Új hozzászólás Aktív témák
-
dfdfdf
őstag
fél év alatt egy 160ks procira összegyűjtött a szegény pára most ez komolyan mondod mellette egy vadi új ati csoda ficereg a gépben legalábbis az aláírás szerint . Ha igaz : sok ember szeretne olyan szegyén lenni hogy cirka fél év alatt 300k-s gépet összetudjon spórolni....
-
elithun
őstag
válasz
Sirandrish #131 üzenetére
Tehát a legtöbb cég akkor problémamegoldás helyett inkább "menekül"?
(#129) dfdfdf: Azt ne feledjük,hogy azt a procit nem biztos,hogy csak úgy vette,hogy "most épp van annyi apróm", lehet,hogy sokáig gyűjtött rá. Persze a többségre ez nem igaz.
-
-
dfdfdf
őstag
-
Wolverine
félisten
válasz
BalaNce87 #123 üzenetére
A konzolok fix hardverére tökéletesen lehet optimalizálni egy játékot - mert mindegyik konzolon ugyanaz a szoftver fut ugyanazon a vason.
A PC-knél ez kizárt: eleve rengeteg oprendszer (három Windows, amiken vagy van SP vagy nincs) van, és rengeteg driver (nem mindenki használja a legfrissebbet, és eleve több gyártó van...) - ebből következőleg nincs mire optimalizálni, csak valami általánosan feltételezett minimumra. ha konzolos optimalizációt szeretnél, ahhoz egységesíteni kellene a komplett PC-platformot; és akkor kaptunk egy újabb konzolt, ami abban különbözik, hogy kintroller helyett billentyűzet meg egér a beviteli eszközök. -
elithun
őstag
válasz
Sirandrish #121 üzenetére
Kíváncsi lennék a velős igazságra azzal kapcsolatban,hogy miért nem csinálják meg normálisan a játékokat? Bár az én meglátásom szerint arról van szó,hogy senki nem játékot akar készíteni és azt megmutatni a világnak, hanem szimplán profitot csinálni, így van ez mindennel. Visszasírom a régi szép (vagy szépnek látszó) időket.
(#125) dfdfdf: Abban egyet értek veled,hogy nem tudom miért kell fikázni a konzolokat. Talán az irigység szól belőlük, talán nem.
-
dfdfdf
őstag
-
kelzsoca
félisten
válasz
BalaNce87 #120 üzenetére
miért nem képes ugyanúgy futattni egy játékot, mint boxon.
A pc-s konfigurációk végtelen variációi állnak szemben egy fix adott hardverkörnyezettel.
Ezért is van az hogy konzolra jól (kell) optimalizálják a játékot, pc-re meg úgy ahogy, max erősebb vas kell hozzá, és viszi
-
BalaNce87
addikt
válasz
Sirandrish #119 üzenetére
Hát azt már én se értem hogy egy xbox tudású gép, mint kb az enyém (de szerintem még jobb is a gépem), miért nem képes ugyanúgy futattni egy játékot, mint boxon. Lehet nehezebb gépre megoldani, de hát ezért fizetik őket hogy megcsinálják rendesen, persze most már az a divat hogy inkább ki sem adják pc-re. Zavaró hogy nem portolnak, de hát ez van nyilván elakarják érni, hogy a konzol legyen a fő platform és mindenki azt vegyen. Amúgy szeretem a konzolt nincs bajom vele csak amit a kiadók és microsoft csinál kicsit kiábrándító. Az meg már mondtam hogy konzolhoz egy jó tv is kell legalábbis a mai konzolkohoz, gondolom jobban kijön a részletesség meg a szépsége a grafikának hdtv-n mint sd-n. Anno playstationon kis szaros tv-n játszottunk, de akkor még ugye a grafika se volt a top, de nem is számított. Szóval én konzollal jobban szeretek tv-n játszani ez a megszokott nálam, persze akkoriban nem is gépeztem egyáltalán, akkor ps volt a menő
és szerettem is nagyon.
-
Sirandrish
legenda
válasz
Wolverine #117 üzenetére
Ezalatt azt értettem hogy a PC-sek közül nagyon sokan szinte minden játékot végigjátszanak vagy legalábbis kipróbálják (ha olvasgatod a topicokat akkor tudod miről beszélek)..csak ugye fizetni elfelejtenek érte...
BalaNce87 nem nekünk találták ki de mi sírunk hogy nem portolják át a gameket...
-
BalaNce87
addikt
válasz
Wolverine #117 üzenetére
Hát nemtudom ami engem alapvetően nem érdekel azt nem fogom leszedni, persze van aki minden szart leszed amit talál.
Akinek meg nincs kereste az meg nem fog játékot venni, ha már kapott egy gépet pl szüleitől vagy nagy nehezen összejött neki évek alatt egy átlag gépre való. Akkor álljon a gép azt nézze milyen szép? nem jó dolog a warez, de mégha csak azokat a játékot vennék meg meg amik érdekelnének azok is drágák, meg konzolra (xbox360, ps3) ott évek alatt is csak pár ezret csökken az ár. Nem nekünk lettek kitalálva ezek a játékok azaz áraik, meg a konzolok, lehet amerikába divat, mert ott annyi zsebpénzt kapnak mint egy konzol ára.
Mondjuk szerintem amcsiba is van warez ugyanúgy, a kis tizenévesek valszeg ugyanolyan hülyék mint az itthoniak, meg keresetük sincs ugye. Lényeg a lényeg azok vesznek játékot akiknek van keresetük, viszont addigra már nincs annyi idejük hogy játszanak, így kicsit ironikus ez a dolog, addig amíg nincs kereset addig van időd játszani és kipróbálni mindent, utána ez megváltozik. -
Wolverine
félisten
válasz
Sirandrish #116 üzenetére
És konzolra ki vesz meg mást, mint ami tetszik neki valamiért?
A probléma az, hogy sokan a PC-nél ezt sem teszik meg.
-
Zoo123
senior tag
Hát mivel az olvasóközönség nagyrészt a PC-s táborbol kerül ki, ezért van egy sejtésem hogy mi lesz a végeredmény!
Mégha egyesek szerint a PC haldoklik is, én maradok PC-s amíg lehet, kontrolerrel béna vagyok.Hajrá PC!
-
csoli31
aktív tag
Nekem egyik platformmal sincsen bajom. Eleinte konzolos voltam, és arról tértem át PC-re. Ebből fakadóan nálam már a PC a fő játékplatform. A PS one (a PS2 már nincsen meg) megvan, és működő képes. Játszottam is mostanában rajta.
-
dfdfdf
őstag
válasz
kelzsoca #108 üzenetére
azta segbbelökött istent
jó kis géped van csorog is ért a nyálam
Nekem most fostalicska gépem van de arra amire kell megfelel . Játszani rájöttem a konzol jobb, lehet azzal is célozni (egy egérrel sokkal gyorsabb vagyok a CS-s múlt érződik kevesbb HS. ) De jobban átjön a feeling nekem és sokaknak. Kíváncsi vagyok hány konzol fikázónak van csak eredeti játék a gépén szerintem egy kezemen megtudnám számolni de lehet sok is lenne a 1 kezem. Nekem pl csak eredeti játék van a gépemen most ("most" on van a hangsúly) . Nekem mezei kontakthibás 72es Sony CRT tévém van és ezen is jó PS+al játszani nem csúnya bár nem egy HDTV de elfogadható. Számomra luxus az LCD tv (Plazmát nem is ajánlok konzolhoz mert beégésnek még a mai modern TVknél is megvan az esélye!!!!)
-
kelzsoca
félisten
válasz
Sirandrish #104 üzenetére
Látod, pontosan így voltam vele én is, megépítettem a pc-t, és már csak egy erős vga hiányzott, de végül mégis PS3-at vettem, amit nem is bántam meg.
-
Sirandrish
legenda
válasz
hommeros #106 üzenetére
A Konzol egy nagyon jó dolog...berakod a lemezt és már játszol..nem kell hokizni az installal/beállitásokkal meg semmi...persze ettől még a PC is jó (főleg az FPS-ekbe meg a stratégiába) de ettől függetlenül szerintem, ha játék akkor konzol...
Persze ez pont egy olyan dolog hogy ha valaki inkább az FPS-ket részesíti előnyben akkor még ajánlani sem szabad neki a konzolt mert agybajt kap
-
hommeros
őstag
válasz
Sirandrish #104 üzenetére
Szerintem azért a legtöbb ember parázik a konzoltól. Én se PC mellé vettem kíváncsiságból először. Aztán ment is eladásra az Asztali PC.
Illetve láttam én már Joy-al egereseket megszégyenítő játékosokat.
-
Zsoccc
senior tag
válasz
WonderCSabo #102 üzenetére
Ajánlom a 11-es hozzászólásomat is, áttanulmányozásra.
-
CsiguszMaxim
senior tag
Az örök meddő vita
A PC az kérem életforma és szenvedély avagy a legózás modernkori változata kissé drágább elemekkel. Az érzés megfizethetetlen
Aki ezt nem érzi az ne vegye.
Viszont amennyi konzoldícsérő hsz van itt és a hasonló platfrom csépelő topikokban, közel 17 év only PC után kacérkodom a gondolattal, hogy megnyalom a sót.
Szóval fujj, rossz konzol nem jó az semmire. Drága is meg csúnya is és még sorolhatnám
-
BalaNce87
addikt
Pc annak luxus aki fél évente újat vesz bár annak mégse, mert van mire elbaszni azt az összelopott pénzt. Én vettem gépet 2 éve azóta egy játék se izzasztotta meg, nincs szükség többre, max ha iszonyat magas felbontáson akarsz játszani. Amúgy nem warez miatt, de kevesebb játék jelenik meg pc-re ami jó, meg összeségében 5-6000-el olcsóbb egy játék rá. És igen konzolhoz jó ha van egy hdtv, ha már konzol akkor azt tv előtt játsza az ember szívesen.
Más: Valahogy én nem vagyok híve ennek a cserélgetésnek, végigviszem a játékot gyorsba azt már dobom is fel apróra hogy vegyek egy másikat...és mivan ha még1szer végig szeretném tolni? igaz manapság ilyen játék nem nagyon van.
PS3-ra nincs egyedül törés, boxra nyomják ugyanúgy keményen, az hogy kevesebb arányban, mint gépre az igaz, de ott is van elég durván.
PS3-at meg azért nem tartok hogy évente egy játékot játszak rajta, mert 13-14ezer egy k..a játék... Sajnos egy ilyen országba nem kell problémázni azért mert nem veszi meg az ember az összes olyan játékot ami érdekelné, és éveket se szeretne várni hogy pár ezerrel olcsóbb legyen (ez most konzolra csak). Gondolom azért is vett konzolt egy bizonyos ember hogy játszon rajta és ne várjon hogy mikor lesz már pénzem egy db játékra.
PS3-ra most két játék érdekelne a GT5 és a GoW3, nah most vennék egy ps3 slimet, ami kb 60-70, majd hozzá ezt a két játékot, ami kb 25-26 ezer és hozzá még egy jó kis tv-t elég sok ez így, persze ezt is egyszer kell megvenni, de hát durvák ezek az árak... azaz luxus. Pc is az ha van annyid hogy kidobd rá folyton, ha nincs az is eláll és visz egy 2-3 évig a játékokat, ha már csak az én gépemet nézzük. Ez ugyebár annak köszönhető hogy a grafika 2 és fél éve egy helyben áll és nem nagyon fejlődik semerre így szükségtelen fejleszteni, legalábbis normális ember így tesz. Nekem pénzem se lenne állandóan fejlesztgetni meg hát rohadtul nem is érdekela konzol tényleg jó mert több évig garantálja a játszást probléma nélkül, de mint már mondtam erre régebbi pc-k is képesek jelenleg.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Sirandrish #92 üzenetére
Csak mindig azok sírnak, akik komoly vassal rendelkeznek.
(#93) BalaNce87
Hát ha a játékok árát nézzük akkor igen luxus dolog a konzol
Hát igen, mert bármilyen felháborító a játékot is pénzért kell(ene) megvásárolni.
pc-re alapvetően kevesebben vesznek játékot, így abba sok pénzt max a hardver fejelsztésével lehet ölni
Tehát akkor a pc is luxus, mert bár a játékot lehet lopni, de sajnos a hardvert nem, vagy ha mégis annak következménye lenne
-
BalaNce87
addikt
Hagyjad ez a zpepe ilyen bolond konzol bérenc.... tényleg jó dolog és tényleg olcsóbb, mint egy vga, de ilyennel szoktak jönni hogy fotel feeling, meg nem fogok görnyedni gép előtt, nemtudom én nem görnyedek. Ezek szerint ha ezek a bizonyos emberek nem akarnak görnyedni cserébe vesznek egy 150-200k-s tévét, akkor miről beszélünk hogy nem kell tv a konzolhoz? Mondjuk én ha már konzolt veszek azt tv-n játszanám nem monitoron, persze nem hdtv-n az sajnos luxus.
-
L4R$()n
tag
Nem akartam írni, de már csak eldurrant az agyam, ahogy olvastam végig a hozzászólásokat. Ennyire primitív balfaszok hogy lehettek? Egyáltalán nem értem, hogy min vitatkoztok, mindenkinek más jön be, van aki a pc-t részesíti előnybe, míg más a konzolt, ha x leírja hogy a pc a király akkor jön y és megpróbálja ráerőltetni x-re hogy márpedig a konzol a király!!!
mint az óvodában, komolyan mondom, vagy ennyire sok a kis balfasz itt??? Természetesen mindenki azt isteníti ami neki van, de minek kell vitázni??
Áhh, mennyetek a pics*ba .... -
BalaNce87
addikt
válasz
BalaNce87 #93 üzenetére
Hozzátenném hogy én játszok multiplayerekkel inkább azokkal tartósság szempontjából, mint pl TF2, Bad company 2 ezekkel konzolon elég szívás játszani. Anno ps-en játszottam medal of honor 2-őt osztott képernyőn persze akkor is fél óra volt míg egymásra fordultunk azt aki előbb lőtt az nyert
, persze imádtuk. Pár napja új codot toltam boxon havernál, tudtam mit mivel csinálok, de szívtam a célzással, tartsam a hátsó gombot, mert az a zoom majd forogjak az ellenre az analóggal, közbe lőjek a másik oldalon lévő hátsó gombbal
Megszoktam hamar, de multiba hát iszonyat béna lennék, és ugye itt a fő szempont a célzás az meg paddal elég lassú. Szóval én multit fps-ekkel szoktam tolni, ami pc-re való, mást meg jó paddal is pl Prince of Persia sorozat ami van géphez is. Persze én tv-n sose gépeznék fps-el pláne nem, mert ahhoz közel kell ülni viszonylag. -
BalaNce87
addikt
Hát ha a játékok árát nézzük akkor igen luxus dolog a konzol, pc-re alapvetően kevesebben vesznek játékot, így abba sok pénzt max a hardver fejelsztésével lehet ölni, de az is csak arra jó hogy víritsál hogy milyen jó géped van csak igazából szart nem érsz vele, örülsz egy hétig aztán kb levan szarva...
A 70ezres Vga meg elég nagy luxus persze van aki annyiért vesz de az töredék réteg, igaz minek vesz 70ezres vga-t valaki ha minőségi játék nem is jön pc-re és virít a játékról hogy egy konzol port, így nagy gépigénye nem lesz. Gépre nem érdemes fejleszteni kész, nekem van ez a gépem minden játék elfut rajta, de mint már mondtam kevés van ami jó és érdekes, ami meg érdekel simán elfut rajta.Más: A gép előtt görnyedés, hát ki mit szeret, ugye ha nem hdtv-n játszok konzollal hanem monitoron akkor ugyanúgy görnyedek... ebből kiindulva aki nem görnyedni akar gép előtt annak biztos hogy nem egy kis szaros tv-je vagy monitora van, azaz a többség aki konzolon játszik annak egy szép nagy tv-je is van hozzá valószínűleg.
-
Sirandrish
legenda
Miért van itt ilyen kevés konzolos?
[76.8%] PC...szomorúkelzsoca: mert 70 ezres vga-ra arra van pénz, de egy konzolra nincs
Azért a túlnyomó többségnek nem 70K-s VGA van a gépében.. -
kelzsoca
félisten
Magyarországon kevesen tehetik meg sajnos hogy konzolokkal játszanak és hogy játékokat vegyenek, ezért még jó darabig nem lesz elterjedtebb a konzol és főleg nem mondjuk a PS3 amin ha akarunk se tudunk "lopott" játékkal játszani.
Ez hülyeség, mi az hogy kevesen tehetik meg, mert 70 ezres vga-ra arra van pénz, de egy konzolra nincs, vagy hogyan gondoltad?
Mindjárt azt mondod hogy a konzol luxuscikkÁltalában a legtöbb konzolosnak még külön pc is van a birtokában.
Nézz körül mennyien játszanak PS3-al, ahhoz sem kell már nagy összeg, megveszed a gépet, hozzá 3-4 játékot, és folyamatosan tudod cserélgetni, ha esetleg meg gyűjtő lennél, nem premierkor kell beszerezni a játékokat, és akkor viszonylag alacsony áron be lehet újként, még olcsóbban 1x végigjátszottként szerezni.
-
FefeeX
veterán
"pont ugyan olyan jó konzolon játszani [csak meg kéne tanulni irányítani nem pedig fikázni úgy, hogy ki sem próbáltuk. Igaz "PC"-ek]) jobb mint PC-n."
én pl fikázni sosem fikáztam, és van boxom meg pc-m is, de egyszerűen nem méltó FPS-hez a konzol kontroller. 3 headshotot kapsz tőlem, míg becéloznál az analóggal...
Tény hogy sok játékkal egyszerűbb játszani kontrolleren (ezért van a PC-mhez is egy
), de azért általánosságban nem állítható.
-
Dr. Romano
veterán
Hajrá PC és Retró!!
-
Zpepe
tag
De jutott, de a cikkben nem ez van írva.
Illetve pontosítok: elhangzott más is"olvasóink többsége melyik platformot preferálja elsősorban, ha játékról van szó"
Nem akarok senkit se megbántani meg itt arcoskodni, csak javasoltam, illetve véleményt mondtam hogy szerintem ez butaság.
-
Zpepe
tag
De ha már ilyen bután lett feltéve a kérdés:
Én Ps3-on játszok leginkább, néha Xbox, régen inkább PC.
De hogy hol a legjobb játszani az egyértelműen: KONZOL és aki ennek ellenkezőjét állítja az vagy nem játszott még konzollal vagy kicsit félre hord az agya, vagy nem tudja megszokni a konzolon az FPS-eket.Egyértelmű hogy konzolon élvezetesebb a játék hisz erre lettek tervezve. Sokkal élvezetesebb leülni a haverral és együtt nyomni mint egyedül (kivéve az antiszociálisakat). Persze ez nem azt jelenti hogy egyedül nem jó, mert pl egy horrort vagy valami tök hangulatos játékot úgy jobb hogy egyedül van az ember, de ezt konzolon is megtehetjük.
A másik hogy a Startégiai játékokon és az FPS-en kívül (bár itt se nagyon értek egyet, mert pont ugyan olyan jó konzolon játszani [csak meg kéne tanulni irányítani nem pedig fikázni úgy, hogy ki sem próbáltuk. Igaz "PC"-ek]) jobb mint PC-n. Ott vannak a sport játékok (egyértelműen konzolon jobb) ott vannak az Autós játékok (megint csak egyértelmű(ne mondja senki hogy jobb pötyögtetni a nyilakat mint egy kart húzni amivel úgy fordul az autó ahogy mi szeretnénk, bár tudom ott a kormány, de most nem ez volt a kérdés) ott vannak az RPG-k (sokkal jobb) és ott vannak ez ügyességi játékok, amik megint csak sokkal mókásabbak, főleg ha többen nyomjuk.Szóval: Magyarországon kevesen tehetik meg sajnos hogy konzolokkal játszanak és hogy játékokat vegyenek, ezért még jó darabig nem lesz elterjedtebb a konzol és főleg nem mondjuk a PS3 amin ha akarunk se tudunk "lopott" játékkal játszani.
szvsz -
juliabrilke
veterán
PC és utána nálam a Wii a nyerő.
-
Zpepe
tag
Ennek a kérdésnek semmi értelme. Miért nem az a kérdés kinek milyen van, vagy hogy melyikkel játszik.
"Játék szempontjából melyik jobb?" ez nem egyenlő azzal hogy ki mivel játszik.Ezek a cikkek, meg Szavazások csak arra jók hogy elkezdje mindenki osztani a másikat. Minek kell ez?
Szedjük már össze magunkat... -
Wolverine
félisten
A magam részéről tudok nyilatkozni: szegény vagyok, mint a templom egere, így egyetlen PC-m van, ami immár 5,5 éves. Mivel MMO-kkal játszom, nekem ez tökéletesen meg is felel platformnak. (viszont a Brütal Legend óta szívom a fogam, hogy egyszer be kell szereznem valamilyen konzolt; és aktívabb hírező koromban - ami nem mostanában volt - bármilyen platformra jövő játékról írtam, nem befolyásolt, hogy mim van és mim nincs)
-
elithun
őstag
-
jookomak
őstag
Amióta megvan a ps3-am, én is inkább azon tolom a játékokat. Eljutottam oda, hogy egész jó pc-m van, és pillanatnyilag egy deka játék nincs rá installálva.
-
FefeeX
veterán
"max. grafon HD-tévével"
PS3 is 99%ban csak 720p... Szóval az a max graf is olyan amilyen... Ettől független nálam is konzolCsak nekem X36
bviktor93: annyi kiegészítést hozzáteszek, hogy én PC-vel is a tévén játszottam, fotelből, néha WoW-ot is...
Nem volt olcsó ugyan, vetekszik a Box Arcade árával a Dinovo Laserem, de bőven megérte
A Cordless Rumblepaddal együtt, amit a Box kontroller előtt nagyon szerettem. Amúgy sem rossz, de a Box jobban bejön
-
iBlast
aktív tag
méghogy haldoklik a pc...
-
bviktor93
tag
Xbox 360.
Mióta megvan a konzolom úgy vagyok vele, hogy PC játékra nem való. Én is meguntam a folytonos hardverfrissítéseket, a PC hülyeségeit. És nekem sokkal jobb kontrollerrel játszani (akár FPS-t is) a fotelben a TV előtt, mint bill. + egér kombóval görnyedni a monitor előtt. Szerintem az egyedüli életképes dolog PC-n a WoW-féle MMO-k, és pár jobbféle stratégia, meg még talán a Sims.
-
Cyberpunk
félisten
Ja a családnak nem egyszerű lenyomni a torkán a hardver vásárlást
Nálunk szokót is belőle némi probléma akadni.
Ezek itthon mintha hardverradarral lenének felszerelkezve valahogy mindig kiszimatolják aztán jön a "már megint mit vettél" dumaPedig egyáltalán nem értenek hozzá
-
Akos96
senior tag
Konzolos irányítás látom sokaknak nem tetszik. Szokni kell. Ez embertől függ, telhet akár fél órába de akár pár napba is, de megszokod.
És ágyból játszani max. grafon HD-tévével, az az igazi. Szóval PS3.
-
FefeeX
veterán
"ha van gamepad is kb ugyanolyan mintha konzolon játszanák , nekem még jobban be is jön a játék élménye"
én is ezt hittem, míg nem vettem konzolt."nem csak játékra jó mint a konzol"
ezzel is teljes mértékben egyetértek. Kibővíteném azzal, hogy anyáméknak sokkal nehezebb lett volna anno beadni, hogy csak játékra veszek 60-70ezerért gépet (ami másra nem jó, erős túlzással persze); mára ebből nincs problémám, önálló lakás, kereset, még ha meg is tudják, mi az a cucc, az árát tuti nem mondom meg nekikAzért adott esetben egy processzort, VGA-t könnyebb megmagyarázni, miért is van rá szükség
-
Terkk
tag
Egyértelmű hogy PC [78%
].. Mivel sok előnye van nem csak játékra jó mint a konzol, az igaz hogy állandóan fejleszteni kell fél évente pl videokártyát hogy vigye az új játékokat amik megjelennek de picivel jobb grafikát is kapunk PC-n, és ha van gamepad is kb ugyanolyan mintha konzolon játszanák , nekem még jobban be is jön a játék élménye
-
Egyértelműen Xbox 360. Nincsenek driver gondok/DRM gondok/beállítás gondok. Sokat játszottam pl. a GTA IV vagy a DiRT 2 beállításaival, hogy végre ne akadozzanak és tűrhető FPS-t tudjanak produkálni. Én úgy vagyok vele, hogy inkább veszek egyszer egy konzolt, mint minden évben fejlesztgetni a PC-met, hogy elvigye a legújabb játékokat is. Ki bírja ezt anyagilag? Arról nem is beszélve, hogy milyen minőségű konzolportok készülnek PC-re...
-
FefeeX
veterán
nyilván monitor nélkül, mert a konzolhoz se kapsz ingyen plazmát, de mivel ugye ugyanúgy mindegyikhez bármilyen kijelzőt használhatsz, itt ne számoljunk különbséggel (mert ugye itt egyesek hajlamosak a PCvel szemben a plazma tv árát emlegetni; holott nekem korábban volt plazmám és játszottam rajt, mint hogy xboxot vettem volna...)
hommeros: ezt melyik konzol mellé adják? Csak mert az enyim super elite volt, de sajna ilyen hölgy nem járt mellé
BTW nem a gyengébb grafikával, inkább a pontatlan irányítással kell megbékélni az FPS-ek esetében, ami egy relatíve komoly UT-s múlt után elég szomorkás a box esetében...
AXisBOLD: ha azt kérdezték volna, hogy min böngészek gyakrabban, én is a PC-t jelölöm be. Vagy ha azt hogy melyik fut többet egy héten. De nem ezt kérdezték
Pedig játszom még FB-on is
- = Zk = -: szervusz koma, rég nem láttalak. Csak annyit akarok itt, hogy azt azért tedd hozzá, hogy a hányadék 3d platform játékokkal PC-n is ugyanolyan sz@r játszani mint konzolon. Nem véletlen, hogy a Sonic-kal meg a Mario-val együtt relatíve hasalt mind. Ez nem a konzolnak, hanem a 3D újításnak köszönhető, és nem véletlen, hogy az új Sonic már újra a 2D-s univerzumban éled újjá... Ha már PS2, próbálj rajt egy NBA 2k10et, egy Grand Turismo 3-mat vagy egy Tekken5öt... Szomszédnál mikor hazamegyek vidékre, még mindig ezekkel ökörködünk, szerintem ezek megunhatatlanok.
-
Zsoccc
senior tag
Ez egy bonyolult dolog, nyilván valamilyen szinten az is befolyásol, ettől függetlenül személy szerint azt hiszem mindig törekedtem az objektivitásra és egyik platformot sem helyeztem a másik elé (na jó egyet igen, de a DC már az örök konzolos mezőkre távozott, szóval az nem számít
). A Gamepod közössége még mindig egy nagyon erősen formálódó közösség, aminek jókora része eleve adott, mi azon vagyunk, hogy minél szélesebb kört tudjunk "kiszolgálni", de közben nem kívánjuk azokat sem cserben hagyni akik a kezdetektől fogva vannak itt. Sok változás lesz még az elkövetkezendő időszakban, és csak remélni tudom, hogy a legtöbben megtalálják majd a számításukat, ettől függetlenül azt is tudom, hogy nem lehet mindenkinek megfelelni, ez hogy őszinte legyek nem is cél.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
- = Zk = - #53 üzenetére
benne még sosem csalódtam
-
Sirandrish
legenda
Hajrá WIIII
Tuti nyer , ha nem akkor hackelek -
fatal`
titán
Egyértelműen PC.
-
- = Zk = -
félisten
A konzol nálam ott halt meg, mikor anyám vett öcsémnek ps2t. Én teszteltem.
Hát egy raymannal nemtudtam játszani. 3másodpercet max. Ez van sajna.
Marad a WASD -
AXisBOLD
addikt
PC-t jelöltem, de ha a PS3-hoz lenne egy normális egér+módosított dualshock páros, és a böngészést is jobban kitalálták volna, akkor lehet az lenne a befutó(nálam), de így esélytelen.
FPS-re jó lesz a Move
-
Mantin
aktív tag
látom a pc-s warez alázza a többi platformot
én is PC-s vok... -
FefeeX
veterán
válasz
Ateszzero #25 üzenetére
"A konzolok legalább 80%-a ki van flashelve."
statisztikát linkelj kérlek, mert ekkora baromságot is rég olvastam. Ez még az X360ra és a PS2-re sem igaz csak önmagukkal összehasonlításban"Marad a 20% tisztességes ember aki megveszi a játékot"
Ezt meg kikérem magamnak. Az enyémet alapból flashelten vettem meg, kipróbáltam 20 játékot, kb 5-10 percekre, és azokból megvettem 4-et, amik tényleg jók voltak és lekötöttek...PC-n ráadásul flashelni sem kell. A Te analógiáddal gondolkozva, mivel minden PC alkalmas a másolt játékok futtatására, mindenki csak másolt játékot futtat rajt, ergo PC játékot nem is adnak el.
"ugyanannyi pénzből elég jó kis gamer pc-t lehet összerakni"
na ne röhögtess... A PC-m kb 2-3szor annyiba kerül, mint a konzolom (pedig a boxom is 75ezer volt); aztán gyakorlatilag minden megy legalább úgy a konzolomon mint a gépemen. Aki meg olcsóbb gépet akar összerakni (persze, lehet használtan 5ezerért okádék gépházat meg ratyitápot venni), az meg előbb utóbb pórul jár valamivel.Rakj már össze nekem 40ezerből egy jó kis PC-t (ugyanis ennyi a box arcade ára)! De kérlek valami jót, amin nem minimumra kell állítani a grafikai szintet, hogy elfusson a tetris!
-
hommeros
őstag
Gondoltam, hogy ilyesmiről van szó, azért is adtam szubjektív véleményt, erősen utalva rá.
MatyeeAM2: te aztán jólmegaszontad.
Fura mód én az FPS-el is elég jól elboldogulok konzolon. Csak ki kell békülni a picit gyengébb grafikával. Cserébe ad a Microsoft sok jó dolgot a konzol mellé...
-
FefeeX
veterán
Én sem terveztem... Aztán mégis lett egy Elite Boxom
Hiába, a verekedős játék nálam nagy úr... Annyira Mortal elvonásom volt (amit a félresikerült emulátorok se tudtak kielégíteni), hogy vettem boxot. Aztán már ezen játszom SF4-et és NBA-t is (mondjuk nekem valamiért a Live jobban bejön mint a 2k10). Bár pc szervizes is voltam, és szeretem a PC-m, mégis áttértem a konzolra, ha játékról van szó. A fő ok pedig az egyszerűség, nem kell adott esetben 10-20 perceket szívni beállításokkal, órákat driverekkel, vagy azzal, hogy kiguglizd, mi a jó fenéért nem úgy megy nálad a program ahogy kellene... Beteszem a lemezt aztán játszom... (A pc-met amúgy megzavarta olykor, mikor a TV ki volt kapcsolva, és mégis rajt lógott a VGA-n, mint másodlagos kijelző, a le-fel kapcsolgatás meg macerás...)
Ennek ellenére vannak számomra is PC only játékok; RTS, körökre osztott (most kezdtem újra a Disciples2-t
), FPS; de jelenlegi álláspontomon, miután a WoW-ot is abbahagytam, jellemzően inkább bunyót és sportot játszom (főleg, hogy azoknak elég adott esetben 20 perc szabadidő is); ja meg Forzát!!!
-
Jon Mathias
senior tag
Pc Xbox360. Pc-n fps tps. 360on autos és ami nem jelent meg pc-n.
-
kNG
senior tag
PC, mert ez van itthon
Gondolkodtam egy x360 megvételén, de mivel abból is jön ki majd feltehetően egy újabb fajta, így inkább a budget gamer gépemet fejlesztgettem, amúgy is ezen filmezek, erre van rákötve a hifi, ehhez hozzá vagyok szokva...fura, de a fő döntő tényező a bill.+egér kombináció megszokása volt a döntéshozatalnál
-
LackoMester
addikt
Az aláírásomból azthiszem ki is derül a dolog.
Nemkérdés, a PC, bár van boxom is, Forza esetelg Fifa a haverokkal, és itt ki is merült a konzol fogalma számomra, persze az sszony nyomatja a Naruto-t 1000-rel.
-
dfdfdf
őstag
Nah ezt én így nem tudtam megfogalmazni totál ezt gondolom!
Anno még nagy "gamer" voltam megvettem az új q6600ot és a 8800GTSet amikor megjelentek és mit értem el vele? semmit mert hiába max graf meg minden de nem kötöttek le a játékok (sajnos warez) mert sok volt meg pénzem se maradt utána :S .
Kevés pénz és eredeti játék rákényszerít azt vedd meg amivel játszani akarsz szétnézel nagyon mi kellene neked. Így választasz nem úgy hogy torrentről leszedsz mindent.és nem játszol vele. Nekem a csúcs gép megölte a PCs játékszeretetemet. Új gépen is csak dota és cs1.6 ment (ezek totál eredetiek mert megérdemli a valve és a blizzard is hogy megvegyem hiszen annyi "örömöt szereztek nekem ezek az alkotásik")
Most PS3 asom van és 3 játékkal és megvagyok velük nagyon meg kell gondolnom mit veszek de szétnézek mi kell nekem és azt próbálom megvenni. A lényeg hogy lekössön a játék és élvezd! Nekem ezt a PS3 megadja minek nekem DX11 amikor ufo2 az egyik kedvenc játékom? Minek nekem i7 amikor a winamp és a war3 egyszerre jelenti a legnagyobb megterhelést a gépemnek? Egyszerűen olcsóbb nekem a PS3 eredeti játékokkal is mint a PC amihez vagy egyszerre nagy ráfordítás kell vagy sok apró de gyakran ...
Nincs most olyan jajj a textúrát ha maxra állítom akad a játék... Elő a lemezt be a gépbe és játszomNekem ez elég bőven. Én így vélekedek már. Sok pénzt elköltöttem a gépekre míg erre rájöttem....
-
kelzsoca
félisten
válasz
Cyberpunk #31 üzenetére
Plusz még a személyes véleményem FPS-t nem jó konzolon játszani. A kontrolleres irányítástól a falra tudnák mászni
Megértem, megtanulható és megszokható azért az irányítás, de egy egér+bill párost sosem fog helyettesíteni.
Bár ettől függetlenül már pc-n nem játszom
~10 év pc után vettem konzolt, de még fél év után sem tudtam igazán megszokni a joy-t, bár már egész tűrhetően mennek az FPS játékok a PS3-on
-
Cyberpunk
félisten
Hát én azon egyáltalán nem csodálkozok hogy az MW2 nem volt annyira nagy siker PC-n a multi az ki lett nyírva egy az egyben. És sokan ezt nem nyelték le. Bár én megvettem mert kellett, de nem igazán érte meg.
Ellenben a BC2 az sokkal nagyobb siker vajon miértPlusz még a személyes véleményem FPS-t nem jó konzolon játszani. A kontrolleres irányítástól a falra tudnák mászni
-
Még jó hogy PC, de nem hibáztatom a konzolosokat sem, hisz mindenkinek van valami hibája.
Na meg ez a mai, kanapéból felnővő generáció.. hajh... -
RootRulez
félisten
Alátámasztom! Azért PC, mert nincs más.
-
kovsol
titán
válasz
Ateszzero #25 üzenetére
ps3-ra nincs warez mégis fogy ezt mivel magyarázód? wii -re van-e azt nem tudom, de xbox360-hoz használtan vagy kűlföldről rendelve jó áron kapsz eredeti játékot, és lehet cserélgetni is... befektetsz egy bizonyos pénzösszeget az elején mondjuk 5-6 játékba és utána már minimális ráfordításból tudod cserélgetni a játékokat, ha esetleg egy annyira bejön, hogy megtartod kijátszás után akkor az meg pláne megérte... én ezt az elvet vallom, hogy inkább legyen kevés játékom egyszerre, de azok lekössenek mint orrba-szájba warezol az ember mindent le amivel lehet játszani aztán lehet soha nem is játszod végig, mert nem is érdekel igazából a játék
és ha azt nézzük veszel egy konzolt, hozzá egy tv-t rosszabb esetben egy nagyobb monitort(most jönnek majd hogy az szar... de PC hez jó a monitor akkor egy konzolhoz miért nem?), hozzá játékokat, és te ezzel évekig letudtad kb a pénz költést, nem az van, hogy na franc megint új VGA kari 40e ért mert ott a full hd monitorod és nem megy rajt fél év múlva a játék nativ felbontásban, meg ilyesmi
-
Cyberpunk
félisten
Egyértelműen PC
-
kelzsoca
félisten
válasz
Ateszzero #25 üzenetére
Először is itt az xbox360-ról van szó, ne általánosítsunk konzolokra
A wareznak egy konzol esetében következményei vannak/lesznek, mindenki utána tud nézni hogy ezek mik is valójában.
Egy konzol árából egy közép/felsőkategóriás vga vehető meg, és nem több, persze ma már minden fostalicska gépet gamer gépnek neveznek, illetve az sem mind1 milyen minőségben fut az adott játék
A Crysis 2 sem véletlenül lesz multi platform játék, a kiadó szeretne már pénz is látni a játékból.
Az ilyen játékok eladásiból csak pár % amit a pc-s piac kitesz, a többit konzolra veszik meg.
Erre jó példa volt a Cod MW2 is
-
Ateszzero
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #21 üzenetére
Nem azzal érvelek hogy hányan töltik .Az azért írtam oda hogy szemléltessem a konzolok darabszámát a pc-vel szemben.
Azt mivel magyarázod hogy aki konzolt vesz, egyből flasheli vagy viszi flasheltetni?
A konzolok legalább 80%-a ki van flashelve.Marad a 20% tisztességes ember aki megveszi a játékot..Szerintem pc-sek körében is van 20% aki megveszi a játékot.
Nem azért játszanak többen pc-vel mint konzolon mert több a warez, hanem mert ugyanannyi pénzből elég jó kis gamer pc-t lehet összerakni. -
kovsol
titán
mivel nagy RTS rajongó vagyok (meg wow is, de az már egyre kevésbé) így a PC a fő platform, de xbox "klasszik" gamek is le tudnak kötne és legalább annyira jók pl.: Halo1-2, Forza, Burnout3-4 ezeket nagyon szeretem, és oké, hogy már nem top a grafika, de játékélményben ott van a szeren mind, és a régi super nintendom ha nem sült volna meg öcsém bénázása miatt (rossz adapterrel használta) mai napig tolnám rajt
-
atike
nagyúr
PC. Utána meg a jó öreg PS2-őm...
-
Isee
senior tag
Én is a pc-re voksoltam, mert főképp azon játszok, de tény és való, hogy vannak olyan játékok, amik konzolon nagyobb élményt nyújtanak, ilyen nekem pl a Mortal Kombat, Tekken, Fifa, Resident Evil + 1-2 arcade-os szimulátoros game.
Új és szebb játékok mindig lesznek, új és erősebb hardverek szintén mindig lesznek, és olyanok is lesznek, akik megtehetik maguknak, hogy mindig a legerősebb vassal nyomják
-
Zsoccc
senior tag
Azért abban nem vagyok egészen biztos, de az tény, hogy nem számolom szóval akár igaz is lehet. Bár azért egy kizárólag konzolokkal foglalkozó oldal esetében meglepő is lenne ha nem törekedne arra, hogy több konzolos hírt közöljön, mint egy multiplatform oldal. Mint mondottam eredendően, ahogy azt a felmérés is mutatja a PC-s közösség van többségben, éppen ezért nem lehet egyik napról a másikra változtatni, hogy más rétegeket is becsalogassunk, ez egy hosszú folyamat, amit csak kicsi lépésekkel lehet eredményesen kivitelezni.
-
Ateszzero
őstag
Letettem a voksom a pc mellett, de jó lenne egy konzol.Ha lenne elképzelhető hogy többet játszanék konzollal, viszont a pc-met nem adnám még 2db PS3-ért sem vagy 2 dbXbox360-ért.
Azt mondjátok azért játszanak sokan PC-vel mert sok a warez?
Akkor miért van minden apróhirdetésnél feltüntetve Xbox360-nál hogy Flash-elt.Gondolom az azért kell mert mert csak úgy viszi az "eredeti" játékokat.Hagyjuk már.. konzolra is rettenetesen nagyon megy a WAREZ és tele vannak a torrentoldalak konzoljátékokkal, mégis mindenki PC-vel játszik.Amíg a BC 2-őt konzolon 16-an szedik addig pc verzsönt 216-an szvsz. -
mcsabee
senior tag
Magyarországról van szó, itt a warez miatt sokkal többen játszanak PC-n. Külföldön viszont már bőven-bőven a konzolok vannak előnyben. Itthon pont fordított az arány, a PC a népszerűbb, arra fogy több játék is, míg a konzol a rút kiskacsa, de attól, mert itthon a maximum 100-200 ezres játékos közösség (és itt nem azokra gondolok, akik mondjuk tolnak néha jewel quest-ek, hanem azokra, akik aktívan játszanak, és beruháznak bolti, AAA kategóriás játékokba is) nagyobb fele PC-s, külföldön még nincs így.
(Sajnos) Az eladási adatokból tisztán látszik, hogy a konzolokra írt játékok kelendőbbek, mint a PC-sek. Ezen a tényen ez a felmérés sem fog változtatni, tök mindegy mi az eredménye.
-
Sicilian
addikt
Szavaztam a Pc-re, nem tudom miért de úgy alakult az életem, hogy soha nem volt konzolom, nem is tervezem, hogy lesz...
Bár a régi kvarcjátékok, konzolnak számítanak, akkor volt -
kelzsoca
félisten
Ez a szavazás csak egy szűk réteget érint, és ne felejtsük el hol élünk
olvasóink többsége melyik platformot preferálja elsősorban, ha játékról van szó.
Ahol a warez az úr, ott természetes hogy a játékos társadalom inkább pc-n játszik, azzal a játékkal amit letölt a netről.
Én a PS3-ra adtam le a voksom.
-
N-vidi-A
őstag
válasz
dízelracer #7 üzenetére
[2.4%] Egyéb retró
Tetris-re várom leginkább a játékokat!
-
dízelracer
őstag
Ja a Gamecube-ra én is. De azért a retró is ott van a maga 2,4%-ával. SNES, SEGA MD2, DOS-os PC játékok stb...
[75.6%] PC
[8.5%] PS3
[12.2%] Xbox360
[1.2%] Wii
[0.0%] PSP
[0.0%] DS
[0.0%] iPhone/iPod touch
[0.0%] PS2
[0.0%] Xbox ("klasszikus")
[0.0%] Gamecube
[2.4%] Egyéb retró[0.0%] Mac
szerk: már csak 2.0%
Ez kérem választási csalás!!
-
Zsoccc
senior tag
Érdekes, hogy sokan csak egy fórumban gondolkoznak. A Gamepod egy portál, ami nem csak PC-s játékokkal foglalkozik. Tény, hogy testvérlapjai révén hatalmas PC-s táborral rendelkezik, de nem árt tisztán látni a százalékokat. Ha az általad feltett kérdést helyeznénk be ennek a helyére az torzított eredményt adna. Majd ha arra leszünk kíváncsiak akkor azt kérdezzük meg.
-
Jaffafa
aktív tag
A kérdést ilyen formában fel sem kellett volna tenni, hisz egy PC-s fórumon eleve a PC-sek lesznek többen. Meglepne, ha nem így lenne. Ugyanakkor a kérdés jobban hangzana így :
"Melyik számodra az elsődleges platform a PC után, amennyiben játékról van szó?"
Mert sokan játszanak egyszerre több platformon is. Konzolon az MMO-t is nehéz lenne tolni, az FPS meg csak a "különleges képességekkel rendelkezö" playerek kiváltsága. Ugyanakkor nekem egy Fifa sokkal jobban bejön a konzolon.
-
SuPeSoft
tag
Méghogy lemenöben van a pc-n játszó társadalom,és a konzol a jövö.(a multkor olvastam róla)
-
menalcas
őstag
Nincs min veszekedni úgy látom, elég egyértelmű eddig
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged