- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Olympos
aktív tag
válasz
zolee5016 #123 üzenetére
szerintem manapság minden amatőr nekieshet AB-vel a kártyának, legfeljebb kifagysz a rendszerből és leeseik a hőfok.
káros hőfokot vagy túlfeszet kifagyás nélkül nem tudsz elérni a kártyával, ha nem bontod meg a hűtőt.
("a megbontom a hűtőt és teszek rá másikat, vagy vízhűtést, stb." az már más kérdés)
ha biosban csinálsz vmit (fesz értékek kitolása, stb.), az meg már tényleg más tészta...de ilyen beavatkozás ellen a matrix is védtelen.
a garancia mindig 2-3 év és ebben benne van az is, hogy éjjel-nappal teljes terhelésen (vagy AB-vel megküldve) megy a kártyád, ami teljesen valószínűtlen.
-
Olympos
aktív tag
válasz
zolee5016 #119 üzenetére
élettartam? egy évre rá a többi kártya nem annyira bírja?
hol használod a kárytádat, sivatagban?nekem "sima" asus dc2top volt gtx 560-ból, aztán meg dc2topv2 hd7950-ből és ez a konstrukció - mint a többi márka is, ha vigyázol rá - 5-10 évet bírnia...csak addig úgyis lecseréled.
-
Olympos
aktív tag
@Oli: egy kérdésem lenne.
Gondolom egy ilyen tesztre nincs időtök - meg lehet, hogy hülyeség is, mindjárt megmondod:
Lehetne a kártyákat úgy tesztelni, hogy megnézitek, hogy egy 5-10 perces, teljes terheléses teszt alatt melyik VGA kártya a legmelegebb, ez ehhez tartozó hőfokot és decibelt lejegyzitek, majd a többi kártyának a ventilátor fordulatszámát manuálisan addig csökkentitek, amíg ezek a kártyák el nem érik a legmelegebb kártya hőfokát és az így kapott decibeleket hasonlítjátok össze.Az így kapott különböző decibel értékek így ugyanazon hőfokon "generálódtak", a ventilátor szabályzása innentől kezdve pedig csak ügyeskedés, a zajszint pedig már tényleg a hűtőrendszer kialakítását minősítené.
(De gondolom ez nem ilyen egyszerű)
-
Olympos
aktív tag
válasz
Oliverda #103 üzenetére
Viszont - ahogy írod - hőmérsékletben a Gigabyte volt a legjobb és ahogy szintén írod, 10°C-ot simán áldozhattak volna a csend oltárán.
Ezt megteheti a vásárló is, hogy maga állítja be a ventilátor sebességét - így hőfokban és zajszintben is ott lesz, mint az előtte lévő - vagy megvárja, hogy egy BIOS frissítéssel ezt megoldja a gyártó. -
Olympos
aktív tag
Csak a tesztekből gondolom, és eddig így olvastam, ill. ahol lehetett, így hallgathattam meg.
(De ezen nehogy fennakadjunk, elhiszem, hogy az MSI halk még játék közben is.)Itt meg lehet nézni
Itt meg lehet hallgatniDe remélem majd jön Oli és egy teszttel rácáfol mindenre
-
Olympos
aktív tag
- MSI és a Sapphire a két leghangosabb, Asus az egyik legcsendesebb.
- Sapphirere van a legkevesebb garancia, viszont Sapphiretól van a leggyorsabb és a legdrágább kártya is (ha nem vesszük figyelembe az Asus Matrix szériát.)
- Gigabyte az egyik legolcsóbb, mindenben köztes: hang, sebesség közepes, de Idle módban az egyik legcsendesebb, játék közben hangos. Gyengébb anyagminőség jellemzi, nekem ilyen van.
- Az Asus a legcsendesebb és egyben az egyik legigényesebben összerakott kártya.
- HIS nem volt a tesztben, de nagyon csendes.- Teljes vízhűtőblokk design van Asusra, MSIre, de nincs Gigabytera és Sapphirera: nem kompatibilis rá referencia vízhűtő, egyedit ezekre nem gyártottak. (Ha vki érdekelt benne.)
Véleményem szeriont az Asus a legjobb.
-
Olympos
aktív tag
Aki meg akarja hallgatni, melyik milyen: hangos teszt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- FortiNet FG-80C
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bluetooth hangszórók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Prohardver app (nem hivatalos)
- További aktív témák...
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest