- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
nexplo
őstag
válasz
snake1977 #203 üzenetére
Tudom hogy bányásztak zöldikével is de közel sem volt annyira népszerű. És drága is volt, amikor olcsóbban lehetett kapni pl R9 -280X/290X/380X karikat. Erre értettem. Abban biztos lehetsz hogy nem a kártyákat óvták hanem a hasznot tartották elsődleges szempontnak a bányászok. Sajnos..
-
kolopele
nagyúr
válasz
snake1977 #203 üzenetére
Annak ellenére hogy sosem érdekelt ez a bányászós marhaság osztom a véleményedet. Akiknél szakszerűen mentek a kártyák mondjuk egy éven át ott valószínűleg a venti csere eljövetelével kell majd számolni, ellenben a gémerek által sokszor szénné húzott, állandó hőtágulásnak kitett kártyák teljesen beadhatják a kulcsot, a szerencse az lehet mindkét esetben ha gari időn belül történik.
-
nexplo
őstag
válasz
snake1977 #198 üzenetére
A bányászat is beleszólt a piacba keményen. Egy két év és dögivel fognak pusztulni a karik miatta, amik most jó áron találnak jobb esetben olyan gazdit aki legalább tudja mit vesz. Olcsó húsnak hígulni fog a leve... ebből az NV most kimaradt és talán ez az élettartamra is jó hatással lesz.
-
Daelion
őstag
válasz
snake1977 #123 üzenetére
Nálam ez 1600x-el,jobbra raktam az enyémet:
Ez a lap+proci+2x8 3200 Ram volt 2018 májusba 3 év 100% bolti garival 153k HuF proci hűtővel együtt.
Alapon van minden.
Ha csak azt a kijelentést nézem,hogy mennyire gyengébb az 1 szálas AMD-n hát az a 20 pont nem oszt nem szoroz ha egy optimalizálatlan nyamvadt játékról van szó ami csak 1 szálat használ.
Ezt tudom mert 7 évig játszottam egy ilyen csodával és végig jártam mindent,hogy jobban fusson de a végén feladtam.A régi xeonokat meg inkább ne keverjük ide,teszik a dolgukat persze de milyen fogyasztással ha OC-n vannak és alap órajelen meg nem annyira jó.
-
envagyok
veterán
válasz
snake1977 #123 üzenetére
Oké, de egy ryzen 5 2600 normális lappal, jó rammal kb 150k, amit meg én linkeltem 1366-ot, kihozható 50k-ból.
Meg is írtam előzőleg, hogy nekem már előrelépés lenne a ryzen5, csak normális lappal drága lenneDFI lap+i9 970+16GB ram 50K
Na ez helyett nem vennék rizsa3-ast lappal 16gb rammal mennyiért is? -
Gyuri27
félisten
válasz
snake1977 #92 üzenetére
Ha birják. Nincs itt sarkitás. Az alkatrészek öregszenek.
Nézd meg a procim. Mindig alulfeszelve ment. 1,35 vid helyett 1,3-n.
Volt rajta hőcsöves fx hűtő, cm tx3, most cm gemini 4.
Mégis a degradáció. Elször csak az órajelet kellett csökkenteni. Most meg + feszt adni neki.
Mutter gépében 2 ram is megdöglött. Sose volt tuningolva.
Ez ilyen. Ahogy öregszenek úgy közelednek a halál felé.
Főleg ha még össze is vannak barmolva rossz táp, 0 szellőzés, gyenge hűtő agyatlan túlfeszelés stb-stb.
Egy 955-965 a lapomba lenne 10-15k. Nem fogok érte annyit fizetni. Mert a harmádát ha éri.
Nem fogok használt fx fél konfigot 60-70k-ért.
Mert mert egy 1200-b450-8 giga 3000-s ram kombó 70-75k. Használtan ennyi sincs.
Szóval regélhet itt nekem mindenki, hogy nem megy tönkre és még platform szinten zsákutca.
Amikor a sok éves használt vackokra 10-20% kp-t kell rádobni inkább azt veszem.
Még ha teljesitményben olyan egetverően nem is jobb. -
envagyok
veterán
válasz
snake1977 #71 üzenetére
Az i7-2600k csúcsproci, azért tartja az árát. Van egy szint, ami alá nem megy. Az i7-990x extreme edition procim most adtam el 60k-ért, qx9770 socket 775 25-30 körül megy, pentium 4 extreme edition még ma is 5 számjegyű összeg.
De egy ryzen 3, amit pár év múlva mindenki cserélni akar, semmit se fog érni. Ez lapokra is igaz. Egy csúcskategóriás 775-ös lap is simán ér most is 20k-t, de egy 2 ram slotos g31 chipes ingyen sem kell senkinek.Meglepődnél mennyi program, és játék 1 szálas még
-
Daelion
őstag
válasz
snake1977 #67 üzenetére
Nálam egy használt vid kari mondta be az unalmast kb 1 év használat után 'pedig kíméltem is'.
Azóta nálam gari nélküli hardver nem játszik,inkább fizetek többet de legyen nyugi.
Van itt másik szobába egy régi 6/12-es Xeon rendszer mindenhonnan összeguberálva és igen simán elég még mai dolgokhoz is de egy teljes zsákutca és az áramot is zabálja pláne mivel OC-n megy a proci.
Nekem olyan már nem kéne 'nem is az enyém'.Meg eleve én nem cserélek rendszert gyakran,azt a 3 évet 'garit' simán ki is szoktam használni az meg nem érdekel hogy utána mennyit fog érni 'ha ezen problémáznék akkor hagynám a fenébe az egész PC-t'.
2600 még nagyon újdonság volt amikor ezt raktam össze ezért nálam a 1600x volt a biztosabb választás de ha ma raknám össze 2600 lenne.
-
envagyok
veterán
válasz
snake1977 #61 üzenetére
"de 1-2 év múlva majd vakarja az ember a fejét hogy mégsem elég, és akkor muszáj lesz váltania."
1-2 év múlva egy i7-2600k +lap kb párezer forinttal fog kevesebbet érni, míg egy 1. Genes ryzen 3 kb párezer ft lesz. Pl 1155-ös i3-asok sem érnek már semmit se.
De a ddr4 árak lefelé tartanak, az intel is most van a csúcson sztem 1-2 év múlva sokkal olcsóbb lesz+ 1-2 év múlva meglesz már a 3. Genes ryzen, ami állítólag intel színvonalú egyszálas teljesítményt fog nyújtani addigra már sokkal vállalhatóbb áron. Szóval amíg nem kell a + kakaó, inkább elszórakozok egy olyan rendszerrel, amin alig vesztek, mint bukjak az új és drága cuccokon 40-50k-t, és ugyanúgy érezzem a váltás kényszerét 1-2 év múlva. -
envagyok
veterán
válasz
snake1977 #59 üzenetére
Az a 40k kb duplája.
De pl az én ismerőseim árérzékenyek, 100k alatt akarnak komplett gamer gépet a gyereküknek, stb.
Ez ryzenből ddr4 el nem jön össze, akárhogy matekozol, de egy 2. Gen i5+8-16gb+ram+rx570 v gtx1050Ti 4gb kijön hasonló áron táppal házzal ssd-vel.
És ha hiszitek, ha nem, a témaindító cikkben közölt fps-ek ezzel a rendszerrel is kb ugyanott vannak. -
Daelion
őstag
válasz
snake1977 #59 üzenetére
Ezt én is így érzem.
Lehet itt felhozni akármennyi példát a használt piacra 'pláne a gari nélküli x+ éves dolgokra'.
Szerintem ezekkel legtöbben azért tisztában vannak,gondolom a cikk írója is de ha neki nem kell használt akkor az nem lesz alternatíva mint ahogy nekem se volt.
Gondoltam,hogy hagyom a fenébe a platform váltást és veszek egy használt i 7 4790-et meg +8 giga DDR3-at +új vid kari azt kész de ha már eleve költök egész sok pénzt akkor inkább legyen egy 3 év garis rendszer amit fejleszteni is lehet nem valami 'guberált' izé és igen nekem pl megérte az extra költséget ez és nyugodtabb is vagyok vele.
RX 570 az használt de 2+ év bolti garival szal úgy még belefért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bundle topik
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Linux kezdőknek
- Futás, futópályák
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Projektor topic
- Autós topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- További aktív témák...
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest