iPad pro 10.5 -
kovbandi82
őstag
Iphonen Bétán és Ipaden tapasztaltam, hogy Wpa2-enterprise hitelesítésnél reboot után elfelejti a jelszót, sima Wpa2-Personalnál nem. Mivel Androidnál nincs ilyen, kizárnám a Radius szerver hibát.
-
Blizzardking
őstag
válasz
weberzolee #16 üzenetére
"Azért a problémák elég esetlegesek."
Igen, esetleg megúszod...
-
weberzolee
aktív tag
Azért a problémák elég esetlegesek. Nekem i6 és mini 4 is van és semmi gondom. Asszony se nyafogott az 5S miatt. Másrészt van mondjuk 1.000.000 felhasználó amiből 250 jelzi hogy bugzik és már ki is kiáltják hogy szar a frissítés. Ez alapján nem frissíteni szerintem butaság. Ha frissítés után 999.750 felhasználó beírná hogy hibátlan akkor frissítenél? Bug mentes OS verzió se Androidon se Windowson se IOS -en de még MacOS -en sem volt soha és nem is lesz. A 10.3.2 is tartalmaz bugot amit a 10.3.3 -ban javítottak, csak neked nem jött elő
-
Ashitaka
tag
Nos,ezért maradt a céges SE 10.3.2-őn. A 11xx verziókkal ahogy olvasom rengeteg a probléma.A 10x legalább mind a mai napig stabil.
-
OgreImre
senior tag
6S Plus, 5Ghz-es wifin, 40 perc használat és 6 óra készenlét után 50% az akksi...várom a javítást.
-
Giovan!
addikt
Sima i6-on sincs semmi probléma (kicsit jobban melegszik Max Payne közben mióta 11.4 van rajta, de az nem függ össze ezzel a WiFi buggal szerintem
)
-
Šolaire
veterán
SE telóm van. Szerencsére nem tapasztaltam semmi hibát.
-
Matada2.3
veterán
SE-nél nem tapasztaltam még semmit, de akkor az otthoni nyolcra csak a 11.4.1 fog menni..
-
Wesder
titán
válasz
buvartacsko #6 üzenetére
Gondolom ha házon belül váltott volna, azzal nem lenne semmi problèmád
-
moleculez
veterán
Még jó, hogy nem raktam fel.
-
Dovloran
senior tag
Nekem is bug-os volt 5S-en a WiFi az utóbbi pár napban, de szerencsére, már váltottam.
-
Leones
csendes tag
Iphone SE készülékemen, ha kikapcsolom a WiFit majd újra be, akkor kb. 20 perc míg újra tud csatlakozni a hálózatra. Régebben ilyen nem volt, rem. hamar javítják a hibát.
-
.Szaki.
addikt
5S-en szerencsére nem tapasztaltam hasonlót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- E-roller topik
- Nők, nőügyek (18+)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Lexus, Toyota topik
- GTA V
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- új bontatlan iPhone 16 128GB black fekete független Apple 1 év garancia adapter
- új bontatlan iPhone 16 128GB white fehér független Apple 1 év garancia adapter
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 16 pro 128gb bontatlan
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Bomba Ár! Dell XPS 13 9380 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest