Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• imibogyo

veterán

válasz TTomax #117 üzenetére

Így már értem. Elég meredeknek is éreztem azt a 10%-ot még említés szintjén is. Szegény Ati-AMD már régen lehúzhatta volna a rolót, ha ez így lenne, annyit romlott volna az ázsiója még a fan-ok között is. Bár továbbra is egy a tanulság. Akinek fontos a zajszint (és nem akar utólagos vízhűtést) az ne vegyen ref.-eket és akkor jó eséllyel nincs lutri, hogy milyen hangja lesz, legalábbis nem akkora a veszély.

• imibogyo

veterán

válasz TTomax #115 üzenetére

És én nem ezt írtam? :U "Az egyébként el tudom képzelni, vagy fogadni, hogy történelmileg átlagban több a rossz ref. hűtő AMD kártyákon, mint NV-ken". Írtam is, hogy ez simán lehet.

Ami ellen én "tiltakoztam", hogy: "az NV kártyáknál a ref példányok hűtése is bőven vállalható". Ez így ebben a formában nem igaz, mert azt sugallja, hogy szinte minden NV minden generációs ref. hűtése ilyen. Ami pedig logikusan nem így van. Például csak saját tapasztalatból 3-at tudtam felhozni a 9 NV kártyámból és ezek csak azok amik azonnal eszembe jutottak, hogy nagyon hangosak voltak.

a hangsúly nem a számokon hanem az arányokon van...
    Te miből számolsz arányokat, ha nem számokból? A 10%-ot meg én nem tudom elfogadni, mert elég sok kártyám volt és messze nem ez a tapasztalatom. Hajlok afelé (ahogy az előző hsz.-emben is), ahogy az emlékeimben kutatok, hogy talán több Ati-AMD kártyának a hangjával volt bajom, mint ahány NV-ssel, de hogy nem volt mondjuk az elmúlt 6-10 év alatt 8x annyi gondom velük az biztos, persze továbbra is ref. kártyákról beszélve. Gyári nem ref. pedig egy teljesen más tészta. :K

• imibogyo

veterán

válasz mcwolf79 #112 üzenetére

Annyiban nem értek egyet, hogy az NV kártyáknál a ref példányok hűtése is bőven vállalható.
    Általánosságban ez nem igaz, simán tudok ellenpéldát hozni, ahogy AMD esetében is természetesen. Ezt nem értik meg itt sokan, hogy nem kell a csőlátás és fanboy-kodás. Volt bőven mind a két oldalon csalódás hűtésben nem is egy. Gondolom mindenki emlékszik a hírhedt NV FX széria hűtésére, amire anno én nem kevés pénzt dobtam ki és azt hittem tökön szúrom magam amikor meghallottam. Abban az időben még nem olvasgattam utána úgy dolgoknak, mint manapság, meg nem voltak YT noise tesztek stb.. Egyébként meg persze nem kell egyetérteni, szólás- és gondolatszabadság van. :P De nekem az a tapasztalatom amit leírtam (általánosságban és nem egy-egy szériára vetítve).

de mind bőven a tűréshatár alatt volt hangban
    Persze lehet, hogy csak nagyon érzékeny vagyok a zajra, de nekem szinte egy ref. megoldás sem volt tűréshatás alatt hosszútávon, lehetett akármilyen színű a gyártója. És nekem is van család mellette, szóval nem mindegy, hogy este mennyire zajong a gép. Az egyébként el tudom képzelni, vagy fogadni, hogy történelmileg átlagban több a rossz ref. hűtő AMD kártyákon, mint NV-ken (mivel nem volt az összes fajta kártyám ,így ezt nem tudhatom statisztikailag, meg aztán kisebb arányban volt ref. kártyám, mint aftermarket hűtős, vagy gyárilag nem-ref. hűtős példányom), szóval simán lehet.

De hogy csak amiatt ne vegyen valaki egy márkát, mert egyszer, vagy kétszer vett hangos ref. példányt belőle, az elég érdekes, hogy úgy mondjam szakmaiatlan. Ilyen alapon én sem AMD-t, sem NV-t nem tudnék venni már (mondjuk ref.-et már nem is veszek, mert felhagytam a vizezéssel). De mind a két oldalról volt bőven ami nem tetszett. Itt egy rövid lista a saját legrosszabbakról (már amik úgy eszembe jutnak hirtelen).

stock NV-k:
    - nVidia GeForce FX 5800 Ultra
    - XFX 8800 GTX stock
    - Gigabyte GTX 480 stock

stock AMD-k:
    - ASUS Radeon HD3870
    - ASUS HD4870
    - Gigabyte HD6970

De legalább ugyanennyi "jó" hűtővel felszerelt kártyát is tudok mondani (5870-ek (kettő is volt), 6870-em például nekem elég halkak voltak (már amennyire emlékszem) AMD oldalról, GTX 670 (szintén két fajtám volt) és 780 NV oldalról szintén jók voltak). De hangsúlyoznám az "ELÉG halk" kifejezést, hosszú távon ezek is zavartak. A mostani 7970-em is csak azért maradt meg, mert relatíve csendes és még sokat kell gyűjtenem egy 780Ti-re, vagy R290-re (talán újra vízzel), szóval addig marad. :B

• imibogyo

veterán

válasz #35434496 #110 üzenetére

Egyrészt nem kellene flood-olni a topikot. Másrészt felhozod, hogy NV vs. AMD lett a topikból miközben te vagy itt az egyik legnagyobb hangulatkeltő.

A kártyák sebességére meg annyit, hogy az AAA címekben látható FPS értékeket átlagolva a legtöbb esetben hangyaf......i a különbség adott kategóriájú és korú kártyák között. Hetente, havonta változik, hogy épp melyik a jobb összesítésben. Persze vannak kiugró játékok, de ez igaz egyik és másik oldalra is.

Arról nem is beszélve, hogy árat valahogy soha nem tesznek hozzá az emberek a gondolatmenetükhöz (te sem). Jelenleg ár/érték arányban átlagosan az AMD a jobb (egy-két kivételtől eltekintve). Cseszhetem, hogy adott kategóriában az NV kártya mondjuk 5-10%-al gyorsabb, ha közben 50% plusszot hagyok ott a kasszánál (sarkítás, csak példának írom, mielőtt.......). Anno például azért vettem 7970-et, mert az ASUS 7970 DC2 TOP 114k-ért volt, miközben a másik kiszemelt GTX 680 DC2 TOP 148k. Teljesítményben ugyan valamelyest jobb volt a GTX, de azért messze nem érte volna meg ezt a durva felárat. Előtte viszont azért volt GTX 570-em, mert éppen aktuálisan az érte meg jobban, ahhoz jutottam hozzá jutányos áron bolti akción keresztül.

Az pedig vicces (és ez nem neked szól), hogy itt a hangerőre is úgy hivatkoznak sokan, hogy NV, vagy AMD és nem konkrét márkára és típusra. "Vettem egy hangos kártyát, AMD volt, fujjjj az összes AMD-re." Ezt eléggé korlátolt gondolkodásnak tartom. Nekem volt az elmúlt évek alatt jó pár videokártyám (talán 14-15 darab) és mind a két oldalon bőven voltak köztük halkak is baromi hangosak is. Az aki meg azonnal rácuppan egy referencia kártyára miközben tudja, hogy a későbbiekben nem fog rá venni sem vízhűtést, sem 3rd party hűtőt, az meg is érdemli. Előre tudható, hogy a "gagyi" referencia modellek után nem sokkal jönnek a komolyabb hűtővel szerelt, vagy akár kicsit át is tervezett példányok sokszor majdnem gyári áron (az én esetemben 7970 stock 105k volt, 7970 DC2 Top 114k) és legtöbbször még hetekről sincs szó amit ki kellene bírni a vásárlással. Innentől kezdve eléggé user error, ha valaki ilyenből bevásárol, majd panaszkodik a hangjára.

• imibogyo

veterán

válasz SSJPiotr #6 üzenetére

CES videóban azt mondták
    Na ez az, hogy mondták. Amíg nem látok róla egy átfogó PH tesztet, vagy neves oldal átfogó tesztjét, addig mondani bármit lehet. Úgy is a valós körülmények közötti gyorsulás lesz majd a döntő. ;)

• imibogyo

veterán

Bár az NVIDIA ezt a győzelmet két GPU-val érné el egy ellen, de jelen helyzetben elsődlegesen annak az üzenetnek a közvetítése a fontos, hogy kellően erős hardverrel a DirectX is képes elérni a Mantle teljesítményét.

Ez nagy üzenet..... Szóval ha van 500.000 Ft-od futtathatod úgy a játékot, mint más egy 250.000 Ft-os kártyával. Persze most sarkítok, de azért na, ha kétszer annyi GPU-t és minden mást tesznek rá biztosan jóval drágább is lesz. Bár még nem látom, hogy mennyire is jó a Mantle API, de ha tényleg úgy működik, ahogy azt promózzák, akkor nem sok értelmét látom ennek az erőfitogtatásnak. Persze hangsúlyozom, HA úgy működik és olyan sebességgel, ahogy ígérik.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés