- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alabástrom
senior tag
....
tárgytalan, megoldódott, én hibám volt... -
Alabástrom
senior tag
válasz
kuyarashi #4069 üzenetére
Igen, biztos, hogy máshogy látom a monitoron a képet nappal világosban, és este lámpafénynél.
(Első körön megpróbálok majd este is a nappalihoz hasonló erősségű és színhőmérsékletű fényt csinálni a szobában, jelenleg sötétebb és melegebb a fény. De ha van ennek valami ajánlott módja (ajánlott villanykörte, stb...), akkor eleve azon az úton indulok el. -
Alabástrom
senior tag
Bocs az offért, nem találok jobb topikot...
Besokalltam, hogy az este, lámpafénynél szerkesztett képeimet másnap, napfénynél visszanézve korrigálnom kell. A szoba, ahol szerkesztek, semmilyen téren sincs "tónussemlegesítve". Mik ennek a legegyszerűbb, legalapvetőbb lépései? Falat festeni egyelőre nem fogok, de van valami ajánlott villanykörtetipus, környezeti fényerő a monitor körül, stb?
Köszi előre is!
-
Alabástrom
senior tag
Tudnátok ajánlani olyan webböngészőt és képnézegetőt, ami adobeRGB-re kalibrált monitoron az sRGB képeket helyesen jeleníti meg?
Köszi! -
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom #3413 üzenetére
Valami nem OK... Csináltam két kalibrációt, egy a laptop monitorának, egy a külső monitornak. Ha mindkettő monitor be van kapcsolva (extension mód), akkor egymás mellett látni, hogy a külsőnek kissé sárgásabb, a laposénak kissé kékesebb a képe...
Mit rontok el?A Windows-ban a Color Management ablakban a két monitornál a megfelelő ICC profil szerepel.
-
Alabástrom
senior tag
Most volt időm foglalkozni vele...
Valószínűleg nem fog működni az, hogy lapost DisplayCal-lek, külső monitort a saját szoftverével kalibráljam, legalábbis a monitor leírása azt mondja, hogy kalibráció előtt minden egyéb kalibráló programot és ICC profilt le kell törölni...
Viszont írtad ezt a lakat dolgot DisplayCal-ban, nekem nincs ott lakat...
Ha legfelül jobb szélen a kis i-betűre kattintok, kijön a Profile Information.
Itt van bal alul egy LUT, ami ki van pipálva. Ez lenne az? Ha kipipálom, akkor külön LUT-ot csinál? -
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom #3409 üzenetére
Vagy lehet egyszerűbb lenne DisplayCal-lal kalibrálni a laptop monitorát, és utána installálni a külső monitor szoftverét és azzal "hardveresen" a külső monitort?
-
Alabástrom
senior tag
Mit jelent az, hogy külön LUT-ot jelöljek ki a két monitornak? A "Display & instrument” tabon a "Display" alatt ki tudom választani, hogy melyik monitort kalibrálja. Ez az?
Illetve a monitor menüjében két kalibráció közül lehet (kell) választani. Ennek volt értelme, amíg a monitor saját szoftverével kalibráltam. DisplayCal-os kalibráció esetén tök mindegy, mire állítom a monitor menüjét?
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Adott egy laptop, meg egy külső monitor, és mindkettőt szeretném kalibrálni. (Eddig ilyet nem csináltam, eddig csak a külső monitort kalibráltam, ráadásul azt is csak "hardveresen" a saját szoftverével, ami nagyon egyszerű volt... Úgyhogy mondhatjuk, hogy teljesen analfabéta vagyok a témához...
)
Mindkettő tud sRGB-t is, meg valamilyen szinten adobeRGB-t is, és bár az adobeRGB-t szökőévente használom, azért jó lenne mindkét monitorhoz mindkettőre profil, amit válthatok. Hogy lehet ilyet?
(i1 display pro, Dell u2713Hb, Dell XPS15)köszi előre is!
Laci -
Alabástrom
senior tag
Bocs az offért, nem találtam élő nyomtatós topicot, kalibrálásban meg ez a legjobb...
Tehát, van egy belépő fotónyomtatóm (Canon ip7250), amivel nemrég próbáltam először fotót nyomtatni, és meglepően jól teljesített. Persze a tökéletestől messze van, túlszaturált, és narancssárgába-barnába tolódik a képe, ami főleg bőrtónusnál durva. De ha ezt valamennyire javítani tudnám, egész használható lenne.
Van valami olcsójános módja a korrekciónak? Mondjuk kinyomtatni egy CMYK chart-ot, azt lefényképezni referenciatábla mellett és abból valami korrekciós táblát összehozni (Lr-ot használok)?Vagy itt a topiclakók között van valaki, akinek van nyomtatókalibrálója és lenne oly kedves és baráti árért csinálna nekem egy ICC profilt? (privátban egyezkedhetünk
)
Köszi előre is!
Szerk:
Ja, még annyi, hogy nem eredeti Canon patront használok (ugye-ugye az olcsójános...), hanem Hainberger-t, ami állítólag a gyárival azonos tintát tartalmaz...
A papír Canon Pro Platinum, az nem olyan durván drágább a 3rd party-tól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- szinte új HP E24m G4 full HD 1920x1080 IPS monitor- rejtett Webkamera - nagy hangszóró - USB-C
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- SAMSUNG (LS32CG552EUXEN) 32" 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- LG (45GS95QE-B) 45" 240HZ OLED QHD GAMER UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (L49CG954SUXEN) 240HZ 5K OLED GAMER SMART ! AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest