- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WDR4300 - N750 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Okosság
tag
Naívan azt gondoltam, hogy mivel ez egy kétsávos és gigabites router, hogy nem okoz gondot neki majd a sebesség növekedése. De akkor belenyugszom. Egyébként úgy néz ki hogy én is rátettem egy lapáttal, mert miután erős lett a net, az alapértelmezett 20-at felvettem 50-re (peer-eket). Miután láttam a hozzászólásodat, visszavettem 10-re, de még úgy is fagy. Most levettem 5-re (torrentenként), de így még nem teszteltem.
Köszi! -
energiezolee
aktív tag
LEDE-re gondolsz? Nekem annak nem tetszik a kezelőfelülete... Igazából gondolkozom egy build fordításon, de annyira sajna nem értek hozzá, hogy hipp-hopp meg tudjam csinálni... Biztos kéne hozzá párszáz próbálkozás, hogy sikeres legyen
Tiétekben ami nagyon tetszik, hogy iszonyat sok kiegészítővel, ill. extra funkcióval rendelkezik!!!
-
energiezolee
aktív tag
Értem, Köszönöm! Azonban én vargalex build-jén szeretnék rá megoldást találni, amennyiben van rá lehetőség! Úgy sejtem van rá egy parancssorozat, ami leformázza azt az üres részt is, majd felcsatolja sda4/mnt2-be... Vagy rosszul sejtem? Az nem okozna gondot, ha 2 különálló tárhelyként üzemel, csak jó lenne, ha az az 1tb is elérhető lenne...
-
rviktor25
tag
Szó se róla. Én anno koliban pont abban a szerencsétlen helyzetben voltam, h ha netet akart a szint, akkor muszáj volt megbarátkozni a WDS-el. Kaptunk két ddwrt képes linksys routert meg a parancsot, h fúrni, kábelt folyóson vinni nem szabad; netet meg egy másik sulibeli haveromtól fogtuk wifin.
Azóta sose használtam eme funkciót -
Anonymus23
veterán
Elvittem ismerős elektromérnökhöz, kimérte, szerinte még rendben voltak a kondik, de kicserélte mindet újra a tápegységben.
Míg nála volt, szétnéztem a millió otthoni cuccok között és találtam még egy tápot, ami 12V de 2A. Ezzel is hibázott, azaz kidobott a játék kapcsolódási gondra hivatkozva. Ez egy sok-sok éves táp, viszont alig volt használva, nem tudom mi jelent komolyabb terhelést az idő vagy a folyamatos használat egy ilyen tápnál.
Viszont:
A 4300-as már csak extenderként működik, és 2 dolog volt, az egyik egy kábel amit a "régi helyről" átvittem vele, ami eddig a modem és router között volt, a másik meg, hogy a fenti hibázás után kapott egy full resetet.
A reset és a kábel csere után viszont megszűnt a problémám, több órán keresztül nem jelentkezett, hogy kapcsolódási gondom lett volna.
Ki fogom még próbálni a kábelt ha visszarakom a rendszerbe, akkor csinál-e galibát, de lehet egy reset megoldotta volna az egész mizériát
Ha a kábel, akkor ollóval apró darabokra fogom vágniNem baj, a táp legalább fel lett újítva
annál előbb utóbb úgyis előjött volna a gond...
-
Anonymus23
veterán
Az lesz.
Csak egy kérdés, ki tudja hátha találkoztál már ilyennel:
Amit leírtam játék probléma, tegnap, hogy nem volt bedugva a 4300-as, nem volt gondom, ma átpakolásztam a másik helyére, és beállítottam, és ment is szépen. Viszont a játék megint kivágott fél óra alatt.
Utána kikapcsoltam a 4300-ast, ami igazából csak a hálózaton van (LAN1-be van dugva a 1043-asból jövő kábel és a wifit/LAN-t hosszabbítottam meg vele), és 3 óra játék alatt egyszer sem dobott ki.Hogy a francba tud ilyen hibát produkálni, amikor már nem is azon keresztül jön a net, hanem csak a hálózat egy része
Nah mindegy, jelenleg nincs itthon ilyen tápegység, fogok kölcsön kérni, és meglátjuk.
Illetve azt még megcsinálom, hogy kap egy hard resetet és csak a repeater részét állítom be rajta... -
dontibee
tag
Köszönöm a válaszokat suste!
Olvasgattam az általad javasolt topicban és most már nagyjából látom, hogy mi lehetne a megoldás. Akkor először megpróbálom a tápot kicserélni, ha ez nem hoz megoldást, akkor router szétszedés és kondik cseréje.
De előtte azért még kicsit jobban utána olvasok a megfelelő helyeken.Mindenesetre köszönöm Neked az iránymutatást!
-
energiezolee
aktív tag
Értem, minden világos
És ha mondjuk headless által leírt teljesítmény optimalizációs buildet csinálnátok, az sokkal több helyet foglal? Illetve van rá valami tapasztalat, hogy mennyivel lenne gyorsabb úgy? Illetve az is érdekel, hogy az optimalizációval miben lenne gyorsabb... Számolási teljesítmény javul ilyenkor, vagy a boot folyamat gyorsul, vagy hálózat kezelési dolgok? -
vzozo
senior tag
Megvan a 300Mbps elméleti kapcsolat, de tényleg borzasztó érzékeny, össze-vissza ugrál. 5GHz-en stabilabb, de úgy meg a falak csillapítanak.
Az ünnepek alatt eldől, hogy van-e ennek értelme, vagy maradok a konzervatív beállításoknál A lényeg, hogy kíváncsi voltam miért nem működött elsőre, nagyon köszönöm a segítséget.
Kellemes karácsonyt!
-
SSanya
csendes tag
Pontosan azért jutott eszembe a firmware frissítés, mert hátha egy olyan új kommunikáció van a háttérben, ami eddig nem volt, és amire a router firmware-e esetleg hibával reagálhat. A másik dolog, hogy nem tudom, a routerek szoftvere kívülről mennyire piszkálható meg, de ha valami hasonló okozta volna a befagyást, akkor reméltem, hogy a reset és a firmware frissítés ezt talán kiküszöböli.
Mivel otthon nem csak én használom a netet, nehéz kiszűrni, nem-e valamelyik gyerek tett fel olyan programot (akár tudtán kívül is) ami az eddig nem megszokott forgalmat generálta.
-
több olyan routerről tudok, ahol még AA alapú az fw, semmi gondjuk
Én is tudok több olyan linux/windows szerverről amit nem frissítenek évek óta, és semmi gondjuk
De hát no, ne ez legyen már a hozzáállás
nem hiszem hogy a felhasználók nagy %-át érintené egy openwrt security probléma
Ez meg inkább annak lehet fontos akit esetlegesen támadnak ilyen eszközökkel, vagy az owrt dev-eknek. Esetemben viszont pl. ha a routerem egy orosz botnet kispajtása lenne, akkor marhára hidegen hagyna hogy "azért nem sok ilyen van ám"
de ha komolyan gondolja valaki a frissen tartást, akkor a routert is érdemes lenne cserélni, és egy többmagos, erős eszközzel már mehet a legújabb openwrt és a gigabit...
Egyetértek
Én is csak azért jártam körbe ezt a dolgot az elmúlt hetekben mert csere előtt kíváncsi voltam rá hogy mit is lehet a meglevőből kihozni manapság. Egyelőre egyébként fogalmam sincs hogy milyet vegyek, mindegyikben találok valami kivetnivalót, még a Mikrotikben is
-
Annyi, hogy régi, és mivel 7/24-ben publikusan elérhető, ezért nem árt karbantartani/frissíteni. Van saját security-announce listájuk, érdemes követni. Persze ha a régebbi verzióhoz van bugfix, és telepítve van, és még a NAT is gyorsabb vele, akkor az egy jó megoldás. De őszintén szólva így is csak a 200-300Mbit közötti internet előfizetéssel rendelkezők ennek a problémának a célcsoportja. A felett a régebbi OpenWRT-k is elvéreznek, alatta pedig mindegy, mehet a CC is 200Mbit-ig az is oké.
@vargalex: a 9xx Mbit-ben azért nem nagyon hiszek, hw NAT ide vagy oda
De ha lesz rá hétvégén időm, akkor ki fogom próbálni, most már érdekel
Arra gondoltam, hogy szembe kötök két jobbfajta inteles kártyával rendelkező gépet a routeren keresztül, és nézek pár iperf mérést.
-
450Mbit-et ír a Windows is. A jel -42dB a zaj -96dB, szóval ezzel is eléggé oké minden szerintem. Amúgy most már odáig elmentem hogy kiforgattam a gép seggét az asztal alól (ugye ez egy pci-e kártya, tehát hátul vannak az antennák) és farkasszemet néztek a 3 méterre levő routerrel
Semmi változást nem eredményez a dolog, gondolom azért mert a jel/zaj viszony teljesen rendben van.
Igazából soha nem volt ez jó, évek óta ilyen, csak nem annyira érdekelt, de mindig is ott volt a teendőlistámban hogy egyszer kinyomozom
Egyébként WDR4300 esetén mi a max amit ki lehet hozni nagyságrendileg 5Ghz-n ha minden klappol?
-
Jó kérdés. Az Openwrt az Associated Stations-nél azt mondja az Rx/Tx Rate adatoknál erre a kártyára hogy:
"RX: 450.0 Mbit/s, MCS 23, 40MHz TX: 300.0 Mbit/s, MCS 14, 40MHz"
Persze ez gondolom csak a link speed, mert adatforgalom valójában nincs perpill, illetve csak pár apró dolog a háttérben. Viszont folyamatosan változik, de 400 alá nem nagyon megy.
Mindjárt kimérem iperf-el a pont-pont speedet, ha jól rémlik van Openwrt-re.
Szerk: nem tartott sokáig
ID Interval Transfer Bandwidth
[ 4] 0.00-10.00 sec 145 MBytes 122 Mbits/sec sender
[ 4] 0.00-10.00 sec 145 MBytes 122 Mbits/sec receiver -
Nálam egy WDR4800 5G-s pci-e-s kártya esetén sem sikerül 120Mbit/s fölé menni. Más eszköz nincs a routeren amikor mérem, a távolság kb. 3 méter, akadály nincs, egy légtér. 5G-s hálózatot sem a routerrel sem a kártyával nem látok ha scannelek. Vezetéken ugyanez a mérés 240Mbit-et produkál.
A routeren Openwrt 15.05 van, extra szolgáltatások nem futnak, csak nat, pár portforward, luci. A loadja 0. A kártya egy Win10 PC-ben van, a windows update-től kapott driverrel, info-ja szerint 2016 márciusi (by Atheros).
Szerintetek érdemes lenne hegeszteni ezen valamit? Ha igen, akkor mit?
-
-
huliganboy
addikt
Az a baj, hogy régen foglalkoztam már vele, és most gyors is akartam lenni, de úgy látom ez nem megy egyszerűen NEKEM..
A frissítő mentések nem tartalmaznak semmilyen konfigurációt, nem állítanak el semmit!
Idáig jutottam a frissítést illetően meg a readme verzióig ahol nincs repair.txt vagy hasonló, de erre nem találtam itt sem utalást
Letöltésük és betöltésük vagy 9092/system/backup felületen történhet, ahol a "download" résznél kiválasztjuk a listából és letöltjük, majd a "restore" résznél betöltjük.
Vagy ha nem jön be a 9092-es oldal, akkor a lenti szerverek egyikéről letöltjük a mentést, és luciban végezzük el a betöltést (luci/rendszer/mentés és flashelés/mentés visszatöltés).0.8.1-repair.tar.gz és 0.8.2-repair.tar.gz (susteopenwrt.ipdns.hu)
0.8.1-repair.tar.gz és 0.8.2-repair.tar.gz (suste.xmsk.ovh)
0.8.1-repair.tar.gz és 0.8.2-repair.tar.gz (suste.besaba.com)
Bocs srácok ha izzik a piros szem!
-
VenczelG
tag
A kamera tud a telefonomhoz közvetlen kapcsolódni. Létre hoz egy hálózatot ami nyílt, jelszó nélküki. Igaz utána kér jelszót a kamera az android alkalmazáson keresztül. Az a abj higy egy ilyen nyilt hálózat mágnesként vonza az eszközöket. Ugye mindenkit érdekelne, van ebrajta net vagy más. Sokbeszköz automatikusan keresi az ingyenes hálózatot. Idő kérdése mikor téved rá valaki aki tud vele mit kezdeni. Pl ugye hogy jelszót küldök egy nyilt hálózaton. Tényleg nem értek hozzá, de nem tűnik nagyon biztonságosnak. Még nem próbáltam, hogy mi történik, ha engedélyezem a hálózatomra csatlakozást, de ha hazaértem kipróbálom, amit írtál.
-
VenczelG
tag
Nekem az kell. Nekem nem kell az ip funkció a kamerából, de ilyet kaptam. Távvezérelni wifin keresztül lehet, de a netre nem akarom kiengedni. A kamera tud olyat, hogy közvetlenül hozzákapcsolódik a telefon, akkor nincs nete. Viszont az a baj, hogy egy titkosítatlan nyilt kapcsolatot hoz létre, csak az app kér jelszót. Azért találtam ki, hogy kellene egy router ami nincs netre kötve, de tudna egy biztonságos kapcsolatot a kamerával létesíteni. Felmennék a telefonnal ugyanarra a hálózatra és úgy vezérelném. Erre kaptam azt a tanácsot, hogy hozzak létre egy vendéghálózatot, ne adjak neki netet és erre eresszem fel a kamerát, meg a mobilomat, így a kettő közt biztonságosabb kapcsolat lesz.
-
Shummo
senior tag
Csak hogy jól értettem-e.
Most be van kötve a fali aljzatba mind a 8-8 ér.
Az egyik oldalon meghagyok mindig 2 darabot a másikon 8at, és úgy mérek?
Lesz 4 eredményem. Mit látok ha vmi nem jó? Egyik párosításnál nincs net? Vagy mindnél lesz, csak mondjuk 1-nél lesz csak 100 mbit (és ez lehúzza a többi "ép" eret?)
-
dmc
aktív tag
Pontosan a gondom:
Frissítettem a ruteren a FW ugy ahogy kell.
A következő a gond:
Rajt van egy db 1TB vinyó ( eddig is rajt volt ) le is kezeltek frissítés után viszont a DLNA azt csinálja be van kapcsolva minden látja is a vinyót de azt mondja hogy nincs bekacsolva a DLNA .
Ha viszont valamiért látja is akkor meg a rajt lévő fájloknál ( videó ) azt irja ki hogy nem támogatott fájl típus, eddig ugyanazt a fájlt szépen le is játszotta.
Mi lehet a gondja neki?
Mennyire volt érthető a gondom?
A rajt lévő vinyot azt lehet formázni és ha igen hogyan?
A mostani verzió:
suste/headless@OpenWrt@0.8.1 Barrier Breaker 14.07 | 9092:suste/headless@OpenWrt@0.8.1
A ruter:
TP-LINK-TL-WDR4300-V1
Előre is köszönöm -
laktop
tag
Az a baj, hogy több gépen nem én vagyok gazda, meg már fenn van a driver pár gépen, vagy ha nincs az első ok miatt bármikor felteheti a felhasználó a saját gépére azt.
Olyasmi megoldásra gondoltam Luci alatt, mint ami a PC-n lehetséges, hogy csak bizonyos felhasználók számára osztok meg egy könyvtárt, meghajtót, eszközt. Ez megoldható a routerben is a nyomtatót illetően? -
scream
veterán
Privátban nem akartam senkit zaklatni, és gyorsan kellett, így azt választottam, hogy nem keresgélem a hiba okát, hanem amit már ismerek abban állítom be.
Git szerverhez 9418-es portot kívántam megnyitni és a gépre irányítani. Először LuCI-ban próbálkoztam, majd 9092-n, de egyik helyen sem sikerült (igazából egyik portot sem (80, 3389).
Azért, mert gyorsan kellett, és itt jobb esetben is 2-3 óra, mire kapnék választ.
-
energiezolee
aktív tag
Szia!
Természetesen próbáltam, nagyon jó!!!
Csak nagyon sok egyedi beállításom volt, amiről van 1.1.5-höz backup-om, és nem nagyon szeretnék mindent újra beállítani!
vargalex 1.1.5 már megjelenés óta ment a router-emen és 500 torrent folyamatos seed-ben tartással is atom stabil volt, ezért szeretnék annál maradni... -
Dolcevita27
csendes tag
TP-Link TL-WDR4310 v1 legalabbis ezt irja ki az Openwrt.
WIFI PATCH? Erről még nem hallottam de Gugli sem ad semmit tudnál segíteni?
DMA bejegyzés? Az mi?
Ilyet látok most:
Jan 2 21:30:10 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 00:25:ae:c3:aa:8f IEEE 802.11: deauthenticated due to local deauth request
Jan 2 21:30:11 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 00:25:ae:c3:aa:8f IEEE 802.11: authenticated
Jan 2 21:30:11 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 00:25:ae:c3:aa:8f IEEE 802.11: associated (aid 2)
Jan 2 21:30:20 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 00:25:ae:c3:aa:8f IEEE 802.11: deauthenticated due to local deauth request
Jan 2 21:30:21 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 00:25:ae:c3:aa:8f IEEE 802.11: authenticated
Jan 2 21:30:21 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 00:25:ae:c3:aa:8f IEEE 802.11: associated (aid 2)
Jan 2 21:30:30 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 00:25:ae:c3:aa:8f IEEE 802.11: deauthenticated due to local deauth request
Jan 2 21:30:32 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 00:25:ae:c3:aa:8f IEEE 802.11: authenticated
Jan 2 21:30:32 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 00:25:ae:c3:aa:8f IEEE 802.11: associated (aid 2)
Jan 2 21:30:40 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 00:25:ae:c3:aa:8f IEEE 802.11: deauthenticated due to local deauth request
Jan 2 21:30:41 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 00:25:ae:c3:aa:8f IEEE 802.11: authenticated
Jan 2 21:30:41 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 00:25:ae:c3:aa:8f IEEE 802.11: associated (aid 2)
Jan 2 21:30:48 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA a0:91:69:e7:b0:d1 IEEE 802.11: authenticated
Jan 2 21:30:48 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA a0:91:69:e7:b0:d1 IEEE 802.11: associated (aid 3) -
Doky586
félisten
Mivel nem mondtátok meg mire jó az a beállítás ezért kipróbáltam: sajnos semmi eredményre nem jutottam, mert fix IP-vel AP-ként használom (még) és a beállítás után teljesen elérhetetlen lett, a wifijéről sem jutottam a lan-ra dugott többi gépig, se ő magát nem értem el se lanon se wifin.. úgyhogy hosszú reset + mentés visszarakása lett a vége.
-
bkiky01
senior tag
-
DonMaster
addikt
speed-test mréés nincs kb 20oldala, azota az ipv6 mánia megy, egymás után ugyan azok a hsz-ek semmi,
tp-link és asus -nél nem megy, csak open wrt-vel, aval emg nincs nat max 200le sebesség van.
de hogy milrt megy ez az ipv6 mánia azt senkise tudja, én is meg probltam kideriteni, de kb anyni a válasz, hogy ez uj meg hogy majd 10év mulva ha lesz ipv6 only web oldal azt eltud érnitehát igy, ez a válasz az ipv6 mániára, aminek jeleleg 2015.dec 12-én nem sok haszna van. majd 3-5év mulva már igen addig meg a többség ugy is cserél router-t.
t-home-os docsis3 netem van most a wdr4300-on, és nem mindent tudok elérni, pedig dmz-t rátoltam a tplink hgw-re és a wdr4300-on lévö ftp-t nem érem el, nah meg a wdr-re csatizott ts3 serot sem.
van valami amit kihagyhattam?
dyndns-t beállitottam a d-link hgw-n és onan dmz-vel elvileg minden ráirányitva a tp-link-re
de mégse gyári firm valami ötlet? -
DonMaster
addikt
röviden leirom, Digi kb 2hete bevezette, de sakját digis hgw-n és open wrt-n megy csak open wrt-nél nincs HW nat.
viszotn a digis forumon ez megy hetek ota a rinya, az ipv6 miatt.
hogy mi az oka kb az , hogy uj meg csak kell az uj hamár ilyet is ad a digi. kb. ezen kivül semmi jelentösége nincs az ipv6-nak a jelenben, majd 2-3év mulva már okés lesz . addig jo ha van de ha nincs meg lehet nélküle is élni. Persze itt most általánositottam de ha benézel a Digi forumára megtudod miröl beszélek irok, van pár ember mondjuk akinek cimezted is aki normálisan fogta fel hogy majd 2-3év mulva amikor jol fog menni akkor fog menni addig meg minek. -
Headless
őstag
Félkész torrent mappa kikapcsolva... Gondolom nem akárhogy, akarja mentegetni fájlokat, hanem szortírozva, erre én inkább transmission on_complete scriptet használnék, saját magamnak igényeknek megfelelően megírva... Ahogy ezt teszem is.
Ha film átmozgatás filmek mappába átnevezés, felirat letöltés ha angol. RPi kényszerítése frissítésre, majd exportálásra.
Ha sorozat akkor sorozat mappa rendes mappa struktúrával Sorozatok/név/season/fájlok, felirat letöltés ugyanúgy. RPI kényszerítése médiatár frissítésre, majd exportálásra.
Ha program, akkor program mappába mozgatás a teljes torrentet.Ám nálam EH sorozatos a TV.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- MSI Z390-A PRO / Beszámítás OK!
- Gigabyte B550I Aorus PRO AX ITX / Beszámítás OK!
- Corsair Vengeance RGB Pro 2x8GB 3200MHz DDR4 kit / Beszámítás OK!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- Legion Pro 7 RTX 4090-es laptop 999.000Ft-ért, HP, DELL, Lenovo dokkolók 12.300Ft-tól
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest