- LG V30 - vezércsel
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
DithenS
senior tag
Hála istennek hogy az AMD most előnyben van,megérdemlik már szerintem nagyon régóta hogy le előzzék a konkurenciát,és tényleg az nv csak két VGA-val tudja azt hozni mint az AMD 1-el azért az nem semmi,már csak az Intelt kellene le előzniük procikban,csak sajnos ez szerintem egy jó ideig lehetetlen pl a 22nm gyártás hiánya miatt,persze ettől függetlenül AMD-nek is vannak jó procijai sokkal olcsóbban bár játékokban inkább mindig a VGA húz határt.
-
MZperX75
addikt
Ehhez viszont az NV-anak is foglalkoznia kellene vele,de mivel meg se jelent a Mantle API így ott lesz ott is egy jó bő fél év mire reagálnak a lehetőségre driver szinten.
Ezért is írtam az AMD féle driver vagy mi nem lesz jó NV-n.,a játékokról nem is beszélve,nemolyan egyértelmű,mint ezt írjátok.....
-
Sinesol
veterán
válasz
MZperX75 #131 üzenetére
A Mantle nincs Gcn-hez kötve, ez minden AMD anyagban ki van emelve , nincs akadalya annak hogy a Kepleren is fusson, alapjaban veve minden modern grafikus chip kepes tamogatni a mantle alapfunkcioit ...
Kérdés hogy az nvidia mennyire optimalizál, de ettöl függetlenül ö is profitalni fog belöle, ahogy az intel is, tévedés azt hinni hogy a mantle csak gcn-en fog menni.
Tress fx is gcnre optimalizalt de elég jol megy nvidian is. Szerencsére az AMD sosem volt a zárt Api-k, feature-ök hive.
http://www.dsogaming.com/news/amds-mantle-does-not-require-gpus-with-gcn-architecture/
ebben a cikkben van is egy amd-s dia amin rajta van a lényeg.
-
Sinesol
veterán
Egyébként a Mantle menni fog Nvidia-kon is, ez nem egy zárt api szoval nincs itt akkora gond...
Lehet nem kap akkora optimalizaciot nvidia oldalrol de ha csak 70-80 szazalekot kihoznak a mantlebol mar az is böven jo, mivel ha dx alatt eppen pariban is lesznek de ha mantlet kap maga alá ez a 2gpus valami, akkor ugyis leveri a 290X-et simán ...de sokaig nem kell varni szerintem valami 290X2 -szerű cuccra...dúl a háború -
Malibutomi
nagyúr
Egyetértek, hogy felesleges a vita
Lehet linkelgetni meg vitatkozni napestig, de tény hogy a ref kártyák nagyon közel vannak egymáshoz, és mielőtt elfogultsággal vádolnának szerintem valamivel általánosságban a 780Ti erősebb mint a 290X (ref vs ref).
De mivel ilyen közel vannak, az eredmény inkább attól függ ki épp hogyan tesztel, meg mi alapján rakja sorba az eredményeket (min, average, max fps).5 perc alatt találtam oldalakat, ahol meg nem gyorsabb a 780Ti mint a 290X szóval ez a vita szerintem tárgytalan.
Mégegyszer: Nem azért irtam hogy azt bizonygassam az AMD kártya gyorsabb, csak hogy rámutassak milyen felesleges ez a vita meg a linkelgetés.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
#35434496 #125 üzenetére
Ésszerű logika. Ha most gyorsabb is az nVidia, a Mantle miatt nem lesz már. És egy 2 GPU-s szörnyeteg jó hogy elfogja verni alatta, már miért ne?
Ez olyan, hogy melyik a gyorsabb, R9 290X vagy 2db 780Ti. Na vajon?
De első kommentben leírtam a véleményem róla: Persze, oldjunk meg mindent erőből, nem ám tudásból.
-
westlake
félisten
Ha lenne egy AMD-s, vagy NVIDIA-s hír, én alapból tiltanám a hozzászólásokat.
-
imibogyo
veterán
Így már értem. Elég meredeknek is éreztem azt a 10%-ot még említés szintjén is. Szegény Ati-AMD már régen lehúzhatta volna a rolót, ha ez így lenne, annyit romlott volna az ázsiója még a fan-ok között is. Bár továbbra is egy a tanulság. Akinek fontos a zajszint (és nem akar utólagos vízhűtést) az ne vegyen ref.-eket és akkor jó eséllyel nincs lutri, hogy milyen hangja lesz, legalábbis nem akkora a veszély.
-
imibogyo
veterán
És én nem ezt írtam?
"Az egyébként el tudom képzelni, vagy fogadni, hogy történelmileg átlagban több a rossz ref. hűtő AMD kártyákon, mint NV-ken". Írtam is, hogy ez simán lehet.
Ami ellen én "tiltakoztam", hogy: "az NV kártyáknál a ref példányok hűtése is bőven vállalható". Ez így ebben a formában nem igaz, mert azt sugallja, hogy szinte minden NV minden generációs ref. hűtése ilyen. Ami pedig logikusan nem így van. Például csak saját tapasztalatból 3-at tudtam felhozni a 9 NV kártyámból és ezek csak azok amik azonnal eszembe jutottak, hogy nagyon hangosak voltak.
a hangsúly nem a számokon hanem az arányokon van...
Te miből számolsz arányokat, ha nem számokból? A 10%-ot meg én nem tudom elfogadni, mert elég sok kártyám volt és messze nem ez a tapasztalatom. Hajlok afelé (ahogy az előző hsz.-emben is), ahogy az emlékeimben kutatok, hogy talán több Ati-AMD kártyának a hangjával volt bajom, mint ahány NV-ssel, de hogy nem volt mondjuk az elmúlt 6-10 év alatt 8x annyi gondom velük az biztos, persze továbbra is ref. kártyákról beszélve. Gyári nem ref. pedig egy teljesen más tészta. -
TTomax
félisten
-
imibogyo
veterán
válasz
mcwolf79 #112 üzenetére
Annyiban nem értek egyet, hogy az NV kártyáknál a ref példányok hűtése is bőven vállalható.
Általánosságban ez nem igaz, simán tudok ellenpéldát hozni, ahogy AMD esetében is természetesen. Ezt nem értik meg itt sokan, hogy nem kell a csőlátás és fanboy-kodás. Volt bőven mind a két oldalon csalódás hűtésben nem is egy. Gondolom mindenki emlékszik a hírhedt NV FX széria hűtésére, amire anno én nem kevés pénzt dobtam ki és azt hittem tökön szúrom magam amikor meghallottam. Abban az időben még nem olvasgattam utána úgy dolgoknak, mint manapság, meg nem voltak YT noise tesztek stb.. Egyébként meg persze nem kell egyetérteni, szólás- és gondolatszabadság van.De nekem az a tapasztalatom amit leírtam (általánosságban és nem egy-egy szériára vetítve).
de mind bőven a tűréshatár alatt volt hangban
Persze lehet, hogy csak nagyon érzékeny vagyok a zajra, de nekem szinte egy ref. megoldás sem volt tűréshatás alatt hosszútávon, lehetett akármilyen színű a gyártója. És nekem is van család mellette, szóval nem mindegy, hogy este mennyire zajong a gép. Az egyébként el tudom képzelni, vagy fogadni, hogy történelmileg átlagban több a rossz ref. hűtő AMD kártyákon, mint NV-ken (mivel nem volt az összes fajta kártyám ,így ezt nem tudhatom statisztikailag, meg aztán kisebb arányban volt ref. kártyám, mint aftermarket hűtős, vagy gyárilag nem-ref. hűtős példányom), szóval simán lehet.De hogy csak amiatt ne vegyen valaki egy márkát, mert egyszer, vagy kétszer vett hangos ref. példányt belőle, az elég érdekes, hogy úgy mondjam szakmaiatlan. Ilyen alapon én sem AMD-t, sem NV-t nem tudnék venni már (mondjuk ref.-et már nem is veszek, mert felhagytam a vizezéssel). De mind a két oldalról volt bőven ami nem tetszett. Itt egy rövid lista a saját legrosszabbakról (már amik úgy eszembe jutnak hirtelen).
stock NV-k:
- nVidia GeForce FX 5800 Ultra
- XFX 8800 GTX stock
- Gigabyte GTX 480 stockstock AMD-k:
- ASUS Radeon HD3870
- ASUS HD4870
- Gigabyte HD6970De legalább ugyanennyi "jó" hűtővel felszerelt kártyát is tudok mondani (5870-ek (kettő is volt), 6870-em például nekem elég halkak voltak (már amennyire emlékszem) AMD oldalról, GTX 670 (szintén két fajtám volt) és 780 NV oldalról szintén jók voltak). De hangsúlyoznám az "ELÉG halk" kifejezést, hosszú távon ezek is zavartak. A mostani 7970-em is csak azért maradt meg, mert relatíve csendes és még sokat kell gyűjtenem egy 780Ti-re, vagy R290-re (talán újra vízzel), szóval addig marad.
-
mcwolf79
veterán
válasz
imibogyo #111 üzenetére
Annyiban nem értek egyet, hogy az NV kártyáknál a ref példányok hűtése is bőven vállalható.
Nekem volt pár ref NV kártyám, de mind bőven a tűréshatár alatt volt hangban. Ez ahogy a teszteket és fórumokat olvasom az AMD VGA-kra nem épp jellemző.
Legutóbb NV-ből volt 570-em, 680-am és 780-am, de ha nem lett volna alapból víz a gépben nem raktam volna rá blokkot, elég lett volna a ref hűtés.
Ez van: az AMD ref hűtései hagynak kívánni valót maguk után. A 290 borzasztó volt, számomra elviselhetetlenül üvöltött. Az órajel ugrálásáról nem is beszélve. Ha egyedül élnék valszeg nem zavarna annyira (füles), feljebb venném a ventit,és akkor nem downclock-olna.De családos emberként nálam nem volt pálya a ref hűtés. Elkerülhetetlen volt a víz a VGA indulásakor.
Persze a custom hűtésű kártyákkal más a helyzet.Annyiban (is) egyetértek, hogy ár/értek arányban egyértelmű győztes az AMD. Amennyiért eladtam a használt 780-at + vizesblokkot,annyiért megvettem a 290-et blokkostul
-
imibogyo
veterán
válasz
#35434496 #110 üzenetére
Egyrészt nem kellene flood-olni a topikot. Másrészt felhozod, hogy NV vs. AMD lett a topikból miközben te vagy itt az egyik legnagyobb hangulatkeltő.
A kártyák sebességére meg annyit, hogy az AAA címekben látható FPS értékeket átlagolva a legtöbb esetben hangyaf......i a különbség adott kategóriájú és korú kártyák között. Hetente, havonta változik, hogy épp melyik a jobb összesítésben. Persze vannak kiugró játékok, de ez igaz egyik és másik oldalra is.
Arról nem is beszélve, hogy árat valahogy soha nem tesznek hozzá az emberek a gondolatmenetükhöz (te sem). Jelenleg ár/érték arányban átlagosan az AMD a jobb (egy-két kivételtől eltekintve). Cseszhetem, hogy adott kategóriában az NV kártya mondjuk 5-10%-al gyorsabb, ha közben 50% plusszot hagyok ott a kasszánál (sarkítás, csak példának írom, mielőtt.......). Anno például azért vettem 7970-et, mert az ASUS 7970 DC2 TOP 114k-ért volt, miközben a másik kiszemelt GTX 680 DC2 TOP 148k. Teljesítményben ugyan valamelyest jobb volt a GTX, de azért messze nem érte volna meg ezt a durva felárat. Előtte viszont azért volt GTX 570-em, mert éppen aktuálisan az érte meg jobban, ahhoz jutottam hozzá jutányos áron bolti akción keresztül.
Az pedig vicces (és ez nem neked szól), hogy itt a hangerőre is úgy hivatkoznak sokan, hogy NV, vagy AMD és nem konkrét márkára és típusra. "Vettem egy hangos kártyát, AMD volt, fujjjj az összes AMD-re." Ezt eléggé korlátolt gondolkodásnak tartom. Nekem volt az elmúlt évek alatt jó pár videokártyám (talán 14-15 darab) és mind a két oldalon bőven voltak köztük halkak is baromi hangosak is. Az aki meg azonnal rácuppan egy referencia kártyára miközben tudja, hogy a későbbiekben nem fog rá venni sem vízhűtést, sem 3rd party hűtőt, az meg is érdemli. Előre tudható, hogy a "gagyi" referencia modellek után nem sokkal jönnek a komolyabb hűtővel szerelt, vagy akár kicsit át is tervezett példányok sokszor majdnem gyári áron (az én esetemben 7970 stock 105k volt, 7970 DC2 Top 114k) és legtöbbször még hetekről sincs szó amit ki kellene bírni a vásárlással. Innentől kezdve eléggé user error, ha valaki ilyenből bevásárol, majd panaszkodik a hangjára.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#35434496 #107 üzenetére
http://www.techpowerup.com/mobile/reviews/Palit/GTX_780_Ti_Jet_Stream/9.html ttp://www.hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/grafikkarten/29049-gigabyte-geforce-gtx-780-ti-ghz-edition-im-test.html?start=11 Érdekes akár melyik oldalt nézem gyorsabb a ti kivéve az egyetlen amd elfogult guru3d-t.
-
mcwolf79
veterán
válasz
#35434496 #103 üzenetére
Vedd le a zöld szemüveget és láss!
(bár ezt neked hiába mondom, mert rá van nőve a füledre)
[eszerint a 290X 5fps-t,a teszt alanya pedig 15 fps-t ver a 780Ti-re]Ja, bocs. Ahol jobb az AMD ,az csak lefizetett oldal lehet
Az előző kommentedre (AMD vs NV lett a hírből) csak annyit, hogy te vagy VGA fronton az egyik főTroll, úgyhogy a helyedben inkább csendben maradtam volna.
-
dergander
addikt
válasz
#35434496 #101 üzenetére
ácsi ácsi , ezt nem én írtam ezt a cikkbe van hogy megmutatja az nv hogy dupla GPUval és DXel jobb lesz mint a 290x... évek tapasztalata,ahol nvidia logó volt ott mindig az a kártya volt jobb,stabil.
Nem nem a logó alapján hanem mire fejlesztik,ergo most az AMD van toppon,bár volt érdekes eset pl a metro ahol nv ellenére amd jobb volt de ez más kérdés. -
törölt tag
Irtak valamit egy uj geforce kariról erre amd vs nv lett a topikból.
-
dergander
addikt
válasz
Motion_Blur #85 üzenetére
Így jártál,most mehetsz és vehetsz egy 2GPU-s NVidiát mert az már lesz olyan erős kártya mantle alatt
Most egy user hibáért nemkell leírni egy kártyát,örülj neki hogy az nvidiád jó,csak kitudja meddig
-
Lomha 8V
addikt
Idézet a Totalcar idevágó cikkéből:
[...]ha csak az eladásokból befolyt összeget nézzük, a Veyron óriási bukó a Volkswagennek. Valahol négy és hét millió euró között lehet az összeg, amit a VW-csoport bukik egy példányra levetítve[...]
A Volkswagen jó autókat gyárt, de a luxus kategóriában (ahol a Bugatti is versenyez) senki nem vesz komolyan egy olyan autót aminek "népautó" a neve. Ezért bukott be csúnyán a Phaeton is.
-
Sir Ny
senior tag
'Ha a Volkswagen által gyártott Bugatti nagyon durva, akkor sokkal több Polo-t fognak eladni.'
ha ez lenne a cel, akkor a Bugattit is Nepauto neven adnak. Ugy hiszem, a Bugatti is es a Volkswagen is jol jovedelmez (fixme) es azert nem nyitjak egybe a neveket, mert az mindket markanak artana (foleg a Bugattinak, de a Nepauto se hangzik rosszul)
-
Lomha 8V
addikt
Ez színtiszta marketing. Úgynevezett "image booster", ahogy a japán mondaná, ha tudna spanyolul. A Bugatti Veyron-nal a Volkswagen hatalmasakat bukik. De nem érdekli őket, mert nem az a lényeg. Ha a Volkswagen által gyártott Bugatti nagyon durva, akkor sokkal több Polo-t fognak eladni. Ha a DTM-es BMW-k nagyon jól mennek, akkor sok 1-es BMW lesz eladva. Érti? Semmi közük egymáshoz, de nagyon jót tesznek a márka presztízsének. Ez a kártya ezért lesz, semmi másért.
-
tixem
addikt
válasz
"Este ha játszani akartam (halkan), akkor a venti hangjától nem hallottam a játék hangjait"
öö, fejhallgató/fülhallgató? Nekem is volt ref AMD-m (5850), fűtött az is mint a disznó de a hangja engem sose zavart.
-
KAMELOT
titán
válasz
1. Én tuti ref kártyát nem veszek ha csak nem blokkot rakok rá.
2. Mielőtt veszünk valamit alaposan körbenézünk. Pont ez végett nem vettem refes 290/290X
3. Majd ha teljesen helyereáll az egész MANTLE + driver + hőfokok akkor okosabbak leszünk, hogy melyik is a jobb.
4. Nekem 7970 van eddig 1x sem fagyott be kivéve tuningnál amikor is nem bírta! (de ez csak prób volt)
5. Az, hogy neked befagyott valami más hiba lehetett. -
dergander
addikt
válasz
Motion_Blur #76 üzenetére
Nemis Referencia kártyát kell venni,egyszer volt nekem ilyen nvidiába és az is hangos volt. Van azért ittis ottis hangos kártyák.
Most milyen jól jártál pár 3D mark eredményed megugrott a BF4 és pár játék meg 3-4FPSel nagyobb persze majdnem duplapénzértAz a helyzet hogy akinek NV kártyája van,az most menti őket,pedig 2GPUs kártya 1 ellen aztán nagy dolog,ha 1GPUs nvidia halk,majd a 2GPUs nvidia hangos lesz
-
Bohir
tag
"...kellően erős hardverrel a DirectX is képes elérni a Mantle teljesítményét."
Akkor ha a Mantle tényleg olyan gyors lesz ahogy az AMD ígéri, akkor kiadnak egy emelt órajelű R9 290X-et, és ezzel a GeForce-szal fogják prezentálni hogy a Mantle egy GPU-val is olyan gyors mint a DirectX kettővel?
-
KAMELOT
titán
-
KAMELOT
titán
Ez egy jó kérdés. Itt 290X-el akar vesenybe szállni miközben mindenki kihagyta a 7990-et.
1 gpu vs. 1 gpu és 2 gpu vs. 2 gpu. Ez nem tudom milyen hír akart lenni, hogy a 2 gpu-t állítsák szembe a 1 gpu-val?!?!?(#76) Motion_Blur: Hangos az inkább egyéni vélemény kitudja milyen hűtővel. DCII hűtőnél max terhelésen 30%-os ventinél is alig hallani valamit. Pedig nem zárt a házam. Inkább a proci ventit hallom jobban mint a DCII-t.
-
Radványi
aktív tag
Itt senki nem alszik ilyen keson, hogy van ez nappal meg senki nem figyel a meloba
-
TTomax
félisten
Az lehet,hogy elveri majd a 290X-et mantle alatt BF4ben,de a 7990-et is?
-
Radványi
aktív tag
válasz
Motion_Blur #76 üzenetére
Teljesen egyetertek a megallapitasaiddal most egy HD7970 Ghz Vapor-X em azt nem vartam, hogy halk lesz de, hogy ennyire hangos attol keszen vagyok. Ha lenne penzem (munkam) es a gyerek nem kerulne olyan sokba mar vettem volna NV kartyat mert MEGSUKETULOK a hangszigetelt hazammal egyutt
-
Radványi
aktív tag
Mennyire szeretnem egyszer ha azt az uzenetet kozvetitene a gyarto, hogy minnel olcsobban es halkabban, nagyobb teljesutmenyt produkalni mint a konkurencia.
-
westlake
félisten
Ez sem igaz éppen. Egy kártya, amit valóban "számolgatásra" találtak ki (Tesla, GRID, FirePro) azokon a játékok nagyrésze el sem indulna. De ha el is indulna, akkor sem lenne értelme összehasonlítani a high-end desktop kártyákkal, mert jóval lassabban futnának rajtuk. A komolyabb kártyákon még kimenet sincs.
A TITAN igenis gamereknek szánt kártya. Néhány feature-rel, amit talán a játékok ki sem használnak. Az 1000$-t el kellett valahogy kérni érte. -
westlake
félisten
És mert szomorúak vagyunk a keresetünk miatt, a hozzászólások 80%-nak arról kell szólni, hogy felesleges, meg nevetséges termék? Ez nem mentség. Egyszerűen ilyen az alapfelfogás, és ez a baj.
Én azt sem értem példul, hogy egy-egy személynek milyen pluszt nyujt az, hogy rettentő konstruktívan leírja azt, hogy szerinte teljesen felesleges termék. Ennek nulla információtartalma van, főleg egy szakmai fórumon. Akkor már inkább olvasson egy könyvet (haha, ez csak vicc volt persze).
#69: Lehet valóban az a baj, hogy nem 16 éves vagyok már. Főleg nem olyan 16 éves, aki nem 15 éve volt annyi.
-
KAMELOT
titán
Mi biztos nem vagyunk hülyék mert nem vesszük meg.
Igen ott megveszik ahol 1000 dollár marad feleslegesen havonta! Csak az nagyon messze van. Azt is meg kell hagyni, hogy ez nem erre a piacra készül hanem USA, Kína, Japán és a többi gyorsan fejlődő állam. Itt talán pár ember ha megveszi! Más lenne a gondolkosámenet ha nem kuporgatni kéne a konfigra a pénzt. És ha még csak a konfigra kéne!? -
westlake
félisten
Egyszerűen szánalmas (mindenesetre engem jól szórakoztat), hogy még mindig sok-sok olyan ember van, akik egy egyszerű NVIDIA hírből AMD vs. NVIDIA háborút csinálnak. Adott egy kártya - egyelőre csak hírként -, amit teljesen rossz szemszögből közelít meg az ide irkálók 90%-a. Már ne haragudjatok, de kit érdekel, hogy megéri-e az árát? Kit érdekel, hogy mennyit fogyaszt? Kit érdekel, hogy egy Pagani Zonda megéri-e ez az árát? Kit érdekel, hogy egy gyémántgyűrű megéri-e az árát? Senkit. És miért nem? Azért, mert ezek nem azok a kategóriák, ahol a pénz számít. Van egy szó, amit mindig szem előtt kell tartani, amikor ilyen termékekről beszélünk: ez a presztizs! Ti, akik annyira hozzáértőek vagytok, szidjátok az NVIDIA-t, mert (megint) kiadnak egy felesleges kártyát, közben ők keresnek ezeken a kártyákon millió dollárokat. Már ne is haragudjatok, de akkor mégis ki a "hülye"?
Egy ilyen terméket szakmailag kell vizsgálni és szakmailag is kell róla eszmecserélni. Okosan, érvekkel.
Mondjuk mindig kimegy a fejemből, hogy a magyar ember egyik speciális képessége a sárdobálás. -
peterm711
aktív tag
-
Ed3r_X_
nagyúr
hogy kellően erős hardverrel a DirectX is képes elérni a Mantle teljesítményét
Ja, ha nem megy tudással, oldjuk meg erőből. Mennyire zseniális megoldás
-
KAMELOT
titán
EZ jó drága lesz! És ezzel akarnak szembe szállni?
Ennek semmi értelme! Habár lesznek akik megveszik, de 5-600ruso különbség az nem kevés!
-
Reggie0
félisten
Nagyjabol nekem is ez az erzesem. Azaz nem teljesen, inkabb ugy erzem, hogy az Nvidia feladta a PC gamer piacot es mar csak minimalis energiabefektetessel probalja fenntartani azt amit lehet, es kilapatolni valamennyi bevetelt. Ez nekik boven kenyelmes, hiszen a HPC piacrol csorgatjak a technologiat, tehat nem kell megeroltetni magukat. A HPC piacon pedig nem allnak rosszul.
(#40) Gainka: Kicsit modositott GF117. Nem lesz nagy durranas.
-
hokuszla
senior tag
I'M D
mantra mantra
-
MZperX75
addikt
"Ki és mit nyomott le?
Megvannak a nem refes 290X-ek, amelyektől a fórumon itt mindenki megváltást várta.
Nem igazán előzte meg a refes 780TI-t sem."
Ja ez így van,de mivel a GTX780 és Titán ellen szánták a 290X és a sima 290-es társát ezért az amit írsz sántít,talán a fórumon olvastál valmi vagy valakitől 1-2 hülyeséget,erre viszont nem kell semmit sem reflektálnod,de mivel a GTX780Ti az AMD 290X megjelenése után debütált ,tehát hivatalosan sem a GTX780TI ellen jött. Attól függetlenül,hogy a felső kategória(dVGA) engem csak érdekesség képen érint,soha nem vennék dVGA-t 40-50ezer Ft felett,apropó semmilyen dVGA-t nem veszek
"Nem igazán előzte meg a refes 780TI-t sem"
És még mit nem előzött meg?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
zolee5016 #41 üzenetére
kevesebb irasjel is boven eleg szerintem es kerlek ne forumozz indulatbol.
volt 6950 2GBm, a jelenlegi 7850 OC CF kabe ket es felszer gyorsabb. ekkora kulonbseg a gyakorlatban is erezheto: nagyon nem mindegy, hogy adott jatek akkor atlag 22 fpst megy, vagy 50et.
cikkhez: tippre halo produkt lesz, viszont mernoki szempontbol erdekes lesz a kartya, foleg hogy hogy fognak elferni a PCBn es hogy oldjak meg a hutest. a 780 ti es a titan a legszebb VGAk koze tartozik szerintem a hutesukkel, halo productkent pedig itt is valami szepet varok.
-
Goblin12
őstag
válasz
mrhitoshi #51 üzenetére
Üdv,
amit eddig látni a Mantle-ből CES-en az nem sok, ahogy én értelmeztem, ez arra szolgál, hogy a CPU-ba beépített VGA nevezzétek ahogy jól esik
gyorsabban működjön mint az Intelé, eddig dedikált VGA-val való Mantle használatról nem volt szó. A fogyasztás meg olyan dolog, hogy van azt kész.
-
mrhitoshi
veterán
hogy kellően erős hardverrel a DirectX is képes elérni a Mantle teljesítményét.
Ja dupla akkora fogyasztás mellett.
-
-
janos1988
addikt
válasz
BazsiBazsi #5 üzenetére
Arra én is.
-
Loha
veterán
Könnyen lehet, hogy lesz 790 is, de a teaser képen nagyon hangsúlyos a fekete, úgyhogy szerintem esélyes a 780 Ti Black Edition is, ami valszeg egy 1GHz körüli GPU órajelre húzott 6GB rammal szerelt 780 Ti lesz.
-
peterm711
aktív tag
válasz
zolee5016 #41 üzenetére
Szúrd vissza az 5870-et a 7970 helyett, és próbáld ki a crysis3-at kimaxolva, majd fogalmazd meg újra ezt a hsz-t!
egy 770 nem akad reccenik egy 460-al szembe? az meg inkább vram többlet miatt van -ezt ugye nem gondolod komolyan, mert ha igen akkor jól tükrözi a szakmai hozzáértésedet ez a mondat.7970 matrixom a csoda Mantle-vel mit hoz egy 6950 re??..semmit...... -ezt meg már most tudod az api megjelenése előtt, abba ne is menjünk bele hogy az egyik vga mantle ready, másik meg nem.... átgondolhatnád a dolgokat mielőtt nekifogsz hozzászólást irni egy nyilvános fórumon
-
dergander
addikt
Tiszta szégyen 2 GPU kell hogy megverjen egyGPU-s Radeon-t ez még viccnek is rossz,és még ezzel akarják elhihtetni hogy a DirektX is van olyan jó ?
Az év legnagyobb vicce
Megkell érteni az Nvidiának is a direktX felejteni kell,ott a mantle forráskód lehet nekik is használni,a fostos DirektX miatt kell évente új videókártyát venni.
Pár játékfejlesztő rááll a mantlera akkor egy középkategóriás kártyán bőven játszható lesz a játék,míg Nvidia fronton DXbe kell 2x olyan árú kártya.Ki se mertem volna ezt jelenteni az NV helyébe hogy csinálok egy jobb kártyát a 290xtől ,ami 2GPU-s (Úristen még mindig a nevetőgörcs kerülget)
Előbb utóbb az nvidia is fog falatozni abból a mantle kódsorból.
-
-
BlackSoft
addikt
Inkább jöjjön egy GTX 780Ti Black Edition 12GB vrammal
-
bolvar
senior tag
Azért mekkorát fordult a világ hogy az NV kell lépnie hogy 2 gpu karival induljon az 1 gpu ellen és nem az Amd kell ezt meglépnie elsőnek
.Bármennyire is e-penisz növelés
-
.LnB
titán
Erre a kártyára válaszul majd kiad a Dice (a nagy AMD barát) egy updatet amivel nem verik meg az AMD-t BF4-ben
Ennyire egyszerű.
Nem szeretnék senkit megbántani, de amit mostanában az Nvidia művel, abből nekem az jön le, hogy vergődik mint egy hülyegyerek. Ellenben az AMD kijelölt magának egy utat amin szépen halad, és próbál minél innovatívabb dolgokat fejleszteni.
-
zolee5016
őstag
valahogy eggyet nem értek igazán.......
Ki-kit üt ..meg hol ,meg miért.....namost...
AMD oldal HD5xxx óta...NV gtx 4XX-óta (alsó szegmens kilőve,közép és felfele) ki az aki jelentős gyorsulást érzékelt a mindennapokban?( videok,játékok,stb.) tehát mint átlaguser???? 5-10% esetleg egy 770 nem akad reccenik egy 460-al szembe? az meg inkább vram többlet miatt van.....de most komlyan..milyen gyakorlati előnye van egy 780-nak egy 580-al szembe??? konkrétan semmi!!!!Hja AMD-s oldal dettó 7970 matrixom a csoda Mantle-vel mit hoz egy 6950 re??..semmit......
Nade akiknek (professzionális tunningosokat nem ide sorolom!!!!!!!!) a cerka arra áll,hogy az újabb a hevönbe 100ponttal többet hoz....azok dobálóznak ezzel a ki kit ver megy merre .....
A videokártyák fejlődése a dx11-óta szinte vegetál!!!! mindig újabb,és újabb lehúzás egy eltelt év..gyakorlatilag semmiért!!!!
(amit nm írtam..az a munkára fogott kártyák....igen ott esetleg vannak előrelépések,de az userek magasabb százalékban custom használatra veszenek vga-t... -
Gainka
őstag
Információnk szerint az egyetlen új termék a GM107 lesz, ami az NVIDIA Maxwell architektúrára épülő, leginkább a belépő szint és a középkategória közé sorolható grafikus processzora.
Van már annyi csúcs vga hogy egy adott játékban minden 5. fpsre jut egy... közép kategoriában meg van 22-30 ért meg 47 ért.
-
abcdefg
csendes tag
" jelen helyzetben elsődlegesen annak az üzenetnek a közvetítése a fontos, hogy kellően erős hardverrel a DirectX is képes elérni a Mantle teljesítményét"
Innováció felső fokon.
Arról meg nem is beszélve, hogy kellően erős hardveren a Mantle is erősebb lesz és megint elpicsázza a directX-et. Persze ehhez Mantle támogatás kell a szoftverbe, de itt van egy nagyon nagy előnye az AMD-nek
Jelenleg az összes konzolban AMD-van, ezért a konzolra írt játékoknál is elég nagy esély van rá, hogy a port-ok majd AMD-n fognak jobban futni és valszeg a Mantle-t sem lesz nehéz integrálni. Szóval most nagyon jó úton halad az AMD. Csak élje túl a Nvidia meg Intel nyomássát.
A mobil szegmenst kellene még megcélozniuk és leváltani az opengl-t is.
-
Kicsimix
őstag
Hat ez szanalmas NV reszerol mondom ezt ugy, hogy 5 eve NV-s vagyok..Meg elotte is volt par ev kihagyassal..
Ahelyett, hogy valami elorelepest tennenek ok is szoftver ugyileg, inkabb harcba kuldenek egy bazinagy arcedulaju kartyat... Ez am a strategia... Ki a f-nak kell a tobbszaz ezres tularazott kartyajuk ha szoftveresen ekkorat lehetne elorelepni... Komolyan ezek kezdenekek nemnormalisak lenni... Meg hat azt gondoljak AMD nem tud gyorsabb kartyakat csinalni?... Az a mazlijuk csak, hogy mindig az AMD utan jonnek a VGA-kkal...HA tenyleg ennyit gyorsit a Mantle az AMD kartyakon akkor az AMD 7990-es ellen is kuldhetnek ezt a joszagot.. Jah az mar rizikosabb..
Ahh...
-
mcwolf79
veterán
Érdekes nézni az NV "kínlódását", hogy lenyomja az AMD karikat,és bebiztosítsa az első helyét asztali VGA fronton.
Először a szétOC-zott 780 variánsok, most meg a dupla GPU-s kártya. -
Sinesol
veterán
Miert is vannak földbe döngölve?
Egy 780tikb ugyanazt tudja mint egy 290es...a Mantle mesét meg tartogassuk lefekvés elöttre, kár olyasmire alapozni ami egyelőre nem létezik.
Jo penzert mind2 oldalon megvannak az alternativak, egyéni preferencia hogy ki miben hisz, de valotlansagokat meg elfogultsagbol se kéne allitani. -
Fúú az a kép - "It's coming"...
Ráadásul fekete képpel.
Ezzel el is ismerték hogy jelenleg a földbe vannak döngölve. -
sakal83
addikt
Ki és mit nyomott le?
Megvannak a nem refes 290X-ek, amelyektől a fórumon itt mindenki megváltást várta.
Nem igazán előzte meg a refes 780TI-t sem.
A nem refeseket nem is nézem inkább....
Borzalmas ez az elvakultság itt a fórumon
Pedig én ATI/AMD párti vagyok
-
szasanyi
félisten
Na, egy újabb kártya ami úgy kell, mint egy falat kenyér.
Azért, hogy megverje a MANTLE-val gyorsított BF4-et... az milyen? Hehe...
-
tixem
addikt
és erre lesznek büszkék, hogy erőből dupla gpu-val lenyomnak egy egy gpu-s amd-t? Duplaáron, mert hogy nem lesz hozzáférhető 200k alatt az is biztos. Vagy 300. Jólvan... Nem is vártam többet az nv-től
-
Goblin12
őstag
Üdv,
Egy pár plusz információ:
Ha a szivárgások igazak!
1. Összesen 10GB VRAM lesz a kártyán 5GB-5GB chippenként
2. A GTX 790 nem hogy egy dupla GTX 780 TI de még egy dupla Geforce GTX 780 sem. Előbbi GTX 780TI 2880 Cuda maggal redendelkezik, utóbbi 2304 Cuda maggal. Egy teljesértékű dupla GTX Titan-ról sem lehet szó mivel ő 2688 Cuda maggal rendelkezik. Ezzel az NV a GTX 790-el - ha az infók stimmelnek - egy újabb GK110-es csippet hoz létre.
3. Chippenként 2496 Cuda mag lesz.
4. 384 bites memóriabusz csökkentés: 320 bitreForrás: Pc Games Hardware
-
vittorio7
őstag
Remek hír.
-
.mf
veterán
Két-GPU-s kártyák esetében nem először fordul elő, hogy a hőmérséklet- és fogyasztási határok, vagy ezen értékek kezelhető keretek között tartása érdekében nem elég csak válogatott chipek használata, hanem valahogy korlátozni is kellett őket: alacsonyabb órajel, kevesebb shader processzor. Nem csak a többiek által említett 295-nél volt ez.
-
Crytek
nagyúr
NV is léphetne valamit valamit hasonlót gyorsítás terén (mint a mantle) a physx esetében!
-
Gainka
őstag
Mikor elkezdtem olvasni a cikket már pipa voltam de aztán végén csak ott volt a közép kategoria : GeForce GTX 850
ez a lényeg mi a francnak ez a sok csucs xarság mikor nem lehet értelmes közép also kat. nvidiát kapni
Karácsony előtt eltüntek a boost-ok, és karácsonyra vissza ment a 660asok ára is -.-" És csodálkoznak hogy sokan amd vesznek alsokategoriában, mikor a sima 650 es is majdnem 7770 áráért van -.-" -
zolee5016
őstag
bocsi nem válasz akart lenni
A célközönség .meglesz..értelme..max,ha lesz benn valami innovatív megoldás,ami a későbbi szériákra jótékony hatást tehet...ára :csillagászati..
az,hogy veri -e vagy nem az amd-t nem kérdés..addig semmiképp sem amig a Mantle nem köszön be a mindannapokba....addig részrehajló tesztekkel (mert egyiken az NV másikon az AMD jobb harmadikon meg anomália van) az állítanak amit akarnak....
A: majd ,lesz,lehet ,stb szavakkal kezdődő szöveggel(ez mindkét félre érvényes évek óta) tele a padlás -
lacuspapus
tag
Ezt a kártyát felesleges lenne piacra dobni. Főleg megcsonkított formában..
-
helkis
veterán
pl egy gtx295-öt alapul véve nem ez lenne az első ilyen megoldás..
szerk: ebből egy MarsIV-et meglesnék..
-
SkyS1gn
félisten
Érzik a vesztüket?
-
-
AAAgold
senior tag
na, majd lehet promózni ezt az új kártyát a samsung 2,5 méteres 33m ft-os tv-jén
-
Angel1981
veterán
Ha annyira halódik a VGA biznisz, mint ahogy páran már évek óta mondják, miért lépik ezt meg, akár presztízsből is?
-
Apollo_21
addikt
Marhajó....vagyis marhakönnyű valamit úgy legyőzni, hogy direkt kivárom hogy mit tud, és azt megnézem élőben..majd elkészítem a nála gyorsabbat mert nemkerül semmibe..csak nemakarok lebögni ugyh esetleg elötte kihozom és mégis gyengébb az enyém. Kitekeri meg jobban a potmétert kategória....
Hogy a pirosakkal se legyek elégedettMatle-s Bf4 kitudja hol tart? senki..vagy max csak találgatnak, ergo a zöldeknek annyi idejük van mint a tenger...
-
BazsiBazsi
aktív tag
Kíváncsi vagyok mennyit fog fogyasztani.
-
imibogyo
veterán
Bár az NVIDIA ezt a győzelmet két GPU-val érné el egy ellen, de jelen helyzetben elsődlegesen annak az üzenetnek a közvetítése a fontos, hogy kellően erős hardverrel a DirectX is képes elérni a Mantle teljesítményét.
Ez nagy üzenet..... Szóval ha van 500.000 Ft-od futtathatod úgy a játékot, mint más egy 250.000 Ft-os kártyával. Persze most sarkítok, de azért na, ha kétszer annyi GPU-t és minden mást tesznek rá biztosan jóval drágább is lesz. Bár még nem látom, hogy mennyire is jó a Mantle API, de ha tényleg úgy működik, ahogy azt promózzák, akkor nem sok értelmét látom ennek az erőfitogtatásnak. Persze hangsúlyozom, HA úgy működik és olyan sebességgel, ahogy ígérik.
-
Sondi1986
addikt
Hát aki anno meg vette a 690-est 300k az ezt is meg fogja enni, nem csoda hogy lesz rá kereslet.
Valami újat jobbat erősebb, céljából veszi a pénzes nép ezt a kártyát. -
big-J
őstag
Ha nem emelik meg a ram mennyiséget, ez már tényleg csak e-peen mutogatásra lesz. 4k alatt már a 780Ti SLi is szörnyű gondokkal küzd, 290x CF leveri.
Minek ekkora kártya ha ahol igazán értelme lenne pont szűk keresztmetszettől szenved? Viszont ha több ram csippet tesznek rá, mekkora lesz a kártya? Azon a ponton már drágább is lesz mint egy 290x CF, és lassabb is.
-
Jack@l
veterán
"Így számítani kell pár letiltott CUDA magra, illetve akár a 384 bites memóriabusz csökkentésére is"
Ezt mire alapozod? Riogatás?
Melyik az az elmebeteg gyártó aki csúcskártyának egy még jobban lebutított cuccot állítana be csatasorba?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Xbox Series X|S
- Milyen autót vegyek?
- LG V30 - vezércsel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Le Mans Ultimate
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest