Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• centrino

aktív tag

válasz *Ropi* #3234 üzenetére

valóban meggyőző a 4k Eizo, de az sw320 után a maradék 2500€ ból inkább megveszem még azt a két objektívet, ami még kell, az több "hozzáadott értékkel" bír jelenleg a számomra :)

amúgy nagyon off: ma este esküvőn megvolt a szezon legnagyobb dumája: 70es papa jön oda hozzám, vállán egy már nagykorú "vállról indíthatós" kamerával és elkezdi: "én ma két óra alatt több képet csináltam, mint ti egy egész év alatt, ez a kamera MÁSODPERCENKÉNT 24 képet csinál, a tied mennyit? és különben is az enyémen 160 szoros ZÚÚÚM van" :D hirtelen majdnem félrenyeltem, és csak gratulálni tudtam a felszereléséhez :)

• centrino

aktív tag

Mivel olyan sok jó ötlet és tanács jött a "Milyen monitort vegyek?" topicban, ezért inkább beugrottam Bécsben egy Eizo/Nec/Wacom/Benq boltba és sikerült is dűlőre jutnom. Nagyon segítőkész, profi társaság, csak ajánlani tudom őket: cgshop.at
    Kipróbáltam: (boltban kiállítási darabok) Eizo Cg277, cg2730, cg318, Nec Pa272W, Benq sw320
    Majd egy órát beszélgettünk, próbálgattam, futtattunk egy kalibrálást stb...
    Hatalmas segítség volt, saját felhasználási szempontok alapján (és kiemelkedő ár/érték) sw320 lesz egy xrite i1 pro kalibrálóval. 32" és 4k nagyon meggyőző, de Eizo és Nec nagyon elborult áron adja...

• centrino

aktív tag

válasz *Ropi* #3208 üzenetére

Köszönöm az infókat, még érlelődik, formálódik a dolog, ősz folyamán szeretnék vásárolni, most még igazából elfáradni sincs időm, annyi a tennivaló. :)

• centrino

aktív tag

válasz *Ropi* #3206 üzenetére

Leginkább a 10bit ami "megzavar". Pillanatnyi állás szerint csak Quadro, FirePro, Radeon Pro támogatja, de a már lassan érkező HDR monitorokhoz is követelmény, szóval lehet h lesz e téren is változás.

igazából nem tudom, hogy valóban szükségem van e adobergb-re 10-bitre, de időben akarok informálódni

kalibrálóból nagyon szimpatikus a beépített a cg2730-ban... kényelmes megoldás az összes többihez képest :)

helyben nyomtatás tudom oltári nagy szívás tud lenni, ha különösen jó minőséget szeretnél, de lehet elég egy nagyon profi és gyors nyomda is

Capture One ilyen szempontból fantasztikus program, szinte tökéletes skálázódás, dupla cpu-mag dupla sebesség, és amd vga-kkal megtáltosodik. Pl: D810, 12 kép export: CPU-jpeg: 45sec, GPU-jpeg: 19 sec, GPU-tiff: 6 sec (Ryzen 1800x, Dual R9Nano - nem saját gép)
    És amikor mondjuk 1200 képet kell exportálni egyszerre három méretben, nagyon nem mindegy :)

• centrino

aktív tag

Kedves Szakértők, iránymutatásul fordulok hozzátok.

Mi kis, (kétfős) szárnyait bontogató fotóstúdió vagyunk, és ismerve fontosságát, keressük a megfelelő monitor+kalibráló párost. Jelenleg munkáink nagyrészét netre készítjük (srgb), de a monitort mondjuk 5 évre biztosan tervezzük, egyre inkább szeretnénk későbbiekben nyomtatást is, ha helyben saját nyomtatóval, ha kiszervezve profi nyomdának (portré képek, albumok, saját reklám anyagok). Használt programok: Capture One Pro (80%), Photoshop (10%), Lightroom (10%), 0% játék (szóval nem szempont a freesync ilyesmi)
    Windows rendszert használunk, de összes fontos program elérhető mac-re is, ez sem szempont, maximum nagy felbontás esetén a jobban működő skálázás.
    jelenleg 24mp fuji gépeket használunk

Utánaolvasást követően a "kutatómunka eredménye":

1. egyszerű, megbízható, viszonylag olcsó páros: (27" 1440p)
    Asus PB278QR és Colormunki Display
    kb 550€

2. nagy felbontás, (előforduló skálázási problémák miatt akár hackintosh) 27" 4k
    ASUS PB27UQ vagy LG 27UD88 és Colormunki Display
    kb 800€

3. nagy méret, nagy felbontás 32" 4k (kevesebb skálázási probléma, Win vagy OSX)
    Asus PA328Q, PA329Q vagy LG 32UD99, 32UD89 vagy Benq SW320 és Colormunki Display
    kb 1300€-1600€ (+600€ WX7100)

és itt már hozzájön egy 10bit képes videókártya is, használt programok miatt (capture one opencl-t szeret leginkább) mondjuk Radeon Pro WX7100
    kb 600€

4. profi 27" 1440p, beépített coloriméter, árnyékoló panel, 10bit, 5év garancia
    Eizo CG2730
    kb 1600€ (+600€ WX7100)

+1: CG2730 és WX7100 árából, már már "kijön" egy 27" 5k imac is, vagy ez az eizo-hoz hasonlítva "eretnek gondolat"?

Tudom nem egyszerű a kérdés, de ki mit és miért választana? (jelenleg a 4. opció felé hajlok leginkább, de egy kimaxolt imac még eltéríthetne...)

Köszönöm előre is az ötleteket, tanácsokat, egyéb lehetőségeket!!! :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés