- Mobil flották
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Yettel topik
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
snake1977
őstag
Kolopele, Snecy20: egyetértek, viszont minden használt kártyánál jelenleg teljes a bizonytalanság, hacsak nem, ismert előélettel vesszük, megbízható baráttól/ismerőstől. A garancia az egyetlen ami véd, már ameddig tart.
-
snake1977
őstag
Nem maradt ki az NV, az RX-ek mellett a 1070 volt a másik legnépszerűbb kriptobányász kártya tudtommal.
De a végén már a 1060-asokat is befogták, sőt jött is ki direkt miner edition ezekből.
Az hogy mennyire fognak hullani sok mindentől függ, főleg hogy mennyire kínozták meg a kártyákat, megfelelő hűtést kaptak e. Akinek volt esze az 75-80% terhelés felett nem bányászott, így ezen kártyák azért még menni fognak pár évig, viszont mivel boldog boldogtalan belevágott az iparba, így teljesen random hogy milyen használt kártyát fog ki az ember. -
snake1977
őstag
+1, de a középkategóriánál meg nem kerül annyival többe az NV hogy ne érje meg azt választani új kártya vétele esetén, a használt piacon viszont (ár/teljesitményben) egyértelmű az RX480/580 fölénye, lévén hogy N+1 bányász kártya került a piacra és letolta a bányász béka segge alá az RX árakat. Rengeteg garanciás RX volt/van a piacon, amiből a 480/580 vállalható szint full hd-ra.
-
snake1977
őstag
válasz
envagyok #125 üzenetére
Lap 34k, cpu 52k, a ramok voltak húzósabbak 36,5k 2x8gb G.Skill Aegis 3ghz CL16, nem volt ez olyan vészes.
Cserébe modern, és az azonos teljesitményű intelektől jóval olcsóbb.
Szerk.:
Ez komoly? DFI lapot procival 16gb rammal 50K-ért? Szerintem csak a lap érhet 50-et ha találok...Szerk2.: a Ryzen 3 ballépés volt lényegében, minimális többlet befektetéssel 1600X lehetett volna 24k vs 43k , de a cikkírónak nem volt rá szüksége.
-
snake1977
őstag
Az AMD lapokból is megvolt a high-end, a márka és a minőség erősen élettartam befolyásoló tényező, nem mindegy hogy kínai kondik vannak rajta vagy japán elkoval van szerelve, a vrm-nél sem mindegy milyen a minősége, hűtése, és ofc a táp a lelke a konfignak, és sokan azt hiszik mert valami chieftec vagy cooler master, akkor az már mindenképp jó és atomstabil lesz, pedig rengeteg táp van márkás név alatt hulladék belsővel szerelve. Nagyon sok amd-s lap járt nálam ami hibás volt, volt egy ami teszt közben ki is gyulladt.
Intelből jóval kevesebb döglött lappal találkoztam.
Egyébként is a témánál maradva, 100 szónak is egy a vége, arányaiban megéri a ryzen, még ha egy két év mulva procit is cserélsz, a többi alkatrész marad, kis buktával lehet fejleszteni komolyabb szintre is. -
snake1977
őstag
Ez azért óriási sarkítás lenne.
Nem fog olyan hamar kimúlni, a csúcskategos lapok szilárd elkoval vannak szerelve, elviekben 10x tovább bírják mint a hagyományos, de ha tuning alatt fut évekig, akkor ugyanúgy elhasználódik, csak nem olyan hamar mint a hagyományos elko. Viszont teljesitménybe hasonlítani sem érdemes sem egy 2nd gen core i-hez, és pláne nem egy ryzenhez.
-
snake1977
őstag
Az a 6-7 már 8 év, 2011-be jött ki.
Ha így gondolod, akkor hasonlitsd a skylake-hez, mielőtt nem szaladt meg az intel ára, egy i5 6500 28-ért simán megvehető volt, arányaiban többet esett az ára mint a ryzennek a megjelenése óta, és csak most árazódott fel hogy hiány van a termelésben.
-
snake1977
őstag
Tehát 13-23k lesz egy R5 1600X? Akkor ez lesz az új best buy ár/teljesitményben.
Amíg az inteles árak helyreállnak sok víz lefolyhat még a dunán, és kérdéses lesz akkor is hogy mekkorát fog esni a használtpiaci ár, a most drágán megvett használt prociktól mennyire igyekeznek szabadulni az emberek.gbors:Az alsó kategos procik árai zuhannak arányaiban a legnagyobbat, egy 20ezres i3 / ryzen3 elképzelhető hogy pár év mulva a felét fogja érni, ez nagyjából minden platformon így volt eddig is. De akkor egy kis befektetéssel tudsz majd upgradelni mert a középkategória is esni fog csak nem olyan mértékben mint az alsóbbak.
-
snake1977
őstag
Ezt valamilyen szinten cáfolom, kb. 1,5év alatt az átlag 32-35 ezres áráról zuhant meg 25-re a 2600K már nem lesz hova essen az ára. A ryzen 3-at kár idesorolni, ez olyan mintha a 775 E5300-at viszonyitod a Q9550-hez.
Egy ryzen 1600X ami most 43-ért újan beszerezhető az aprós üzérektől, akkorát nem fog zuhanni hogy ne érje meg megvenni, de ha 3év alatt le esik 30-ra az ára, miért lenne rossz vétel? Hiszen használtam 3 évig...eladom 30 pénzbe, teszek hozzá és megint veszek egy erősebbet. 1155-be esetleg tolsz egy 3770K-t, nyersz vele 15%-ot kb. és előtte el kell adni 2600K-t, aminek a piaca egyre jobban romlik le, hiszen addigra már 30 körül lehet kapni ryzen 1600X-et is.
Akárhonnan nézem aki nulláról épitkezik és nem túlzottan ár érzékeny, de időtálló platformot akar, az nem visszafelé tekintve vásárol, és ragad a múltban.
Tudom mibe kerülnek a QX-ek, átment a kezemen pár, de ettől még nem lesznek alkalmasak a mai játékok, szoftverek használatára, csúcs kategória túlárazva jött, és ehhez képest még egész jó ára van, bizonyos körökben. Mert ezt sem mindenki veszi meg, csak a specifikus közönsége, egy kicsit más kategória mint a kommersz vonal. -
snake1977
őstag
Jelenleg egy agyontuningolt i7 2600K sem megy annyit mint egy 1600X, nem értem a lényegét a mondandódnak, mindennek csökken az ára, akkor 3 év múlva a te meglátásod szerint megintcsak jobb vétel lesz egy ryzen mint egy i7 2600-as, hiszen még olcsóbb lesz mint most. Viszont addig is ha esik 10 ezret a ryzen első gen. ára, még mindig megéri megvenni most, mivel azalatt a 3 év alatt évi 3-4 ezer ft-os elhasználódási költség mellett, kapunk normális teljesitményt, és nem rugózok azon mikor döglik be a használt és tuning alatt lévő konfigom, a tuningról köztudott hogy az alkatrészek élettartamát csökkenti.
Az egyszálas teljesitményről meg, ma már mihez használ valami 1 szálat? DX11 alatt is már 4 szálon ment minden pár őskövület gamet leszámítva, de ha már 1 szál, akkor alkalmazások alatt megintcsak megveri az intelt a ryzen. A zen+ pedig javitott teljesitményt nyújt. Aztán tovább megyek, hova upgradelnek egy 2600k-t? Mert a B450 fogad Zen, Zen+ és Zen2-őt is, egy szimpla cpu cserével sokkal időtállóbb a konfig.
szerk.:
Daelion: 3év múlva maximum egy procit kell cserélned ha kevés lenne a mostani..és megint pár év nyugi van.
Gari nélkül már én sem veszek drága holmit, lehet használt bármi, csak legyen papíros garim rá, egy 1060-ast vettem, ezen még bő 1,5év gari van, majd ha ugy érzem váltani kell egy év múlva még mindig garisan előbb el is tudom adni. -
snake1977
őstag
Én is pár hete váltottam i5 6500-ről Ryzen 2600-ra, előtte 1,5 hétig jártam körbe a témát, milyen lapot érdemes, milyen procit, mert az első terv egy 1600X volt, de megérte a különbséget a 2600-as. Érezni a különbséget, és engem megnyugtat hogy 3évig ha bármilyen probléma adódik akkor nem az ablakon kihajított pénz lesz az alkatrész, hanem maximum egy kis macera és kapom a cserét.
Egyébként a garanciára jó példa az alzán vásárolt új RX570-esem, a gép nem indult újra vele, hideg inditáskor minden rendben volt, de ha a biosból kiléptem (save&exit) megállt minden, ugyanez a windows-ból egy újrainditásnál, másnap visszakaptam a vételárat. Ez egy használt terméknél az eladón múlik, ha ad bármiféle garit rá egyáltalán.Envagyok: a memórián kívül konkrét beszerzési árakat írtam, amennyiért itt hozzá lehet jutni az aprón.
Az hogy te olcsón felvásárolsz valamit, nem jelenti azt hogy más is hozzá tud jutni ilyen áron, a használt áraknál pedig az hardveraprós árakat vettem figyelembe, egy H61-el vagy B75-el meg nem lehet tuningolni. -
snake1977
őstag
Pontosan, normális deszkát kifogni normális áron nehéz, meg eleve minek sz@rakodni egy öreg platformmal, és tuningolgatni hogy hozzon egy olyan szintet ami ma épp csak megállja a helyét, de 1-2 év múlva majd vakarja az ember a fejét hogy mégsem elég, és akkor muszáj lesz váltania.
Az 1155 azoknak alternativa akik neteznek, videóznak, és nincsenek komoly igényeik a játékok terén sem. -
snake1977
őstag
Most nyilván a használt árakról beszélünk, de nézzük akkor a lehetőségeket, 2x8GB ddr4 3000mhz G.Skill Aegis-t az aprón ki lehet fogni 30-32-be garival (új ára 36,5k) itt már egy márkásabb ddr3-hoz képest nincs nagy difi max 10k, lapot újat lehet venni az aprós üzérektől pl. Msi B450M Mortart 3év garral 30-ért, egy jó tuningos 1155 lap mennyi most alsó hangon 20-22k? Ott tartunk hogy lap és memória kb. 20 rongy többletbe van mint egy 1155-ös, egy új 1600X az aprón 43k 3év garral, egy 2600K 25 rongy körül szerezhető be, itt is van 18k difi, tehát összesen 38-40k plusz befektetéssel van egy garanciális modern platform, ami még fejleszthető, és tuningolható mert a B450 mortar pl. az ajánlott tuningos lapok közt van. A használtra semmiféle garancia nincs.
De továbbmegyek, ha hajlandóak vagyunk +9 ezret beáldozni akkor kifutja egy 2600-as ryzen is ami egyszálon már jobb teljesitményre képes, több szálon pedig az alkalmazásokban, ás játékokban is elég komoly szintet tud hozni. A nulláról építkezve szerintem nem jó befektetés már az 1155-ös platform, persze kinek mi az igénye, mire kell, illetve mennyit szán rá, de úgy gondolom ha valaki hosszútávra tervez az nem fog egy elavuló félben lévő platformra pénzt kiadni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Renault, Dacia topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- EAFC 25
- Linux kezdőknek
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest