- Felkészült a Redmi 15C
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- MIUI / HyperOS topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Olympos
aktív tag
válasz
Oliverda #103 üzenetére
Viszont - ahogy írod - hőmérsékletben a Gigabyte volt a legjobb és ahogy szintén írod, 10°C-ot simán áldozhattak volna a csend oltárán.
Ezt megteheti a vásárló is, hogy maga állítja be a ventilátor sebességét - így hőfokban és zajszintben is ott lesz, mint az előtte lévő - vagy megvárja, hogy egy BIOS frissítéssel ezt megoldja a gyártó. -
stargazerhu
aktív tag
igen, csakhogy ez nem mind a kártyán játszódik le, hiszen az érdemi jelek "elszaladnak" azért a kártyáról, tehát azért nem csak fűt, hanem vmit számol is a szerencsétlen...
A bevitt energia meghatározása egyszerű, ám abból a hasznos felhasználás ami kérdéses. Amire te is első blikkre azt mondtad, hogy 0,01%... (Ez az ami engem érdekelne, hogy akkor 1; 0,1 vagy épp 0,01% ez az érték. Persze pusztán kíváncsiságból.)
A többi igen is veszteség és egy VGA kártya egy átalakító, hiszen áramot alakít át, számunkra hasznos jellé és hővé, amit általában nem tekintünk nála hasznosnak. -
-
stargazerhu
aktív tag
Neeeem, jóra válaszoltál! 250W-ból mondjuk 1W ami hasznos a többi meg megy a kukába.
Ott arra gondoltam, ez meg már egy másik dolog, tudom(#55) Zolee11 Ahogy egy benzin motornak is van hatásfoka, mondjuk 30% annyi fordítódik a bevitt energiából mozgásra a többi így vagy úgy de elvész, ugyan úgy itt is a bevitt energia vmennyi %-a végzi az érdemi munkát, a többi hőveszteség..
-
stargazerhu
aktív tag
Jaja erre gondoltam
Akkor ezért van mit csiszolni hatásfok terén
Éreztem én, hogy nagyon sokat mondok a 10%-val
De szerinted még az 1%ot sem éri el?
Máshol láttam olyan táblázatot, ahol wattra levetítve (ilyet talán ti is csináltok) meg dollárra levetítve (itthon lehetne forintosítani) is szerepelnek a teljesítmények....(#50) Zoo123 De szerintem ha úgy vesszük fontos kérdés, kevesen gondolnak bele, hogy mennyi a hasznos és "haszontalan" energia felvétele egy ilyen kártyának...És látod vmilyen választ azért kaptam!
-
-
MPowerPH
félisten
Láttam, de nem arra gondoltam.
Ez csak az én, meg pár benchmarkkal szórakozó user mániája. Kártyák azonos órajelen, hűtők maximumon.(mer ugye így lehet megnézni, melyik tudja a legerősebb teljesítményt nyújtani) De tudom, ez némileg elvont... Valszeg a DC2-es is letudná hűteni 60 fok körülire a GPU-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest