Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• imibogyo

veterán

válasz mcwolf79 #112 üzenetére

Annyiban nem értek egyet, hogy az NV kártyáknál a ref példányok hűtése is bőven vállalható.
    Általánosságban ez nem igaz, simán tudok ellenpéldát hozni, ahogy AMD esetében is természetesen. Ezt nem értik meg itt sokan, hogy nem kell a csőlátás és fanboy-kodás. Volt bőven mind a két oldalon csalódás hűtésben nem is egy. Gondolom mindenki emlékszik a hírhedt NV FX széria hűtésére, amire anno én nem kevés pénzt dobtam ki és azt hittem tökön szúrom magam amikor meghallottam. Abban az időben még nem olvasgattam utána úgy dolgoknak, mint manapság, meg nem voltak YT noise tesztek stb.. Egyébként meg persze nem kell egyetérteni, szólás- és gondolatszabadság van. :P De nekem az a tapasztalatom amit leírtam (általánosságban és nem egy-egy szériára vetítve).

de mind bőven a tűréshatár alatt volt hangban
    Persze lehet, hogy csak nagyon érzékeny vagyok a zajra, de nekem szinte egy ref. megoldás sem volt tűréshatás alatt hosszútávon, lehetett akármilyen színű a gyártója. És nekem is van család mellette, szóval nem mindegy, hogy este mennyire zajong a gép. Az egyébként el tudom képzelni, vagy fogadni, hogy történelmileg átlagban több a rossz ref. hűtő AMD kártyákon, mint NV-ken (mivel nem volt az összes fajta kártyám ,így ezt nem tudhatom statisztikailag, meg aztán kisebb arányban volt ref. kártyám, mint aftermarket hűtős, vagy gyárilag nem-ref. hűtős példányom), szóval simán lehet.

De hogy csak amiatt ne vegyen valaki egy márkát, mert egyszer, vagy kétszer vett hangos ref. példányt belőle, az elég érdekes, hogy úgy mondjam szakmaiatlan. Ilyen alapon én sem AMD-t, sem NV-t nem tudnék venni már (mondjuk ref.-et már nem is veszek, mert felhagytam a vizezéssel). De mind a két oldalról volt bőven ami nem tetszett. Itt egy rövid lista a saját legrosszabbakról (már amik úgy eszembe jutnak hirtelen).

stock NV-k:
    - nVidia GeForce FX 5800 Ultra
    - XFX 8800 GTX stock
    - Gigabyte GTX 480 stock

stock AMD-k:
    - ASUS Radeon HD3870
    - ASUS HD4870
    - Gigabyte HD6970

De legalább ugyanennyi "jó" hűtővel felszerelt kártyát is tudok mondani (5870-ek (kettő is volt), 6870-em például nekem elég halkak voltak (már amennyire emlékszem) AMD oldalról, GTX 670 (szintén két fajtám volt) és 780 NV oldalról szintén jók voltak). De hangsúlyoznám az "ELÉG halk" kifejezést, hosszú távon ezek is zavartak. A mostani 7970-em is csak azért maradt meg, mert relatíve csendes és még sokat kell gyűjtenem egy 780Ti-re, vagy R290-re (talán újra vízzel), szóval addig marad. :B

törölt tag

válasz mcwolf79 #105 üzenetére

Itt van még egy teszt. Nem tudok linkelni mobilról ezért elnézést. http://www.tomshardware.com/reviews/geforce-gtx-780-ti-review-benchmarks,3663-5.html Értem én, hogy nagy amd fan vagy de levehetnéd a piros szemüveget. :DDD

törölt tag

válasz mcwolf79 #105 üzenetére

Te egy custom 290x-et hasonlítasz egy ref 780ti- hez. Nézd már mrg hogy megy egy 780ti classified vagy ghz edition. Lesz pislogás amd fanboy.

• Sinesol

veterán

válasz mcwolf79 #36 üzenetére

Hát éppen a 290x is egy elég szenvedös oc, szal itt sem maradunk wtf vga nelkül :D
    290 mellett semmi ertelme...jo adag lehuzasert 2-3 fps plusz cserébe, ha eppen nem melegedik tul..

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés