- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
kuyarashi
őstag
-
jjeahh
nagyúr
Így néz ki. Ha üresen hagyom sem változik semmi.
-
alton1978
tag
A PS egy őskövület. Több, mint 25 éves "under the hood". Alapjaiban kellene újra írni, ehelyett toldozzák-foldozzák és felesleges szar funkciókkal látják el.
Jelenleg a legjobb képszerkesztő program az Affinity Photo. Nem csak, hogy fényévekkel modernebb ( nem minden funkciót tud még ) under the hood, de köröket ver a PS-re.
Évekig használtam PS-t. Soha többé. Valamint ott a 3D LUT Creator program. Jelenleg a legjobb és a legprofibb CC/LUT program a DaVinci mellet. Ha ezek nem tudják helyesen kezelni a megfelelő megjelenítést, akkor semmi.Üdv!
-
jjeahh
nagyúr
Nálunk (legalábbis nálam biztosan) a Ps-el volt gond, az infran-al nem
. Tehát: firefox, infran egyforma, a ps viszont az árnyékokban világosabb és sárgásabb. Ezt nem sikerült azóta sem megoldani...
. Persze lehet, hogy a ps egyedül ok és a firefox meg az infran egyaránt sz*r, de melyiknek több az esélye? Esetleg ha tudsz ajánlani egy másik ingyenes színmenedzselt progit is, akkor letöltöm és azzal is összevetem, de erős a gyanúm, hogy ugyanazt fogja mutatni, mint az infran meg a firefox
-
Alabástrom
senior tag
Most volt időm foglalkozni vele...
Valószínűleg nem fog működni az, hogy lapost DisplayCal-lek, külső monitort a saját szoftverével kalibráljam, legalábbis a monitor leírása azt mondja, hogy kalibráció előtt minden egyéb kalibráló programot és ICC profilt le kell törölni...
Viszont írtad ezt a lakat dolgot DisplayCal-ban, nekem nincs ott lakat...
Ha legfelül jobb szélen a kis i-betűre kattintok, kijön a Profile Information.
Itt van bal alul egy LUT, ami ki van pipálva. Ez lenne az? Ha kipipálom, akkor külön LUT-ot csinál? -
Alabástrom
senior tag
Mit jelent az, hogy külön LUT-ot jelöljek ki a két monitornak? A "Display & instrument” tabon a "Display" alatt ki tudom választani, hogy melyik monitort kalibrálja. Ez az?
Illetve a monitor menüjében két kalibráció közül lehet (kell) választani. Ennek volt értelme, amíg a monitor saját szoftverével kalibráltam. DisplayCal-os kalibráció esetén tök mindegy, mire állítom a monitor menüjét?
-
Fotonhámozó
senior tag
Szivárványszínű! Mármint a monitor képe!
Sikerült itthon a két kijelzőt egészen jól összehangolni. Meg vagyok elégedve az eredménnyel. Egy kérdésem lenne: a Colormunkihoz adott programban az egyik monitort a másikhoz (is) hozzá lehet hangolni. Melyik a célszerűbb? Ez a módszer vagy pedig mindkettőt a referenciához belőni? Nekem utóbbival jobban tetszik az eredmény.
-
Fotonhámozó
senior tag
Köszi a választ! A szóban forgó két kit ugyanazt a kalibrálót használja (csak a koloriméter és ugyanez CC Passporttal). Nem akarom elhinni, hogy a
színes tárcaColorChecker Passport ilyen drága lenne és ennyivel jobban lehetne vele kalibrálni (iiletve akarná a fene mindig magával hurcolni tereprea szürke kártyát is mindig otthonfelejtem). Akkor inkább már az i1 Display-t venném meg. -
jjeahh
nagyúr
Ha így lenne, akkor én is erre tippelnék eleve, de pont az a baj, hogy egyedül a Ps-ben más, firefox, infran egyforma. Ezért gyanakszok a Ps-re... Pont ennyi a különbség nálam is... Illetve nem egészen, a kijelzőmön durvábban látszik, mint screenshoton.
-
taranis
addikt
Szeretném megoldani a szitut de egyelőre fogalmam sincs mit állítok be rosszul.
Irfan:
Photoshop:
És remélem, hogy átjön a különbség így screenshoton, Photoshop alatt kisebb a kontraszt, több részlet látszik a feketéknél. Nem tudom, hogy melyik a jó, a Win10 képnézegetője olyan képet ad, mint az Irfané.
-
general
addikt
sajnos MacOs-re a 3.3.2 sem jó, most teszteltem.... az egész DisplayCal cucc nem kompatibilis MacOs-sel ... elég gáz. (macbook-on tesztelve, nem hackintoshon)
most kalibráltam, ugyanaz a gond, beégnek a sötét részek, pontatlan az egész... LR-ban igen látványos a dolog Library és Develop váltásnál, de a sima képnézegető sem jól mutatja. szóval a MacOs nem tudja kezelni a DisplayCal által generál icc profilt.
i1 Profiler által készített icc profillal nincs hasonó gond, csak ott meg nem találom - ha van egyáltalán -, hogy milyen lett az eredmény, se verifikációt nem lelek... -
jjeahh
nagyúr
És amilyen szerencsém van, pont most újult meg teljesen
. No de sebaj, eddig tetszik, sőt ez az első Firefox, amivel egyelőre úgy tűnik semmi gondom nincs. Gyors, egyszerű, jól néz ki... picit mintha több memóriát eszik mint a Chrome, de ennyi baj legyen
. Persze aki a régit szokta meg, annál lehet kiveri a biztosítékot
-
jjeahh
nagyúr
Win7-el az a bajom, hogy lassabbnak érzem sokkal... meg már a design is elavultnak tűnik, vannak progik is, amik csak win10-en futnak
. Megszoktam a 10-est és sz*r lenne visszaállni régire. No meg annak ellenére, hogy sokan ki nem állhatják a 10-est pl. a memóriaigénye miatt, nekem eddig kb. semmilyen komolyabb problémám nem volt vele, ezt a chrome hisztit leszámítva, sőt eddig nálam a legproblémamentesebb windóznak bizonyult. És ez sem biztos, hogy a 10-es miatt van, mert a fall update után pár hétig még jó volt azért, ki tudja most 7-es alatt is ezt csinálná
. + ha mégis a windóz a ludas, 1 progi miatt akkor sem látom értelmét egy teljes rendszercserének, akkor már könnyebb és egyszerűbb mozillára váltani
Amúgy a firefox be van állítva, még anno itt kértem segítséget hozzá
Dispcal verzió: 3.3.5
ArgyIICMS verió: 1.9.2 -
general
addikt
én konkrétan ráírtam ezzel a csávóra, hogy adjon már egy linket, ahonnan letölthetem a 3.3.2-t mac-re ( a win-es verzió megvan), mert az utána következő verzió nem jó, rosszul mér, minden szar vele. írt egy pár választ, mit próbáljak, mindent megtettem, de nem lett jobb mac-en. írtam újra, hogy lécccci adj egy linket. azóta nem ír...:-D
én most azt csináltam, hogy a monitor beállított értékeit nem változtattam és az i1 Display Pro saját progijával így csináltam egy icc profilt. leszarom, jó-e vagy nem, rá sem mértem, meguntam.de most nincs gondom a sötét tónusokkal. minden frankó.
-
Archttila
veterán
Hmmm ez erdekes... Mondjuk en is folyamatosan kovetem a hivatalos es nagyobb siteok topikjait (sot a fejlesztovel is valtottam par uzenetet) de eddig sehol nem olvastam ilyesmit.
A.masik, h nem ertem egy ekkora bugot miert hagyna nyar ota a szoftverbe, foleg annak fenyeben, h filyamatosan omlenek a kisebb nagyobb hibajavitasok....
Mindesetre koszi h jelezted. -
kuyarashi
őstag
Igen, valószínűleg csak a szemünk szokott ahhoz. Testvéremé a laptop és azon Photoshoppol (ezen most ne vitatkozzunk
), ezért egyelőre visszaállítottam a standard színeket, mert bár nekem valósághűbbnek tűnt az eredmény, a háttéren már tényleg "koszosnak" tűnt.
Előző nap anyum ThinkPadjét kalibráltam, amin szintén jóval melegebb árnyalatot kaptam, ezért kérdeztem rá, hogy mi újság.
Kipróbálom majd a DisplayCAL-t is. Egyébként sokan használják ezt a programot. Ennek mi az oka? Alapvetően arra számítanék, hogy a gyári a legmegfelelőbb (mint például X-Ritenak az i1Profiler).
Köszi a segítséget. -
-
taranis
addikt
Van egy másik gondom is, otthon belőttem a Dell P2715Q-t, azzal minden oké, az irodában viszont egy Dell U2312HM előtt ülök, és annak mintha nem tudná jól belőni a Colormunki Display a fehéregyensúlyát. DisplayCAL alapján ha behúzom középre az RGB értékeket, akkor a zöld lényegesen többet kap a monitor beállításainál a másik két színnél, és szemre is zöldes a "fehér". Lehetséges, hogy ez a monitor valahogy megbolondítja a kalibráló eszközt? Vagy valahogy máshogy kellene használnom itt?
-
taranis
addikt
Sziasztok! Új vagyok még kalibrálás területén. Van egy gyárilag kalibrált Dell P2715Q, ehhez vettem egy Colormunki Display-t. Csináltam profilt a saját szoftverével (D65 white, ADC és LUT-os luminance beállítás kikapcsolva, monitornál white led beállítva), majd DisplayCalc-al is, ott egy 2-3 órás alapos mérés volt, ajánlott beállításokhoz ezt a fórumot olvasgattam vissza, most nem írnám le mindet. A kontraszt kb. ugyanúgy módosult mindkét esetben, viszont a Colormunkis szoftver profiljában jelentkezik egy halvány zöldes cast. Többször is lefuttattam, ugyanaz az eredmény. A Displaycalc jónak tűnik, szinte ugyanazt hozza mint a gyári profil, leszámítva a kontrasztot. Szóval lehetséges az, hogy a Colormunki szoftvere ennyivel rosszabb? Mármint hogy szemmel látható a különbség.
Bocsi nem válasz akart lenni.
-
AtHoS
nagyúr
Értem...sok reményt nem fűzök hozzá, de mielőtt kukába vágom azért csak szétkapnám...
A linken pedig ez lett volna a lényeg, amit találtam tisztítással/szétszedéssel kapcsolatban:
"Cleaning the i1:
The i1 is a precision measurement device. To ensure proper functionality and a long life time it is required to store the i1 in a dust free and dry place.
If during the testing procedure you are requested to clean the white reference and the measurement head proceed as follows:
Unlock the measurement head by turning it clock wise and lift it carefully. Clean the inserted glass plate on both sides using compressed air. Cans with compressed air can be purchased in any store for photographic supply. DO NOT try to blow away dust with your breath! DO NOT try to clean the glass plate with a cloth! To clean the white reference use a soft cloth with water and very little soap or alcohol. Dry the white reference carefully also using a soft cloth. Once dry use compressed air to remove dust from the white reference.
DO NOT use any scratching or aggressive detergents to clean the white reference. Usage of such detergents may cause damage to the white reference and your i1 might not work properly afterwards."
Mondjuk a beállítandó monitor W-LED háttérvilágítású (a másik meg wide gamutos, bár ehhez kaptam korrekciós fájlt mikor vettem az eye-one LT-t), szóval a linkeden olvasható ismertető alapján teljesen fölösleges is volt szórakoznom vele
-
AtHoS
nagyúr
Köszi, U2410-hez van korrekciós fájlom, illetve Argyll-hoz DispCAL-on keresztül elérhető több korrekciós fájl is, de az első monitor amit kalibráltam volna az nem wide gamut-os.
Az U2410-re csak azért raktam az eye-one-t, mert a zöld szín kiugróan nagy eltérése - a piros~kék színekhez képest - miatt azt gondoltam valami nem kerek a monitorral (bár a megjelenített kép rajta nem erre utalt). De ugye az U2410-en is ugyanezt tapasztaltam. Korábban (....pár éve
) nem volt ilyen jelenség, szóval úgy néz ki, hogy az eye-one adta meg magát, vagy talán elkoszolódott az érzékelő rész (zárt papír dobozban volt tárolva zárt szekrényben, de attól még bármi megtörténhet, mert vagy 1,5 évig amúgy is kölcsön volt adva
)
Találtam leírást hogyan kell szétszedni és tisztítani [link] Ezt még megpróbálom majd, hátha....
-
mikrofon
veterán
Köszi a választ.
Azt hittem, hogy a CM Photo már "mindent" tartalmaz a fényképezőgép kalibráláshoz, tehát a fényképezéshez.
Az azért kemény, hogy egy színhelyes tábla még 100e hozzá hiszen így már 5-szörös árról beszélünk a CM Displayhez képest....
Nah jó ezen a CM Photo / Display változaton kicsit gondolkodok még... Bár így kevesebb lett a pro okom a CM Photo-hoz... -
mikrofon
veterán
Rendben. A vásárláshoz lenne még kérdésem.
Árulják ColorMunki Display-t photographer kitben 1,5x árért. Mit ad a felár?
Valamint van a ColorMunki photo kb 3x árért. A nyomtató kalibrálás most nem mozgat, de évek múlva lehet jól jön... Viszont ha jól van valami kamera kalibráció opciója. Ez mit takar? Kell ez?
Illetve hány évre vesz egy ilyet az ember? Hány évig használható? Kompatibilis terén hogyan fejlődik? -
Archttila
veterán
Igen köszi, bár most kicsit tanácstalan vagyok a lánc output range beállításaival kapcsolatban. Szeretném ha minél kevesebb konvertáláson menne át a dolog, íme:
setup 1,
CALMAN/HCFR: 16-235
Samsung TV HDMI Black Level (normal): 16-235
Windows Desktop (NVIDIA Control Panel): 0-255
MPC-HC: 16-235
madVR: 16-235Ezzel a beállítással fátyolos lesz a kép, mély feketének nyoma sincs a tévén.
setup 2,
Samsung TV HDMI Black Level (normal): 16-235
Windows Desktop (NVIDIA Control Panel): 0-255
MPC-HC: 16-235
madVR: 0-255Ezzel a beállítással jónak tűnik minden, viszont kérdés hányszor konvertálódik (feleslegesen) oda vissz a kép...
-
kuyarashi
őstag
Köszi. Milyen kalibrálóid vannak?
Ha mondjuk egy TV-t kalibrálok sikeresen, de a későbbiekben nem lesz számítógépre kötve (ahonnan betöltődhetne az előzőleg készített színprofil), akkor a TV-t feleslegesen profiloztam?
U.I.: Ezentúl odafigyelek, hogy ne szóljak hozzá duplán -ha lesz még lehetőségem változtatni.
-
kuyarashi
őstag
Igen, így már világos. Még mielőtt itt szóba került, olvastam a TFTCentral tesztjét a monitorról (U2713H), de az ott írtak alapján úgy értelmeztem, hogy a Dell által kiadott programmal csak az i1D3 használható. Ezek szerint viszont még ennél is szűkebb a keresztmetszet'; a monitor csak ezzel a hardver és szoftverkombinációval kalibrálható hardveresen.
Ennek kapcsán merült fel a kérdés, hogy mikor egy cég -amelyik kalibrálást vállal-, hogyan választja ki, hogy melyik monitort milyen -elsősorban- szoftverrel kalibrál be. Arra gondolok, hogy például, ha én elküldeném a fent említett monitoromat kalibrálásra, akkor mekkora eséllyel kalibrálnák azt helyesre? Ha mondjuk az OázisComputer "prémium" kalibrálását kérném, amit a Discus-al végeznek, akkor milyen eredmény jönne ki? Szólnának, hogy, ezt az X-Rite-al érdemes csinálni, vagy sem? (Az megint más kérdés, hogy az ő videokártyájukkal készült profil, mennyire volna releváns az én konfigommal.)A Black levels résszel kapcsolatban is igazad van. Anno olvastam is erről egy cikket magyar nyelven, csak már részlegesen elfelejtettem. Nem tudom mennyire támadható ez szakmailag, de ha nem, akkor ajánlom mindenkinek. Projektor.hu. (Kicsit lentebb találjátok a "BRIGHTNESS és CONTRAST" részt.) Persze a többi cikk is érdekes.
A régi Eye One és i1D3-at pedig részben azért kavartam össze, mert egyszer így fogalmaztál: "Amiről biztosan tudom, hogy nem kémiai... ...az X-Rite Colormunki Display, az Eye One Display Pro, meg a BasICColor Discus.". Tehát amelyik így néz ki, az csakis az újabb, "üvegprizmás" i1D3, azaz Pro változatot takarhatja és semmi mást, tehát ajánlható.
-
kuyarashi
őstag
Úgy látom még sokat kell tanulnom.
Szóval, a Dell által kiadott kalibrációs programot, a tervezők egy az egyben az X-Rite iProfiler szoftverből emelték át. Ugyanaz a felület, csak kevesebb a funkció (meg a fejlécben más programnév jelenik meg). Az iProfiler-el is bekalibráltam a monitoromat, de érdekes eredményt kaptam. Olyan, mint amikor egy monitornak a "Black levels" értékét jó sötétre állítjuk. (A monitorom menüjében erre egyébként nincs lehetőség.) A kontrasztarány pedig csak 295:1 lett. Csatolok egy képet az eredményről, annak ellenére, hogy a kalibráció végeztével nem sok visszajelzést kaptam a szoftvertől.
Az alábbi beállításokat használtam.
Visszatérve a Dell programjához:
Ezzel elég jó eredményt kaptam, de a fekete szint szerintem magas, ugyanakkor szemre is nagyon világos a feketém. Mondjuk eddig is az volt (alacsonyabb, 20% körüli fényerőn is világít a fekete). Talán az ATW-Polarizátor hiánya miatt is, de a TFTCentral tesztjében sokkal jobb volt a végkifejlet. (A 120 cd/m² értéket úgy 17% fényerőnél kapom meg.) Mutatom mi sült ki belőle.Egyébként az Eye One Display és az i1Dispay Pro teljesen ugyanazt az eszközt takarja (ill. i1D3, stb.)?
Plusz kérdésem még lesz vagy 100 db.... Teljesen alapvetőek is, csak nem merem feltenni. -
Archttila
veterán
Szerencsés helyzetben vagyok, mert eddig még mindig sikerült megtalálni az egyensúlyt a család, munka és a hobby között.
Nyilván ehhez kell egy jó feleség is
Így van egyetértek, szerintem ez egy nagyon jó eredmény, tekintve, hogy ez volt az első hosszabb kontaktom a programmal, és ahogy elnézem a külföldi méréseket (Darko) ők sem tudtak többet kicsikarni a csilliómilliós műszerekkel és a mégdrágább CALMAN-nal ebből a panelből.
Apróbb finomítások még hátra vannak, de összességében elmondható, hogy nagyon jól sikerült az első komolyabb kalibrálásom.
10.000 forint lesz
-
centrino
aktív tag
valóban meggyőző a 4k Eizo, de az sw320 után a maradék 2500€ ból inkább megveszem még azt a két objektívet, ami még kell, az több "hozzáadott értékkel" bír jelenleg a számomra
amúgy nagyon off: ma este esküvőn megvolt a szezon legnagyobb dumája: 70es papa jön oda hozzám, vállán egy már nagykorú "vállról indíthatós" kamerával és elkezdi: "én ma két óra alatt több képet csináltam, mint ti egy egész év alatt, ez a kamera MÁSODPERCENKÉNT 24 képet csinál, a tied mennyit? és különben is az enyémen 160 szoros ZÚÚÚM van"
hirtelen majdnem félrenyeltem, és csak gratulálni tudtam a felszereléséhez
-
-
Archttila
veterán
Nos az nem rajtam múlik
Szóval ha netán valakit érdekelne a későbbiekben az 1d vs 3d LUT tone curve convert dolog íme:
Q – What is the relationship between the “tone curve” on the “Calibration” tab and the “3D LUT” tab?
A – For a 3D LUT, it doesn’t matter what the 1D calibration tone curve is set to – the 3D LUT tone curve overrides it. That’s why for all the 3D LUT presets, 1D calibration is basically disabled (“As measured”).Szóval a végeredmény szempontjából pontosabb az 1D LUT bol létrehozott 3D LUT, legalábbis az én esetemben biztosan.
Az U2311H sima liba
remélem
-
Archttila
veterán
Igen valóban.
Mindenesetre kíváncsi vagyok Florian válaszára...Ezzel a monitor letudva, most jöhet a TV
Privátban felajánlottak egy kis segítséget (helybéli pH tag) így nem egyedül kell majd elmélyülnöm a HCFR rejtelmeibe.
Így utólag visszanézve az első és az utolsó measurement reportot azért van különbség!
de ami ennél is fontosabb, hogy (nem csak) szerintem sikerült kihoznom a maximumot ebből a kis 6bit+FRC-s megjelenítőből.
Ha miden igaz (és még igény van rá) akkor pár napon belűl kalibrálok egy (CCFL) Dell U2311H-t, nagyon kíváncsi leszek mit sikerül majd kihozni ebből az amúgy igen jól kalibrálható monitorból.
-
Archttila
veterán
Írtam korábban, hogy a 3D LUT meglepőn jól sikerült (már ami a szürke árnyalatokat illet) ellenben a színek kicsit pontatlanabbak mint az 1D LUT színei... viszont (a fejlesztő javaslatára) készítettem ebből az 1D LUT-bol egy 3D LUT-ot de nem tudom, hogy ez ilyenkor mennyire életképes megoldás, mivel az 1D-be a 2.2 gamma lett megcélozva, ám a 3D LUT-nak 1886-ot állítottam be valahogy így:
-
Archttila
veterán
Természetesen újrakalibráltam.
A whitepoint ΔE az ami "sokkal" gyengébb (0.49) és a szürke skála is elmarad a korábbi eredménytől, egyedül talán a színekben nincs kiugró eltérés.Viszont a madVR-hez készített 3D LUT szürke skálái sokkal szebbek mint a monitorhoz készített profil skálái, (tone curve Rec.1886 beállítással)!
viszont itt a színekben jelentkeznek kisebb kiugrások de semmi vészes, csak az 1D LUT szemmel láthatóan szebb/pontosabb színeket produkált.
Fontosnak tartom megemlíteni, hogy mindkét mérésnél (1D/3D LUT) 65x65x65 felbontást használtam, mivel a korábbi mérések eredményei is alátámasztották, hogy így jobb eredmény érhető el mint az AUTO settings-el.
ps.: gondolom a "még" szócskával az idővel elcsúszó gammára akartál utalni...
-
Archttila
veterán
Ami a Display & Instrument fülön van.. de időközben elvégeztem korrekciós beállítással is a kalibrációt és azt kell mondjam nem sokat segített,
rosszabb lett.
(LCD White LED IPS WLED AC LG Samsung <WLEDFamily_07Feb11.ccss>)
Ettől függetlenül elégedett vagyok a korábban linkelt eredménnyel, sőt ha jól látom a TFT Central-os srácoknál is jobbat produkált a DisplayCAL+I1Display Pro páros.Target profile: EV2450 #1 2017-08-27 13-21 120cdm² 0.3127x 0.329y 2.2 S XYZLUT+MTX
Profile whitepoint XYZ (normalized): 113.9 120.01 130.5 (94.91 100 108.75), CCT = 6509K
Measured luminance: 120 cd/m²
Measured whitepoint XYZ (normalized): 113.9 120.01 130.5 (94.91 100 108.75), CCT = 6509K
Assumed target whitepoint (XYZ): 6500K daylight (95.02 100 108.77)
Measured black luminance: 0.106 cd/m²
Contrast: 1131.7:1Készítettem 3D LUT-ot a madVR-hez, az is teljesen korrekt lett!
Köszi a segítséget.
-
Archttila
veterán
A Downloads-ba rakta, ám a háttérben valóban importálta a fájlokat:
20:15:57,994 Working directory:
20:15:57,998 C:\
20:15:57,999 Users\
20:15:58,000 Alucard\
20:15:58,001 Downloads\
20:15:58,002
20:15:58,003 Command line:
20:15:58,004 oeminst.exe
20:15:58,005 -v
20:15:58,005 i1d3
20:15:58,006
20:15:58,078 Loading file 'i1d3'..done
20:15:58,078 'i1d3' seems to be a .cab file
20:15:58,078 Attempting to extract '*.edr' from 'i1d3'
20:15:58,078 Found 8 .edr files out of 8 files in .cab
20:15:58,078 Translating 'CCFLFamily_07Feb11.edr' (43868 bytes)
20:15:58,078 Translating 'OLEDFamily_20Jul12.edr' (12456 bytes)
20:15:58,078 Translating 'PlasmaFamily_20Jul12.edr' (12456 bytes)
20:15:58,078 Translating 'ProjectorFamily_07Feb11.edr' (39068 bytes)
20:15:58,078 Translating 'RGBLEDFamily_07Feb11.edr' (30412 bytes)
20:15:58,078 Translating 'RG_Phosphor_Family_25Jul12.edr' (59880 bytes)
20:15:58,078 Translating 'WGCCFLFamily_07Feb11.edr' (30412 bytes)
20:15:58,078 Translating 'WLEDFamily_07Feb11.edr' (43868 bytes)
20:15:58,078 Loading file 'C:/Program Files
20:15:58,078 (x86)/DisplayCAL/Argyll_V1.9.2/ref/CRT.ccss'..done
20:15:58,078 Wrote 'C:/Users/Alucard/AppData/Roaming/ArgyllCMS/CCFLFamily_07Feb11.ccss' 51144
20:15:58,078 bytes
20:15:58,078 Wrote 'C:/Users/Alucard/AppData/Roaming/ArgyllCMS/OLEDFamily_20Jul12.ccss' 17493
20:15:58,078 Wrote 'C:/Users/Alucard/AppData/Roaming/ArgyllCMS/PlasmaFamily_20Jul12.ccss'
20:15:58,078 16963 bytes
20:15:58,078 Wrote 'C:/Users/Alucard/AppData/Roaming/ArgyllCMS/ProjectorFamily_07Feb11.ccss'
20:15:58,078 45484 bytes
20:15:58,078 Wrote 'C:/Users/Alucard/AppData/Roaming/ArgyllCMS/RGBLEDFamily_07Feb11.ccss'
20:15:58,078 35483 bytes
20:15:58,078 Wrote
20:15:58,078 'C:/Users/Alucard/AppData/Roaming/ArgyllCMS/RG_Phosphor_Family_25Jul12.ccss'
20:15:58,078 70835 bytes
20:15:58,078 Wrote 'C:/Users/Alucard/AppData/Roaming/ArgyllCMS/WGCCFLFamily_07Feb11.ccss'
20:15:58,078 35160 bytes
20:15:58,078 Wrote 'C:/Users/Alucard/AppData/Roaming/ArgyllCMS/WLEDFamily_07Feb11.ccss' 49922
20:15:58,078 Wrote 'C:/Users/Alucard/AppData/Roaming/ArgyllCMS/CRT.ccss' 14349 bytes
20:15:58,487 Colorimeter corrections and/or measurement modes have been successfully imported
20:15:58,487 from the following softwares:
20:15:58,487
20:15:58,487 i1 Profiler/ColorMunki DisplayDe most nekem még külön ki kell választanom a panel típusát a Correction legördülő menüben? (esetemben LCD White LED)
-
centrino
aktív tag
Leginkább a 10bit ami "megzavar". Pillanatnyi állás szerint csak Quadro, FirePro, Radeon Pro támogatja, de a már lassan érkező HDR monitorokhoz is követelmény, szóval lehet h lesz e téren is változás.
igazából nem tudom, hogy valóban szükségem van e adobergb-re 10-bitre, de időben akarok informálódni
kalibrálóból nagyon szimpatikus a beépített a cg2730-ban... kényelmes megoldás az összes többihez képest
helyben nyomtatás tudom oltári nagy szívás tud lenni, ha különösen jó minőséget szeretnél, de lehet elég egy nagyon profi és gyors nyomda is
Capture One ilyen szempontból fantasztikus program, szinte tökéletes skálázódás, dupla cpu-mag dupla sebesség, és amd vga-kkal megtáltosodik. Pl: D810, 12 kép export: CPU-jpeg: 45sec, GPU-jpeg: 19 sec, GPU-tiff: 6 sec (Ryzen 1800x, Dual R9Nano - nem saját gép)
És amikor mondjuk 1200 képet kell exportálni egyszerre három méretben, nagyon nem mindegy -
general
addikt
nagyon durva dologra jöttem rá. sejtettem valamit, hogy mióta a DisplayCal 3.3.3 van fent, azóta nem tudom bekalibrálni, megtaláltam a gépen a 3.3.2-es verziót, visszatettem azt és láss csodát, egyből zöld pipa minden..... kemény. :-)
attól függetlenül a kék szín katasztrófa, mert nem kevés, amit gondolná az ember, ha valóban "öregszik", hanem alapból annyira sok, hogy 50 egységről 4-re kell levenni.
Tufa sztem itthon simán el tudod adni értelmes árért!
-
Archttila
veterán
Vagy, ha mindenáron képeket szeretnél betenni, akkor csinálj belőle egy kicsinyített (480px oldalszélességű: ez a fórum szöveghasábjának mérete) nézőképet és az mutasson linkként a nagy képre! Beilleszted a kis képet, az egészet kijelölöd, majd linkesíted (a PH! képgaléria automatikusan elvégzi a feltöltött képeknél, így fog kinézni a kódja):
A képeket a PH! képfeltöltő segítségével tettem közzé pontosan abban formában, ahogyan azt UTÓLAG! javasoltad. Szóval még mindig nem értem mi a problémád. (mellesleg beszúrtam kódként is, hogy lásd)
-
Archttila
veterán
Látom már nem tudsz mibe belekötni.
Egyébként link...
[L:/dl/upc/2017-08/12/20850_a5ax2kv1lntjxzvc_calibration_curves.png][IMG:/dl/upc/2017-08/12/20850_a5ax2kv1lntjxzvc_calibration_curves.thumb.png][/IMG][/L]
Az eddigi segítséget megköszönöm, de a továbbiakban inkább a külföldi fórumokra hagyatkozom.
unsubscribe
-
general
addikt
ezt a kölcsönkért monitorról írtam.
azon még nem ismerem a "szokásos, nyerő" beállításokat.
nem, természetesen semmi egyebet nem szoktam kalibráláskor állítani. ha vannak parasztvakító feature-ök, azokat kilövöm, fényerőt beállítom, kontraszt alapból gyári beállításon és csak 3 színt állítom.
-
Archttila
veterán
-
Archttila
veterán
Semmi probléma, térjünk inkább a lényegre, szóval madVR: (3D LUT)
HDMI (PC) / WARM 1 itt az interaktív képernyőt csak az indításra használom így van?
Elvégeztem egy "gyors" kalibrálást de nem tetszik amit látok, mármint a lejátszott film az jobb mint volt sőt! most már van végre kék szín a filmek alatt mert eddig warm2 beállítás mellett nem nagyon volt. Viszont az a tone corve...
Size 365216 Bytes (356.66 KiB)
Preferred CMM 0x6172676C 'argl' ArgyllCMS
ICC version 2.2
Profile class Display device profile
Color model RGB
Profile connection space (PCS) XYZ
Created 2017-08-09 11:34:58
Platform Microsoft
Is embedded No
Can be used independently Yes
Device
Manufacturer 0x00000000
Model 0x00000000
Attributes Reflective
Glossy
Positive
Color
Default rendering intent Media-relative colorimetric
PCS illuminant XYZ 96.42 100.00 82.49 (xy 0.3457 0.3585, CCT 5000K)
Creator 0x6172676C 'argl' ArgyllCMS
Checksum 0xD1BDF033FDF5B5AED134B70968572CDA
Checksum OK Yes
Description (ASCII) madVR 2017-08-09 10-53 0.3127x 0.329y S XYZLUT
Copyright No copyright. Created with DisplayCAL 3.3.3.0 and
ArgyllCMS 1.9.2
Device model name (ASCII) madVR
Luminance 158.14 cd/m²
Media white point
Is illuminant Yes
Illuminant-relative XYZ 93.96 100.00 110.18 (xy 0.3089 0.3288)
Illuminant-relative CCT 6713K
ΔE 2000 to daylight locus 1.70
ΔE 2000 to blackbody locus 4.50
Media black point
Illuminant-relative XYZ 0.0244 0.0198 0.0671 (xy 0.2192 0.1781)
Colorants (PCS-relative)
Red XYZ 42.77 22.31 1.33 (xy 0.6440 0.3360)
Green XYZ 39.48 73.84 10.16 (xy 0.3198 0.5980)
Blue XYZ 14.41 4.12 71.32 (xy 0.1604 0.0458)
Video card gamma table
Bitdepth 16
Channels 3
Number of entries per channel 256
Channel 1 gamma at 50% input 1.00
Channel 1 minimum 0.0000%
Channel 1 maximum 100.00%
Channel 1 unique values 256 @ 8 Bit
Channel 1 is linear No
Channel 2 gamma at 50% input 1.00
Channel 2 minimum 0.0000%
Channel 2 maximum 100.00%
Channel 2 unique values 256 @ 8 Bit
Channel 2 is linear No
Channel 3 gamma at 50% input 1.00
Channel 3 minimum 0.0000%
Channel 3 maximum 100.00%
Channel 3 unique values 256 @ 8 Bit
Channel 3 is linear No
Device to PCS: Intent 0
Matrix 1.0000 0.0000 0.0000
0.0000 1.0000 0.0000
0.0000 0.0000 1.0000
Input Table
Channels 3
Number of entries per channel 2048
Color Look Up Table
Grid Steps 33
Entries 35937
Output Table
Channels 3
Number of entries per channel 2048
PCS to device: Intent 0
Matrix 1.0000 0.0000 0.0000
0.0000 1.0000 0.0000
0.0000 0.0000 1.0000
Input Table
Channels 3
Number of entries per channel 512
Color Look Up Table
Grid Steps 9
Entries 729
Output Table
Channels 3
Number of entries per channel 512
Red matrix column
Illuminant-relative XYZ 18.20 7.27 96.19 (xy 0.1496 0.0598)
PCS-relative XYZ 14.31 6.06 71.41 (xy 0.1559 0.0660)
Green matrix column
Illuminant-relative XYZ 40.72 21.06 1.96 (xy 0.6388 0.3304)
PCS-relative XYZ 43.61 22.25 1.39 (xy 0.6485 0.3309)
Blue matrix column
Illuminant-relative XYZ 35.05 71.67 12.06 (xy 0.2951 0.6034)
PCS-relative XYZ 38.51 71.69 9.71 (xy 0.3212 0.5978)
Red tone response curve
Number of entries 256
Transfer function sRGB
Minimum Y 0.0000
Maximum Y 100.00
Green tone response curve
Number of entries 256
Transfer function sRGB
Minimum Y 0.0000
Maximum Y 100.00
Blue tone response curve
Number of entries 256
Transfer function sRGB
Minimum Y 0.0000
Maximum Y 100.00
Characterization target [110110 Bytes]
Characterization device values [110110 Bytes]
Characterization measurement values [110110 Bytes]
Absolute to media relative transform Bradford
Matrix 0.8951 0.2664 -0.1614
-0.7502 1.7135 0.0367
0.0389 -0.0685 1.0296
Chromaticity (illuminant-relative)
Channel 1 (R) xy 0.6341 0.3363
Channel 2 (G) xy 0.2938 0.6030
Channel 3 (B) xy 0.1532 0.0442
Metadata
CMF_binary DisplayCAL
CMF_version 3.3.3.0
CMF_product DisplayCAL
License Public Domain
Quality high
OPENICC_automatic_generated 0
DATA_source calib
MEASUREMENT_device i1 displaypro, colormunki display
prefix CMF_
DATA_
MEASUREMENT_
OPENICC_
ACCURACY_
GAMUT_
ACCURACY_dE76_avg 0.241782
ACCURACY_dE76_max 0.988758
ACCURACY_dE76_rms 0.295236
GAMUT_volume 1.02428107551
GAMUT_coverage(dci-p3) 0.7051
GAMUT_coverage(srgb) 0.9587
GAMUT_coverage(adobe-rgb) 0.6672Mit rontottam el? Kíváncsian várom a véleményeket.
Sajnos most dolgoznom kell, pedig szívesen kísérletezgetnék még.
-
Archttila
veterán
Köszönöm mindkettőtöknek, most kicsit tisztult a kép!
Viszont mint írtam PC mode nélkül bukom a Chroma 4:4:4-et... ami filmeknél mindegy mivel ott a madVR upscale-eli (de szép magyaros)
játékoknál meg (elvileg) annyira nem szembetűnő a dolog.
Mi az oka (tecnikai háttere) annak, hogy PC módban (4:4:4) nem lehet custom colour értékeket megadni, illetve a white balance-t sem engedi mélyebben (10pt) piszkálni?szuszinho
Igen látom szépek is az eredmények, viszont nálam a HCFR egyelőre még a jövő zenéje
első ránézésre nem tűnt túl egyszerűnek a használata, persze lehet, hogy később egy kis ismerkedés után ez majd változik.
*Ropi*
Érdekes amit írsz, mert egy CALMAN tutorial-ban pont arról áradozik a csóka, hogy milyen gyorsan dolgozik (five minutes
) a szoftver. Persze mi most a DisplayCAL-rol beszélünk, ami simán lehet lassú/lassabb fene tudja, úgy is ki fogom majd próbálni. (as measured és Rec 1886 módban is)
VÁROM MÁR AZ X-RITE-ot!!
/ráizgultam a témára na.
-
Archttila
veterán
Egyébként ez a madVR 3D LUT szürkeskála dolog még mindig nem teljesen világos
Ha beállítottam AVS HD 709-el a fényerő kontrasztot, akkor DisplayCAL alatt a tone curve "as measured" legyen. Ellenben ha Rec. 1886-ra rakom a tone curve-ot akkor az felülbírálja a TV-n a fény/kontraszt beállítást amit utána eltárol a létrehozott fájlban?Az a problémám, hogy nincs egy normális szájbarágós magyar forrás az alapokhoz, és bár valamennyire megy az angol, úgy érzem, hogy ide pont a folyamatos, gördülékeny olvasás az amire szükség lenne...
-
Archttila
veterán
Ennyire hiánycikk lett?
Nos azt nem tudom, viszont én kikötöttem nekik (is), hogy csak és kizárólag fóliázott, bontatlan darabot küldjenek. Hozzáteszem az egyik olyan üzletről beszelünk, akivel még soha semmiféle problémám nem volt ellenben sok magyar webshoppal, akiktől időnként visszaküldött/cseredarabokat kapok annak ellenére, hogy odaírom gyárilag bontatlan terméket küldjenek.
Legutóbb egy méregdrága Noctua ventit rendeltem (Amazonról) aminek lekváros volt a doboza,a lapátokból itt-ott lepattanva egy darabka, tiszta por... egyszóval katasztrófa ilyen téren a helyzet! (és én csak egy vagyok a sok panaszos közül)
Mivel vidéki vagyok így marad a rendelés és a figyelemfelhívásbár kétségtelen, hogy sokszor ez is kevés...
Olyankor kb. 2 lehetőséged van: szervizmenüből (ha engedi a teve), vagy forrás oldalon.
A service menü az stimm, viszont a forrás oldal nem teljesen tiszta, gondolom itt a lejátszóra vagy az azt helyettesítő szoftverre gondolsz. Egyébként csak kíváncsiságból kérdeztem, mivel mint írtam csak a madVR miatt fontos a TV kalibrálása.
-
Archttila
veterán
Koszonom Ropi. Kozben irt az Oazis, h sajnos csak jovoheten erkezik meg az i1D pro.
Egyebken arra nagyon kivancsi lennek, h a tv HDMI PC modban (chroma 4:4:4) hogyan kalibralhato tokeletesre (mondjuk ha kifejezetten jatekra hasznalma valaki), mert ugye ebben a modban a TV elegge korlatozott. Lenyegeben az alapveto beallitasokon kivul csak a gammat es a feheregyensulyt lehet allitani es abbol is csak a 2 pt all rendelkezesre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- Gamerek, tartalomgyártók FIGYELEM! DELL Alienware LCD monitor
- HP Z24i G2 Monitor 24"/FHD/IPS/1920 1200/USB Type-C
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- DELL T40 EMC Szerver
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest