- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Telekom mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Yettel topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- 8300 mAh, maradhat?
Új hozzászólás Aktív témák
-
blacksir
tag
Sziasztok. Van egy gigabyte r9 280x 3gb kártyám, sajnos képet nem ad, se a ventilátor nem indul bekapcsolásnál. Kérdésem a következő hogy mi lehet a baj. 550w tapal próbáltam, de csak 6pines csatlakozott tudok radugni. Szükség lenne hozzá még a 8pines re is vagy mindenféle kép kell a 600w feleti táp? Sajnos élő életéről nem tudok semmit.
-
kila25
csendes tag
Srácok én azt nem értem, hogy ugye a kártyák spcijénél írják a gyártók az ajánlott táp méretét (MSI 600W, Toxic 750W),de minek, ha a teszt szerint megy egy 520 al is.
Milyen tápot vegyek a Toxic hoz?
-
idegen lény
addikt
-
Archeres
tag
Sziasztok!
Bocsánat, ha rossz helyre írom, vagy ha volt már kérdés máshol, vagy itt, de egy olyan dilemmám van, hogy sok helyen olvasom szinte az összes R9 280X-ről, hogy Artifactol,és egyebek. Használtan vásárolnám, garancia is van rá, de sokszor nem veszik vissza, vagy cserélik ki, mert a benchmark közben nem jön elő csak egy bizonyos hőfok után mikor a VRM már forró. (Legalábbis ha jól tudom). Az lenne a kérdésem, hogy inkább válasszak egy HD7970 Ghz edition-t vagy maradjak a 280X-nél. Illetve ha maradjak a 280X-nél, akkor milyen eséllyel kaphatok hibás kártyát, van e rá lehetőség, hogy cseréljék garanciálisan, vagy van-e erre szoftveres megoldás már? Úgy olvastam hiába frissítették a bios-t nem segített semmit.Válaszotok előre is köszönöm!
-
Spirit
őstag
Gyári hibás/döglött példányok mennyire fordultak elő a Sapphire 280X TOXIC-ból?
-
krisztán2001
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy milyen videó kártyát vegyek.???
Én egy 7990-re gondóltam, ki ért velem egyet? -
krisztán2001
csendes tag
Egyet értek.
-
tegbashar
tag
Az Asus minek pakol CrossFire hidat a csomagba?Az R széria nem a PCI-E-n keresztül CF képes?
-
Olajka02
aktív tag
A memória órajelében van még külömbség (másban nincsen) 6000-ről (ez az alap és a 76e HUF-os kártyáé is) 6400-ra.
Egy szó mint száz amire én céloztam az a kártya a dcuII-es hűtésű (ami a cikkben is van) referencia értékekkel kiadott kártya.
Ez még így is hozza a 7970 GH edition szintjét... szóval a frankó ár a frankó kártyáért megállapításomat ezektől függetlenül is tartom. -
Olajka02
aktív tag
Helyesbítek.
Az előbb említett kártya ez a típus: R9280X-DC2-3GD5 (nem a 970/1070 es, hanem az alap órajeles 850/1000-es). -
Olajka02
aktív tag
Mindenkinek írnám, hogy a napokban az árakat figyelve, ma láttam a cikkben is tesztelt ASUS-t 76.900,-HUF-ért, ami igen csak szépséges ár egy 7970 GH szintű kártyáért.
Az Árukeresőn utána lehet nézni (bízom benne, hogy ez így nem reklám).
Remélem még egy picit esik az áruk, és akkor veszek egyet. -
Olympos
aktív tag
válasz
zolee5016 #123 üzenetére
szerintem manapság minden amatőr nekieshet AB-vel a kártyának, legfeljebb kifagysz a rendszerből és leeseik a hőfok.
káros hőfokot vagy túlfeszet kifagyás nélkül nem tudsz elérni a kártyával, ha nem bontod meg a hűtőt.
("a megbontom a hűtőt és teszek rá másikat, vagy vízhűtést, stb." az már más kérdés)
ha biosban csinálsz vmit (fesz értékek kitolása, stb.), az meg már tényleg más tészta...de ilyen beavatkozás ellen a matrix is védtelen.
a garancia mindig 2-3 év és ebben benne van az is, hogy éjjel-nappal teljes terhelésen (vagy AB-vel megküldve) megy a kártyád, ami teljesen valószínűtlen.
-
sandor906
tag
A Matrixban csak az nem tetszik, hogy azt a bazári világítást nem lehet lekapcsolni. Elég lenne, ha akkor világít amikor valaki megkergeti és jelezné, hogy hol tart az erejével. Játék, vagy egyéb felhasználás alatt teljesen feleslegesen reklámozza magát. Ettől függetlenül remek darab, én is a várható élettartam miatt választottam.
-
zolee5016
őstag
már bocsi...nem kell sivatag ha valaki AB-vel (stb) feleslegesen 3-5 fps-ért barmolja a karikat..
Vannak sima jó példányok is...egyértelmű..de a Matrix azért komolyabb minőséget képvisel.......
Az meg a mai körülmények vonzata,hogy sújkolják évente az új szériákkal belénk,hogy hú mennyivel jobb..pedig igazából kb 3 éve(dx11)óta egyhelyben topogunk..piros,és zöld oldalon egyaránt..... -
Olympos
aktív tag
válasz
zolee5016 #119 üzenetére
élettartam? egy évre rá a többi kártya nem annyira bírja?
hol használod a kárytádat, sivatagban?nekem "sima" asus dc2top volt gtx 560-ból, aztán meg dc2topv2 hd7950-ből és ez a konstrukció - mint a többi márka is, ha vigyázol rá - 5-10 évet bírnia...csak addig úgyis lecseréled.
-
sandor906
tag
A szélzajhoz annyit szeretnék csak hozzá tenni, hogy nekem 7 db 12cm-es, 2db 140cm-es venti mellet van bent a Matrix Platinum ami plusz 2db venti, van bent egy GT640 ici-pici ventivel ami 60%-on pörög alapból (na ezt kihallani a többi közül) és még ezek mellet is hallani, hogy mikor megy pihenni valamelyik vinyó, vagy mikor pörög fel. Tehát a Matrix ventik ultra halkak!
-
zolee5016
őstag
Matrix-ok....Ha valamiért megéri a + pénzt az az élettartama....Az átalakított tápellátás ,VRM szabályozás sokkal stabilabbá,illetve sokkal kiméleteseb a karira nézve
Aki 1évre netán kevesebbre vesz kártyát..annak nem éri meg a felár meg a kb +10%-os tudás (gyárilag) amit esetleg egy stock karin is elérhet.....ha meg szétcincálod és cseréled semmiképp...
Nekem 3 Matrixom van és a mai napig elég lenne az 580-is..de hogy a 7970-et cseréljem..szóba se jön...még erre a Matrixra sem,szinte ugyanaz mint a 7970.... -
Giot
addikt
Köszönöm a tesztet!
Legyen üdvözölve a sorban következő Sapphire Toxic. Nem bízták a véletlenre.
Bár az árat elég magasra lőtték.
Oliverda mi a véleményed a PCB felépítéséről, a többi gyártóhoz viszonyítva? Hány fázisú? -
stargazerhu
aktív tag
Az ember nem csak racionálisan dönt, hanem szívvel is...még ha egy VGAnál hülyén is hangzik...
Ha gondolod állíts fel egy aránypárt és számolj, hogy az adott teljesítmény többlet mennyivel kerül többe!
Aztán dobd a kukába, és vedd meg azt amelyik tetszik, amelyiket igazán akarod!!
(#114) mysuAF 110 körül már vannak, ma volt róla szó a 290/290X topikban...
-
mysuAF
csendes tag
És akkor a DC2T vagy a V2 változat?
-
mysuAF
csendes tag
válasz
stargazerhu #109 üzenetére
Hát úgy gondoltam hogy teljesítménye mennyivel több a matrixnak?
-
mysuAF
csendes tag
Sziasztok!
Videó kártya vásárlás előtt állok.
Amiben gondolkodok:
-Asus R9 280X DC2T illetve ennek a V2 változata
-Asus R9 280X Matrix PlatinumA kérdés hogy megéri-e a matrixot venni +20.000 Ft-ért?
-
Gabisan
tag
Nekem egy Sapphire R9 280X Dual-X OC-m van,teljesen elegedett vagyok vele.Halk huvos es jol tuningolhato.
1200/7000 1.25V on is megy hibatlanul,ez a max,de en alulfeszelve 1000/6000 1.163V-on hasznalom,erre irtam at a bioszt is ,idleben desktopon 100/400 0.900V -ra UDF alatt 200/800 0.950V -ra irtam at a bioszt,igy alig fogyaszt valamit,mikor nincsen terhelve. -
Olympos
aktív tag
@Oli: egy kérdésem lenne.
Gondolom egy ilyen tesztre nincs időtök - meg lehet, hogy hülyeség is, mindjárt megmondod:
Lehetne a kártyákat úgy tesztelni, hogy megnézitek, hogy egy 5-10 perces, teljes terheléses teszt alatt melyik VGA kártya a legmelegebb, ez ehhez tartozó hőfokot és decibelt lejegyzitek, majd a többi kártyának a ventilátor fordulatszámát manuálisan addig csökkentitek, amíg ezek a kártyák el nem érik a legmelegebb kártya hőfokát és az így kapott decibeleket hasonlítjátok össze.Az így kapott különböző decibel értékek így ugyanazon hőfokon "generálódtak", a ventilátor szabályzása innentől kezdve pedig csak ügyeskedés, a zajszint pedig már tényleg a hűtőrendszer kialakítását minősítené.
(De gondolom ez nem ilyen egyszerű)
-
Olympos
aktív tag
válasz
Oliverda #103 üzenetére
Viszont - ahogy írod - hőmérsékletben a Gigabyte volt a legjobb és ahogy szintén írod, 10°C-ot simán áldozhattak volna a csend oltárán.
Ezt megteheti a vásárló is, hogy maga állítja be a ventilátor sebességét - így hőfokban és zajszintben is ott lesz, mint az előtte lévő - vagy megvárja, hogy egy BIOS frissítéssel ezt megoldja a gyártó. -
Olympos
aktív tag
Csak a tesztekből gondolom, és eddig így olvastam, ill. ahol lehetett, így hallgathattam meg.
(De ezen nehogy fennakadjunk, elhiszem, hogy az MSI halk még játék közben is.)Itt meg lehet nézni
Itt meg lehet hallgatniDe remélem majd jön Oli és egy teszttel rácáfol mindenre
-
VIC20
őstag
,,A GPU egy nagyobb mértékű, 15%-os gyári túlhajtásban részesült, így maximális órajele 1150 MHz-ben került megállapításra."
Úristen! Ezt a mondatszörnyet hogy sikerült megszülni?
-
exedoc
senior tag
Nem rossz az a Sapphire, bár jobban állna neki a fekete-piros sztem. Mondjuk így meg tényleg "mérgezőbb." 105k érte? Íjj, nem tudom. Meg ugye kérdés, hogy ha kezd felfutni mennyi lesz. Emlékszem pont a Sapphire-nál fordult elő, hogy mikor kezdték őket nagyon vinni, a 7950 felment 90k fölé, a 3GB-s 7970 meg 120k környékén volt, a 6GB-s 7970 GHz Edition Vapor-X meg befigyelt a 160k fölötti kategóriába, és ott is maradt még a 7990 érkezése után is. Természetesen benne van a forint gyengülés is, de mikor visszaerősödött se változott semmi. Kíváncsi leszek hol foglal majd helyet. Bár az nvidia árkorrekciója miatt talán most kicsit változik a helyzet. Az Asus Mátrix kicsit nekem is hiányzott, az még érdekelt volna, attól függetlenül, hogy nem tervezek ebből a családból kártyát venni.
-
Lomha 8V
addikt
A Toxic állatul néz ki, az MSI-nél pedig jópofa a felirat a hűtőnyílásban.
(#85) Olympos: Honnan veszed, hogy az MSI hangos? Bár nekem NV-m van MSI-ben, de a hangját még nem hallottam, akárhogy izzasztottam.
-
Tomi_mano
csendes tag
Sziasztok!
Ha esetleg valakinek elnyerte a tetszését ez a kártya vagy maga a teszt győzte meg, akkor ha jól látom az AQUA-nál meg lehet venni. Máshol nem találtam, csak náluk.
Nem csak náluk lehet kapni.
[ Módosította: Qru ]
-
DrJános
aktív tag
Köszi a tesztet.
Örülök, hogy több gyártó kártyája és azok hűtése össze lett hasonlítva. Így sokkal könnyebb választani mindenkinek aki ilyen kártyát, vagy ilyen hűtéssel szerelt kártyát szeretne venni (gondolom egyazon gyártó azonos elnevezésű hűtése kb hasonlóan szerepelhet más kártyán is).
Grat még egyszer, csak így tovább.
-
lukgab
tag
Nekem az Easy Boost nem talált új BIOS-t, mikor rányomtam az auto findra.
Nekem a GIGA 280X OC bios verziója: 015.038.000.003Melyiket tennéd fel erre, illetve neked milyen bios veziod van?
Amúgy a giga kártyáját én is picit hangosnak ítéltem addig, míg AfterBurnbe be nem állítottam azt, hogy 80 fok alatt 50% on menjen a venti, felette meg maxon
-
ViiiiktorOC
senior tag
Ez az Asus igazán tetszik!
Van teljesítmény, mellé halk ès hűvös. -
Zolee11
senior tag
válasz
stargazerhu #65 üzenetére
Ez így itt nem értelmezhető. Ahogy Oliverda leírta, és én is, itt minden bevitt energia hővé alakul, ilyen szinten nem értelmezhető a hatásfok.
Nem is hasonlítható egy belső égésű motorhoz, hisz ott a benzin elégetésével először hőt nyerünk, amit majd mozgási energiává alakítunk.
Ha már itt tartunk akkor, képzeld el ezt úgy, hogy egy tonnás autó tolásához egy ember kell, két tonnáshoz kettő, itt sem értelmezhető a hatásfok, annyit tudunk, hogy két ember el tudja tolni vagy sem.
X számítási teljesítményhez adott felépítésű GPU esetén egy adott áramerősség szükséges. Max a felvett elektromos teljesítmény / számítási teljesítményt lehet értelmezni. De ez nem hatásfok.A VGA kártya nem átalakító, hanem egy művelet végző egység. Mi alapján lehetne azt értelmezni, hogy mi 100% hatásfokú? Ki mondaná meg, hogy 1W teljesítményhez mennyi az a számítási teljesítmény + elektromos jelátvitel ami veszteségmentes? Teljesen abszurd elképzelés.
Ahogy a csíkszélesség csökken úgy növekedhetne ez az érték, de annyi eltérés van a számítási feladatok szempontjából, hogy ezt képtelenség lenne egy adott nevezőre hozni. Ezért nem is létezik ilyen mérőszám.
-
Olympos
aktív tag
- MSI és a Sapphire a két leghangosabb, Asus az egyik legcsendesebb.
- Sapphirere van a legkevesebb garancia, viszont Sapphiretól van a leggyorsabb és a legdrágább kártya is (ha nem vesszük figyelembe az Asus Matrix szériát.)
- Gigabyte az egyik legolcsóbb, mindenben köztes: hang, sebesség közepes, de Idle módban az egyik legcsendesebb, játék közben hangos. Gyengébb anyagminőség jellemzi, nekem ilyen van.
- Az Asus a legcsendesebb és egyben az egyik legigényesebben összerakott kártya.
- HIS nem volt a tesztben, de nagyon csendes.- Teljes vízhűtőblokk design van Asusra, MSIre, de nincs Gigabytera és Sapphirera: nem kompatibilis rá referencia vízhűtő, egyedit ezekre nem gyártottak. (Ha vki érdekelt benne.)
Véleményem szeriont az Asus a legjobb.
-
Olympos
aktív tag
Aki meg akarja hallgatni, melyik milyen: hangos teszt
-
evo86
csendes tag
Ez a toxic nagyon best! Esetleg a Club3d royalking jöhet szóba de meg kell várni még a r9 290nek az ára rendeződik ha nincs nagy eltérés a toxik közt árban, akkor nyílván a 290 lesz a nyerő nálam.
Választék precízen:
[link] -
aAron_
őstag
amennyiben max terhelés mellett lenne használva 24/7 melyiket ajánlanátok? a legfontosabb, hogy max venti fordulat mellett a lehető leghűvösebb legyen. ezért sajnálom, hogy nem volt furmarkos teszt, vagy legalább olyan, ahol az összes hűtése maxon megy.
-
Retro11
senior tag
Talán még a radeon hozta be a HD széria meglenésével a dekoratív műanyagbol stb.. álló egész nyákot és hűtőrendszert magába foglaló burkolatokat.
Kétlem. Már az Nvidia FX 5800/5900/5950 Ultrákon is ez volt.. Az ABIT 4200Ti-n is (OTES), igaz az még csak a NYÁK egy részét fedte..
-
Avicularia
veterán
Meg tudom erősíteni, hogy a gigabyte hűtője üvölt mint az állat terhelés alatt.
-
Angel1981
veterán
Korábban is ASUS / MSI párti voltam, ez most sem változott.
-
Normi™
őstag
Nagyon jók lettek,ha most vennék kártyát akkor Asus 280x,egyértelmű.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Malibutomi #48 üzenetére
Mindig a VRM-el van gond ezeknél a hűtőknél.
Eagl3: Neked lehet hogy nincs, nekem annál inkább. Szétfeszelve, bench közben még 5 fok is sokat számít. Nem mindenki játékra veszi a vga-t... Vagy legalábbis nem csak arra.
-
Lewzke
őstag
válasz
stargazerhu #71 üzenetére
akkor újrafogom pasztázni a régi 9600GT-met, mert az is Asus ... biztos nyerek vele 2-4 fokot
-
Lewzke
őstag
én csak azt nem értem, hogy miért raknak a gyártók ennyi irdatlan mennyiségű pasztát a gpu-ra. a képen beteríti a gpu melletti ellenállásokat is, vagy mi a csodákat ...
-
Oliverda
titán
válasz
stargazerhu #65 üzenetére
Érdemes megismerkedni az entrópia fogalmával, miszerint minden energia hővé alakul.
Legnagyobb része még a lapka felületén, a szennyezett félvezetőben az elektronok "közlekedése" során, egy sokkal kisebb része kimegy a lábain, majd meghajtja más áramkörök bemeneti tranzisztorait és ott alakul hővé. Utóbbi estben nem a lapkában megy végbe a disszipáció, cserébe viszont más áramkörök is meghajtják az áramkör bemeneti tranzisztorait, úgyhogy ez nagyjából kiegyenlítődik. Egy még kisebb része elektromágneses sugárzásként távozik, elnyelődik a környező fémdarabokban (pl. a gép fémháza) és örvényáramokként végzi (amelyek persze megint az adott fémdarabot melegítik), és csak egy igen-igen elenyésző hányada jut ki a környezetbe rádióhullámok útján (melyek természetesen szintén elnyelődnek rövidebb-hosszabb távon, és hővé alakulnak). A lényeg az, hogy ez a veszteség elenyésző, így nyugodtan lehet azzal számolni, hogy a "ami befolyik, az rögtön kifolyik" disszipáció útján. Ez áll a procira, a videokártyára, az egész gépre, mínusz a ledek fénye meg a már említett szórt elektromágneses sugárzás.(forrás)
emiki6: Az ASUS kicsivel halkabb.
-
stargazerhu
aktív tag
igen, csakhogy ez nem mind a kártyán játszódik le, hiszen az érdemi jelek "elszaladnak" azért a kártyáról, tehát azért nem csak fűt, hanem vmit számol is a szerencsétlen...
A bevitt energia meghatározása egyszerű, ám abból a hasznos felhasználás ami kérdéses. Amire te is első blikkre azt mondtad, hogy 0,01%... (Ez az ami engem érdekelne, hogy akkor 1; 0,1 vagy épp 0,01% ez az érték. Persze pusztán kíváncsiságból.)
A többi igen is veszteség és egy VGA kártya egy átalakító, hiszen áramot alakít át, számunkra hasznos jellé és hővé, amit általában nem tekintünk nála hasznosnak. -
-
Jack@l
veterán
Mikor lesz ilyenből 290 és 290x-es teszt?
-
mepet
addikt
No most akkor mire is jó az az UEFI gomb?
-
Oliverda
titán
válasz
stargazerhu #58 üzenetére
Minden energia hővé alakul (entrópia). Nincs és nem is lesz olyan processzor aminél valamilyen módon ne alakulna a teljes felvett villamos energia hővé. Ez teljesen normális.
emiki6: Leírtuk. Olvasd el a cikket.
-
stargazerhu
aktív tag
Neeeem, jóra válaszoltál! 250W-ból mondjuk 1W ami hasznos a többi meg megy a kukába.
Ott arra gondoltam, ez meg már egy másik dolog, tudom(#55) Zolee11 Ahogy egy benzin motornak is van hatásfoka, mondjuk 30% annyi fordítódik a bevitt energiából mozgásra a többi így vagy úgy de elvész, ugyan úgy itt is a bevitt energia vmennyi %-a végzi az érdemi munkát, a többi hőveszteség..
-
emiki6
veterán
Az MSI vagy az Asus a halkabb?
-
gógyi
aktív tag
Szerintetek lesznek ezek még a közeljövőben olcsóbbak?
-
Zolee11
senior tag
válasz
stargazerhu #46 üzenetére
Mi a kérdés? Ez nem egy átalakító eszköz, ahol hatásfokot kell/érdemes mérni. X wattot eszik és adott számítási teljesítményre képes. A watt megnevezés egy teljesítményt jelöl, azaz ennyit eszik, amit elhasznál, így eleve ez mind hővé alakul.
Mondjuk össze lehetne hasonlítani két 250W fogyasztású kártyát, hogy melyik termel több hőt, de ennek nem sok értelme van, ugyanis szerintem szinte mérhetetlen lenne az eltérés, ha csak pl. a GPU-t nézzük.Ha azt is beleszámoljuk, hogy a tápellátás milyen hatásfokkal dolgozik a kártyán, na akkor értelmezhetővé válik a kérdésed, de ez csak pár watt lehet.
-
Oliverda
titán
válasz
stargazerhu #51 üzenetére
Te most akkor a számítási teljesítmény/fogyasztás mutatóra gondolsz? Mert az egy nagyon más dolog.
-
TOM-202
senior tag
Nálam ismét a Sapphire Toxic lenne a befutó minden szempontból ha ezek közül kellene választanom 2db-ot CF rendszerbe, de a többit sem utasítanám vissza.
-
stargazerhu
aktív tag
Jaja erre gondoltam
Akkor ezért van mit csiszolni hatásfok terén
Éreztem én, hogy nagyon sokat mondok a 10%-val
De szerinted még az 1%ot sem éri el?
Máshol láttam olyan táblázatot, ahol wattra levetítve (ilyet talán ti is csináltok) meg dollárra levetítve (itthon lehetne forintosítani) is szerepelnek a teljesítmények....(#50) Zoo123 De szerintem ha úgy vesszük fontos kérdés, kevesen gondolnak bele, hogy mennyi a hasznos és "haszontalan" energia felvétele egy ilyen kártyának...És látod vmilyen választ azért kaptam!
-
Zoo123
senior tag
válasz
A kérdés jó, csak kicsit nehéz lenne kimérni a hőveszteséget. Nem véletlenül nem kapsz rá választ...
-
Oliverda
titán
válasz
Mármint úgy érted, hogy végül mennyi energia alakul át hővé? Hát úgy 99,99%
-
Televan74
nagyúr
Nekem ASUS van. Nagyon jó kis kártya, megérte a kifizetett összeget. Kösz a tesztet. Megerősített ,hogy jól választottam.
-
-
Zoo123
senior tag
Én az MSI R9 280X Gaming OC kártyámat 1100 Mhz-en használom, +20% Power limittel, feszültséghez nem nyúltam. Ezt az órajelet szerintem bármelyik R9 280x viszi. Lehet hogy menne 1150-et de ahhoz már biztos hogy feszültséget kell emelni, gyorsabb alig, viszont melegebb meg hangosabb lesz annyit meg nekem
ér.
BMW001 "290X-el valszeg meg sem birkózna ebben a formában."
Hát igazából a GPU hűtés még talán megbirkózna +50W-al, max nem 39%-on jár a venti, de a VRM hűtésre az a fémlemez már kevés lenne, én raktam rá 20db alubordácskát, esett is 20 fokot a VRM hőmérséklet.
Szóval ja, változatlan formában a R9 290X-etbirná.
-
JanR
addikt
Az MSI nagyon tetszetős
Bár most az R9 290 árait megvárom, utána majd eldöntöm, hogy melyik legyen.
-
Zolee11
senior tag
Hát én még ilyen megközelítésről sose hallottam. Szerintem nekem sose volt más video ramom mint a Hynix és soha nem volt még vele gond, sőt a vga- kártyákkal igazából sose volt még gondom pár zizegőset kivéve.
Szóval nem igazán értem mire föl ez a megközelítés, hogy fujj fujj Hynix memória.Mellesleg én jó ideje az MSI kártyákat favorizálom, nem túl nagyok, jó a hűtés, és még jól is néznek ki.
-
Nagyon köszi a tesztet. Sokat segített. Tuningot esetleg próbáltatok?
-
Oliverda
titán
válasz
GeneraL_XTX #34 üzenetére
Az MSI éppen elfogyott, de a legutolsó ára ennyi volt az iPon-ban.
-
mrzolee86
tag
Jó öreg 5850-em valószínű egy ilyen fogja leváltani
-
Petyyyyy
addikt
Köszönet a tesztért.
Az Asus fincsire sikeredett, tetszik.
(#34) GeneraL_XTX - Erre én is kíváncsi voltam, de aztán elolvastam mégegyszer. Asusnál pl.: 85000 körüli árról van szó. A 90 is körülötte van. -
GeneraL_XTX
veterán
Annyit még hagy kérdezzek, hogy az árakathonnan szedtétek? Asus-t és MSI-t is csak drágábban találok
-
MPowerPH
félisten
-
-
icon
senior tag
Nekem is a Toxic a szimpi az itteni jelöltekből, egy kicsit bátrabban rugaszkodtak el az alkatrészek, és tápellátás terén a tervezők...
-
GeneraL_XTX
veterán
Találtam két copy-paste hibát az MSI-nél, 3.oldal:
"A GTX 760 GAMING már a negyedik generációs Twin Frozr hűtést kapta a nyakába, melynek két légkavarója darabonként 9,5 centiméter átmérőjű."
"Egy megfelelő hub segítségével a Gigabyte R9 280X-re összesen hat megjelenítőt csatlakoztathatunk"
Egyébként jó teszt köszi
javítva
[ Módosította: Oliverda ]
-
mghltm
addikt
válasz
sandor906 #23 üzenetére
a matrix platinum a legjobb valasztasok egyike: 3 ev gar, szuper alkatreszek, jo tuningolhatosag, csendes hutes
(#24) Svájcinéger meg mindig csak kettot adnak, legyen szo valami referencia hutosrol vagy minosegi vapor-x / toxic megoldasrol. ilyen aron 2 ev garral elegge nonszensz...
-
MPowerPH
félisten
válasz
J.J. András #22 üzenetére
Nem mind1. Mivel a furmark úgy terhel, ahogy egy játék sem képes, legalábbis hőgenerálás terén. Maguk a kártyák egészét nézve igen, hiteles. Maga a hűtők összevetését tekintve nem, mivel nem derült ki, melyik is valójában a legizmosabb aftermarket cooler. Engem pedig ez is nagyon érdekel, és erről nem igen találni tesztet.(pedig a külön vásárolható egyedi hűtéseket mindig összevetik)
-
LackoMester
addikt
Köszi a tesztet,
ha sikerül akkor januárba benevezek egy TOPpos 280X- re. -
Svájcinéger
őstag
Sapphire még mindig csak 2 év garit ad ? Többek között a 3 év miatt vettem pont ilyen ASUS-t. Milyen jól jött most, mikor eladtam a 6950-et, hogy volt még rá 1 év gari.
-
sandor906
tag
Köszi a linkeket. Csak azt szerettem volna látni, hogy jól választottam-e a felhozatalból, de szerintem nem kell szégyenkeznem vele. Előtte egy DCII 6950-em volt, ahhoz képest a teljesítménye több mint a duplája, viszont a hangja még a fele sincs. Ja és 100k alatt volt az ára számlával, ami szintén nem rossz a Toxic-hoz mérve.
-
J.J. András
őstag
Furmark, vagy game.... ugyanaz a teszt futott mindegyik VGA alatt..., akkor az mértékadó és hiteles összehasonlítási alap. Amúgy meg ha ilyen VGA-t veszel, nem éjjel-nappal a furmark hajtja a gépedet, vagy igen ??????
nem vagyok ideges... csak nem szeretem az olyan kérdéseket, amikre Te magad is tudod a választ.
-
Dtomka
veterán
találtam egy hibát:
hűtést ennek megfelelően elég hangsora kalibráltákNekem még mindig az Asus tetszik a legjobban. A sapphire viszont drága, mert ~annyiért lehet venni Asus Matrix Platinum verziot, ami szintén nem ér meg 105.000+-t.
-
Gyuri27
félisten
Msi elég tetszetős.
-
MPowerPH
félisten
válasz
J.J. András #14 üzenetére
Azért mert elolvastam a cikket, megnéztem a grafikonokat.(még azt is hozzátettem, hogy furmark-al, mert a játék arra nem alkalmas) Ez az összehasonlítás nem mutat meg semmit, mivel a kártyák más-más órajelen futottak, valszeg még feszültségük is különbözött, pluszban az automata hűtőbeállítás kizárja, hogy össze lehessen őket érdemben vetni.
Persze, ez a teszt nem arról szólt, hogy melyik gyártó aftermarket hűtője a leghatékonyabb. Fogalmam sincs, hogy a DC2 mennyit pörög maximumon, és azt se, hogy az MSi mennyit tud.Egyébként miért vagy ideges?
-
sandor906
tag
Kár, hogy kimaradt a Matrix Platinum a tesztből.
-
Retekegér
MODERÁTOR
Brutálisan néz ki a Toxic, de azért ekkora felárat nekem nem érne meg. Az Asus és az MSI megoldása szimpatikusabb.
-
J.J. András
őstag
le hát, miért ne tudná, hiszen csak 1200rpm-mel pörög.... és így is 70°C hoz.... akkor szerinted nem menne le 60°C-ra ???
midnegy, de egy bassza a csőröm: miért nem írtad be, bocsi srácok, benéztem, figyelmetlen voltam ??? hm ??
, mert a kérdésed egyértelműen a kártyák közti hőfokokra utaltak.... AZ PEDIG BENNE VOLT EREDETILEG IS A CIKKBEN
-
MPowerPH
félisten
Láttam, de nem arra gondoltam.
Ez csak az én, meg pár benchmarkkal szórakozó user mániája. Kártyák azonos órajelen, hűtők maximumon.(mer ugye így lehet megnézni, melyik tudja a legerősebb teljesítményt nyújtani) De tudom, ez némileg elvont... Valszeg a DC2-es is letudná hűteni 60 fok körülire a GPU-t.
-
blaca83
őstag
Köszi a tesztet...
Kár, hogy ilyen borsos lett a Toxic mert az tetszik a legjobban..
10 K-val simán adhatnák olcsóbban is.
80 k környékén elérhető a Sapphire 280x Vapor-x ami szintén jó választás lehet.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Sosem tesztelnek FurMark-al.
Ezen az oldalon azért ott vannak a kártyák hőfokai játékok alatt. -
Oliverda
titán
Sajnos valami történt a fájllal, pontosabban inkább a mem. kártyával, és már nem tudtam meggyógyítani a képet.
djculture: Ja, a Hynix csak 6 évig bírja, a többi meg 7-ig. Big deal
Runo: 3 ventilátor pörög majd 3000-et. Számomra ez már a kifejezetten hangos kategóriát jelenti.
BMW001: Akkor talán lapozz el az 5. oldalig.
-
MPowerPH
félisten
Hőfokokra lettem volna kíváncsi, mondjuk furmark-al stresszelve a VGA-kat. Legalább lehetett volna látni, melyik gyártóé a leghatékonyabb megoldás.
-
mghltm
addikt
itt talalsz rola kepeket. a dcu kartyaknal mar tobb korabbi modellnel alkalmaztak 2 kulonbozo ventilatort
(#1) Runo a giga valoban hangos a kulfoldi tesztek szerint is: hardwareheaven, techpowerup, hexus
a giganal mar nem ez az elso ( sem amd, sem nvidia fronton ), aminek indokolatlanul hangos a hutese. egy kesobb kiadott javitott bios-szal szoktak rajta segiteni, esetleg a felhasznalo maga allit be vezerlesi profilt egy erre alkalmas szoftverrel
-
head-
csendes tag
hali!
nekem fél hete van meg a giga vga.
ez tényleg relatív, mivel nekem előtte egy ati 3850-em volt, az rohadt hangos volt így ahhoz képest ez semmi
tény, megnéztem unigine valley tesztet, 61-62 fokon ment a kártya, ott azért lehetett hallani hogy intenzívebb a hűtés, de nekem még ez is elfogadható volttény, sok helyen írták hogy a giga vga-nál elég agresszíven állították be a ventiket, erre állítólag megoldás a vga BIOS frissítése, én ezt még nem raktam fel, meglátom majd
a vga-t amúgy egy corsair 500r házzal használom, nincs benne plusz ventilátor a gyáriakon kívül
-
djculture
félisten
Szép...Négyböl három kártya eleve felejtős a hynix memóriák miatt, tuningot nagyon birják de leghamarabb mennek tönkre is. Asus meg a sapphire már eleve felejtős mert ezek a hynixek nem sokáig működnek tuning alatt megbizhatóan..
-
bob011
aktív tag
Ideális alanyok egy tuti gaming PC-hez.
-
Vigneau
félisten
A DirectCU hűtőborda aljáról direkt nem készült fotó vagy csak kimaradt?
Mellesleg érdekes, hogy a két venti nem is egyforma.
-
norbi0604
aktív tag
Az ASUS még jól is néz ki. A videókártyáknál, azért az elmúlt években/időszakban rendesen rámentek a gyártók a design-ra is. Talán még a radeon hozta be a HD széria meglenésével a dekoratív műanyagbol stb.. álló egész nyákot és hűtőrendszert magába foglaló burkolatokat.
-
törölt tag
Gigával szemezek... hangos?! meg kéne hallgatni, hisz ez relatív
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest