Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- A Galaxy M56 is szépen lefogyott
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
TP-Link WDR4300 - N750 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
poli27
veterán
Alex írtam privit kukk meg plz thx
-
rviktor25
tag
-
Misua
senior tag
Sziasztok!
E router mekkora sebességre elég? Jelenleg 120 MBps netem van..de ha majd váltok 240-s csomaga, akkor nem szeretnék megint routert cserélni
-
buborekosviz
tag
válasz
Kalandor #2193 üzenetére
szvsz ha elég erős a jel és megfelelő a hálózati sebességed akkor nem szükséges a csere, persze lehet hiúságból vagy jó érzésből is cserélni vagy csak hogy stabilabb legyen a jel
ezzel szemezek egyenlőre: [link] csak fújj de drága a postaköltség
de nem fogom elkapkodni a vásárlást inkább utána járok hogy mit veszek a lényeg hogy dual band antenna kell(#2192) jediweb: a 4900 eladási árából pont vettem egy 4300at.. igazából igy a 4900 áráért van egy 4300am
-
Ragnar95
félisten
válasz
Ragnar95 #2165 üzenetére
A Digi ma volt kint és nem találtak semmi problémát, úgyhogy csak a router lehet a ludas (vagy ha nem az, akkor nem tudom, mi a franc lesz, mert a Digi szerint nincs gond a modemmel és a hálózatukkal), ma volt egy reset is, az sem segített, esetleg van még valakinek valami tippje, amivel esetleg rendbe jöhetne a router vagy keressem fel a hivatalos supportot?
Ahogy néztem, itt nincs magyar nyelvű telefonos ügyfélszolgálat, mint a Linksysnél, úgyhogy nincs más lehetőségem, mint írni az angol nyelvűnek emailt? -
válasz
buborekosviz #2190 üzenetére
Érdemes antennát cserélni? Ha igen, mire?
-
jediweb
aktív tag
válasz
Ja értem már na de ezek a cserék , ha ingyen van .. akkor tesztelhetsz is , olvashatod is fölötted ..
-
jediweb
aktív tag
válasz
Bocsi nem követtem de miért léptél vissza?
Előzóekben írtam , hogy a wdr4900 100m -en is múködött nos lemértem gps-el úgy 70-80m-e volt 2Mbs
a sebesség , de még működött, a lakásban az S4 telefon simán veszi a Digi 50 Mbs sebességét a másik helyiségben a wifi-től min 5m-re .. -
buborekosviz
tag
válasz
buborekosviz #2169 üzenetére
Megválaszoltam magamnak. Hátha valakinek segítek!
WDR 4900 után vettem egy WDR 4300at és külső antennával gyengébb 2.4ghzes jelerőssége mint a 4900asnak belsővel. Az 5ghz is gyengébben jön ugyanazon a külső antennán.
Szerencsére a 4300on lehet antennát cserélni!
-
jediweb
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #2187 üzenetére
Köszönve az igazán szakszerű és hozzáértő választ .. egyébként újépítésű kertes földszintes ház...Majd letesztelem meddig tudom a jelet fogni , pontosan le fogom mérni, egyébként S4 a telefon nem tudom számít-e ez is valamit ..
-
válasz
Kalandor #2184 üzenetére
Szia!
A fórumtárs által megfogalmazott vélemény ebben a formában sajnos nem sokat jelent! Persze nem kételkedem abban amit leírt, de lehet, hogy adott helyszínen, adott beállítások, és körülmények közt, a Te routered is másképpen teljesítene! A WiFi sajnos már csak egy ilyen dolog, hogy szinte minden hatással van rá, ami csak lehet! Lehetett olvasni itt a fórumon is érdekes dolgokat ezzel kapcsolatban! Például mikor valaki a háza alagsorába, pincéjébe, a router alatti részbe épített egy meglehetősen nagy vas polcrendszert (gondolom ilyen salgószerű valami lehetett), és onnantól kezdve feljebb, a lakott szinteken az addig teljesen jól működő WiFi hálózata szinte használhatatlan lett! De rengeteget belefocizik a falak vastagsága, anyaga, főleg régebbi épületek esetén nedvessége, esetleges nagyfesz vezeték a közelben, vagy a router és/vagy a kliens mellett található/működő más elektromos készülékek, főleg amik elektromágneses erőteret, vagy hullámokat gerjesztenek, mint régi CRT TV például, nagyobb mágneses hangfal, stb... Szóval felsorolni sem lehet mi minden hatással van erre!
Mindezek mellett már én is hallottam mástól is, hogy a WDR4300 nem túl erős WiFi-ben, olyantól is, akinek volt több viszonyítási alapja is mellette, és nem laikus a témában!
-
jediweb
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #2185 üzenetére
Köszönve ... Majd közbe-közbe írok jelzést a müködés minőségéről ....
Egyébként mind a telefonon mind a TV-n villámgyos a net ... -
válasz
jediweb #2183 üzenetére
Szia!
Semmi sem kell!
A firmware frissítéseket általában hibajavítások, vagy funkcióbővítések miatt adják ki, de akár az is előfordulhat, hogy a kérdéses hibák nálad nem jelentkeznek, mert esetleg olyan funkciókhoz köthetők amiket Te nem használsz, vagy éppen az esetleges újdonságok is érdektelenek számodra, és ha egyébként stabilan működik a routered - amit egy nap után azért korai lenne még kijelenteni - akkor nem feltétlenül kell minden frissítést feltenned! Volt már máskor is olyan eset, amikor egy esetleges újabb fw csak rontott az addigi helyzeten, így aztán aki tudott gyorsan váltott visszafelé!
-
jediweb
aktív tag
Sziasztok
Tegnap aplikáltam be magamnak egy TP-LINK TL-WDR4900N routert, kitűnően működik, szigetelt háztól 100m ( eddig mentem csak ) mint atom a jel... eleddig stabilan működik ...
Kérdezném ezzel upgradelhetem? :
TL-WDR4900_V1_130424\wdr4900nv1_tether_en_3_14_7_up_boot(130424).binA most gyárinak számítót?
Firmware Version:
3.13.2 Build 121211 Rel.59170nHardware Version:
WDR4900 v1 00000000Illetve ha lehet tegyem rá? Kell?
Köszönve ... -
adakiller
senior tag
válasz
Intruder2k5 #2181 üzenetére
na most a törlés után átállította a rootfs-t is az overlay partíciójára, viszont így asztali gépen nem jön be még a luci se, se net se semmi. telóról wifin el tudom érni a luci-t, és onnan látom h nincs wan, és az overlay partíciója lett a rootfs is. winscp-vel azt látom, hogy az overlay mappa látszólag ugyanaz mint a gyökérmappa, szóval ott vannak szépen a könyvtárak benne a file-ok. de vmi még mindig nem korrekt.
amúgy legalább rájöttem, hogy múltkor is ugyanez volt a hiba, mikor nyomtam egy factory resetet mintha az overlay-be elszállt volna vmi, és így se net se semmi, csak wifin van helyi háló.
-
adakiller
senior tag
válasz
Intruder2k5 #2179 üzenetére
letöröltem, reboot, mégsem jó
asszem feladom.
köszi a segítséget!
-
-
adakiller
senior tag
válasz
Intruder2k5 #2177 üzenetére
egyszer factory resetet kellett csinálnom, mert totál megadta magát a router(nem volt se net, se belső háló), és utána az overlay visszaállt 576 kbyte-os méretre. winyót nem formáztam újra a 3-as formázási lehetőséggel, mert teli van, és most próbálnám hozzáadni a korábban 3-as formázási móddal létrehozott 512 megás partíciót, de persze nem akarja az igazságot.
van erre vmi "egyszerű" mód, hogy az extroot-ot be tudjam állítani erre az 512 megás partícióra?
/tmp/overlay-disabled/etc/extroot.md5sum - fizikailag ott van; 33 byte-os file
-
-
adakiller
senior tag
Szerintetek mi a baja az extroot-nak? Sehogysem tudom a disabled-et eltüntetni, hogy működjön
Fájlrendszer Csatolási pont Elérhető Használt
rootfs / 320.00 KB / 576.00 KB 44% (256.00 KB)
/dev/root /rom 0.00 B / 6.50 MB 100% (6.50 MB)
tmpfs /tmp 61.04 MB / 61.89 MB 1% (868.00 KB)
tmpfs /dev 512.00 KB / 512.00 KB 0% (0.00 B)
/dev/mtdblock3 /overlay 320.00 KB / 576.00 KB 44% (256.00 KB)
/dev/sda2 /tmp/overlay-disabled 435.88 MB / 503.95 MB 9% (42.47 MB)
overlayfs:/overlay / 320.00 KB / 576.00 KB 44% (256.00 KB)
/dev/sda3 /mnt 8.61 GB / 457.19 GB 98% (448.58 GB)
-
-
Casterke
tag
Lenne egy olyan problémám hogy "OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342"-em van rajta és betelt a memória amikor akartam telepíteni egy VPN-t és azóta se letörölni se újat telepíteni nem tudok.. Újra kel raknom?
-
Immy
őstag
Sziasztok!
DD-WRT firmware felrakása esetén TP-Link WDR4300-nál lehet külön SSID-t beállítani a 2.4 és 5GHz-es frekvenciának?
Üdv:
Imi -
buborekosviz
tag
válasz
fabiandaniel #2166 üzenetére
Szóval a belső antenna ugyanazt tudná mint a 4300as külső?
Mindig is szkeptikus voltam a belső antennákat illetően.
4900am van 941nd-t váltottam ki vele és határozottan gyengébb a jele
-
pitama
tag
Próbáltam utánajárni, de valami szájbarágósabb leírást hol találok? Hogy csatlakozhatok a rooterhez kötött hdd-hez, hogy tidom elérni, hogy a tv lássa a filmeket, ilyenek. Bocsi az amatőr kérdésekért, de valahol el kell kezdeni
Köszi
-
pitama
tag
Sziasztok feltettem vargalex rendszerét a routerre. Hogyan tudom megoldani, hogy usb stick-en keresztül kapja a netet?
Köszi
-
fabiandaniel
aktív tag
válasz
buborekosviz #2164 üzenetére
Nem mondanám olyan nagy visszalépésnek mivel nagyobb a hatótávolsága és sokkal stabilabb mint a wdr4300 külső antennával.
-
Ragnar95
félisten
válasz
lucky00 #2160 üzenetére
Köszi
Viszont az MTU 1452-re állítása nem oldotta meg sajnos a problémát, egy fokkal jobb lett a helyzet, mostmár nincs olyan,h egyáltalán nem töltődnének be a weblapok, viszont csomószor így is elég lassan töltenek be, pedig a sebesség rendben van (80/25)
Van még valami más ötletetek esetleg vagy hívjam a Digit és mondjam azt,h nincs router, hátha sikerül valamit javítaniuk a dolgon? Amúgy tényleg nem értem, mi a franc lehet, mivel kábelen a modemről direktbe tökéletes a net folyamatosan, de ha a routert a modemre kötöd, akkor időnként mind kábelen, mind wifin a leírt probléma jelentkezik -
-
válasz
buborekosviz #2161 üzenetére
Ha így van tervezve, egész biztos nem zavar be! Sok más routernél is így van ez!
-
poli27
veterán
válasz
buborekosviz #2161 üzenetére
Ezt ugye nem mondtad komolyan?
-
buborekosviz
tag
Helló!
Kérdeném hogy 4300as routernél bezavar-e hogy ugyanazon az antennán üzemel a 2.4 illetve az 5ghzes wifi?
-
lucky00
tag
válasz
Ragnar95 #2159 üzenetére
Sza!
A múltkor nem volt időm többet írni.az MTU-rólitt olvashatsz. Lényegében amit
(#2158) krealon ábrája mutat azt javítja-szabályozza. A másik probléma a jumbó net csomagoknál, hogy a szolgáltató veri a mellét, hogy az enyém ezt tudja, de valójában csak a szolgáltató és közted. Másik probléma a hálózati elemek hőingadozása. Tehát csúcsidőben összeteheted a kezed, ha a garantáltat tudja a neted és nem dobál le állandóan.
Ha reklamálsz akkor persze széttárja a kezét és sajnálkozva mutat a routerre biztos az a baj.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Intruder2k5 #2157 üzenetére
Köszi, megvan
Remélem így jó lesz -
krealon
veterán
"Az mitől lehet, hogy 80/25-ös DIGI nettel, amikor 3.0 MB/sec-el feltöltök, akkor a letöltés alig megy 10 Mbit-el? Úgy próbáltam, hogy a feltöltés közben mértem egyet Speedtest-el, és max. 10-15-re kúszott fel. Ez a router miatt lehet? Nem bírja az egyszerre fel/letöltést?"
Nem. Ez a TCP/IP protokol sajatossaga, hogy ha a vonalat egyik iranyban bedugitod (3MByte/s = 24 Mbit/s), akkor a masik iranyban is lecsokken a forgalom, mert a visszaigazolo adatcsomagok kesedelmet szenvednek, amit a szerver ugy ertekel, hogy tultelitett a bejovo kapcsolatod, igy csokkenti a kuldott csomagok szamat (vagyis az adasi sebesseget).
Alacsony terheles eseten a TCP mukodese:
Telitett kimeno irany eseten pedig:
-
-
Ragnar95
félisten
válasz
lucky00 #2148 üzenetére
Nálam nincs MTU a network rész alatt, nem lehet,h PPPOE alatt nincs MTU
Screenshot
-
ACE-
addikt
Az mitől lehet, hogy 80/25-ös DIGI nettel, amikor 3.0 MB/sec-el feltöltök, akkor a letöltés alig megy 10 Mbit-el? Úgy próbáltam, hogy a feltöltés közben mértem egyet Speedtest-el, és max. 10-15-re kúszott fel. Ez a router miatt lehet? Nem bírja az egyszerre fel/letöltést?
-
PeLa87
aktív tag
válasz
Ragnar95 #2144 üzenetére
Mondjuk nekem a feltöltéssel volt a gondom. 5 helyett csak 2,5-lel ment. Csináltam tesztet routerrel és közvetlenül a modemre kötve is. Ekkor a szolgáltatom adott egy másik mérési címet, ott is ugyan ezeket az adatokat adta ki. Kijöttek és kiderült, hogy a modemmel volt a gond és nálam is állítottak a jelerősségen. Sokkal gyorsabban működik azóta és ping is kiváló lett.
-
lucky00
tag
válasz
Ragnar95 #2144 üzenetére
Szia!
Ez egyértelműen modem hiba. Ha felhívod őket ne mond hogy routerd van, illetve nézd meg egyenesen rádugva a géppel is. Nekem ugyan ez a probléma miatt szétvertem a fél lakást (újrakábelez) aztán kiderült, hogy a szolgáltató jelszintjével van a bibi. Rákültek valami wodout (szerintrm az erőssítőn állítottak jelszintet. És semmi gond. Apropó az MTU mennyin van beállítva nálad? -
Ragnar95
félisten
Sziasztok!
Digi TopNetem van és kb 1 hete váltottam TP-Link WDR4300 routerre, mert az előző routerem haldoklott és egy ideig tökéletesen működött vele a net, de 2-3napja elkezdett egy elég fura hibát produkálni.
Az internet sebességével nincs gond, stabilan jön a 80/25, de a pin elég gyakran az egekben van és ilyenkor a weboldalakat is csak nagyon lassan vagy egyáltalán nem tölti be több böngészővel több készüléken sem. A hiba általában 5-10perc után magától helyreáll, de elég idegesítő, mert naponta többször is előjön.
Persze a Digi semmiben nem tud segíteni, mert a routerért ők nem vállalnak felelősséget, márpedig sajnos a hiba az előző routernél is fennállt, viszont az egy idő után folyamatosan ezt a hibát produkálta, tehát valószínűleg a beállításokkal van a gond, bár nem tudom,h mi lehet, mert ugye kábelen tökéletes a kapcsolat...
Simán PPPOE-ként van beállítva a kapcsolat, a WAN Connection Mode Connect on demandon van és a Max Idle Time 0.Remélem érthetően írtam le a problémát, előre is köszönöm a segítséget
-
Shummo
senior tag
Megjött a WDR 4300am. Egy napig semmi gondom nem volt. Most pedig random nem tölt be odlalakat. (Lehet hogy azok jönnek be ami mar megvan cache-be) Hogy tudok rájönni hogy mi lehet a baj?
amik történnek:
a kiszolgáló nem található
fb nem tölt be minden képetEgyenlőre ennyit tudok mondani, mivel ilyennel még nem találkoztam. Köszönöm.
-
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5 #2139 üzenetére
Nála nem a csomaglistán van a hangsúly. A 1043-as átviteli sebességéből kifacsarta az utolsó bitet is (~300 Mbit) és most kamatoztatta a tudását az újabb készülékekkel is.
-
siddis
őstag
válasz
Intruder2k5 #2139 üzenetére
Ha lenne ilyen router-em megmondanám..
-
-
siddis
őstag
-
PeLa87
aktív tag
Ha van egy hálózati nyomtatóm ami vanhálózati kimenet, akkor elég a router-ben a LAN portba beledugni és beállítani a nyomtatót?
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #2132 üzenetére
Szia!
Tudom, hogy mit kérdezett. Arra válaszoltam is, hogy feltehető. Ha tudnék a WAN port lekapcsoláshoz hasonló gondról, akkor írtam volna. Egyébként 1043ND-n a WAN port visszakapcsolását nem kezelő firmware működőképes, csak éppen WAN nincs.
-
poli27
veterán
válasz
Intruder2k5 #2132 üzenetére
Igen erre gondoltam, de már mind1 felraktam
Nem vettem meg az asus-t sajnáltam rá a pénzt, majd ha ez nem szolgál ki akkor
Openwrt nél hogyan tudom azt beállítani, hogy van egy guest wifi(ezt is hogyan tudom a legegyszerűbben létrehozni), amin van egy 2mbps sebességkorlátozás qos el, sehogy nem jöttem rá még a 1043-on.A cpu-t meg lehet benne húzni openwrt vel?
-
-
poli27
veterán
Ma szereztem egy ilyen routert,az lenne a kérdésem, ha felteszem a legújabb gyári firmwaret, ami bootos a neve szerint, arra fel tudom rakni az openwrt-t, ha úgy adódik?Még egyenlőre a gyárit nézegetem, érdemes erre is openwrt-t tenni, a 1043-ra az volt, de itt elég sok mindent lehet állítgatni a gyári szoftba is.
-
ZPKing
tag
Ez van benne:
# This file is interpreted as shell script.
# Put your custom iptables rules here, they will
# be executed with each firewall (re-)start.BRUTEFORCE_PROTECTION_START=3
BRUTEFORCE_DROPPORT=55555
PROTO=tcp
ROUTERIP=$(uci get network.lan.ipaddr)########################################
#SSH Brute Force protection on port 2222
PROTECTEDPORT=2222
SERVICEPORT=22
SERVICE=SSHecho Enabling Brute Force protection for $SERVICE on port $PROTECTEDPORT
iptables --table nat -I zone_wan_prerouting -p $PROTO --dport $PROTECTEDPORT -m state --state NEW -m recent --set --name $SERVICE -j DNAT --to-destination $ROUTERIP:$SERVICEPORT
iptables --table nat -I zone_wan_prerouting -p $PROTO --dport $PROTECTEDPORT -m state --state NEW -m recent --update --seconds 60 --hitcount $BRUTEFORCE_PROTECTION_START --name $SERVICE -j DNAT --to-destination $ROUTERIP:$BRUTEFORCE_DROPPORT
iptables --table nat -I zone_wan_prerouting -p $PROTO --dport $PROTECTEDPORT -m state --state NEW -m recent --rcheck --seconds 60 --hitcount $BRUTEFORCE_PROTECTION_START --name $SERVICE -j LOG --log-prefix "BruteForce-${SERVICE} "
################################################################################
#FTP Brute Force protection on port 2221
PROTECTEDPORT=2221
SERVICEPORT=21
SERVICE=FTPecho Enabling Brute Force protection for $SERVICE on port $PROTECTEDPORT
iptables --table nat -I zone_wan_prerouting -p $PROTO --dport $PROTECTEDPORT -m state --state NEW -m recent --set --name $SERVICE -j DNAT --to-destination $ROUTERIP:$SERVICEPORT
iptables --table nat -I zone_wan_prerouting -p $PROTO --dport $PROTECTEDPORT -m state --state NEW -m recent --update --seconds 60 --hitcount $BRUTEFORCE_PROTECTION_START --name $SERVICE -j DNAT --to-destination $ROUTERIP:$BRUTEFORCE_DROPPORT
iptables --table nat -I zone_wan_prerouting -p $PROTO --dport $PROTECTEDPORT -m state --state NEW -m recent --rcheck --seconds 60 --hitcount $BRUTEFORCE_PROTECTION_START --name $SERVICE -j LOG --log-prefix "BruteForce-${SERVICE} "
################################################################################
#Block URL on certain time for specified IP
#
#URL_STRING=facebook.com
#LOCAL_IP=192.168.1.188
#TIME_START=10:00
#TIME_END=16:00
#
#echo Blocking $URL_STRING from $LOCAL_IP at time interval $TIME_START - $TIME_END
#iptables -I FORWARD -s $LOCAL_IP -m string --string $URL_STRING --algo bm -m time --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri --timestart $TIME_START --timestop $TIME_END -j DROP
######################################## -
ZPKing
tag
WDR 4300 Vargalex fw
Lenne egy gondom.
eddig ment szépen kívülről az ftp elérés.
most meg valamiért nem tudok bejelentkezni.
felhasználói név ftp.
jelszót állítottam be kb 5 db-ot de egyikkel sem tudok belépni.
Oct 20 20:33:06 OPENWRT kern.warn kernel: [29067.890000] BruteForce-FTP IN=eth0.2 OUT= MAC=64:66:b3:47:5e:e4:10:f3:11:22:8d:a7:08:00:45:00:00:34 SRC=XXX.249.199.228 DST=XXX.149.3.178 LEN=52 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=120 ID=2757 DF PROTO=TCP SPT=62071 DPT=2221 WINDOW=8192 RE
log ezt írja ki
és nem tudom mért csinálja semmi nem lett változtatva.
újra indítás után sem megy.
valakinek ötlet?
köszi előre is -
fortune
tag
válasz
Intruder2k5 #2117 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat akkor most olvasgatok egy picit hogy mi is ez
Torrentezni szeretnék majd vele szerintem később
Üdv! -
válasz
woodworm #2124 üzenetére
Ez igaz, csak kérdés, hogy kik frissítik a firmware-t, és kik nem! Ugyebár mi itt "router megszállottak", frissítünk ha kell, ha nem, de többnyire nem gyári fw-t! Viszont akik meg azt használják, ők leginkább megveszik a routert, beállítják, aztán ha működik, akkor rá se néznek többet! És ez igaz minden gyártó routerére szerintem!
Azt, hogy a TP-LINK gyári fw-ben nem sok látnivaló van, nem azért írtam, mert nem kedvelem a gyártót, csak mondjuk az ASUS-ban gyárilag is ott van a torrent kliens, ebből kifolyólag elég sokat kell belépkedni, aki használja ilyen funkciókra, illetőleg ugyanezen okból nem árt hozzá a távoli elérés sem!
-
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5 #2119 üzenetére
Tudom, nem kedveled a gyártót, nem is reagáltak villámgyorsan, de a hibát végül is elismerték és javították.
-
válasz
vargalex #2122 üzenetére
Nekem nyitva van, mert ugyebár azért Tomato-ban elég sok dolog van ami kellhet! Viszont TP-LINK gyári fw-vel valóban valóban nem sok értelme van, abban sok látnivaló nincs! Bár cégnél fix IP van, de VPN nálunk nem megy, a proxy nem engedi át, így sokra nem megyek vele! Persze SSH Tunnel-en is el tudom érni, az megy, de én alapból nem vagyok paranoiás fajta, és amíg nem hackelik meg egyszer, addig biztos nyugodtan használom így! Elsődleges a kényelem!
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #2121 üzenetére
Mondjuk én WAN felől soha nem nyitottam egyik routerem admin felületét sem a világ számára . Persze a céges fix IP-ről igen, illetve ezen kívül OpenVPN van még.
Szóval valóban van ilyen bug, de szerintem elég kevés felhasználót érinthet. -
-
dh66e
veterán
válasz
Intruder2k5 #2119 üzenetére
Nem tudom,én januárban vettem és azóta hozzá sem nyúltam non stop üzemel nyaraláskor volt pár napot áramtalanítva.
-
-
válasz
fortune #2116 üzenetére
Szia!
Csak azért mert azt olvasod mindenhol, nem kell lecserélni az fw-t! Egyébként a csere oka jellemzően az, hogy szeretnének torrentezni vele, DLNA és/vagy FTP szervert futtatni rajta, stb...
Ha érdekel a téma, akkor katt az előtted szóló vargalex logout blog linkjére!
-
fortune
tag
Sziasztok. Egy wdr4300-as rooter boldog tulajdonosa lettem nemrégiben. Azt szeretném megkérdezni hogy a gyári firmware jó-e? Mert régebben olvasgattam hogy itt mindenki a gáyri helyet egy másik firmware-t ajánl. Ha igen akkor azt hol tudom letölteni, miven lenne jobb mint a gyári valamint vissza lehet e tenni a gyárira az majd ha esetleg gari baja van?
Elöre is köszönöm a segíséget. Üdv! -
vargalex
félisten
válasz
LeoButters #2114 üzenetére
Szia!
Ha a TP-Link-en nem módosítottad a config-ot, akkor csak az első router tűzfala foghatja meg.
-
LeoButters
újonc
válasz
vargalex #2094 üzenetére
Szia Alex!
Köszi a választ, de sajna nem működik így sem.
Port forwarding a fő routeren beállítva és semmi változás, továbbra is azt mondja, hogy zárva a port (21234-gyel próbálkozunk). Próbáltuk DMZ-be tenni az én routeremet, ott sem ment a transmission, szóval olyan, mintha az én routeremen kellene átállítani valamit.
A routerhez csatlakozott eszközökön továbbra is gond nélkül megy a torrent fel és le is.
Van valami ötletetek?Kösz!
-
Sumi
aktív tag
válasz
krealon #2108 üzenetére
Egyszerűnek egyszerű, de mint írtam, a Microserverben sincs elég kraft a 240Mbit-es torrentezéshez (kicsit le van terhelve szegény, van rajta 3 virtuális gép) - érdekes módon 1db kapcsolatot (pl. speedtest) szépen átvisz 240Mbiten.. Aztán persze lehet, hogy pont a vlanozás lassítja le.. Csuda tudja
-
krealon
veterán
Nem egyszerubb egy Delock 89357-et tenni a Mikroserverbe, mint VLAN-okkal buveszkedni?
-
Heffi
őstag
Olyat nem lehet csinálni, hogy kihagyod a routert a kábelmodem és a torrentgép közül?
Biztos össze lehetne úgy állítani a hálózatot, hogy asztali gépbe +1 hálókártya és 1 kábel a modemhez, 1 a routerhez. Megjegyzem sosem csináltam ilyet, de biztos kivitelezhető. Más kérdés, hogy hogyan lehetne összehozni, hogy a kikapcsolt gép esetén is tudjon netet osztani a router.
-
Sumi
aktív tag
Értem. Akkor a kedvedért beszélgessünk mondjuk "csak" 1000db egyidejű kapcsolatról.. (a hangsúly az 1db vs. több (sok) kapcsolaton volt, nem a pontosan 32 ezer darabon...) Ennyit át tud natolni 240MBit-tel?
A 3600 vs 4900 árban egyetértek, a magas labdát pedig csapd le nyugodtan
Üdv
-
Sumi
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #2103 üzenetére
Nem arról van szó, hogy sürgős, csak szeretném kihozni a maximumot a dolgokból. Nem úgy kell ezt érteni, hogy éjjel/nappal tükrözöm torrenttel az internetet
Hanem amikor 3-4 naponta letöltök valamit, akkor szeretném ha 240Mbit/sec-kel jönne és nem a felével. Kicsit sarkítva bár, de olyan ez, mintha lenne egy Ferrarid ami tudna menni 300-zal, és néha kivinné az ember a pályára, holott máskor normális keretek között használja. Tehát a 240Mbps nem megy el az idő 100%-ban torrentre, ezért van létjogosultsága a több, mint 1-2Mbps-os WiFinek, sőt az egész FP őrületnek
-
-
Sumi
aktív tag
A kérdés, hogy az a 800Mbit/s mondjuk 1db kapcsolatnál van LAN->WAN esetben (vagy WAN->LAN esetben), vagy mondjuk 32000db egyidejű kapcsolatnál is fennáll-é?
Egyébként most pontosan azt csinálom, csak nem egy 3600-as, hanem egy HP Microserveren futtatott Debian intézi a routeolást.. Jó is lenne ez így*, ha a 1043-as nem dobálná el folyton az N-es wifit
OpenWRT-vel.. A gyári fw meg nem tud vlan-okat kezelni, a microserverben meg csak egy hálókártya van..
Magyarul a 1043-as tök jó lenne a gyári fw-vel nekem, csak kb 130Mbit/sec a max sebessége már 1db egyidejű kapcsolat esetén is. OpenWRT-vel (a vlan miatt kell, hogy a HP szerverben egy db. hálókártyával meg lehessen oldani a routeolást) viszont instabil a WiFi ha nem G módban használom.
*Igazából torrentnél nem tudja a Microserveren futó Debian hozni a 240Mbitet sajna, csak kb 150-et. (Hyper-V-ben fut a Debian, szóval több sebből is vérzik a történet, de lényeg a lényeg, hogy csak így tudom megoldani, mert más (WinServer) is fut ezen a gépen)
Így tehát egy olyan eszközt keresek, amivel egy darab dobozzal meg tudom oldani (igazából van a padláson egy rég nem használt dual 2.8-as xeon gépem, de valami energiatakarékosabb és halkabb megoldásban gondolkodnék
), hogy menjen a torrent 240Mbit-tel (sok egyidejű kapcsolat), és stabil legyen a WiFi (mindegy, hogy melyik frekvencián amíg elég a hatótávolsága ahhoz hogy nagyjából lefedje a lakást legalább mondjuk 54Mbittel)
Egyébként olyan jóval nem olcsóbb (17.3k-ért tudnék 3600-ast, és 21k-ért 4300-ast).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A tetszetős specifikáció ellenére vételára más hasonló eszközhöz képest lényegesen alacsonyabb.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Synology NAS
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fűnyíró topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Xiaomi 12 Pro 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi 12T Pro 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- HP Elitebook 830 G7, 13.3" FHD IPS, i5-10210U 8GB DDR4 256GB Magyarított billentyűzettel
- Eladó kifogástalan esztétikai és műszaki állapotú Asus ZenFone 7 Pro
- Dell Vostro 14 3450 / I3-2350M / 8GB RAM / 128GB SSD
- i5-12600KF // RTX 2080 Ti // 32GB RAM // 1TB NVMe SSD Gamer PC
- Samsung Galaxy S24 + 5G 256GB,Dual SIM 3 hónapos Telekomban vásárolt Számlával 3 éves garancia feket
- 9 gen i5 gamer pc új Aerocool ház
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest