Új hozzászólás Aktív témák

• tlac

nagyúr

válasz hdsentinel #3808 üzenetére

köszönöm a részletes válaszokat

Amit látsz, ugyanis NEM a hibák száma. Ezért is a neve az attribútumnak Raw read error RATE (azaz hiba-arány) nem pedig error COUNT (azaz hiba számláló).

utólag már én is észrevettem, hogy a legrosszabb értékkel csak arányosan mozog

Éppen most vizsgáljuk, hogy más attribútumokkal együtt adhat-e okot aggodalomra, de jelenleg ez az érték nem jelent problémát.

ott is meg van adva egy küszöb, így azt gondolnám, ha már nagyon magas az error rate, akkor azért gond van

A rövid önteszt / részletes önteszt jellemzője, hogy a gyártó állítja össze

így már minden tiszta, azt hittem, hogy ez ti implementáltátok

Ez ugyanis nem a program sajátossága, ez egy standard hibaüzenet, ha a gyártói tesztprogrammal nézed, valószínű az is ugyanezt adja majd vissza.

pont ez volt az első gondolatom, meg fogom nézni a gyári programmal is
    ha az azt mondja, hogy rossz, akkor szerintem ezzel már nyugodtan vihetem garanciáztatni (a vinyó összesen ment 5 napot, így azért elég idegesítő lenne, ha bele kellene nyugodnom, hogy ez ilyen)

az olvasás teszt csak megmutatja a gyenge szektor helyét - és rávilágít, ha esetleg még további (jelenleg fel nem derített) hiba található.

lefuttattam, most már lett 4

A gyenge szektor javítására egyébként a Hard Disk Sentinel-ben a Lemez -> Felület teszt -> Lemez felületének újrainicializálása a legjobb megoldás

gondolom itt a "javítás" azt jelenti, hogy áthelyezi a szektort
    ettől kicsit tartok, hogy visszaküldöm a vinyót, aztán visszakapom így "javítva"

Új hozzászólás Aktív témák