Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Morden24

nagyúr

válasz FefeeX #87 üzenetére

Harag nincs, csak jobbnak láttam gyorsan tisztázni a dolgot, további félreizé elkerülése érdekében :)

• GypsFulvus2

őstag

válasz FefeeX #85 üzenetére

Én is biztos vagyok benne. Viszont nincs hozzá programozói ismeretem, hogy eldönthessem, kivitelezhető-e. Elvileg igen, de kérdés mennyi munkát kéne befektetni. Viszont nem tántorítaná el jószándékú embereket a cégtől és termékeitől.
    De hiába ötletelünk itt, UBI eldöntte; így lesz és punktum. Innentől kezdve csak azzal fejezhetjük ki nemtettszésünket, hogy bojkottáljuk a termékeit.

• Morden24

nagyúr

válasz FefeeX #85 üzenetére

Ezután majd lefedettségi térkép szerint megyek lakást venni Vidéken egyébként sokkal rosszabb a helyzet.

Jó, ofkorsz ilyen is van. Ez bizony szopás, mást nem lehet rá mondani.

Közben szerkesztettem a 83-ast, majd olvasd el.

• GypsFulvus2

őstag

válasz FefeeX #82 üzenetére

Igen, utóbiról én is hallottam, hogy fegyverek helyett disznókat tudtál kovácsolni magadnak. :) Na, ha ilyen csapdából beépítenének 8-10 darabot, az azért segíthetne.
    A warezguru feltöri a játékot, kiteszik, vérpisti letölti, 20 perc múlva káromkodik. Aztán egyre többen káromkodnaka fórumokon, warezguru újra munkába veszi a progit, kiteszi az új javított törést, letöltik, 1 óra múlva káromkodnak stb. Az 5-6. kísérlet után lehet hogy feladnák. Ha magvalósítható, akkor ez sokkal jobb lenne. Vagy az a bizarr ötlet amit a japók csináltak, pár sorral följebb már belinkeltem.

• Morden24

nagyúr

válasz FefeeX #80 üzenetére

Ez mondjuk épületszerkezet kérdése is. Egyik haverom szüleinek a házában régen konkrétan térerő sem volt, manapság azért már valszeg az adók meg a telefonok is jobbak, de amíg a ház előtt az utcán maxos 3G jelet kapok, a falakon belül csak 2-3 pálcás EDGE-et.
    Amúgy én T-nél vagyok, eddig <kopkopkopp> csak annyi bajom volt, hogy egyszer be kellett telefonálnom hónap elsején, mert késő délutánra még mindig nem oldották fel a korlátot.

(#82) FefeeX:

Nekem 14-es korlátom van, 90%-ban bőven beleférek (Steam játékvásárlásnál szoktak gondjaim akadni).

Na most, veszel 5 gigát 10ezerért, aztán csak a játékod megeszi és nem tudsz emellett mást csinálni. Mindezt úgy, hogy nem is lennél nethez kötve, mert egyedül játszanál.

Azt kétlem, hogy egy ilyen DRM rendszer gigákat vinne el.

Az, hogy úgy tűnhet néha, hogy amúgy warezol, feltételezés, olyan, mintha az öregembert aki összeesik az utcán részegnek nézed, és hagyod ott meghalni.

Jaj kérlek, ne nézz már hülyének. Én nem feltételezgetni szoktam, hanem kommenteket olvasni. És ha valaki azt írja, hogy ő bizony warezol és warezolni is fog, akkor nem feltételezem, hanem a kommentje értelmezése után tényként kezelem, hogy igen, ő warezos.
    Szerintem a büdös életben nem warezhuszároztam le valakit csak azért, mert - pl. - nem tetszett neki valamelyik másolásvédelem; főleg, hogy nekem sem szoktak tetszeni.

• Morden24

nagyúr

válasz FefeeX #68 üzenetére

Egy pszichológus emberenként több ezer éves munkát tudna vállalni...

Ezért kár fizetni.
    Az "önjelölt jogvédők" ellenreakcióként érkeztek az olyan emberek ellenpontjaként, akik felcseszett aggyal és fröcsögő nyállal szidtak minden céget egy-egy jobban sikerült védelem miatt, vagy éppen az SLIs tuningolós mókus pöffeszkedett valami Crysis-szintű bencsmárkprogram topikjában, hogy ő ezért vett negyedmilláért gépet, de a játékot már meg nem veszi; esetleg a Windows topikban Winfosozott chat-szerűen napokig, mert neki a széthekkelt Gamer Edition-ön nem fut a warez Photoshop.

Igen, valahol fanatizmus, ebben teljesen igazad van. Én mondjuk simán kiegyenlítésnek tudom felfogni, mert még ezen a "szent fórumon" is sokkal nagyobb arányban vannak azok, akik az ingyenélés mellett teszik le a voksukat.
    És ha észrevetted, akkor a legritkábban a "szürke zónával" adódnak viták.

De ha már itt tartunk, akkor én itt sem értem, hogy miért kell warez-nemwarez vitát nyitni a drm-ből. Ki a frászt érdekel, már elnézést, hogy most a delikvens éppen azzal indokolja a letöltést, hogy drm van, és nem azzal, hogy drága, szar, fújjkiadó vagy akármi? Elárulom: senkit.

Amúgy arra, hogy ki mennyire szentéletű: az embernek a véleménye formálódik. Egy 15 évestől nem fogom elvárni, hogy korrekt és megalapozott véleménye legyen ilyen dolgokról (de igenis leírom a véleményemet, hogy ne csak a "hurrá, warezolunk" meg a "koszos multinak nem fizetek" szöveget olvassa), de itt huszonX éves, önálló keresettel rendelkező emberek kardoskodnak warez mellett. Ami azt jelenti, hogy ők már nem casual warezosok, hanem azt választották, hogy ők így fognak hozzájutni a termékekhez. És ha ők leírhatják a szidalmazó véleményüket, akkor én is megtehetem ezt, még akkor is, ha történetesen senkit nem győz meg - megjegyzem, ahogyan az ő véleményük sem győz meg engem.

Szóval no offense az egészért, de én ettől függetlenül azt látom, hogy itt, a Gamepodon az érintett topikokban van mondjuk 10 százalék első kézből származó vélemény (amiknek a nagytöbbsége az "idegesítő volt, de nem a világvége" kategóriában szerepel), és én ezek alapján úgy gondolom, hogy aki ennek valóban "szenvedő alanya" volt, az negyedannyira nem élte meg tragikusan, mint azok, akik egyáltalán a közelébe sem mennek, csak bejönnek és dobnak egy random fikát az aktuális trendi témába. Ezért mondtam, hogy kb. úgy le fog csengeni az egész, mint a felrobbanó iPod/iPhone kreténség.

• ftc

nagyúr

válasz FefeeX #70 üzenetére

van olyan rendzser.....a hardverkulcsos.. vagy majd köthetik IP-hez is... ha ezt bevezetik akkor a DRM vissza lesz sírva

• Morden24

nagyúr

válasz FefeeX #67 üzenetére

ki tud komolyan venni egy warezhuszárt, akinek az az életcélja, hogy minél többet tudjon ellopni?

AZ a gond, hogy ezek általában nem eszmei, hanem gyakorlati warezosok, és nem azért nézik hülyének az embert, mert szerintük kalózkodni jó és szabadságot az internetnek, hanem azért, mert számukra ingyen vs. fizetős kérdéskör van, nem illegális vs. legális.
    Ergo azért néz hülyének, mert te fizetsz azért, ami egyébként ingyen van (őszerinte).

Csak az időpont kérdéses

Pont ez az lényeg. Az már le van szarva, ha a hype elülésével lewarezolja valaki az egyébként csak meragadt készletes leértékelt játékot. A lényeg azon van, hogy akkor vegye minél több ember, amikor a marketinggépezet a teljesítménye tetőfokán van, tehát a kiadást követően.
    Szóval lehet, hogy csak az időpont kérdéses, de az időpont az minden.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés