- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WDR4300 - N750 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
A routerre rá van kötve egy NAS (Zyxel NSA325-v2). Hálózat tallózásával, vagy statikus DHCP-vel beállított IP alapján simán el lehet érni.
Tegnapig OpenWRT volt fenn, ekkor ha a böngészőbe beírtam a NAS nevét (nsa325-v2/), akkor megnyitotta a belépési oldalt. Most gyári fw alatt viszont azt írja ki, hogy nem elérhető az oldal. Úgy érzem, csak valami apró beállítási probléma, de nem bírok rájönni, hogy merre lehet ez. Vagy ez is custom fw feature volt?
-
ngabor2
nagyúr
válasz
twollah1976 #5201 üzenetére
Bug, de nem akkora, hogy érdemes legyen vele foglalkozni.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ngabor2 #5189 üzenetére
Csak hogy meglegyen: a friedzombie-ról letöltött, csonkolt firmware-t webes felületen frissítettem, így openwrt-ről visszaálltam a gyári fw-re.
-
-
ngabor2
nagyúr
1000 Mbit/s-os net lett bekötve, de a routerrel csak 150 Mbit/s köré ment. Egy másik routerrel (Asus) 750-ig felment. Másnak hasonló felállás mellett van rendes sebesség?
fw infó:
TpLinkWDRXX00 | suste/HeadLess@OpenWrt@0.7 Barrier Breaker 14.07 -
ngabor2
nagyúr
Meg lehet oldani, hogy a transmission egy hálózaton keresztül megosztott mappába dolgozzon? Nem igazán találtam megosztás felcsatolására lehetőséget.
Van egy NAS is a hálózatban, ami picit gyorsabban dolgozik, mint az usb-s vinyó dolgozott. Arra nem akarok transmissiont telepíteni, ha nem muszáj, folyton szívok a portok nyitásával. A routeren ment rendesen a visszatöltés, de máshonnan nem.
-
ngabor2
nagyúr
Megint alakított a router... engedélyeztem az upnp-t, innentől kezdve ledobálta a wifit, sőt, gyakran nem is lehetett látni. Leszedtem az engedélyt, többször újraindítottam, a helyzet változatlan.
Kínomban átállítottam a csatornát, és láss csodát, ismét látszik és működik. A szép az, hogy tegnapig az előző, amúgy alig terhelt csatornán szépen ment. Na ez mitől lehet? OpenWRT (vargalex build). Lassan érik a fw-csere a korábban ajánlott verzióra, csak eddig lusta voltam.
Most nem merem a torrentet ráizzítani, mert amilyen szerencsém van, megint elromlik.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4847 üzenetére
Köszi, olvasgatok, aztán próbálkozok.
mod: az ftp rész kész. Már csak a dyndns-t kell belőni, az elég sokat változott a legutóbbi használat óta.
mod2: megvan a "hiba", 2 nagyon amatőr (ddns-nél host, meg a port fw beállítása). Most már működik szépen
Mégegyszer köszi a segítséget.
-
ngabor2
nagyúr
A vargalex-féle openwrt-ben levő ftp-szerver beállításában tud valaki segíteni? Egy könyvtárrendszert szeretnék megosztani neten keresztül, felhasználónévvel/jelszóval védve. USB-n keresztül van csatlakoztatva egy vinyó a routerhez, mellesleg meg is van osztva sambával, ha ez számít. FTP-t utoljára kb. 6-8 éve állítottam be, akkor is csak az alapot.
Gondolom emellett dyndns is fog kelleni.
Ha erről már van valahol rtfm, azt is köszönettel fogadom
-
ngabor2
nagyúr
Kicsit meggajdult a router. Naponta 2-3 alkalommal eldobja a külső netet, és csak az újraindítás segít. Érdekes, hogy ekkor az ssh és a webes felület él, 0,1 alatti a load, csak épp forgalom nincs.
Ami változott az előző, működő állapothoz képest, hogy a vezetékes részre rá lett téve egy 8-portos switch, de vezetéken ilyenkor nem volt aktivitás. Az 5GHz-es wifit kikapcsoltam, azóta se kapcsoltam be, tehát csak a 2,4 GHz-es megy.
Frissebb rendszert nem találtam rá, ráadásul korábban betonstabil volt.
root@OpenWrt:~# uname -a
Linux OpenWrt 3.7.4 #2 Tue Jan 29 10:01:41 CET 2013 mips GNU/Linux
OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 -
ngabor2
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4612 üzenetére
80/25-ös net, a routeren egy nyomtató és egy külső hdd. Épp egyik se ment pár napja. Torrent nincs. Ezen a routeren lóg még egy másik, ami tovább osztja a netet. Wifin csatlakozik hozzá kb. 5 eszköz (mobilok, laptopok), de nincs kihasználva a bejövő sávszélesség se. Valamilyen módon az 5 GHz-cel van kapcsolatban, ha az ki van lőve, akkor nincs gond.
LuCi címlap volt benn, onnan loptam a load adatokat. Egyszerű paraszt logikám szerint ettől nem kellene felszöknie 14-re...
Találtam egy kérdést erre a nagy load-ra, de választ nem. Ha megint visszakapcsolom majd az 5GHz-t, akkor kimásolom a syslogot, hátha attól okosabb leszek.
(Majd utánanézek, hogy ssh-n be lehet-e lépni, hogy ne a LuCi-n keresztül nyaggassam, hanem terminálból. Remélhetőleg az még annyira se terheli.)
-
ngabor2
nagyúr
Problémám van... van a fenti router, ami eddig 2,4 GHz-en csodálatosan ment. Viszont panelban a 2,4 GHz elég zsúfolt, az eszközeink nagy része meg úgyis támogatja az 5 GHz-t is. Tegnap bekapcsoltam, beállítottam WPA/WPA2-re a biztonságot, azóta igen gyakran ledobálja a netet. Most átállítottam WPA2-re, várom az eredményt.
OpenWrt | OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 | Terhelés: 1.20 0.38 0.13
Találkozott már valaki ilyennel? Lehet az gond, hogy mind 2,4, mind 5 GHz-en megy? Elvileg nem kellene, mert mikor megy, akkor nincs gond.
mod:
OpenWrt | OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 | Terhelés: 14.48 11.91 9.55ez normális? Most kikapcsoltam az 5 GHz-t, majd ránézek a terhelésre.
-
ngabor2
nagyúr
Hol/hogyal lehet egyes gépeket, akár MAC, akár fizikai kimenet alapján kizárni meghatározott időre? A LuCi-t végignéztem, erre nem találtam konyhakész megoldást.
-
ngabor2
nagyúr
Felkerült a routerre a vargalex-féle open-wrt. Megy is rendesen a külső vinyó, és a hálózatos nyomtató. Viszont az usb-re kötött Samsung ML-1520 nem akarja az igazságot. A telepítést a wiki alapján csináltam, hiba nélkül lefutott. Kiküldtem a tesztoldalt, egyszer villant a ledje, beindult a forgás, aztán szépen leállt, mintha minden rendben lenne. A driver természetesen fel van téve. Valami tipp?
mod: linux alól működik, igaz, miután kiküldi, újra rá kell nyomni a nyomtatókezelőben.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ngabor2 #2228 üzenetére
kapott egy esélyt a frissebb gyári fw. ha 2-3 napig nincs neteldobás, akkor marad. ha lesz, akkor openwrt.
egy kis adalék: van egy Xerox hálózati nyomtató, ami korábban gyönyörűen ment. az új fw-vel viszont nem volt hajlandó elindulni. hiába indítottam újra a webes felületről nem ment. aztán egy próba a kikapcsológombbal... onnantól ment. csak azt nem tudom, mi a valódi különbség a reboot és a kikapcs-bekapcs között.
-
ngabor2
nagyúr
mivel a router továbbra is kb. naponta eldobálja a netet, amit csak az újraindítás hoz helyre, ezért megpróbálom a vargalex-féle openwrt-t felrakni. egyetlen érdekes része lesz, a nyomtató megosztása.
- van egy hálózati Xerox nyomtató, azzal elvileg nem kellene, hogy gond legyen, a drivere minden gépen azonnal megtalálta a nyomtatót.
- viszont van egy, USB-re kötött Samsung ML-1520, amihez kellett a gyári fw-hez egy progi, ami ezzel a fw-vel biztos, hogy nem fog menni. Eddig nem igazán találtam könnyen, gyorsan, szájbarágósan leírást, hogy hogyan lehet win7/8 és linux alá is belőni a nyomtatást routeren keresztül. a lényeg az lenne, hogy ne kelljen könyékig beletúrni a gépek lelki világába ahhoz, hogy működjön. valami ötlet, indulópont? -
ngabor2
nagyúr
problémám akadt a router nyomtatómegosztásával. win7 alatt feltettem a szoftverét, illetve a nyomtató driverét (samsung ml-1520). a nyomtató nincs rákötve a gépre, nem is tudom. azt írja, hogy nem lehet a port lpt, raw vagy smb. a nymtató portbeállításánál usb-t nem lehet választani, van lpt, com, meg helyi. valakinek valami ötlete (openwrt még nem játszik, majd ha végképp nem megy). másik 3 gépen (2 xp, meg egy win8) mey, de ott rá tudtam tenni a nyomtatót közvetlenül a gépre.
-
ngabor2
nagyúr
tulaja lettem egy ilyen csodának. az alap beállítása ment is, a wifi gond nélkül meglett minden gépen.
ami gondot jelent:
- olyan gépre megosztani a nyomtatót, amin azelőtt nem volt fent. ezt valószínűleg tünetileg fogom megoldani, előtte felteszem rá a nyomtatót, majd úgy osztom meg.
- linux alatti nyomtatómegosztás, lehetőleg gyári fw-vel, most nem sok időm lesz dd-wrt-t/openwrt-t telepíteni. a google egyik találatán egyszerűen lezárják annyival, hogy nem támogatottpersze ha nincs más lehetőség, akkor marad a 3rd party fw.
Új hozzászólás Aktív témák
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 384GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD, ASUS 1660 6GB
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Update 08.01. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest