- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Elolvastad a cikket?
http://logout.hu/cikk/uj_firmware_d-link_adsl_modemekhez/bevezeto.html
-
Szia!
Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem! Ezt csak vonaldiagnosztika után lehet megmondani! Minden esetre az, hogy régebben az 5-ből is csak 4,2 volt, nem emiatt volt, hanem mert valószínűleg pont 5-re volt állítva a portod, amiből törvényszerűen adódnak veszteségek, a számodra hasznos adatforgalom tekintetében! Ez nincs másképp a jelenlegi csomagod esetében sem, de könnyen lehet, hogy itt már valóban közrejátszik a DSLAM távolsága is! De mint az elején írtam, mindez csak vonaldiagnosztika után derül ki! A régi modemmel az sm50b nevű programot tudod használni, azzal kéne csinálnod egy-két screenshot-ot! Persze sokkal könnyebb lenne az életed egy újabb fajta, fekete színű DSL-360R T1 modemmel, amire rámegy a dchard féle firmware...
-
-
válasz
headhunter #1960 üzenetére
Egyik a másik következménye!
-
-
-
-
-
válasz
the_one #1819 üzenetére
Szerintem mindegy melyiket használod, de a lényeg, hogy a nem használt érpárokat kösd össze egymással, és az árnyékolással is... Ja bocs, az itt nincs, csak az SFTP-ben!
De inkább várd meg dchard válaszát is, Ő a Szakértő, én csak kontár vagyok... Bár ezen rangom még nem kaptam meg hivatalos formában!
-
-
Mivel dchard nem moderátor, így tuti nem törölt semmit! Ezen kívül a hozzászólásod most is megvan! De különben szerintem választ is kaptál rá!
-
Hmm... Nekem is megvolt, talán az utolsó 4-5 verzió egy csomagban, de mivel már 1,5 éve nincs DSL-em, így körülbelül egy 2-3 hónapja töröltem egy takarítás alkalmával! A fene se gondolta, hogy ez még kelleni fog!
-
válasz
SteveBeard #1778 üzenetére
Router újraindulás miatt nem kapsz snr lock-ot szerintem...
-
-
-
-
Szia!
Bár igazából bírnia kellene a D-LINK-nek is, de szó se róla, elég gagyi egy széria volt az már új korában is, és amint mondod, még régi is, így könnyen előfordul, hogy ez a hiba forrása, de nem biztos! A TP-LINK-nek mindenképpen tudd meg a pontos típusát mielőtt megveszed, mert abból van BroadCom alapú, amire jó dchard fw-je, de van gagyi is belőle!
A jelenlegivel meg addig lehet a vonalat diagnosztizálni, amihez szükség lesz az sm50b programra! Ha van routered, ezt ki kell addig kötni, a többit meg majd dchard mondja, én nem kontárkodok bele!
Modem vételhez még...
Ha még nincs eldöntve, én személy szerint a D-LINK DSL-360R T1 verzióját ajánlanám! Ez újabb modell, a régihez semmi köze nincsen a nevén kívül, és talán most ez a legolcsóbban beszerezhető jó modem! Különös ismertetőjele, ami alapján a régitől elsőre meg lehet különböztetni, hogy fekete színű, mint a DSL-32x széria! -
"A végére nem kell router... / ...ha ezen a végponton elég a WIFI, akkor elég egy AP-t venni"
Ezzel csak egy baj van, hogy bármilyen AP drágább mint a legolcsóbb router, illetve a router hasznosítható eredeti funkciójában is, ha netán valaha itt majd feleslegessé válik... Ebből a megfontolásból talán felejtős az AP!
-
Szia!
A szolgáltatók oda telefonkábelt alkalmaznak, de használhatsz UTP-t is, ami minőségileg jobb! Ha pedig többet is tudsz rákölteni, akkor lehet árnyékolt STP kábelt is, bár ennek leginkább csak akkor van értelme, ha földkábelen jön be a telefon, mert ha a házig villanypóznán jön, akkor Te már hiába árnyékolsz, előtte úgyis összeszedi a sok zavart! A kábel típusától függetlenül, ez a szakasz legyen a lehető legrövidebb, vagyis a modemet tedd minél közelebb a bekötéshez, és inkább a modemből kijövő UTP kábel legyen hosszabb!
Én így gondolom, de azért majd dchard megmondja a tutit!
-
-
válasz
josipov #1550 üzenetére
Szia!
Én így látatlanban mégis a modemre tippelek! Az a 6 év már így is több, mint amit ezek a hulladék 360R modemek ki szoktak szolgálni...Ha tudsz kölcsönbe szerezni egy modemet valakitől fél órára, szerintem próbáld ki! Amúgy ezek haldoklásának kezdetekor gyakori jelenség az is, hogy például routerrel nem működik, még PC-ről megy gond nélkül! Ez is megtévesztő tud lenni, pedig ott sem a router a hunyó!
-
válasz
Kitakat #1539 üzenetére
Szia!
Bár a tutit majd dchard megmondja, de az biztos, hogy a 360R T1 esetében a LED nem működik rendesen, ezt le is írta dchard a firmware-ről szóló cikkében...
Ez persze csak apró esztétikai probléma, nekem viszont emiatt lett belőle vagy 3 darab! Amikor gond volt a vonalammal, akkor hoztak egyet az Invis szerelők, majd miután ez nem oldotta meg - mert nem modem hiba volt - és ismét kijött egy szerelő, az ránézett a modemre, és azt mondta, hogy már a ledek villogásán látni, hogy sz@r, így kicserélte, de mondta, hogy a régit nyugodtan megtarthatom, már úgysem jó semmire! Aztán ez megismétlődött még egyszer, én meg csak pakoltam a fiókba a modemeket!
szerk.:
Ja nem is, most így visszagondolva, az utolsó sajnos már Huawei lett, tehát csak két ilyet hoztak! -
válasz
tévelygő #1514 üzenetére
Ez teljesen rendben van... Olyan nincs, hogy nem ment végig a frissítés, mert akkor nem boot-olna be a modem! A fix cím amit beállítottál, szintén 192.168.1.x tartományból van, és mellé a maszk 255.255.255.0 lett megadva?
Ezek megvoltak?
Menjünk a felső menüsorban a Special --> Misc. Options menüpontba, és a GUI settings-nél az "additional startup gui win-width" értéket állítsuk 60-ra, az SNR monitor intervalt 24 hour-ra, majd alul a "Restart GUI" feliratú gombbal indítsuk újra a grafikus felületet. Ettől a DMT ablaka szélesebb lett, így ki fognak férni a parancsok.
Ezek után kattintsunk a "Connect" feliratú gombra, és ha mindent jól csináltunk, néhány másodperc múlva hasonló kép fogad:
-
-
válasz
MPeter87 #1480 üzenetére
Szia!
A kisebb sebesség lehetséges, de ez nem a gyári szoftver miatt van, hanem vagy ennyit bír a vonal, vagy pedig túlzottan rámentek a biztonságra, és ez a sebesség rovására ment! Egyes esetekben a dchard féle fw-vel lehet korrigálni a dolgokat, de természetesen vannak helyeztek amin az sem képes segíteni! Ettől függetlenül szerintem mindenképpen ajánlott feltenni, de egy dologgal jó előre tisztában lenned, hogy a 360R esetében visszaút nincs, mivel a gyári firmware nem elérhető sehol nyilvánosan! Természetesen a szakadás sem normális, bár lehet ez routerrel is ugyanúgy megtörténik, csak talán nem veszed észre, mert azt nem írja ki a géped, hogy megszakadt, újratárcsázás, stb...
-
-
válasz
vlaci79 #1436 üzenetére
"Adsl szűrőt kihagytam csak a Dlink 321B (1.9 firmware van rajta) van a vonalon."
Nincs is analóg telefonod mellette? Mert ha csak ADSL-ed van, akkor nincs is szükség a szűrőre!
szerk.:
Bocsi, visszaolvastam, és látom, hogy van telefon, akkor gondolom csak a a teszt erejéig vetted le... -
-
-
Hát igen, főleg ha nagyon meleg helyen van, mondjuk ablakban tűző napon, vagy éppen radiátor mögött, felett, stb... Illetve arra gondoltam még, hogy esetleg ha olyan telefonkészülék van rákötve, ami külön 220-as tápos, mondjuk egy fax, és valami hibája van, az nem rugdoshat vissza esetleg? Amúgy nekem is egy szűrőm volt mindvégig, amíg DSL-t használtam, vagyis körülbelül 4-5 évig!
Magyarra fordítva, ezt így nem fogjuk megmondani!
-
-
-
Nincs hozzá nyilvánosan elérhető gyári fw!
A frissítés sikerül, de ha nem, a flashelő felület akkor is elérhető marad, mert az a bootloader része, abból indul, tehát tudsz korrigálni rontott flashelés esetén is.
Gyári fw-re tehát nincs visszaút, ha valami baja lesz a routernek, akkor kell neki adni egy kis túláramot, de csak óvatosan, és nem szénné égetni, és utána lehet gariztatni. De amúgy ezek nem olyan elromlós fajták...
-
-
-
-
-
válasz
scorpy02 #1352 üzenetére
Ha a router IP címe a 192.168.2.x tartományban van, akkor a gépednek is ilyen címet kell adj, különben nem fogsz tudni kapcsolódni rá! A modemet routeren keresztül nem tudod elérni, illetve ezt többnyire csak WRT-s routereken lehet megoldani! Tehát a gépen vagy DHCP, vagy pedig 192.168.2.x IP, maszk maradhat 255.255.255.0, az átjáró és a DNS pedig a router címe!
-
-
válasz
inoxcrom #1345 üzenetére
Kösd össze a modemet és a PC-t ethernet kábellel, közvetlenül, router nélkül! A PC-n állíts be fix IP címet a helyi kapcsolathoz.
IP: 192.168.1.10
Maszk: 255.255.255.0Semmi egyebet nem kell megadni, ennek így működnie kell! Ezután áramtalanítsd a modemet, várj pár másodpercet, majd nyomd be a reset gombot, tartsd nyomva, majd dugd vissza a tápot... Most figyeld a LED-eket, és a reset gombot csak akkor engedd el, ha a Power LED villogni kezd! Ezután katt ide...
...és töltsd fel az új firmware-t!
-
-
válasz
beldeczki #1316 üzenetére
Anno nekem is hozott ilyet a szolgáltató, aztán rátettem ezt az fw-t, majd amikor probléma volt a vonallal, kijött a szerelő, levette, és betett a helyére egy másikat, mondván "sz@r, már a ledek is rosszul villognak rajta"! És mivel úgy gondolta, hogy ennek már úgyis mindegy, a "rossz" modemet nálam hagyta... Miután elment, természetesen azonnal visszakerült moddolt modem! Aztán mivel a vonal ettől sem javult meg, rá körülbelül 1 hétre jött egy másik szerelő, aki hasonló okokból megint lecserélte a modemet, a "rosszat" pedig megint itt hagyta! Így aztán gyűltek szépen a DSL-360R T1-ek. Katasztrófa, hogy némelyik mennyire leszarja az egészet! Aztán talán a harmadik szerelő volt, aki újrakötötte a kábeleket a dobozokban, és így végre jó lett a vonal is...
-
válasz
SteveBeard #1310 üzenetére
Ha valami nem jó, ott a reset gomb a hátulján, az mindent visszaállít alapra...
-
-
-
-
-
-
-
válasz
SteveBeard #1273 üzenetére
És mi ezzel a gondod? Átírod a modem IP-t, és kész! Ha nem megy reset! De szerintem ez semmire sem lesz hatással, ugyanúgy fog tovább működni...
-
-
-
-
Lehet Neked is megemelték a target SNR-t? Akkor még az is előfordulhat, hogy ez valami központi akció volt, és nem is egyedi eset! Talán sok volt a panasz, és úgy döntött a T, hogy így stabilizálja a rendszert? Esetleg csak egyes területeken...? Szerintem Te is csinálj egy vonaldiagnosztikát, és majd dchard ránéz itt! Amúgy routeren keresztül is van mód a modem elérésére... Nem tudom, hogy OpenWrt alatt ez pontosan, hogy megy, nálam két kattintás!
-
válasz
Callmaster #1197 üzenetére
Szerintem dchard nem is azért ajánlotta, mert a 360R T1, vagy a 321B valami csodamodem, és azzal rögtön jó lesz, hanem mert fel lehet tenni rá az általa készített firmware-t, amivel könnyen tudod majd módosítani a beállításokat, természetesen az Ő segítségével, és útmutatásával... Persze mellékesen még HW tekintetében is sokkal jobbak, mint a többi említett darab.
-
válasz
Callmaster #1189 üzenetére
Esetleg kérdezd meg ezeket is!
-
-
-
-
-
-
Én ilyet nem vennék meg... Mármint nem a típus miatt, hanem ilyen modem + router kombót! A baj az, hogy ha bármi problémád lesz a DSL-el, akkor mindig a Te eszközödre fogják kenni a hibát. Szerintem modemet vagy adjon a szolgáltató, vagy vegyél egy olyat, ami itt is használatos, például D-LINK DSL-360R T1 típust. Ez a modem, az ebben a topikban tárgyalt firmware-el, maximálisan jó választás, és e-mellé vegyél egy routert.
Szerintem!
-
válasz
StSanya #1133 üzenetére
Igen, erre céloztam, mellesleg a 16Mbps netet bőven ki lehet használni már akár 50-100 kapcsolattal is - tudom, mert nekem is ilyen van, csak nem DSL, hanem 16M/2M kábel -, így nem tudom, minek abból 2000... Na de ez már nem is az én dolgom, végül is lehet az más miatt is, ha 2000 hát 2000!
-
-
Ezt most nem egészen értem, bár lehet én néztem be valamit... Azt akarod mondani, hogy a Linksys WRT54GL nem bír el 16Mbps-el? Mert ezt igen furcsa lenne... A Mikrotik Routerboard (olcsóbb példányai, pl. RB750) pedig már 15k alatt kapható, ami még a soho árkategóriába is bőven belefér. Sőt... Mondjuk egy WNDR4500-hoz, vagy egy E4200-hoz képest kifejezetten jutányosnak mondható!
-
-
Azért még kérdezz rá dchard-ra, hogy akkor most ennyi, valóban nem támogatott?
Az egyetlen baj az, hogy sehol sem hozzáférhető a gyári a firmware, így ha nem működne a moddolt, akkor nincs mit visszatenni rá! Tönkre nem teszi akkor sem ha nem működik, mert a bootloader és a recovery felület ettől nem sérül...
-
-
-
root / admin Ha ez nem lenne jó, akkor reset, és utána root / admin
http://itcafe.hu/tema/re_uj_firmware_d-link_adsl_modemekhez/hsz_866-866.html
-
-
-
-
-
-
válasz
handler #1045 üzenetére
Szia!
Az elejére nem tudok mit mondani, csak azt, hogy a TP-LINK eszközökkel a Router gondok topikban is előfordultak már sokszor PPPoE-vel kapcsolatos problémák, de a 1043-as saját topikjában is láthattunk már hasonlót!
A 17-18 órai szakadásról meg annyit, hogy az ADSL kapcsolat a felépülést követően 24 órára automatikusan bontódik, és ilyenkor a router beállításától függően vagy újrakapcsolódik, vagy se. Nem lehet, hogy nálad is erről van szó? Tehát, ha most újrakapcsolódsz, akkor holnap már nem 17-18 óra körül, hanem ilyenkor, 15 óra körül fog megszakadni...
-
-
Annyit tudok tenni az ügyben, hogy linkelek neked egy kicsit más témájú fórumot, ahol megtalálod a fix IP cím beállításának leírását... Itt is nagyjából ezt kell megtenned.
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Könyvajánló
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - 2 akkuval
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest