- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WDR4300 - N750 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonMaster
addikt
válasz
Intruder2k5 #4699 üzenetére
megnéztem fixen a külsö ip-re valo csatlakozást nem lát semmit
ftp://exip:21
ftp://exip
sehogy
szerintem az a baja hogy a public ip az 0.0.0.0 ezt nem is értem hogy miért van egyáltalán ha nekem nem ketö skapcsolatom van hanem sima ppope , igy viszotn csak az internalt kéne irja a router és nem is kéne externált irnia -
-
DonMaster
addikt
válasz
Intruder2k5 #4697 üzenetére
ujra inditást enm probáltam mindjárt,
sjaát netröl de a 192.168.0.1:21-esel belsö hálorol bekéne töltse, vagy a dyndnscim:21-esel is bekel töltse elvielg belsöröl, de sehoyg mindjárt emg probálom ujra inditással.az admin felületet hogy érted?
mert ha teszem azt a dmz-t fixen a router 192.168.0.1-re álitom akkor elérem az admint is a dyndns-el is. viszont nem akarom hoyg távolrol vlaki belepiszkáljon ezért ezt inkább nem akarom. mrmint nem dmz-vel akarom használniujra indittottam és most belsöröl okés, de külsöröl nem tudok igy sem csatlakozni total commanderel, dns cimre a cimröl visza kjpaja az ip-t és kapcsolat hivási hibát ir
-
-
DonMaster
addikt
gyári firm
ftp ppope kapcsoaltmiért van az hogy a public ip az 0.0.0.0
az internal ip meg a külsö ip-m
külsö ipés 21-es portot megnézve kintröl látni,
de nem tud semmi sme csatlakozni az ftp-hez miért?
felhasz és jelszo is van külön beirva és mappa is van kiválasztva ami ftp-n legyen meg osztvadyn dns-is müködik de azon keresztül sem megy,
meg lehet egyáltalán csinálni , hogy müködjön? -
DonMaster
addikt
ftp-s külsö hozzá férésben tudna vlaki segiteni,
rádugtam a pent usb ftpnél beálitok mindent és elvielg netröl is elkéne érjem, dyn dns cimet irok ftp-nél de a 21-es port az rákéne iráynitja és akkor kéne menejen
valkainekötlet vagy javaslat? vagy egyáltalán hoyg kell megcsinálni? -
csocsoszán
őstag
Szervusztok!
Már csak annyi lenne a kérdésem, hogy totalcommanderrel kívülről hogyan tudom elérni a routeren lévő winyót, Ip címet beírom a : után mit kell írnom? és kell e valahol engedélyezni ezt az elérést? ( belülről már elértem.) -
suste
veterán
az alapprobléma az, hogy ezt a SAMU tvi sem tudják minden esetben
állatira nem mindegy, hogy melyik széri a tv, milyen fw van rajta, és persze a minidlna verziója is beleszól
nálunk 2 különböző évjáratú samu van, szóval tudom miről beszélek
sőt az újabbikon frissítenem kellett az fw-t, és azóta teljesen máshogy viselkedik a dlna, pedig minden más változatlan
nem tudom a gyártóknál mibe mennyi időt ölnek, de a "SMART" rendszer legértelmesebb részével (DLNA) foglalkozhatnának többet is (kompatibilitás, előképek normális megjelenítése, stbstb)
vagy engedélyezzék a SAMBA-t, és minden probléma megoldva -
sepsi0
őstag
Most direkt kipróbáltam (Z Világháború angol/magyar hangsáv)..
Minidlna samu tv-n tools gomb megy a nyelv/hangsáv váltás és tekerni is tud a tools menűben.
Viszont nálam a navigációs gombokkal is "teker" (léptet 60 mp-t), de a távirányítón lévő tekerő gombot megnyomva "nem elérhető" üzenet jelenik meg.
Nekem a gyári szofttal nem is ment a dlna, ezért is kapott a router Vargalex-et...
Ha kell, küldök videót erről, bár ilyet még eddig nem csináltam -
suste
veterán
válasz
csocsoszán #4687 üzenetére
a probléma pont ebben van:
Csatolási pontnál engedélyeztem
ha ez azt jelenti,hogy felvetted kézzelha elolvastad volna a changelogot, akkor láttad volna, hogy automount alapból engedélyezett, vagyis ha a hdd-det vargalex fw alatt formáztad, akkor automatikusaan felcsatolja a megfelelő helyre (/mnt)
-
csocsoszán
őstag
válasz
Intruder2k5 #4686 üzenetére
Köszönöm a választ! Fent van!
Rögtön lett egy gondom Totalcommanderel nem érem el a fenti winyót! Csatolási pontnál engedélyeztem a 3Tb winyóm ami eredetileg is ext 4 re van formázva, hisz a régin látta.Sem hálózaton belülről sem kívülről. Szerintem a rengeteg torrentel is bajban leszek! -
válasz
csocsoszán #4685 üzenetére
Akkor igen, mehet a sysupgrade. Bár mivel a két firmware között már hatalmas a különbség mind időben, mind verzióban, én nem javasolnám a beállítások megtartását.
-
csocsoszán
őstag
válasz
Intruder2k5 #4683 üzenetére
Köszönöm a választ! Jelenleg is Vargalex féle OpenWrt van rajta! Csak frissíteni szeretnék!
OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 / LuCI Trunk (trunk+svn9655)! -
válasz
csocsoszán #4682 üzenetére
A sysupgrade akkor kell, ha már jelenleg is OpenWrt van rajta, csak frissíteni akarsz! Amennyiben most gyári fw van, és váltani szeretnél OpenWrt-re, úgy TP-LINK WDR4300-ra ezt tedd fel.
suste@openwrt@0.6-tl-wdr4300-v1-squashfs-factory.bin
Flashelés előtt ellenőrizd az md5 értékét!
d4a33e1efb71dd960c5f2ea17c9cf189
-
csocsoszán
őstag
Szeretnék biztos lenni ezt felrakhatom a TP-Link TL-WDR4300 v1 routeremen?
http://suste.besaba.com/Openwrt_Barrier_Breaker/TP-LINK-TL-WDR4300/ ezen az oldalon?
suste@openwrt@0.6-tl-wdr4300-v1-squashfs-sysupgrade.bin ez lenne? -
csocsoszán
őstag
válasz
csocsoszán #4675 üzenetére
http://suste.besaba.com/Openwrt_Barrier_Breaker/TP-LINK-TL-WDR4300/ ezen az oldalon?
suste@openwrt@0.6-tl-wdr4300-v1-squashfs-sysupgrade.bin ez lenne? -
Csontikka
aktív tag
válasz
csocsoszán #4675 üzenetére
neked valami ilyesmi kéne, ez egy nagyon jó cucc, nagyon jó áron. minimális befektetéssel örökre megoldódnának az ilyen jellegű problémáid. (saját tapasztalat
)
-
csocsoszán
őstag
válasz
woodworm #4674 üzenetére
Köszönöm szépen hogy válaszoltál! Sajnos roppant egyszerű a válasz, nincs pénzem nasra! A rendelkezésre álló dolgaimat szeretném kihegyezni! http://suste.besaba.com/Openwrt_Barrier_Breaker/TplinkWDR4300/ sajna erort ír! Tudnál küldeni olyan linket ami nekem jó lenne? Sajna csak használó vagyok kevés szaktudással! (Mentségem 57.-év) Köszönöm! (V1!)
-
woodworm
veterán
válasz
csocsoszán #4673 üzenetére
Nem hiszem, hogy ezt a választ vártad, de neked egy nasra vagy minipc-re van inkább szükséged. Suste kolléga hozzászólásaiban megtalálod a linkjét a frissebb buildeknek, túl sok reményt ne fűzz hozzá. Torrent és a 3d lejátszás nem lesz jelentősen gyorsabb, ha a szakadások a kihegyezett használatból adódnak ott sem lesz változás. Lesz egy friss rendszered, sok kényelmi funkcióval, de kraftot nem rak a vasra.
Sőt előbb-utóbb utoléri a 1043v1 végzete. -
csocsoszán
őstag
Szervusztok!
TP-Link TL-WDR4300 v1 ezen a típusú routeremen.
Tűzfal verzió OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 / LuCI Trunk (trunk+svn9655) ez a verzió van fent.
Olvasgatom a topikot, és látom írtok újabb verzióról is. Szeretnék felrakni újabb verziót, de minél többet olvasok annál jobban megkavarodok!
Segítséget szeretnék kérni mit rakjak fel. Ha lehet kérni pontosan, mert nem szeretném elrontani!
(A fent lévő verzióval csak annyi a bajom, hogy sokat torrentezem és lefelé korlátozni kell a letöltést, a másik ha újra indítom a routert egy darabig megy a net aztán megáll, olyan lecsengésszerűen egyre hosszabb ideig van net, és egyre ritkábban áll meg. És ha 3d-s filmet nézek szaggat a fenti winyóról. Nem wifin nézem!) Köszönöm szépen a segítséget! -
TIT
veterán
Üdv!
Tegnap vett ismi egy 4300-ast és ha az UpnP-t ki akarom kapcsolni akkor a mozilla csak teker-teker de semmi,kikapcsolom és vissza akkor már ki van kapcsolva az upnp.
Ez normális? -
vanRobert
tag
válasz
Csontikka #4663 üzenetére
Szia!
Milyen formátumnál fordul elő?
Azt írod, hogy a router USB portjára kötött filmeket nem tudod normálisan kezelni. Milyen tárolón vannak a filmek? Pendrive? Külső HDD? Esetleg NAS?
Közvetlenül TV-re dugva mi a helyzet?Ja, még egy kérdés: AllShare-en keresztül nézed...?
-
suste
veterán
válasz
DonMaster #4667 üzenetére
ha csak a saját környezetedet nézed, akkor biztos igazad van
nálam megnézném mennyire egyszerűen dugdosnád a pent
mai tv-ket többféle módon, több helyre is fel lehet szerelni egész könnyen, de nem biztos hogy hozzáférsz utána....egyébként akkor már a HDMI kábel bedugás sem egy nagy móka...sőt a laptopon is van kijelző...stbstb, de pont ezekkel nincs kedvem foglalkozni (másolgatás penre, ki/be dugdosás, stb), amikor sokkal egyszerűbben/kényelmesebben is megoldható....
legtöbbször PC-t sem használok a beszerzéshez és lejátszához sem, 2-3 mozdulattal indítom a beszerzést telefonon (bárhonnan, ahol van net), majd ha hazaértem a tv távirányítóval meg indítom a lejátszást... -
DonMaster
addikt
nem azért de a tv-hez oda menni és bedugni a pendrive ot nem egy oylan irtozatosan nagy müvelet, én továbbra is ezt szoktam csinálni, persze külön tápos külsö hdd-vel más a dolog mert macerás táp miatt, de pendrive al nem igazán nagy munka, plusz legalább van egy kis mozgás is nem csak a tv elöt ülve történik mindne egész nap
-
suste
veterán
-
-
Csontikka
aktív tag
Sziasztok,
a segítségeteket szeretném kérni a következő a problémám:
adott egy WDR4300 gyári FW.
és egy
Samsung UE32H6200 TV legfrissebb FW.A router USB portjára rákötött filmeket szépen ki lehet tallózni a tv-ről, le is játssza, viszont nem lehet a filmet megállítani, illetve bele tekerni sem. (inaktívak ezek a gombok a TV-n)
Valaki találkozott már ilyennel? Nem tudom eldönteni, hogy TV oldalt keressem a hibát, vagy router oldalon.
Van rá esély, hogy egy custom FW a routerre megoldást jelenthet a problémára, vagy azon is ugyanazt a dlna szolgáltatás van?
Előre is köszönöm!
Üdv,
Csontikka -
válasz
ngabor2 #4658 üzenetére
Kétségtelen, hogy Alex fw-je már nem mai darab, bár hozzáteszem ez nem ok semmilyen instabilitásra. Ha gondolod told rá suste buildjét, az jelentősen frissebb.
http://suste.besaba.com/Openwrt_Barrier_Breaker/TplinkWDR4300/
-
ngabor2
nagyúr
Kicsit meggajdult a router. Naponta 2-3 alkalommal eldobja a külső netet, és csak az újraindítás segít. Érdekes, hogy ekkor az ssh és a webes felület él, 0,1 alatti a load, csak épp forgalom nincs.
Ami változott az előző, működő állapothoz képest, hogy a vezetékes részre rá lett téve egy 8-portos switch, de vezetéken ilyenkor nem volt aktivitás. Az 5GHz-es wifit kikapcsoltam, azóta se kapcsoltam be, tehát csak a 2,4 GHz-es megy.
Frissebb rendszert nem találtam rá, ráadásul korábban betonstabil volt.
root@OpenWrt:~# uname -a
Linux OpenWrt 3.7.4 #2 Tue Jan 29 10:01:41 CET 2013 mips GNU/Linux
OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 -
ProfiStar
tag
válasz
Intruder2k5 #4656 üzenetére
Köszönöm, sikerült !!
-
-
ProfiStar
tag
válasz
Intruder2k5 #4653 üzenetére
Üdv, mielőtt még belefognék szeretném megkérdezni, hogy miután megvolt a visszaállítás ráküldhetem a friss új gyári firmvare-t (TL-WDR4300_V1_150302) ?
-
ProfiStar
tag
válasz
Intruder2k5 #4653 üzenetére
Ez gyors volt !! Köszönöm
-
ProfiStar
tag
Üdv ! vargalex féle OpenWrt-ről hogyan tudok visszaállni gyári firmware-re? Tudnátok nekem valami szájbarágós infót küldeni?Eladás miatt lenne rá szükség.
-
válasz
viktor1001 #4650 üzenetére
El lehet érni "webesen" is (mondjuk böngészőben) az ftp-t, a megfelelő linken.
ftp://atecimed.no-ip.org
esetleg még...
ftp://username:password@atecimed.no-ip.org
-
viktor1001
csendes tag
válasz
vargalex #4649 üzenetére
Köszönöm a segítségeket!
Sikerült a kulcs, hogy valóban webes felületen próbáltam elérni, amit jobban átgondolva én magam sem értek. FTP szerverként tökéletesen működik a gond már csak a sebességből adódik, de ezt meg a sávszélességek határolják be. Köszönöm mindenkinek a segítséget. További jó fórumozást kívánok.
-
vargalex
félisten
válasz
viktor1001 #4647 üzenetére
Szia!
Azért, mert belső hálóról próbálod, csak ugye külső IP-vel (vagyis arra mutató DNS névvel) és az uhttpd config-ban nincs kikapcsolva az RFC1918 filter. Próbáld valóban külső hálózatról, vagy kapcsold ki a filtert.
Ráadásul http-n,vagy https-en próbálod elérni, nem ftp-n, ahogy használni szeretnéd. Ugyanis a fenti üzenetet a web szerver adja.
-
suste
veterán
válasz
viktor1001 #4647 üzenetére
Esetleg probald meg az ipdns.hu -t.
-
viktor1001
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #4646 üzenetére
Sajnos online felületeken ezt a választ kapom mindig.
"Forbidden
Rejected request from RFC1918 IP to public server address."A parancssort is lefuttattam ott viszont azt az eredményt kapom, hogy 4 küldött - 4 fogadott -0 elveszett.
Nem értemKöszönöm az eddigi segítségeket. A fórumot nem szeretném tele szemetelni, így most egy darabig próbálok egyedül rájönni, hogy mit ronthattam el.
-
válasz
viktor1001 #4644 üzenetére
Beírod egy parancssorba, hogy ping hostneved.no-ip.org és megnézed, hogy jó IP címet pinggel-e. Vagy simán csak megpróbálod elérni az FTP szervered a címen.
-
vargalex
félisten
válasz
viktor1001 #4644 üzenetére
Szia!
Service: no-ip.com
Hostname: amit regisztráltál a no-ip-n
Username: no-ip-s felhasználó
Password: no-ip-s felhasználóhoz tartozó jelszó
Source of IP address: Network
Netwok: wana többi maradhat alapértelmezetten.
-
viktor1001
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #4643 üzenetére
A noip regisztráció után tettem fel ezeket a kérdéseket
. De sajnos még így sem sikerült rájönnöm a megoldásra pedig már nagyon sok variációt kipróbáltam. http://users3.ml.mindenkilapja.hu/users/toxin2/uploads/Kpernykp-OpenWrt-DynamicDNS-LuCI-GoogleChrome-1.png . Hogyan tudom vissza ellenőrizni az eredményt ? Esetleg indítsam újra a routert ?
-
válasz
viktor1001 #4641 üzenetére
A noip-s lépésekhez találsz itt segítséget.
-
vargalex
félisten
válasz
viktor1001 #4641 üzenetére
Szia!
Első lépésként a no-ip.com-on regisztrálj és állíts be egy host nevet. Utána világos lesz szerintem minden.
-
viktor1001
csendes tag
válasz
vargalex #4640 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
A lucin belül szeretnék kérni még egy kis beállítási segítséget.
Dinamikus DNS: Engedélyezés pipa, Event interface: wan, szolgáltatás: noip.com, gépnév:"x".ddns.net
felhasználóvnév/jelszó: ? (ide ftp név kell vagy a noip-nek a jelszava és neve ? ) IP cím forrása: URL vagy WEB ? URL: noip által megadott ip cím ?Köszönöm a segítségeket és elnézést az agyzsibbasztó kérdések miatt!
-
vargalex
félisten
válasz
viktor1001 #4638 üzenetére
Szia!
A DDNS éppen a dinamikus IP miatt kell (ahogy a neve is mutatja - Dynamic Domain Name System). Egy dyndns szolgáltatóhoz kell regisztrálnod, majd LuCI-ban a Szolgáltatások->Dinamikus DNS fülön beállítani annak frissítését. Így a partnereknek elég a regisztrált hostnevet tudni.
Szerk.: kicsit lemaradtam...
-
válasz
viktor1001 #4638 üzenetére
Nem, ez a fix ip cím helyett kell, mert az ugyebár nem ingyenes, még a ddns igen. Legalábbis van ingyenes is belőle. Például a noip.com is ilyen.
Regisztrálsz, létrehozol egy tetszőleges host-ot, és ezt követően beállítod a frissítést az OpenWrt megfelelő menüjében.
-
viktor1001
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #4637 üzenetére
Szia!
Külső ip lekérése után működik is a dolog. Nincs DDNS host, gondolom ez a fix ip címhez kellene ugye ? Openwrt-ben nincs erre beállítási lehetőség ?
-
válasz
viktor1001 #4635 üzenetére
Ehhez először is kellene egy DDNS host... Van ilyened?
-
suste
veterán
válasz
viktor1001 #4635 üzenetére
ha engedélyezted az FTP-WAN szabályt akkor az elérés:
"külső.ip.címed:21" tehát
- a szerver cím a külső ip-d (amit pl a whatismyip.com on látsz -feltéve hogy nem natolt alhálón vagy)
- a port = 21 (de ftp klienseknél ez az alapértelmezett)
- név = ftp, vagy amilyen felhasználót felvettél
- jelszó = a jelszó amit létrehoztálvagy webböngészővel egyszerűen: "ftp://külső.ip.címed", és ezután bekéri a nevet=jelszót
-
viktor1001
csendes tag
Igen internet felől szeretném elérni. A cél, hogy mások adatokat tudjanak továbbítani és fogadni a routeremre csatlakoztatott hdd-én keresztül. Az általad leírt utasítások alapján hoztam létre az ftp-t, így a "FTP-WAN" szabály engedélyezése is megtörtént. A kérdés, hogy egy másik gépről / másik hálózatról milyen néven érhetem el az ftp címet. Gondolom a "X"@192.168.1.1-es címen mindig vissza fog mutatni az adott routerre és emiatt nem fog találni kapcsolatot... Pedig az lenne a cél, hogy távoli használatban elérhessék az adott merevlemezt ftp-én keresztül. A másik porton keresztüli elérés pontosan nem tudom, hogy mit takar, de nem zárok ki semmilyen megoldást. Köszönöm a segítséged!
-
suste
veterán
válasz
viktor1001 #4633 üzenetére
tehát internet felöl akarod elérni az ftp-t?
mert ahhoz engedélyezni kell az FTP-WAN szabályt a tűzfalban, vagy ha másik porton akarod, akkor egy forwardot kell létrehozniamiket leírtál, azok jól vannak úgy
-
viktor1001
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm a segítségeket minden szuperül működi. Az FTP elérésében viszont szeretnék még egy kis segítséget kérni. Az FTP beállítása után, a szervert nem sikerült elérni csak belső címmel az-az 192.168.1.1-es címen. A beállításoknál az azonosító szám 102-re lett beállítva. A View passwd file -ban találtam egy ilyen adatot talán ez a hozzáértőknek segítség lehet. (Username):x:102:100: (Username):/mnt:/bin/false.
Belső használatban az adattárolót elérem a Username@192.168.1.1-es címen.A segítségeteket előre is köszönöm!
-
Okosság
tag
válasz
Intruder2k5 #4631 üzenetére
Úgy sikerült megoldani hogy a "Figyelt könyvtár"-at kipipáztam és megadtam neki a /torrents mappa címét. Most ha oda bekerül egy új fájl, akkor a TM azonnal elkezdi tölteni.
-
-
Okosság
tag
válasz
Intruder2k5 #4629 üzenetére
20 perce mentettem 3 fájlt a watch mappába, de a TM még nem vette észre.
-
-
vargalex
félisten
válasz
krealon #4625 üzenetére
Szia!
Vagy a wifi patch-et kell megcsinálni.
-
krealon
veterán
válasz
viktor1001 #4624 üzenetére
Ha a hardver verzio 1.3-nal nagyobb, akkor javaslom inkabb suste kolega firmware-et hasznalni.
http://suste.besaba.com/
A mappaban talalhato readme fajlok olvasgatasa kotelezo! -
viktor1001
csendes tag
Sziasztok!
Ma feltettem a vargalex v1.1.7 r35342 féle OpenWrt-t a wdr4300-as routeremre. Két problémára keresnék választ. Az egyik, hogy a wifi mintha gyengébben sugározna illetve néha el is tűnik a jel, erre esetleg van-e valamilyen megoldás? A másik ami miatt tulajdonképpen feltettem ezt a rendszert, hogy az ftp kapcsolatot rendesen betudjam állítani. Sajnos a szakértelem hiánya miatt ezzel elakadtam és jelenleg nem találtam olyan leírást ami segíteni tudna. Ha valaki egy kicsit a szárnyai alá venne és elmagyarázná, hogy is megy ez azt megköszönném, illetve ugyan így a torrent kliens létrehozásánál is. Ha ez offtopik vagy ennyire alapokat nem illik kérdezni akkor elnézéseteket kérem.
A segítségeiteket és a válaszaitokat előre is köszönöm!Üdv.
-
Okosság
tag
Üdv mindenkinek!
Androidról (kitkat) (chrome böngésző) hogyan tudok a transmission-höz hozzáadni új torrentet? Magát a torrent file-t lementem a routeren lévő winyó "torrents" mappájába, de utána nem tudom hogyan tovább. (A telefonon látom magát a TM-et, de amikor rábökök a hozzáadásra, csak URL-t kér. Betallózni nem lehet.) -
mikoljan
tag
válasz
Kicsirics77 #4619 üzenetére
Szia,
Köszönöm a gyors választ.
Linux alatt próbáltam már mindkét IP-t elérni, Firefox és Chrome alatt is, semmi.
Lehet felteszek egy IE-t, hátha. -
mikoljan
tag
Sziasztok,
Segítséget kérnék szépen tőletek.
A router-emen version 1.3-as cimke található, az utolsó gyári firmware ami rajta volt, a wdr4300v1_en_3_13_33_up_boot(130617) kiadás volt.
Ma - gondoltam nagy okosan - felteszem a legújabb verziót wdr4300v1_en_3_14_1_up_boot(150302), azonban a frissítés során az admin menüben nem láttam végig futni a frissítés állapotát, eldobta a kapcsolatot és F5 után sem kapom vissza azt az ablakot.
Jelenleg ott tartok, hogy van netem, azonban az IP megadása után nem tudok az admin menübe belépni.Építőipari termék lett belőle?
Köszi a válaszokat is előre!
-
suste
veterán
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4612 üzenetére
80/25-ös net, a routeren egy nyomtató és egy külső hdd. Épp egyik se ment pár napja. Torrent nincs. Ezen a routeren lóg még egy másik, ami tovább osztja a netet. Wifin csatlakozik hozzá kb. 5 eszköz (mobilok, laptopok), de nincs kihasználva a bejövő sávszélesség se. Valamilyen módon az 5 GHz-cel van kapcsolatban, ha az ki van lőve, akkor nincs gond.
LuCi címlap volt benn, onnan loptam a load adatokat. Egyszerű paraszt logikám szerint ettől nem kellene felszöknie 14-re...
Találtam egy kérdést erre a nagy load-ra, de választ nem. Ha megint visszakapcsolom majd az 5GHz-t, akkor kimásolom a syslogot, hátha attól okosabb leszek.
(Majd utánanézek, hogy ssh-n be lehet-e lépni, hogy ne a LuCi-n keresztül nyaggassam, hanem terminálból. Remélhetőleg az még annyira se terheli.)
-
-
ngabor2
nagyúr
Problémám van... van a fenti router, ami eddig 2,4 GHz-en csodálatosan ment. Viszont panelban a 2,4 GHz elég zsúfolt, az eszközeink nagy része meg úgyis támogatja az 5 GHz-t is. Tegnap bekapcsoltam, beállítottam WPA/WPA2-re a biztonságot, azóta igen gyakran ledobálja a netet. Most átállítottam WPA2-re, várom az eredményt.
OpenWrt | OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 | Terhelés: 1.20 0.38 0.13
Találkozott már valaki ilyennel? Lehet az gond, hogy mind 2,4, mind 5 GHz-en megy? Elvileg nem kellene, mert mikor megy, akkor nincs gond.
mod:
OpenWrt | OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 | Terhelés: 14.48 11.91 9.55ez normális? Most kikapcsoltam az 5 GHz-t, majd ránézek a terhelésre.
-
vanRobert
tag
válasz
DonMaster #4607 üzenetére
Lecseréltem a kábelt a modemhez adott cat5e-re (mondjuk eddig is az volt) -> nincs változás
FW-t frissítettem a routeren -> nincs változás.Rohadtul bosszant, mert a régi Cisco modemmel nem volt ilyen szívás.
Modem router üzemmódra állítva, wifi csatornák letiltva.
DHCP kiszolgáló engedélyezve, kezdő cím 192.168.0.2. Mondjuk a routerem IP-je viszont 1.1. Ez lehet gond? -
-
DonMaster
addikt
válasz
Intruder2k5 #4605 üzenetére
de ha pl rosz a kábel, mert mondjuk ha 1 cat5e kábelle tolja ami a ubbe böl jön ki és az gépbe müködik , de utána azt a saját routerébe és oanan egy másik kábelle akkor már nem , akkor ott a másik kábelle van baj, én kiprobálnám a router gép közötti kábelt is az ubbe felé és ha akkor sem jo akkor valami gebasz van, nem rég én is igy jártam egy kamu cat5e kábelle csak töredékét tudta átvinni annak amenyit kellet átvinni-e .
-
vanRobert
tag
válasz
Intruder2k5 #4603 üzenetére
router FW: 3.14.1 Build 140916 Rel.67118n
OK, látom ennél van frissebb, felrakom, megnézem. -
-
kaszaf
aktív tag
Ugyan ilyen felállásban nálam 240/20as net hibátlanul megy. Modem bridge-be van rakva, routeren legújabb firm.
Szerintem firm frissítés routeren és reset, majd újrakonfigolás.
Menj át a upc topikba is ott megmondják mit érdemes még megnézni a modemen. -
-
vanRobert
tag
válasz
Intruder2k5 #4601 üzenetére
Igen, ha kihagyom, akkor sajna jó...
Nem a UPCs UBEE "genyósága" ez? Lehetett hallani ilyesmit.
A régebbi modemmel (Cisco EPC2203) nem volt gond. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Napelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Nyaralás topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest