Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Megkapja a fotós különkiadást a Nubia Z70S Ultra is
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Sony Xperia Z2 - Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ERipley
tag
válasz
Sotyks94 #12176 üzenetére
Nekem is N5-öm volt a Z2 előtt, de sajnos összetört a kijelzője.
Az akkuidőben valóban állva hagyja Nexust a Sony és erősebb is a "vas".
De....annak ellenére, hogy a Z2 minden tekintetben komolyabb és erősebb telefon, hiányzik belőle az "érzés".
Nem tudom szebben megfogalmazni --- mint az Alfás, aki állandóan szereli és pénzel tömi az autóját, de amikor a volán mögött ül, fülig ér a szája és semmi pénzért nem adná ---
Ez nem azt jelenti, hogy bármi baja is lett volna a Nexusnak vagy hogy nem jó telefon a Z2, de ha újra vásárlás előtt állnék, akkor......Ez csak az én saját véleményem.
-
Mayeye
csendes tag
válasz
DefJamHUN #12193 üzenetére
Hali.
Nekem is van okos karszalagom,és tényleg igénytelen öszvér. Kap hideget meleget,néha vizet is de edig jol birja.
Ha nagyon dzsuvás akkor sima szappanos vizzel lehet tisztitani a szijat.
Egy hibája lehet ha beakad valamibe akkor szétkapcsol és leesik a csuklodrol. Baja nem lesz,esett már pár méterröl de erre szerintem oda kell figyelni. -
DefJamHUN
aktív tag
Mit gondoltok mennyire strapabiro a Sony SmartBand SWR10 okos karpántja? munkaban is hasznalnam, de sajnos nem egy klimatizalt irodaban ulok, szoval erdekelne, hogy valaki hasznalta e mar ilyen helyzetben.?
-
kuruc01
tag
Sziasztok! Nekem úgy tűnik egyre fényesebb a telefon kijelzője,napfényben egyre nehezebb vele bánni.Kopik róla a tükr.gátló bevonat?Nem használok rajta fóliát.Javítják garanciában?
-
SzőkeKapitán
tag
válasz
Sotyks94 #12178 üzenetére
Az ajtólötyögés ellen tényleg mágneses töltőkábel javasolt, nekem kb egy tucatszor volt nyitva az elmúlt 3 hónapban, mióta vettem, ennyitől még semennyire sem lötyögnek az ajtók.
A melegedés meg tényleg csak játék, vagy prociigényesebb dolgok eserén jellemző, standby-ban szobahőmérsékletű, most Chrome böngészés mellett épp hogy langyos.
-
taletale
tag
Nekem csak akkor forrósítja mikor játszok elől hátul üvegfólia van így duplán szigetel az üveg :S de amúgy mikor meg nem játszok hideg a telefon
-
Tomtotom
senior tag
-
Sotyks94
aktív tag
válasz
Majko102 #12177 üzenetére
Köszönöm a választ!
Igen, Qi, csak nagyon fáradt, és néha picit hülye is vagyok
A meglazult, és kopott ajtók azt jelentik hogy fél év/év alatt elveszti a vízhatlanságát? Van aki kopott fedőkkel is belerakta már vízbe? Bár nem fogom sokat vízben használni, de azért pl sokat segíthet ha fürdés közben hívnak, és nem kell megtörölnöm a kezemet hogy felvegyem. KB ennyire kellene a vízhatlanság meg lőni 2 képet vízalatt hogy hű de jó aztán kb ennyiAz akkunak örülök, Nexus5-ben 1 év alatt feleződött az aksi üzemideje.
Még 1 fontos kérdés amit azt hiszem kihagytam. Mennyire melegedik a telefon? A jelenleginél ez egy igen "égető (
) probléma, hogy 10 percnyi megerőltetés után is tűzforró (akár 60 fok feletti is lehet ha meghajtom valami progival). De ha csak netezek egy picit, és berakom zsebbe akkor is 40 fok körül van, ami a nyári amúgy is meleg légkörben nem túl kellemes. Nyáron 25 fokos szobában standby 0 használat mellett 30+ fokos. Igazából ez az egyik fő ok hogy elgondolkozom a váltáson.
-
Majko102
aktív tag
válasz
Sotyks94 #12176 üzenetére
Nálam: A hátlapon levő üveg baromira karcolódik, ha nincs rajta fólia. Az előlap annyira nem, de oda sem árt. Az oldala csak akkor sérül(fémből van) ha ledobod. Az ajtók sok nyitástól elzsírosodnak és kilazulnak, gyógyszertári alkohollal orvosolható. Minden más oké. Az akku bírja 2 napig is, nem kell naponta tölteni, persze csak akkor, ha 2napra nem elég 6-7 óra kijelzőidő. Vezeték nélkül csak külön tokkal lehet tölteni, akkor is a mágneses csatin keresztül tölti a telefont. NFC töltő? Nem Qi töltőre gondolsz véletlenül?
-
Sotyks94
aktív tag
Sziasztok!
Van nekem egy Nexus 5-öm, de gondolkodom azon hogy egy pici ráfizetéssel becserélném Xperia Z2-re.
Elolvastam pár tesztet, így az akkori állapottal kb tisztában vagyok. Amire viszont nem térnek ki a tesztek, pedig fontos szempont hogy mennyire strapabíró a teló. PL egy átlag használat mellett eltöltött év mennyire látszik meg a telón? Fizikailag, és hardveresen is érdekel. Nyilván tisztában vagyok vele hogy fizikailag attól függ hogy mennyire véded, de azért elég nagy különbség van telefonok között strapabóságban. Mostani telómon képernyő védő fólia van, de tok nincs. Mégis 1 évnyi zsebben hordás, és asztalon való huzogatás mellett sem karcos egy picit sem pl a hátlap vagy az oldal. Nem kopott, nem lötyög. Ez érdekelne a Z2-vel kapcsolatban is, normál (nem tokos, és nagyon vigyázós, de nem is leejtős, oda nem figyelős) használat mellett menyire kopik/használódik? Főleg a nyílásokat lezáró kis vacakra, és az élére gondolok. Nem tört le senkinek? Nem kopik vagy lazul ki idővel? Gombok rendben?
És persze az is érdekel hogy az aksi mennyire öregedik. 1 év után napi töltés mellett még bírja a laza 1 napot? Nem akarok aksit cserélni 1 év után mert már 1 napot sem bír...Másik dolog ami nekem picit kérdéses maradt a tesztek után az az NFC-s móka. Látom hogy van benne NFC, és azt is hogy van hozzá hivatalos Sony vezeték nélküli töltő. De itt kavarnak olyanakkal hogy nem minden NFC-s öltő jó, meg valami töltős tokkal is. Ebben az ügyben valaki felhomályosítana? Van nekem egy nfc-s noname töltőm, és szeretném azt használni a Z2-höz is. Tokot nem akarok rá. Lehetséges ez így? Vagy mi a kritérium?
Esetleg még valami ami így hosszú használatnál kijött, és nem szólnak róla tesztekben?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
saca23
aktív tag
Hello mindenkiek
Nem tudja valaki, hogyan lehetne alkmazás törlő gombot varázsolni az alkalmazás listához?
Eszméletlen idegesítő hogy nincs összes alkmazást törlő gomb az alkalmazás váltó listában. 4.4-en volt arra emlékszem.
Válszokat előre is köszi. -
Deck
titán
Júliusban érkezik az Android 5.1 a telefonra
Továbbá megkapja a frissítést:
Sony Xperia Z3-széria: Xperia Z3, Xperia Z3v, Xperia Z3 Compact, Xperia Z3 Tablet Compact
Sony Xperia Z2-széria: Xperia Z2, Xperia Tablet Z2
Sony Xperia Z1-széria: Xperia Z1, Xperia Z1 Compact, Xperia Z1S, Xperia Z Ultra, Xperia Z Ultra GPE
Sony Xperia Z-széria: Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Tablet Z
Sony Xperia M2 és Xperia M2 Aqua
Sony Xperia T2 Ultra
Sony Xperia C3Elnézve az eddigi frissítéseket biztos jó lesz
Érdekesség, hogy az Xperia Z 2,5 éve frissül. -
TTommi
aktív tag
válasz
akoska23 #12119 üzenetére
Szia! Bocs, már akartam írni korábban is! Nagyon valószínű, hogy az anti reflex réteg kopott le a kamera védőüvegről, ami belül van. Garanciális, de csak szervizben javítható, mert le kell szedni hozzá a hátlapot. Ad abszurdum hátlap csere. Nekem is volt ilyen hiba, a Cordon két héten belül csinálta meg és jó lett.
PS: Nem lehet, hogy egy picit beázott a készüléked? -
Grafy12
aktív tag
-
Grafy12
aktív tag
Ha valaki SYGIC navigációt használ, NE telepítse a telefonra az XPOSED-et mert attól omlik össze az app ! Forrás: XDA. És bizony valóban......
-
tipuka
addikt
Sziasztok!
Lehet már lejárt téma a tok, de a keresőt használva sokat nem dobott ki fél évre visszamenőleg.
Ma azzal szembesültem, hogy a Nillkin tokom eltört a telefonon (telefonnak persze nem esett baja)
De most kipróbálnék valami más tokot. Ez egész jó kis tok volt, mert minimálisan növelte meg a telefon méretét, tudtam tölteni mágneses kábellel és ilyen jó tapadás volt a hátlapja, nem csúszott ki a kezemből sose.
Próbáltam verus és spigen-t keresnin, hátha van, de nem találtam ebay-en. Mindegy az ára, hisz drágább a telefon javíttatása, ha nem védi semmi. -
Mark0056
csendes tag
Vettem egy ilyen tokot, de eláll. Milyet ajánlotok, ami valóban jó?
-
darvinya
titán
válasz
bexinho23 #12136 üzenetére
Allee -ban hol kérdezted meg?
Sony center-ben?
Mert ott nem javítanak semmit és a javítás áráról sem tudnak semmit.
Ha GSM izében kérdezted, khmm… nem minősítem őket, csak kicsit profit orientáltak.(#12137) babkukta
Pedig ilyen javítás után ugyanannyira lesz víz ellen védett, amennyire kijött.
Az más kérdés, hogy hivatalos szerviznek elvileg kötelessége lenne rendes anyagokból megcsinálnia. -
babkukta
senior tag
válasz
Atesz 666 #12135 üzenetére
Ez érdekes...
Én nem próbáltam még komolyabb nedvességnek kitenni az enyémet, ezért igazából nem személyes tp-ből mondtam, csak sokan írták, h nem pontos, ugrál össze-vissza. Olyan már volt, h esőben használtam, de nem volt annyira vizes a kijelző, ott mondjuk nekem is érzékelt jól, de nem biztos, h vízbe mártva is hasonló lenne a helyzet (de ezt nem próbálom ki, pedig állítólag jól zárnak az ajtócskák - fentebb írta egy kolléga, hogy kell megnézni).
(#12136) bexinho23: hát figy, lehet h jól összerakják, és látszatra okés is minden, viszont tudtommal a kijelzőcserével már hivatalosan se (
) vízálló a telefon.
-
bexinho23
őstag
Na bementünk az Alle-ba megérdeklődni, mennyibe kerülne a kijelzőcsere. 45ezer. Elég korrekt ár. Gondolom a telefon ugyanolyan lesz, mint volt. Ugye? Gyári kijelző, illetve az összeszerelés is tökéletes...
-
-
Vexille
tag
Sziasztok!
Felmerült bennem pár kérdés, jó múltkorában esős időben használtam a telefont, nem szeretek esernyőt használni, inkább elázok,mert csak összetöröm az esernyőket.
Na de a lényeg hogy esőbe ha nyomogatom a telefont, és vízcsepp van rajta, nem azt érzékeli ahova nyomok, meg a vízcseppek is bezavarnak. Másnál is előfordult már ez? Vagy ez szériahiba ? Érdekes mert az előző telefonom egy Motorola XT320 volt, és azt esős időbe tökéletesen tudtam használni. Besz@rok ha egy felső kategóriás telefonnak az esőcsepp gondot jelent.
A másik kérdésem pedig az hogy, magától kinyílik az usb felőli kis ajtócska, hogy tudnám ezt korrigálni? Ennyire kikopott volna? Pedig már vagy 4 hónapja mágneses töltőt használok (6 hónapos a telefon) -
babkukta
senior tag
válasz
bexinho23 #12129 üzenetére
Rengeteg negatív visszhangja van Cordonéknak. Nekem a nővéremnek volt 1x baja a laptopjával (Sony), de vele normálisak voltak. A laptopot nem ők csinálták, mert kiküldték vhová (talán németbe, nem tudom pontosan), ezért a munkájukról nem tudok véleményt írni, de elvileg sokan pl karcosan kapták vissza a telefonjukat, és hasonlók... vkinek pozitív tapasztalata van
-
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Húgom kertészkedés közben betörte a kijelzőjét a telefonján. Tudnátok ajánlani lehetőleg Tatabánya-Győr környékén olyan üzletet, ahol cserélnék a panelt? Ha nem, akkor esetleg valami pesti helyet.
Köszönöm.
-
KZP
őstag
válasz
akoska23 #12119 üzenetére
Legrosszabb esetben én vennék hozzá egy kamerát, nem túl drága. Azt nem tudom, mennyire macerás a cseréje...
-
akoska23
aktív tag
válasz
toto0569 #12113 üzenetére
Volt rajta tok de most kipróbáltam és anélkül is. A lencséről sajnos nem tudok értékelhető képet csinálni (a másik telefonom egy Lumia 820 nem képes rá) de úgy néz ki mintha egy levegős fólia lenne rajta (már meg is néztem de nem) teljesen olyan mintha a kijelzőre ráraknál egy fóliát mindenfajta simítás nélkül csak mindez kisebb méretben. Megöl az ideg mert a Lumia 930 után ezek a képek (meg amúgy is) vállalhatatlanok
-
dedehu
aktív tag
válasz
ERipley #12111 üzenetére
Nem lehet hogy valami akadályozza a képhez a hozzáférést (titkosítás/jelszó azon a mappán amibe a képeket menti), a Stock album alkalmazást használod?
Memóriakártyára vagy belső memóriára menti a képeket? Ha kemóriakártyára érdemes lenne megpróbálni a memóriakártyát formázni. -
ERipley
tag
Köszönöm, de nem ott van a bibi....
A kiváló automatikus és a kézi beállításoknál nem működik (jellemzően ezeket használom) se 16:9-nél, se 4:3.nál. Se belső, se külső tárolónál.De...a 3-4 mókás, effektes, havonta egyszer használt beállításnál működik. (kopiztam a beállításaikat, de semmi.
)
-
BalaG
aktív tag
En rendeltem de ebayrol kb 2000 ft volt a ket ajtó XD
( vicc ezek a magyar arak ... Valakinek nagyon kell rendelek meg es kiis cserelem neki persze Pesten ) -
Tomtotom
senior tag
válasz
DrTechnoid #12103 üzenetére
Itt viszont van
-
-
Tomtotom
senior tag
válasz
DrTechnoid #12101 üzenetére
[link]http://www.speedshop.hu/termekek/2015038/sony-xperia-z2-usb-takaro-fekete.html
Egész elfogadható áron van.
-
Valaki vásárolt már 'oldalsó kisajtót' a készülékhez? Mert a napokban tapasztaltam először hogy lejött róla a gumi lassan körben, és nagyon idegesít hogy nem lehet visszazárni rendesen. A baloldaliról van szó, ahol tölteni lehet. Ha van emberi áron valakinél , vagy tud egy jó címet a rendeléshez azt megköszönném!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Sony beleadott apait-anyait, hogy a Z2 kompromisszumoktól mentes csúcsmodell lehessen. Majdnem sikerült is, csak apróságokon múlik a tökéletesség.
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- AM 5 lapok
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest