Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Morden24

nagyúr

válasz FefeeX #87 üzenetére

Harag nincs, csak jobbnak láttam gyorsan tisztázni a dolgot, további félreizé elkerülése érdekében :)

• Morden24

nagyúr

válasz FefeeX #85 üzenetére

Ezután majd lefedettségi térkép szerint megyek lakást venni Vidéken egyébként sokkal rosszabb a helyzet.

Jó, ofkorsz ilyen is van. Ez bizony szopás, mást nem lehet rá mondani.

Közben szerkesztettem a 83-ast, majd olvasd el.

• Morden24

nagyúr

válasz FefeeX #80 üzenetére

Ez mondjuk épületszerkezet kérdése is. Egyik haverom szüleinek a házában régen konkrétan térerő sem volt, manapság azért már valszeg az adók meg a telefonok is jobbak, de amíg a ház előtt az utcán maxos 3G jelet kapok, a falakon belül csak 2-3 pálcás EDGE-et.
    Amúgy én T-nél vagyok, eddig <kopkopkopp> csak annyi bajom volt, hogy egyszer be kellett telefonálnom hónap elsején, mert késő délutánra még mindig nem oldották fel a korlátot.

(#82) FefeeX:

Nekem 14-es korlátom van, 90%-ban bőven beleférek (Steam játékvásárlásnál szoktak gondjaim akadni).

Na most, veszel 5 gigát 10ezerért, aztán csak a játékod megeszi és nem tudsz emellett mást csinálni. Mindezt úgy, hogy nem is lennél nethez kötve, mert egyedül játszanál.

Azt kétlem, hogy egy ilyen DRM rendszer gigákat vinne el.

Az, hogy úgy tűnhet néha, hogy amúgy warezol, feltételezés, olyan, mintha az öregembert aki összeesik az utcán részegnek nézed, és hagyod ott meghalni.

Jaj kérlek, ne nézz már hülyének. Én nem feltételezgetni szoktam, hanem kommenteket olvasni. És ha valaki azt írja, hogy ő bizony warezol és warezolni is fog, akkor nem feltételezem, hanem a kommentje értelmezése után tényként kezelem, hogy igen, ő warezos.
    Szerintem a büdös életben nem warezhuszároztam le valakit csak azért, mert - pl. - nem tetszett neki valamelyik másolásvédelem; főleg, hogy nekem sem szoktak tetszeni.

• Morden24

nagyúr

válasz GypsFulvus2 #78 üzenetére

Tudom, kicsit off, de megkérdezhezem, hogy melyik szolgáltatónál vagy? Csak azért, mert persze rossz tapasztalatokkal találkoztam már (meg nekem is volt már kisebb problémám), de azért ennyi gebasz egyben egy kicsit sok... tippem persze lenne rá, ergo rákérdezek: pgsm, ö izé telenor?

• Morden24

nagyúr

válasz GypsFulvus2 #75 üzenetére

Valamit félreérthetsz. Itt nem a warez vs. legális vélemények ütközéséről van szó.

Nem értettem félre, én is ezt mondom. Csak felmerült pár ezzel kapcsolatos dolog, ennyi.

Én is leírtam már korábban párszor, hogy ilyen DRM-mel ellátott terméket nem fogok megvásárolni. Soha. Annak ellenére, hogy amióta önálló keresettel rendelkezem, nem warezoltam. Semmit.

Jó, de akkor gondolom nem fogsz sem vásárolni, sem warezolni ilyen játékot. Ez persze egy vélemény.
    Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy AC-t max. Xboxra venném meg, szóval nem is érint ez a DRM-es marhaság. Ellenben a Starcraft II-őt, ami gyakorlatilag hasonló kategória lesz, valószínűleg meg fogom venni.
    Az indokom egyszerű: ha a rendszer működik anélkül, hogy problémám legyen vele, akkor tőlem oké. Mivel amúgy is csak otthon játszom, ott meg van net, pont nem érdekel, hogy kell-e hozzá kapcsolat. Ha folyamatos problémák lesznek, tehát alapvetően hibás a rendszer, akkor persze bojkottálom. Ellenben ha rendben működik, akkor nem izgat. Ettől még nem tartom jó dolognak, hogy a net nélküli vásárlók alapban ki vannak zárva a buliból, de a saját szempontomból a fenti vélemény a mérvadó.

Az egyik, hogy csak mobilnettel rendelkezem. Albérletben lakom, és nem hiszem hogy egyedül lennék ezzel.

Nem vagy egyedül, nekem is mobilnetem van. Mondjuk szerencsére olyan helyen, ahol maximális a térerő, és nincsenek megszakadási problémáim, valamint a sebesség is rendben van. Én ezen szoktam multizni is :)

A másik az elvi kérdés; itt egy olyan "szolgáltatást" kényszerítenek rád, amire semmi szükséged nincsen.

Ez korrekt, viszont ha nem árt nekem, akkor le sem...
    Ha árt, akkor bukták a pénzemet, ez igaz.

Tudomásom szerint a világon egyedül Svédországban deklarálták, hogy az internet mindenkinek alanyi jogon jár. Árukapcsolás. Játszani akarsz? Akár single playerrel is? Nem baj, akkor is elő kell fizetned net kapcsolatra!

Ezt mondjuk szerintem felesleges ide venni, mert ezzel az erővel még nagyon sokmindenhez hozzákötnek, a dvd-olvasótól kezdve a minimálisan szükséges hardvereken át a fene tudja, még mihez.
    Mellesleg szerintem sokan úgy képzelik ezt a folyamatos netkapcsolatot, mint valami többszázzal tépő letöltést. Tartok tőle, hogy nincsen mérvadó adatforgalma illetve sebességkövetelménye.

De ha a Bioware kiadója, az EA is erre az útra tér, akkor már nem lesz lehetőségem arra, hogy legális úton jussak hozzá ahhoz, amit szeretnék.

Nana. Lehetőséged lesz rá. Max. te úgy döntesz, hogy nem legálisan szerzed be. Viszont e téren ugye szopacs van, mert eddig elég perzisztens ez a nyamvadt DRM.

• Morden24

nagyúr

válasz FefeeX #68 üzenetére

Egy pszichológus emberenként több ezer éves munkát tudna vállalni...

Ezért kár fizetni.
    Az "önjelölt jogvédők" ellenreakcióként érkeztek az olyan emberek ellenpontjaként, akik felcseszett aggyal és fröcsögő nyállal szidtak minden céget egy-egy jobban sikerült védelem miatt, vagy éppen az SLIs tuningolós mókus pöffeszkedett valami Crysis-szintű bencsmárkprogram topikjában, hogy ő ezért vett negyedmilláért gépet, de a játékot már meg nem veszi; esetleg a Windows topikban Winfosozott chat-szerűen napokig, mert neki a széthekkelt Gamer Edition-ön nem fut a warez Photoshop.

Igen, valahol fanatizmus, ebben teljesen igazad van. Én mondjuk simán kiegyenlítésnek tudom felfogni, mert még ezen a "szent fórumon" is sokkal nagyobb arányban vannak azok, akik az ingyenélés mellett teszik le a voksukat.
    És ha észrevetted, akkor a legritkábban a "szürke zónával" adódnak viták.

De ha már itt tartunk, akkor én itt sem értem, hogy miért kell warez-nemwarez vitát nyitni a drm-ből. Ki a frászt érdekel, már elnézést, hogy most a delikvens éppen azzal indokolja a letöltést, hogy drm van, és nem azzal, hogy drága, szar, fújjkiadó vagy akármi? Elárulom: senkit.

Amúgy arra, hogy ki mennyire szentéletű: az embernek a véleménye formálódik. Egy 15 évestől nem fogom elvárni, hogy korrekt és megalapozott véleménye legyen ilyen dolgokról (de igenis leírom a véleményemet, hogy ne csak a "hurrá, warezolunk" meg a "koszos multinak nem fizetek" szöveget olvassa), de itt huszonX éves, önálló keresettel rendelkező emberek kardoskodnak warez mellett. Ami azt jelenti, hogy ők már nem casual warezosok, hanem azt választották, hogy ők így fognak hozzájutni a termékekhez. És ha ők leírhatják a szidalmazó véleményüket, akkor én is megtehetem ezt, még akkor is, ha történetesen senkit nem győz meg - megjegyzem, ahogyan az ő véleményük sem győz meg engem.

Szóval no offense az egészért, de én ettől függetlenül azt látom, hogy itt, a Gamepodon az érintett topikokban van mondjuk 10 százalék első kézből származó vélemény (amiknek a nagytöbbsége az "idegesítő volt, de nem a világvége" kategóriában szerepel), és én ezek alapján úgy gondolom, hogy aki ennek valóban "szenvedő alanya" volt, az negyedannyira nem élte meg tragikusan, mint azok, akik egyáltalán a közelébe sem mennek, csak bejönnek és dobnak egy random fikát az aktuális trendi témába. Ezért mondtam, hogy kb. úgy le fog csengeni az egész, mint a felrobbanó iPod/iPhone kreténség.

• Morden24

nagyúr

válasz FefeeX #67 üzenetére

ki tud komolyan venni egy warezhuszárt, akinek az az életcélja, hogy minél többet tudjon ellopni?

AZ a gond, hogy ezek általában nem eszmei, hanem gyakorlati warezosok, és nem azért nézik hülyének az embert, mert szerintük kalózkodni jó és szabadságot az internetnek, hanem azért, mert számukra ingyen vs. fizetős kérdéskör van, nem illegális vs. legális.
    Ergo azért néz hülyének, mert te fizetsz azért, ami egyébként ingyen van (őszerinte).

Csak az időpont kérdéses

Pont ez az lényeg. Az már le van szarva, ha a hype elülésével lewarezolja valaki az egyébként csak meragadt készletes leértékelt játékot. A lényeg azon van, hogy akkor vegye minél több ember, amikor a marketinggépezet a teljesítménye tetőfokán van, tehát a kiadást követően.
    Szóval lehet, hogy csak az időpont kérdéses, de az időpont az minden.

• Morden24

nagyúr

válasz HaaS #59 üzenetére

Általánosan max a nagy kiadók esetében terjedhet el, mert kifejleszteni egy dolog, de fent is kell tartani egy ilyen rendszert.

A kisebbeken vagy indie-ken a Steam és tsai. "segíthetnek".

• Morden24

nagyúr

válasz Dr. Akula #53 üzenetére

A warezmarketingre: valszeg nem véletlen, hogy nem teljesértékű crack villámgyorsan megjelent...

• Morden24

nagyúr

válasz HaaS #57 üzenetére

Az önigazolást úgy értettem, hogy egyébként is warezol, csak ezzel indokol.

Amúgy sokan próbálják eszmei oldalra terelni a kérdést, a végeredmény mégis ugyanaz lesz: ha nem alapvetően fenntarthatatlan a rendszer (technikai vagy anyagi oldalról [utóbbiba beletartozik a szkeptikusok generálta bevételkiesés]), akkor megszokottá válik.
    Most éppen ez az új szenzáció, de le fog csengeni elég gyorsan, és megmarad egy szűk réteg gumicsontjának, amin rágódhat.

• Morden24

nagyúr

válasz atike #55 üzenetére

Igazából egy csomó ember itt úgy beszél, hogy csak a sajtóból meg innen-onnan kapart össze lehetőleg jó fikázó véleményeket, mert ugyebár nyomni az "énmegmondtam" dumát, vagy "emiatt fogok warezolni" szöveggel önigazolni az ingyenélést az elég klassz dolog.

Közben meg az a pár ember, akitől ezen a fórumon első kézből származó infót olvastam, az max. morgott egyet, mivel fél-egy napig nem tudott játszani, azóta meg semmi baja.

Egyébként a fenti (pl. Dr. Akula) példákból majd hosszabb távon kiderül, hogy mennyire tartható. Ha az UBI (lássuk be, nem igazán szeplőtlen) rajtja után több kiadó is rááll az ilyen jellegű DRM használatára, akkor abból az fog kitűnni, hogy a premierközeli eladások valóban növekednek annyival, hogy megérje az esetleges warezmarketing miatti kiesés, vagy éppen néhány ingyenjáték kiköhögése, ha valami errata van.

Hozzáteszem, ettől függetlenül némileg drasztikus és kockázatos lépésnek tartom ezt az UBI drm-et, de azt be kell vallani, hogy működik: hetek teltek el, de még mindig nincsen teljesértékű krekk az AC2-höz ill. az SH5-höz. Ez pedig komoly eredmény. Személy szerint azért volt ellenérzésem, mert úgy gondoltam, hogy ez a védelmi rendszer vásárlószopató és eredménytelen lesz, mivel a legtöbb védelem erről szól; a júzerek szívnak, az ingyenélők meg lubickolnak.

• Morden24

nagyúr

válasz Narxis #46 üzenetére

Az általánosításban annyi igazság van, hogy aki a vadiúj játékok miatt rinyál, az általában nem egy rokontól megörökölt P-100asra akarja felküszködni a warezolt C&C-t.

• Morden24

nagyúr

válasz Grifid #37 üzenetére

Arra próbáltam utalni, hogy pár hét múlva már nem lesz sajtótéma. Egyszerűen működni fog, oszt' jónapot.

Köszi, Wolverine :K

• Morden24

nagyúr

válasz Dr. Akula #22 üzenetére

a WoW-hoz is net kell, és mégis feltörték (igaz csak maszek szerveren megy, de megy)

Ja, most már lehet, hogy vannak normálisnak nevezhető maszek szerverek. Évekig csak ideig-óráig működő, rapszodikus bughegyek voltak.

• Morden24

nagyúr

kifagy az egész géppel együtt

WTF? :U
    Számomra ez inkább afféle "felrobban az iPhone" színvonalú baromságnak hangzik. Mibe, hogy pár hét múlva mindenki szarni fog az egész ubi drm-re...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés