- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
HaaS
addikt
Na most akkor melyik
?
Mert ha kiderülne, hogy mégsem csak használati jogom van, akkor egy meglehetősen hosszú körmondatban fogom mindenféle sötét, kis lyukba elküldeni az összes új "fejlesztést", és azokat, akik kitalálják őket. Bár ez nem szükséges és elégséges feltétel
!
Wolverine: Milyen lemez? Audióra gondolsz? LP? CD? Kazán
?
Nem értem. Help! Lehetőleg valamilyen kézzelfogható bizonyítékkal pls, mert ez elég érdekes téma.... nekem
!
-
dabadab
titán
Én meg ajánlanám az EA twitterét ("DRM fail"). Nekem valamiért úgy tűnik, hogy azért vannak még gondok ezzel a DRM-mel.
(És mondom, ez nem vmi vérpistike nyavalygása, hanem Jeff Green, aki az EA netes kommunikációját intézi.) -
dabadab
titán
válasz
Wolverine #92 üzenetére
De, a műpéldány az ő tulajdona, magyar (EU-s) jog meg USA jog szerint is.
Ez a "csak használati jog" a kiadók kedvenc kamu dumája, de nem muszáj bedőlni neki.Egyébként én nem látom azt a fene nagy üzleti fantáziát a DRM-ben: a DRM miatt eleve nem is veszek konzolt, se PC-s játékot, pár éve a "másolásvédett" CD-k miatt leszoktam a CD vásárlásról, pár hónapja meg a DVD-kről is, szintén a "másolásvédelemes" erőlködésük miatt. Nekem baromira nem hiányzik az, hogy a pénzemért szopassanak.
-
Dr. Akula
félisten
Aztán az is úgy jár majd mint a drm-es wma zenék, senkinek nem kellenek. Nálam van a pénz, én megtehetem hogy COD6 helyett Battlefieldet veszek, a kiadónak nem mindegy hogy nála landol a pénzem vagy a konkurrenciánál.
GypsFulvus2:
Pontosan. A kiadók csak azt kapják amit megérdemelnek. Végülis ők könyörgik ki hogy a pénzes vevő ezentúl ingyenesen vegye igénybe a szajréjukat. -
Dr. Akula
félisten
hetek teltek el, de még mindig nincsen teljesértékű krekk az AC2-höz ill. az SH5-höz.
A GTA4 megjelenésére 1 évet kellett várni (konzol után), ennyit crackre is várhatunk.Engem az erőszakosság zavar, az hogy nem elég nekik a pénzem, még be is korlátozzák mikor és mit tehetek a tulajdonommal. És ha nincs net, vagy lekapcsolják a szervert, mert nekik már nem éri meg, de én még játszanék, akkor mi van? Diablo2 classiccal se lehet már a b.neten játszani, azt is csak singleben tehetem ha kedvem támad rá, pedig sokkal jobb mint a LOD. Ilyen drm-mel baszhatnám.
ftc:
az,hogy a warezos megveszi ez mindig érdekes tény volt... van rá kimutatás?
Van. Az hogy naponta jelennek meg az eladási rekordokrl szóló cikkek, az teljesen világosan jelzi hogy a sírásnak semmi alapja nincs, ha annyira szarban lennének, hogy tudnának eladási állandóan rekordot dönteni? Ezt még saját maguknak se tudják bemagyarázni, nemhogy nekünk. -
GypsFulvus2
őstag
Én is biztos vagyok benne. Viszont nincs hozzá programozói ismeretem, hogy eldönthessem, kivitelezhető-e. Elvileg igen, de kérdés mennyi munkát kéne befektetni. Viszont nem tántorítaná el jószándékú embereket a cégtől és termékeitől.
De hiába ötletelünk itt, UBI eldöntte; így lesz és punktum. Innentől kezdve csak azzal fejezhetjük ki nemtettszésünket, hogy bojkottáljuk a termékeit. -
FefeeX
veterán
A lefedettségi térképen azon a területen a 3G-nél van egy fehér háromszög. A kerület közepén... Ezután majd lefedettségi térkép szerint megyek lakást venni
Vidéken egyébként sokkal rosszabb a helyzet.
GypsFulvus2 jahh, ez lenne egyébként a járható út, nem kéne net. A krekkernek tartana mondjuk 2 napig az első törés, elindult. Aztán mondjuk kiderül 2-3 napon belül, hogy gond van. Emberünk nekiül. És mondjuk ami a programban benne van ahhoz kell neki még 1 hét... Megoldja. Eltelt 2 hét, van olyan működő crack, amivel már lehet játszani x ideig. Mert mondjuk ez még megismétlődik 3szor, eltelt egy hónap, krekkerünknek és a játékosainknak is már a könyökén jön ki a dolog.
Idő eltelt, 3 megoldás: vár még a krekkre, beszivatja magát még többször (játszik mondjuk 3/4 órát, menteni nem tud, a legvégén szív megint), megveszi a játékot, mert tetszett neki de nincs ideje szórakozni ezekkel a szutykokkal, vagy végleg eldönti hogy nem játszik, esetleg ha fél év múlva olcsóbb lesz/teljesen működő krekket kap.
Na mármost, biztos vagyok benne, hogy egy jó játék esetében ez már önmagában sokkal több plusz vásárlót hoz, mint a DRM. -
GypsFulvus2
őstag
Igen, utóbiról én is hallottam, hogy fegyverek helyett disznókat tudtál kovácsolni magadnak.
Na, ha ilyen csapdából beépítenének 8-10 darabot, az azért segíthetne.
A warezguru feltöri a játékot, kiteszik, vérpisti letölti, 20 perc múlva káromkodik. Aztán egyre többen káromkodnaka fórumokon, warezguru újra munkába veszi a progit, kiteszi az új javított törést, letöltik, 1 óra múlva káromkodnak stb. Az 5-6. kísérlet után lehet hogy feladnák. Ha magvalósítható, akkor ez sokkal jobb lenne. Vagy az a bizarr ötlet amit a japók csináltak, pár sorral följebb már belinkeltem. -
Morden24
nagyúr
Ez mondjuk épületszerkezet kérdése is. Egyik haverom szüleinek a házában régen konkrétan térerő sem volt, manapság azért már valszeg az adók meg a telefonok is jobbak, de amíg a ház előtt az utcán maxos 3G jelet kapok, a falakon belül csak 2-3 pálcás EDGE-et.
Amúgy én T-nél vagyok, eddig <kopkopkopp> csak annyi bajom volt, hogy egyszer be kellett telefonálnom hónap elsején, mert késő délutánra még mindig nem oldották fel a korlátot.(#82) FefeeX:
Nekem 14-es korlátom van, 90%-ban bőven beleférek (Steam játékvásárlásnál szoktak gondjaim akadni).
Na most, veszel 5 gigát 10ezerért, aztán csak a játékod megeszi és nem tudsz emellett mást csinálni. Mindezt úgy, hogy nem is lennél nethez kötve, mert egyedül játszanál.
Azt kétlem, hogy egy ilyen DRM rendszer gigákat vinne el.
Az, hogy úgy tűnhet néha, hogy amúgy warezol, feltételezés, olyan, mintha az öregembert aki összeesik az utcán részegnek nézed, és hagyod ott meghalni.
Jaj kérlek, ne nézz már hülyének. Én nem feltételezgetni szoktam, hanem kommenteket olvasni. És ha valaki azt írja, hogy ő bizony warezol és warezolni is fog, akkor nem feltételezem, hanem a kommentje értelmezése után tényként kezelem, hogy igen, ő warezos.
Szerintem a büdös életben nem warezhuszároztam le valakit csak azért, mert - pl. - nem tetszett neki valamelyik másolásvédelem; főleg, hogy nekem sem szoktak tetszeni. -
FefeeX
veterán
válasz
GypsFulvus2 #74 üzenetére
Volt olyan valamelyik FIFA-nál, bár csak hallottam róla, így nem 100%, de azt mondták, hogy a meccs közepén kirúgták a stadionból a labdát aztán szevasz. Legjobb védelem. Talán még feltörni is a legnehezebb, mert magában a programban van elrejtve a másolásvédelem... (talán vmi settlers volt amiben meg valami disznókat kaptak emberek helyett?)
Morden: mobilnet sajnos nem nagyon van korlátlan (gyakorlatilag abszolút korlátlan nincs), most ne vegyük a sebességét, meg hogy mennyire lefedett, mennyire használható. Nézzük azt, hogy a WoW-val pl 1 giga adatot le lehet húzni egy hét alatt is, sőt... Na most, veszel 5 gigát 10ezerért, aztán csak a játékod megeszi és nem tudsz emellett mást csinálni. Mindezt úgy, hogy nem is lennél nethez kötve, mert egyedül játszanál. (itt már nem a Wowra gondolok természetesen)
Amúgy attól, hogy úgy gondolod, hogy sok itt az olyan ember, nyilván azért vannak itt, mert egyik sem kampányol a warez mellett. Az, hogy úgy tűnhet néha, hogy amúgy warezol, feltételezés, olyan, mintha az öregembert aki összeesik az utcán részegnek nézed, és hagyod ott meghalni. (ami sajnos meg is történik elég gyakran). Eddig nem érintett a DRM, mert nem volt olyan játék köztük, ami tetszik, azonban a S7 már valamennyire érdekelhet, viszont DRM-mel nem kell. Nem is warezolom le, akkor sem ha lehet majd, egyszerűen nem kell így. Amúgy sok dologgal egyet értek, amiket írtok, mégis néha elég demagóg ferdített baromságok jönnek ki belőle, meg olyanok ellen fordítjátok, akikre aztán nem is vonatkozik. -
Morden24
nagyúr
válasz
GypsFulvus2 #78 üzenetére
Tudom, kicsit off, de megkérdezhezem, hogy melyik szolgáltatónál vagy? Csak azért, mert persze rossz tapasztalatokkal találkoztam már (meg nekem is volt már kisebb problémám), de azért ennyi gebasz egyben egy kicsit sok... tippem persze lenne rá, ergo rákérdezek: pgsm, ö izé telenor?
-
GypsFulvus2
őstag
"Nana. Lehetőséged lesz rá. Max. te úgy döntesz, hogy nem legálisan szerzed be. Viszont e téren ugye szopacs van, mert eddig elég perzisztens ez a nyamvadt DRM."
Arra, hogy beszerezzem, lenne lehetőség. Arra, hogy használjam is, arra nem. Jelen körülmények között. Ha x év múlva, a mobilnet lefedettsége és sebessége 10x annyi lesz mint ma, továbbá a szolgáltatók sem kívánnak folyamatosan átbaxni a számlázással, így nem lesz probléma hogy mondjuk napi két órán át pingelgeti a szerverét a játékprogram. akkor számomra is megnyílik az út a legális használat felé.
-
HaaS
addikt
válasz
GypsFulvus2 #75 üzenetére
Gyönyörű
!
+1
szerk: Annyira egyetértek, hogy már azon gondolkodom... két accountom lenne
?
-
Morden24
nagyúr
válasz
GypsFulvus2 #75 üzenetére
Valamit félreérthetsz. Itt nem a warez vs. legális vélemények ütközéséről van szó.
Nem értettem félre, én is ezt mondom. Csak felmerült pár ezzel kapcsolatos dolog, ennyi.
Én is leírtam már korábban párszor, hogy ilyen DRM-mel ellátott terméket nem fogok megvásárolni. Soha. Annak ellenére, hogy amióta önálló keresettel rendelkezem, nem warezoltam. Semmit.
Jó, de akkor gondolom nem fogsz sem vásárolni, sem warezolni ilyen játékot. Ez persze egy vélemény.
Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy AC-t max. Xboxra venném meg, szóval nem is érint ez a DRM-es marhaság. Ellenben a Starcraft II-őt, ami gyakorlatilag hasonló kategória lesz, valószínűleg meg fogom venni.
Az indokom egyszerű: ha a rendszer működik anélkül, hogy problémám legyen vele, akkor tőlem oké. Mivel amúgy is csak otthon játszom, ott meg van net, pont nem érdekel, hogy kell-e hozzá kapcsolat. Ha folyamatos problémák lesznek, tehát alapvetően hibás a rendszer, akkor persze bojkottálom. Ellenben ha rendben működik, akkor nem izgat. Ettől még nem tartom jó dolognak, hogy a net nélküli vásárlók alapban ki vannak zárva a buliból, de a saját szempontomból a fenti vélemény a mérvadó.Az egyik, hogy csak mobilnettel rendelkezem. Albérletben lakom, és nem hiszem hogy egyedül lennék ezzel.
Nem vagy egyedül, nekem is mobilnetem van. Mondjuk szerencsére olyan helyen, ahol maximális a térerő, és nincsenek megszakadási problémáim, valamint a sebesség is rendben van. Én ezen szoktam multizni is
A másik az elvi kérdés; itt egy olyan "szolgáltatást" kényszerítenek rád, amire semmi szükséged nincsen.
Ez korrekt, viszont ha nem árt nekem, akkor le sem...
Ha árt, akkor bukták a pénzemet, ez igaz.Tudomásom szerint a világon egyedül Svédországban deklarálták, hogy az internet mindenkinek alanyi jogon jár. Árukapcsolás. Játszani akarsz? Akár single playerrel is? Nem baj, akkor is elő kell fizetned net kapcsolatra!
Ezt mondjuk szerintem felesleges ide venni, mert ezzel az erővel még nagyon sokmindenhez hozzákötnek, a dvd-olvasótól kezdve a minimálisan szükséges hardvereken át a fene tudja, még mihez.
Mellesleg szerintem sokan úgy képzelik ezt a folyamatos netkapcsolatot, mint valami többszázzal tépő letöltést. Tartok tőle, hogy nincsen mérvadó adatforgalma illetve sebességkövetelménye.De ha a Bioware kiadója, az EA is erre az útra tér, akkor már nem lesz lehetőségem arra, hogy legális úton jussak hozzá ahhoz, amit szeretnék.
Nana. Lehetőséged lesz rá. Max. te úgy döntesz, hogy nem legálisan szerzed be. Viszont e téren ugye szopacs van, mert eddig elég perzisztens ez a nyamvadt DRM.
-
GypsFulvus2
őstag
Valamit félreérthetsz. Itt nem a warez vs. legális vélemények ütközéséről van szó. Én is leírtam már korábban párszor, hogy ilyen DRM-mel ellátott terméket nem fogok megvásárolni. Soha. Annak ellenére, hogy amióta önálló keresettel rendelkezem, nem warezoltam. Semmit.
Két okom van erre. Az egyik, hogy csak mobilnettel rendelkezem. Albérletben lakom, és nem hiszem hogy egyedül lennék ezzel. Előfordult már olyan, hogy 2 hónapon belül kellett kiktöznöm, mert a tulaj váratlanul árulni kezdte a lakást. Ilyen körülmények között nem fogok kábelest beköttetni. A mobilnet szar. Alapból. 5-10 percenként megszakad. Amikor működik, akkor 40-70 kb/sec között ingadozik. Pedig Budapesttől 10 km-re lakom. Ez tehát gyakorlati ok.
A másik az elvi kérdés; itt egy olyan "szolgáltatást" kényszerítenek rád, amire semmi szükséged nincsen. Tudomásom szerint a világon egyedül Svédországban deklarálták, hogy az internet mindenkinek alanyi jogon jár. Árukapcsolás. Játszani akarsz? Akár single playerrel is? Nem baj, akkor is elő kell fizetned net kapcsolatra!
Megtehetem, hogy lexarom az UBI játékait, mert nem érdekelnek. De ha a Bioware kiadója, az EA is erre az útra tér, akkor már nem lesz lehetőségem arra, hogy legális úton jussak hozzá ahhoz, amit szeretnék. Negligáltak mint potenciális vásárlót, innentől kezdve én is negligálhatom az ő jogaikat. Így érzem. -
GypsFulvus2
őstag
Hát jót röhögtem rajta az biztos! Ilyen az, amikor a perverz japán fantázia humorral párosul. Nekem eddig csak olyan alpári elgondolásaim voltak, hogy pl. a warezolt játék negyedénél-harmadánál az aktuális videobetét helyett bejönnne egy ábra - mondjuk ilyen: [link] és aztán a történetet 5 percenként megszakítva a többi hasonló. De ez a japán ötlet nagyságrendekkel jobb.
-
Morden24
nagyúr
Egy pszichológus emberenként több ezer éves munkát tudna vállalni...
Ezért kár fizetni.
Az "önjelölt jogvédők" ellenreakcióként érkeztek az olyan emberek ellenpontjaként, akik felcseszett aggyal és fröcsögő nyállal szidtak minden céget egy-egy jobban sikerült védelem miatt, vagy éppen az SLIs tuningolós mókus pöffeszkedett valami Crysis-szintű bencsmárkprogram topikjában, hogy ő ezért vett negyedmilláért gépet, de a játékot már meg nem veszi; esetleg a Windows topikban Winfosozott chat-szerűen napokig, mert neki a széthekkelt Gamer Edition-ön nem fut a warez Photoshop.Igen, valahol fanatizmus, ebben teljesen igazad van. Én mondjuk simán kiegyenlítésnek tudom felfogni, mert még ezen a "szent fórumon" is sokkal nagyobb arányban vannak azok, akik az ingyenélés mellett teszik le a voksukat.
És ha észrevetted, akkor a legritkábban a "szürke zónával" adódnak viták.De ha már itt tartunk, akkor én itt sem értem, hogy miért kell warez-nemwarez vitát nyitni a drm-ből. Ki a frászt érdekel, már elnézést, hogy most a delikvens éppen azzal indokolja a letöltést, hogy drm van, és nem azzal, hogy drága, szar, fújjkiadó vagy akármi? Elárulom: senkit.
Amúgy arra, hogy ki mennyire szentéletű: az embernek a véleménye formálódik. Egy 15 évestől nem fogom elvárni, hogy korrekt és megalapozott véleménye legyen ilyen dolgokról (de igenis leírom a véleményemet, hogy ne csak a "hurrá, warezolunk" meg a "koszos multinak nem fizetek" szöveget olvassa), de itt huszonX éves, önálló keresettel rendelkező emberek kardoskodnak warez mellett. Ami azt jelenti, hogy ők már nem casual warezosok, hanem azt választották, hogy ők így fognak hozzájutni a termékekhez. És ha ők leírhatják a szidalmazó véleményüket, akkor én is megtehetem ezt, még akkor is, ha történetesen senkit nem győz meg - megjegyzem, ahogyan az ő véleményük sem győz meg engem.
Szóval no offense az egészért, de én ettől függetlenül azt látom, hogy itt, a Gamepodon az érintett topikokban van mondjuk 10 százalék első kézből származó vélemény (amiknek a nagytöbbsége az "idegesítő volt, de nem a világvége" kategóriában szerepel), és én ezek alapján úgy gondolom, hogy aki ennek valóban "szenvedő alanya" volt, az negyedannyira nem élte meg tragikusan, mint azok, akik egyáltalán a közelébe sem mennek, csak bejönnek és dobnak egy random fikát az aktuális trendi témába. Ezért mondtam, hogy kb. úgy le fog csengeni az egész, mint a felrobbanó iPod/iPhone kreténség.
-
válasz
GypsFulvus2 #65 üzenetére
Mekkora ötlet!
-
FefeeX
veterán
"Ergo azért néz hülyének, mert te fizetsz azért, ami egyébként ingyen van (őszerinte)."
Azért hidd el, ilyen nincs olyan sok. Csak azoknak a legnagyobb a hangja, mint ahogy feljövök ide, és a másik pólusnak van szintén a legnagyobb. (mert aki a másik irányba szélsőséges, azt kirakják, inkább előbb, mint utóbb, amivel mondjuk egyet is értek). Azonban, egy normális gondolkodású, épeszű ember gyakorlatilag magasról tesz arra, hogy egy ilyen selejtes felfogású ember mit gondol... Mert ugye onnan indult a dolog hogy hülyének néz. Én meg őt. Mindenki boldog, az élet megy tovább.
"Szóval lehet, hogy csak az időpont kérdéses, de az időpont az minden."
Ebben egyébként egyetértünk, csináljanak olyan másolásvédelmet, amit nem lehet feltörni, kijátszani, minél tovább. De ne korlátozzanak emellett kötelező net használatra. -
Morden24
nagyúr
ki tud komolyan venni egy warezhuszárt, akinek az az életcélja, hogy minél többet tudjon ellopni?
AZ a gond, hogy ezek általában nem eszmei, hanem gyakorlati warezosok, és nem azért nézik hülyének az embert, mert szerintük kalózkodni jó és szabadságot az internetnek, hanem azért, mert számukra ingyen vs. fizetős kérdéskör van, nem illegális vs. legális.
Ergo azért néz hülyének, mert te fizetsz azért, ami egyébként ingyen van (őszerinte).Csak az időpont kérdéses
Pont ez az lényeg. Az már le van szarva, ha a hype elülésével lewarezolja valaki az egyébként csak meragadt készletes leértékelt játékot. A lényeg azon van, hogy akkor vegye minél több ember, amikor a marketinggépezet a teljesítménye tetőfokán van, tehát a kiadást követően.
Szóval lehet, hogy csak az időpont kérdéses, de az időpont az minden. -
FefeeX
veterán
"Közben meg az a pár ember, akitől ezen a fórumon első kézből származó infót olvastam, az max. morgott egyet, mivel fél-egy napig nem tudott játszani, azóta meg semmi baja."
Figyelj már... Ezen a "szent-fórumon" kb egyszer próbálja meg a tisztességes egyszeri játékos elmondani a véleményét. Wowos fórumon a sok szentfazék egyből támad a minek vetted meg, minek fizetsz érte stb sz@rságokkal, nemtetszik-nemkelljátszani meg hasonló dolgokkal. Ezek után emberünk jó, ha feljön ide és morog egyet, mert általában már ahhoz sincs kedve, a sok elvakult ember jómegaszondása miatt.
Lassan már tényleg ott tartunk, a cégnek jogászokat és jogvédőket nem kell alkalmaznia, mert az önkéntesekkel Dunát lehetne rekeszteni... Minek köszönhető? Fanatizmus, vagy saját hibák elnyomása. Egy pszichológus emberenként több ezer éves munkát tudna vállalni...
-
FefeeX
veterán
"maximum az,hogy kb. mennyien töltötték le azt a bizonyos játékot.."
ez a jogvédők baromsága. nem hiszem el, hogy épeszű ember ilyet tényleg komolyan gondol. Példának álljon itt, hogy a wowot annak idején törtön kezdtem (eredetin soha nem is kezdtem volna el), és fél év után megvettem, majd 4 évig fizettem (programokkal, gc-kkel 200 ropi kb); míg nem volt saját keresetem, sok játékkal játszottam úgy. Most a jobbak 90%-a megvan eredetiben, a maradék azért nincs, mert nem elérhető. Az új játékokat pedig szintén tesztelem, mielőtt megveszem 10k-ért. (van pár kivétel)"S addig marad ez a tény is mikor hülyén néznek arra ki megveszi eredetiben"
igen, a másik szélsőségtől, de most komolyan, ki tud komolyan venni egy warezhuszárt, akinek az az életcélja, hogy minél többet tudjon ellopni? Aki az ilyenek véleményére ad, az meg is érdemli.Egyszerűen annyira gáz, hogy megint virágzik a szélsőségek csatája (amiben az a pláne, hogy egyesek azt állítják, még sosem "loptak", és gyakorlatilag azért ítélnek el másokat, hogy önmagukat felmentsék a felelősségük alól. Ami már önmagában szánalmas. Ebben az országban pláne nehéz lenne olyan embert mutatni, aki életében még soha nem használt fel semmi warezolt tartalmat.
Más: a nem törik fel dologhoz... Emlékszem már több "álmos terv"-re, egynek ez is volt a neve... Hogy az esélye mennyi? Dolgozik a védelmen x okos ember. A feltörésen meg több, mint 10x, és többnyire még okosabb. Vajon mi lesz a vége? Csak az időpont kérdéses, aki azt gondolja, hogy van törhetetlen, az eléggé álomvilágban él.
-
Teszla_
senior tag
A Need for Speed első részének a dobozán még rá van írva, hogy nincs ellátva másolásvédelemmel
Most meg ilyenekkel borzolják az ember idegeit. Nem mintha engem érintene a dolog, mert nem is érdekelnek ezek a játékok, meg ha érdekelne se tudnék játszani velük a szerény gépem miatt. -
GypsFulvus2
őstag
Ez: [link]
sokkal jobb megoldás!
-
ftc
nagyúr
válasz
Dr. Akula #53 üzenetére
Ha az EA is beszáll akkor Te is megfogod venni... az,hogy a warezos megveszi ez mindig érdekes tény volt... van rá kimutatás? sztem nincs...maximum az,hogy kb. mennyien töltötték le azt a bizonyos játékot.. S addig marad ez a tény is mikor hülyén néznek arra ki megveszi eredetiben... 2000FT-t már sztemm idenki megengedhet magának...s ugye nem kell mindig a friss játékkal játszani
-
HaaS
addikt
Értettem az önigazolást, persze... csak olyan negatív hangulata lett itt ennek a szónak... mint a torrentnek
! Pedig önmagában a torrent zseniális dolog
.
Szerintem érdemes nézni az "eszmei oldalt" is... totál igazad van, kiderül, hogy működik-e vagy nem, ez így van. Itt inkább az esetleges kudarc következményei érdekesek... a kudarcban meg az, hogy egyáltalán lehetséges-e... ugyanis ha kicsit továbbgondolom, ha most mindenki áttérne az Ubi-déeremre, akkor az eredmény érdekes: ha új, most megjelenő játékot akarsz venni, azt csak egyféleképpen teheted. Ubi-déeremmel. Még azt is el tudom képzelni - kapaszkodj - hogy a többi cég "felsegíti" az Ubit a fejlesztésével, mert ha minden piaci szereplővel szívni fog a vásárló, akkor az egyenlő feltételek miatt nincs "átpártolás", és "valamit venni fogunk"...
A végeredmény pedig az, hogy úgy sz*patják meg a komplett vásárlóközönséget, hogy azok észre sem veszik... csak mennek az előre megtervezett úton.(Bocs egyébként, mert utólag olvastam, hogy csomó mindent egy az egyben úgy írtál, mint én... új háesz írásánál nem látszanak az előzők, és most nem nyitottam még egy ablakot...
)
-
Morden24
nagyúr
Az önigazolást úgy értettem, hogy egyébként is warezol, csak ezzel indokol.
Amúgy sokan próbálják eszmei oldalra terelni a kérdést, a végeredmény mégis ugyanaz lesz: ha nem alapvetően fenntarthatatlan a rendszer (technikai vagy anyagi oldalról [utóbbiba beletartozik a szkeptikusok generálta bevételkiesés]), akkor megszokottá válik.
Most éppen ez az új szenzáció, de le fog csengeni elég gyorsan, és megmarad egy szűk réteg gumicsontjának, amin rágódhat. -
HaaS
addikt
(#43) ollie: a kérdés igazából az, hogy nem volt-e ez - jelen körülmények között - túlságosan korai lépés az Ubitól... mermárhogy szerintem de.
Persze én a saját fejemmel gondolkodom, és mint kiderült, gyakorlatilag már ki is haltam... azt meg nem tudom megmondani, hogy globálisan is hasonló-e az emberek véleménye erről az új déeremes dologról.
Másrészről persze el "kell" egyszer kezdeni, még akkor is, ha lesznek olyanok, akik talán nem fogják beadni a derekukat... pölö én.(#50) Cobra652: Te csak tudod! (Vagy tesók vagytok
?) Ha nem, olvass az én tenyeremből is
!
(#53) Dr. Akula: Én is így gondolom... hatalmas ingyenreklámtól fosztják meg magukat... semmi gond... csinálják
!
Csak jó lenne már látni valami kimutatást! Na majd az idő elárulja őket... nem hiszem, hogy Ubidéerem bifor-after eladási statisztikákat lobogtatnának a neten (ha lát vki ilyet, szóljon!). Tudom, ha sz@r a játék, mindegy a déerem, de csak kimutatható valamiféle tendencia...(#56) Morden24: szerintem az önigazolással semmi baj nincs... teljesen normális dolog. Az lenne fura, ha vki nem csinálná...
Ezt meg én írtam le sokszor: hiába működik a déerem, hiába nem törik fel a játékaikat, tökmindegy: ha ingatják a fejüket a vásárlók, és unszimpatikus nekik az egész, ha nem vásárolnak "vaktában", akkor nem Ubi, hanem obi van...
Pontosan, írod is: az ellenérzés a lényeg. Ha ezt nem tudják leküzdeni, benned, bennem, akkor az torkosborz-effektus. Engem még rohadtul nem győztek meg. -
Morden24
nagyúr
Igazából egy csomó ember itt úgy beszél, hogy csak a sajtóból meg innen-onnan kapart össze lehetőleg jó fikázó véleményeket, mert ugyebár nyomni az "énmegmondtam" dumát, vagy "emiatt fogok warezolni" szöveggel önigazolni az ingyenélést az elég klassz dolog.
Közben meg az a pár ember, akitől ezen a fórumon első kézből származó infót olvastam, az max. morgott egyet, mivel fél-egy napig nem tudott játszani, azóta meg semmi baja.
Egyébként a fenti (pl. Dr. Akula) példákból majd hosszabb távon kiderül, hogy mennyire tartható. Ha az UBI (lássuk be, nem igazán szeplőtlen) rajtja után több kiadó is rááll az ilyen jellegű DRM használatára, akkor abból az fog kitűnni, hogy a premierközeli eladások valóban növekednek annyival, hogy megérje az esetleges warezmarketing miatti kiesés, vagy éppen néhány ingyenjáték kiköhögése, ha valami errata van.
Hozzáteszem, ettől függetlenül némileg drasztikus és kockázatos lépésnek tartom ezt az UBI drm-et, de azt be kell vallani, hogy működik: hetek teltek el, de még mindig nincsen teljesértékű krekk az AC2-höz ill. az SH5-höz. Ez pedig komoly eredmény. Személy szerint azért volt ellenérzésem, mert úgy gondoltam, hogy ez a védelmi rendszer vásárlószopató és eredménytelen lesz, mivel a legtöbb védelem erről szól; a júzerek szívnak, az ingyenélők meg lubickolnak.
-
atike
nagyúr
Nah majd megint jönnek az ingyen játékok - de kit hat meg, ha megvetted kemény pénzekért a zsír újat és nem tudod használni...?
-
Dr. Akula
félisten
Mármint te. Mi nem. Ha érezhetően csökken az eladott példányszám (mivel bizonyított tény hogy a warez növeli az eladásokat (aki kipróbálja nagyobb eséllyel veszi meg), tehát ennek hiányában az csökkenni fog), akkor majd jól meggondolják magukat. Ha mégse, akkor a kínai hackerek nemcsak a Pentagont fogják hekkelgetni. Amire van igény, arra lesz kínálat is, ezt Al Capone óta igazán tudhatnák az amcsik is.
-
chungee
addikt
Kérunk még ingyé játékokat
-
anulu
félisten
ja, S7 is Ubi? akkor felejtos a megvetele. nem vagyok hajlando penzt adni nekik. se AC2 se SH5-tel. mind3 jatek regebbi valtozatait jatszottam, sok kozuluk eredetiben is megvan. ram ne szamitsanak a tovabbiakban.
-
luckR
csendes tag
Ezért jó az Xbox360
-
ftc
nagyúr
Ez a jövő....s konzolon is ez lesz
S ha többi kiadó is így veszi fel a harcot a warez ellen akkor belefogunk törődni ennyi.
-
elithun
őstag
Az AC első része sem tetszett, így nem kell a második része, a Silent Hunter nem tudom mi,de nem is foglalkoztat, a Settlers sorozatnak meg az első néhány része tetszett csak. Eddig jól bírom a böjtöt az UBI játékokkal szemben,de úgy érzem az érkező PoP játéknál elvérzek, és megveszem. Remélem addigra már nem kell olyannal számolni,hogy nincs kapcsolat.
-
Persze, mindenkinek remek gépe és remek internetkapcsolata van. Te ugyanúgy bután általánosítasz. Megláttok valamelyik fórumon egy vérpistit crackért könyörögni, az adatlapján pedig valami brutál gép van és akkor már ez az általános tendencia? Ugyanmár.
Én bizony nem veszem meg és nem kötelező senkinek sem megvenni, persze ne is töltse le. Szerintem így lehet a legjobban "üzenni" a kiadónak. Egy darab Ubi játékot se veszek amíg ez a DRM marad, aztán ha minden PC-s játékon ez lesz akkor megyek új konzolt venni, jelenleg egy ps2-t nyúzok. Igazából jó lenne ha tényleg okot adnának rá, hogy végleg letegyem a voksom a konzol mellett, így most PC-re és konzolra is szoktam játékot venni.
-
Vladi
nagyúr
Tuti a kínaiak voltak. Vagy a gúgöl, esetleg néhány warezhekkerszkriptkiddie.
No lássuk, van -e még fanatikus, aki védi ezt a szart.
-
huszar90
aktív tag
Általánosítás vagy nem de igaza van. Nehogy már itt valaki akinek komoly gépre futja ne legyen folytonos net kapcsolata... Azért szidja mindenki a drm-et mert nem tudják feltörni. Meg kell venni kérem szépen mert nagyon jól sikerült darab az ac2 is és szeretném hogy a következő része is jöjjön pc-re...
-
Morden24
nagyúr
kifagy az egész géppel együtt
WTF?
Számomra ez inkább afféle "felrobban az iPhone" színvonalú baromságnak hangzik. Mibe, hogy pár hét múlva mindenki szarni fog az egész ubi drm-re... -
válasz
#08052480 #27 üzenetére
Jajj, mindig ez a konzollal riogatás...ugyanmár. Egyébként nekem ilyen DRM mellett tök mindegy, hogy kiadják-e PC-re.
Jó tudom, ez csak én vagyok, de nagy összeggel merek arra fogadni, hogy nem lesz itt semmi konzolexkluzivitás, max. a szokásos, hogy hamarabb adják ki konzolra mint PC-re. Nem kell félni.
-
Dr. Akula
félisten
Ja, ez mekkora királyság lesz, amikor újra bevezetik a forgalom alapján fizetős netet (mert már jóideje kering a pletyka hogy a szolgáltatók vissza akarják hozni - értelemszerűen nem az olcsósítás miatt), aztán még havidíjat is fizethetsz 10x annyit hogy játszhass a tulajdonoddal. Dejó is lesz az...
-
WonderCSabo
félisten
Tele van Ubis nevekkel.
Elég gáz, a Settlers 7 béta nekem egyszer sem engedett be... Egyébként a játék egy kalap kaki, nem is érdemes megvenni. Viszont a DRM rendszer télleg hatásos, eddig 3 játékból csak a Silent Hunter 5-öt tudták feltörni, még az sem az igazi állítólag. Sőt annyira hatásos, hogy még eredetivel sem tudsz játszani.
-
válasz
#08052480 #20 üzenetére
Hatalmas grat az Ubinak, a játék megér annyit hogy pénzt adjanak érte és adnak is érte elegen.
Eladási lista - Nagy-Britannia - 11.hét
Heti PC-s TOP 10:
1. Command & Conquer 4
2. Dragon Age: Origins - Awakening
3. Battlefield: Bad Company 2
4. Football Manager 2010
5. Warhammer 40.000: Dawn of War 2: Chaos Rising
6. Napoleon: Total War
7. Metro 2033
8. The Sims 3
9. Left 4 Dead 2
10. The Sims 3: World AdventuresEladási lista - Magyarország - 11.hét
PC TOP 5
1. Dragon Age: Origins: Awakening
2. Command & Conquer 4: Tiberian Twilight
3. Battlefield Bad Company 2
4. Call of Duty: Modern Warfare 2
5. Need for Speed: Shift -
Dr. Akula
félisten
Na ettől aztán nem lesz biztonságban az ubi, a WoW-hoz is net kell, és mégis feltörték (igaz csak maszek szerveren megy, de megy). Namost egy ilyen szóló játékhoz, amihez net se kell, csak a szopatórendszer miatt, ott semmilyen hátránnyal nem fog járni a törés. Engem mint vásárlót (sajnos megvettem, ezt nem reklámozták előre) kifejezetten zavar az ilyesmi. Már a sima "rakd be a cédét az ellenőrzéshez" is zavar, ne kelljen már percekig cédéfelpörgetésre várakoznom a 21. században. Inkább megy fel a crack és nem idegesítem magam. Csak akkor már felmerül a kérdés is: miért nem inkább az ingyenes, "hibajavított" verziót szereztem be ingyen vásárlás helyett. Ezzel épp a kiadó ösztönzi a warezt, aztán meg sír a szájuk hogy az emberek miért hallgatnak rájuk...
-
törölt tag
"AC2-höz max. 1 héttel kiadás után megírták a törést."
Ami ugye nem működik és van egy olyan érzésem hogy nem is fog, ugye a küldetéseket is úgy kell leszedni az Ubi szervereiről, nem is tudnak mit feltörni. Hatalmas grat az Ubinak, a játék megér annyit hogy pénzt adjanak érte és adnak is érte elegen. Azon meg nem csodálkozok hogy vannak még problémák, végülis újdonság. Törés meg majd lesz akkor mikor leállnak a szerók, patchet gondolom nem lesz nehéz megkerülni, de akkor már úgyis mind1 lesz. Mellesleg halkan hozzáteszem szerintem messze nincs annyi probléma ezzel a DRM-el mint amennyit az emberek bele akarnak képzelni csak azért mert nem tudják letölteni.
-
HaaS
addikt
Kissé offtopik, de laza bal csuklómozdulattal a jövőbe mutatok: én azt várom, hogy mikor tűnnek el a vincseszterek.
Olyan nagy sávszélek vannak, hogy szép lassan már működtethető egy olyan rendszer, amihez csak egy azonosító kell majd, a szerver megsúgja az adatokat, amit az otthoni doboz csak feldolgoz.Ehhez viszont _nagyon_ érdekes előjáték ez az Ubis déeremes móka!
-
válasz
Dr. Romano #4 üzenetére
Csakhogy a CD-nek értelme is volt, a tárhely és a sebesség.
A net csak korlátoz.
Az, hogy a mentéseket bárhonnan elérheti az ember, szerintem nem mozgat meg annyi felhasználót, mint az hogy kényelmesen kötöttségek nélkül tudjon játszani.(#6) raven84: Splinter Cell 3-at is cirka egy évig törték...
Gondolom ezt is megoldják. Csakhogy akkor már senkit sem fog érdekelni, nem úgy, mint az.
-
frame>24
addikt
Azon röhögök, tudod, hogy majd biSZtos megint ajándékoznak játékot kártérítésként, és hogy szerintük mennyire éri meg nekik ez a warez-harctér lövészárkaiban való állóháború?
-
wednesday
őstag
-
Zirowe
nagyúr
Érdekes, hogy a felháborodáson kívül más reakció még nem volt..
Ha velem történt volna ez, minimum,hogy visszaviszem a boltba és kérem a pénzem, maximum meg, hogy peren gondolkozom!
-
Gergo88
tag
"A Ubisoft zseniális új DRM rendszere" - Én sem mondhattam volna szebben!
-
Bator92
tag
válasz
FoxiestFox #3 üzenetére
Mondták, hogy amikor a szerverek leállnak jópár év múlva akkor kiadnak majd egy patchet ami kikerüli a szerveres dolgot.
-
SzlobiG
félisten
Remélem csődbe mennek a hülye rendszerük végett.
Derrewyn: Elárulom neked AC2-höz nincs törés, Silent Hunterhez van...
-
Sicilian
addikt
Csak gratulálni tudok
-
Dr. Romano
veterán
válasz
FoxiestFox #3 üzenetére
"Régen" a CD megléte volt kötelező a gépben, ma pedig a net kell a futáshoz.
-
Ezt már nehéz kommentálni.
A régi szép időkben ha vett az ember egy játékot, hazavitte, és játszott.
Az övé volt, a magáénak tudhatta.. na de most?
És mi lesz pl. 10 év múlva egy ilyen játékkal? Menni fognak még ezek a szerverek?
Mert én nem 3 évre veszek meg valamit.
Nem mintha szándékomban állna Ubisoft cuccot venni ezek után, de azért kíváncsi vagyok.. -
raven84
senior tag
Kellemetlen, nem kellemetlen, gáz, nem gáz, de megcsinálták amit még senki. Aki PC-n szeretne ACII-zni annak meg kell vennie ahogy az S7et is és az összes mostantól kijövő UBI játékot is. Nekem sem volt szimpatikus és most sem az, hogy csak nettel lehet játszani eredetin, de ez hatalmas fricska a wareznak. Ha nem lenne meg boxra az ac2 én biztos megvettem volna mert szédületesen jó játék lett.
-
zcool
aktív tag
"Több, mint kellemetlen!"
Enyhén szólva is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- iPhone topik
- iPhone-t használók OFF topikja
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged