- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
adammkaa
senior tag
Köszönöm eme nagyon fontos információt! A kérdésem az lenne ha esetleg tudsz rá válaszolni, hogy ez egész Szigetszentmiklóson elérhető lesz, vagy itt is utcákra bontva esetleg, úgy mint invitelnél, mert 3 utcával lejjebb vdsl működik vagy mi 50 megás net az én utcámban pedig 5mega maximum mert ennyit bír, és nincs vdsl.
-
re_mod
tag
A Bandwith Test modul benne van a MikroTik-ban és azzal max. 2-3 perc alatt dobja tuttira 100 TCP kapcsolattal és a random data legyen bekapcsolva csak ehhez kell egy szerver tehát egy másik gép ahová küldi ugyanilyen MikroTikkal.
Most a router nélkül próbáltam direktbe ilyenkor valami nagyobb torrent file amit kb. 1000-nél több peer van is kiakasztja de nem olyan hamar de ha jó nagy méretű olyan 10GB vagy nagyobb nem megy végig a letöltés.
Próbáltam már az összes ppp paraméterrel játszani LCP kiterjesztések letiltása de akkor sem jó.
Viszont érdekes hogy több helyről olvastam hogy általában 4. echo request fail után dob, viszont nálam az első után lecsatlakozik. Valahogy nem vágom már tényleg mi lehet mert a logban olyan minta a received echo request után bontja le a modem.
Több tucat féle eszköz variációval próbáltam de az a baj hogy így nem tudok mivel védekezni a szolgáltatónál mert olyan mintha a modem oldaláról bontaná. Nem tudom ezt hogy találták ki de nagyon ügyes így nem lehet anyázni.
Talán annyi megoldás volt régebben hogy a lehúzott TrendChippes TP-Link 8816A modemekkel valamit játszik az mss csomagokkal és ott nem dobálta csak annyira szarul kezelte a csomagokat hogy érzésre nem volt olyan jó.
A CfosSpeed is jó ha direktbe megyek fel legalábbis tavaly még jó volt mikor legutoljára belemélyedtem ebbe.
-
re_mod
tag
A bandwith test-el a mikrotik-ban jól reprodukálható a hiba 100 TCP kapcsolattal kb. 2-3 perc alatt dobja a linket. Valószínűnek tartom hogy anno egy frissítés által álltak át erre a paraméterekre lehet mikor kezdtek bejönni az iptv-s csomagok. Más kérdés hogy sok helyen lehet emiatt szétb*szták az addig jól működő hálózatot.
Szerintem ha a rendszer lenne túlterhelve akkor vagy a pingek vagy a sávszélesség lenne nagyobb ill. kisebb.
Most odáig jutottam hogy gyakorlatilag bármennyi mega sávszélességgel reprodukálható a szakadás megfelelő szál esetén akár 25-nál is látni lehet ugyan nem dobja el de ilyen mpls szinkronizáló csomagok jelennek meg amik a szakadás előtt szoktak mikor nagyobb a terhelés.
Az lehet a sejtésem hogy ez nem hiba hanem valami oknál fogva néhány helyen vagy lehet máshol is csak nem veszik észre sokan router mögül így van bekonfigurálva a rendszer.
Sajnos a Telekomnál ezek a régi sunyi beidegződések úgy látszik nem változtak ahelyett hogy elismernék hogy ok ez van úgy tesznek mintha te lennél a hülye.
-
trance89
őstag
nekem egy 841nd és egy 741nd van otthon, igaz az utóbbi repeater-ként szolgál de mind2 betonstabian ment a gyári fw-el, nem úgy mint a dlink modellek amik kapnak egész életük során 1 max 2 fw frissítést amik ugyanolyan bugos szarok mint amivel gyárilag adják
amúgy próbáld meg gargoyle fw-el a tplink-eken, a 741nd-n már hónapok óta az fut és sztem sokkal stabilabb mint az openwrt (ez is openwrt alapú), arról nem is beszélve hogy sokkal átláthatóbb fw -
-
dchard
veterán
A modemed 175 órája megy, és nem regisztrált szakadást, sem ekeretvesztést, a mért bithiba arány is olyan alacsony amit ritkán látunk.
Amíg a szürke 360R-ed volt addig simán lehetett hogy az ADSL szakadt, most biztosan nem ez a helyzet.
Openwrt-vel kapcsolatban: most raktam fel AA-t 1043ND-re és mit ne mondjak: csinál furcsaságokat... Lehet kábelezési hiba is például a modem és a router között. Ilyet is láttam már: majd agyvérzést kaptam, kicseréltünk már mindent és akkor kiderült, hogy az egyébként hibátlannak tűnő LAN kábel volt az oka, ezt a kábelt meg is mértük, mégis kontaktos volt a fej.
A legjobb ötletem: egyszerűsítsd le a rendszert: dugd a modemet a PC_be és hazsnáld úgy pár napig, ha úgy szépen megy, akkor biztosan a router a hibás.
Dchard
-
dchard
veterán
Úgy tűnik nem az ADSL kapcsolat szakad meg, a modem naplója szerint több napja online a modem és nem történt ezalatt szakadás. Ezt támasztja alá a rendkívül alacsony bithiba arány is, illetve a tiszta spektrum.
Ha van routered azzal lehet a probléma. első körben próbáld meg a Torrent kliensben az összes csatlakozások számát 200-ra korlátozni, illetve a router naplójában ellenőrizni, hogy nem volt-e router újraindulás, vagy nem szakadt-e meg a PPPoE kapcsolat. Azt is ellenőrizd, hogy a router PPPoE beállításainál az MTU 1492-re van-e állítva.
Dchard
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- EA Sports WRC '23
- Bestbuy játékok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Hegesztés topic
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA/50 FÉLE HÁZ
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest