- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ne zavarjon a hiánya, mert alig észlelhető ezen a szinten a változás. 144Hz tökéletesen jó látványt nyújt gyors mozgásmegjelenités közben a játékokban vagy filmnézés közben. Nekem a 100Hz képfrissités már megfelelő, és a PC-m ezt ki tudja szolgálni a legtöbb helyzetben.
600Hz inkább a számháború áldozata, mert az elektronika része talán képes lehet ezt a vezérlést teljesiteni (képkocka beszúrásokkal), de a kijelző panelek meghajtása 600Hz képfrissitésen szerintem nem megoldható. Esetleg ha ebben tévednék, akkor a változtatás jogát fenntartom...
-
Daelion
őstag
60 Hz monitorom van és nálam ez egy ilyen 'berögződés',hogy nem szeretem feleslegesen terhelni a hardvert még ha vinne is több FPS-t mert nekem nincs rá igényem.
Magasabb FPS=magasabb fogyasztás/terhelés=magasabb hőmérséklet ami lehet hosszú távon az élettartamnak is betesz valamennyire.
(#312) solfilo
Skyrim az örök kedvenc csak én szeretem agyon modolni 'grafikai modok,semmi őrültség' ami meg kb igényesebbé teszi mint a legtöbb új játék szinte.
De az korrekt,hogy a kis Vega mire képes.Freesyncem meg sajnos nincs egyenlőre.
-
Daelion
őstag
Bemész a Gaming részre/Global settings/Target framerate control és ott 60.
Egyértelműen ki kell kapcsolnom ha tesztelek valamit mert mindent limitel kb.
Nem kell játékonként buherálni és nekem jobban működik mint egy sima Vsync.Ezt meg kifelejtettem az előző kommentből.
2600 + RX 570-el ahol 60 FPS volt a cél.
Annyira nem nevezném ezt még túl kompromisszumosnak kivéve az AC Odyssey de az eleve szarul fut AMD-n. -
janos666
nagyúr
Van az AMD control panel-ben egy fps limiter (az nVidia-nál is, bár ott nincs kirakva a GUI-ba, csak külsős programmal piszkálható az állása), amit sohasem érdemes használni, mert az RTSS és hasonló CPU oldali limiterek általában jobbak több szempontból is, mint a GPU oldaliak (bár javítson ki valaki, ha most tévedek, és az nVidia-val ellentétben manapság CPU oldali az AMD driver-es limiter).
-
Daelion
őstag
Én se tuningolok semmit csak kijelzésnek használom ezeket a progikat mert szeretem látni mi mennyit terhel,stb.
Vega nálam is felejtős,56 egész jó de az árazás+fogyasztással nem tudok megbékélni.
Ezt az évet mindenképp 570-el fogom letudni azt majd meglátom milyen a Navi ha valaha is megjelenik.(#285) kolopele
MSI 2080-ak közt van pár masszív darab,nem lehet annyira vészes szerintem.
PH tesztbe alig mentek 70+ fok fölé bár most tél van ugye.Itt 73 fokot mértek a Trio X MSI-vel.
[link] -
Daelion
őstag
El az biztos,de ennyi talán még belefér.
Nálam is alulfeszelve megy a 570,az volt talán az egyetlen gondom vele eddig.
Istenért se akart rendesen boostolni,alapvetően 1050-1100 MHz-en ment 1244 helyett ami azért nem kis teljesítmény vesztéssel járt. '1050 ti szintet alig ütötte meg..'
2 gépbe is ki lett próbálva és ugyan ezt csinálta,580 viszont a másik gépbe csinálta ezt és nálam nem.
Most alulfeszelve stabilan megy 1244-en és a max hőmérséklet ~70-73 fok még huzamosabb játszás után is alap venti profillal ami nem hangos szerencsére.
Még jó,hogy kb overlay/MSI afterburner mániám van mert különben lehet nem vettem volna észre,hogy valami nem fasza..
-
kenwood
veterán
Komolyabb osszeget mertem volna tenni ra, hogy megirod,hogy nem elado,es nem esik le,miert irtam amit.
Le kene szoknom az ilyen fogalmazasrol,mert a tobbseg nem erti,engem meg felidegesit,ha korbe kell irni.Nem kanyarodtunk el egyebkent a tematol,mert 570rol is szol a cikk,es rengeteget arulnak 49 felett az apron. Ha altalanos ervenyu lenne,amit irtal (50k a garis 580),passzolna ide a bejegyzesed. igy pedig az en cafolatom passzol ide.
-
kenwood
veterán
Gratula,ha visszarakod az aprora pikk-pakk elmegy 60-65ert,javaslom, ne tekintsuk referencianak azt a bomba uzletet.
Szerintem vgat a magyar gamerek joval kevesebb,mint 10%-a tuningolja,illetve sokan pont azert adjak el,mert 1 ev alatt belraktak 15 orat,es csak porosodik a gepben.
En mar a celeron 300A--t is felhuztam 450-re,de a vgat sose piszkaltam,pedig a biosba egetett power limit miatt kb. semmit nem szamitana a biosmod nelkuli tuning.
persze en a 8 gigasrol beszelek.
-
Daelion
őstag
Ezt nem is vitatom,ha most vennék használtan karit garival akkor 580 lenne a befutó de 570-ről nem váltanék 580/1060 de még 590-re se ha csak nem kéne annyira a Vram.
2018 szeptember vége fele vettem 4 gigás 570-et 2+ év bolti garival 54-ért,akkor azért feljebb voltak a normálisabb 580-ak.
Xtreme 950GTX-ről váltottam erre az 570-re,na az a váltás már tényleg érezhető volt mindenhol.
-
kolopele
nagyúr
Ha arra gondolsz hogy majd egy olyan kártya ami 4K képes árban lemegy az alsó-közép kategória árára akkor azt kell mondjam ilyen nem lesz. Mennyiért kellene akkor adni egy jelenlegi alsó kategóriás kártyát, amikor így sem kerül többe 60 ezernél? A csúcsot meg kell fizetni, valahol ez így is van rendjén, bár a 2080 Ti 430 ezres induló árát én is pofátlanságnak tartottam, főleg ha azt nézem hogy mennyi hiba is volt (van) velük. Még jó hogy ez időben kiderült, másképp lehet az enyém is ott tengődne már egy szervizben...........
-
Daelion
őstag
Azért annyira nem de irogatnak/linkelnek néha elég 'érdekes' dolgokat.
PH statisztika engem is érdekelne,azok alapján amiket időnként itt lehet olvasni..
(#225) Dilikutya
Ezzel óvatosan,ha valamiben nem lesz az életbe egyetértés az a FPS és a képfrissítés mértéke.
Én is tökéletesen megvagyok most a 570-el FHDn és szerintem bőven elég lesz egész évre.
-
snake1977
őstag
Nem maradt ki az NV, az RX-ek mellett a 1070 volt a másik legnépszerűbb kriptobányász kártya tudtommal.
De a végén már a 1060-asokat is befogták, sőt jött is ki direkt miner edition ezekből.
Az hogy mennyire fognak hullani sok mindentől függ, főleg hogy mennyire kínozták meg a kártyákat, megfelelő hűtést kaptak e. Akinek volt esze az 75-80% terhelés felett nem bányászott, így ezen kártyák azért még menni fognak pár évig, viszont mivel boldog boldogtalan belevágott az iparba, így teljesen random hogy milyen használt kártyát fog ki az ember. -
envagyok
veterán
Mert a 2 ram slotosakat kidobálja mindenki, még ha jó is.
Jelenleg többet ér vasárban, mint amennyiért el lehet adni.
Én is kb 10 hibátlan 775 2 ramos lapot inkább leadtam vasnak, mint árulgassam, pedig nem volt bajuk.
A xeonok miatt van túlkínálat a procikból, ott is a szerver alaplapok rég a kukában, és nem azért, mert nem jók voltak. Aki még azon platformon van mind csak 4 ram slotos lapot használ, és 4 magos procit tesz be. Ezért a sok proci, kevés lap.
Én inkább az AM2 AMD-s lapokra mondanám, hogy pusztulnak rendesen, hála a túlmelegedő alaplapi chipeknek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest